Mé triky pro opticky delší řasy

Prozradím Vám tři mé oblíbené triky na optické prodloužení řas. Občas jsem dost nespokojená se svými řasami a hádám, že nejsem sama. Ačkoliv je nemám nijak extra řídké nebo krátké, tak ani tak to není ono. Umělé řasy si lepím jen na nějaké akce, oslavy, party a focení (nemyslím teď focení na blog, ale třeba nějaké umělecké fotky, apod.). Permanentní řasy se mi moc líbí, ale asi bych na obličeji nesnesla tak dlouho něco, co není mé. Tyto řasy, které Vám nalepí zkušená kosmetička postupně odpadávají, musíte chodit na obnovení a navíc se ani nesmíte výrazně líčit, protože při odlíčení by Vám jich vypadalo dvakrát tolik než normálně. Samozřejmě, že ty dražší asi budou kvalitnější a odolnější, ale podle mě to není nic pro studenty, kteří mají jen své kapesné. Já si sice při studiu něco málo přivydělám, ale ani tak mě neláká vyhazovat měsíčně 500 Kč (a víc) na doplnění řas. A co tedy dělám pro to, aby mé řasy vypadaly delší a více natočené? Už před nějakou dobou jsem okoukala několik triků na youtube a některé z nich jsem si opravdu oblíbila. Pro některé z Vás nebudou novinku, ale třeba se Vám alespoň bude líbit mé dnešní jemné barevné líčení.

KOUZLO BAREV (první trik)
Čím světlejší odstín, tím více vynikne tmavší odstín před ním a naopak. Potřebujeme tři barvy očních stínů: 1. nejsvětlejší (čím světlejší, tím lépe), 2. střední (tmavší než ten nejsvětlejší) a 3. nejtmavší (tmavší než oba dva stíny). Celý trik spočívá v tom, že v místě, kde roste nejvíce trsů řas, musí být za nimi 1. nejsvětlejší odstín očních stínů. Můžete si zvolit jakékoliv stíny, které rádi nosíte, jen musíte dodržet pravidlo nejsvětlejší-střední-nejtmavší. Vídíte, jak na fotce krásně vyniknou černé řasy jen díky tomu, že je za nimi světlé pozadí? Do koutku oka nanášejte 2. střední stín. Čím bude tmavší, tím bude muset být tmavější ten 3. nejtmavší, který nanesete na vnější stranu pohyblivého víčka a rozetřete do ztracena. Poradila bych Vám, aby 2. střední stín nebyl tolik tmavý, protože zase čím tmavší oční stín ve vnitřním koutku oka, tím opticky menší oko. Takže budou ideální dvě světlejší barvy, přičemž jedna z nich bude o něco tmavší a jedna tmavá do ohybu víčka a na rozetření do ztracena. Barvy ve stejném pořadí (dle obrázku) naneste jemně na dolní víčko. Spodní řady si v tomto případě většinou nelíčím, protože je mám dost dlouhé a chci, aby mi vynikly řasy horní.

TEPLO (druhý trik)
Budete potřebovat fén a kleštičky na řasy. Když si koupíte své první kleštičky na řasy, jste nadšeni do té doby, dokud se Vám řasy nezačnou lámat a kleštičky sami o sobě nakonec přestanou fungovat tak jak mají. Asi už Vás logicky napadlo, že horní část kleštiček nahřejete (stačí chvíli), počkáte aby jste si nespálili oko a poté řasy natočíte. Budou tak nádherně natočené a dlouhé, že se Vám budou dotýkat kůže nad víčky. Tento trik neopakujte denně, protože to není pro řasy zrovna nejzdravější. Tento postup je ideální pro ty, kteří vyráží například na party a nemají nalepovací řasy. Funguje to velmi dobře a vydrží to až do dalšího rána. 

,,ZAHUŠTĚNÍ" TUŽKOU (třetí trik)
Asi nejznámější trik ze všech - černou tužkou vykreslíte vnitřní linku na horním víčku pod řasami. Řasy se opticky zaplní a ve výsledku to vypadá, že jich je mnohem víc. Pozor, nedoporučuji tohle dělat se spodními řasami, je to vidět a zmenšuje to oko. 
http://girls-beauty-tips.com/
PS: A pokud použijete všechny tři triky zároveň, budete mít řasy až do nebe! 

PŘI LÍČENÍ JSEM POUŽILA
OČI: báze pod oční stíny (Catrice), Volume Plumping mascara (EyesLipsFace - elfkosmetika.cz), paletka čtyř očních stínů - HK02-01 POP MARKET (Hello Kitty, Sanrio). TVÁŘ: vzoreček make-upu Hello flawless oxygen wow jjako korektor (Benefit, Sephora), tmavší tvářenku jako bronzer - 4 (Dermacol), broskvovou tvářenku /Jelikož jsou stíny studenější, použila jsem teplejší tvářenku./ - 2 (Dermacol), fixační pudr - Pale yellow 1 (Bobbi Brown), Blush brush /štětec na tvářenku/ - Studio (EyesLipsFace - elfkosmetika.cz). RTY: rtěnka Lasting finish by Kate - 03 (Rimmel).

Zajímalo by mě, zda používáte některý z mnou uvedených triků nebo zda máte svůj úplně jiný? Doufám, že Vám byl dnešní článek užitečný. :)


60 komentářů:

  1. Tak ten trik s fénem jsem neznala! Díky za tip:-)
    Mila de Illusoire

    OdpovědětVymazat
  2. To s tym fenem je super. Nemáš tip na nějaké kvalitní kleštičky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nemám, přijdou mi všechny stejné. :DD Já mám obyčejné od NYC, ale líbily se mi nedávno přímo od značky Sephora.)

      Vymazat
  3. Se svými řasami jsem docela spokojená, mám je husté a hodně natočené (kleštičky tím pádem nikdy nevyzkouším, i když by mě ten efekt zajímal), ale trik s tužkou zkusím, protože vždycky to může být ještě o něco lepší :D

    OdpovědětVymazat
  4. ten trik s těmi stíny jsem nezkoušela, stíny k líčení moc často nepoužívám, ale určitě ho někdy vyzkouším... trik s teplem znám a trik s tužkou používám denně :D jinak tvůj blog se mi hrozně líbí, pečlivě čtu každý článek a zkouším to co tu píšeš :) je to vážně super! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem hrozně ráda, moc díky za krásný komentář! :)

      Vymazat
  5. Kde se prosím dají koupit ty oční stíny? Jsou krásné, děkuji

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě projet řasy štětečkem pro oddělení řas
    a byla by to paráda : )

    OdpovědětVymazat
  7. z dálky jsem si myslela, že máš na očích monokl :D ale jinak kromě těch stínů dělám naprosto to samé ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Trik s tužkou vypadá velice jednoduše s nádherným výsledkem. Skvělý tip! :))
    Musím ho vyzkoušet.
    Po zkušenosti s kleštičkami na řasy uvítám jakýkoli tip, při kterém se mi neolámou. Nehledě na to, že řasy mám již tak dost krátké.

    OdpovědětVymazat
  9. permanentní řasy jsou divné, na první pohled je poznat, že josu umělé a peněz je to dost, to by si člověk mohl každý měsí koupit pěknou novou řasenku :)
    Taky by mě zajímaly kleštičky :)

    OdpovědětVymazat
  10. Upřímně - nevím, jestli to dělá tvůj foťák, ale dnes mi přijdeš zmalovanější víc než obvykle. A tím teď nemyslím jen oči, které jsou asi schválně kvůli tomu triku. Tvářenka mi prostě nepřijde přirozená, zavání to Marfuškou. Je to škoda.
    Byla bych ráda, kdybys tenhle komentář zveřejnila, je to jen názor a ne cílená kritika, už se mi u tebe stalo, že pokud jsem napsala něco negativního, na blogu se to neobjevilo.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentáře schvaluji všechny, pokud nejsou urážlivé nebo vulgární. Musela jsi komentář poslat špatně nebo nevím.
      Je to možné. Všimla jsem si, že na druhé fotce jsem celkem dost barevná, ale není to silným líčením, ani asi foťákem, ale spíše úpravou fotek. Vždy, když je nahraji do pc, tak ještě u všech komplet zvýrazním barvy, protože je foťák žere.
      Díky za komentář.)

      Vymazat
    2. Mio jaký program na úpravu fotek používáš? ě foťák barvy vždy sežere komplet a jsem z toho trochu nešťastná. Jinak triky jsou super! určitě je vyzkouším. Mám sice řasy normálně husté a dost dlouhé, ale jsem trochu toho názoru že čím delší tím lepší- je to sexy:-) co se týče tvých stínů v tomhle článku, tak já si nemyslí, že jsi jako papoušek. Není to špatné, ale lehčí a monotónější líčení ti sluší víc. Vypadá to ale zajímavě.Já bych si to na normální den ale asi netroufla:-)

      www.mishastyle.blogspot.com

      Vymazat
    3. ono né že by byla Miuš přímo zmalovaná jako Marfuša, příjde mi, že to spíš dělá kontrast a takový ten efekt, kde ti "vystoupnou" všechny barvy ;)) jinak je to hezké fresh letní líčení

      jinak na první trik jsem před pár měsící přišla u Michelle Phan ve videích (používala jsem takhle kouřovky i předtím, ale přidala jsem "více světla" i do středu víčka; ale nenapadlo mě přida tmavší do "2."), druhý trik znám, ale nikdy jsem ho nevyzkoušela a u třetího mě při líčení pod řasami strašně svědí, lechtá (nebo jak to mám popsat) ten dotyk tužky na té sliznici.. :DD

      Vymazat
  11. skvělý článek :-) já mám řasy tmavé a dlouhé, takže mi stačí dobrá řasenka, ale spousta holek tohle určitě využije :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Ten první trik používám neustále, ale třeba s těmi nahřátými kleštičkami by mě to nenapadlo. Super článek, a líčení ti nádherně ladí k barvě očí!

    OdpovědětVymazat
  13. Já kleštičky nahřívám o žehličku na vlasy:). A taky Tě mám ráda méně barevně nalíčenou;). Dana

    OdpovědětVymazat
  14. Ten první trik používám neustále, ale třeba s těmi nahřátými kleštičkami by mě to nenapadlo. Super článek, a líčení ti nádherně ladí k barvě očí!

    OdpovědětVymazat
  15. Super tipy, já si taky občas potřebuju nějak dopomoct :)

    OdpovědětVymazat
  16. To s tým nahriatím klieštikov vyskúšam. Aj keď ich mám doma a moc nepoužívam :(

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  17. Mio, já slyšela i nahřívacích kleštičkách(kulmě), nezkoušela jsi? Určitě bylo celou nahřívací proceduru zjednodušilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě lepší je kulmička na řasy, ta řasy natočí jen teplem a neničí je mechanicky nebo jak to nazvat jako kleštičky.

      Vymazat
  18. Článek se mi moc líbí a Tvé rady určitě využiju.

    OdpovědětVymazat
  19. Zajímavé :) Jinak super stíny!

    OdpovědětVymazat
  20. pěknej článek, dobrej tip, řasy to určo zvýrazní..Já mám v tomhle štěstí, že mám řasy poměrně dlouhý a hustý, ale zase příroda ubrala jinde :D.

    OdpovědětVymazat
  21. To s tím teplem musím vyzkoušet, to už čtu poněkolikáté. To poslední nemůžu dělat, zaprvé mám čočky, takže by to nešlo a když jsem je neměla, tak mi to stejně nedělalo dobře :(

    OdpovědětVymazat
  22. to s tím fénem jsem neznala, určitě zkusím:) ale viděla jsem i nahřívací elektrické kleštičky, to by bylo snadnější :)
    a barevné líčení se mi líbí, ale je na mě až moc divoké :D

    OdpovědětVymazat
  23. já mám normální kulmu na řasy (tedy se nahřívá a pak funguje jako kleštičky) a je to skvělá věcička! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Super článek :) Já mám řasy prodloužené a s tím výrazným líčením to není pravda :) Jen nesmíš dřít na tampónek jak smyslů zbavená a linky si většinou odličuji vatovou tyčinkou :) Chodím na doplnění každé 3 týdny, ikdyž by to vydrželo i déle, ale já chci mít oči pěkné :) Už si ani nedovedu představit, že bych se líčila řasenkou :D

    OdpovědětVymazat
  25. já nejdřív čekala, že se dozvíme jak na umělé řasy a moc mě překvapilo, že jsi ukázala úplně jiné metody :) Já jsem asi na ty umělé řasy, kleštičky nemám ráda a moc to s nima neumím, ale moc pěkně si to tu dneska ukázala :) Mám ráda podobné názorné články :)

    OdpovědětVymazat
  26. máš nádherně modré oči! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Super tip :) Ale já homoc nevyužiju jelikož jsem se svými řasami velmi spokojená ! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ten 3. trik používám denně:) je to vážně rozdíl

    OdpovědětVymazat
  29. Mě přijde hezké si malovat i spodní řasy, opticky to zvětší oko :)
    No a jinak to líčení se mi upřímně nelíbí - opravdu to vypadá, jako když máš móňo :))

    OdpovědětVymazat
  30. Super článek! Určitě něco vyzkouším :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Já nechápu jak se to tou tužkou dělá, respektive mě se to ještě nikdy nepovedlo, vždy mám tlustou čáru nad řasama a tak se mi to líbí..:-(

    OdpovědětVymazat
  32. Supr článek! Jen bych se takhle asi nalíčit nemohla, je to moc hezké na Tobě ale já bych si až do takových barviček netroufla:) Trik s fénem znám, ale taky vím že spousta "makeup gurus" před ním varuje, je opravdu třeba být hodně opatrná... Tužku pod horní linii řas si nedávám protože mám problém že se mi právě skoro vždy otiskne na linii dolní :( Jinak můj tip na silné řasy je mazat si je někdy večer vazelínou, jen trošku promáznout. Zdá se mi že jsou chráněné a když to dělám pravidelně, mám jich víc a víc:) No a při odlíčení jemně na ně;) Jinak hodně záleží na volbě řasenky. Zdá se mi že ta Tvoje je hodně vodová a řasy máš dost slepené, ale z větší dálky to určitě vypadá super! Já mám jen více ráda "vějířkové" řasy, pěkně oddělené a kolem celého oka, nejlepší je na to Voluminous Million lashes řasenka od LOrealu :)

    OdpovědětVymazat
  33. Jo a ještě jsem chtěla podotknout že vidím že používáš taky kleštičky na řasy z NYC. Ty jsou super, pěkně mi chytnou všechny řasy. Mám taky ty z ELF no ale ty jsou hrozně zaoblené a vemou mi jen prostřední řasy a zdají se mi tedy uplně zbytečné a jsou jeste k tomu vsemu dražší. Akorát u těch NYC kleštiček mě štve, že se do té gumy celkem rychle udělá taková "rýha" a je to pak propadlé... Nevíš kde by se daly pořídit náhradní gumičky do nich?:) Jedna v tom balení je, ale zdá se mi jako zbytečnost kupovat kvůli další nové kleštičky:/

    OdpovědětVymazat
  34. S tou tužkou jsem to vždycky zkoušela ale nikdy se mi to nepovedlo. Hlavně se mi ta tužka obtiskávala dole, coý se mi nelíbí...
    Já, něž si jdu malovat řasy, tak si je co nejvíc pročešu, abych je při malování řasenkou už fakt jen malovala a nerozčesávala, pak je menší riziko žmolků. :)

    OdpovědětVymazat
  35. Já mám naštěstí řasy dlouhé i docela husté, takže mi stačí jenom řasenka. Ale super tipy :-)

    OdpovědětVymazat
  36. OO super taketo rady ako zvacsit mihalnice som este nepocula! A pritom fakt! :) super clanok!

    OdpovědětVymazat
  37. Já kleštičky od té doby co jsem si je pořídila použila všehovšudy tak třikrát. Mám strach z lámání řas a za druhé mám pocit že mi vždy po nanesení řasenky splasknou zase dolů:/ ale děkuju za tip, zkusím je nahřát a snad něco vydrží:))

    OdpovědětVymazat
  38. Vedela som iba o tom féne..takže sa mi zišli aj dalšie tipy ďakujem :) a inak si krásne naličená na tých fotkách :)

    OdpovědětVymazat
  39. vážně výborné tipy!
    ten s fénem mě zaujal naprosto! Mam řasy dost dlouhé, ale točí se mi ke straně, takže když mam o trochu víc času a chce se mi, tak je kleštičkama stáčím nahoru, což bohužel nevydrží úplně dlouho, no!
    Takže určitě to někdy vyzkouším :))

    http://theblondetime.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  40. to s tím fénem a kleštičkama je mega prasárna, ale tak možná jednou za čas, jak říkáš ...

    OdpovědětVymazat
  41. Teda Mio, tobě tohle líčení sluší, ty barvy.. fakt paráda :-) Trik částečně znám, ale vyzkouším komplet ;-)

    OdpovědětVymazat
  42. Já nevím, podle mě máš svoje řasy hezký a tolik líčit bys je nemusela, na některých fotkách mi přijdou strašně slepený :(
    A to líčení se mi líbí, sice hodně výrazný, ale sluší ti a na vhodnou akci proč ne?

    OdpovědětVymazat
  43. Bezvadný článek, triky sice znám,ale úplně nepoužívám, protože mám kulmu na řasy, což je úplně nejlepší vychytávka a jde to mnohem lépe než s fénem :),ale taky asi není dobré dělat to pořád. Co se týče linky, tak takovou mezi linku v řasách si dělám,ale je pravda, že to oko opticky uzavře, takže to také není vhodné úplně pro každého :).

    OdpovědětVymazat
  44. Líčení jak pro mořskou vílu, líbí se mi :) Já na barevné stíny moc nejsem, nejradši mám všelijaké odstíny nude a hnědé, ale na tobě se mi to líbí.
    Ráda bych tě pozvala na svou giveaway o kokosový olej... nevím jestli znáš, já ho používám na vlasy, na tělo ... je skvělý a nádherně voní.

    http://bellehanele.blogspot.cz/2012/06/prvni-kokosova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  45. Krásné jarno-letní líčení! Kleštičky a fén jsou známá firma, jen chudák řasy, které to musejí od své paničky snášet každý den:D A opět ti to neskutečně sluší!:)

    OdpovědětVymazat
  46. love this look, you are so pretty <33

    OdpovědětVymazat
  47. Také jsem neznala trik s fénem, ale asi ho ani nevyzkouším protože nemám kleštičky :D

    OdpovědětVymazat
  48. Jsou to super triky! :) Mám ještě jeden tip, který jsem okoukala od Jessicy Harlow(je s Michelle ve FAWN), dolní řasy se dají opticky "zahustit" i tak, že uděláš jemné čárky ve směru jejich růstu na dolním víčku, pokud to člověk udělá fakt dobře, vypadají i ty přimalované řasy přirozeně :)

    OdpovědětVymazat
  49. Tyhle triky jsou super :)
    Mám ještě jeden tip - spodní řasy se dají i opticky zahustit tak, že linkama v tužce nebo tužkou na obočí "přimaluješ" na dolní víčko další řasy, prostě jemné čárky ve směru růstu. Když to uděláš dobře a ne příliš výrazně, působí to přirozeně a taky to plní účel ;)

    OdpovědětVymazat
  50. Anonymní06.06.12 9:32

    triky znám a jsou účinné, ale díky za rady :-) ... a jedna malá rada pro tebe (neber to špatně) :-) - sama o sobě máš řasy tak akorát a hezké, ale buď je to špatnou řasenkou nebo tvým špatným nalíčením, ale ty řasy vypadají dosti nepěkně a tím pádem jakékoliv okolní líčení tomu již nepomůže ...

    OdpovědětVymazat
  51. Všechny triky znám, ale používám jenom ten s tužkou, protože stíny moc často nenosím, a když už ano, tak spíš málo výrazné a u triku s fénem mám pocit, že mi řasy moc ničí a proto to radši ani nezkouším :D Jinak to líčení ti opravdu sluší :)

    OdpovědětVymazat
  52. no ikdyž jsou ty triky moc super tak mi v tom srovnání nepřijde žádný rozdíl...

    OdpovědětVymazat
  53. Neškodilo by řasy oddělit. já na to používám vyschlou řasenku s gumovým kertáčkem.. Krásně to řasy oddělí jednu po druhé. Na řasách mi opravdu hodně záleží nemám je moc dlouhé ani husté, ale když si s nima vyhraju (používám 3 druhy řasenek) tak to stojí za to. Kolikrát mi je holky závidějí ;)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡