2013 Beauty favourites: I. (face)

Ačkoliv mám samozřejmě nespočetně oblíbených produktů, jelikož za celý rok se toho nastřádá opravdu dost, tak i přesto jsem se snažila vybrat opravdu ty top a některé druhy produktů jsem do nejlepších výrobků ani nezařadila. Tak například mám pár bronzerů, pudrů i rozjasňovačů, používám je ráda, ale asi jsem letos neobjevila žádné takové, které bych mohla vychválit až do nebes. Nijak tragicky to neberu, protože tu je nový rok a s ním spoustu nových příležitostí k objevování a zkoušení nepoznaných produktů. Jen se s dovolením, ještě na malý moment, vrátím do minulého roku, abych vám pověděla o produktech, které jsem používala nejčastěji a nejraději.

PLEŤ
DSC_0986
DSC_0998
PÉČE
Visibly clear oil-free moisturiser (Neutrogena)
Jednoznačně můj nejoblíbenější denní krém. Mám smíšenou pleť, mírně mastnou v t-zóně, ale dost suchou v okolí. Tento krém mi naprosto vyhovuje. Pokud nemrzne, což se minulý rok moc nestávalo, používám ho každé ráno před líčením.

Turnaround overnight radiance moisturizer (Clinique)
Myslím, že zde není třeba slov. Už jsem o tomto nočním krému psala nespočetněkrát - je to ten nejlepší noční krém, jaký jsem kdy vyzkoušela. Opravdu funguje a dělá nádhernou pleť. Hezčí jsem ji, když se vzbudím, nikdy předtím a s žádným jiným krémem neměla, a proto jsem konečně na noční krém přestala zapomínat, protože tenhle úžas si ujít před spaním už nenechám. 
DSC_1042
MAKEUP
Tyto makeupy se mi jeví, jako dost podobné - rozjasňující, hydratační, lehké. Asi bych ani nedokázala vybrat ten nej, proto jsem uvedla spravedlivě všechny.

Wake me up make up foundation (Rimmel)
Obsahuje jemné třpytivé částečky, které jsou krásné hlavně na jemně opálené pokožce, ale odstíny se dají najít i supersvětlé. Já používám snad třetí nejsvětlejší. Myslím, že jde o takový střed ve škále odstínů, které jsou v nabídce a sedí mi naprosto skvěle.

Lumi magique light infusing foundation (Loréál)
Tento makeup úžasně rozjasňuje, skvěle kryje a je lehoučký jako pírko. Většinou pak ani nepoužívám korektor, což je vážně super, na tak lehký a téměř neviditelný makeup.

Luminous moisturizing treatment foundation (Bobbi Brown)
BB stvořil poklad mezi makeupy! Pro smíšenou až suchou pleť je tento makeup naprostým zázrakem. Je rovněž lehký, rozzáří pleť, hodí se i pro starší věk. Krytí je střední, nádherně pleť sjednotí a s trochou fixačního pudru se celý den ani nehne a přitom nikdo nepozná, že nějaký makeup mám.

Imperial make-up with orchid extract (Dermacol)
Imperial makeup je superhydratační. Mně upřímně osobně úplně nevyhovuje, protože je na mě hydratační až moc a proto si na mé pleti úplně "nesedne" a obličej pak vypadá bez pudru trochu umaštěně, což je u mě celkem nezvyklé. (Když mi bylo -náct, měla jsem pleť spíše mastnou, ale jakmile se přehoupla dvacítka je sušší a sušší, takže vyhledávám už spíše něco o trochu více hydratačního než dříve.) Tento makeup je, jak už jsem uvedla, na mě hydratační až moc, ale stejně se o něm musím zmínit, jelikož jsem s ním líčila dvě klientky s velice suchou pletí a makeup byl na jejich pleti společně s transparentním fixačním pudrem nerozlučnou dvojkou. Hodně mě překvapil a jsem moc ráda, že ho ve svém kosmetickém arsenálu mám. A rozhodně ho tedy doporučuji pro více suchou pleť. Pokud takovou vás příroda takovou pletí obdařila, myslím si, že by vám mohl skvěle sedět.
DSC_1015
BB/CC krémy
Ideal flawless BB skin loving beauty balm (Avon)
Tento bb krém bych přirovnala k lehkému make-upu. Soudím dle spf 15 a širokém výběru odstínů. Nicméně musím Avon pochválit, tenhle krém/makeup se vážně podařil.

BB cream 6-in-1 perfecting care (Marionnaud)
Už jsem o něm na blogu též psala. Na pleť pěkně sedne a odstín se celkem přizpůsobí (mám pocit, že jsou na výběr tři). Kryje obstojně, ale opět bych ho označila spíše za makeup s pár plusy. 

CC colour correcting cream (MaxFactor)
Zpočátku jsem byla k CC krémům skeptická - hlavně, když jsem zaslechla, že existuje i dd krém, přišlo mi to už dost úsměvné. O dd krému nic nevím, ale BB krémy bych přirovnala ke "zdravým" tónovacím krémům a CC krémy k lehkým "zdravým" makeupům. Píšu zdravým, protože většinou mají nějaké spf, které některé makeupy nemusí mít, a také v sobě mají hydratační krém, apod. CC krém má krýt více než BB krém, což tento od MaxFactor splňuje. Je to moje zlatíčko a doporučila jsem ho několika kamarádkám, které s ním jsou doteď velmi spokojené. Používala jsem ho tento rok sama celkem dost často. Je opět velice lehký, téměř neviditelný, ale dělá krásnou pleť, že bych to ani nepřeháněla s nějakou další korekcí. 
DSC_1002
KOREKCE
Affinitone concealer (Maybelline)
Rozhodně můj nejoblíbenější korektor, který je tekutý a skvěle kryje jak drobné nedokonalosti, tak i kruhy pod očima. Nemám k němu víc co dodat. Je prostě nejlepší a troufnu si říct, že srovnatelný s Prolongwear concealerem od MAC.

Sébium Al 2-in-1 tinted care (Bioderma)
Abych to upřesnila, chválím zelený korektor, který se skrývá ve víčku. Dokonalá věc na zakrytí zarudnutí pleti. Celý výrobek je určen pro problematickou pleť. Já bych ale makeup nedoporučila. Je takový, jak jen to říct, prostě dost "cakey". Nedělá vůbec pěknou pleť a moc nevydrží. Užitek jsem ale našla v korektoru, který je naprosto skvělý. Navíc i léčí pupínky, takže pokud nějaký mám, nanesu výrobek na něj a přes to dám klidně makeup nebo korektor, abych zakryla zelený odstín. 
DSC_1022
TVÁŘENKY
Pout rouge (Bobbi Brown) v odstínu 28 Uber beige
Od podzimu minulého roku jsem odložila všechny hot pink (a podobně výrazné) tvářenky, protože se v tomto ohledu vyřádím ve rtěnkách, a dávám přednost těm přirozenějším. Jednou z nich je úžasná krémová tvářenka v odstínu Uber beige. No podívejte, zdá se vám snad ten odstín nudný? Mně vůbec! Nanáší se skvěle stipple štětcem. A její výdrž je jedna báseň!

Colorama blush (Maybelline) v odstínu 301
Pro mě největší překvapení a objev roku! Tuto tvářenku jsem obdržela k recenzi. Na první pohled se mi vůbec nelíbila. Obal vypadá celkem dost lacině - působí na mě jako hračka pro děti. Nevěřila jsem, že by mohla být tvářenka nějak pigmentovaná, a že by mě vůbec mohla nějak překvapit. A ono očekávat zklamání je někdy fajn věc! Asi po dvou měsících, co mi ležela v šuplíku jsem jí vyndala a vyzkoušela a od té doby zůstala v mé kosmetické taštičce denně používaných produktů a už se z ní ani nehnula. :-) Tak za prvé, její odstín je na tvářích naprosto dokonalý - vypadá tak svěže a navíc obličej tak úžasně rozzáří, že už není třeba rozjasňovače. A pigmentace je s dobrým štětcem moc fajn, plus ani na výdrž si nemohu stěžovat. Doporučuji jí úplně všem a já plánuji vyzkoušet další odstíny, ačkoliv balení se mi teda zatím bohužel nezalíbilo. 
DSC_1027 DSC_1032

V příštím článku bude pokračování s produkty na oči, rty a nehty, společně s celkovým líčením se zmíněnými produkty. Zajímalo by mě, jestli se v nějakém produktu shodneme? Vyzkoušeli jste už nějaký z výrobků výše jmenovaných? 

54 komentářů:

  1. CC krém jsi mi poradila a moc děkuju. Koupila jsem si ho a jsem s ním moc spojená. Mám stejný typ pleti jako ty, takže si nejspíš koupím i ten krém Neutrogena. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé, nemám vyzkoušený ani jeden produkt... ten krém od Neutrogeny se dá koupit v drogerii? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, mám ho z Rossmannu. :)

      Vymazat
    2. Děkuji. Budu se muset po obou krémíkách podívat. Mám stejný typ pleti, aspoň podle Tvého popisu :)

      Vymazat
  3. rimmel wake me up mám také moc ráda, i když by mi klidně bodnul i světlejší odstín
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek! Už delší dobu uvažuji nad Wake me up od Rimmelu, tak snad mi bude taky vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc mě zaujal ten krém od Neutrogeny. Dá se sehnat normálně v drogeriích, nebo jsi ho někde objednávala případně přivezla ze zahraničí. Vím, že od Neutrogeny je v ČR k dostání asi jen 1/3 celkového sortimentu, což je škoda. Moc jsem si tuto značku oblíbila.
    Článek se ti opravdu povedl, těším se na další pokračování :)

    OdpovědětVymazat
  6. S Affinitone korektorem musím naprosto souhlasit! Zakryje snad úplně všechno a taky patří mezi moje nejoblíbenější :)

    OdpovědětVymazat
  7. Z "tvojich" obľúbencov mám vyskúšané len CC krém MF, mejkap Imperial a lícenku Colorama. Všetky ich mám rada, ale do mojich NAJ sa nedostali. Imperial mejkap najmä preto, lebo má už aj na mňa prisilnú parfumáciu.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné, taky nemám s ničím zkušenosti, ale na hodně výrobků si mě nalákala :)

    OdpovědětVymazat
  9. Už jsem o tom denním krému slyšela. Pořád hledám ten pravý a myslím, že jsem ho našla díky tobě. Mám přesně stejnou pleť jako ty. Měla bys typ na korektor, který je tuhý a opravdu dobře kryje? :)

    secretofpink.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Bobbi Brown nebo pak levnější varianta - kamufláž od Catrice. A děkuji, to mě těší. :)

      Vymazat
  10. ten cc color cream je vane super :))

    http://lifeofnb.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Ani jeden z těchto produktů jsem osobně nezkoušela, na ten Loreal make-up už mám políčeno delší dobu. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám dva stejně oblíbence u makeupů od Rimelu ten Wake me up a Loreal Lumi magique. Jiné už nepoužívám a ten Loreal je podle mě nejlepší, co se dá v drogerce sehnat :)

    OdpovědětVymazat
  13. Imperial make-up od Dermacolu jsem si jednou koupila, protože mám hodně suchou pleť a byl příšerný .. Nevím, ale mně teda neseděl ani trochu .. drolil se a zalézal do vrásek. :/

    OdpovědětVymazat
  14. Si prvý človek kde vidím že sa ti nielen páči ten BB od Avonu ale si ho aj chváliš...ja ho doma mám a nič horšie som nikdy nemala...keď si ho dám na pleť ako keby som mala masku, proste cítim sa v ňom veľmi nepríjemne a neprirodzene...

    OdpovědětVymazat
  15. Super príspevok :) ja som hľadala nejaký dobrý Make-up...chcela som sa spýtať, že ktorý Make-up je lepší od Rimmel čí od L´oreal??? A čo vlastne znamená, že ten od Rimell obsahuje čiastočky to má trblietky??? Nevyzerá to zvláštne??? :) :)
    fashionworldbyterez.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Ten Affinitone korektore možná vyzkouším, zrovna nějaký sháním, tak jsem ráda za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  17. rimmel wake me up je top pre mna! mam najsvetlejsi a najtmavsi odtien a zmiesavam ich podla rocneho obdobia a stupna mojho opalenia. nemam mu co vytknut :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mám zkušenosti s Affinitone korektorem, který jsem dlouhou dobu používala a je skvělý. A Wake me up mi taky dost vyhovoval, přijde mi, že kryje celkem obstojně. Super článek a těším se na pokračování!! :)

    www.bysharka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Naozaj pekne napisane. :) Kremy od Neutrogeny mam rada aj ja, tato znacka podla mna kremy naozaj ´vie´. ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Mohla bych se zeptat, který z nich nejlépe zakryje akné:) ?

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Mio :-) Zakryje ten Lumi i nejaky ten cerveny flicek? :-) Prave hledam novy makeup ale ne aby vypadal jako maska, ale aby trosku kryl :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Krém Neutrogena a tvářenka Colorama vypadají slibně:) Krém je normálně z drogerky?

    Laková Give zde!

    OdpovědětVymazat
  23. Mio, mám mastný typ pleti. Myslíš, že by mi seděl ten Wake me up make-up? Nebo jaký bys mi doporučila? Díky. Pája

    OdpovědětVymazat
  24. Ten CC krém vyzerá dosť dobre, asi ho aj vyskúšam :3

    OdpovědětVymazat
  25. Z lícenky od Maybelline so zostala milo prekvapená aj ja, mám odtieň 501, čo je bordová so zlatými mini trblietkami-podľa mňa krásna farbička. Dobrá výdrž, slušná textúra aj pigmentácia za smiešny peniaz. Spokojnosť.:)

    OdpovědětVymazat
  26. Mio, já jsem úplně nadšená, když u někoho najdu v oblíbených i své oblíbené produkty. Make-up od
    L´oréalu i Rimmelu patří k mým favoritům, oba mám ve dvou odstínech, vždy jeden světlý na zimu a od každého i tmavší na léto. Tvářenku od Coloramy mám ve stejném odstínu, je božská a ráda bych zkusila i nějaké jiné. Každopádně jsi mě nalákala na BBčko od Avonu, ten korektor od Maybelline a oba krémy. jak od Neutrogeny, tak od Clinique, už aby byla ta výplata :D

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/muj-prvni-missha-box.html

    OdpovědětVymazat
  27. Wake Me Up od Rimmel je opravdu skvělý!

    www.polar-nights.com

    OdpovědětVymazat
  28. Z těchto produktů jsem vyzkoušela akorát Dermacol Imperial make up a shodnu se s tebou, že na mojí pleť je taky až moc hydratační. Mám už hodně dlouho problematickou pleť s jizvičkama po akné a akné, pleť mám spíš mastnou, ale poslední dobou si začínám říkat, jestli se mi věkem nemění na smíšenou. Pleť mám dost světlou, takže mám u nás v ČR tak trochu problém s výběrem make upu. Na tomhle make upu mi vyhovuje odstín (Pale), a to, že je lehký a zároveň dostatečně krycí (s většinou jizviček si poradí a zbytek zakryju ještě korektorem), ale když mám tenhle make up někde ve větším teple, tak jsem za nějakou dobu, jak kdybych si obličej pomazala olejem, a to používám pudr. Teď, když jsem ho měla jen na ven v zimě, tak mi tenhle make up vyhovoval.

    Zkoušela jsem z make upů ještě Dermacol Caviar Long Stay, ale i nejsvětlejší odstín na mě byl tmavší. Přišlo mi, že je hodně hutný a "dusí" mojí pleť, i když ji dokázal zas dostatečně zakrýt a pleť u něj nebyla tak mastná jako u Imperial make upu. Taky zvýrazňoval vrásky na čele.
    Měla jsem i Dermacol Pure Gold, ten byl docela dost podobný Imperial make upu, byl lehký, dostatečně kryl a byl světlý, ale měl odstín s až moc růžovým podtónem, což pro mojí tvář s jizvičkama nebylo zrovna to pravé.
    Dále jsem zkoušela Maybelline Dream Matte Mousse, ten je lehký a příjemný na pleti, má i světlejší odstíny (v drogerii vypadají tmavší, ale po rozetření sednou i světlé pleti), ale hodně se stíral a po několika hodinách mi zbylo na tváři jen nepatrné množství make upu.

    Prosím tě, nemáš tip na make up/BB krém/CC krém, který bude světlý přibližne jako odstín pale u Dermacol Imeperial make upu a bude spíš pro mastnější pleť (ale nesmí moc vysušovat, aby se mi víc netvořily strupy), dokáže zakrýt jizvičky, ale zároveň nebude moc hutný a nebude působit jako maska?

    Přijde mi, že mám asi moc velké požadavky na make up, neustále hledám, ale zatím jsem nenašla pro mě ideální make up. Zaujaly mě z článku CC krém od Max Facoru a make up od L'oreálu, ale nejsem si jistá, jestli by měli u nás dostatečně světlý odstín. Kolikrát jsem slyšela od jiných blogerek, že k nám do ČR některé značky nedávají nejsvětlejší odstíny, což teda vůbec nechápu... :(

    OdpovědětVymazat
  29. Já mám moc ráda make-up Imperial od Dermacolu (právě proto že je tak lehký, ale zároveň dobře kryje) a korektor Affinitone. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  30. Ten dermacol makeup taky není nic pro mě! Stejně jak tobě mi na pleť "nesedne" a nakonec se citím taková jakoby s maskou :/ a ten neutrogena krem taky zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  31. Make-up wake me up jsem také měla a seděl mi moc pěkně :)


    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. díky za tip na tvářenku!!

    http://way--to--smile.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Ten noční krém zaujal, po tom se podívám :-P

    OdpovědětVymazat
  34. Ten neutrogena krem je, souhlasim, jedna z nejlepsich veci co jsem loni vyzkousela. Neutrogena celkove dela skvele vyrobky. Akorat me dost brutalne stve, ze je zde vyber vyrobku dost omezeny oproti zahranici. Hrozne moc bych chtela vyzkouset jejich dekorativni kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
  35. Nic z těch výrobků jsem neměla, asi to budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, prosím, kde jsi koupila ten make up od B. Brown ?

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Mio, prosím tě, mohla bych se zeptat, odkud jsou ty krásné hodinky, co jsi přidávala na instagram a také, jestli se dá zkrátit řemínek? :) Moc děkuji :) Lenka

    OdpovědětVymazat
  38. Mio, prosím mohla bys uvádět k makeupům i odstíny a jak hodnotíš podtón? Moc by mi to osobně pomohlo a třeba někomu také. Lákal mě ten loreál lumi, ale mám hodně světlou pleť s nažloutlým podtónem a nedokážu si vybrat :(
    U B. Brown jsem byla na líčení, ale chtěla bych jiný typ make-upu, ale zase si nejsem jistá, jestli jsou barvy napříš typy makeupů odpovídající.

    OdpovědětVymazat
  39. Tá Bioderma je úžasná! Používam už dlhšie a neviem si to vynachváliť :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
  40. Docela jsi mě nalákala na ten krém od Clinique O:-)!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  41. Milujem CC od Maxfactoru :))

    http://victorys-diary.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  42. Z toho, co jsi zmínila, jednoznačně miluju Affinitone korektor a noční krém Clinique Turnaround, mám ráda ze stejné řady i sérum.
    Naopak mi vůbec nesedí Wake Me Up a jeho obdoba od L´Orealu, mám mastnou pleť a jsem po nich jako kus špeku :-). Moc ráda bych zkusila krémovou tvářenku od BB, myslíš, že by mi mohla sednout, když mám pleť i na tvářích mírně mastnou? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Přesně tyhle články mám nejraději. :))
    http://thebrunettesrules.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  44. Proč neodpovídáš na komentáře? A děje se to již několik měsíců, tak se nevymlouvej, že nemáš čas.

    OdpovědětVymazat
  45. Haló? To jsi vážně tak arogantní, jak to v poslední době vypadá?

    OdpovědětVymazat
  46. Tak Affinitone je jistý :D
    http://anys111.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  47. ty make-upy chci! :)
    http://anys111.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  48. Ty tvářenky vypadají luxusně :o <3
    http://tonyhumble.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  49. Ty tvářenky vypadají luxusně <33
    http://tonyhumble.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  50. nice color ,looks so beautiful , trendy!
    thank you for sharing this to us ,enjoy the beauty
    Hope to be your friend soon Pls post more!

    http://me-poppy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡