Essence péče o pleť: My skin a Pure skin

Při mém posledním úklidu v kosmetice jsem zjistila, že vlastním několik výrobků určených na péči o pleť od Essence. (Dokonce jsem jich vlastnila ještě více, ale výrobky jsem již vypotřebovala a v ČR se znova bohužel neobjevily - masky, odličovače a vlhčené ubrousky). Musím říct, že jsem s těmito výrobky vesměs velmi spokojená, tak jsem se tedy rozhodla věnovat jim celý článek. Většinu z nich mám z Německa, ale nebojte, povím Vám, kde výrobky sehnat, aniž byste museli vyjet za hranice. 

Péče o pleť od Essence je rozdělena do dvou řad, a to My skin a Pure skin. Řada My skin má čtyři kategorie: broskev&acai, limetka&okurka, granátové jablko&bambus a liči&modré hrozny.  Je určená hlavně pro mladou pleť. Má poskytnout pleti vše, co potřebuje, a to ochranu, hydrataci a svěžest. Výrobky z obou řad nejsou testované na zvířatech, jsou dermatologicky schváleny, neobsahují oleje a mají UVA/UVB filtry. 

Tónující hydratační krém (pro světlý typ pleti)
Tento tónovací krém příjemně jemně voní po broskvi a acai borůvek. Má obsahovat pigmenty, které sjednotí pleť a odrážejí se od slunce a celkově rozjasňují obličej. Krytí je podle mě slabé. Jde opravdu o příjemný hydratační krém s malou kapkou make-upu. Žádného rozjasnění na slunci jsem si nevšimla, spíše jsem zjistila, že na něj musím použít trochu pudru, protože má tendenci se venku lesknout. Vyhovuje mi jeho lehkost. Podle mě je ideální třeba na pláž/k vodě, když chcete jen sjednotit a hydratovat pleť, jinak mi jako náhrada make-upu/koretoru nestačí. Nelekejte se oranžového krému v tubičce, protože po nanesení se opravdu pěkně dokáže přizpůsobit pleti. Určitě jej využiji hlavně v létě jako krém s bonusem, když se nebudu chtít líčit.

Chladivý gelový roll-on na oči
Psala jsem o něm už dříve v oblíbených výrobcích měsíce duben. Je obohacený extraktem z okurky. Stačí jej jen vmasírovat na kruhy pod očima, spánky nebo část nad nosem. Může se nanášet i na make-up. Gel pleť příjemně zchladí a poté trochu pálí, což je zvláštní a příjemné. Působí proti napuchnutí a známkám únavy. Roll-on nosím v kabelce, protože někdy vstávám šíleně brzo nebo jsem naopak ve škole až do pozdních večerních hodin. Hodnotím jej jako užitečnou milou věc, která se může hodit každému (i muži).


Řada Pure skin je určena k čištění (clean), péči (care) a krytí (cover) a je rozdělena do stejnojmenných tří kategorií. Výrobky mají fungovat rychle přesně v místech, kde je pleť náchylná a problémová. Údajně byla testována a schválena několika kožními lékaři. Celá tato řada má být účinná a efektivní. 

Matující bronzový pudr (04 warm bronze) - doporučená cena: 84 Kč
Jak vidíte z fotky - podle vysoké spotřeby poznáte, že jde o fajn výrobek. Mám ráda bronzery, ale protože jsem blondýna, musím si dát pozor hlavně na odstín, který si vyberu. Musím si vybírat co nejpřirozenější barvu, a také moc nemusím v bronzeru třpytky (ty jen, když už jsem skutečně opálená). Tento antibakteriální bronzer, který má fungovat na falešné opálení, navíc i bojuje s akné a nečistotami na pleti. Má být protizánětlivý a zklidňující. Nemohu to dost dobře posoudit, protože tam, kam bronzer nanáším (hlavně pod lícní kosti na kontury), pupínky nemám. Ale - mám ráda jeho odstín, který se mi zdá dost přirozený i pro světlé typy (když to s ním nepřeženete) a navíc je i matný. Není to nejlepší bronzer, který doma mám, ale určitě Vás nezklame. Obecně všechny bronzery od Essence se mi zdají velmi dobré. 

SOS ,,zabiják" akné a nečistot pleti - doporučená cena: 64 Kč
Řeknu Vám to narovinu. Vzhledem k tomu, že výrobek obsahuje alkohol, tak na otevřené ráně (rozškrábnutý pupínek, apod.) pálí jako čert. Pozitivní věc je, že pokud to vydržíte, tak máte vyhráno, protože opravdu funguje. Nanáší se většinou na noc na pupínky, kterých se chcete zbavit a po jedné až dvou nocích je místo vysušené a skoro zahojené. Před použitím je nutno výrobek protřepat, stejně jako dvoufázový odličovač. Látky se smíchají a nanáší se štětečkem jako lak na nehty. Po chvíli na pleti uschne, zapálí a poté vysušuje. Ráno stačí pleť opláchnout vodou a jemně usušit. Uvidíte, že bude pupínek hned vypadat lépe nebo nijak, protože ho třeba ani nenajdete. Tento výrobek je unisex, takže pokud se Váš přítel/přítelkyně trápí s akné, můžete ho podarovat tímto zabijákem. :) Za sebe musím doporučit celou řadu Pure skin (tady). Pokud máte problémy s akné, ale s Vaším kapesným si nemůžete dovolit žádnou drahou srandu, která ve finále třeba ani nebude vůbec fungovat, určitě zkuste něco od Essence. Myslím, že vedle ,,nic moc" výrobků se dají najít i ty účinné a velmi dobré.

Matující papírky se zeleným čajem
Mám je už velmi dlouho a už jsem je tak rok nikde neviděla. Je to škoda, protože jde o užitečný výrobek na cesty/do školy/do práce, který Vás rychle zbaví mastnoty z obličeje. Stačí vyndat jeden papírek z balení a přetřít si s ním obličej. Uvidíte jak papírek najednou zežloutne a Vaše pleť bude o něco matnější a víc v pohodě. Jasně, že Vám to ,,nesežere" pot po tréninku tenisu, ale pomůže Vám zmatnit pleť, aby na ní ještě nějaký make-up zůstal a obličej se tolik neleskl. Podobných matujících papírků má v nabídce dost i jiných značek, takže nebude problém někde sehnat podobné (i Essence má myslím nové v kolekci sun club).

Krycí hydratační krém (pro světlou pleť) - doporučená cena: 54 Kč
Opět jde o tónovací krém, nikoli make-up ani krém, ale něco napůl. Mám jej raději než výše jmenovaný z řady My skin, protože 1)pleť hydratuje, ale zároveň se mi zdá, že i trochu zmatní - neleskne se, 2) odstín je přirozenější a 3) má větší krycí schopnost. Jeho cena je úžasná. Za padesát korun, tedy dvě eura máte slušný tónovací krém, který je antibakteriální, bojuje proti akné a je vhodný i pro citlivou pleť. Je dostupný ve dvou odstínech: pro světlou pleť a střední/tmavší pleť. Myslím, že je též ideální pro mladistvou pleť nebo pro ty, co nepotřebují velké krytí, jen hydrataci a sjednocení pleti. 

Sečteno, podtrženo. Ne všechno levné se rovná špatné a tyto dvě řady jsou tomu jasným důkazem. Ani jeden z výrobků není vyloženě špatný. Některé jsou jen dobré a některé velmi dobré. Za tu krásnou cenu se je vyplatí vyzkoušet. Rozhodně Vám doporučuji ještě jejich masky a krémy na ruce. 

Dříve když k nám přišla Essence, mohli jsme si běžně v drogerii koupit odličovač, vlhčené ubrousky, ale i krémy na ruce a dnes u nás z těchto řad není k dostání snad vůbec nic. Je mi to celkem líto, protože výrobky kupuji jen, když mám cestu do Německa (což nemám zas tak často). Kdyby byly v prodeji i u nás, určitě bych výrobků vyzkoušela mnohem více. Je to celkem nelogické, protože většinou když se dostane jakákoliv značka nově do nějakého státu, rok od roku zvětšuje svůj sortiment a u Essence se mi zdá, že tomu bylo zatím naopak. Je možné, že výrobky stáhli z prodeje, protože se jich dostatečně neprodalo. Uvidíme jak tomu bude v budoucnu, ale i tak si už můžeme péči o pleť Essence koupit i tady u nás! 


Podotýkám, že nejde o reklamní článek. Přišla jsem na obchod úplnou náhodou. Myslím tím eshop http:/babybaby.cz. Jde o eshop českého zastoupení firem Catrice a Essence a výrobky jsou za stejné ceny jako u sousedů v Německu, což je moc fajn, protože jde o německé značky. Takže pokud něco od Essence neseženete nikde v obchodě, koukněte sem. Mají tam toho požehnaně, dokonce nejen péči o pleť, ale i výrobky ze starších limitovaných kolekcí.

Máte nějakou zkušenost z řadou My skin nebo Pure skin? Budu ráda za všechny názory. Určitě se budou hodit nejen mě, ale i ostatním čtenářům. :)


63 komentářů:

  1. len chybicka pri rade Pure skin clean, care and cover :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá řada. Rozhodně mě zaujal ten "zabiják" a tónovací krémy, spíše ten hydratační :) Většinou na ně čtu spíše záporné reakce a u Tebe tato :)
    Přesto si je v budoucnu koupím koupím, protože zatím všechno co jsem si po tvých recenzích koupila mi sedělo :)

    OdpovědětVymazat
  3. určitě bych pár výrobků ráda vyzkoušela ( kromě těch proti akné, to mě už naštěstí tolik netrápí ), hlavně ty vlhčené ubrousky :) ..nedávno jsem v jedné zapadlé drogerii objevila odličovací vodu od Essence, tak ji asi zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skus kombinaci okurki a limetky , ta ti plet osvjezi a hydratuje a budes ji mit hebkou a matnou jako batole.Sama ti odporoucim papirovou masku a vlhceni obrousky. Rozdil sem spatrila hned po prvnim pouziti... A ty kremy jsou taky moc dobre pro tvoji plet. C:

      Vymazat
  4. Já měla pudr ze stejne rady jako je bronzer , byla sem snim moc spokojena jen sem mela docela dost tmavy odstín :D

    OdpovědětVymazat
  5. Miuš, musím tě pochválit, že i během zkoušek přispíváš na blog často super články. Nemám zkušenost s touto řadou, ale pro Pražandy koukala jsem že v MY na Národce mají dost výrobků z té řady Pure.

    OdpovědětVymazat
  6. o tom roll-onu pod oči jsem už četla několikrát ale stále jsem na něj nikde nenarazila. Ani v obchodě ani v e-shopu, nevíš, kde by se dal sehnat? Jsem asi úplně slepá, ale prostě nikdy na něj nenarazím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rendy, také ho nemůžu u nás nikde sehnat. Už tam mám tak půlku. :/
      Na webu ho prezentují jako gelovou ,,kuličku" :DD ale v eshopu ho nemají.

      Vymazat
  7. Essence mám hodně ráda, chtěla bych se ale zeptat, má tu někdo zkušenosti s rozjasnovačem?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám a za těch pár korun je to super :-)

      Vymazat
  8. Mala som krém na tvár z rady MY SKIN-limetka&okurka. Stým som bola absolútne nespokojná, pretože mal v sebe trblietky, a ako som ho roztierala, tak sa proste zo mňa úplne šúpal a na rukách mi zostávali trblietkavé fľaky.
    Ďalej mám tento "peeling na telo" granátové jablko&bambus. A viacmenej nechápem tej konzistencii, a keď si ho dám na vlhké telo tak to vyzerá akoby som si dávala normálny krém, ktorý sa má dávať na sucho. :O Ale ináč som sním spokojná. No a ešte vlhčené utierky, tie sa hádam nedajú pokaziť. :)

    OdpovědětVymazat
  9. No jo v Německu tam je to ráj v těch drogeriích oproti nám :((( Škoda no, že tady není taky takový sortiment ... zaujal mě ten krém na obrázku z řady my skin v kelímku! Až budu v Drážďanech mrknu po něm :)
    PS. Dneska jsem ulovila v Rossmannu tu paletku Essence jak jsem se Tě tady minule na ní ptala! Je skvělá! :))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Ten SOS spot killer vypadá dobře. Ale tady v ČR něco sehnat... :-/

    http://ellspot.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Mio ty opici nausnicky jsou vazne cool :D!!! a mas krasne pihy super clanek!!!
    E.

    OdpovědětVymazat
  12. tý jo. tak o téhle řadě teda slyším poprvé. nikdy jsem si jí v drogerce nevšimla, ale to bude asi tím, že většinou jenom proletím a popadnu to, co zrovna potřebuji, aby mě to zbytečně nesvádělo. navíc v drogerce, kam chodím jsou neskutečně úzké uličky, což je příšerné.

    OdpovědětVymazat
  13. Neporadil byste mi někdo, jestli má cenu zkoušet pleťové výrobky od Essence, když mě po jejich očních stínech pálí oči? Nedokážu odhadnout, na kterou složku jsem citlivá a jestli to bude záležitost jen těch stínů, nebo všech Essence výrobků...

    OdpovědětVymazat
  14. aaa to je taková škoda, že se to nedá sehnat v ČR, protože spoustu výrobků vypadá moc dobře!
    krissfashionstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Zaujal mě přípravek proti akné. :) Mám matující papírky Sun club, ale narozdíl od tebe jimi obličej neotírám - poze papírek přitisknu na nos/čelo/bradu a on se "přicucne" a všechna mastnota je pryč. Jsou fakt úžasné. :)

    OdpovědětVymazat
  16. ja sa celkovo takmer nelíčim, make-up by ma len otravoval ale zháňala som niečo na zjednotenie farby a rozžiarenie, som za čo najväčšiu prirodzenosť.. kúpila som si ten tónovák Myskin a som fakt spokojná lebo je to presne čo som chcela.. krém so štipkou make-upu :) plus, keďže neznášam skoro vstávať- ráno som s krémom, špirálou a balzamom na pery hotová do 3 minút :D a je lacný čo sa mi pozdáva ešte viac

    inak u nás na Slovensku som myslím všetky tieto veci v drogérke videla, len tými papierikmi si niesom istá

    OdpovědětVymazat
  17. Přemýšlím, že si koupím toho zabijáka a jednoho rovnou i pro přítele :)

    OdpovědětVymazat
  18. zaujal mě zabiják pupínků :)
    sama mám z řady Pure skin, takový gel lokálně na akné a funguje suprově :))

    OdpovědětVymazat
  19. Asi blbá otázka, ale nevíte kde v rosmanu, či v dm, tyto přípravky najdu? V normálním stojanu s kosmetikou nejsou, díky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní30.05.12 8:55

      Bývá tam ještě jeden stojan, u nás má Essence v DM i Rossmanu vždy dva stojany, jeden s klasickou kosmetikou a druhý s dalšími přípravky, ale nebývají u sebe, tak koukni po zákoutích drogerky ;)

      Vymazat
  20. skvělá recenze Mio, pár věcí mě zaujalo :-) a díky za tip na eshop :-)

    OdpovědětVymazat
  21. nevim, jestli to tady uz nekdo psal ale pro slecny z Prahy muzu doporucit tesco MY na Narodce, maji tam 3 nebo 4 stojany s Essence a myslim, ze jsem tam neco z tohohle clanku videla :) rozhodne je tam podle me nejvetsi vyber z cele Prahy

    http://ivetsperspective.blogspot.com/
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  22. Já používám ty tónovací krémy moc ráda.. na léto jsou podle mě ideální :) a roll-on už nedám z ruky! To je vážně dobrej pomocník! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já myslím,že některé výrobky tyto výrobky mají v Douglasu,né? Aspoň u nás v Plzni jsem něco z toho zahlédla...

    OdpovědětVymazat
  24. Já mám doma několik výrobků z řady My skin a musím říct,že jsem maximálně spokojená ! :)

    OdpovědětVymazat
  25. ten sos by bodol, skusím sa po ňom rozhliadnuť. Ja som používala z tej rady takú masku, ktorá je aj určená na umývanie tváre a celkom bola dobrá.
    A tie papieriky som u nás dlho nevidela, ale kúpila som si ich viac pred rokom a ešte nejaké mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papírky teď má Essence, akorát jsou v takové papírové krabičce ;)

      Vymazat
  26. Tolik skvělých výrobků od Essence a u nás prostě nic takového k sehnání není :( Tohle mě fakt rozčiluje. Nádherný post ... úplně mě z toho bolí u srdce :D

    OdpovědětVymazat
  27. ty odličovače i odlakovače od Essence se dají sehnat v Douglesu ;-) jen škoda,že na tom e-shopu je minimum věcí třeba z té řady My skin..

    OdpovědětVymazat
  28. zatím z těctho kolekcí nic nevlastním, ale chtěla bych pěnovej makeup Pure skin :)! jinak s essnce kosmetikou jsem neskutečně spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  29. Zkušenosti s touto řadou nemám, jsem vůči Essence trošku skeptická, ale nejspíš se po něčem poohlédnu, vypadá to moc zajímavě !

    http://cherry-is-her-name.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  30. Hej hej skúsenosti mám .Písala som presne toto tu : www.queen-of-jungle.blogspot.com - je to 1. článok :D Presne rovnaký názor máme Mia :D

    OdpovědětVymazat
  31. Od Essence zbožňuju gelovou obočenku, je perfektní :)) Jinak nakupuji tuto značku v Rossmannu ;)

    *INTERVIEW + GIVEAWAY* - mrkněte na můj blog: aktuálně rozhovor s Petrou Holíkovou + možnost vyhrát vegan-friendly kabelku značky MOJE!! :))

    just JE NE SAIS QUOI
    Independent Fashion Bloggers
    Follow my blog with Bloglovin
    about.me/Jesika

    OdpovědětVymazat
  32. Díky za super článek =) Já už dlouho plánuji nějaký krém od Essence, takže určitě zkusím. Jinak máš nádherné naušnice =)

    OdpovědětVymazat
  33. Ani ten Pure skin není v česku?

    OdpovědětVymazat
  34. Pure Skin mívali u nás v Tescu, ale minulý týden už jsem tam tuhle řadu bohužel neviděla :( Co jsem se ale dočetla na facebooku, tak Rossmann uvažuje o zařazení těchto řad do sortimentu, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona byla Pure Skin kdysi i v Rossmannovi (pokud si to dobře pamatuju), ale pak se to nějak stáhlo a teď je to dlouhou dobu co jsem to tam neviděla :( A My Skin u nás například vůbec neměli :(

      Vymazat
  35. i love essence products:) as i can see you too <3
    i also have those oil control papers, they're pretty good.

    OdpovědětVymazat
  36. Chtěla bych vyzkoušet ten SOS zabiják pupínků a roll-on. Moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní30.05.12 0:02

    Ahoj Mio, je podle tebe lepší SOS ,,zabiják" akné a nečistot pleti od Essence nebo Aknestop antiakné roll-on od Ryoru? Díky :)

    OdpovědětVymazat
  38. Anonymní30.05.12 8:21

    Mio, udělej nám už prosím tu rezenci na ty tvé nové vlásky!!? :)

    OdpovědětVymazat
  39. babybaby je fajn, hlavně je tam k dostání kosmetika manhattan, která je podle mě naprosto nejlepší! Bohužel už taky nebude, tak jsem se zásobila.

    OdpovědětVymazat
  40. "zabijak" akne mam... ale mam pocit ze mi vobec neprospieva... prave naopak... ale testujem dalej :)

    OdpovědětVymazat
  41. babybaby je známý, ale my skin tam nemají a ani ji neplánují, ptala jsem se :D ještě, že jedu za měsíc do německa, zásobím se :D

    OdpovědětVymazat
  42. Nevíte jestli se dá Pure Skin sehnat někde v Brně nebo Trenčíně? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Tescu na Úzké :)

      Vymazat
    2. Jako přímo v Tescu nebo tam někde v té budově? Nejsem z Brna, tak abych to tam někde nehledala :)

      Vymazat
  43. aaach ten internetový obchod som nemala vidieť :D teraz musím bojovať s potrebou si kúpiť tie krásne laky, čo sa u nás hneď vypredali :D dik za tip

    http://beauty-around-us.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  44. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj jen pro porovníní přijde ti lepší SOS spot killer nebo rollon aknestop od ryoru? A dá se SOS spot killer sehnat i u nás (třeba v HK)? Díky za odpověď a krásný článek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SOS spot killer nevím, ale gel na noc ze stejné řady se dá sehnat v Tescu (alespoň v Pce)

      Vymazat
    2. http://www.babybaby.cz/kosmetika_specialni-a-problematicka-plet/ess-antispot-intenzivni-nocni-kura.html

      Vymazat
    3. díky ;),(když někdo objevíte SOS spot kiler dejte vědět!) Ryor je běžně k sehnání a je skvělej, ovšem kdyby byl ten "zabiják od esence" lepší...

      Vymazat
  46. Aaaaach, ten tvůj článek jsem vůbec neměla vidět, hned jak dojedu do Brna, tak zas budu muset udělat nálet na rossman a koupit si ten hydratační tonující krém, protože nemám problémy s pletí, tak make-upy používám minimálně a spíše se poohlížím po podobných produktech. A určitě v mém nákupním košíku skončí i zmatňující krém my skin :)

    OdpovědětVymazat
  47. Ten Sos Spot Killer jsem sice nenašla, ale našla jsem totéž na noc jako gel od stejné řady Essence a na Tesco v Pardubicích dobrej nález! Moc díky za tip, opravdu to funguje! ;)

    OdpovědětVymazat
  48. Pomáhá ten roll on na kruhy pod očima?

    OdpovědětVymazat
  49. Pomáhá ten roll on na kruhy pod očima?

    OdpovědětVymazat
  50. Já mám bronzery od Essence taky moc ráda :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/07/moje-dva-letni-bronzery.html

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡