Gift guide for HER

Všimla jsem si hned několika videí a článků na téma "co dát jemu". Já si však myslím, že my ženské to jednoduše víme, a to bez návodů a rad ostatních. Většina z nás je v nakupování odbornicí, a také velmi často známe své blízké opačného pohlaví mnohem dokonaleji, než oni sebe sami. Prostě nám věřím. Jsme v tom dobré. Nepotřebujeme pomoci. Za to muži vážně neví. Teď nechci znít jako feministka, ani nechci nikoho podceňovat, ale řekněme, že tyhle věci pro ně nejsou tak moc důležité, jako pro nás. Většinou dárky kupují v den narozenin, výročí i Vánoc. Chtějí nám udělat radost, protože se to dělá, protože to my ženské očekáváme a "asi pro ně pravděpodobně také něco máme". :D A výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo.

A tak jsem se celým tímto tématem inspirovala a vytvořila jsem takový můj malý návod. Jaký dárek dát ženě? Manželce, snoubence, přítelkyni, ale i kamarádce, sestře, matce, tetě. Můj názor jen takový, že není vhodné dávat oblečení, šperky, peněženky, kabelky a jiné doplňky, ani věci do interiéru, pokud si nejste 100% jistí, že je to obdarovávané ženy styl. Pokud na věc v obchodě/ na eshopu ukáže, nebo takové věci nosí nejraději, nebo o ní stále mluví, a vy si danou věc zapamatujete včetně značky, barvy a stylu, tak proč ne. V tomto případě ženě uděláte určitě radost. Já osobně si výše vyjmenované věci ráda vybírám a kupuji sama. V oblečení jsem vybíravá, hodinky bych si určitě chtěla vyzkoušet a vybrat sama, stejně tak i peněženku. Mám nějaké své preference, a také si na dražší věc ráda našetřím sama. Více si jí pak cením a vážím. Existuje však několik věcí, které udělají radost snad každé ženě. Většinou jde o univerzální, ale hezké a využitelné věci, nebo pak ty, které by si žena sama nekoupila, protože by si přišla marnivá, i když by jí ta věc udělala velkou radost. 

Co by mě, mé kamarádky a ženy v mém blízkém okolí zaručeně potěšilo?
 Parfém
Věc, kterou ženy používají denně. Vybrala jsem ty, které jsou novější a mé srdce by po nich určitě zaplesalo. - horní řada zleva - DKNY MYNY, Estée Lauder Modern Muse, Armani Sí, Ralph Lauren Midnight romance - dolní řada zleva - Clinique A little hapinness gift set, Ralph Lauren Big pony Blue, Marc Jacobs Daisy Dream, Neroli Portofino Tom Ford.

Originální hrnek
Nejlépe s nějakým vtipným nápisem nebo výstižným obrázkem.
Čistič pleti
Např. Clarisonic, Clinique nebo Braun. Je to dražší věc, ale určitě velmi potěší.
Pyžamo a papuče
Pro sladké spaní a příjemnější ranní vstávání. Tyhle věci si většinou lidé sami nekupují, i když je potřebují.
Podnos
Na snídani do postele, na drobné pochutiny, když přijde návštěva. Můžete jej i pomalovat nebo na něj napsat nějaké originální nebo vtipné motto.


Kniha
Určitě bych doporučila hledat na Amazon.com nebo třeba v Neoluxoru. Moc se mi líbí například ty od Taschen. Jsou to jedinečné kousky. Ale i Dobrovský má v nabídce skvělé knížky. Určitě koukněte k nim na eshop. Většinou tam mají knížky mnohem levněji, než v obchodech a přitom si je můžete objednat, zaplatit online a nechat zdarma poslat do vaší nejbližší pobočky.

Sluchátka
Zvlášť ty od Happy Plugs. Jsou v pěkném obalu a moc se mi líbí i jejich design.
Kosmetická taška
Ta se hodí každé z nás a vždycky. A nemusí být jen na kosmetiku.
Monopod
Fajn věc na focení selfie fotek, hlavně při cestování. Seženete ji levně na Ebay.com.
Kryt na telefon
V dnešní době je výběr obrovský i v kamenných obchodech. Od těch nejelegantnějších po ty nejbláznivější.



Set laků na nehty
Pokud si samozřejmě nehty lakuje.
Dárkový set svíček
Doporučuji ty od Yankee candle. Jsou dražší, ale žádná jiná svíčka nedokáže provonět celý byt, jako ty od YC.
Obal na tablet
Pokud má tablet.
Objektiv nebo polaroid fotoaparát
Light photobox
Poslední tři věci jsou pro ty, co se zajímají o focení. Pokud už foťák mají, rozhodně je potěšíte nějakou další věcí, která zdokonalí jejich fotografie. Fotoaparát na polaroid fotky potěší každého. Je malý, skladný a dají se s ním vyfotit krásné fotky, které vylezou přímo z fotoaparátu. Je to dražší záležitost, co se náplní týče, ale zase jde o hodně originální věc, která bude fajn k zachycení vzpomínek při různých příležitostech.

Kosmetika
Pokud se žena líčí, nebo alespoň denně krémuje, máte vyhráno. Kupte jí něco, co jí bude denně těšit a dělat společnost. Např. dárek z Holiday kolekce od značky NARS, Zoeva set štětců, Kiehl's set krémů (já bych byla nadšená např. z noční péče) nebo produkt od cruelty-free značky The Balm.

Jaký jste typ?
Mordujete se s výběrem dárků nebo máte naopak nespočet nápadů?

35 komentářů:

  1. Pěkné dárečky, ale překvapivě já miluji dostávat šperky či nějaké to oblečení, spodní prádlo. A nebyla bych šťastná dostat vůni, myslím, že to je velmi specifické a jí třeba se "nefíknu" jen tak něčím. Ale mně většinou stejnak udělá radost skoro vše, moji blízcí znají můj vkus velmi dobře. Je nějaký dárek (materiální) který si na Vánoce velmi přeješ, Mio? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, já bych raději svěřila lidem kolem výběr hodinek/šperků/kabelky, když aspoň trochu tuší, co se mi líbí, že jo...výběr parfému bych svěřila tak maximálně příteli (zatím mám takovou zkušenost, že většinou, co říká, že by mu na mně vonělo, tak mi fakt voní :D) a nejspíš nikomu jinému včetně mámy (ve výběru oblečení a doplňků jí věřím, ale parfému bych se bála :D)
      jinak tvůj článek samozřejmě beru jako užitečný, jen ať ti chlapi vidí, že to prostě každá ženská má jinak :D

      Vymazat
    2. S tou vůní naprosto souhlasím ! :) Měla bych strach, že jí to nemusí vonět, protože tohle si myslím, že je velmi těžké dobře odhadnout...

      Vymazat
    3. Rozumím vám. Asi mám kolem sebe lidi, kteří to prostě vždycky uměli odhadnout, takže mě tohle ani nenapadlo. :)

      Vymazat
  2. Já bych brala úplně všechno, přiznám se. :D

    OdpovědětVymazat
  3. To já mám nespočet nápadů :) a moc ráda dárky vybírám a nakupuji :) Moc pěkně zpracovaný článek Mio

    OdpovědětVymazat
  4. Super výběr Miuško! Většinu věcí bych si nechala líbit :).

    OdpovědětVymazat
  5. wow super tipy :))

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Síce tento článok je písaný ako inšpirácia na darčeky, ale mnoho vecí lahodí môjmu vkusu, tak sa na ne asi ulakomím a polovicu nakúpim pre seba :D ♥

    *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  7. "mi ženské"?

    OdpovědětVymazat
  8. Super tipy, naprosto se všemi souhlasím, je vidět, že znáš nás ženy velice dobře. Budu muset tuhle stránku nenápadně otevřenou na notebooku, až se bude přítel ochomýtat okolo :D

    Victoria´s Secret Giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Ano,

    s článkem souhlasím =o) moc hezké tipy co nekupovat...
    My máme byt do zelena a fakt umí naštvat, když někdo koupít kytku ve fialovém květníku... (máme dva krásný ve sklepě)... a když jsme měli sprcháč, dostávali jsme často věci do vany...

    A inspirace na dárky jsou moc krásný, univerzální =o)

    OdpovědětVymazat
  10. Přiznám se, že mi výběr dárků nejde a nejsem v tom dobrá. Ženskou část rodiny obvykle nějak zvládnu, ale pro chlapy už je to horší. :D A když už něco vymyslím třeba pro přítele, že by se mu to mohlo líbit, tak je to pro mě jako chudou studentku nedostupné a vymýšlení levnější varianty je pro mě horor. :D Takže by se mi možná více hodily rady na dárky pro muže. Ale jinak typy skvělé a většinu z těch věcí bych si hned pořídila pro sebe. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak! Zensky dobry, ty si samy reknou, ale pritel a tata - no horor. Ty reknou ze nic a vymalovano. Ale vzdyt Jezisek nadeluje vsem!

      Vymazat
    2. A nejhorší je, když opravdu nic nepotřebují a nehodilo by se jim. :D

      Vymazat
  11. Super tipy na darky :) Ten hrnecek s tlapickou je uzasny <3

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní03.12.14 9:27

    Ahoj Mio :)
    Dárky jsi vybrala moc hezké, ale já mám spíš opačný problém. Vymýšlet dárky pro ženskou je podle mě jednodušší, jelikož většinou kupuju i to, co by potěšilo mě, ale co koupit tátovi a dědečkovi, kteří každoročně nic nechtějí, je pro mě záhadou :( A co se týče parfémů, koupila bych jen ten, u kterého bych si byla jistá, že dané osobě opravdu udělá radost, protože po parfému sama touží. Člověk by si měl parfémy vybírat sám, každému sedí něco jiného a právě to, že si někdo vybere parfém sám je na tom tak krásně osobité. Já dostala k Vánocům i narozeninám parfémy za spoustu peněz a byla jsem zklamaná, protože nebyly dle mého vkusu.
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní03.12.14 9:41

    Moc hezké tipy ale za sebe bych určitě ocenila i tipy pro naše protějšky, sice už něco vymyšleno mám ale inspirace není nikdy dost :-) Jinak jediná věc u které bych se bála jak to dopadne by bylo dostat parfém. Třeba můj přítel to vždy odhadl dobře a kupodivu i parfém od taťky mi voněl ale kdyby mi ho měla vybírat třeba mamka, která má na vůně úplně opačný vkus, asi bych se bála že pro mě bude nepoužitelný :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Jsou to krásné tipy, cenově už to nejsou vše nenáročné dárky, ale právě takové, kterými potěšíte ONU ženu. Ať je to kterákoliv. :D Nevím, jestli dnes tak docela platí, že muži se o dárky nezajímají a nakupují na poslední chvíli, nebo protože se to od nich čeká - můj bratr například je takový typický flegmatik a časově zaneprázdněný člověk, takže ten opravdu neví, čím by udělal člověku největší radost a nakupuje 24.12., to je pravda, ale nezlobím se, rozumím mu a odkaz na tvůj článek bych mu jako pomoc klidně dala. Oproti tomu můj přítel je nakupováním dárků posedlý - v létě uvažuje co k Vánocům, před Vánoci má pro mě už něco k narozeninám :D To je přístup, který rozhodně nesdílím, i když bych ráda - nakupování dárků je pro mě trochu oříšek.
    Co mě ale ze všeho nejvíce potěší, jsou dárky vyrobené ručně - nezáleží mi na tom, jestli je to obal na knihu, pěkný doplněk nebo třeba i pečlivě připravená pochutina - u srdce mě zahřeje vždy nejvíc a bez ohledu na finanční hodnotu takového dárku, je pro mě tím nejcennějším ze všech. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za skvělý komentář! :-* A souhlasím.

      Vymazat
  15. Ahoj
    Výborný článek a skvělé tipy na dárky :-) Chci se zeptat, nevíš kde bych sehnala ten hrneček s tou pacičkou zespoda? :-) Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak takéto darčeky by som chcela dostať.Naozaj super výber Mia a teším sa na dalšie články a mohla by si urobiť aj nejaký článok čo dať priatelovi,otcovi,bratovi pretože pre muža je tažké niečo vybrať a zatial mám pre priatela iba vonavku vybranú :)

    OdpovědětVymazat
  17. Moc pěkné tipy na Vánoční dárky :) Rozhodně mám největší problémy s vybíráním dárků pro pány než dámy :)

    OdpovědětVymazat
  18. Super tipy, já bych si určitě vybrala :)

    OdpovědětVymazat
  19. jééé, kde by se dal sehnat ten hrnek s kočičí tlapou? Ten je božíí...
    jinak já třeba bych nejvíc ocenila šperky - naušnice... co se třpytí, to můžu :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji Vám za všechny komentáře!

    OdpovědětVymazat
  21. Tak na tyhle dárky jsi mě vystihla :) Já osobně přesně vím, co komu chci věnovat, ale díky zkouškám ve škole a práci nemám totálně čas :( Chci každou věc prozkoumat a tomu dárku věnovat čas, ale čim jsem starší, tim víc zjišťuju, že ani otevíračka do 19 mi neni dost :(
    Krásný článek od krásné Mii! :)
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  22. Já mám naopak problém s dárky pro muže :) Tohle je ale krásná inspirace čím se potěšit třeba ve slevách po Vánocích :)

    fashion-lists.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Mio, mohu se zeptat, které štětce jsou podle tebe ze všech na trhu dostupných (max. 300Kš/ks) nejlepší? Do teď jsem používala štětce z e.l.f cosmetics z řady Mineral a byla jsem spokojená. Teď jsem chtěla zainvestovat do Real Techniques, ale objevila jsem i štětce např. u Petry Lovely Hair. Tak teď vážně nevím. prosím o brzkou odpověď. Díky :*

    OdpovědětVymazat
  24. O ty sluchátka jsem si taky psala Ježíškovi :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tak s dárkem pro muže pořád tápu, ale pro sebe mám dalších 5 tipů :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡