Make-up souboj + bonus

Protože chci, aby byl blog stále zajímavý a pro někoho můžou být klasické recenze dost nudné, vymyslela jsem si další téma, které znám z youtube a mě třeba osobně, dost baví. Jde o make-up battly. Vybrala jsem dva páry stejného druhu make-upu, od stejné značky, které se od sebe liší odstínem nebo určením k použití. Někomu tak třeba usnadním výběr před nákupy. Jen bych ještě chtěla dodat, že jsem zatím nikdy tento druh článků nepsala, takže se prosím nezlobte, když to nebude natolik profesionální, jak jste třeba zvyklí z jiných webů a blogů.

Essence quattro eyeshadow
04 oh-so-cute  vs.  06 rock angel
Hned na první pohled mě zaujme paletka 06, protože u 04 na mě křičí modrá. Modrým stínům jsem zkrátka nikdy moc neholdovala. U obou paletek se mi líbí to, že jsou průhledné a já při líčení hned vidím, jakou paletku otevírám, a tak se mi i lépe hledá, když mám naspěch. Stíny 04 jsou všechny se třpytkami, bílý stín hrozně práší a modré stíny mají skoro nulovou pigmentaci. Naopak stíny 06 jsou dva matné, dva třpytivé (ale jemně) a mají o dost lepší pigmentaci. A protože mi navíc zelené stíny vždy sympatické, vítěz tohoto souboje je u mě paletka 06 rock angel

Dermacol odličovač
Gentle eye make-up remover  vs.  Sensitive eye make-up remover
Jemný odličovač očí  vs. Jemný a účinny odličovač na citlivé oči
RŮŽOVÝ je z extraktem růže a odstraňuje i voděodolný make-up, je bez alkoholu a parfemace. Je spíše pro suchou pleť. Na mě je rozhodně dost mastný a nevyhovujeme, trochu mě i pálil. Protože mé pleti nevyhovoval, dala jsem ho mamině, která si ho zas naopak nemůže vynachválit. Prý skvěle čistí a nevysušuje. 
ZELENÝ je s výtažkem chrpy a oliv, oftalmologicky testován a je bez parfemace. Mně vyhovuje, protože pleť zklidní a chrání před podrážděním. Odličuje se mi s ním dobře a používám ho celkem často.

S oběma musíte před použitím zatřepat, oba jsou v průhledné lahvičce a oba myslím stojí 119kč. 
A protože mi růžový nevyhovuje, vyhrává u mě zelený SENSITIVE pro citlivky a to na plné čáře.

+ bonus: Make-up zklamání
Asi třikrát mi přišla na email prosba, zda bych občas nemohla psát i tom, co mi absolutně nevyhovovalo. Tak jsem tedy vyštrachala své neoblíbené kosmetické výrobky a budu ráda, když mi napíšete, jaké zkušenosti s nimi máte vy. Je mi totiž jasné, že to, co nevyhovuje mně, může mít někdo naopak i v oblibě. 
1. Essie - Van D`Go Upřímně jsem ráda, že jsem ho měla zdarma v časopisu InStyle a nekupovala ho za plnou cenu (290kč?). Ani tři vrstvy nejsou nic moc, docela dost prosvítá, dělá fleky, bublinkovatí a navíc i špatně schne. No, nijak mě nenadchl, ale musím uznat, že se mi barevná škála laků Essie velmi líbí, tak třeba dám někdy ještě šanci i jinému odstínu. Je možné, že jsem jen měla smůlu a dostala nějaký špatný starší kus. 
2. Essence - click&colour aneb lak v peru. První co musím tedy pochválit, jsou hezké barvy, ale jinak je všechno ostatní docela dost na nic. Špatně se mi s ním pracuje, štěteček je moc tvrdý, a tak tvoří rýhy a schnutí také není zrovna nejlepší. Možná jsem jen nešikovná. Máte s těmito pery nějaké zkušenosti?
3. Maybelline - MNY my pencil 001 Když značka přišla s levnou kolekcí pro mladé, zajásala jsem a na zkoušku si koupila klasickou černou tužku. No a ta je vážně hrozná. Nevydrží, není dostatečně černá a nejde ořezat. Vyhozených 30kč (ještě, že jen třicet). Zkrátka levné tužky se kupovat nevyplatí. A když už levné, tak i o pár korun dražší od Essence vydrží mnohem víc. Je to škoda, protože v Německu jsem si koupila z této kolekce lak a lesk a ty jsou super. 
4. NYC - Kohl brown/eyeliner pencil Koupila jsem si jí, protože jsem asi pětkrát slyšela, jak je super. A ona je naprosto antisuper a má všechno, co by tužka neměla mít. Na obočí je nepřirozená a voskovatí, takže se Vám mezi chloupky vytvoří hrudky. Pokud opět nechcete investovat do dražší tužky na obočí, používejte oční stíny ve studenějších hnědých barvách, uděláte vážně líp. 
5. Vichy - Čístící pěnový krém s polyfenoly z růže Dvakrát jsem mu dala šanci a dvakrát jsem se trápila se zarudlou pletí s červenýma pálícíma očima. Rovněž jsem si ho pořídila na doporučení, i přesto, že je o Vichy dost profláklé, že je agresivní. Já vím, že si nemám krémy a podobné přípravky patlat do očí, ale někdy se Vám to může stát i omylem, jako se to stalo mě. Upřímně, ještě nikdy jsem nezažila takovou pálivou bolest očí. Nešlo to vymýt a po uklidnění jsem navíc slzela ještě půl dne. No hrůza. Sice se póry trochu zmenšily a měla jsem hladší pokožku, ale ani tak mi to za tu bolest nestojí. Nevím, zda dám po této špatné zkušenosti značce Vichy ještě vůbec šanci. 

A teď jsem zvědavá na Vaše názory a hlavně zkušenosti s uvedenými výrobky, tak mi je prosím napište do komentářů. :)
PS: Včera jsem měla velkou radost, kolik z Vás si na mé doporučení objednalo Beauty box a uvědomila jsem si, jakou jsem vlastně udělala Luxury reklamu zdarma. :DD Ale nevadí. Já jen doufám, že nám přijde něco hezkého, abyste pak nenadávali mně. :DD Pac a pusu, krásný den!

38 komentářů:

  1. Teď vím co nekupovat a to je super:) Taky mi lak z Essie nevyhovujemje! Celkově se mi lépe pracuje s laky s obsahem třpytek..

    OdpovědětVymazat
  2. Ty stíny quattro bych si taky chtěla pořídit, docela mě zaujali jejich barvy. A od Dermacolu mám spoustu výrobků, je to jedna z mých nejoblíbenějších značek.
    A Mio, dnes jsem publikovala článek od Beuty boxu, a nějaký anonym mi poslal i odkaz na Tvůj článek, který jsi včera stvořila. Moc se omlouvám, vypadá to, že jsem ten Tvůj okopírovala nebo že se opičím, ale opravdu to tak není. Včera jsem na facebooku našla jejich stránky a tak jsem se s ostaními chtěla o tu radost za směšný peníz poděli. A teď vidím, že jsi měla stejné úmysly :) Snad ti to nebude vadit a pokud ano, napiš mi a já článek smažu.
    S pozdravem Mirabelle :)

    OdpovědětVymazat
  3. s tužkou na obočí značky NYC mám naopak dobré zkušenosti, nicméně s tím tmavším odstínem. jenže taky jsem černovláska, ne blondýnka, jako ty, takže chápu že tmavší odstín by tě nenadchl už absolutně:) Jinak si myslím, že ta tužka je lepší a levnější než ostatní, co jsem zkoušela a hlavně má studený podtón, narozdíl do většiny tužek na obočí v obchodech :)
    Lota

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Mio, musím říct, že mám tvůj blog velmi ráda. Na tvé doporučení a po shlédnutí oslavných recenzí na řasenku One by One od Maybelline, jsem si ji koupila a je úžasná :D. Takže moc děkuji !!

    OdpovědětVymazat
  5. Ten vichy clenaser jsem dostala nekde jako vzorecek a presne jako ty se mi dostal do oci... tomu se proste neda zabranit, clovek kdyz to smejva tak to do oci da, i kdyz si to patla daleko od oci.

    Jinak celkove jsem chtela napsat k vichy, ze podle me tam clovek plati prevazne za znacku, mela sem tu cest ozkouset par veci a popravde Balea za pár šupů udělá stejnou práci.
    Ale musím uznat že jejich Dermablend make-up byl na hony NEJLEPSI makeup co jsem kdy mela, skoda ze je mi lito za nej dat dalsich 600. :)

    the-grasshopper-experiment.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Essie laků mám doma asi 8 (skoupila jsem celou trafiku, když byly u InStylu) a jsou všechny opravdu špatný. Výdrž sice dobrá, ale ta procedura lakování je otravná, přesně jak píšeš. S Vichy mám podobnou zkušenost, zkoušela jsem spoustu krémů, odličovadel atd. Ale make-upy mají úžasné.
    Jinak, skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já sem měla od Vichy celou řadu Normaderm, používala sem ji asi rok a neuvěřitelně sem si tím rozjela rosaceu:( Měla sem je chuť žalovat, ale tak stejně bych nevyhrála, citlivou pleť a pár žilek jsem měla už předtím, ale ten Normaderm mi to asi tak tisikrát zhoršil, takže ted vypadám nenamalovaná jako rajče:D Sice mi moc do smíchu není, ale měla sem prostě poznat, že něco není v pořádku, přei jen sem tehdy měla "už" 16.... Ale abych na Vichy jenom nenadávala, tak mamka vystřídala už tři různé řady na vrásky a obrovská spokojenost. Já si nemůžu vynachválit Dermablend make-upy a pak taky řadu s termální vodou (název si nevzpomenu), především odličovač 3v1, je skvělý i na ty nejcitlivější oči (vím o čem mluvím:)) a perfektně ovlíčí celý obličej a jelikož je krémový, tak i pěkně hydratuje

    OdpovědětVymazat
  9. Ja mám veľmi veľmi rada recenzie, a toto tie súboje sú pre mňa krásny bonus navyše :D Keď som čítala začiatok článku, bola som veľmi zvedavá, že čo si vyberieš. Bola som si istá že od dermacolu si vyberieš ten ružový odličovač (neviem prečo, ale ružová mi proste k tebe sadne) :D Ináč s maybelline ceruzkami mám rovnaké skúsenosti...

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za kosmetickou inspiraci, Mio. Tvůj blog sleduju každý den, protože mě fakt baví. :) Seš úžasná!

    OdpovědětVymazat
  11. taková double recenze je zajímavá :) nemám zkušenost a ničím ani z těch negativních kromě tedy ESSIE laku mám 4 a se všema jsem moc spokojená! ;) jsou sice řidší, ale jinak se mi s nima pracuje dobře ...

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Essie jsem měla taky z časopisu akorát v jiném odstínu a dopadlo to uplně stejně jako to poposuješ ty!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak koukam ze to mame uplne naopak :D Ja essence stiny povazuju za to nejhorsi co se mi kdy dostalo ze stinu pod ruku. Strasne pudrovity, zadna pigmentace, blbe se nabiraji na stetec...katastrofa. Naopak ten lak v peru a essie laky na nehty naprosto miluju!

    OdpovědětVymazat
  14. Kdyz tu to tak ctu po ostatnich tak me jeste napada jestli treba k tem casopisum nebalili nejake spatne laky, jakoze treba prosle nebo tak neco...

    OdpovědětVymazat
  15. Essie lak mám doma a ještě jsem ho nezkoušela :D. Jinak já měla od Vichy Normaderm nebo tak něco a vůbec mi nevyhovoval. Zbytečně vyhozený peníze. No nic aspoň se člověk poučí pro příště.

    OdpovědětVymazat
  16. Já už na beauty box čekám a čekám a stále nic! :( Jinak Essie mi taky bublinkovatí, vůbec se špatně nanaší a strašně dlouho schne...

    OdpovědětVymazat
  17. Ono zrovna srovnávat Essence stíny je docela ošemetný, protože třeba já mám přesně tyhle dvě paletky a mám pigmentaci naopak- modrá je super a zelená skoro nekreslí. A už jsem to zjistila u víc případů- např. mono stíny Love talk (zelené) si nedávno jedna blogerka chválila, že jsou pigemntované na ní až moc a zase, já do toho můžu rýpat skoro nožem a barvu nevydoluju absolutně žádnou, takže tak;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Můžu se zeptat, kolik zhruba ty stíny Essence stojí? :)


    claire-style.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Tak Vám děkuju za všechny názory a zkušenosti! Velmi se mi hodí. Jste super :)

    Jeannette: Mně taky, protože třpytky skryjou nedokonalosti .) ale zase mínus -> špatně se odlakovávají. :DD :(
    Mirabelle: Kočko, já tohle vůbec neřešim!.) Ta Tvá koláž je moc hezká, rozhodně článek nemaž. Chápu Tvé nadšení :)) i já jsem nadšená!
    Anonymní Lota: Je to možné, jinému typu může vyhovovat podobný výrobek. :) Určitě, mám tu nejsvětlejší a ta je dokonce i v teplém odstínu. .(
    Bezega: Ahoj, udělala jsi mi opravdu radost, že jsi mi důvěřovala a hlavně, že jsem Tě nezklamala! :DD Děkuju :)
    Lenja.R: Viď. A také mám moc ráda Baleu! :) Zrovna zítra/pozítří budu psát i o balea výrobcích. O Dermablendu jsem už slyšela, tak ho možná někdy vyzkouším, alespoň vzoreček a uvidím. Díky za tip.)!
    Vanda: Děkuju za pochvalu a jsem ráda, že nejsem sama a někdo se mnou souhlasí. :DD Opravdu si tu nevymýšlím. Jde jen o mojí zkušenost a pocit.
    L.A.N.Y: No téda, tak Normaderm rozhodně zkoušet nebudu. :DD A ano, rozhodně všechno špatné nebude, všude se dají najít dobré + nepříliš dobré výrobky.
    Terka: A já Ti děkuji za krásný komentář! :*
    Baška(:: Růžová snad poprvé nebyla mým gustem. :DD
    - angellovely-things -: Tak to máš opravdu štěstí. :) Možná jsem vážně chytla nějaký špatný kus.
    Andula: Máme teda vážně smůlu! :DD :(
    PlumFoolery: Ono je tomu asi tak jak píše Dejnicka, každá paletka může mít rozdílnou pigmentaci. A jinak věřim Ti, určitě to nejsou špatné věci, jen prostě nevyhovují mně. Můj problém. :DD
    ebuu: O pár komentářů výše psala L.A.N.Y rovněž svou špatnou zkušenost s Normadermem, tak na tom asi něco bude.
    Iva: Já taky! Taky taky .)
    Dejnicka: Vážně? :O No, asi máš pravdu. PlumFoolery psala, že jsou hrozné, ale třeba měla špatné kusy. Je to možný. .)

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuji Ti za tipy milá Mio:-)
    Já mám též oční odličovat pro citlivé oči a jsem z něj nadšená a už ho nedám z ruky!
    Pak paletku od Essence mám taky, ale odstín 02 Chic-ify, je tam taková lososová, černá, hnědá a šedá a stíny jsou matné, bez třpitek a jsou opravdu moc fajn:-) Ale popřemýšlím ještě o té 06- Rock angel. Každopádně i díky za tipy, se kterými produkty nejsi spokojená, myslím si, že, alespoň pro mě, je to velmi prospěšné a budu vědět, co si nemám kupovat:D Nebo spíš to nejdřív vyzkoušet a pak se rozhoudnout, však každému sedne něco jiného, že. Určitě se budu těšit na další články těchto typů!:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Super battle :)a co se týče propadáku, tak mě Essie vyhovuje :) A dneska mi teda beauty box konečně došel, alespoň vím že se na mě nevyprdli :D ale doma ho nemám, protože je na mamku a ta není doma :D Takže až zejtra no.. :(

    OdpovědětVymazat
  23. no ja som si isla kupovat ten Vichy lebo som pocula chvalu :(

    OdpovědětVymazat
  24. Ten lak Essie si nejspíš nedostala vadný kus,mám ho taky,dokonce stejný odstín a dělá přesně to co říkáš... :/ A navíc mi ještě k tomu vadí ten malinký štěteček,ale to už je jen názoru :)

    OdpovědětVymazat
  25. určitě zajímavý nápad s článkem.
    bohužel (nebo spíš bohudík? :D) nemám zkušenost s žádným výrobkem co jsi uvedla..
    od VICHY jsem měla pouze make-up a jako nějaký zázrak mi to teda nepřišlo na to, že stál snad 600 korun..

    OdpovědětVymazat
  26. Ta tužka od NYC je vážně strašná,...navíc hrozně dlouhá a nikam se nevleze :)

    OdpovědětVymazat
  27. Krásko, super nápad tenhle článek! :)

    Jinak ten Vichy čistič mám a používám ho docela často a mě vyhovuje.. měla jsem i krém na obličej a tělový krém z té řady. Ten na obličej se hodil na zimu, protože byl docela mastný. Ten si asi znovu nekoupím, zato tělový krém z té řady si pořídím znovu, teď s ním končím a už se poohlížím po dalším balení..:) na suchou pleť perfektní

    OdpovědětVymazat
  28. Tak co se týče těch stínů, tak jednoznačně už podle barev by u mě vyhrály ty samé, co u tebe, naopak odličovač bych asi volila na tu sušší plet, co vyhovuje Tvé mamce a co se týče toho Essie, tak se musím přidat, že můj je v pořádku a já tu barvu přímo miluju! :)Možná jsi vážně dostala zrovna vadný kus, i to je možné a je to škoda, protože ta barvička na nehtech Ti určitě moc sluší :)!A ještě musím podotknout,že tohle je úplně super rubrika, s tím jsi mne nadchla a moc ráda si tyhle souboje přečtu :)!

    OdpovědětVymazat
  29. Já sem popravdě na Essence stíny trošku zanevřela, neb mám jednu paletku a skutečně nic moc....

    A co se týče Essie, vím, že je to dost oblíbená značka, ale já ty laky taky třikrát neprožívám, zrovna Van d go mám už dlouho, protože je to krásná barva, ale lakování je fakt hrůza. Ostatních pár Essie, co mám, nejsou špatný, ale já prostě fandím Opi :)

    Jo a z té řady od Vichy mám krém na ruce a teda žádná hitparáda....

    OdpovědětVymazat
  30. ja milujem citat tvoje recenzie, aspon sa(hlavne u tych drazsich) dlhsie rozhodujem ci sa to oplati kupit askusit :) dakujem!!
    http://kateonskate.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  31. lak essie je vážně na dvě věci.. mám přesně ten odstín co máš ty a nechápu jak za něj někdo může utratit skoro 300... naopak vichi mám taky a mě vůbec nevadí. Neříkám že z něj mám nějaké extra výsledky, ale hezky voní a je příjemný... Mám asi jiný druh pleti na který nevadí.. já bych do něj šla klidně znovu :) ... a ostatní výrobky nevím, nezkoušela jsem :)

    OdpovědětVymazat
  32. Vichy je pro mě naopak super, mám citlivou pokožku se sklonem k akné a nemužu říct, že by se mi pleť po použití tohoto přípravku zhoršila. Negativní názory na Vichy jsem slyšela už hodněkrát, ale mě prostě sedí :-) každý je hold jiný

    OdpovědětVymazat
  33. Miuško přesně Vichy mě trápí a to jsem mu dala tolik šancí a pokaždé mám oči v jednom ohni. Letí do koše, ač úplně nový.
    Posílám sluníčko ze Španělska :*

    OdpovědětVymazat
  34. Děkuju moc za ty typy řasenek ,rozhodně nějakou vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  35. jeee...to je fakt legrační...ja mám doma ľ laky Essie a som fakt spokojná...schnú oproti Essence fakt rýchlo, dve vrstvy sú ok...tak teraz neviem či na Slovensko priviezli kvalitnejšie kusy či čo :D

    OdpovědětVymazat
  36. Lak od Essie mám taky z InStylu :). Mám lososovou barvu, ale musím říct že mě na 100% vyhovuje! :) Nemám s ním zatím žádé problémy: )

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní06.01.12 9:55

    To nechápu, já jsem s tím lakem Essie spokojená. Bublinky mi vůbec nedělá a stačí mi dvě vrstvy a neprosvítá. Jak říká Plum, jestli tam nedávají třeba nějaký s prošlou lhůtou. Kate

    OdpovědětVymazat
  38. Je pravda, že Vichy z téhle řady není moc dobré, dostala jsem ho a hodně dlouho jsem musela zkoumat s jakým dalším čistících prostředkem ho skombinovat, aby byl účitnek takový jaký bych chtěla. Ale jinak myslím, že ostatní věci mám tahle značna dobré, jen potřeba dobře vybrat. :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡