Make-up Institute Prague: Rekvlifikační make-up kurz (3.-4.den)

Dovolte mi pokračovat v reportu o týdnu v Make-up Institutu. Pokud nevíte o co jde, nasměruji Vás nejdříve na první část tohoto článku, kde se dozvíte, jak jsem se na tento kurz dostala, atd. 

3.den
Ve středu jsme měli hned ráno malý kurz marketingu s Markétou Davidovich. Pověděla nám hodně zajímavých věcí a také nás, tedy mě určitě, úžasně namotivovala. Ujistila nás, že nám po úspěšném dokončení budou chodit smsky a emaily s pracovními nabídkami a i nás vybídla, abychom se Institutu alespoň přes email ozývali, posílali své práce, apod. Tým MIP nám kdykoliv poradí a řekne co je dobré a co ne. Dále nám radila, jak mají emailu, když někoho oslovujeme vypadat, tedy spíš, jak vypadat nemají. Jak přijít na pohovor, co u sebe jako vizážista mít, jak vypadat, jak se prezentovat, co můžeme nabídnout, jak si umět klást požadavky, udržet si pokoru, ale umět říct ne. Jak nakupovat v obchodech s kosmetikou, protože s diplomem nás čekají vizážistické slevy a různé akce. Markéta odpovídala na všechny naše otázky. Představila nám i agenturu MA-DA, která nás bude po absolvování kurzu zastupovat a pomáhat nám sehnat první práce a prezentovat naše úspěchy v oboru. Byli jsme navíc informování, že jako účastníci rekvalifikačního kurzu máme jednodenní kurz marketingu zdarma. A poté už se ujala slova opět naše lektorka Janka. V tento den jsme trochu probírali trendy posledního roku a trendy pro nastávající zimu. Avšak hlavním tématem dne byly rty. V teorii jsem se dozvěděla vše o tvarech a korekci rtů, co v jakém líčení použít a jak řešit různé odlišnosti. Po teorii a obědě jsme až do večera trénovali rty a už kompletně celý make-up (obličej). Mé práce si opět můžete prohlédnout. Jde o všechny, kde jsou modelky zblízka. V tento den jsem měla obrovské štěstí na pěkné, zajímavé a výrazné tváře.
DSC_1938 DSC_1833 DSC_1932 DSC_1927 DSC_1934 DSC_1884 DSC_1881 DSC_1918 DSC_1917 
Večer, po skončení nás čekala prezentace značky Your se známým českým vizážistou a hlavně filmovým maskérem Sashou Isarem. Bylo fajn, dovědět se další triky někoho dalšího z oboru. Přednáška mě rozhodně obohatila. S profesionální značkou Your jsem měla tu čest na kurzu pracovat, ale ačkoliv ji považuji za velice kvalitní, moc mě bohužel nezaujala svým designem.
DSC_1943 DSC_1949 DSC_1947 DSC_1946

4.den
Tento den se toho událo opravdu dost. Teorii jsme kompletně prošli až do konce, a měli jsme pak prostor k jakýmkoliv dotazům. Janka nám řekla, jak bude probíhat praktická zkouška a co nás zhruba čeká v testu z teorie. Dopoledne přišel fotograf a beauty redaktorka Veronika z Joy. Focení mi moc příjemné nebylo, ale bohužel to muselo být. Snažila jsem se to nějak vydržet, jelikož jsem časopisu Joy za výhru opravdu vděčná. Avšak rozhovor s Verčou byl naprosto pohodový. Je profesionálka. Měla milý a přátelský přístup, proto jsme si povídaly dost dlouho i o věcech, které nebyly úplně v plánu. Po rozhovoru jsem jí trochu provedla po Institutu a nabídla jí, že ji nalíčím. Moc jsem si s ní dopoledne užila a má nervozita po pár minutách naštěstí úplně opadla. V tu dobu se kurzisté učili pracovat s pigmenty. Po obědě jsme pak ukázali, že umíme nalepit modelce řasy, a poté už nás čekalo celé odpoledne ,,trénování" na páteční praktickou zkoušku. Dostávali jsme úkoly vytvořit make-up dle daných fotografií a namátkou se nám v křesílkách střídaly modelky. Posledním úkolem pak bylo, nalíčit modelku, dle jejího přání, jakoby to byl náš klient. Má modelka chtěla jemné prosvětlené hnědé kouřovky a s výsledkem byla naštěstí moc spokojená.
DSC_1954 DSC_1962 DSC_2004 DSC_2030 DSC_2041 DSC_2025 DSC_2017 DSC_1996 DSC_1995 DSC_2034 DSC_2035 DSC_2032 DSC_1976 
V ten den, opět po skončení kurzu, nás čekala další přednáška, tentokrát Tomáše Moučky, vizážisty značky MUD (Make-up designery). Opět jsme tak mohli poznat dalšího talentovaného člověka a navíc i značku MUD, která je velice kvalitní a u nás stále tak trochu novinkou, což je škoda. Značka má kouzlo v tom, že produkty jsou kompaktní (pudr/krém) a míchají se se speciálním primerem/bází. Můžete si tak namíchat ideální make-up nebo třeba růžovou řasenku, aniž byste museli denně tahat těžký kufr plný nepotřebných produktů, což je pro vizážisty velkou výhodou. Tato značka mě hodně zaujala a plánuji si pár výrobků do svého make-up kitu, co nejdříve, pořídit. MUD mimochodem pochází z Ameriky a má pověst kvalitnějšího MACu, jen určeného více pro profesionální vizážisty. Můžete ji zakoupit přímo v Institutu, stejně jako značku Your.
DSC_2047 DSC_2051 DSC_2061 DSC_2049 DSC_2062 DSC_2057

Na posledních fotkách jsou produkty pro airbrush make-up a řasenka, která se může nanášet i speciálním štětečkem, který nevytváří hrudky a dostane se úplně všude. Šikovný produkt!

...A příště se dozvíte, jak probíhaly zkoušky, jak dopadly a další informace plus mé názory na kurz. Momentálně čekám na profi fotografie z posledního dne, tak se nezlobte, pokud poslední část nebude ihned následovat, a proložím čekání pár články, které se tématicky k Institutu vázat nebudou.

Těším se na Vaše komentáře a dotazy ráda zodpovím, jako tomu bylo v článku minulém. 

38 komentářů:

  1. Další báječný a velmi zajímavý článek. Je skvělé, jak jsi ambiciózní a šikovná. Přeji Ti, aby se Tvé úspěchy jen rozrůstaly, bavíš mě Ty i Tvůj blog. :))

    OdpovědětVymazat
  2. To je senzační Mio :-) Takže je z tebe už vizážistka ? :-) nebo alespoň bude ;-) Jsi moc šikovná a strašně se těším na články :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tvoje články! Opět super článek:)♥

    OdpovědětVymazat
  4. Parada,na nejaky kurz taky chci. Sice uz licim,ale kurz bych rada.

    OdpovědětVymazat
  5. Kurz, ktory si absolvovala vyzera teda naozaj kvalitne, paci sa mi, aky komplexny bol, teda ze obsahuje aj ten den marketingu, este raz gratulujem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní04.09.13 9:24

    Moc hezký článek, budu se těšit na pokračování :-). Piš častěji, chybí mi tvé články ;-) Krásný týden :-)

    OdpovědětVymazat
  7. skvele ! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. těším se i na poslední článek! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek :) strašně ráda bych uvítala článek o tom co jsi se tam naučila a poradila nám nějaké triky. Hlavně co jsi v líčení dělala špatně a jak to dělat dobře. Jinak je skvělé co vše děláš pro to,aby si se zdokonalila a nám dala inspiraci. Palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je dokonalý článek! Makeup si vytvořila modelkám krásný a mimochodem super fotky!

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  11. Slečna zrzka byla moc krásně nalíčená!

    OdpovědětVymazat
  12. neskutečně zajímavé, ale odvahu bych na to tedy neměla!:D

    OdpovědětVymazat
  13. Taky bych ráda v budoucnu chtěla navštívit takový kurz..jinak moc krásný fotky :)

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to hodně zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
  15. SUPER ČLÁNEK , štětce jste tam museli používat jejich nebo jste mohli i svoje ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Mohli jsme mít svoje, ale štětce měli dobré. :)

      Vymazat
  16. Krásný, chtěla bych tam být s tebou!

    OdpovědětVymazat
  17. Máš to moc pěkně zdokumentované :) Já bych nevěděla, co vyzkoušet dřív, je tam tolik super věcí :D

    OdpovědětVymazat
  18. Moc povedený článek:-) Vše sis musela opravdu maximálně užít, co tak koukám na fotky, modelky jsi nalíčila opravdu krásně, jsi prostě šikulka:-)*!
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  19. Ten kurz musel být prostě dokonalý! Celý článek jsem přečetla jedním dechem.. Budu se moc těšit na další díl a hlavně na průběh zkoušek a na profesionální fotografie. Ty přípravky pro vizážisty se mi taky zdají naprosto skvělé! Namíchat si vše dle vlastních potřeb je určitě velká výhoda :)

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné fotky. Mně se nejvíc líbí make up slečny v pruhované košili. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, můžu se tě zeptat jestli tě ten kurt něco stál?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nestál, kurz jsem vyhrála, ale bohužel tak nemám nárok na jeden doplňující kurz zdarma. Avšak ani to mi nebrání Institute znovu navštívit, tak už šetřím. :))

      Vymazat
  22. Mě pořád překvapuje to nepoužívání pudru. Vždyť pudr make-up nádherně zafixuje, já ho používám i na víčka a nikdy jsem nepotřebovala bázi pod oční stíny, jakékoliv stíny, když si předtím víčka přepudruju, mi drží jako přibité. To samé když se líčím výraznou rtěnkou, opět zapudrovat a nic se nerozpíjí, konturka drží a vše je bez chyby. Co nesnáším je lesklá pleť, nepoužívám ani rozjasňovače, ani příliš třpytivé produkty na oči ani na rty. Prostě matná u mě vede a bez pudru to si nedovedu představit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud To to vyhovuje, tak to tak dělej. Já to s víčky dělám většinou také. :) Mně se svěže-pololesklá pleť líbí. Ale rozumím, že každý má rád něco jiného a určitě ani jedno není špatně. .)

      Vymazat
  23. Úžasný článek snad se s náma pak rozdělíš o pár vychytávkách co ses v kurzu naučila :)

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem moc ráda, že jsi nás tímto způsobem Institutem provedla:) Moc užitečné rady. Tomáše znám, je to můj bývalý soused ze Zlína a je to skvělý vizážista:)

    OdpovědětVymazat
  25. vypadá to naprosto úžasně:)

    OdpovědětVymazat
  26. Wow, vyzerá to fakt dobre :) http://mimialexangel.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  27. Zírám jako blázen. Nejen, že ty články mají prostě grády a díky nim riskuji i v práci, to že mě někdo načapá jak čtu a nedřu :D ale i to, že jsi prostě nádherná ženská. Svým stylem, povahou (a ta se dá vyčíst z článků) ale prostě vším, mi tak trochu prostě připomínáš blond Angelinu Jolie!!

    Miuško :) těším se na další články! Jen tak dál ♥ EWA ♥

    OdpovědětVymazat
  28. Miuš? :)) jen takový návrh, ale nechceš přidat článek něco jako "back to school - college"? Jednou za čas se tady objeví krom makeupu a módy také články typu lifestyle, jídlo a něco osobního, a podobně. Nechceš udělat takový mix všeho okolo vysoké? Třeba tipy na svačiny v dlouhých pauzách nebo tipy na zajímavé pomůcky na přednášky (? :D), postředy a rady nebo jestli je třeba někde na internetu nějaká stránka, která porovnává ceny skript a podobně? :))) Nevím, jak to přesně shrnout, ale na youtube je takových amerických college tipů docela dost, ale v našich podmínkách je tohle bohužel někde jinde :))

    A tenhle kurz v MUIP vypadá opravdu zajímavě, koukla jsem i na různé kurzy na jejich stránkách, ale bohužel si asi budu muset nechat kosmetiku jen jako koníček, ono to stojí hodně peněz, o kosmetiku se dnes profesionálněji zajímá každá druhá a něco dokázat je opravdu těžké :( bojím se, že bych nakonec litovala času a peněz, místo toho, abych se věnovala "reálnějšímu" změření, co studuji :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip na článek. Zní to dobře, ale já na tohle doopravdy nejsem moc talent. Nemám žádné speciální triky na učení, ani speciální školní pomůcky. :( V prváku jsem byla ze všeho nadšená a hlavně vystrašená, nakoupila jsem si vše, co jsem si napsala během prvního týdne na seznam, a ve výsledku jsem využila tak 15% ze všeho. :/ Takže ono to chce počkat.. Na svačiny občas už taky nápady nemám. Někdy si uvařím, přinesu salát, ale někdy se spoléhám na bufet nebo na rychlou polévku v nejbližší restauraci. A stránky.. nejvíce mi pomáhá fb stránka našeho oboru, kde nám ochotně pomohou lidi z vyšších ročníků a občas zavítám na primát.cz .-)

      Ty Tvé obavy chápu, ale právě když do toho nejdeš na plno, většinou se Ti to nikdy nevyplatí. Já bych to chtěla risknout, tak uvidíme. Pokud to vyjde, budu ráda, pokud ne, tak mám naštěstí ještě dva nápady na práci, která by mě bavila, tak snad budu spokojená jakkoliv. Hlavně ať mám dostudováno. :-( :)

      Vymazat
  29. To bylo keců v posledním srdceryvném článku, že už tě nebaví nakupovat kosmetiku a že za ní nechceš utrácet. Teď chceš nakoupit několik věcí od MUD a ještě se určitě neobráníš paletce Bobbi & Katie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, ale něco jiného je kosmetika pro mě a kosmetika pro práci. :)
      Paletka od Bobbi se mi jen líbí. Nikde jsem nezmínila, že si jí jdu koupit, tak prosím nepřemýšlej za mě.

      Vymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡