Shopping tips: Dresden, Centrum Galerie

Vzhledem k tomu, že se mě (hlavně na asku) často ptáte na nějaké tipy pro vaše nákupy v Drážďanech, připravila jsem si pro vás pár mých aktuálních tipů. Chtěla bych upozornit na obchodní dům Centrum Galerie, na který turisté pozapomínají a ženou se do známější Altmarkt Galerie, a přitom CG má také zajímavou nabídku obchodů a znatelně lepší ceny. *Všechny fotografie, kromě první, jsou pořízené mnou. Fotila jsem vše s iphonem, takže kvalita asi nebude taková, jako se zrcadlovkou, ale o to v dnešním článku tolik nejde.
Centrum Galerie se nachází ve známé ulici Prager Strasse, která vede hned od hlavního nádraží přímo do centra. V poslední době se renovuje, rozrůstá a chystá nové obchody, které jinde v Dresdenu nejsou. Například značku Bershka a všemi očekávaný Primark. Vůbec netuším, kdy se obchody otevřou, ale až tomu tak bude, dám vám vědět.
 Součástí CG je Starbucks kavárna. Těch je ale v Drážďanech hned několik, a to i dost blízko sebe.
V cukrárně mají obrovský výběr výborných zmrzlin a dělají i obrovské poháry (doporučuji objednávat pro dva lidi pouze jeden, nedá se to sníst :D).
Obchod Sidestep není nijak extra zajímavý, ale mají tu např.Conversky o tři stovky levnější než v Altmarktu.
 Třípatrový Primark už se staví, ale info o otevření zatím nikde není.
Dále tu najdete i oblíbenou italskou kosmetiku Kiko. Mám to tam ráda zvláště díky personálu. Prodavačky jsou usměvavé, milé, vzorečky doslova s radostí rozdávají a skvěle poradí. 
V OC nemůžete přehlédnout a vynechat drogeri Müller. Mají tam exkluzivně spoustu značek a výrobků, které nikde jinde neseženete. Nově zařadili do nabídky značku Victoria's secret. Prý testují, zda se bude prodávat, a poté toho možná budou nabízet i víc. Navíc se mi na této drogerii líbí, že se nestane, že chybí testery nebo je něco nedoplněno. Seženete tu jak Essence, Catrice, Maybelline, apod., tak i Burt's bees, Essie, John Frieda, Korres, Chanel, Clinique, atd. K nákupu dávají často i různé dárky a slevy a prodavačky, které tam pracují, jsou příjemné a ochotné poradit.
Znáte Centrum Galerii? Nakupujete zde?

32 komentářů:

  1. Toto centrum vůbec neznám. Dalo by se vlastně říci, že Německo neznám vůbec. Byla jsem tam jen 1x a to na koupališti, které bylo pár kilomenrů od naší chaty kousek od hranic :D

    OdpovědětVymazat
  2. Holky tak jestli vám můžu kamarádsky poradit - tímhle stylem se opravdu nepropagujte. Vypadá to zle a takhle z vás bude každý otrávený, než abystd něčím nadchly, aby klikl na váš blog. Je to laciné a zbytečně si tím škodíte.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli se v srpnu dostanu do Italie, urcite pujdu hledat KIKO :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám raději toto nákupní centrum, navíc tam jsou toalety zdarma :-) Altmarkt je hodně narvaný.. V době vánočních svátků jsme právě v Galerii trávili nejvíc času :-) Těším se, až otevřou Primark. Snad tam bude z čeho vybírat.

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee, zrovna za par dni jedu do Drazdan, takze diky za tenhle clanek! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. V Německu ani nikde jinde v zahraničí jsem vlastně ještě nikdy nakupovat nebyla, ale hnedka bych jela :) Fotky máš nafocené krásné
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Podle aktuálních facebookových informací Galerie Dresden, by měl Primark otevřít někdy v zimě před vánocema. Myslím že oddělení marketingu si může blahopřát, protože tam spousta lidí nechá značnou část výplaty a věřím, že i z Čech tam zaručeně pár blogerek dojede.

    OdpovědětVymazat
  9. Do Drážďan jsem se vždycky chtěla podívat :)

    Zvu tě ke mě na giveaway o 20$, která probíhá na mém blogu :YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  10. Za tip s primarkem děkuju!! :D určitě vychytám až tam bude a konečně se do primarku podívám :)

    MyFitBook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Centrum Galerii znám :), jsou to nejbližší záchody od hlaváku k Altmark galerii :D:D, jinak do Müllera chodím především na sladkosti, protože kosmetiku nakupuji v DMku v Altmarku. Navíc sem vždycky chodíme na oběd na nudle k vietnamcům, mají je tu levné a docela i dobré...Ale řekla bych, že asi jako každý znám jen Prager Strasse, tak jsem se chtěla zeptat, jeslti je mimo centrum nejaké zajímavé místo na nákupy, opomenuli na začátku Dráďan Kaufpark ? :) děkuji za odpověď, hezký den Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Jee, tam to vůbec neznám a tolik super obchodů! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Centrum Galerii znám a když jedu do Drážďan tak vždycky jako první jdu tam :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Kiko mě moc láká :-) Jen jsem v Německu okolo prodejny prošla a teď se tam určo mrknu ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Drážďany mám moc ráda a v Centrum Galerie mají moc fajn obchody :) Jinak díky za tip na Victoria´s secret v drogerii, to bych vážně nečekala a Primark bude konečně blízko od Prahy :D

    OdpovědětVymazat
  16. Nemám zkušenost s podobným nákupem, ale teď jsem článek doslova zhltla :))
    Musím si brzo udělat výlet :)

    OdpovědětVymazat
  17. Díky za perfektní článek. Sdílely jsme jej na naší fb stránce www.facebook.com/drazdany.nakupy
    Z Drážďan zdraví Pavla

    OdpovědětVymazat
  18. CG neznám, protože Drážďany mám celkem z ruky. Nicméně do Müllera chodím ráda, když jsem v Německu a mám čas na nákupy (většinou jsem tam ale služebně). Po VS se musím mrknout. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní18.07.14 9:59

    Ahoj Miu, z tvých článků jsem pochopila, že jsi v Německu skoro jako doma:) Můžu se zeptat, zda tam máš přítele, rodinu, nebo tam zkrátka jezdíš na nákupy, protože to máš z bydliště kousek a shoppování tam se vyplatí? Přeci jenom z Prahy je to přes 3 hodiny..Děkuju.Eva

    OdpovědětVymazat
  20. Teda ta kosmetika, stačí mi nabídka barev těch "chubby sticků", které se u nás prodávají ve třech variantách :D já byla v Drážďanech nedávno, ale právě jen v té druhé Galerii (kde jsme parkovali) a v centru. Až pojedu příště rozhodně musím kouknou hlavně do těch drogerií.

    OdpovědětVymazat
  21. V Drážďanech jsem ještě nebyla, mám to dost daleko a když už jedu do Německa, jedu za rodinou do Hannoveru. Ale ta drogérie by mě lákala! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Miuško, je někde v Drážďanech Forever 21? ;) Jinak článek mi přišel více než vhod, protože na nákupy do Německa už se chystám dlouho. Teď mám konečně dostatek financí na to, abych si mohla v Drážďanech nakoupit "zásoby" na podzim :) Celkově mám Německo moc ráda..ale ten JAZYK..:D Ten mi vážně rve uši :D Ale to je samozřejmě naprostá banalita..a Holandština je horší.:D

    OdpovědětVymazat
  23. V Drážďanech jsem ještě nikdy nebyla, ale snad se tam někdy podívám :)
    Ale doufám, že Victoria´s Secret budou mít v drogerii Müller i ve Vídni, kam se opět brzy chystám a ráda bych si něco pořídila:)

    OdpovědětVymazat
  24. Zítra se tam chystám, už se nemůžu dočkat až roztočím peníze ve slevách :)

    OdpovědětVymazat
  25. ach ta velikánská Bershka.... té bych se nemohla dočkat!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  26. Na článek tohoto typu jsem se vážně moc těšila a jak tak koukám, budu si muset udělat přes prázdniny menší nakupovací výlet :-D ♥!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  27. Ta Bershka a Primark - uuuuu ♥ hned jak to bude dostavené, tak budu do těch Drážďan muset zajet :) vytisknu si všechny tvé tipy na obchody a všechno to tam omrknu! :D :)

    OdpovědětVymazat
  28. Jsem taky z Mostu, takže celkem často tam jezdíme:-). Drážďany úplně miluju♥ Jinak tvůj blog je úplně boží♡

    OdpovědětVymazat
  29. V Drážďanech jsem byla naposledy na vánoce, a to dokonce 2x za sebou. Nyní tam plánuji v sobotu, na výlet a nákupy. Centrum znám, je tam prima.

    OdpovědětVymazat
  30. do Drážďan jsme dříve hodně jezdili, ale od té doby, co studuji v Liberci se tam moc nedostanu :( což mě moc mrzí, protože to tam miluju! nákupy tam byly vždycky skvělé :)) až otevřou Primark, tak se tam rozhodně musím zajet podívat ;)

    OdpovědětVymazat
  31. můžu se zeptat, jaky objektiv používáš?:)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡