Podzim 2012: co budu nosit

Jsou módní trendy, které mě nadchly a potěšily, ale existují i takové, které mě nechávají chladnou. Kupříkladu zvonové kalhoty, plisované maxisukně, country styl, art deco doplňky, apod. Samozřejmě, že se ráda nechám ovlivnit trendy, ale stále se snažím držet se takových kousků oblečení a doplňků, u kterých vím, že mi sedí, a nebude problém si je vzít na sebe i za dva roky. O mém šatníku a jeho základech se rozepíšu jindy. Dnes se zaměřím na trendy podzimu 2012, které mě zaujaly nebo se mi zrovna dokonale strefily do mého vkusu.
mikina štras
KOMBINACE, KTERÁ MĚ VELMI ZAUJALA: Mikina/svetr + visací štrasové náušnice
Je to celkem déle, kdy jsem byla na oslavě narozenin jedné z kamarádek a vzala si na sobě jednoduché skinny džíny s bílým topem v kombinaci s delšími kamínkovými náušnicemi. Večer se ale ochladilo a já vytáhla z kabelky mikinu a oblékla si ji (tmavě modrou z Manga s velkým bílým nápisem), ačkoliv jsem si říkala, že budu asi vypadat vtipně, ale v tu chvíli mi to bylo tak nějak jedno. A když jsem tak na sebe letmo koukla v zrcadle, protože jsem pomáhala s občerstvením, překvapilo mě, jak je kombinace jednoduché mikiny a večerních náušnic vcelku dost zajímavá. Za dva měsíce jsem v něčem podobném viděla Lanu Del Rey (aktuálně např. kampaň pro H&M), poté modelky v chlupatých šedých svetrech s velkými blyštivými náušnicemi v několika módních časopisech a šedých mikin a štrasu je dost i na lookbook.nu. Zkrátka najednou se stal můj omyl trendem a ve výsledku se mi moc líbí. Samozřejmě, že jej budu nosit umírněněji - tedy ne mikina s nápisem + štras, ale například chlupatý jednobarevný svetr + výrazné náušnice.

boty kabelky zlato
CO BUDU NOSIT URČITĚ:
Boty
Černé, kotníkové, na platformě - Mám jedny podobné z Topshopu, ale mají otevřenou špičku, což je akorát tak na nastydnutí. Boty jsou hezké, ale většinou nevím, v jakém období je vlastně nosit. Proto bych ráda nějaké uzavřené, jednoduché, lehce kombinovatelné se vším.
Červené nižší lodičky - Přemýšlím o nich už déle. Toužím po obyčejných max.8cm s decentní špičkou. Budou vhodné na začátek podzimu pro ozvláštnění jednoduchého oblečení nebo i na večer. 
Tělové mokasíny/baleríny - Tělové obyčejné baleríny už mám a využiji je maximálně, proto bych si ráda pořídila nějaké podobné loaferky, např. se zlatými cvočky.
Béžové pohodlné podzimní - Možná bych i uvítala, kdyby neměly žádný podpatek. Občas nemám náladu ani na 2 cm, když jsou venku plískanice nebo zrovna pospíchám. Líbí se mi semišové, ale jsem si vědoma toho, že to není zrovna ideální obuvní materiál na podzim. Uvidíme, co objevím v obchodech. Ono je lehké si něco vysnít, ale pak to najít - to je um!

Kabelky
Velká krémová/bílá - Poté, co jsem viděla jeden z posledních outfitů Olivie Palermo, který obletěl módní weby, jsem se zamilovala do sněhově bílé kabelky. Před rokem bych se asi zasmála, kdyby mi někdo řekl, že si za rok budu chtít koupit bílou kabelku, jelikož nesnáším bílé kozačky a v souvislosti s nimi se mi nezdála ani bílá taška. Avšak Olivia ji oblékla k dokonale jednoduchému outfitu se zelenou parkou a koženými balerínami, čímž mě inspirovala k tomu, že i bílá kabelka může vypadat velmi pěkně, pokud ji její majitelka dokáže vkusně sladit s ostatními prvky outfitu. O outfitu Olivie rozhodně ještě napíšu, protože mě velmi zaujal. 
Hadí psaníčko/nákupní - Nesnáším hady, což jsem asi psala už několikrát. Mám z nich vážně šílený strach. Jenže móda je móda, a když je hadí potisk fejkový (nepravý), může vypadat velmi dobře! Dvě hadí kousky už doma mám (pidi-psaníčko a tričko) a myslím, že mi brzy přibude nějaký další.

Šperky = ZLATO!
Tady se vyřádím. Jistě víte, že miluji zlaté doplňky. Nezanevřela jsem ani na stříbrné, ale poslední dobou u mě vyhrává zlato. Více mi ladí s pletí a lépe se mi kombinuje s oblečením. Co se týká aktuálních trendů, zaujaly mě spike náramky/náhrdelníky, kombinace zlata s kůží a minimalistická kombinace zlata se stříbrem.

A které trendy zaujaly Vás z výše zmíněných a dalších?

37 komentářů:

  1. Kotníčkové platformy jsou super, zkoušela jsem si dvoje v Deichmannu. K mému překvapení se v nich chodí jako v bačkůrkách =)
    A ta kampaň s Lanou je super!

    OdpovědětVymazat
  2. krásné koláže! :-) no doufám, že se nám v tom někdy vyfotíš :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Máš moc hezký vkus a těším se na ten outfit olivie!!! Ukážeš nám ho i na sobě? :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásný článek! :)) těším se, že se nám v tom někdy ukážeš.
    já na černé platformy nedám dopustit! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké kombinace :) osobně mě ta kombinace svetrů a dlouhých náušnic taky fascinuju, jak to vidím různě na netu, nebo třeba ty kotníkové boty na podzim.. Jenže u těch bot je problém, že, aspoň v mém případě, lahodí oku, ale na nošení ve městě, kde jsou dlažební kostky, se opravdu nehodí :)

    OdpovědětVymazat
  6. super kusky si si vybrala :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný blog a skvělé články :)
    http://kosmetikaprozeny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě sem nestihla žádné trendy, ale to nevadí to napravím až si něco přečtu na netu či v ELLE. :D Jinak u mě vyhrává minimalismus a účelnost přeci jenom mě znáš. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta mikina s visacími náušnicemi vypadá skvěle!
    ...A mimo jiné to šedé tričko s nápisem fun je dokonalý. Musím do Manga! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkná koláž, je vidět, že sis s tím vyhrála. Strefila jsi se mi do vkusu :)) Jen mě rozesmály ty NIŽŠÍ lodičky, zajímalo by mě, jak by vypadaly vyšší :D
    Jsem moc ráda, že jsi s blogem neskončila, ráda tě sleduji a tvé články na mě nevysvětlitelně působí pozitivní energií :)

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní05.09.12 1:25

    Ahoj Mio,vrátila jsi mě tak trochu do mého mládí...tenkrát jsme nosily štrasové náušnice,úzké džíny a tričko obyčejné a přes to volnější svetr do véčka,no jo,byla to taková chvilková moda,ale líbilo se nám to.Vidím,že se něco podobného opakuje.Je to milé.

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to opravdu zajímavě! Moc se mi líbí zvolené barvy a je jasné, že ti to bude ohromně slušet:)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek :) Na zlatých špercíh také teď ulítávám a to jsem dřív zlato nesnášela :)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní05.09.12 7:50

    Tak mě se líbí úplně všechno co jsi tady vypsala.. :) Až teda na hadí psaníčko.. :))

    Michell

    OdpovědětVymazat
  15. moc pěkné věci :) tu mikinu "PARIS" z Manga si plánuju koupit, a nějaké černé boty na klínku taky:) zlaté šperky mám nejradši už dlouho:)
    jen tu bílou kabelku si neumím moc představit, no jo, ty bílé kozačky...:D

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý post :) rozhodně z tvých věco bych si vybrala světry a zlaté doplnky, a co nejvíc miluju na téhle sezoně jsou cvočky, na kabelkách,límečkách a botech :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Mio,
    béžové podzimní botky se mi moc líbí a kombinace naušnic s mikinou je originální! Líbí se mi ty 4 zleva a předposlední:) Určitě ti to bude slušet.
    Já zase sháním zlaté hodinky a obyčejné černé psaníčko (rozměr asi jako sešit A4).
    Přijde mi, že sehnat větší zlaté hodinky je věc nemožná. Neporadila bys mi nějaký obchod?
    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  18. Já také "můžu" zlatou, od haircufů, naušnic až po náhrdelníky. :)

    OdpovědětVymazat
  19. a túžim po tej šedej mikine Mango Paris, hneď ako som ju zbadala tak som vedela, že musí byť moja!!
    a zlaté doplnky sú naj!!a ten náramok MBMJ by som chcela zo všetkého najviac, ale ani nejaké veľké hodinky by neboli zlé. Tiež určite potrebujem nutne nové kotníkové čižmičky. Takže uvidíme :)
    ale určite krásny výber vecí.

    OdpovědětVymazat
  20. Zaujala mě kombinace té mikiny a náušnic, vůbec jsem nevěděla, že je to trend :D, nějak se mi to nepozdává,ale věřím, že když se to dobře zkombinuje, bude to vypadat super, určitě to budu muset v nějakém obchodě vyzkoušet :). Jinak já bych také chtěla kotníčkové botky na platformě a nějakou podzimní parku nebo kabátek, protože mám oxfordky na podpatku a delší baloňák a tak bych chtěla i něco více uvolněného a volnočasovějšího :). Moc se mi Tvůj vkus líbí a těším se na reálné outfity :). P.S. ze zvonáčů já mám naopak radost, zrovna včera jsem je po roce zase vytáhla, já vím, že mají hodně odpůrců,ale já ten střih prostě miluju,dělají hezkou postavu :)

    OdpovědětVymazat
  21. Zlato!!! to mozem aj ja:))) akurat hladam nejaku hrubsi nahrdelnik, take ako si dala obrazky asi, nikde v obchodoch ich nevidim a objednavat sa mi nechce:((
    Biela kabelka a topanky, na tom sme poodobne, musim si aj ja zaobstarat nieco nove:))

    OdpovědětVymazat
  22. Já hlavně sháním nějaké podzimní kotníkové boty :) Včera jsem se byla podívat v H&M a hned se mi tam líbilo spousty krásných svetrů tak uvidíme jaký si pořídím. Ta móda mikin/svetrů a velkých naušnic není asi nic pro mě, protože vůbec nemám ráda takové velké/výrazné naušnice. Jinak ale hadí potisk ten můžu i když jsem na tom podobně jako ty, protože stačí mi když vidím hada na fotce a už šílím :D ale je zajímavé, že hadí potisk na oblečení/doplňcích mi nějak vůbec nevadí :)))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Tak mě zaujaly především zvonové kalhoty, které zase tebe nezaujaly :o) Nemůžu si totiž pomoct, ale mám pocit že docela lichotí mojí postavě a tak nějak se mi prostě líbí....a v poslední době když vyšly z módy za boha nešly nikde sehnat. Takže za mě vedou zvony :o))

    No a velmi mě překvapilo že bude IN šedá barva, protože té já mám v šatníku tuny, takže to je pro mě určitě plus :o)

    OdpovědětVymazat
  24. nádhera, lana je dokonalá, snad se o víkendu kouknu na tu kolekci:)

    OdpovědětVymazat
  25. černé kotníkové boty na platformě sháním taky .)

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj :)
    Na mojom blogu nájdeš článok o Versatile Blogger Award Chcem aby si vedela, že som ťa na toto ocenenie nominovala :)
    Budem rad ak ma navštíviš.

    OdpovědětVymazat
  27. skvelý článok ! :) velmi pekne vecičky, super trendy ! budem sa inšpirovať :)

    OdpovědětVymazat
  28. Máme stejné trendy, které nás nechavají chladné:) a nosit budu podobné věci:))

    OdpovědětVymazat
  29. Mikiny s náušnice jsou moc fajn trend, ale ještě jsem nenašla nějaký krásný náušnice, který by nebyly moc těžký (ty nosit nemůžu).. Kotníkový platformy jsem ještě nikde nenašla podle svých představ, takže taky nic :D
    Poslední dobou taky víc ujíždím na zlatých doplňcích.

    Co je to za kabelku ta úplně vpravo?

    OdpovědětVymazat
  30. Ty svetry na obrázku jsou krasné, proč nikde nemohu takové sehnat.:(achjo

    OdpovědětVymazat
  31. Naprosto souhlasím s tvým výběrem:)
    A co se týče těch naušnic+mikin, asi bych osobně spíš volila naušnice+ten svetr, protože s mikinou by mi to připadalo takové trochu ála anglickej chav styl, jestli víš:)

    OdpovědětVymazat
  32. no tak mikiny a visací náušnice , to asi můj styl nebude. ovšem každé zvlášt miluju a přesně tu mikinu Adidas, co jsi sem hodila, bych si moc přála :D ty dlouhé visací štrasové náušnice mám doma pouze dvoje, ale přijdou mi strašně společenské, že se mi je prostě na denní nošení nechce brát :D no ale ty béžové kabelky a botky, to mít doma tak skáču radostí. ta barva je momentálně moji oblíbenkyní.

    OdpovědětVymazat
  33. Jsem moc ráda, že také někdo přišel na chuť zlatu, holky v mé věkové kategorii jsou pouze pro stříbro a já taky taková byla, ale začíná mi připadat, že ke mně zlato také mnohem líp jde :). Nejvíc si chci pořídit nějaký pořádně chlupatý svetr a na podzim se budu snažit nějaké pěkné holínky nejlíp s kožíškem uvnitř aby se daly použít i do sněhu, minulý rok jsem nesehnala :(.

    OdpovědětVymazat
  34. Rozhodně boty u mě vedou,právě teď něco takového zháním bud ty černé wedges nebo spíe černé,ale u tebe v tom hnedým provedení s podpatkem... snad se ti povede jejich koupě :)

    OdpovědětVymazat
  35. Na ty velký štrasový náušnice z HM jsem se dívala,nakonec jsem ale usoudila,že by nebyly nositelné.OMYL!:D

    www.wildberrydiary.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡