Sunday random

Krásné úterý všem. Mám tu pro Vás random fotky z víkendu, které jsem chtěla uveřejnit včera nebo v neděli, ale díky okolnostem, které nečekaně nastaly, jsem to nestihla. Včera mi rychlou odvezli sestru do nemocnice. Měla čtyřicítky horečky, zimnici a kolapsový stav. Už od nedělních večerních hodin jí nebylo nejlépe, ale myslely jsme si, že jde o migrénu, protože na ně celkem trpí, a měla všechny příznaky, které migrénu doprovází. Jenže se jí dělalo hůř a hůř, až obklady a prášky přestaly pomáhat a sestra na mě přestala reagovat. Musím však pochválit Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze, jelikož tak profesionální péči jsem už dlouho nezažila. Pět hodin se jí věnoval tým lékařů a udělali jí kompletní testy a vyšetření. Dostala kapačku, srazili jí horečku na zvýšenou teplotu a zjistili, co sestře opravdu je. Představte si, že šlo o nedoléčený zánět močového měchýře a ledviny, o kterém ani nevěděla. Píšu ledviny, protože má tu druhou už od narození zakrnělou, a tak jí správně pracuje jen jedna. A ta teď nepracuje tak, jak by měla, a proto její tělo takto reagovalo. Všechna čest pražským doktorům na pohotovosti ve jmenované nemocnici. Sice jsem těch pět hodin v čekárně doslova protrpěla, ale konečně známe diagnózu a o sestru je už postaráno. Važme si zdraví. Společně s rodinou a blízkými je to to největší bohatství, které v životě máme.

A teď už k těm příjemnějším věcem. V dnešním článku najdete dekor (protože já si svá oblíbená místa v bytě neustále předělávám), ale třeba také random fotky z našeho spontánního večerního nákupu v obchodním domě IKEA.
V tašce z Victoria's secret mám různé vzorky, které se snažím spotřebovávat přednostně. Na stole pak zleva můžete vidět mou po domácku vyrobenou "chanel" vázu s růžemi z Albi. Vedle mám kelímek s řasenkami, linkami, a podobnými produkty na oči. Vpravo jsem umístila bronzový obrázek s nápisem LOVE, který jsem si přivezla z Primarku. V předu jsou pak svíčky, které jsem dostala od kamarádek, prkénko "chocolate is my vegetable" z Butlers, na něm mám krabičku od Benefitu a na ní dýni z Lushe ve víčku od svíčky vpravo.

 Můj noční stolek = můj hrad. :D

Na stolku mám momentálně: stojan na knížku z Tigeru, knížku The Glam guide od Fleur de Force, krabičku z Primarku a v ní vosky od Yankee Candle, krém na ruce od Zoella beauty, hvězdičku z Nanu Nana, kosmetickou tašku plnou "večerních nezbytností" také od Zoella beauty, sobíka z Makra, dřevěný tác z Nanu Nana, aromalampu ve tvaru chaloupky také z Nanu Nana, Yankee Candle svíčku Cranberry twist od Áji, bílý tácek IKEA a na něm většinou náušnice, balzámy a podobné drobné, denně používané, věci.
 V obýváku máme kaktusy, sukulenty a aloe vera. Ty mám nejraději. 

 Tento nový velký hrnek mám z Nanu Nana.
 Brusinky, kokos a jasmínový čaj - má představa ideální relaxace.

 IKEA už má naprosto překrásné ozdoby na Vánoce.

 V IKEA skladu bych strávila hodiny. Vždy objevím něco nového.

 Třeba teď to byly velké sukulenty a šedé "krajkové" květináčky.

Jediné, co je tedy občas nekonečné je, když na internetu objevím něco, co v obchodě nemůžu najít. :D

A klasika po (u nás často spíš před) nákupy - "ikeácká večeře".
Sestra si dala salát, hranolky a cibulové kroužky, a já dýňovou polévku a těstoviny s bio zeleninou. Mňam!

Užijte si zbytek dneška a zas se sem vraťte!
A samozřejmě na cokoliv k článku se ptejte v komentářích.

90 komentářů:

  1. Je mi lito, ze se sestre udelalo takto zle :(. Ale je velke plus, ze znate diagnozu a je ve skvele peci, jelikoz to je nejdulezitejsi a verim, ze i ty se o ni krasne postaras, tak ji bude jako v bavlnce :).

    Clanek je jako vzdy moc prijemny, ale jsem uplne zfastinovana z tvych fotek, jsi neuveritelne krasna a na fotkach vynika jeste vice tvoje krasa :). Me by zajimalo, co mas na rtech?
    Ps: tento styl ti sedne! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti Jituško za krásný komentář! <3 Tento styl je takový "co šatník dal" a dost ležérní, ale cítím se v něm dobře, takže ti moc děkuju za pochvalu. :D :)
      *A rtěnku mám od S-he /magic colours lipstick) z DMka v odstínu 159. Je skvělá!

      Vymazat
  2. pekný článok :) Ikeu plánujem navštíviť a strávim tam asi hodiny tiež :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mám moc ráda tvoje dekor články, vše do detailu poladěné krása jak si s tím vším umíš pohrát! Sestře brzké uzdravení ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek i fotky Mio ♥ a ségru moc pozdravuj já mám bohužel ledviny nemocné a v nemocnici jsem často a také v Praze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a ségra si pozdrav přečte. :) Přeji ti ať je líp a líp!

      Vymazat
  5. To mě mrzí, ať je sestra co nejdřív zdravá. Ale opravdu pochvala, že diagnózu zjistili už po pěti hodinách. Před třemi lety jsem skončila v nemocnici - a až po týdnu na kapačkách přišli na to, co se mnou bylo. Kroměřížská nemocnice odmítala provést mi vyšetření magnetickou rezonancí. Kdyby moje máma neorodovala u doktorů, tak doteď bych nevěděla, co za můj kolaps stálo. A bohužel zase doma řešíme nemocniční personál, protože zrovna mámě dědu v nemocnici po mrtvici. Už je naštěstí stabilizován, ale přestal mluvit a ochrnul. Zdraví je náš klenot, tak o něj pečujme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi moc líto. Děkuji ti za krásný komentář!

      Vymazat
  6. Snad z Tebe Mio jednou bude bytová designerka, abych si Tě mohla pozvat k sobě. :D :) Moc hezký článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee to by mě ale vážně bavilo! :)) :D Děkuju moc.

      Vymazat
  7. Ahoj, přeji vám, ať je sestra co nejdříve doléčená a v pořádku doma!!!

    Máš tak nádherné fotky!!! To snad ani není možné:)) V ikee jsme také minulý týden byli a mají zo tam opravdu nádherné, už jsem si přivezla pár vánočních dekorací:)

    Šárka

    OdpovědětVymazat
  8. Boží článek :) Máš to doma krásně útulné :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, ja mela akutni zanet ledvin minuly rok a muzu rict, ze stacilo. Segrus preji at je brzo fit. :) Ikeu zboznuju, ale mam ji mooc daleko (asi nastesti).
    Fotky jsou bozi :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle příspěvky mě u tebe neskutečně baví! A ať se sestře lépe, držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  11. se ségrou mě to mrzí Miuš, snad bude brzy ok ;)

    Máš to doma čím dál krásnější! Těším se na tvoje vánoce, jak to tam budeš mít nazdobené =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný článek Miuš (doufám, že ti nevadí, že ti píšu Miuš ale hrozně se mi to líbí :D). Tvé sestře budu držet palce, ať je brzo zdravá, tvá poslední věta v prvním odstavci je neskutečně pravdivá.
    A co se týče tvého bytu, máš to tam moc krásné, přesně můj vkus, ale to jsem ti tu už několikrát psala :D Co mě fascinuje je tvůj noční stolek, já na něm mám jen lampičku a knížku :D Musím s tím něco udělat, bytový design je můj velký koníček, hlavně okolo Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miuš je naprosto v pohodě. Říká mi tak spoustu lidí. :)
      Děkuju za ségru.
      Jinak ono na ten stolek je vlastně potřeba minimum, ale já si prostě nemůžu pomoct. :D :)

      Vymazat
  13. Ty jo, ja mela akutni zanet ledvin minuly rok a muzu rict, ze stacilo. Segrus preji at je brzo fit. :) Ikeu zboznuju, ale mam ji mooc daleko (asi nastesti).
    Fotky jsou bozi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jí máme přes celou Prahu, ale stejně tam jezdíme. :D :)
      Děkuji moooc! :)

      Vymazat
  14. Tak to sestre hodne sil a at se brzo uzdravi.
    www.pimpleworld.blogspot.cu

    OdpovědětVymazat
  15. At je sestre lepe:) mius vy bydlite spolu nebo sami?:)

    OdpovědětVymazat
  16. skvělí článek ty doplňky jsou užasné a ať je sestře lepe

    OdpovědětVymazat
  17. Miuško, tento článok bol užasny a taky od srdca, aj keď si mala toho teraz veľa dala si ho na 100% si užasna :) Sestre sa určite polepší a všetko bude opäť dobre :) myslime na ňu všetci ♥♥ :) a na tvoju dekoraciu fakt už nemam slov milujem ju !!!! Inak na fotkách posobíš veľmi uvoľnene, je na nich vidieť, že sa cítiš dobre, určite preto lebo si bola v Ikea raji ! :) sekne ti to usmievaj sa tak stále ♥♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Made my day.
      ❤️ Děkuji ti za tak úžasný komentář. Udělal mi obrovskou radost. :)

      Vymazat
  18. To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo na eshopu najde něco, co pak nejde v obchodě najít :D

    OdpovědětVymazat
  19. Miuško, prosím, odkud je ten nápis Love Lives Here? Potřebovala bych podobný sehnat na svatbu. Děkuju moc! Držím palce, ať je sestřičce co nejdřív líp!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je z Primarku z Drážďan a mají tam spoustu dalších podobných věcí. :)
      Děkujeme moc

      Vymazat
  20. Tak hlavní je, že sestře dokázali pomoct a víte už diagnózu :).
    Mio na těch fotkách v Ikee Ti to moc sluší!! Ty kočko
    A doma máš samé krásné dekorace, to je radost se kochat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju strašně moc Veru. Od tak krásný holky to potěší dvakrát víc! :)

      Vymazat
  21. Je mi líto, co se stalo sestře :( takhle maskované nemoci musí být opravdu hrozné, když si čově myslí, že mu je něco, ale ono mu je přitom něco úplně jiného. To je skoro případ pro Dr. House. Snad se z toho brzy dostane, teď je v opravdu dobrých rukách :)
    Tyhle tvoje články miluju. Jsou plné inspirativních fotek. Škoda, že můj interiér není tak fotogenický jako ten tvůj :D Umíš si s tím hezky pohrát, mohla by ses tím živit :) Všechno je naprosto dokonalé :)
    Vůně svíček Yankee Candle (Cranberry Twist, Fireside Treats) jsou nádherné, kamarádky učinily dobrou volbu :) Já si budu muset konečně koupit knížku od Fleur :D Mám ji na seznamu od chvíle, kdy se o ní poprvé Fleur zmínila ve svém videu a zatím jsem si ji nepořídila. Ten stojánek (kdo by to byl řekl, že by měl být primárně určený na ubrousky, že?) je na skladování knížek a třeba i časopisů aj. jako dělaný :) Taky se mi samozřejmě líbí tvoje povlečení - to se Gabrielle povedlo na jedničku :) A ráda bych zkusila pěstovat succulenty :) Všude je vídám jako velmi dobrý doplněk do interiéru (mimo jiného) a jsou rozhodně sympatičtější než klasické kaktusy :)
    Vánoční Ikea je parádní :) Nikdy v životě jsem v ní nebyla, ale takhle se jí kochat pomocí fotek je pohádkové :) Už začíná být ve vzuchu cítit vůně Vánoc, tak už jen, aby se překlenul ten měsíc a fous, aby už byly tady :)
    Plánuješ pak někdy udělat článek i o Vánočních dekoracích u vás doma? Jsem hrozně zvědavá, s čím přijdeš :)
    I tobě přeji hezký zbytek nejenom dne, ale i týdne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sarah, děkuji ti za tvůj úžasný komentář! Reagovala jsi snad na vše, co se v článku objevilo. Udělalo mi to velkou radost. :)))
      A k tvému dotazu - plánuji i DIY článek, kde ukážu, jaké dekorace mám o Vánocích nejraději a ukážu, jak si je vyrobit. :) Tak snad tě potěším. Měj se krásně!

      Vymazat
  22. Moc pěkný článek :)

    Ty bydlíš sama, nebo se sestrou?

    OdpovědětVymazat
  23. Přeji sestře brzké uzdravení.
    Jste obě moc krásné a Tvé články jsou super.

    OdpovědětVymazat
  24. Sestry je mi moc líto. Pozdravuj ji! Jinak článek je opět super, do ikei bych taky ráda podívala, ale není nikde v mém okolí. Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Eliško. Pozdrav si přečte!:)

      Vymazat
  25. Sestry mi je neskutečně líto, minulý týden mě potkal stejný scénář. Týden v Praze jsem nakonec strávila, jen v posteli, s vnitřním krvácením močového měchýře a pod vlivem silných chemoterapeutik. Zoufale teď volám po víkendu a odpočinku, který si v aktuálním školním shonu nemůžu dovolit...
    Líbí se mi, jak spolu skvěle vycházíte, alespoň takhle na pohled, se svou sestrou tak silný vztah nemáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee ahoj! Děkuji ti za komentář. Koukej tedy o víkendu relaxovat a přes týden se nepřetěžuj. :)
      Jinak my si se ségrou k tomu kamarádství také musely dojít. Dřív tomu nebylo tak, jak je tomu teď. Ale teď si to vynahrazujem a jsme si dost oporou.
      Hezký večer!

      Vymazat
  26. Preji sestre at je brzy fit.Co mam ted doma trimesicni dite, tak si to o to vice uvedomuji a strach, ktery jsem mela vzdy o sve blizke, je jeste vetsi...
    Jinak jsme v rodine privitali holcicku Miu:) Bratranek, ja mam synka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee <3 to je krásný. Děkuji za hezký komentář. Opatruj miminko a měj se krásně. :)

      Vymazat
  27. Ahoj Miuško,přeji brzké uzdravení tvé sestře :-))máš to doma pěkné.Plánuješ si koupit nějakou vánoční vůni od YC?
    Natálie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Natálko. Neplánuji svíčku, ale vosky určitě. Líbí se mi Cosy by the fire. :)

      Vymazat
    2. jjj,také kupuji vosky :-))cosy by the fire mám také,ve svíčce chci pouze sugared apple/tu miluju/a nějaké vánoční ve vosku :-))

      Vymazat
  28. Teda holky, takovej "zážitek", no hlavně, že jste to zvládly, podpora v rodině je nejdůležitější (jo, kéž by to tak bylo i u nás...)

    Ikeácký věci a jídlo, to snad musí milovat každej :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má něco v rodině;)
      A souhlasim:D :))

      Vymazat
  29. Teda musím říct, že lepší outfit jsi nikdy neměla! Strašně moc Ti to sluší; -)

    Sestře přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee :D to jako vážně? Je na mě dost neobvykle sportovní. :) Ale moc děkuji. :) i za sestru!

      Vymazat
  30. Ať je sestře lépe! :) Jinak hrozně se mi líbí jak máš 'vystajlovaný' byt, působí to hrozně příjemně a klidně :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Miuško, nejprve bych chtěla sestře popřát hlavně brzké uzdravení! Protože přesně jak jsi psala, s rodinou a blízkými je to to největší bohatství co v životě máme! Ale když už víte diagnozu a lékaři začali s léčbou - je to velký krok k vyléčení! Takže ještě jednou BRZKÉ UZDRAVENÍ!
    Co se týče článku, tak není možné nepochválit jak krásné jste! Zdědily jste neuvěřitelné geny a opravdu žasnu! :* Nad čím dále žasnu, je tvůj smysl pro dekorace - opravdu krásné a pokaždé když bych se koukla po ránu na ten noční stolek tak bych měla ihned dobrou náladu :)
    IKEA boduje každý rok s vánoční výzdobou a už se nemůžu dočkat, až se tam vydám a utratím poslední peníze :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♡♡♡ Děkuji ti za úžasný komentář!

      Vymazat
  32. S těmi ledvinami/moč. cestami není žádná legrace, držím palce holky, ať už je jen dobře, uff chudák ségra.... Jinak moc hezký článek a dekorace jako vždy, máš vážně skvělý vkus! Pobavil mne ten stejný hrnek, haha :o)))) Voní ta svíčka od Zoelly?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel moc ne. :D :(
      Děkuji za komentář! ♡

      Vymazat
  33. Máš to doma moc krásné, fotky tvého decoru jsou skvělé, absolutně perfektní. Ráda bych viděla i další fotky, nechtěla bys udělat zase nějaké DIY? :) A přeji, aby segře bylo lépe!
    Dobroty od A

    OdpovědětVymazat
  34. Vy jste se sestru takove kocky!!! A ta vanocni vyzdoba <3 Asi si take udelam vylet do Ikey :D
    Sestre preji brzke uzdraveni, vim jake to je, kdyz clovek ma starost o svou rodinu. Muj tatinek je momentalne take nemocny, neni to nic vaznyho, ale ja se pomalu nemuzu ani soustredit na uceni a praci.
    P.S. Az sestre bude lip, at mi przradi, odkud ma saty :D Dekuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šaty má ze Stradivaria. :)
      I já přeji zdraví tvé rodině. A děkuji za super komentář!

      Vymazat
  35. Mám strašně ráda tvoje random posty!!!! Víc takových :-)

    http://verablossom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  36. Přeji Terce brzké uzdravení, zánět močáku je šíleně zákeřnej:/ Jinak fotky jsou skvělé, do Ikei se snažím dostat už jak dlouho, ale zatím jsme s přítelem nenašli čas :D

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Mio, mas to doma nadherne a utulne. Presne ty malickosti dotvareji domov. A v Ikee bych take travila hodiny, tim ze ji nemam v mem meste tak o to vic se tam vzdy tesim. Sestre preju brzke uzdraveni a mnoho energie na zotaveni. Mej se krasne :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, můžu se na něco zeptat? Strašně mě nadchnul ten kokos v misce, vypadá to úplně božsky, miluju kokos! To se dá takhle někde koupit krájený? Děkuji předem za odpověď. Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo. Je z Marks&Spencer food. :)

      Vymazat
    2. Ahoj, ještě jednou :D Byla jsem v Marks&Spencer na Andělu a neměli to tam, můžu se teda zeptat v jakým přesně? :) Promiň, snad nejsem moc otravná.

      Vymazat
    3. Úplně v pohodě Veru. Od toho tu ty komentáře mám. :)
      Já ho většinou kupuju na Václaváku (vedle je ulice Vodičkova). Tam ho mají většinou vždycky. A mimochodem mají ho i v Delmartu na Andělu. ;)

      Vymazat
  39. Tu Ikeu vám závidím.U nás neni a jak by se tam hezky nakupovalo :-D

    OdpovědětVymazat
  40. Chudinka ségra :( Doufám, že už jí je dobře a bude líp!
    Doma to máš fakt naprosto nádherně zařízený! A se ségrou jste kočky!

    ZEEKO. stojim-v-koute.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  41. to je nádherná přehlídka bytových doplňků - jeden hezčí než druhý :) za dva týdny se s mamkou chystám do Drážďan, takže v Primarku musím omrknout kolekci od Gabbi <3 sestřičce přeji hodně zdraví, to je právě věc, které bychom si měli vážit nejvíce!

    OdpovědětVymazat
  42. Ta chaloupka z Nanu Nana je nádherná, doufám, že to není nějaký starší nákup?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne. Mám ji úplně nově. :)

      Vymazat
    2. Děkuju za tip, hned jsem tam pro ní běžela a vybrala si béžovou.

      Vymazat
    3. Ta je také krásná! :)

      Vymazat
  43. Máš to opravdu moc pěkně zdekorováno. :) Byteček je pak o tolik útulnější. :) Jinak sestře přeji hodně zdraví :)

    OdpovědětVymazat
  44. Ty šedé květináče vypadají skvěle, určitě si taky nějaký přivezu domů :-) Jídlo v kuchyni Ikea ale zajisté vynechám, protože když jsem tam jedla naposledy, tak to mému tělu nesvědčilo :-(

    OdpovědětVymazat
  45. Krásný detaily pokoje ! Líbí se mi,jak ho máš prosvětlený

    OdpovědětVymazat
  46. Tak ať se setra brzy uzdraví, hlavně že na to přišli tak rychle ;-)
    Jinak skvělý nákup :-)

    OdpovědětVymazat
  47. Ať se ti sestra brzy uzdraví!!Jinak pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  48. Děkuji Vám za všechny komentáře! ♡

    OdpovědětVymazat
  49. Krásny článok <3 držím palce sestre nech všetko dobre dopadne :)

    OdpovědětVymazat
  50. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  51. Mio, máš úžasné fotky, úžasné články :) Určitě se sem budu ráda vracet ! Pokračuj v tom co děláš :) GIRL OnLINE

    OdpovědětVymazat
  52. Děkuji Vám za komentáře! <3

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡