BB krémy I.

[BíBí krím] – také Vás tohle slovní spojení už doslova otravuje? Najednou, jako by se v roce 2012 v Evropě zapomnělo na klasické a spolehlivé krycí make-upy, které nahradil všemocný mistr BB. Ten je údajně lepší, zvládne 5 služeb v 1 (nějaký snad až 8 v 1, skoro jako by měl za Vás splnit veškeré domácí práce), make-up už nikdo nepotřebuje, musíte mít BíBí, nejlépe rovnou dva – protože když se konečně rozhoupete a zázrak si pořídíte, objeví se nový, inovativní a bilionkrát lepší. Všechno je to samozřejmě ironie, ale nenarážím teď na žádnou značku. Myslím to všeobecně. Tento článek je pouze mým vlastním názorem. Je možné, že se v něčem mýlím, a také se mnou nemusíte ve všem souhlasit, avšak Váš názor bych znala velmi ráda. Denně mi chodí několik dotazů, které obsahují otázky na dostupné bb krémy – zda je pro mě vhodný, když mám takovou a takovou pleť, zda je přímo tento od tamté značky kvalitní, apod. A tak jsem se tedy rozhodla, že BBčku věnuji celý článek, kde shrnu, jak se vůbec objevil a jak jsem ho objevila já, co by všechno měl mít a pro koho je určen, plus přidám pár mých poznatků z testování dostupných bb krémů u nás v ČR. Pokud Vás nebaví číst, prozradím Vám můj závěr – bb krémy z drogerie nejsou úplně tak „horké“, jak nás lákají v reklamách a časopisech. Je však nutné se pozastavit i nad tím, zda jde skutečně o pravý bb krém, nebo jen nový tónovací krém s bonusem. :)

Kde se vzal, tu se vzal aneb životopis bb krému
Co vlastně znamená zkratka BB? To upřímně nevím 100% jistě. Měla jsem za to, že jde o slovní spojení „blemish balm“ (blemish = skvrna, vada + balm = balzám, mast), ale objevilo se i několik odlišných názvů, jako beauty balm, apod. Takže kdo ví, ale na tom úplně tak nezáleží. Mnohem důležitější je to, co se ukrývá uvnitř.
Přiznám se, že kdybych se po těchto informacích někdy v minulosti nepídila, tak bych o tom vůbec neměla tušení a ani teď nevím, zda je to vůbec pravda. Původně jsem si myslela, že krém vznikl v Asii, protože BB krémy z Koreje jsou vyhlášeny svou dlouhou tradicí a kvalitou. Ale! Představte si, že původní myšlenka, která pak byla i zrealizována, údajně pochází ze sousedního Německa. Nějaká plastická chirurgička (někde se uvádí i její jméno, ale to pro mě není moc podstatné) tento krém vytvořila pro své zákaznice, aby si s ním mazaly rány, jizvy a modřiny na obličeji. Krém měl pleť léčit, působit proti vráskám, obsahovat spf a pa faktor, hydratovat, rozzářit a také barevně sjednotit. O pár let později (udává se dokonce až 30 let) se krém objevil v Asii. Nevím, zda ho tam také vyrobili, nebo to už odkoukali, ale právě v Asii se začal vyrábět ve velkém a asijské ženy takové balzámy dodnes používají. Je to výborná věc na ušetření času, protože ženy většinou po celý den pracují a nanést si za 3 minuty na obličej krém, jenž pleť hydratuje, ochrání před sluncem a navíc i sjednotí, většinu žen nevytrhne.
Tyto informace 100% ověřené nemám, ale píše se to na většině webech, kde je o bb krému zmínka, tak tomu budu věřit.

Jak jsem se k bb krému dostala já
„Kouzelný“ krém jsem vyzkoušela už v době, kdy jsem ještě neměla ani tušení, že existují kosmetické blogy. Je to zhruba 6-8 let. Přivezla mi ho má německá teta a v té době jsem bohužel neměla ani potuchy o bb krémech, takže jsem ho hrozně rychle vypatlala a neuvědomila si, jakou mám vlastně v kosmetické taštičce vzácnost. Jmenoval se Dream girls, to vím jistě, ale nevím, zda to byl přímo ten známý modrý od asijské značky Skin79. Nejspíše však ano. Možná měl jen jiný obal. Můžu Vám říct, že byl úžasný, a to, jak mooc byl úžasný, jsem si uvědomila, až tehdy, když jsem v tomto roce, kdy nastal doslova BBboom, začala zkoušet nové krémy dostupné u nás. Byla jsem nadšená, když jsem viděla reklamu na snad první bb krém u nás (od Garnier). Joooo konečně jsou tady. Mé nadšení pak okamžitě opadlo po prvním vyzkoušení. Zjistila jsem, že i fake se může opravdu vydávat za originál, aniž by splňoval to, co originál vlastní. A nejvíce mě štve, že Češky vlastně nevědí, jak skvělý je pravý bb krém, takže takové bb krémy alias inovované tónovací krémy kupují a dokonce jsou s nimi i spokojené. Jasně, já to chápu, že si člověk vystačí s málem a ono to málo někomu třeba i stačí a nechce hledat dál, ale věřte mi, že jakmile okusíte to lepší, už nebudete chtít to staré, horší, což je asi logické.

Jak má BB krém vypadat?
Je úplně fuk, zda je v tubě nebo v kalíšku. Měl by být bílý s barevnými pigmenty, ale není to podmínkou. Zaručeně však musí splňovat na jedničku několik požadavků, aby byl pravým bb krémem. MUSÍ:

* Obsahovat SPF faktor (chrání před uva zářením). Ty kvalitnější a většinou i dražší, obsahují navíc i PA faktor, který se značí počtem hvězdiček nebo plusů a ten nás chrání před uvb.

* Hydratovat, jako plnohodnotný denní krém.

* Sjednotit barevný tón pleti. Krytí hledejte maximálně u těch asijských značek. U drogérkových a u nás dostupných vyžadujte alespoň sjednocení pleti. Krém by se měl dobře roztírat, jako opravdový krém, aby hned nezaschl a nevytvořil Vám na obličeji barevné mapy. Většinou se u nás prodávají příliš tmavé odstíny. Přitom pravé bb krémy jsou světlé až bílé. Obsahují pigmenty, které se až při roztírání přizpůsobí Vaší barvě pletí. V překladu jsou to taková malá zrníčka, která při roztírání mechanickou silou prasknou a přirozeně dotónují pleť. Také by měl krém něco vydržet, abyste večer na tampónku nějakou tu „špínu“ měli. Pokud Vám přes den s obličeje zmizí, tak jste vyhodili peníze.

* Rozjasnit pleť a přidat Vám tak několik falešných hodin spánku navíc. Pozor, zase byste se neměli třpytit jako disko koule, pouze vypadat svěže a odpočatě. :)

* Měl by pomáhat bojovat proti stárnutí a oddálit vznik vrásek. Tohle je spíš takový bonus. Moc na to nevěřím, a když už bych něco takového potřebovala, pořídím si rovnou krém na vrásky s kyselinou h., kolagenem, apod. Krém spíše pleť opticky vyhladí.

* Některé krémy (zvláště ty asijské) pleť vybělují. Asiatky chtějí být vypadat bohatě – musejí být tedy bílé. U nás už je tohle (bohužel/bohudík?) absolutně out a naopak je moderní být opálený. Čím tmavší, tím víc sexy a opticky štíhlejší. Je to věc názoru, ale průměrně to je u nás opravdu tak, že bohatší člověk je spíše opálený než chudý, protože si může dovolit solárium nebo dovolenou víckrát do roka, pokud tedy ten chudý/chudší nemá dobrý pigment a nepracuje denně na poli nebo na zahradě. Tímto nechci zahajovat debatu na téma chudý/bohatý/bledý/opálený. Mně se třeba osobně velmi líbí krásná alabastrová pleť na některých slečnách, ale má průhledná pleť se mi jako blondýně moc nelíbí. Za prvé se špatně shánějí správné odstíny make-upů a za druhé - pokud se nenalíčím, vypadám unaveně a nemocně, i když vůbec nejsem. Opálený člověk většinou vypadá velmi zdravě, atraktivně a nemusí se moc líčit, tedy pokud není zase úplně nepřirozeně černý nebo oranžový. Platinové blondýny s černou (seschlou) kůží se mi opravdu nelíbí.

Pro koho je BB krém ideální?
* Po mladé slečny, které mají téměř bezproblémovou pleť a nepotřebují žádné velké krytí, jen něco lehkého, co pleť o trochu „zkrásní“.
* Pro zaneprázdněné (nechci psát ženy, protože dnes už není pravidlem, že líčení je jen pro ženy). Pokud máte na celkový make-up maximálně 5 minut a chcete zvýraznit i oči řasenkou popřípadě stihnout i trochu tvářenky/bronzeru a lesku na rty, nemáte čas na krémy, báze, make-up a další „blbůstky“. Pro Vás byl BB krém přímo stvořen.
*A ty pravé asijské jsou pro všechny, kteří chtějí vypadat krásnější. Tyto krémy jsou vysoce kvalitní a také vysoce kryjí a dělají na pohled dokonalou pleť.

Pokud máte BB krém schovaný jen pro dny, kdy jste ve spěchu, stačí Vám nějaký lepší drogérkový, ale pokud si přejete, aby Vám BB krém dělal denní službu, doporučuji Vám pořídit si nějaký kvalitnější s vyšším faktorem, vyšší výdrží a dostatečnou hydratací.

Jaké BB krémy už jsem vyzkoušela a co si o nich myslím? (stručně a výstižně)

BB z drogerie
bb 2re0y
Miracle skin perfector (Garnier, bez slevy 200Kč) – největší propadák, obrovská i<3bb kampaň, ale krém hrůza a děs, světlý odstín je moc tmavý a oranžový, pleť je mastná, nevydrží, nízký spf faktor, vyhozen do koše

Nude magique (L’Oréal, u nás není, na eshopu asi za 250Kč) – mile mě překvapil, je bílý a pigmenty se přizpůsobí pleti, rozjasňuje, hydratuje, malé mínus za tekutější konzistenci, roztírá se ale dobře a fleky se po důkladném rozetření netvoří, teď nepoužívám, ale vrátím se k němu

Miracle skin perfector (pro smíšenou až mastnou pleť, Garnier, 200Kč) – plus pro Garnier, učí se ze svých chyb, vyslyšel požadavky a stížnosti uživatelek a přišel s mnohem lepším krémem, který se mi ale i tak zdá jen tónovací, pleť je však hezká a sjednocená, měla jsem tři vzorky

Beauty Benefit glow 8 in 1 (Dermacol, cca 260Kč) - stále jej testuji, ale mile mě překvapil, jako skoro všechno od Dermacolu, vysoký spf faktor (30), kyselina h. proti stárnutí, jemně hydratační, odstíny jsou skvělé, jsou tři (mám doma všechny) a dva z nich jsou pěkně světlé a přirozené, třetí bronze je pro opálené, jen krytí je opravdu malé, spíše jen sjednocuje

Dream fresh 8 in 1 (Maybelline, 200Kč) – četla jsem hodně nadšených recenzí, ale i hodně kritických, kamarádka má dva odstíny, je jich snad šest, zkoušela jsem a mně se moc líbí, má spf 30, rozjasňuje, příjemně se roztírá, sama ho doma nemám, ale asi si jej pořídím
kremy 
BB z parfumerie

Tinted Beauty Balm (Multi-benefit skincare make-up, Too Faced, Sephora, cenu nevím) – spf 20 (mohl by být vyšší), měla jsem vzorek, je výborný, dobře mi seděl, viditelně pleť rozzáří a zjemní, podle mě jde ale spíše o kvalitní tónovací krém

BB z lékárny 

Hydreane (La Roche-Posay, asi 380Kč v lékárně) – toto byl můj poslední vzoreček bb, který jsem zatím vyzkoušela, a byl jedním slovem úžasný, určitě bych do něj šla, pokud bych bb potřebovala a jiný neměla, jestliže se rozhodujete a chcete vyzkoušet kvalitní bb krém sehnatelný u nás a za dobrou cenu – vsaďte na něj, je skvělý!, pěkně sjednotí, má přirozený odstín, hydratuje, dobře se roztírá, moc doporučuji

,,Pravé" asijské BB

Dream girls (Skin 79, asi 600Kč na eshopu) – jak už jsem psala – první, který jsem vyzkoušela, nezapomněla jsem na něj dodnes, byl pro mě perfektní, jediné, co mi trochu vadí, že vyběluje, ale vlastně mi to může být i jedno, protože bělejší už snad být ani nemohu

Total sheer 3 in 1 (Erborian, asi 830Kč za 45ml, v Marrionnaud) – spf 25, efekt miminkovské pleti, PA ++, vyroben v Jižní Koreje (takže originál asijský), mám jej doma a stále testuji, ale jsem už teď naprosto nadšená a je to asi nejlepší BB krém, který jsem od doby Dream girls vyzkoušela, nádherně sjednotí pleť, hydratuje, doslova se přicucne k pleti a drží až do večera, pleť je hladká, obsahuje i bázi, dostupný ve dvou odstínech

Shrnutí: Já sama mám BB krémy ráda, stejně jako mám ráda krémy tónovací. Je to skvělý pomocník, pokud pospíchám. Nepotřebuji žádné velké krytí a sjednocení pleti bb krém hravě zvládne. Pokud je kvalitní, plně nahradí i denní krém. Některým je třeba pomoci ještě troškou korektoru a fixačního/matujícího pudru. Pokud máte pihy, které nemáte rádi a chcete je zakrýt, nebo stejně tak i silné akné, mateřská znaménka a jizvy, bb krém pro Vás není tím pravým výrobkem. Naopak pokud make-upy nepoužíváte, věčně nestíháte, ale chcete vypadat trochu lépe, aniž byste na sebe patlaly vrstvu make-upu, který zabere více času, bb krém si kupte, skvěle Vám poslouží. :)

Máte nějaký svůj oblíbený BB krém? Jaký máte názor na BB krémy obecně, používáte je?

Časem se na Kissbooku objeví pár podrobnějších recenzí na vybrané bb krémy.

67 komentářů:

  1. Jee, ja na ten Erborian koukala kdyz sem byla doma v Cechach! A rikala sem si ze vypada fakt zajimave, taky ze je zvlatni ze je u nas v drogerii a taky ze stal skoro litra:) Musim se podivat kolik stoji tady u nas, jeste zes mi to pripomnela:) xx

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám od Garnieru a jsem docela spokojená..používám ho když se mi nechce dávat klasický make-up a chci jenom trošku krytí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sama jsem ještě žádný BB cream nevyzkoušela, protože na ně slyším všelijaké recenze a nakonec mě to skoro přestalo lákat. Kdyby se mi naskytla příležitost nějaký vyzkoušet, proč ne, ale abych si ho šla cíleně koupit to taky ne...

    OdpovědětVymazat
  4. pořád slyšim v reklámách jen o BB.. už mě to nebaví... nemám ráda BB cream.. :))

    zkusila sem pár BB creamu a ani jeden mi nevyhovoval, jsou strašně tekutý a na obličeji mi nevydržel ani 2 hodiny...

    proto miluju můj milovaný make up od essence za 100kč a můj tónovací krém od alverde za 50kč.. :) dva levné výrobky a jsem snima naprosto spokojená.. BB drahý a za 2 hodiny nemám znát že na obličeji nějaký BB cream mám.. :))

    OdpovědětVymazat
  5. tento článek je opravdu dlouhý a skvěle vypracovaný, musel ti zabrat spoustu času, každopádně chválím! o BB krémech jsem něco málo slyšela, celkově mi tento boom připadal směšný. je to přehledné, čtivé a ty zajímavosti a zkušenosti mě dostaly!

    OdpovědětVymazat
  6. S těmi "zrníčky, co prasknou a přizpůsobí se pleti" je to trochu přitažené za vlasy, to má snad jen L´oreal, ne? :) Jinak souhlasím s tím, že je škoda, že většina Češek neví, co je pravý BB cream, protože o asijských značkách se z televizních a časopisových reklam nic nedozví. Garnier je pro mě prostě tónovací krém, kdyby se nejmenoval BB, neměla bych mu co vytknout. A pozor, není pravidlem, že pravý BB má být proti vráskám. A hodí se nejen pro mladé slečny a "zaneprázdněné", ale i pro ty, co potřebují zakrýt velké nedostatky a běžné make-upy jim nestačí. To dokáže třeba Intense classic balm nebo Oriental Gold plus od Skin79. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Mám BB Garnier Miracle skin perfector a vyměnila jsem ho celkově za make-up. Poslední dobou s make-upem nejsem vůbec spokojená. Blbě se roztírají a dělají mapy. Tenhle krém prostě perfektně kryje,roztírá se krásně nemužu si stěžovat.

    www.luciet2.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Používám obyčejní podkladový krém z Oriflame a jsem moc spokojená! :) Nějak jsem BB horečce nepropadla.
    Myslím, že jsem někde četla, že BB vymyslela lékařka v Koreii pro celebrity po plastikách, aby zakryl a pomohl hojení jizev. Kdoví co si však moje -perfektní- paměť na mě zase nevymýšlí.

    OdpovědětVymazat
  9. Bezvadná recenze! Já zrovna zkouším BB od Gosh, ale podle tvého popisu nemá všechny funkce.:-( U tebe mě nejvíc zaujal ten od La Roche.:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám ten od Garnieru a je teda příšernej. Snažila jsem se s nim skamarádit, ale nějak se to nepovedlo.
    Jinak moc pěkné shrnutí BBček :)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  11. mám ten první bb krém od garnier..je luxusní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A čím je luxusní?

      Vymazat
    2. Já ho nesnáším.Měla jsem od něj jen vzorek a doufám že už se mého obličeje nikdy nedotkne :DDD

      Vymazat
    3. BB cream od garnieru?NIKDY VÍC!Měla jsem jen vzorek a jsem ráda že to byl jen vzorek.Že tohle vůbec pustí do obchodů

      Vymazat
  12. já používám "BB" od Garnieru, samozřejmě ten pro smíšenou pleť. Mám ho ráda, nebo spíše - zbožňuji ho. Moje pleť nevypadá ani zdaleka zmalovaně, a od té doby co používám "BB" místo normálního make-pu se mi tvoří méně pupínky. Rozhodně chci ale někdy vyzkoušet nějaký pravý BB krém. Jinak skvělý článek Mio!

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji moc za komentáře. Jsem ráda, že se článek líbí:))

    OdpovědětVymazat
  14. To je fakt no.. BB vládne světem! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem si žádný nepořídila, protože hodně často čtu, že s opravdovými BB to nemá nic společeného a upřímně to to samotné "bíbí" mi pěkně leze krkem :D. Takže zůstanu u makeupů, popřípadě vylezu ven bez jakéhokoli patlání na obličej. Z drogerky bych možná do budoucna chtěla vyzkoušet matující od Garnieru, o kterém se všude píše jak je úžasný.

    OdpovědětVymazat
  16. Jé, na takový článek jsem čekala =)
    Mám doma ten od Garnieru, nic moc. Maybelline jsem zkoušela a zdá se být dobrý. Ale na ty pravé asijské to asi nemá no =)

    OdpovědětVymazat
  17. Já nyní zkusila od Lumene a páni ! Ten je boží ... pak jsem zkusila Garnier ... no krytí jako vůůůbec ... červené pod očima mám pořád a ani druhá vrstva nepomohla ... reklama hadr

    OdpovědětVymazat
  18. Já teď používám BB cream od Maybelline a nemužu si ho vynachválit, navíc jsem zkoušela vzorečky asijských BB creamu,které jsem si objednala a vyhovovali mi asi tři, budu taky na to chystatrecenzi,ale ještě jsem nezkončila s testováním :) Jinak moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  19. já jen opravím - většina pravých bb krémů je naopak vysoce krycí a dokáže zakrýt vážně pomalu vše ;) samozřejmě třeba na dermacol make-up cover to nemá, ale přesto kryjí opravdu hodně (třeba vip gold od skin 79)
    já mám doma hot pink od skin 79 a i ten má krytí celkem dost vysoké ;)

    z drogerkových produktů bych BB nenazvala ani jeden. mám teď na zkoušení ten od Dermacolu ve vzorečkách, tak jsem na něj zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  20. Moc pěkný článek Mio!! Zatím mě žádný blog, reklama, vzoreček nepřesvědčil o tom, abych si nějaký BB krém koupila. Asi jsem "staromódní", ale mě stačí pudr a velmi zřídka použiji makeup. Neobejdu se bez EL - Daywear ;) Ale na základě tvého článku a výborné recenze možná podlehnu trendu a objednám nějaký asijský BB. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ja mám BB od Garnieru a Bielendy .. ale s Bielendou som najspokojnejšia :)

    OdpovědětVymazat
  22. Mně vyhovuje ten první od Garnieru, zatím mi to stačí :) Ale hodlám si koupit ten od L´orealu, už jsem na něj v Německu koukala a příšt asi poputuje do Čech :D

    OdpovědětVymazat
  23. Miunko, moc pěkný článek, je vidět, že sis dala opravdu záležet:-) Těším se na jednotlivé recenze:-) Na ten erborian jsi mě docela nalákala...:-)

    OdpovědětVymazat
  24. Teda, to je perfektně vypracovaný článek! Především mě nadchlo, že La Roche už má také svůj BB, určitě si ho koupím. Mně hodně vyhovoval růžový BB od Skin79, ale teď mě trápí per. dermatitida, tak mám útrum :D.

    OdpovědětVymazat
  25. V první řadě ti chci pochválit skvělý článek. Já sama jsem BB ještě nevyzkoušela, ale plánuji si pořídit ten od Maybelline a kombinovat ho s jejich korektorem.

    OdpovědětVymazat
  26. ja ziadny nemam a este neviem ci si nejaky kupim. myslim, ze ho ani nevyuzijem. ale je to skvely clanok :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Nevim o co se tady dermacol snažíl, je to propadák všech propadáků. Vůbec nekryje a za dvě hodiny po něm není ani památky. Jinak chci vyzkoušet ten la roche.

    OdpovědětVymazat
  28. Moc pěkně si to shrnula :) Skvělý článek. Já měla od SKIN79 VIP GOLD ve vzorečkách a moc mi vyhovoval, ale ještě více mi vyhovoval také od SKIN79 právě tebou zmiňovaný DreamGirl ten byl výborný + navíc příjemně voňavý :) Co se týče Garnieru třeba ten první jsem měla ze vzorku a nic moc (no a ted ho mám doma plné balení z Ladyboxu - takže mu ještě dám šanci) jinak ale ten druhý novější Garnier pro mastnou pleť mi sedí skvěle! Ten si určitě ještě někdy pořídím :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Moc děkuji za tenhle článek. Make-upům jsem nikdy moc neholdovala, a tak jsem si BB creamy oblíbila. Zatím jsem vyzkoušela jen ten první od Garniere, který doopravdy není dobrý. Pleť vypadá mastně a musí se hodně přepudrovat. Na místě vydrží tak 3-4 hodiny maximálně, takže opravdu zanedbatelně dlouho.
    Plánovala jsem si pořídit druhé vydání BB creamu od Garniere, ale myslím, že zkusím La Roche-Posay..:)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Mio.Moc hezky napsaný článek,díky.Mám(ten druhý) BB zmatňující od Garnieru,jsem s ním moc spokojená,nepotřebuji nic zakrývat,spíš jen sjednotit pleť a to splňuje.Časem bych vyzkoušela ještě jiný,ale to nespěchá.Jinak hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  31. Ten Dermacol zní dobře! Uz jsem od nich ale mela tonovací krém a ten byl hrozně oranzovy a nehezky voněl,tak jsem na vážkách jestli tenhle BB nebude podobný :/ :)

    OdpovědětVymazat
  32. děkuji za vyčerpávající srovnání BB creamů, moc jsmi mě tím potěšila! já mám BB creamy ráda, nejradši vip od skin79. určitě jsi mě navnadila na ten la roche posay!

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní28.09.12 8:16

    Ahoj už dlhšie pozeram po tom dermacolu tak neviem ci si ho mam kupiť. tak ten dermacol odporúčas? ako ja mam vyrážky, ale mne stačí zjednotiť pleť, len neviem sa rozhodnúť medzi tými svetlými odtienami, su skoro take iste? ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  34. skvely clanok, uz viem kam budem odporucat mojich citatelov, ked sa budu pytat na BB kremy :))
    mne osobne viac vyhovuju BB kremy ako make up, hoci potrebujem minimalne stredne krytie - aspon to tak bolo teraz v lete.

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní28.09.12 8:30

    Hezké shrnutí :) Já jsem zatím vyzkoušela jen BB krém od garnieru pro normální pleť. Měla jsem nejdřív jeden starší z ciziny a teď jeden z řady pro ČR a myslím, že ten starší byl mastnější. Ale ani ten novější není tak dobrý jak slibuje, já bych ho nazvala "lepším hydratačním krémem," ale jediné plus je, že jsem ho dostala, jinak bych byla naštvaná a možná by letěl taky do koše jako v tvém případě, ale myslím si, že jako krém na obličej s faktorem na léto poslouží :).

    OdpovědětVymazat
  36. Úžasný článek! Dlouho nad nějakým 'Bíbí' přemýšlím, ale zase za něj nechci utrácet 1000 korun..ten La roche vypadá dobře, myslíš že bude dobrý i na mastnou pleť?Nebo spíš ten od Lórealu? :)

    OdpovědětVymazat
  37. No, ačkoliv spousta lidí první BB od Garnier zatracuje, já si ho nemůžu vynachválit. Jako jo, i nejsvětlejší odstín je tmavej, ale pro mě je tmavý snad všechno, navíc když už najdu světlej make-up, tak jde spíš do žluta, zatímco já mám pleť do růžova, takže pravidelně utírám. Naštěstí se BB dá rozetřít až skoro do neviditelna, takže nejsem oranžová a naopak chytnu takovej zdravej nádech.
    Mám ksicht jak sušenku a BB cream od Garnieru je první matlátko, který mi po nanesení nedělá na čele, bradě a okolo nosu takový ty "chutný" hrudky (suchý dámy vědí, o čem mluvim), navíc když si předtím ještě napatlám hydratační krém, můžu se klidně i přepudrovat (!!), což pro mě ještě donedávna bylo scifi. :)

    OdpovědětVymazat
  38. Dobrý článek!

    Mám ten první Garnier, to je jen obyč tónovací krém (ale není špatný), a pak Loreal Nude Magique, a ten opravdu využiju. Drží celý den, sjednocuje, vyhovuje mi.
    Nebudeš testovat BB cream od Bobbi Brown? Ten by mě fakt zajímal.

    OdpovědětVymazat
  39. Garnier mě odradil po všech recenzích, které jsem o něm přečetla a k té novější verzi už jsem se nedostala - nechtěla jsem. Byla jsem strašně nadšená, když jsem viděla, že i Dermacol má svůj BB, protože obecně mám Dermacol ráda, ale dala jsem přednost tomu od Maybelline - a musím říct, že mi teda vůbec nevyhovuje. Možná mám špatný odstín, nebo kdoví, čím vším to je, ale kromě hezkého obalu... neuchvátí. Bohužel. :/
    www.diarykristina.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  40. Super článe, Mio :) Na ty co jsem zkoušela mám úplně stejný názor. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj, já jsem si taky koupila Dermacol a jsem velmi spokojená. Střídám ho s Dermacolem tónovacím 2v1 a asi nemůžu říct, co mi vyhovuje víc, mám oba ráda. Určitě vyzkouším ten lékárenský LRP :)

    OdpovědětVymazat
  42. Tak tenhle článek se opravdu povedl!:-)
    Já osobně používám tónovací krém od Dermacolu 2v1 a jsem spokojená, make-up přímo nesnáším, ucpává mi póry a připadám si, jako bych na sobě měla masku.
    Proto volím raději BB nebo tónovací krém.

    OdpovědětVymazat
  43. Skvělý článek. BB krémy, make-upy, tónovací krémy a cokoliv jiného kromě pudru nepoužívám, takže svůj názor na to říci nemohu:)

    OdpovědětVymazat
  44. ahoj Mio, koupila jsem si BB cream od Maybelline a beru ho spíše jako tónovací krém, protože jeho krycí schopnost je docela nízká. Ale líbí se mi jeho konzistence (lehce se roztírá a je příjemný na pleti) a hlavně barva. Jsem bledule a jejich nejsvětlejší odstín (číslo odstínu nemůžu najít, ale asi půjde o 1) je perfektní (světlunko-hnědý). Zda matuje nevím, jelikož jsem zvyklá používat pudr a jak se říká, zvyk je železná košile, takže po něm automaticky sáhnu. BB cream od Garnier jsem měla pouze jako vzorek, ale jejich nejsvětlejší odstín byl na mě až příliš tmavý, takže ten jsem zrovna vyloučila. Takže asi tak. Měj se hezky. Jana

    OdpovědětVymazat
  45. Super článek Mio, moc jsem se na něj těšila, když ses o jeho přípravě zmínila na FB.:-) Mám za sebou oba dva BB od Garnier , první mi leží v šuplíku nevyužitý, ten druhý, už ne tolik tekutý a tmavý právě dodělávám a chystám se pro nákup dalšího.

    Vzhledem k tomu, že mám velmi ráda Dermacol, těšila jsem se na Tvůj názor na jejich BB, vzhledem k tomu, že Tě beru jako opravdového kosmetického experta. :-) Proto mne trochu zklamalo dle Tebe malé krytí Dermacol BB. Ještě vyzkouším vzorek, který dnes dorazil a uvidím, jestli by mi nestačil.

    Přemýšlím tedy jaký další mám vyzkoušet a ráda vsadím na Tebou odzkoušené. Moc mne neláká vybělující schopnost "pravých" asijských BB, preferuji zdravě opálený look a přemýšlím tedy o krému od Maybelline nebo La Roche-Posay.

    Chystáš se v blízké době recenzovat ještě některé u nás dostupné BB krémy?

    OdpovědětVymazat
  46. Moc fajn článek!! Já zatím žádný nepořídila, právě se rozhoduju mezi tím od La Roche-Posay nebo od Yves Rocher.. :)

    OdpovědětVymazat
  47. Super článek, chystala jsem se nějaký BB krém koupit, ale vůbec jsem nevěděla který dřív :D tak teď se už aspon budu rozhodovat pouze mezi Lorealem nebo Dermacolem.. Poraďte prosím! :) Vendy

    OdpovědětVymazat
  48. skvelý článok konečne niekto napísal že ten od garnieru proste nie je taký aký by mal byť BB z asie.


    lucyslifegallery.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj, dekuji mockrat za uzitecny clanek, chtela bych si vyzkouset ten LRP, nejdrive ve forme vzorku, ale nevim kde je sehnat. U nas v lekarne vzorky nemaji. Dekuji za radu :)

    OdpovědětVymazat
  50. Doma mam uz asi tyzden vzorku Dermacol BB ale este som sa k nemu nedostala...nejak vomne tie BB nevzbudzuju doveru nehovoriac o tom ze som na to slovo uz alergicka...ale celkom si ma nalakala na ten Erborian...uvidime

    OdpovědětVymazat
  51. Ahojky:) musím říci, že nejvíc jsem nadšená zatím z BB od Garnier. Moc jsem teda BB krému nevyzkoušela, ale na léto se mi zdají ideální:)

    http://by-anett-s.blogspot.cz/2012/09/bb-cream.html

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj. Super článek:)) mám moc rada Tvůj blog.
    Já osobně používám Hydreane BB od La roche-posay a nemůžu mu nic vytknout. Perfektně drží celý den, pleť vypadá svěže a navíc se mi strašně moc vylepšila. Dřív sem měla opravdu hodně pupínků a černých teček. BB používám asi 3 týdny a změna je fakt velká. Takže mohu doporučit:)

    OdpovědětVymazat
  53. vďaka Tebe si chcem kúpiť ten od la roche posay:) Povieš mi prosím, či si myslíš, že ten ich odtieň na mňa nebude moc tmavý? mám celkom svetlú pleť a vzorku u nás nemajú. Veľmi by si mi pomohla. mercii a píšeš skvelé články! H.

    OdpovědětVymazat
  54. vďaka tebe vyskúšam ten od La roche posay! :-) môžem sa spýtať, sú tie ich odtieňe určené aj pre bledule? keďže to nepíšeš..za radu ďakujem. H

    OdpovědětVymazat
  55. ahoj, mohla bys prosím orecenzovat podrobněji BB krém od Dermacolu? Mám teď ten od Garnieru a docela mi stačí, ale už mi dochází. Líbí se mi na něm přirozený, i když trošku moc lesklý ( :( ) finish.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sem zatím žádný neměla ale o tom od dermacolu přemýšlím, takže taky bych uvítala recenzi:) děkujeem

      Vymazat
  56. jak je to s užívání BB krému v zimě???? budu moc vděčná za odpověď :) El.

    OdpovědětVymazat
  57. Tak podla toho, co si pisala o vlastnostiach BB kremu, sedi to aj na krem z Avonu (nazov neviem, uz ho snad ani nevyrabaju), ktory som si par rokov kupovala asi za 70,- Kc. :)))

    OdpovědětVymazat
  58. Děkuju moc za tenhle článek! Už jsem si sepsala seznam, jaké musím vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
  59. Děkuji za článek! Moc mi pomohl v rozhodování ;)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡