Dostupná, levná a kvalitní kosmetika

Je mi jasné, že většina z Vás zas tak moc rádo neexperimentuje a nemůže každý měsíc vyhodit několik stovek za kosmetiku. Všimla jsem si, že nejčtenější články často obsahují kosmetiku, kterou hodnotím velmi kladně a přitom je superlevná, vydrží dlouho a ještě lépe - je sehnatelná v každé české drogerii. Tak jsem se tedy rozhodla napsat článek o právě takových produktech, které splňují tři hlavní kritéria: jsou kvalitní a mé oblíbené, jsou za dobrou cenu a sežene je každá z Vás (a pokud bydlíte někde na horách, stačí se jednou vydat na nákupy do nejbližší drogerie, 100% tam všechny zmíněné najdete). 

MAKE-UP(y)
make-upy 
U mě na plné čáře v porovnání kvalita/cena vyhrává značka Rimmel London! Vyzkoušela jsem skoro všechny jejich dostupné make-upy (kromě Wake me up, který se chystám testovat a Clean Finish - ten k nám má teprve dorazit) a nebyl jediný se kterým bych nebyla spokojená. Vlastně jeden ano, ale ten už ani nepamatuji. Je na trhu už dlouho a nerozumím tomu, proč ho ještě nestáhly z prodeje. Mám na mysli Stay matte v tubičce. Tvoří na obličeji mapy, nezmatní a odstíny jsou hrozné. U make-upů Rimmel vždy sahám po nejsvětlejším odstínu a v kombinaci s mým oblíbeným pudrem mi sedí výborně. Můj zatím snad nejoblíbenější je Lasting finish 25 hour v odstínu 100 Ivory, který se u nás prodává ve skleněné lahvičce a červeným uzávěrem a většinou stojí pouhých 150 Kč. Absolutně s ním nemám žádný problém. Kryje, drží a je mi příjemný. Stejně tak doporučuji značku Dermacol, ale tam jak který make-up a navíc už jsou o něco dražší (ale ne o moc:)) Dobré make-upy mají i značky L'Oréal a Max Factor, ale jejich make-upy jsou na drogerii poměrně předražené. Za tu cenu bych už tedy raději vyčkala na nějakou slevu a investovala do make-upu z parfumerie. Tyto dražší make-upy jsou samozřejmě velmi kvalitní a spolehlivé (např. Lancome nebo Benefit), ale pro náctileté slečny s kapesným od rodičů jsou většinou cenově nedostupné.

PUDR(y)
pudry 
Pudr je podle mě jednou z věcí, do které se investovat nemusí. Vesměs jsou všechny úplně stejné a nevidím mezi nimi velké rozdíly. A že už jsem jich vyzkoušela hodně! Opravdu za mě mluví zkušenosti - buď pudr zmatňuje a nebo nezmatní a navíc ještě dělá hrudky, ucpává póry a má hrozný oranžový odstín. U mě je sázka na jistotu pudr Stay Matte opět od Rimmel (za 109 Kč!), dále pak Creme puff od Max Factor nebo o něco dražší, ale zase s velkým výběrem odstínů, Mineral radiance pressed powder od Bourjois, který obsahuje minerály a vůbec neubývá. 
DSC07746 

ŘASENKY
řasenky 
Řasenky jsou podle mě dalším kosmetickým výrobkem do kterého je celkem zbytečné investovat. Jediná dražší řasenka, která mě zatím okouzlila byla They're realod značky Benefit, ale 700 Kč mi za řasenku přijde rozhodně moc. Všechny řasenky jsou uvnitř opravdu konzistencí stejné a pokud Vám moc nezáleží na hezkém obalu, zaměřte se jen a jen na kartáček. Musí Vám vyhovovat a musí se Vám s ním lehce pracovat. Pokud bych měla vybrat kvalitní a nejlevnější, mám jasného vítěze, a to značku Maybelline! Mně tedy osobně např. Falsies (fialová) vůbec nesedla, ale mám kolem sebe mnoho kamarádek, které jí milují. Avšak rozhodně za špatnou bych označila novinku Illegal lenght (stříbrná s růžovým nápisem), jinak Vám všechny ostatní velmi doporučuji. Má oblíbená stálice v minulosti byla vždy Colossal volum' express (žlutá s fialovým nápisem). Má naprosto nejoblíbenější je červená One by One. Dělá z mých řas vějíře! A novinka, která mě nadchla a též ji doporučuji, díky jejímu šikovnému kartáčku je zeleno-růžová Great lash Lot's of lashes. S hřebínkem ve tvaru srdce se dostanete i na ty nejmenší řasy ve vnitřním koutku a navíc za řasenku dáte snad jen 70 Kč!
DSC07741 

OČNÍ STÍNY
oční stíny 
Netvrdím, že jsou tyto oční stíny z drogerie úplně nejlevnější, ale rozhodně se do nich vyplatí investovat zvláště, když máte nějaké své oblíbené barvy, které používáte nejčastěji. Pudrové Color Infallible od L'Oréal a krémové Color tattoo od Maybelline jsou vysoce pigmentované, stále se rozšiřuje jejich nabídka odstínů a není jen náhoda, že se drží na příčce bestsellerů i v Americe. V drogeriích jsou na ně často různé akce a slevy a dají se sehnat velmi levně i na internetu. Například stíny, které jsou pod textem na fotce jsem koupila za 150 Kč tady na mimibazaru. Oba druhy stínů navíc vydrží věčnost. Určitě je velmi doporučuji a vsadím se, že už nějaké z nich stejně máte ve své kosmetické taštičce. :)
LEVNÉ A KVALITNÍ 

RTĚNKY
rtěnky
Stačí zmínit jen tři značky a každá z nás už si pak za skvělou cenu 100 - 130 Kč vybere odstín podle vkusu. Kvalitnější a levnější rtěnky nenajdete. 
Lasting finish by Kate od Rimmel, CatriceLip Seduction od značky Dermacol.
Za mě vyhrávají Lasting finish by Kate od Rimmel London. Jsou intenzivní, krémové a mají nádherné odstíny.
DSC02203
DSC07751

LAKY NA NEHTY
laky
V mé sbírce laků nejvíce převládají laky značky Catrice, protože jsou levné, kvalitní, mají nádherné odstíny a dlouho vydrží. Dříve jsem nosila nejraději všechny odstíny fialové, teď mám nejraději tělové růžové a béžové, klasické červené a ráda experimentuji i s třpytivými. Navíc jsem si všimla, že skupuji všechny laky v mátovém odstínu, který mě nějakým záhadným způsobem přitahuje a má peněženka pak už jen ,,nadává", že je to zbytečná koupě, protože  mint nehty moc nenosím. Tak bych asi měla začít, aby mi nevyschly. 
V posledních měsících jsem si také velmi oblíbila laky od značky Rimmel London. Mají skvělé štětečky a na nehtech dlouho vydrží. Cena je také fajn, akorát výběr by u nás mohl být konečně trochu větší. Přece jen je tu máme už dlouho, tak se nové odstíny stále ne a ne objevit? 

Tímto článek asi ukončím. Zaměřila jsem se na nejdůležitější produkty. Přece jen, tvářenku si každá z nás vybere sama, podle toho, jaká konzistence jí vyhovuje a jaký odstín jí sluší. Pokud by Vás zajímal článek i o tvářenkách obecně, určitě dejte vědět v komentářích. Ráda jej připravím. Hádám ale, že zrovna s tvářenkou si většina slečen dokáže poradit a nebo ji třeba ani vůbec nepoužívá. 
Sečteno, podtrženo, když si článek prohlédnu, zjišťuji, že značka Rimmel vítězí. Nemusí tomu být samozřejmě u Vás a pokud máte nějaké své jiné oblíbené stálice, než mám já, rozhodně je neměňte. Tento SOS článek je určen spíš těm, kteří se v kosmetice moc nevyznají a tolik ji neřeší, avšak ji chtějí používat, ale zase za ní nechtějí utratit veškeré úspory.

Máte nějaké své (popřípadě stejné) kosmetické stálice, za které nepotřebujete utratit více, protože splňují vše, co od nich očekáváte?

96 komentářů:

  1. Rimmel je moje nejoblíbenější drogérková značka! :) Mám od nich fakt spoustu věcí, a ty rtěnky lip seduction od Dermacolu jsou totálně boží!

    OdpovědětVymazat
  2. veľmi pekný článok
    najmä make-upom si mi veľmi pomohla ;)
    ďakujem ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, to je super článek! Takovéhle tipy mám moc ráda, hlavně pokud jsou cenově dostupné. Já miluju řasenky Maybelline a pudry od Rimmelu, makeupy od Dermacolu. Jednoznačně pro mě top :)

    OdpovědětVymazat
  4. supr! akoro všechno používám a miluju!:D

    OdpovědětVymazat
  5. za ty stíny díky, přesně takové hledám! a k makeupu match perfection - v kelímku je mnohem lepší! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super článok, takmer vo všetkom si sa trafila do produktov, ktoré denne používam :)

    OdpovědětVymazat
  7. opravdu moc pěkný článek, na stíny od lorealu slyším samou chválu, taky je budu muset zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Co se make-upů od Rimmelu týče, zatím jsem vyzkoušela jen jeden a ten byl naprosto OTŘESNÝ ... A to konkrétně Stay Matte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom souhlasím a mrzí mě, že jsem jej v článku nezmínila, tak to ještě napravím a dopíšu. Stay matte je opravdu hrozný. Ono už i to balení je takové nepěkné. Díky :)

      Vymazat
    2. Stay Matte je hrozný ...a Match Perfection nie je vhodný na zmiešanú pleť so sklonom ku akné

      Vymazat
  9. hezký článek, díky za něj :) U mně také vede kosmetika Rimmel především ten pudr stay matte, řasenky od Rimmel také nějaké mám. Za mně fajn kosmetika Rimmel, Miss Sporty a také Essence. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Rimmel jasne vedie aj u mna, aj ked este nikdy som od nich nemala tiene, pouzivam make-up Lasting Finish aj puder Stay Matte a na zahodenie nie su ani riasenky :)

    OdpovědětVymazat
  11. Wake me up používám už rok a je skvělý. Jen když vylezu na sluníčko tak vypadám jako Edward, protože obsahuje třyptky. :)

    OdpovědětVymazat
  12. "mejkap" od Rimmelu jsem si koupila celkem nedávno a přesně ten samý,který máš ty a jsem spokojená. I když celkem mě láká investovat i do nějakého od lorealu nebo bourjois,ale vzhledem k tomu,že mi 1 lahvička vydrží rok,tak si ještě počkám:)
    Taky musím souhlasit s tím pudrem od Rimmelu, nejlepší jaký jsem měla, dokonce trumfnul můj milovaný od Dermacolu s reliéfem krajky.
    + laky na nehty od Rimmelu = láska na vždy:D jen mě mrzí ty odstíny..

    jinak řasenku miluju od lorealu volume million lashes a linky od essence:D:)

    OdpovědětVymazat
  13. já se nijak příliš nelíčím, takže ani moc neinvestuji do kosmetiky. používám dermacol, rimmel, loreal a další:)

    OdpovědětVymazat
  14. Mio, opravdu skvělý článek. Myslím, že tím pomůžeš spoustě z těch, kteří si nemohou dovolit dávat za kosmetiku tisíce měsíčně. Já už jsem si mezi těmihle produkty své stálice taky našla - rtěnky Rimmel by Kate a color tattoo ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Velmi užitečný článek, taky se mi značka Rimmel začala líbit a asi vyzkouším víc věcí :).

    OdpovědětVymazat
  16. Makeup Lasting finish 25 hour mám už podruhé. Prvně mě nadchl, takže jsem si řekla proč hledat jiný když mi tenhle vyhovuje? Bohužel po druhé mi vůbec nevyhovuje. Nevím čím to je. Sice ho ted používám ale vždy si musím namočit prsty do vody a ně dát makeup abych ho vůbec rozetřela..Ted jsem si koupila Astor skin match ale dala jsem ho mámě at mi ho dát pod stromeček:))
    Pudr jedině Rimmel Stay matte, mám ho snad už po desáté a až se mi vypotřebuje koupím si ho zas.
    Řasenku colossal volum express taky nehodlám měnit, je na mě sice už trošku dražší, takže vždy čekám až jí zlevní i přesto je mám nejoblíbenější. Nebo mám také ráda The max boldcurves od Rimmelu;)
    Stíny používám jediný od Rimmelu, jsou to čtyři barvy v hnedých odstínech a pak taky nejsou špatné od NYC.
    Miluji nalakované nehty ale jsem na to hrozný nemehlo, takže laky moc nenakupuju. Většinu mám od miss sporty a s timi jsem taky nejvíc spokojená. Rtěnky žádný nevlastním ale plánuju si pořídit právě tu od Kate:))
    Jinak nedám páru bez tekutých očních linek od Dermacolu - Ultra black :)
    No trochu jsem se rozepsala, tak snad nevadí ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Pudr od Rimmel mám taky, koupila jsem ho ve slevě a zatím ho nepoužívám, čekám až vypotřebuji můj starý Affinitone. Teď jsem na ten Rimmel koukala a zjistila jsem, že vůbec nedrží víčko.. takže jsem pěkně naštvaná, nevím jak to budu nosit v kabelce :/.

    OdpovědětVymazat
  18. V make-upech a pudrech se shodneme! :)Plánuju koupi nové řasenky, takže děkuju za tipy :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Moje nejoblibenejsi znacka je asi Loreal a Rimmel. Avsak co se tyce rasenek, tak podle me je to ten nejindividualnejsi produkt. Kazdymu vyhovuje neco uplne jineho. Treba ja miluju Illegal Lenght od maybelline, naopak One by One mi rasy slepuje.
    Jinak chvalim clanek, je hezky, strucne a jasne napsany a myslim, ze je to krasny pruvodce make-upem pro holciny, co maji rady levnou a zaroven kvalitni kosmetiku :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ano, růžovo černou řasenku od Essence, fakt si nepamautuju, kdy jsem si koupila jinou! Ale vlastně jo, jednou jsem ji vyměnila za nákou od Maybelline, která taky nebyla špatná :)
    Souhlasím s pudry, taky mi přijdou všechny skoro stejné a na tenhle Stay Matte mám zálusk už dlouho.
    Super užitečný článek :)

    OdpovědětVymazat
  21. Pěkný článek Mio :)
    Jinou než drogerkovou kosmetiku ani nepoužívám, a z make-upů se mi nejvíc osvědčily Maybelline Affinitone, Pure Gold od Dermacolu a Wake Me Up od Rimmelu :) Ale musím říct, že moje sestra ten Stay matte používá, a žádné mapy na obličeji nemá, každému prostě sedne něco jiného:)

    a z řasenek mám nejradši ty od Essence, za málo peněz hodně muziky. Stejně tak nedám od essence dopustit na set na obočí a stíny, bílo-stříbrný mám už minimálně v pátém balení, je to moje několikaleté stálice:)

    OdpovědětVymazat
  22. z lacnejších drogérkových výrobkov mám rada essence, a náhodou, od rimmel london mi vyhovuje aj makeup stay matte! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Používám naprosto všechno, co zmínilas :D Jen u Match Perfection mi vadí, že hodně rychle schne a musí se s ním rychle pracovat. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Super článek, jako vždy:-)Eva

    http://hairbeautybyeva.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. uzasny clanok a v skoro vsetkych bodoch sa zhodnem s tebou (nahoda?, alebo mozno su tie veci fakt tym top v drogeriach) :)

    1. make-up za mna urcite od Rimmelu Match Perfection, ale v tej gelovej verzii, je uzasny, dlho vydrzi, som nadsena
    2. puder mam naoblubenejsi od Balei, je velmi lacny a na mne vydrzi strasne dlho
    3. riasenka je moja naj urcite od Maybelline One by One, take riasy ako mi spravi ona nedosiahnem s nijakou inou, odkedy ju mam pouzivam len ju
    4. Color Tattoo od Maybelline su v poslednej dobe tie najpouzivanejsie u mna, ta vydrz ma dostala, nechapem ako som bez nich mohla fungovat
    5. ruzov doma nemam vela, ale z lacnej kozmetiky urcite Catrice a po precitani tvojho clanku o ruzoch od NYC som si jeden kupila a som velmi spokojna, dlho drzi a navyse ta cena..
    6. laky mam naj od Essence a Catrice, lacne, dostupne, celkom dobra vydrz, kasne odtiene..

    http://wykyy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  26. ja som najviac verná kozmetike Loreal, tie oč. tiene čo máš na foto a ešte color apeal a tiež mám rada i špirálu extra volume collagene , aby som nezabudla na ich laky :)
    "rtenky" som od nich neskúšala, ale ani make-upy, väčšinou majú pre mňa všetky veľmi tmavé odtiene, tak isto i iné značky. už dlhšie som verná make-upu od Gosh, ktorý vyhovuje konzistenciou i odtieňom. je skoro na rovnakej cenovej úrovni, ako tie Loreal, možno ešte lacnejší.
    A catrice rúže sú super, ale používam pod ne balzám, lebo vysušujú.
    A ešte k tomu make-upu rimmel stay matte, je naozaj príšerný, mala som ho raz , ale to bolo už dávno.
    super článok!

    OdpovědětVymazat
  27. velmi dobrý článok, ja mám tiež zopár takých stálic.
    z lakov dosť často kupujem napr Miss Sporty - su husté, stačí jedna vrstva a su za dobru cenu..
    A s tými riasenkami máš tiež pravdu, nevidim dovod kupovat nejaku za 20 eur, ked to iste mi poskytne aj nejaká za 4 - 5 eur...
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  28. super článek, hodně věcí z něj mám a musím s tebou souhlasit, i levný věci jsouý super! :-)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  29. Já jsem si oblíbila make-up Affinitone od Maybelline a laky Catrice mě taky baví :) Dřív jsem kupovala spíš Essence, ale rychle vysychají :(

    OdpovědětVymazat
  30. Taky mam ráda kosmetiku, která udělá hodně muziky za málo peněz :) zrovna používám make-up Match Perfectiom a nemůžu si ho vynachváłit :) pudr Stay Matte jsem také už měla a řasenky od Maybelline? Jsou super za pár kaček. S těmahle značkama jsem začinala jako studentka a zatím když mi vyhovují nemám potřebu je nijak měnit :)

    OdpovědětVymazat
  31. Hrozně záleží, do čeho se trefíš. Pokud má někdo problém s tím, že většina make-upů se mu z obličeje během tří hodin "vypaří" a zrovna ten za dva tisíce drží a drží... Není to sice pak tak, že všechno levný je automaticky šmejd, ale o konkrétním produktu a o tom, že jsi měla smůlu a drží na tobě jen ten dražší. :-) Já třeba mám ráda proklínanou dekorativku Avon/Oriflame, protože na mně nejdou jejich korektory a pudry dooranžova. (Mám velmi výrazně studeně světlou pleť a jsem citlivá na jakýkoli pokus výrobců spáchat rádoby přirozenou tělovou barvu, která je béžovooranžová.) A konečně někdo, kdo si taky myslí, že drahý řasenky jsou zcela naprd, protože to vevnitř je pořád jenom ta samá hmota a záleží na kartáčku. (Opět ta smůla, když vám vyhovuje kartáček od řasenky za tisícovku a ne té za stovku.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do řasenky se dá přece koupit náhradní náplň.

      Vymazat
    2. Fakt? :-D

      Vymazat
    3. No jistě :-) Viděla jsem ji v drogérii za necelých 40 Kč. Kamarádka-kosmetička má už 4 roky jednu řasenku a pouze do ní dokupuje náplně+občas umyje kartáček. Až najdu řasenku, která mi bude naprosto vyhovovat, tak to budu taky tak dělat.

      Vymazat
  32. Taky mám velmi ráda značku Rimmel. A od Catrice jsem si včera koupila úžasný lak, tak jsem zvědavá, kolik vydrží. A Color Tatto jsem si taky koupila včera a to odstín On and On Bronze, měla jsem je na sobě včera i dneska a zamilovala jsem se do nich. Nechápu, jak můžou vydržet tak dlouho :D Ne že by mi to vadilo...

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj, článek o tvářenkách bych si ráda přečetla, pořád tápu! :)

    OdpovědětVymazat
  34. tak to je skvělý post !:)
    ve většině s tebou musím souhlasit :) a tvé tipy určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  35. Pěkný článek, Mio!
    U mě už několik let vede řasenka 2000 Calorie od MF, mám raději klasické kartáčky než ty umělohmotné. Make-up tolik nepoužívám, spíš jen na sjednocení pleti, protože ty své pihy bych jen tak snadno nepřekryla. :)

    OdpovědětVymazat
  36. S pudrem a rasenkama musim soulasit + imperial od Dermacolu. Chtela bych se zeptat jak ti vyhovoval match perfection a jestli v kelimku nebo v lahvice? A nejaky tip na korektor ?

    OdpovědětVymazat
  37. Díky za ty make-upy, protože nějaký scháním a moc vysoké částky se mi za něj nechtějí dávat.... Rozhodně vyzkouším ten od Rimmel :D

    OdpovědětVymazat
  38. Jsem ráda, že jsem si přečetla pozitivní reakci na pudr stay matte. Před pár dny jsem poštou obdržela slevové kupóny z dm drogerie, ve kterých je tento pudr za poloviční cenu. Asi si mně přesvědčila. :))) Jana

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Mio.Díky za článek.Já používám dlouho růžovozelenou řasenku a jsem spokojená,nepálí mě oči,"nepadá",řasy nemám slepené apod.Prostě pro mě ideální.

    OdpovědětVymazat
  40. Rimmel Clean Finish jsem si dovezla z USA a je perfektní :) navíc tam stál asi 3 dolary, takže za hubičku :)

    OdpovědětVymazat
  41. Tento článek se ti moc povedl ;)
    Co se týče mých zkušeností, tak jsem objevila dobrý make-up od Gabriella Salvete - Matte ( stojí okolo 250Kč ) pudr Dermacol Invisible Fixing Powder ( ten je dražší, myslím 300Kč ), s řasenka One By One musím souhlasit, je perfektní :) a chtěla bych vyzkoušet tu růžovou se zeleným vlčkem jak zmiňuješ.
    Já sice pracuji, ale plat je malý, takže takovéto články si ráda přečtu. Navíc k nám do města se stejně nic pořádného nedostane.

    http://www.zeldamartina.blogspot.com/?m=1

    OdpovědětVymazat
  42. Tento článek se ti moc povedl ;)
    Co se týče mých zkušeností, tak jsem objevila dobrý make-up od Gabriella Salvete - Matte ( stojí okolo 250Kč ) pudr Dermacol Invisible Fixing Powder ( ten je dražší, myslím 300Kč ), s řasenka One By One musím souhlasit, je perfektní :) a chtěla bych vyzkoušet tu růžovou se zeleným vlčkem jak zmiňuješ.
    Já sice pracuji, ale plat je malý, takže takovéto články si ráda přečtu. Navíc k nám do města se stejně nic pořádného nedostane.

    http://www.zeldamartina.blogspot.com/?m=1

    OdpovědětVymazat
  43. s výběrem s tebou souhlasím. já do čeho ráda investuju tak jsou BB a pak řasenky :) nejoblíbenější drogerkovou je pro mě collagenka od L´orealu :) a co tak sleduju tak i do tužky na oči se vyplatí vrazit víc peněz. aby vydržela, dělala krásný spodní linky..

    OdpovědětVymazat
  44. koukám, že máme spoustu věcí společných :) až na Stay Matte, protože to je pro mě naopak nejhorší pudr, co jsem kdy měla! Holt každému sedne něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
  45. super článek :)já moc neinvestuji do laků na nehty - vyhovují mi ty od essence, je jich malé množství, stihnu je spotřebovat, odstíny jsou krásné a moc nestojí. Ačkoli je pravda, že laky např. od OPI jsou kvalitnější a dýl vydrží, tak pro mě to nemá smysl, protože nosit na rukách jeden odstín třeba 10 dní by mě ani nebavilo :D a řasenka je moje stálice u miss sporty, dělá mi opravdu z řas vějíře, ale zrovna řasenky jsou hodně individuální

    OdpovědětVymazat
  46. Výborný článok, od tvojho blogu som doslova závislá :)

    giveaway: http://secrets-of-wonderland.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  47. Úplně souhlasím s make-upami a řasenkami. Žlutá Maybellin je nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  48. Moc děkuji. Dlouho sháním nějaký dobrý make-up a mohla bych dát Rimmelu šanci :)

    OdpovědětVymazat
  49. Mně se ta Illegal lenght nezdá zas tak hrozná... Prostě průměrná řasenka :-) I když je pravda, že jsem od Maybelline jinou řasenku neměla, tak třeba v porovnání s ostatními se může zdát nekvalitní. Match perfection je fajn, stejně tak Creme puff. Stay matte je opravdu příšerný, souhlasím :-) Použila jsem ho tak 3x a jelikož mi vůbec nevyhovoval, dala jsem ho na vyzkoušení ségře. Ta je s ním naopak hodně spokojená a má už 4. balení :-D Z drogérkových značek mi ještě vyhovuje krajkový pudr od Dermacol.

    Skvělý článek, jako vždycky :-) Moc ráda tě čtu.

    OdpovědětVymazat
  50. Používám skoro vše. Rimmel lasting finish naprosto miluju. Stay matte je nejlepší drogérkový pudr a color infallible jsou nejlepší stíny co jsek kdy vyzkoušela. Jinač perfektní článek Mio, jako vždy. B
    P.S. Stay matte make-up mi takové problémi nedělal, dříve to byl i můj nejoblíbenější make-up, ale je mi jasné, že každý má pleť rozdílnou. :)

    OdpovědětVymazat
  51. Make up nepoužívam. Neviem prečo ale neviem sa k tomu dohnať. Ale keď ho nepoužívam asi ho nepotrebujem. Púder mám z avonu a som s ním nadmieru spokojná. Špirála je vec, pri ktorej trošku investujem. Ani jedna z tvojich zobrazených sa mi nepáčila. Rúže mám rada asi vo všetkých cenových kategóriach. A na laky si nepotrpím. Zaujímalo by ma do čoho sa podľa teba z dekoratívnej kozmetiky oplatí investovať?

    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  52. skvělý článek!
    co se týče make-upů, opravdu musím souhlasit, že rimmel má super a kvalitní (až na stay matte, co si budeme povídat - ale pudr z té samé řady je bezkonkurenční!).. lasting finish jsem používala a teď mám wake me up, spokojenost :) řasenka také jednoznačně žlutá colossalka s fialovým nápisem, zatím jsem lepší nenašla ♥ a rtěnky od kate moss jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  53. Moc hezký článek,ve většině se s tebou ztotožňuji:-) Make upy Rimmel miluju,až na ten Stay Matte,se kterým jsem měla problém hlavně kvůli odstínu a to byl označený stejně,jako ostatní make upy od Rimmelu..
    Pudr Stay Matte je moje č.1,teď jsem vyzkoušela i krajkový od Dermacolu,ale zase se vrátím k Rimmelu,vyhovuje mi víc a po Dermacolu se mi někdy stává,že mě jakoby svědí pleť..

    Článek o tvářenkách by mě celkem zajímal,protože mám pocit,že jich v drogeriích moc dobrých není.Chtěla bych vyzkoušet tu od Dermacolu,ale mám pocit,že ty odstíny jsou až moc výrazné..Osobně jsem vyzkoušela jen ty pudrové,protože ty krémové by asi nebyly na moji mastnější pleť nic moc...

    OdpovědětVymazat
  54. Mio, rozmýšlím se, jaký si pořídím nový make-up. Dlouho jsem věrná právě stay matte od rimmelu, až na řidší konzistenci jsem s ním byla spokojená. už nějaký čas rozmýšlím buď o wake me up nebo match perfection. nicméně teď jsem v dm drogerii dostala za body slevovou knížku 50% a mám tak slevu na make up od lorealu infallible. máš s ním zkušenost? váhám, který zakoupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wake me up je dobrý, ale strašně se otírá

      Vymazat
  55. Já tedy v drogerii kupuju jen laky - a právě stejně jako ty - Rimmel a Catrice.
    Kosmetiku používám už léta stejnou - Bourjois, EL, a sem tam se rozmazlím něčím dražším. Ale co bych ještě ráda zmínila, je Alverde. Jejich stíny jsou božské, skvěle pigmentované a za super cenu.

    OdpovědětVymazat
  56. Makeupy od Rimmelu mi vždy přišly příšerný, protože na vzduchu vždy ztmavly. Za to se rtěnkami (i od Catrice) souhlasím jsou super. Řasenka od Maybelline lots of lashes mi řasy nepěkně slepila a to bylo vše. Mmnohem radši mám řasenky od Gabriella Salvete, třeba xpress volume. Laky od Catrice mám moc rádas, mají hezké barvy dobrý štěteček a konzistenci, ale mně se loupou už druhý den :( To od Rimmelu a Gabrielly Salvete vydrží i 4 dny bez ošoupání:) pudr z drogérek je dobrý kompaktní od Alverde, ale nemá na sypký od Yves Rocher, ten miluji :)
    A oční stíny mám nejraději Catrice - krásně pigmentované, jemné, vydrží nepráší :)

    OdpovědětVymazat
  57. Mio pěkný článek.Mám na tebe prosbu a důležitou otázku,věřím že tomu budeš rozumět víc než ja.Chci se zeptat,používám jen tuhý korektor na pleť,a dělá mi při oblékání skvrny na oblečení.Může to být tím že už nepoužívám pudr?A kdybych ho použila,myslíš že se skvrny přestanou tvořit?Máš s tím zkušenosti?A můžou to dělat i kvalitní makeupy bez pudru?Předem děkuji za odpověď.Popř. Píšu svůj email:bila.ana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Super článek, moc hezky jsi to shrnula, na ten nový makeup od Rimmelu se moc těším! Ale víš co? nemůžu souhlasit s tím, co se říká a co jsem četla i v tomto článku-že je každá řasenka stejná a liší se jenom kartáčkem...Podle mě to prostě není pravda, protože mám doma tu zelenorůžovou od Maybelline, o které se zmiňuješ a musím souhlasit- je úžasná a dostaneš se i k těm nejkratším řasám, pěkně prodlouží je dost černá......ale za 2 hodiny prostě neskutečně opadává!!!! Stejně jako fialová od téže značky. Naopak žlutá colosalka je po téhle stránce v pohodě a neopadává ani se nemaže.......naopak řasenky od Dermacolu se mi vždycky straašně rozmazávají na očích během dne......Mám dost mastná víčka, takže je to možná tím.....nechci kritizovat, jenom chci poukázat na to, že ne pro všechny to tak je...:) bohužel...:(

    OdpovědětVymazat
  59. U mě jasně vyhrává make-up Astor Skin match, který mě úplně učaroval :-) Řasenku chci podle tebe od Maybeline zkusit už od té doby, co se zde objevil článek, kde sis ji koupila :-) + zítra běžím pro ten Stay matte ! :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Přesně, Rimmel je super - hlavně jeho make-upy a laky na nehty, rtěnku od něj mám také a rtěnky mám ráda i od Maybelline. Řasenky kupuji zase Max Factor, stíny L'oreal :) celkem se s tebou shodnu ;)

    OdpovědětVymazat
  61. Super článek!
    Souhlasím kompletně se vším... :)

    OdpovědětVymazat
  62. Vesměs s tebou souhlasím... Rimmel v poslední době hodně pokročil a má kvalitní věci :) jen ty make-upy u nich jsou pro mě hop nebo trop, jeden skvělý, druhý naprostý propadák. :) Pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  63. Vyborne, presne toto som mala chut precitat, prave zvazujem ruze, tak asi ten od Kate :) mam teraz Lancome co konci, ale nemozem si ho zrovna teraz dovolit zas:) Este by som uvitala nieco taketo o korektoroch a rozjasnovacoch. viem ze si to uz robila osobitne , ale nejake drogerkove zhrnutie by sa urcite uchytilo :) nemam doma ziadny rozjasnovac (nie som jedina dufam:) a mohla by si mi pomoct :)

    Inak si asi moja najoblubenejsia blogerka, len tak dalej, velmi sa tesim na tvoje clanky

    OdpovědětVymazat
  64. Mám Wake me up a Match Perfection a oba se mi zdají skvělé. Lepší než leckteré dražší makeupy. Ještě se chystám na ten Lasting Finish. Od Rimmelu mě navíc nikdy nezklamaly řasenky. Rtěnka by Kate je taky skvělá, tu jsem si koupila na radu blogerek - snad každá o těch rtěnkách psala. :) Jo, kdybych si měla vybrat, která značka má v drogerii určitě zůstat, tak Rimmel vyhrává.

    OdpovědětVymazat
  65. Tak to já se snažím Rimmelu odolávat, protože je testovaný na zvířatech a to se mi nelíbí :( škoda. Doufám, že někdy to testování někdo úplně zakáže..jinak já mám ráda make-up Naked od Urban Decay nebo minerální od Bare Minerals a ty rtěnky Lip seduction jsou skvělé a mají naprosto krásnou vůni a obal!
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosimtě všechno bylo už testovaný, už se pracuje jenom s těma látkama,co prošly. To si myslíš,že na každou novou rtěnku padne 50 králíků?

      Vymazat
  66. Nedám dopustit na pudr od Manhattanu (modré balení), který matuje, kryje a vydrží celý den. Navíc stojí příjemných asi 120,-

    OdpovědětVymazat
  67. ano ano ano, nemohu, nez s Tebou souhlasit!! Super clanek!!

    OdpovědětVymazat
  68. nějaká slečna psala o rozjasňovačích a o těch bych si taky ráda něco přečetla, protože už delší dobu o nějakém uvažuju, ale zatím ho vynahrazuju jen světlejším stínem, protože si nějak nedokážu vybrat :D

    OdpovědětVymazat
  69. skvělý článek :) je pravda, že bych taky nedala nikdy za řasenku 700 korun, a ty Maybelline patří opravdu mezi nejlepší a přitom stojí do dvou stovek, super ! :)

    OdpovědětVymazat
  70. moc pěkný článek, je vidět že myslíš na své čtenáře, a píšeš pro radost i užitek :) většinu oblíbených drogerkových věcí máme společných i tak jsem si článek moc ráda přečetla!

    OdpovědětVymazat
  71. Můžu se zeptat jaký je vztah té Maybelline - Lots of Lashes k Blackest Black v podobném obalu? Je to tatáž řasenka pod novým jménem, nebo se něčím liší?
    A je nevoděodolná (dá se smýt odličovačem bez oleje)?
    Děkuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blackest black má klasický kartáček, lots of lashes gumový srdíčkového tvaru. Já jí normálně odlíčila i vodou nebo micelárkou, pleťovým mlékem šla už hůř. :)

      Vymazat
  72. Mě osobně ta nová verze řasenky Great Lash neuchvátila. Bohužel jsem si při koupi nevšimla, že jsou 2 varianty a vzala jsem si tu novější s tím šíleným kartáčkem. Naštěstí jsem tu svoji starou řasenku nevyhodila a mohla jsem si tak vyměnit kartáčky.

    OdpovědětVymazat
  73. V zásade s Tebou súhlasím a Rimmel mám strašne rada, ale ich makeup by som až tak neodporúčala. Match perfection je fajn a aj 25 hodinový, akurát každý jeden z ich výroby je silno parfumovaný, tak pokiaľ má človek citlivejšiu pleť, by som sa mu mal vyhnúť z ďaleka. Nehovoriac o tom, že ich makeupy dosť oxiduju na vzduchu.

    Wake Me Up! Je úprimne strata peňazí v Tvojom prípade, nakoľko ako sledujem, tak máš radšej makeup, ktorý dlhšie výdrží a aj kryje. Ja som z neho moc nebola nadšená a o to sklamanejšia, potom čo ho všetci ospevovali. Po pár hodinách po ňom ani stopy nebolo na tvári.
    Tých makeupov som vyskúšala strašne veľa od každej značky, ale ten svoj naj som našla prekvapivo v stojane často prehliadanej značky Astor. Od vtedy skôr len testujem iné na svoj blog, ale zatiaľ ma ani jeden neočaril natoľko, že by som sa nevrátila k Mattitude.

    OdpovědětVymazat
  74. Miunko, super výběr:) Stíny od Color Tattoo a Loreal Infaillible taky mám a jsou opravdu výborné, ty stíny od Lorealu mám dokonce 3:) Ze rtěnek jsem si pořídila Dermacol Lip Seduction a časem plánuji i Kate:)

    OdpovědětVymazat
  75. Teda, já nevím, čím to je, ale Color Tattoo mi prostě nedrží.. ráda používám oční stíny, ale žádné mi nevydrží a slévají se a tak jsem zkusila tyhle.. Slily se mi do linky asi za 2 hodiny.. nemáš nějaký trik? :-)
    Jinak, Rimmel miluju :-)
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  76. v Rosmannu teď mají Stay Matte za 69 kč! :)) také ho používám a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  77. Wake me up je nejlepší make up od rimmelu pro mě. Dneska si jdu ale koupit Lasting finish, abych ho taky vyzkoušela:). Ale ty si určitě pořiď ten Wake me up, určitě budeš nadšená

    OdpovědětVymazat
  78. Skvělý článek! Na rtěnky od Kate Moss mám spadeno už dlouhou dobu a mezi make-upy pořád váhám. Tímto se mi vše vyjasnilo :)

    OdpovědětVymazat
  79. Taky miluju stay matte pudr, one by one, color tattoo, lip seduction od Dermacolu a laky od Rimmelu. Make-up stay matte mám a používám ho ráda, nevím, čím to je, ale nemám s ním jediný problém :) asi nějaký výjimečný kousek, A mimochodem, dneska jsem viděla Loreal Infaillible v Rossmannu ve slevě :)

    OdpovědětVymazat
  80. Rtěnky Rimmel, Catrice, Dermacol...přesně ty používám a souhlasím, že jsou to asi nejlepší z drogerkových kousků, které existují :)

    Jinak Mio, tak dlouho jsi tady chválila právě Dermacol rtěnky, až jsem si jednu musela koupit...a...MILUJU JI! Takže díky!

    http://kosmeticka-pohadka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  81. Už asi dva roky používám řasenku L´oreal Paris Volume Milion Lashes, bohužel jsem prošvihla akci, kdy byla tato úžasná řasenka za 200,- Kč a teď před Vánoci se mi prostě 400,- Kč za řasenku dávat nechce, tak jsem si řekla, že zkusím řasenku, kterou doporučuješ Great lash Lot's of lashes. Stála mě jen pouhých 70,- Kč a jsem na ni moc zvědavá! :)

    OdpovědětVymazat
  82. Rimmel mám hodně ráda. těším se na ten nový make-up :) Stay matte pudr už je moje stálice, stejně jako Kate Moss rtěnky.

    OdpovědětVymazat
  83. Od Rimmelu jsem zkoušela make-up Stay Matte, který mi naprosto vyhovoval a Match Perfection který mi naopak nesedl vůbec. Je to opravdu hodně individuální. Pudr doporučuju určitě Mineralize Skinfinish Natural od M.A.C, dělá úžasně sametovou pleť:-)

    OdpovědětVymazat
  84. jee a kdy k nám má přijít ten rimmel clean finish make-up:)

    OdpovědětVymazat
  85. Ahoj, já používám make up Stay Matte cca od září konkrétně odstín 300 Natural Beige spolu s pudříkem od Stay Matte OO4 a nemůžusi stěžovat. Dříve když Stay Matte byla novinka, tak jsem si ho koupila a byla jsem stejně nespokojena jako vy, ale nyní bych řekla že je jiné složení, nemám s ním vůbec žádný problém :))... Domi

    OdpovědětVymazat
  86. juuuu hezky článek ja používám make -up od dermacolu MATT zda se být dobrý a řasenku od Rimmel London SCANDALEYES kartaček je perfektní mam po nem dlouhé a husté řasy krasa jen jeji nevyhodou je že se po delší době drolí :(

    OdpovědětVymazat
  87. jj taky mám Rimmel nejradši.. Z make upu měm nejradši ten Match perfection, z řasenek Maybelline great Lush a colosal, rtěnky bohužel nepoužívám. Lak na nehty od Catrice jsou skvělé. Jinak moc pěkný blog

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡