Zpátky do školy




Dnes jsem se rozhodla pro návod na rychlý ,,školní" make-up. Dominantní tu jsou hlavně oči. Pleť jsem si natřela matujícím krémem od Ryoru a zakryla pihy a t-zónu pudrem (dnes už tedy méně, než jsem běžně dříve zakrývala). Moc Vám děkuji za pozitivní ohlasy na pihy. Nevěděla jsem, že by někomu připadaly normální nebo snad dokonce hezké. Velmi mě to potěšilo a teď se je pomalu učím tak trochu ukazovat. Na tváře jsem použila oranžovo-růžovou tvářenku od Avonu. Je vysoce pigmentovaná. Mám jí hodně ráda. Nad ní jsem nanesla trochu rozjasňovače (pod oči, šikmo nad tváře). Rty jsem přetřela už jen oblíbeným hydratačním balzámem. Chtěla jsem aby byl tento make-up pro všechny, tedy ne  tolik výrazný, jak jsem jindy zvyklá.
OČI
1 RŮŽOVO-BÍLÝ STÍN
2 ŠEDÁ LINKA POMOCÍ STÍNU
3 TEKUTÁ ČERNÁ LINKA
4 VYNECHÁNA (omlouvám se :DD)
5 BOHATÝ NÁNOS ŘASENKY
6 BÍLÁ TUŽKA VE VNITŘNÍM KOUTKU
 Na oční víčka jsem nanesla růžovo-bílý stín a rozmazala do ztracena. Dále jsem se rozhodla pro opitcké zvětšení očí pomocí hnědo-šedých stínů. Jak na to? (viz na ilustračním obrázku pod tímto sloupkem). 
A) Na horní víčka (černá šipka) vytvoříme pomocí těchto tmavších stínů, linku přesně nad ohybem víčka. Rozmažeme ji, aby nebylo tolik ostrá, tedy viditelná. Tím se nám oči opticky zvětší. Můžete jí udělat podle obrázku těsně nad ohyb víčka nebo ještě o něco výše. Tato ,,falešná linka" se objevila na mnoha módních přehlídkách, a proto je také in na podzim/zimu 2011.
B) Na dolní vičko (bílá šipka) a do vnějších koutků naneseme bílou tužku. Tím se oči od sebe opticky oddálí a vypadají větší. /VŽDY POKUD CHCETE ZVĚTŠIT OČI: Světlé barvy patří od poloviny oka do vnitřku a tmavé naopak od poloviny oka do vnější strany./ 
C) Poté už následuje jen černá tekutá či gelová linka, kterou já dělám od vnitřku rovnou ven (tedy jedním tahem), ale kdo jí tak dobře neumí, samozřejmě si s ní může trochu pohrát. Jen mám jednu radu. Linku na konci víčka moc neprotahujte. Nevypadá to přirozeně a podle mě to není denní líčení. Nakonec štědrý nános řasenky a oči jsou hotové. 
Pokud si nějak upravujete obočí, v tomto líčení to moc nepřehánějte a tolik je nezvýrazňujte. Pod oči použijte korektor, pokud máte problémy s kruhy pod očima. 

Použila jsem: Set na kouřové líčení od Benefitu (nahradí ho jakékoliv Vaše dva podobné stíny), řasenku Imperial od Dermacol, mé milované linky Ultra Black od Dermacolu, tvářenku od Avonu, balzám Bí Mât Cây z Fann, krycí pudr od Bobbi Brown, rozjasňovač od Essence a tužku na oči značky Lovely.

Líbí se Vám toto líčení s falešnou linkou nebo je to pro Vás nepřirozené? 

52 komentářů:

  1. Je hezké, nosím ho často. Sluší ti to. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se to poslední dobou zalíbilo:) Určitě to zkusím:)

    OdpovědětVymazat
  3. aky je odtien tych licok z avonu prosim? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jane: Děkuji!
    Jeannette: Hlavně to s falešnou linkou moc nepřehánět a vypadá to vážně dobře. :)
    absoluttv: Odstín se jmenuje ,,russet".

    OdpovědětVymazat
  5. velmi dobry clanok , len tak dalej:) aaaa ta linka je zaujimava:)

    OdpovědětVymazat
  6. toto je presne to ako sa malujem aj ja ked chcem byt namalovana ale nie zmalovana :)) takze mne sa to paci ;)
    http://kateonskate.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Barevně moc pěkné.. :) Akorát to máš málo "rozblendlý" :D V ohybu je jasná čárka, která vypadá spis jako otisk od linky.. A takhle siroka linka a tolik rasenky je podle me do skoly moc.. Hezci by to bylo s mnohem tenci linkou (myslim takovou tu skoro v řasách) a bez rasenky na dolnich rasach... Prijde mi trochu vtipne, ze tomu rikas prirozeny make-up :D Miluju make-up, ale přijde mi to moc.. Hodí se to do práce, ale do školy na teenagerky je to prehnany.. :/ Muj nazor!

    OdpovědětVymazat
  8. Proc neuverejnis muj nazor? :D Tady je jako cenzura? Nic spatneho jsem nenapsala..

    OdpovědětVymazat
  9. Cookie Train: děkuji moc!
    Kate: také děkuji :)
    Anonymní: Tady není žádná cenzura. Schvaluji komentáře jen proto, že jako jediné, co neschválím jsou úrážky. Děkuju za Tvůj názor. Rozhodně to není nic pro patnáctileté, to máš pravdu. Ale vzhledem k tomu, že už jsem ,,cetka" je tento make-up alespoň pro mě opravdu skoro přirozený, chci říct běžný a ne tolik výrazný. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to chapu.. To máš pravdu, k tvému věku se to hodí a je to prirozne.. :) Ty jsi asi neco mezi teen a dospelou, ne?

    OdpovědětVymazat
  12. sluší ti to, krásné jemné líčení :)
    ale já bych si na tu linku netroufla, neumím odhadnout jak silnou a tmavou ji udělat, aby to nebylo až moc nápadné

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za tip:) sluší ti to!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc pekne, priklad toho ze i linka se da udelat pekne, viz ten muj post kde se do me hodne lidi kvuli tekute lince pustila :-)Libi se mi ty zvyraznene oci jako dominantni prvek...kez bych mela taky tak dlouhe rasy !

    OdpovědětVymazat
  15. Kočka :) Hezké, jemné, decentní... Falešná linka vypadá zajímavě. Více se mi k tomu líbí ten culík - lépe vynikne to nalíčení i náušničky.

    OdpovědětVymazat
  16. o falešné lince slyším poprvé, ale vypadá to hezky.. já bohužel moc na tohle nejsem :))

    za pihy se nestyď, mám je také a rozhodně mi to přijde moc hezké :) originální.

    OdpovědětVymazat
  17. nadherne liceni:)) presne tak se licim podobne ta tekuta linka u ras ikdyz to da obcas peknou praci aby byla tenka a stiny mivam podle nalady a rasenka:)

    OdpovědětVymazat
  18. hodně povedené :) pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  19. Sak ty máš dokopy 5 pieh :D ja ich mam plnú tvar a ked ich príliš zakryjem tak to vyzerá neskutočne umelo:) neuverila by si kolkati ludia mi moje pehy závidia.
    lifebysuzie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. rozhodně pihy neschovávej:) taky sem zakrývala, nesnášela sem je a když se mi asi před rokem začaly líbit, tak najednou zmizely:D ten bych to chtěla všechno vrátit a užít si ty roky, kdy sem je měla,ale to už bohužel nejde...
    líčení pškné, ale nezdá se mi přirozené, možná víc rozmazat tu falešnou linku,nic konkrétně mi tam nevadí, ale jako celek to na mě působí zvláště:)

    OdpovědětVymazat
  21. Nádherné :)) fakt pěknéé :)) zachvilinku jdu miláčkovi na zápas tak se asi inspiruji :))

    OdpovědětVymazat
  22. Mě to teda nepřijde nijak přehnaně výrazné :)
    Akorát tu tmavší linku na crease bych trošku víc rozblendila :)) (zní to strašně, ale ani jedno nevím, jak se řekne česky, jestli pro to je výraz :D

    OdpovědětVymazat
  23. Vypadáš krásně princezno! :*♥

    OdpovědětVymazat
  24. Ty máš kukadla jak zrcadla :))) Je to hezké, přirozené.. opravdu jen oči zvýrazněné. Super!

    OdpovědětVymazat
  25. VELKÉ PS: Máte pravdu, také bych to víc rozblendila/rozmazala/rozetřela, ale to by tu linku můj foťák bohužel nevyfotil. :DD :(

    DĚKUJU MOC VŠEM! :)

    OdpovědětVymazat
  26. mě se tekuté linky moc nelíbí...spís se mi líbí jen řasenka á la mrkací panenka, samozřejmě že to funguje jen pokud má dotyčná přirozeně dlouhé řasy.

    OdpovědětVymazat
  27. Pokaždé Ti závidím tvou krásnou pleť.. já mám se svou samé "hádky." Tento make-up se mi líbí moc... určitě ho zkusím okopírovat. PS.: Vůbec nemusíš být poctěna.. jsem jen malá ryba ve vodě a tvůj blog se mi moc líbí ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Poslední dobou si falešnou linku dělám často, sice na zavřeném oku a zblízka mi to ze začátku přirozené nepřišlo, ale člověk si zvykne a vypadá to dobře.. :)

    OdpovědětVymazat
  29. ta linka je krásná .. chtěla to také takhle nosit, ale jsem děsně nešikovná na tvoření linek :((( a líčit se takhle ráno je pro mě nepředstavitelné jelikož jsem ráda, že doženu vlak do školy natož se patlat s linkou :((( :D

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  30. ty děláš linku jedním tahem?to seš šikula, já to kreslím po menších tazích a pak ještě milionkrát přejedu:D

    OdpovědětVymazat
  31. Mia si strašne moc krásna :) a velmi ti to pristane ! <3 :))

    OdpovědětVymazat
  32. Prepáč ale ja si myslím,že linka sa dá urobiť aj krajšie. Teším sa ale na ďalší článok...

    OdpovědětVymazat
  33. Ja milujem líčenie, ktoré zvýrazňuje oči viac, ako je treba. Podoné líčenie použila Lady Gaga (nemám ju rada, ale to líčenie bolo geniálne) vo svojom klipe Bad Romance, keď bola vo vani.
    A toto líčenie s falošnou linkou preferujem <3.

    http://theworldbykejmy.blogspot.com/.
    Kejmy <3.

    OdpovědětVymazat
  34. Já si myslím že jsi vytratila POINTU "Back 2 school", protože by to melo byt rychlé líčení a co nejpřirozenější a dle mého názoru nejvíc zdržují linky a sníny a taktéž působí nejméně přirozeně.

    OdpovědětVymazat
  35. Jsi opravdu kouzelná!

    OdpovědětVymazat
  36. krásné líčení,moc ti sluší a máš dokonalé oči :)

    OdpovědětVymazat
  37. Jo a zapomněla jsem pochválit rozhodnutí méně maskovat pihy! Super :)

    OdpovědětVymazat
  38. I like this blog so much. I hope you can check out mine.

    http://paquetevistasbien.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  39. Doufám,že ti tu nebude vadit reklama...
    Ahojky, zajímáš se o krásu, módu a spol? Potom bych byla moc ráda, kdyby jsi navštívila můj blog : http://teensmajdicka.blog.cz/ . Budu ráda za každý komentář i za návštěvu, za všechno! Ještě jednou veliké díky, pp
    teensmajdicka

    OdpovědětVymazat
  40. Počkej, to se musí takhle velké oči ještě zvětšovat? :-) Jinak je to pěkné, ale taky bych přidala trochu víc blending (no, ale to už jsi tu vysvětlovala :-)).

    OdpovědětVymazat
  41. Líčení je moc krásné, sluší Ti to:-)

    OdpovědětVymazat
  42. Je to super, určitě někdy vyzkouším. A že to prý není vhodné do školy?? No, existujou i jiný školy než základní ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Miuš, je to nádherný a strašně ti to sluší! Shodou okolností jsem byla nalíčená včera docela podobně, řekla bych :), tohle jednoduché líčení mám hrozně ráda! Falešnou linku už jsem také zkoušela a přiznám se, že to na mně vypadalo divně,asi jsem to neudělala dobře, zkusím to znovu, koukala jsem totiž na japonky na youtube a ty jak mají zapadlé oči,tak to na nich vypadalo mnohem líp, musím ale říct, že tobě se to povedlo moc krásně a mně se tento způsob líčení ohromně líbí, krásně to zvětší oči.

    OdpovědětVymazat
  44. Moc pekné líčenie.

    OdpovědětVymazat
  45. Veľmi pekné líčenie.
    www.michaela-elemi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  46. Jsi krásná a svěží...to je bezva :)

    OdpovědětVymazat
  47. Moje obľúbené, často sa takto podobne líčim :)

    OdpovědětVymazat
  48. Mně se strašně líbí tvoje řasy, ať dělám co dělám nikdy je nemám tak dlouhé...

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Mia. Ja som tiez Mia. Nahodne som objavila tvoj blog a hned po precitani prvom clanku sa mi zapacil a teraz nerobim nic ine cele dva dni, len ze citam tvoje starsie prispevky. Velmi sa mi pacia a rozhodne som tvoj novy fanusik! :)
    Tiez pisem blog, ale po anglicky, tu je link ak niekoho zaujme:
    http://mia-forgac.blogspot.com/

    Inak sa mi toto licenie velmi paci. Je prirodzene a prijemne na pohlad, isto vyskusa. Dakujem za inspiraciu!

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡