Peelingy a scruby

Tentokrát spolu probereme mé oblíbené peelingy na celé tělo. Povím Vám jak správně ,,peelingovat" a přidám nějaké mé tipy na dostupné a mnou oblíbené výrobky tohoto typu. 

Po každém nalíčení si pleť poctivě čistíte, používáte různá odličovací mléka, micelární vody, tonikum a i přesto se Vám Vaše pleť zdá nějak napnutá a drsná? Je tedy dost možné, že jste ještě nevyzkoušeli žádný peeling. Jak už určitě všichni víte, naše pleť a pokožka se stále obnovuje a zbavuje se odumřelých buněk. Pokud budete pravidelně používat ten správný peeling, kůže se Vám vyhladí, zjemní a projasní. Tato procedura není vhodná pro ty, kteří mají silné akné nebo velmi citlivou a podrážděnou pleť (v těchto případech shánějte peeling síše v lékárně, kde se máte možnost poradit s odborníkem). 

Povím Vám něco o peelingu mechanickém - tedy domácím. Jde o mycí (čistící) krém, který obsahuje malé částečky (písek, různá zrnka, mořská sůl, atp.). Tyto částečky Vám jakoby obrousí pokožku, takže Vás nadobro zbaví veškeré odumřelé kůže. Existují různé peelingy - pleťové, na rty (scrubíky), tělové (jsou drsnější), denní/týdenní/měsíční, atd. 

Jak na peeling? 
Základem je důkladně se odlíčit a umýt si samozřejmě ruce. Peeling nanesete dle potřeby na ruce a roztíráte 2-3 minuty po celém obličeji (pozor i na obočí). Vyhněte se jen rtům (na ty je určen nejjemnější peeling, a to scrub) a očím. Krouživými pohyby jemně masírujte pleť a poté opláchněte vlažnou vodou. Nakonec byste pleť měli ještě hydratovat, takže ji natřete nějakým krémem. Tělový peeling používejte po umytí sprchovým gelem nebo mýdlem. Masírujte jak dlouho chcete a nezapomeňte na paty a lokty. Peeling je také ideální, před nanášením samoopalovacího krému. Jinak většinou se všude píše, že se má peelingovat 1x týdně, ale ve skutečnosti stačí tuto proceduru podstoupit pouze jednou až dvakrát za měsíc nebo podle osobní potřeby.
1. Lush - Bubblegum - 220kč Nemám co dodat. Psala jsem o něm už mnohokrát na starém blogu. Je to ten nejlepší scrub na rty. Vyhovuje mi naprosto po všech stránkách. Vyhladí a vyléčí Vám rty, navíc i krásně voní a bude Vám taky chutnat. :DD
2. Neutrogena visibly clear - pink graperfruit - cca 139kč Rovněž můj favorit! Jde o denní peeling, takže ho můžete používat klidně dvakrát denně, jak je libo. Je dost jemňounký, takže by Vám to nemělo nijak ublížit, ba naopak. K aplikaci stačí jen trocha, takže by měl dlouho vydržet. Celkem dost pění. Po použití je má pleť rozjasněná, hladká jak dětská prdelka (no vážně!) a mám pocit, jako by mou pleť nabyl energií (dobře, je to asi jen pocit :DD). Navíc nádherně voní a má pěkné balení. Neutrogenu jsem měla vždycky ráda a nikdy mě nezklamala. 
3. Ryor - Tělový sprchový peeling - 95kč Pokud používám samoopalovák, je tenhle peeling naprostou jedničkou. Vyhladí mi celou pokožku, takže se mi nedělají žádné fleky a tak podobně. Obsahuje mořské řasy, které hydratují a regenerují. Velmi jemně a příjemně voní. Doporučené použití je dvakrát až třikrát týdně. 
4.+ 5. Balea - tělové peelingy Pink Grapefruit a Fresh Grapefruit - oba cca 40kč Úplně super levná varianta peelingů. Při aplikaci krásně voní a obsahují větší zrnka na ,,obroušení". Baleu mám ráda. Je hodně voňavá, vyhovuje mi a také je dost levná, takže s ní mohu plýtvat. :DD

Používáte peeling? Máte nějaký svůj tip nebo vlastníte nějaký z těch mých oblíbených?

32 komentářů:

  1. Děkuji Ti moc za rady, už delší dobu přemýšlím o tom, že si nějaký peeling pořídím, ale nějak jsem nevěděla který.
    Ten scrub od Lush se mi moc líbí a už jsem na něj četla hodně chvály, takže ho musím vyzkoušet.
    Chtěla jsem se optat na tu Neutrogenu. Myslíš, že by se to hodilo na mastnou pleť? Docela mě zaujala. Měla jsem jednou Neutrogenu jako čistící tonikum a moc mi to nevyhovovalo.
    O tom Ryoru jsem přemýšlela a i o sprchovém gelu, myslím, že je levandulový. Úplně úžasně voní!
    A k té Balee není co dodat, mám jí moc ráda, je opravdu za hubičku a ty vůně! Zatím jsem jen zkoušela sprchové gely, ale chystám se na balzám na rty s melounem(tedy, jestli ho ještě seženu) a tak si pořídím i nějaký peeling.
    Ještě jednou děkuji moc za tipy, pomohla jsi mi v rozhodování!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek :)bohůžel já peeling moc nepoužívám,tak ještě nemám zkušenosti :) Jinak Mio můžu se zeptat jestli nevíš o nějaké hodně dobré řasence NYC nebo Essence ? někde jsem četla,že dobrá levná řasenka je právě u těchto značek tak se ptám jestli nemáš nějaký typ .. děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  3. mám na pleť od Nivey, růžové balení =) ten je super na denní použití, pak od značky Nevo dead spa, nevím, jeslti tu kosmetiku znáš, ale je to vše na přírodní bázi a z mrtvého moře. peeling na obličej je konzistence krémovitá a zrníčka vypadají snad jak od kiwi =) na tělo taky od nevo, je to olej s mořskou solí, nááádherně voní, A HYDRATUJE akorát cena je pitomě vysoká, ale zase je to kvalitní přírodní kosmetika a dá se levně sehnat, když víš kde =) pokud bys chtěla a něco se ti na stránkách líbilo, dám ti kontakt na paní, která prodává hodně pod cenou.
    Pokud chceš vědět víc tak tady: http://nevo-spa.com/cs/ snad jsem ti řekla nějakou novinku =)

    OdpovědětVymazat
  4. Používám právě Bubblegum z Lushe a na tělo používám taky Lushovskou Buffy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám peelingy hodně ráda. Já používám ten od Ryoru. Je skvělej :).

    OdpovědětVymazat
  6. Mám bylinný peeling Naturics a na obličej od Oriflale.. Občas si na ně vzpomenu ale málokdy:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja mam nejradsi od St. Yves, ale musim si ho vozit ze zahranici. Je z merunek a stoje asi 4 dolary, to je na nem to nejlepsi :D Jinak jsem vyzkousela od Clinique 7 days, a byl fajn, ale zbytecne drahej. A na telo pouzivam od freeman cosmetics a ten je z cukru a granatoveho jablka, nadherne voni! Jestli ho nekde uvidis, urcite ho ocuchej :-)

    OdpovědětVymazat
  8. aj peelingy z body shopu su fajnove, ked tak nad tym premyslam uz mi dochadza treba ist na nakup :) skusim asi ten neutrogena na tvar a na telo z body shopu kokosovy:)
    http://kateonskate.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem moc ráda, že jsi zmínila to o té citlivé pleti, když jsem byla mladší (a hloupější) tak jsem často používala peeling a samozřejmě se divila proč mám tak špatnou, napnutou, podrážděnou pleť a až pak mi to jedna paní kosmetička vysvětlila...

    Jinak děkuji za tipy, dělám si zálusk na ty tělové od Baley a na Bubblegum:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Peelig používám na obličej pomerančový od Bourjois a na rty mám také jako ty Bubblegum! (je to vážně nej věc na rty + nej "sladkost" :D:D) na tělo peelingy jsem zatím nikdy nezkoušela ...

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám teď od Neutrogeny na čištění pórů, oranžovej, nevím teď název, a je fajn. Předtim jsem používala od Garnieru ale byl na mě moc jemňoučkej. Na tělový peelingy vždycky jen koukám, přijde mi že to musí být hrozná práce se celá opeelingovat:-) Ale je pravda že voňavý sprcháče od Baley miluju tak možná zkusim i peeling, už kvuli další fantastický vůni!:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja vobec nepouzivam peelingy...:) Ale uz dlhsie chcem nejaky vyskusat, uz som si minule dala do kosika v drogerii jeden od Balei ale na poslednu chvilu som si to rozmyslela.. :/

    Inak o tom prvom len same chvaly som citala zatial, to sa kde da kupit?

    http://berylka.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. peelingy nepoužívám. jsem na to líná... občas použiji peelingovou (raději mám enzymové) masku na obličej, ale jako to už je u mě pomalu svátek.

    OdpovědětVymazat
  14. Ja som telový peeling ešte nikdy nepoužila, ale peelingy na tvár milujem a hrozne rada používam :) Ináč veľmi pekný článok.. a kde prosím kupuješ ryor kozmetiku?:)

    OdpovědětVymazat
  15. na obličej používám peeling pravidelně, a na tělo přes léto. Oba jsou od ovanu a jsem s nimi moc zpokojená. http://www.zbozi.cz/vyrobek/avon-hluboce-cistici-peeling-clearskin-professional-125-ml/?q=peeling%20avon http://www.zbozi.cz/vyrobek/avon-telovy-peeling-s-hnedym-cukrem-a-bambuckym-maslem-150-ml/?q=peeling%20avon

    OdpovědětVymazat
  16. Kate: Já mám smíšenou leť až mastnou, takže určitě. :) Jinak ten levandulový mám taky :DD je totiž vhodný i na intimní hygienu a krásně voní. Měla jsem k němu i tělové mléko.
    Jeane: Tak od NYC mi řikala zrovna nedávno kamarádka, že miluje tu oranžovou řasenku, ale já se NYC snažím nekupovat, protože údajně testují na zvířatech. :( Za to Essence netestuje a ta jich má hodně dobrých víc. Hodně vyhlášená a opěvovaná je ta zeleno-černá (myslím, že ,,s efektem umělých řas"), mě třeba dost vyhovoala růžovo-černá (,,multi action") a teď má Essence novou 2v1 a ta je prý taky super. Tu si rozhodně pořídím, ozkouším a dám vědět. .)
    Payushka: Tak Nevo spa znám, ale peelingy ani krémy jsem od nich zatím neměla, díky moc za tip! :)
    Teruška29: Aby také ne, vždyť jsi Lush královna! :DD :)
    Kejtyna: Viď!.)
    PlumFoolery: Moc děkuju za tipy!.) Clinique jsem měla taky, je dobrý, ale jak říkáš, předražený.
    Anonymní: To věřím, není za co, jsem ráda, že jsem pomohla.)
    Máni: Ten oranžový jsme měla předtím a souhlasím, že je také dobrý!
    Robinka: V Praze v Palladiu a nebo na www.lushcz.cz
    trb: Chápu, jsem taky líná, ale mám je ráda, tak se snažim si vzpomínat no. :DD
    Baška (:: Děkuju, Ryor kupuju v Rossmanu nebo na webu: http://www.ryor.cz/cz/uvod/ :)
    Anonymní: Moc děkuju za Tvé tipy. Jsem sice Avon lady, ale asi jsem je nějak přehlídla O:)

    OdpovědětVymazat
  17. Díky za článek:) můžu se zeptat kde prodávaj výrobky značky Neutrogena? Nějak jsem to nikde neviděla, děkuju:)

    OdpovědětVymazat
  18. Kočko už sem se tě chtěla zeptat co si o tom peelingu od Neutrogeny myslíš. Takže až dojde ten můj zelený tak zkusím tenhle a sem zvědavá! :)

    OdpovědětVymazat
  19. ja peelingy uplne miluju, ten pocit, kdyz si ho smyju...akorat si na to najit cas.. diky za tipy, laka me ten od neutrogeny :)

    http://ivetsperspective.blogspot.com/ (finisuje GIVEAWAY!)

    OdpovědětVymazat
  20. neutrogenu chci taky vyzkoušet, slyším na ní samou chválu ;)
    baleu fresh grapefruit používám taky a na pleť mám tento : http://www.zbozi.cz/vyrobek/cistici-peeling-perfect-clear-pure-zone-150-ml/?q=loreal%20peeling . je úplně super, nedráždí, osvěží, a přijde mi že mi ihned zlepší pleť, vyhladí.. je pro mě asi nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  21. Tu baleu zkusím a Lush se mi taky líbí :-) Díky za hezký článeček! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Inu dala jsem na Tvé rady a už mám doma ten od Baley s Grapefruitem. Zároveň jsem si koupila ještě melounový balzám na rty a dvě masky, vše od Baley. V pondělí si ještě vezmu tělové mléko s Rebarborou, protože to úžasně vonělo. Ach jo, už do DMka nemohu, všechno bych jim tam vykoupila:D Každopádně děkuji za tip a dneska peeling určo vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat
  23. Zajímavé :) Super,že sis vybrala zrovna toto téma,které mě už dlouho zajímalo a krásně si o tom napsala :)

    OdpovědětVymazat
  24. Peelingy jsou super věc hlavně na ty samoopalováky,jak jsi zmínila, také mám jeden od Baley myslím s vůní meruněk nebo tak nějak :), bohužel ale na obličej si peeling dovolit nemůžu, mám suchou a hodně citlivou plet a zkusila jsem si ho dát asi dvakrát a pokaždé to byla katastrofa, plet hrozně podrážděná a červená, bud jsem nenašla ten správný nebo to moje plet opravdu nesnese :(.....

    OdpovědětVymazat
  25. Ten grapefruit od Baley vypadá dobře, vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  26. Píšeš, že tělo se může masírovat jak dlouho člověk chce, ale jaká je minimální doba? Stačí to opravdu jen nanést a spláchnout aby následné samoopálení bylo hezké? Mě totiž peelingování není moc příjemné, prostě to škrábe:-( Nebo nevíš jestli za nějakou rozumnou cenu existuje na tělo něco jako jsou gommage na obličej?

    OdpovědětVymazat
  27. Já mám peelingy moc ráda a i se je snažím často používat. Ten od Neutrogeny co máš na obličej jsem si chtěla nedávno koupit, ale nakonec jsem sáhla po gelu s pumpičkou ze stejné řady, zlákalo mě, že má o 50ml víc :-) Z těch obličejových mám nejradši Niveu a Clean and Clear, z tělových byl pak úplně nej od Fruttini (mají v parfumerii Douglas), ten opravdu viditelně obrušoval, kůže pak byla na dotek o dost jemnější. Takže za něj hledám náhradu, ty co mám aktuálně doma (Balea, Avon) obrušují málo.
    Jo a jen tak na okraj - to čtvrté na tvé fotce není peeling, ty částečky uvnitř jsou olejové perličky, které mají hydratovat :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Taky mám ráda peelingy :)) Od balei jich mám docela dost, a musím říct že jsem nadšená :)) pro ten od neutrogeny si v týdnu zajdu, protože jsem na něj slyšela jen samou chválu, a hledám ten pravý ;)) takže možná ten? uvidím :))

    OdpovědětVymazat
  29. Bí: No je vážně jednička, nejspíš si dokoupím i další věci z růžový řady. :)
    Laura: Rossman, drogerie DM :)
    Dejnicka: Ještě jednou se omlouvám za neodepsání. Popravdě přesnou dobu peelingování těla neznám, ale já se s ním normálně ,,umyju" - tzn., že namasíruju celé tělo, spláchnu a to mi stačí k tomu, abych se dobře nabarvila samoopalovákem. A co se týče gomáže, tak moje sestra používá tuhle: http://www.krasa.cz/cistici-gel-na-oblicej-gommage-cleanser-with-tea-tree-oil.html a má jí ráda, tak jí taky zkusim. Úplně jsem zapomněla, že jí doma mam. :)
    viennettka: Fruttini jsem měla! :) Ale na mě je zase až moc škrábavý. A děkuju za nový poznatek! :DD :)
    Terezka: Neutrogenu určitě zkus. Je opravdu mooc dobrý!

    OdpovědětVymazat
  30. Tak to jsem ráda, že se tím nemusím "drhnout" 10 minut:-D
    Škoda ale, že tahle gomáž je zas na obličej- sice není tak moc drahá, ale stejně by mi to bylo tak nějak líto plácat na tělo...

    OdpovědětVymazat
  31. Peeling používám a naprosto miluju ten pocit potom, když je má pleť nebo tělo dokonale hladké:) Nejvíce se mi osvědčil pleťový peeling od Mary Kay.

    OdpovědětVymazat
  32. Tvůj blog se mi fakt moc líbí... :))

    A tělové peelingy od baley mám některé také :) můžeš podívat na ně na můj blog.. onlygirlnn.blogspot.com

    tvůj blog je jeden z nejlepších.. :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡