Cozy thursday

Čtvrtek byl tak super den, že Vám o něm chci napsat. Nejprve jsem o víkendu obdržela balíček od firmy O2 ve spolupráci s Elite Bloggers. Balíček obsahoval skandinávské drobnosti a pozvánku do kina. Přesněji do kina Lucerna na soukromé promítání a premiéru finské komedie Mrzout (Mielensäpahoittaja v originálu). To vše v rámci skandinávského festivalu Scandi.


Já jsem se rozhodla vzít s sebou Lindu, protože jsem měla na pozvánce +1. Nejprve jsme spolu zašly do Cacaa (na Náměstí Republiky, v Celnici 4), kde jsme si daly čaj, smoothie a acai dobroty. Mám to tam moc ráda. Vzala mě tam nedávno kamarádka a musím říct, že se mi tam velmi zalíbilo. Ceny jsou fajn s ohledem na fakt, že jde o podnik přímo v centru. A dá se tam posedět jak u kávy, tak i dobře najíst. A navíc tam mají všecno matcha (zmrzku, dort, latté, čaj) a já jsem matcha lover!

Před pátou hodinou jsme měly sraz s ostatními holkami a šlo se do kina.

Film byl naprosto geniální! Bavila jsem se od začátku do konce.
 *source pinterest.com

Po filmu jsme si zašly do kavárny Lucerna, a poté nafotily pár společných fotek.

Na místě byla tak "super" světla, že jsme se u focení dost vyblbly, haha.

Scandi festival probíhá v Praze, Brně Ostravě, Jihlavě, Zlíně, Katlových Varech a v dalších městech od 13. do 19.1. Ale pokud už teď víte, že ho nestihnete, všech 41 skandinávských filmů najdete v O2 Videotéce. Já osobně Vám, vedle Mrzouta, doporučuji film Perfect sense. To je film, který by měl vidět každý z nás, a to povinně, alespoň jednou za půl roku, aby nezapomněl, čeho všeho by si nikdy neměl přestat vážit. Film má obrovské kouzlo a i přesto, že je smutný, zanechá ve Vás něco víc, než jen lítost a smutek. No zkrátka se na něj 100% podívejte.
*source pinterest.com

Mě by zajímalo, zda chodíte na filmy do kina nebo se na ně raději díváte v soukromí?


23 komentářů:

  1. Cacao budu muset vyzkoušet, taky miluju matcha čaj a další dobroty z něj :). Já se teda na filmy nedívám skoro vůbec, většinou mě jich moc nezaujme. Jsem spíše seriálový typ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfect sense je moc krásný film, viděla jsem ho už před nějakou dobou, protože Eva Green je jednou z mých nejmilovanějších hereček ♥.
    Co se týče koukání na filmy, preferuji obojí, ráda chodím do kina i na filmové festivaly, pokud chci vidět něco staršího, tak to samozřejmě úplně v kině nejde..

    Jen bych tě chtěla upozornit, že napsat "pinterest, google, tumblr, atd" jako zdroj se opravdu nepočítá ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Oba filmy by som si veľmi rada pozrela ♥ Balíček od O2 vyzerá dokonale, takéto balíčky by som pokojne prijala aj každý deň :) :D Kaviareň vyzerá dokonale a pripisujem si ju na svoj zoznam miest, ktoré chcem navštíviť, keď pôjdeme opäť do Prahy ♥ S dievčatami vám to veľmi pristane a vidno, že ste skvelá partia :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  4. Do kina chodím jen občas, když je tam něco, co mě opravdu zajímá :)

    Simple living - Úkolníček: Zima 2016

    OdpovědětVymazat
  5. boze ja milujem skandinaviu norsko atd nadhera! :) tu komediu musim skusit najst a pozriet si :) a perfect sense som veru videla uz niekolkokrat a stale pri nom placem, ludia zavidia aj nemozne a chcu mat vsetko co sa tyka veci a pri tom by si mali vazit, ze su zdravi :)
    krasny clanok !!!! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám to všem sluší holky :) a na film určitě mrknu jen co si najdu chvilku času :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všetky ste ozaj krásne :) A film vyzerá super, budem ho musieť omrknúť!
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, krásné fotky, sekne vám to! :) Já na filmy asi raději koukám doma, v kině mi to vždy přijde šíleně dlouhé, zatímco doma v posteli s nějakými dobrotami mi to vždy rychle uteče :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám to sluší, určitě jste si den užily. To ani nevím že ten festival je i u nás. Já do kina moc nechodím ani nevím roč, spíš si většinou film stáhnu.

    OdpovědětVymazat
  10. Mnam! a na film kouknu :))

    OdpovědětVymazat
  11. Ten hrníček je nádherný. Asi po nějakém takovém budu muset kouknout :D. A na fotky jsem koukala už na instagramu. Na úvodní stránku v časopisu jak dělané :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek. Do kina chodím moc ráda, když mě něco zaujme. Naposled to byla poslední Bondovka. Vždy se těším na novinky, které se v kinech objeví, ale teď mě zrovna nic moc nezaujalo. Na filmy koukám ráda ale i v soukromí, dívám se docela často :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Perfect Sense je nádherný film, který jsem viděla na Semináři britských filmů a byla jsem naprosto nadšená. opravdu jeden z filmů, který ukazuje ignoranci lidí k okolnímu světu a jejich neschopnost pozastavit se a radovat se nad krásou každodenního světa. a navíc mám moc ráda Ewana McGregora, hlavně jeho hlas, takže jsem si to užila dvojnásobně :-)
    a v našem městě navštěvuji Zlatý fond (většinou artové filmy), takže si soukromí užiju i v kině, většinou nás tam bývalo jen pár :-) kdybych mohla, v kině i bydlím.

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělé fotky :) Já chodím jak ráda do kina, tak i doma v soukromí, ale klidně bych mohla chodit jen do toho kina

    OdpovědětVymazat
  15. jej to si mala naozaj perfektny den, ja sa teraz chystam niekedy do kina na zmrtvychvstanie.

    OdpovědětVymazat
  16. Na film urcite mrknu, jinak moc pekne fotky :) Ja rada chodim do kina a tenhle rok by mela vyjit spousta zajimavych filmu, takze tam snad budu co nejvic :) Vcera jsem oficialne tenhle rok byla poprve s pritelem na The Revenant a byl to uzasny zazitek, za tohle by si DiCaprio Oscara uz rozhodne zaslouzil :)

    OdpovědětVymazat
  17. Na film urcite mrknu, jinak moc pekne fotky :) Ja rada chodim do kina a tenhle rok by mela vyjit spousta zajimavych filmu, takze tam snad budu co nejvic :) Vcera jsem oficialne tenhle rok byla poprve s pritelem na The Revenant a byl to uzasny zazitek, za tohle by si DiCaprio Oscara uz rozhodne zaslouzil :)

    OdpovědětVymazat
  18. Perfect sense je úžasný film. Přesně jak říkáš, každý by ho měl vidět a uvědomit si, co je na světě důležité. Přísahám, že jsem ho dokoukala a asi na minutu jsem se úplně zasekla a jen koukala na titulky s otevřenou pusou. Ten film mě jednoduše dostal. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Oba filmy, o kterých píšeš mě zaujaly, tak se po nich zkusím podívat. Do kina jdu málokdy, naposledy jsem byla na Star wars, které jsem do nedávna ignorovala :-)

    OdpovědětVymazat
  20. ten hrníček je super úžasnej a jídlo...to je moje, bohužel :D
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. skandinavske filmy povazujem za najlepsie z europskej produkcie, tak verim, ze to bol skvely zazitok. Vdaka za skvele tipy na dalsie filmy. Ja odkedy som bola tehotna,tak kinam velmi nefandim, lebo vzdy mam strach, ze mi bude treba na zachod (v tehotenstve to bolo teda narocne pri filme dlhsom ako hodina :D) a predstava, ze sa predieram pomedzi desiatky ludi a kym sa vratim spat mi unikne polovica filmu ma uplne desi,takze radsej doma,aj ked mi uz tie pauzy netreba :D :D :D :D

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡