PRIMARK haul

V článku o Vídni jsem se zmínila, že jsem navštívila rakouské obchodní centrum G3, kde se nachází populární britský obchod Primark. Tento obchod je známý hlavně svými cenami, které snad levnější už být ani nemohou. Cenově bych to u nás nepřiřadila asi k žádnému obchodu, protože takový neznám. Kvalitou jdou věci přiřadit ke značkám jako je NY, Terannova, H&M, Mohito, apod. (takže většinou docela hrůza). Mám na mysli oblečení, které se na první pohled tváří jako pěkné, ale stačí se podívat na švy nebo na štítek s informací o materiálu. Já vím, že spousta z Vás určitě miluje Háemko, já tam také dříve dost nakupovala, ale poslední rok se mi úplně zprotivilo a chodím se tam podívat opravdu minimálně. Přijde mi že kleslo jak s kvalitou, tak i s fantazií. Vidím tam stále dokola ty samé kousky, věčně všechno široké a krátké, s utrhlými nitěmi, atd. Netvrdím, že to platí pro celý sortiment, to určitě ne, ale H&M je podle mě dost předražený obchod. Stejně tak Mohito. Po mých zkušenostech s prací v této polské firmě jsem se tam už neukázala, protože si tahle značka nezaslouží ani stovku z mé peněženky. Polovina věcí se mi doslova rozpadla a zbytek k tomu nemá daleko. Možná máte lepší zkušenosti. Váš názor vám opravdu vyvracet nebudu, ale já už ten svůj nezměním. Nicméně jsem se dost rozpovídala a odbočila, takže zpátky k tématu - mému nákupu v Primarku. 
Primark je vážně ráj pro shopaholiky, zejména pak pro ty, co milují slevy a superlevné zboží. Nemyslím si, že by mělo tamní oblečení extra velkou životnost, ale ty ceny zboží se mi jeví, jako opravdu adekvátní vzhledem ke kvalitě (která ale zase není špatná úplně u všeho). Ideální obchod na nákupy nových (ale často pomíjivých) trendů. Jen škoda, že tento obchod stále není u nás v ČR. Netvrdím, že bez něj nepřežiji, to opravdu ne, ale rozhodně se tam dají najít fajn věci, za které není třeba utrácet větší částky. Co mi v obchodě ale vážně vadilo byl neskutečný bordel a přehnaně velké velikosti. Oversized oblečení mi nevadí, ale zase nechci denně chodit jak v pytli, takže to s baggy kousky zas moc nepřeháním. Obchod jsem navštívila v pondělí navečír a byl celkem dost plný, ale ne zas tak narvaný, jak údajně často bývá. Nakupovat se dalo, ale já do Rakouska nejela utrácet, ale spíše poznávat a jíst:-), takže jsem to opravdu nepřeháněla a vzala si vlastně jen čtyři věci pro sebe a nějaké dárky, které jsem už bohužel nestihla vyfotit, ale obdarovaní měli radost. Pokud chcete vidět jak Primark vypadá, google vám vaše přání vyplní. Já bohužel neměla na focení čas. Přemýšlela jsem o každé věci, zda není zbytečností, atp. - už jednoduše moc nemusím nerozvážné nákupy. Pak se mi to doma hromadí, šatník praská ve švech a já nemám nic na sebe, protože se mi půlka takových věcí brzy přestane líbit. Tak tohle už přesně nechci a snažím se tomu vyvarovat.
DSC_0130
  Tak tedy, co jsem si z Primarku odvezla?

Béžovou kabelku (15e)
*barva se hodí snad ke všemu
*ideální velikost do školy
DSC_0983
Baleríny á la Minnetonka (5e)
*vždy jsem si je přála, ale nenašla ty pravé
*mám ve stejném odstínu kabelku, ne že by to bylo podmínkou, ale je to fajn
DSC_0081
Teasing brush (3e)
*hřeben na uhlazení ''baby vlásků'' 
DSC_0112 DSC_0110
Náramek se srdíčkem (2e)
*možná kýč (avšak ve skutečnosti vypadá lépe než na fotce), ale pěkně doplní mé zlaté hodinky
DSC_0100 DSC_0105 

A co vy, navštívili jste už někdy Primark? Máte doporučení, které věci se zde koupit vyplatí?
Toužíte mít tento obchod v ČR nebo značka není nic pro vás? Určitě budu (a nejen já) ráda za vaše zkušenosti a názory v komentářích.

 

100 komentářů:

  1. Já se za pár dní taky chystám do Primarku do Vídně ;) Doufám, že něco pořídím - jsem na tom stejně jako ty. Neberu vše jen proto, že to stojí 3 eura, ale rozmýšlím, zda to vážně chci a potřebuju. Ta kabelka je fakt moc hezká ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže mám za sebou návštěvu Primarku ve Vídni :) Viděla jsem tu tvojí kabelku, co jsi si koupila....je moc hezká ;) Sama jsem si jednu černou koupila :) A potom pár kusů oblečení, spíše jarních/letních, ze zimní kolekce mě moc nic nenadchlo. Ale kamarádky, které jsem tam vzala, byly nadšené a strašně mi děkovaly, že jsem je tam vzala :-D Martina

      Vymazat
  2. Mio, bravo. Líbí se mi jakym stylem teď píšeš, i tvé fotky a názory. Mám tě fakt hodně ráda a jsi dobrým vzorem pro mladší čtenáře, a nemyslím to zle. Je mi 26 a fakt mě bavíš a přitom tě čte i moje o deset let mladší sestra a pro tu jsi úplnou ikonou. :-) Jsi naše pusa, tak snad nás budeš těšit článk ještě dlouho protože ať je to cokoliv co na tebe působí tak dobře a odvíjí se na tvé práci, drž se toho! Zuzka (a Klára)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju děkuju děkuju! O:) Až mě to dojalo.

      Vymazat
  3. Já jsem se spíš zamyslela nad tím, že jestliže jsou pracovní podmínky lidí, co šijí věci pro Háemko tak zrůdný, tak jaký podmínky asi musí mít ti, co to dělají pro ještě levnější Primark?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy jsem o tom neslyšela, takže na tohle téma asi moc nepovím.

      Vymazat
    2. Rika se, ze vsechno se sije v jedny tovarne. Neco v Cine, neco na Tchajwanu, neco v Bangladesi. Nevim no, leckdy kdyz vidim tu kvalitu, tak si rikam, ze na tom asi neco bude. Ceny jsou jen nastreleny podle znacky, kolik jsou lidi ochotny za to dat. A mozna se to lisi treba jen pouzitym materialem, ale porad to sijou ty samy ruce. T.

      Vymazat
    3. Přesně tak, asi je to masakr.

      Vymazat
    4. Primark ma sice nizke ceny, ale nie na ukor robotnikov v dodavatelskych firmach.Staci precitat na ich stranke, ako sa Primark snazi svojou obchodnou a dodavatelskou politikou zmenit ten hrozny trend vykoristovania robotnikov-prevazne zien v azijskych textilnych tovarnach, ktory zaviedli retazce ako H&M a Zara . Ak mate zaujem dozvediet sa viac : http://www.primark-ethicaltrading.co.uk/
      Btw. nie som zamestnanec Primarku, ze ich obhajujem, len tam tiez nakupujem a tak som sa nad tym zamyslala tiez :)Kazdopadne ked sa kupujuci zamysli, ake marze na tovar ma Zara, alebo H&M ked dokazu zarobit aj na predanom tovare v zlave - ktory je cenovo na urovni Primarku, nema zmysel v tychto obchodoch nakupovat a podporovat ich!!!!!

      Vymazat
  4. Krásné věci sis koupila :) já jsem si v květnu koupila v primarku riflovou košili, kabelku, sandálky a další věci a můžu s klidem říct že to byla jedna z nejlepších koupí. Dost blogerek poslední obou primark "pomlouvá", ale košili jsem nosila celé léto hrozně moc často, ano seprala se, avšak za tu cenu..Kabelka se taky odřela ale na to že v ní denně nosím asi 2 tuny :D stejně téměř každá holka po čase obnovuje šatník, staré nenosí, takže mi přijde jedno jestli to koupíme levně rozpadne se to, nebo draze a leží to pak někde a my to nechceme vyhodit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že od toho člověk nečeká hodně. Ale nesouhlasím s tebou s názorem ''draze a leží to pak někde a my to nechceme vyhodit''. Mně se tohle ještě nestalo. :)

      Vymazat
    2. Moje rec. Sleduju asi 30 blogu, moje zavislost zacala prave tady na kissbooku a myraspberrylife hned nasledoval. Uz od zacatku je mám nejradeji a zatim to zadny blog neprekonal. Videa me vubec netrapi, protoze je ctu na mobilu a stejne se mi nezobrazi.
      Jen tak dal holky! :)

      Vymazat
  5. mio tvůj blog je stejně špica, vůbec mi nevadí že netočíš videa, stejně jako u verči z myraspberrylife. jste nejlepší blogerky v čr. ráda čtu a vy dvě máte obě kouzlo, styl a vkus. miluji mariannan jako ty a proto asi mám ráda i tebe protože máš i tvůj blog stejný charisma jako ona. xxx Betka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, že konečně někdo řekl - že má rád články. Já vím, že jsou dnes videa aktuální a lidé jsou, když to řeknu popravdě, fakt líní, takže jim slyšet a vidět vyhovuje víc, než přečíst a dál zjišťovat. Ale já se o to pokoušela a asi na to nejsem. Ještě jsem videa nezavrhla, ale připravovat články mě jednoduše moc baví a ráda bych u toho primárně zůstala. Těší mě i Tvůj názor na Verču. Její blog je mým českým nejoblíbenějším. A Mariannu milovat nepřestanu. Má opravdu obrovské kouzlo.
      Děkuji Ti za krásný povzbudivý komentář! xx

      Vymazat
    2. také moc děkuju kočky!! :*

      Vymazat
    3. To jako vážně, že mají lidé raději videa než články? Tomu bych nevěřila..mě videa naopak nebaví, člověk u toho jen sedí a poslouchá, přijde mi to takové hrozně pasivní.. Článek si můžu v klidu přečíst, když mám čas, prohlédnout obrázky, odkazy, vrátit se později k určitým věcem.. Ze stejného důvodu mám ráda i knihy/časopisy, tak že bych byla nějaká divná? :-) Navíc většinou blogy čtu v práci, to by se kolegům asi nelíbilo, kdybych jim tu pouštěla videa :-) Takže jen tak dál s bezvadnými psanými články, Mio a spol. :-)

      Vymazat
    4. já mám teda osobně radši články, videa mě moc nebaví, trvají dlouho, člověk si nemůže "vyzobat" jenom to, co ho zajímá. není nad pěkně zpracovaný článek s hezkýma fotkama :) navíc některé holky, co točí videa, nemají úplně příjemný hlas, to se to pak poslouchá blbě...
      jinak úlovky krásné, já jsem ještě nikdy v Primarku nebyla, tak snad se někdy dostanu.

      Vymazat
  6. Teda...H&M ja osobne miluju, ikdyz je pravda je nektere věci jsou tam porad stejne hlavne basic rada a nektere extreme predrazene, třeba svetry-nejakych 899,- by za svetr z haemka dal asi jen cvok:D A jinak z tvého nakupu se mi moc libi ten "kycoovity" náramek, něco podobneho prave shanim a ta kabela, ta je prenadherna!<3

    OdpovědětVymazat
  7. Primark jsem navštívila v severním Irsku v Belfastu. musím řící že by hodně hodně narvaný ale není divu když tam najdete různé trička za 2 libry.(70 kč) myslím že kvalita nebude nic moc ale za tu cenu se to dá přehlédnout. Já jsem si z tama odvezla několik svetrů, kabelku a boty.. ktere se asi po 2 tydnech začali rozpadávat :D takže boty bych tam už určitě nekoupila ale ostatní věci jsou pořád ve stejném stavu. Myslím že skvělý obchod

    OdpovědětVymazat
  8. Ten náramek mám taky, i s řetízkem. :) Na tu kabelku jsem koukala, ale má ju snad už úplně každý T.T.

    OdpovědětVymazat
  9. minulej rok jsem navštívila Primark na Oxford street... no co na to říct, odcházela jsem se dvěma taškama, o dva tisíce lehčí... měla jsem spoustu dárků pro holky, takový chlupatý ponožky s Hello Kitty, to byl úspěch... ale co jsem si koupila já, tak... trička ztratila tvar, ponožky se skoro rozpadly... a něco jsem ještě ani neměla na sobě a leží to s cedulkou v šatníku... ale brala jsem to prostě tak, že to byl úlet, byla to dovolená a byl to můj nakupovací den... až tam půjdu příště, budu nakupovat s rozvahou... ale hlavně už bych chtěla se podívat i na ty lepší kousky, ale já si tenkrát nemohla nic vyzkoušet, protože byly slevy a fronta na kabinku?? měla asi kilometr :D

    OdpovědětVymazat
  10. Mam Primark 45min od domu. Žádný trhák to není. Je to vážně dobré jen na věci na pár.použití co nutně někam člověk potřebuje. Lena

    OdpovědětVymazat
  11. ten náramok je nádherný!
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Tá kbelka je nádherná!!! Aj náramok sa mi páči, vôbec mi nepríde gýčový, je velmi pekný!!
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  13. názor na hm sdílím, poslední dobou nejsem vůbec s kvalitou spokojená a skoro vůbec teď do hmka nechodím. jinak ta kabelka je super!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  14. Mio, nechceš udělat článek o tvých oblíbených obchodech, kde nakupuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno, to by aj mňa zaujímalo :) už sme sa dozvedeli , ktoré odchody sú podľa tvojho názoru "docela hrůza" a keď už si teda odbočila od Primarku k nim, tak by bolo fajn spomenúť a ovplyvniť nás tými pre teba skutočne dobrými (snáď môj komentár nevyznel moc zle, arogantne - to som nemala v úmysle). Tvoj blog mám veľmi rada, držím palce a len tak ďalej !! Miška

      Vymazat
    2. Ano, mám to v plánu. Přidám to do článku s mými oblíbenými kusy oblečení/basics kousky.

      Vymazat
    3. Naprosto souhlasím s tvým názorem na H&M a podobné řetězce. Najít v ČR obchod s kvalitním a nepředraženým oblečením je zázrak. Byla bych také ráda, kdybys přidala tip na své oblíbené obchody :-) Jana.

      Vymazat
  15. Opět další skvělý článek :-* Kabelka je luxusní, hřeben bych taky potřebovala a náramek doplní každý outfit :) Ráda bych jednou navštívila Primark v Holandsku :) Tak snad se tam dostanu :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já jedu do Vídně v únoru, už se těším :D Jsem na ten Primark hodně zvědavá, už se úplně vidím jak budu nervní z těch lidí :D

    OdpovědětVymazat
  17. Oo ty balerínky jsou dokonalé!! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já mám z Primarku celkem dost věcí a musím říct, že zatím se mi nic ,,nerozpadlo" :D Jinými slovy, vždy jsem si věc prohlédla už v obchodě a taky jsem asi měla i dost štěstí. Kvalita se liší kus od kusu. Například jsem si privezla kabát který vyšel na nějakých 950,- a nemůžu si ho vynachválit, dokonce je v něm i vlna! A s botami (mám několik ,,conversek" a sandálků) jsem taky neměla sebemenší problém, všechny zatím drží a jsou i pohodlné :)

    nový post: http://worldneedsblondes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. super kousky! Hlavně kabelka a náramek ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Miuš, úplně s tebou souhlasím ohledně toho HMka. Já ho před pár lety fakt milovala, ale teď ten obchod ani nevyhledávám. Ale když mám slabou chvilku a vlezu do něj, tak mě nic nezaujme, vše je předražené a "kvalita" věcí tomu vůbec neodpovídá.

    Každopádně super článek, v Primarku jsem nakupovala před pár lety v Londýně a myslela jsem, že tam zešílím z toho davu lidí - ale něco málo jsem nakoupila. :) Kabelka je úžasná, ta by se mi taky moc líbila. A jak tu psala jedna slečna - taky mi nevadí, že netočíš videa, u tebe mi stačí, že "jen" píšeš, protože jsou tvé články opravdu čtivé. :) Těším se, až toho zase budeš přidávat víc, ale chápu, že teď nemáš čas, sama jsem v posledním ročníku bakalářského studia. :) Díky, že jsi, krásné a milé stvoření. :o) Pauli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář a Tvé pochopení. Vážím si takových úžasných čtenářů, jako jsi Ty. :)

      Vymazat
  21. Ta kabelka je krásná!!! Líbí se m nejvíc, s tím náramkem!! :)

    OdpovědětVymazat
  22. já primark miluju už co jsem ho na základce poprvé navštívila =)

    OdpovědětVymazat
  23. Souhlasim s názorem na H&M a ještě bych dodala, že se mi přímo hnusí ten bordel co tam je. Opravdu mě nebaví se prohrabávat tunou hadrů jestli tam náhodou narazim na něco co se mi bude líbit:) Jinak já před rokem navštívila Primark v Londýně a byl to teda děs. Nikdy jsem tak velkej obchod neviděla, ale odcházela jsem taky s narvanou taškou :D Kvalita je tak půl napůl, něco se už rozpadlo, něco pořád drží tvar. Letos jedu do Londýna zase a s mamkou jsme se zařekly, že tam už nevkročíme:). Myslim, že za ty peníze co by tam člověk utratil, je lepší si koupit jednu pořádnou věc:)

    OdpovědětVymazat
  24. ja mám rada detské HM-ko, lebo sú tam pekné veci, nestoja veľa peňazí a hlavne mi pasujú tie veľkosti, keďže mám dlhé ruky :D

    OdpovědětVymazat
  25. byla jsem v londýnském primarku a jelikož to bylo v mém kvantita nad kvalitu období, byla jsem unešená :D odnesla jsem si od tud 3 trička a jedno tílko po třech librách a lipsmacker :D všechny trička nosím moc ráda, stále drží (a to jsou už celé dva roky staré! :D) a jsou to má nejoblíbenější trička s potiskem (snažím se je pomalu vyřazovat, ale tyhle se asi do jarní charity nedostanou). Tílko je zvláštního střihu, který mi moc nesedí (čas na zkoušení opravdu nebyl žádný) ale občas si ho vezmu a lipsmacker sloužil dobře, chutnal dobře, voněl dobře a byl mi ukraden mamkou, do ted mě mrzí, že jsem si jich za tu libru nevzala víc :D kdyby byla možnost tento magický obchod navštívit znovu, neváhám. Myslím, že je to super pro takové ty sezónní věci, které jsou fain jednu zimu ale druhou už ne a za ty ceny to člověka nemrzí :D

    OdpovědětVymazat
  26. Ja teda prilis nepatrim k Primarkovym nadsencom, takze mi tu nechyba. ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Nemám s Primarkem žádní zkušenosti, ale vzhledem k tomu, jak jej většina blogerek haní, bych si ráda udělala svůj názor, bohužel nemám kde..
    Pro začátek: nejsem hater atp. Miu a její blog mám moc ráda, články mě baví, ale zarazila mě jedna věc, kvůli které komentář vlastně píšu. Když Mii píšeš, že Mohito, HM + další zmíněné obchody mají strašlivou kvalitu, tak by mě zajímalo, kde radíš nakupovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21.01.14 2:26

      he he, nad tím jsem taky uvažovala. protože upřímně toho moc není a kupovat vše přes net se taky nedá (třeba kalhoty bych si netroufla kupovat online)

      Vymazat
    2. Já neradím, kde naupovat, to je každého věc, ale tipy dám určitě moc ráda. Horší bude že nakupuji spíše v Německu, protože to mám kousek, naopak do Vídně to mám přec celou republiku. A do Prahy též dál než do Německa. Avšak určitě se o svých oblíbených značkách zmíním v jednom z příštích článků do mých oblíbených kusech oblečení.

      Vymazat
  28. Primark je fajn, ale clovek se musi proadne divat, co kupuje, nebo sit o proste koupit s tim, ze si to vezme parkrat, co bysme taky za tu cenu mohli chtit.
    zajimalo by me, kde tedy nakupujes, kde je to podle tebe kvalitni?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napíšu o tom v jednom z mých příštích článků. :)

      Vymazat
  29. Přesně tuhle kabelku jsem si nedávno taky koupila, akorát v tmavší barvě - nutně jsem nějakou potřebovala, protože se mi moje stará rozpadla, a tahle se mi zdála fajn. No a navíc za tu cenu. Ale štve mě, že ten zip není po celé délce a musím si ji tak pořádně hlídat v metru.
    Ale jinak mám na Primark názor stejný, kvalita žádný zázrak, ale základní věci jako obyčejná tílka, jednobarevná trička, legíny na doma, hezké spodní prádlo, silonky....to tam mají fajn :) Ale naštěstí už jsem taky vyrostla z toho, abych nakupovala miliony věcí jenom protože je to levné, teď už o všem vždycky dlouho přemýšlím (kolikrát až tak dlouho, že mi to vyprodají,,,,:D)

    OdpovědětVymazat
  30. Souhlasím s názorem na H&M, vypomáhám tam teď skor denně a kvalita mi řpijde že jde s každým týdnem a novou kolekcí níž a níž :/.. Přijde mi, že poměr cena/výkon je fajn jen při velkých slevách :/

    OdpovědětVymazat
  31. Ta kabelka je božská !

    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Já jsem do HM nikdy moc nechodila, všichni kolem mě z něj vždycky šíleli, a já šla raději jinam. Prostě mi přijde předražené, jak píšeš. V Primarku jsem ještě nebyla (a kupodivu zatím stále žiju :D), protože, když je člověk ve Vídni na 1 den a hlavním cílem jsou buď vánoční trhy nebo zoo, na obchoďák už prostě nezbývá čas, ale počítám, že do budoucna se tam určo někdy mrknu, abych nebyla úplně out :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také bych tam chtěla do Zoo! Prý tam mají pandy. :)

      Vymazat
    2. Do Zoo určitě zavítej, je krásná! Ano, pandy jsou jejich hlavním lákadlem :) Avšak, když jsme tam byli my, byla tam zrovna jen jedna a ještě k tomu tvrdě spala schovaná za nějakým roštím :D

      Vymazat
  33. Nádherné věci! Skvěle si nakoupila ;) :)

    OdpovědětVymazat
  34. U nás tieto obchody tipu HaM nemáme a nejak mi to ani nechýba človek tam len utratí peniaze za veci čo vlasne ani nepotebuje ...uvedomila som si to nedávno keď som si robila "jarný úklid" v šatníku ... milión tričiek a pár takých čo som ešte ani nemala a tak si vravím, je lepšie mať pár základných kúskov čo pasujú ku všetkému a sú kvalitné a ušetrené peniaze minuť za niečo rozumné ... alebo ich len tak odložiť na horšie časy ...
    Já vlasne odbočila od témy ... chcela som len povedať, že posledného vyše pol roka som robila v secondhande kde som si nakúpila naozaj kvalitné veci značiek ako je Hollister, Ralph Lauren ...Gap, DKNY alebo také klasiky ako je Chanel ... Burberry za noazaj fajn ceny ...
    A musím povedať, že najlepšie je nakupovať v SH ... i keď to občas dá práci niečo kvalitné nájsť ...
    Mimochodom tá kabelka je bomba :)

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní21.01.14 0:48

    Co jsou to prosím baby vlásky?

    OdpovědětVymazat
  36. primark je irska firma ;) mozno by si to chcela v clanku opravit. a co sa tyka kvality, treba vyberat. mam nejake veci uz 5 rokov (1 tricko prezilo aj tehotenstvo a vyzera stale tak isto) a stale su super. ine veci som mala na par pouziti. vyhodu primarku vidim hlavne pri modnych trendoch, preco by som mala dat v topshope 5 krat tolko za jednu vec, ked viem ze je to len na jednu sezonu?

    OdpovědětVymazat
  37. Pěkné věci a Primark mám ráda na doplňky převážně :) Ale Anglie je ještě levnější než v té Vídni :)

    OdpovědětVymazat
  38. Já mám teda na Primark názor pozitivní. Věci mi drží i při velmi častým praní a nošení (domácí trička) a co se týče velikostí, tak zrovna v tom vídeňským naprosto bez problémů nakoupila i moje ségra se svou kámoškou, obě vel. 34/36. Takže možná jsi jen Mio měla smůlu...mě přišlo, že většinu oblečení měli k dispozici ve všech velikostech...

    A bez jakékoli ironie bych se chtěla zeptat, jak to vypadá, že se vám oblečení rozpadne? Jediný, co si vybavuju, že na oblečení z HM se několikrát udělaly dírky a nedávno se mi rozpadly oblíbený džíny z F21 - ale jako za 7 eur mi věrně sloužily snad 3 roky a nosila jsem je často...
    Jinak mi ale oblečení drží, nosím věci z běžných řetězců, peru je normálně v pračce a ne v ruce, i když některý věci by se asi měly, a jsou furt v pohodě...Ale prostě v každé diskuzi o oblečení z řetězců vidím jakože joo do roka se to rozpadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o))) nad tím taky už nějakou dobu faram. jak všichni říkají že se jim něco rozpadlo :o)) mě se nerozpadlo ještě nic a důvodem proč věc většinou přestanu nosit je že vybledne nebo se případně ošoupe - ale ani to se mi nikdy nestalo za méně než rok rok a půl. Win

      Vymazat
    2. Daso ono ani tak nejde o to,ze se to rozpadne ale ze to treba zacne zmolkovat,barva se vymyje,ze uz to nevypada tak hezky...

      Vymazat
    3. Jeeee....to nemate nic lepsiho na praci,nez takove slovickareni? Rozpadlo bylo evidentne mysleno ve smyslu=je to na vyhazov

      Vymazat
    4. Já neslovíčkařím, proto jsem psala, že to myslím zcela bez ironie...fakt mě to zajímalo.
      Např. moje kolegyně zničí boty za půlku sezony. Já si taky kupuju kromě kvalitních bot někdy i levný šunty typu ccc a zrovna jedny mám už asi 4 roky...sice je střídám ale i tak...tak se nad tím prostě podivuju, to je vše :) Mě se spíš třeba levný boty nelíbí, že vypadaj lacině a ne, že bych je tak rychle zničila...
      Dagmar: no, to se mi taky nestává dříve než po roce, dvou, dle intenzity nošení...tak nevim...jen pár výjimek se najde :)

      Vymazat
  39. Anonymní21.01.14 8:33

    Skor by som Primark zaradila medzi Gate, Terannovu .. maju tam sice najnovsie vychytavky, ale tie pouzite materialy a spracovanie su na zaplakanie :( Beriem to ako obchod na jednorazove kusky.

    OdpovědětVymazat
  40. S kvalitou oblečení z Mohito souhlasím. I když našlo se pár kousků, které i po několika vypráních pořád drží (většinou svetry), zbytek byl k naštvání - černobílé šaty jsem po prvním vyprání (samotné a na 30°C) vracela, z bílé se stala šedá. Dva topy se mi srazily o číslo...děs běs :/ A přesně jak říkáš, když se člověk mrkne na ty švy, fakt nic moc. Většinou chodím jen na slevy, pak mi aspoň není tak líto těch utracených peněz.

    OdpovědětVymazat
  41. Kabelka je opravdu pěkná. A tvůj pejsek mě nepřestává bavit, šibalství mu kouká z očí :)) Jinak s Mohitem s tebou souhlasím. Kupovala jsem si tam dvě trička a před praním jsem koukala na štítek kde stálo, že se musí prát v ruce. Tak jsem si ho nechala na straně, že ho přemáchnu růčo. Ale mamina byla aktivní a hodila mi ho do pračky. No co za hadr jsem z tý pračky vytáhla, to se mi ani nechtělo věřit, tričko bylo maximálně zdeformovaný a ještě se zcvrklo, hrůza děs.

    OdpovědětVymazat
  42. Ta kabelka je nádherná :)) A takový hřeben jsem ještě neviděla :D
    www.tonyhumble.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní21.01.14 9:52

    Ja si teda na Primark stezovat nemuzu, jezdime tam uz pomerne dlouho a jeste se mi nic vylozene nerozpadlo. A treba valenky mi nejdyl vydrzeli prave z Primarku. Jinak s H&M mas naprostou pravdu. :)

    OdpovědětVymazat
  44. Ta kabelka je výrazně krásná! Trefila by ses mi do vkusu, brala bych jí z fleku. Líbí se mi ale i psí dušička na fotka za kabelkou :) !

    OdpovědětVymazat
  45. Přesně tuhle kabelku já blbá tam nechala! Vypadá moc krásně, ale mám už od prázdnin jinou a táhám v ní fakt všechny možný věci do školy a stále vypadá dobře. Takže co se týče kabelek, tak jsem celkem spokojená, ale jinak se mi tam věci moc nelíbily. Koupila jsem si tam pár basic kousků jako tílka a tak, protože stály asi 2 eura, tak na co si je kupovat v HM za 150, když je to úplně to samý. A taky se mi líbila bižu, ale jinak mě moc Pimark nebere.

    OdpovědětVymazat
  46. v Primarku jsem hodně nakupovala před lety, když jsem bydlela v Anglii. Poslední dobou se mi ale zdá, že se kvalita strašně zhoršila a z poslední návžtěvy Londýna před pár týdny jsem si nepřivezla vůbec nic.. A byla jsem dost zklamaná :/ :)

    http://evelinkablog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  47. no, třeba jeden z tvých posledních OOTD z listopadu: tričko: H&M, legíny Mohito, světřík NY. tak nějak nevím, co si myslet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ma vyhodit vse z H&M apod? Trochu mysli...

      Vymazat
  48. Primark bych tu také měla ráda, za ty ceny by mi ani nevadilo, kdyby to nevydrželo roky. co se týče jiných obchodů, tak mně se třeba v háemku většina věcí líbí, ovšem ty ceny už tak moc ne :-/

    OdpovědětVymazat
  49. Ještě jsem nenavštívila :))) No krásná kabelka :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  50. Love the bracelet and the bag :*

    OdpovědětVymazat
  51. V Primarku jsem se vyřádila tři týdny zpět, já ten obchod miluju. Kvalitu oblečení posoudím až po nějaké době, byl to totiž můj první nákup, tak uvidíme. Jinak já taky HMko nerada, mám z tama pár věci ze slev nebo pokud jsem narazila na něco v sekáči, ale jinak je to předražené! Právě proto jsem žasla, jaké krásné ceny mají v HMku právě ve Vídni, tam ty slevy byly daleko markantnější a celkově se mi tam líbilo daleko víc :)

    OdpovědětVymazat
  52. Mio, ta kabelka je fantastická!!! A i náramek se mi moc líbí :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/famous-beauties-eliska-buckova.html

    OdpovědětVymazat
  53. S těma obchodama souhlasím. H&M je předraženej a taky jsem si odtamtud dlouho nic nekoupila. Býval lepší jak si pamatuji. Já když něco kupuji, tak hodně koukám na látku a taky jí dost osahávám. Ale myslím si, že Mohito je v pohodě..ty pevný ceny tam mají chvilku a pak to stejně zlevní. A celkem ty věci z Mohita drží. Obchody jako je NY a Tally Weijl to je kšunt, ale co si budeme říkat. Taková Zara taky není moc kvalitní. Primarku jsem byla jednou a pamatuji si, že jsem si odnesla spoustu věcí, jelikož ty ceny jsou hrozně přitažlivé, ale ty věci už nyní nemůžu skoro nosit v jakém jsou stavu.

    OdpovědětVymazat
  54. Myslím, že rovnako ako u rôznych iných reťazcov aj v Primarku dosť záleží kus pd kusu. Mám napr z londýna top v štýle 20tych rokov, celý vyšívaný korálkami a vzhľadom na cenu je veľmi kvalitne spracovaný. Naopak obyč tričká kvalitou zodpovedali cene. Za mňa rozhodne lepšia kvalita ako Terraniva a Gate kde mi to príde všetko neskutočne umelé. HM mám rada, nečakám, že mi veci vydržia navždy. napr tiekla mám asi 4roky a stále sú super. Tie viac "trendy" veci zasa nenosím denne takže aj napr po 2rokoch sú ok. Zara mi zasa príde o niečo kvalitnejšia, ale u nás neskutočne nadsadené ceny. Čo ale z duše neznášam je Orsay. Tak otrasnú kvLitu u 90%vecí za také ceny som snáď ešte nezažila. Viem, že veľa ľudí má ten kbchod rano no popravde to nechápem- viskózové tričká umelohmotné, všetko sa to po pár noseniach ožmolkuje a vyťahá. (v Orsay som oracovala takže som ich iblećenie musela povinne v práci nosiť preto si dovolím porovnať napr tielko z HM a orsay. A keď tie veci boi v zľave- čiže po pár týždňoch na lredajni- ani zadarmo). Ale beriem, že asi každému vyhovuje niečo iné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní25.01.14 3:13

      Jak pises, zalezi to kus od kusu... ja mam treba z orsaye spolecenske kalhoty a saty a uz je mam asi sest let. A to jsem kalhoty nosivala opravdu casto (ted posledni rok uz mi jsou tesnejsi ale i tak). Ale je fakt, ze ted tu kvalitu tam uz nemuzu posoudit, protoze se mi tam uz to obleceni az tak nelibi.

      Vymazat
  55. Skvělý článek :-), nakoupila jsi opravdu překrásné věci krásko ♥. Musím se do Primarku také konečně vydat O:-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  56. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si o MOHITO myslí, že jsou to šunty. Mám z něj kabát za 1700 a po pár nošeních je to samý žmolek. A ty další věci taky hnus. Vtipné mi přijde, že skoro na všem je, že se to nesmí prát. :D A s HaM souhlasím taky. Poslední dobou je téměř nemožné tam koupit něco hezkého - jak píšeš - všechno je široké a krátké, jak pytel.

    Primark vůbec nemusím, nízká cena mi za ty nervy, fronty a přehrabování opravdu nestojí. P.S. Tvá kabelka je moc hezká.

    Nikola

    OdpovědětVymazat
  57. Anonymní23.01.14 0:47

    Ta kabelka je perfektní! Je pravda, že kvalita Primarku není nic extra, na druhou stranu jsem si tam v létě koupila kabelku, kterou tahám už půl roku každý den do školy a je pořád jako nová :-)

    OdpovědětVymazat
  58. Poprvé jsem byla v Primarku v Londýně, podruhé v Berlíně. S Anglií se nedá nic srovnat. Zboží mi tam přišlo daleko více a možná i levnější v přepočtu na libry (i když je vyšší než E), byla jsem tam jak Alenka v říši divů. Od té doby nedám na Primark dopustit a proto vyrážím občas do Německa a chystám se i do Rakouska. Mám pár pěkných kousků, které opravdu vydrží i po několika x vypráních (především trička a nátělníky, pyžama a spodní prádlo). Kabelky, boty a bižu také OK. Akorát musím souhlasit s tím bordelem, nejlepší je tam naklusat ráno, pak už to nemá cenu. Na kabinky taky rovnou zapomeňte. Stála jsem tam jen 1x, pak už na to neměla nervy a už si to zkoušela přímo v obchodě :-)

    OdpovědětVymazat
  59. V Primarku jsem byla v Londýně na Oxford St. a musím říct, že hrůza. Těšila jsem se, jak si nakoupím spoustu věcí, ale jakmile sem viděla ty davy lidí, letěla sem co nejdál.. ceny samozřejmě super, většina za 7-10£, ale mačkat se tam, přehrabovat ve věcech a pak stát hodinu frontu u pokladen, na to nemám nervy.. :D v ČR bych uvítala Forever 21, protože to v Londýně stálo za to :)
    Jinak kabelka je krásná a cena ještě lepší! :)

    OdpovědětVymazat
  60. Tá kabelka je skvelá... :-) asi si budem musieť do Viedne spraviť výlet (z BA to nemám ani ďaleko) :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
  61. Mio ze sis nechala napichnout ret ? :)

    OdpovědětVymazat
  62. Moje známá, co bydli 5 minut od Rakouských hranic a ve Vídni je skoro pořád a říkala, ze když Primark otevřeli, že lidé chodili s přeplněnými taškami a postupem času se kvalita věcí zhoršuje a prý se z toho stává takový sekáč:/ Já tam teda ještě nikdy nebyla, tak nevim:)

    OdpovědětVymazat
  63. Stejnou kabelku mám v černém ;-)

    OdpovědětVymazat
  64. Kabelka sa mi páči zo všetkého najviac:) A Primark by som urcite tiez raz chcela navstivit :)
    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  65. Primark ráda nemám, věci mi z tama nikdy nevydrželi. Do HM sem v Česku nikdy nechodila, prtž kvalita se mi nikdy nelíbila za tu cenu. Teď žiji v Německu a nakupuji snad jedině v tomto obchodě. Kvalita a výběr se nedá srovnávat. Škoda, že některé kousky k nám ani nedorazí...

    OdpovědětVymazat
  66. V ČR jsem nikdy v Hm nenakupovala, teď bydlím v Německu a ta kvalita a výběr se nedá ani srovnat. Škoda, že k nám ani některé kousky nedorazí... A jak sem byla překvapená, když sem objevila HM Home.

    OdpovědětVymazat
  67. S Primarkem nemám absolutně žádné zkušenosti, takže kvalitu nezhodnotím a ani neřeknu, co bych si koupila či nekoupila. Pokud se ale někdy k podobnému obchodu dostanu, určitě do něj nalétnu :D Každý má své oblíbence a každému sedne něco jiného, já třeba mohu tvrdit, že svého času jsem nakupovala poměrně často v NY či Gate, Kenvelu a jim podobných obchodech, které jsou často haněny za kvalitu svých věcí, a nelituji toho, protože většinu všech zakoupených věcí mám dosud a k rozpadnutí mají daleko. Osobně mi tedy kvalita věcí z těchto obchodů vyhovuje, takže bych zkusila i Primark. Možná je to ale i tím, že jsem se nějaký čas pohybovala v oboru a vím tedy co a jak :)

    A co se jinak týče točení videí, jak tu bylo zmiňováno v komentářích, rozhodně NENÍ na škodu, že videa netočíš :) Já například nevydržím sledovat nějaké video, kde se o něčem povídá, za to článek přečtu ihned. Takže já radím ani s natáčením nezačínat, takhle mám ze tvého blogu požitek :D

    OdpovědětVymazat
  68. Mio, mohla bych se prosím zeptat, odkud je ten bílý přehoz, co máš na posteli? :) Moc děkuju za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  69. Ta kabelka je úžasná ♥ A nárameček taky :)

    OdpovědětVymazat
  70. Ahojky Mio, mohla bych se prosím zeptat odkud je ten přehoz, co máš na posteli? Je to pro mě důležité, prosím napiš ;) děkuji

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡