Make-up Institute Prague: make-up zkoušky

Týden rychle utekl, cvičili jsme dost a čekaly nás zkoušky. V dopoledních hodinách jsme ještě jednou stručně projeli celou teorii a po malé svačině nás čekal teoretický test. Čekala jsem, že bude horší, ale stejně v něm byla jedna otázka, která byla pro pár lidí dost záludná. Testu jsem se moc nebála a naštěstí jsem ho napsala bez chyby, což se mi moc ve škole nestává, ale už jen název test z teorie make-upu zní mnohem sympatičtěji než například test ze syntaxe. :-)
Po testu jsme si dali do kupy štětce a make-up, aby na každém stolu bylo tak nějak vše a nemuseli jsme tak při zkouškách všude běhat a ztrácet čas hledáním produktů. Poté jsme šli na oběd, tentokrát do Číny. Dala jsem si vážně výborné křehké kuře s omáčkou a protože to bylo moc dobré, trochu jsem se přejedla, což jsem vážně neměla. Naštěstí jsem pak ještě měla čas si dát zelený čaj a vodu. Po obědové pauze už pak přišly modelky a tým z Instututu jim v uzavřené místnosti rozdával čísla a fotky s make-up úkolem. Když už bylo konečně hotovo, losovali jsme si čísla. Vytáhla jsem si č.12 - airy fairy make-up, mám pocit, že z reklamy na Dior. Na první pohled se zdál dost lehký, ale mě zpočátku upřímně celkem vyděsil. Těšila jsem se spíše na linku, kouřovky, nebo něco klasičtějšího. Každopádně to bylo podle pravidel, vybírat jsem si nemohla a pustila jsem se do práce. Na praktickou část jsme měli přesně hodinu. Modelku jsem si vylosovala dokonalou, k danému make-upu. Při líčení jsem měla dva problémy. Modelka měla alabastrovou až průhlednou pleť a na místě nebyl příslušný make-up, a tak jsem poprvé musela líčit s kosmetikou MUD - tedy s tuhým make-upem a bází dohromady. Míchala jsem asi dva odstíny a make-up mi zpočátku k pleti nechtěl přilnout, ale po pár minutách si pěkně "sedl" a naštěstí jsem, po zakrytí pár nedokonalostí, mohla pokračovat dál. Druhým problémem pro mě bylo obočí. Říkala jsem si, zda jej mám skrýt, podle modelky na fotce, nebo jej raději pouze dokreslit a udělat hodně přirozené. Zvolila jsem dokreslení, ale nakonec to bylo bohužel špatně, protože jedinou dominantou měly být oči. Naštěstí jsem dostala plné počty za make-up, tvářenku, rty i oči, takže strhnuté body za obočí příliš neovlivnily konečný součet. S líčením očí jsem si vyhrála asi nejvíce. Míchala jsem několik odstínů a produktů dohromady. Tvářenku jsem použila svou oblíbenou od Bourjois. A rty jsem pak jemně dokreslila světlou konturkou, vklepala prsty rtěnku a nakonec nanesla do středu rtů světlý lesk.
Make-upy byly porotou obodovány, chyby nám byly řečeny, a poté se čekalo na výsledky. Před vyhlášením jsem byla trochu nervózní, ale doufala jsem, že diplom dostanu a vydařilo se! Můžete si jej prohlédnout na poslední fotce. Dostali jsme samozřejmě i certifikát, který si můžeme ofotit a přikládat k životopisu. S diplomem mohu jít například do MACu, Inglotu, apod., kde si mě zaregistrují a od té doby mohu nakupovat kosmetiku za vizážistické ceny (většinou 15-30% z ceny produktu). Teď už si jen stačí vytvořit book/karty s významnými pracemi s kvalitními fotografy, a poté nabízet své služby nejen mezi svými známými.
DSC_2066 DSC_2071 DSC_2072 _MG_3213 _MG_3215 _MG_3219 DSC_2075 DSC_2074 DSC_2100 DSC_2099 DSC_2096 DSC_2085 DSC_2073 _MG_3299 DSC_2151 - Kopie

Tento kurz byl pro mě nezapomenutelným, sešli jsme se skvělá parta, vytvořili jsme si i po skončení kurzu skupinu na fb a denně si píšeme své úspěchy, tipy, rady, inspiraci, apod., navíc i lektorka Janka Letková mi dost předala a celý tým mě namotivoval se make-upu věnovat ještě intenzivněji. Díky Make-up Institutu už mám za sebou dokonce první "make-up job" (o tom Vám brzy určitě povím). A rozhodně to nebyl poslední kurz, který jsem v M.I.P. navštívila. Chtěli jste po mě informace, které jsem si z MI odnesla, a proto plánuji ještě takový speciální článek. Nebude o teorii, protože té je dost a pro tu si doporučuji zajít přímo do MI, avšak bude o zajímavostech, které jsem si povětšinou zaznamenávala do svých poznámek pod hvězdičkou. Některé věci jsem věděla a bylo dobré, že mi je někdo (Janka:)) připomněl a některé pro mě byly novinkou (třeba top produkty, apod.) Tak se snad máte na co těšit.

54 komentářů:

  1. Miuško gratuluji Ti. Je to krásný úspěch a moc Ti to přeji! Jinak na té čtvrté fotce vlevo stojíš ty, viď? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti gratuluji! Jsi moc šikovná :))

    OdpovědětVymazat
  3. gratuluju! podle me oboci vypada lepe jak jsi ho udelala ty..

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju :). Vypadá to na dobrou zkušenost :).

    OdpovědětVymazat
  5. Skvele Mius, moc gratulujem! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Líčenie sa ti teda naozaj vydarilo, vidno, že ťa to baví :) A gratulujem k certifikátu, zaslúžiš si ho :)

    http://eldormovitz.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Moc ti gratuluji :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. podla fotky si to s tym obocim mala fakt tazke.. A gratulujem, aj k jobu a tesime sa na dalsie prispevky! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluju ke zkoušce! Supr reportáž.

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji ke zkoušce. Supr reportáž!

    OdpovědětVymazat
  11. Modelku si nalíčila naozaj pekne a podľa vzorovej foto. Zaslúžila si si tento úspech v podobe diplomu, gratulujem :-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Jeer na te osme fotce od spoda to je moje sestrenice no woow:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Máš tedy moc krásnou sestřenici. :)

      Vymazat
  13. Akurát včera som rozmýšľala, že by som si niečo od teba prečítala :) A dnes čítam super.
    Tá prvá fotka sa mi páči. Takú krhličku máme, aj my už viem čo zaujímave s ňou.
    K certifikátu gratulujem, teraz už len prajem nové zážitky a úspechy s ním. Možno, aj nejakú tu prácu, lebo si fakt šikovná. Tvoj make-up bol krásny.
    Ale aj ten chalan s tou slečnou a obrázkom - dokonalý make-up.
    Teším, teším, aj na ďalšie infošky :)

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za gratulace! <3

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluju Miuš :))))

    Bylo by super, kdybys tady na kissbook přidala ty nejdůležitější informace, popřípadě nějaké tipy a triky, nejčastější chyby a jak se jim vyvarovat a podobně, určitě bychom to ocenily :)) Asi tě spíše láká napsat i o nových profesionálních produktech, ale byla bych raději spíše za to, co ses přiučila a předala dál :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já bych ráda, ale celé "know how" Institutu bohužel zveřejňovat nemůžu. Porušila bych autorská práva. Nepřipravuji článek ani tak o produktech, jako spíš o zajímavých informacích a tipech, které mám od lektorky, spolukurzistů a z praxe, hlavně z Institutu. :)

      Vymazat
    2. Tak jasně, že celé to tady bohužel celé vyzradit nemůžeš, ale kdyby jsi napsala nějaké tématické články třeba o make-upu (myslím 'foundation'), o líčení očí, líčení na focení atd... s co nejvíce informacemi to jde? Přece jenom tam určitě nevyučují zázračná tajemství a když to použiješ "jinak" než v článku 'co jsem se slovo od slova naučila v institutu', tak tě přece nemůžou žalovat za porušení know how, on je makeupu a těchto rad celý internet, ale já se k tvým článkům i po čase strašně ráda vracím a tvými slovy s fotkama a produkty je to jednoduše k nezaplacení, i kdybych si u toho jenom "osvěžila paměť" :)))

      Vymazat
    3. tak choď na kurz a hotovo ;)

      Vymazat
  16. No to je skvělé :) moc moc gratuluji ! jsem ráda, že moje nejoblíbenější blogerka má takové úspěchy ;-) jen tak dále ! :-) :-*

    OdpovědětVymazat
  17. to bylo jasný, že to zmákneš! :) neuvažuješ tedy teď o tom, že skončíš v obchodě s hadříky a budeš se věnovat líčení (+ škole samozřejmě)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš na mysli Mohito, tak tam už nepracuji. Byla to práce pouze na prázdniny. :)

      Vymazat
  18. Tohle já paráda!! Tuhle tvou výhru ti tiše závidím, samozřejmě v dobrém! Máš nádherné hodinky!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vzdyt tam mia ani na jedny fotce neni :D

      Vymazat
    2. Ty jsou Janky. :) A děkuji za komentáře. :)

      Vymazat
  19. perfektne :) nad takymto kurzom som uz velmi davno rozmyslala.

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Miunko, moc gratuluju a přeju ti to :-*

    mohla bych se zeptat na tvůj názor na štetce Madame Lambre ? Jestli jsou opravdu tak moc kvalitní, jak se všude píše.

    OdpovědětVymazat
  21. Moooc gratuluji!!:))


    Mám tě moc ráda)

    OdpovědětVymazat
  22. Jsi dobrá prostě :)
    A muselo to být fajn, všechny dny :) A musíš být úplně nabitá dojmy :)

    OdpovědětVymazat
  23. gratuluju k diplomu :) liceni se ti povedlo, skoda jen toho oboci :)

    OdpovědětVymazat
  24. Podle komentářů, co tu čtu je to asi jen můj názor, ale Tvé líčení se mi vůbec nelíbí :(
    Slečna mi připadá jako nemocná :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne prijde ze ta profi fotka vyzrala vsechny barvy a daly ji teda blby ukol vzdyt ruzovy stiny proste unaveny oci delaj. To je makeup jak pro fetaky s prominutim. Na reklamu fajn do casaku treba ale ostatni teda meli snazsi zadani co tak koukam. L.

      Vymazat
    2. Díky za upřímné názory. Jak už jsem psala, také jsem se těšila na úplně jiný styl líčení, ale vybírat jsem si nemohla a lépe jsem to v ten moment nezvládla. Nechtěla jsem to přehánět a dělat tolik extravagantní, jelikož šlo o zkoušku z denního/večerního líčení, ale je pravda, že barvy jsou na fotce trochu světlejší.

      Vymazat
    3. taky mi ta modelka přijde jak nemocná, nevypadá to vůbec pěkně, přitom všechny víme, že Mia je šikula, ta profi fotka stojí prostě za prd :/

      Vymazat
  25. S modelkou jsi to zvládla skvěle, výsledek se mi líbí. Co bude následovat? :) KK.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc gratuluji, jsi šikovná :-) Já mám podobný diplom asi už sto let, ale nikdy jsem se tomu moc nevěnovala. Tak držím palce, ať Tě to pořád baví :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  27. Připojuji se k srdečným gratulacím! :) Super kurz, závidím ;) Moc se ti to povedlo :)
    GIVEAWAY 2

    OdpovědětVymazat
  28. Miuska vsetky 3 clanky su skvele.Si naozaj sikovna a cielavedoma baba.Bolo mi nesmiernou ctou ta spoznat a travit s tebou tento uzasny tyzden.Mas pravdu,ze tento kurz sa naozaj vyplatil a dam nam vela.Dufam,ze nebudeme iba kolegynky ale aj kamosky a ze sa casom mozno z nas stanu aj spolupracovnicky.Si skvely clovek s velkym a dobrym srdcom a dufam,ze sa nase cesty este skrizia.Drzim ti prsty s blogovanim,pracou,makeupom a osobnom zivote.Len tak dalej,mas nasliapnute daleko...Do skoreho videnia Patricia Patty :-))))

    OdpovědětVymazat
  29. Gratuluji Miuško! :) Líčení se mi na modelce moc líbí, skutečně se povedlo.. Hodně úspěchů s líčením! :P

    OdpovědětVymazat
  30. jsi šikovná, těším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
  31. Congratulations ;) Very beautiful photos ;)


    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Máš super články! :))
    http://bandbvogue.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Super :) A stalo se také, že někdo ten certifikát nedostal? A to pak musel dělat celý kurz znovu? :)

    OdpovědětVymazat
  34. wow gratuluju! a snad ted budes mit hodne klientek!

    OdpovědětVymazat
  35. To je super, gratuluju! :))

    OdpovědětVymazat
  36. Tak ten TT ti závidím, mě dneska přišel TT od parfumps.cz, měl být zlatý, ale je spíše žlutý,takže mám obavy zda to není padělek :( Nevíš náhodou, zda na parfumps.cz jsou padělky ?

    OdpovědětVymazat
  37. Moc hezký článek gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
  38. ano, v předloze je nalíčení výraznější, fialové stíny sytější, nejspíše zkombinovány s hnědým odstínem, i tak se mi ale tvůj výtvor moc líbí :-) Modelka mi nepřijde unavená, a dokonce ani nemocná, naopak - podklad v kombinaci s jemnou vrstvou tvářenky působí maximálně svěže, oči jsou vystínovány přirozeně, prostě vše jak má být, takže za mne ano - jsi šikula :-) A díky za ujištění, že investovat do kurzu v MUIP stojí za to :-)
    B.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡