2015 Beauty favourites (part two)

Dobré odpoledne, jsem tu s pokračováním v povídání o mých beauty oblíbencích za minulý rok. Děkuji Vám za krásné komentáře v minulé, první části, a už teď se moc na další.


MAKEUP TOOLS
Mým letošním největším objevem je rozhodně Beauty blender (seženete v Sephoře). Zpočátku jsem byla toho názoru, že je dost šílené dát čtyři stovky za houbičku, ale jsem ráda, že jsem do nákupu šla. Ona to totiž není jen tak ledajaká houbička a věřte mi, že s žádnou napodobeninou (a že jich jsou desítky) se absolutně nedá srovnávat. Výsledný finiš makeupu a krémových produktů je opravdu jedinečný. Po nanesení produktu pomocí Beauty blenderu je pleť jednoduše nádherná. Jediné mínus je to, že je to prostě prasárna. Dle hygienických zásad by se měla houbička max. po dvou týdnech vyhodit, což je, vzhledem k ceně, dost šílené. Takže nám nezbývá nic jiného, než houbičku týden, co týden prát a smířit se s tím, že po prvním použití už nikdy nebude 100% čistá (i když za zkoušku určitě stojí speciální čistič, o kterém psala (TU) Linda - letos vyzkouším). Hlavně svůj BB nepůjčovat kamarádkám a nelíčit s ním nikoho jiného, než sebe. Jo, a také ho nemít v dosahu psa, protože je pro ně evidentně lákavou hračkou (já už mám na tom svém bohužel kousanec:D).
No a pokud mám svůj BB zrovna špinavý/umytý a mokrý, používám Sephora 45 Multitasker complexion. Tento štětec jsem v minulosti pořídila sestře, ale jí nevyhovoval (nechápu!), takže jsem ho nakonec podědila já. Je to syntetický kabuki, vhodný k nanášení tekutých konzistencí. Pracuje se s ním velmi dobře.
Zoeva 126 Luxe cheek finish je má láska. Nejenom, že je krásný, je i super využitelný. Používám ho různě - na pudr (protože vzhledem k mému typu pleti nikdy nepudruji celý obličej), při konturování, ale samozřejmě i při nanášení tvářenky. Mou další láskou u této značky je ještě 228 Luxe crease, což je chlupáč - oční blender. Je božský. Bohužel není na fotce, protože jsem jej nedávno půjčila kamarádce na vyzkoušení, ale těším se, až se ke mně zas vrátí, haha.
Povídání o štětcích zakončím svým nejnovějším (kupovala jsem jej někdy v listopadu) a nejoblíbenějším, kterým je NARS 27 Yachiyo brush. Jeho zpracování je něco úžasného, proto je luxusně šílená i jeho cena (1700 Kč). Tehdy se mi v Sephoře podařilo na něj získat hezkou slevu, ale i tak byla jeho cena dost vysoká. Jsem ale šťastná, že ho vlastním a dost si ho vážím (nepoužívám ho tak často a nikam ho nepřenáším). Mimo to, že je to opravdu umělecké dílo, je skvělý k nanášení tvářenky a rozjasňovače. Je opravdu dokonalý a myslím si, že je to must-have štětec pro všechny makeup nadšence, sběratele a fajnšmekry.

PRODUKTY NA OČI
NARSissist Dual-Intensity eyeshadow palette byla limitka (ale vím, že je ještě stále někde k sehnání). Tohle byly vlastně mé první NARS stíny. Tehdy jsem objevila jejich kouzlo - jak jsou úžasně variabilní, protože vypadají jinak při použití na sucho, a úplně jinak při použití na mokro. Jsou kouzelné a letos jsem si jich užila vážně dost. Co mě dost mrzí je to, že jsem ztratila syntetický NARS štětec, který byl v paletce, buuuu. Škoda. Stíny se s ním skvěle nanášely. Ale pozitivně doufám, že ho našel někdo, kdo má NARS stínů milion, takže měl z něj radost, a nebo si díky tomuhle nálezu nějaké NARS stíny koupil a objevil tak jejich kouzlo, haha.

Stíny na sucho / na mokro.

Mou druhou nejoblíbenější paletkou v roce 2015 se na podzim stala MUFE Christmas 2015 Artist eye studio palette. Tato paletka od značky Makeup for ever byla kolem Vánoc dostupná v Sephoře (a při troše štěstí jí seženete ještě i teď). Obsahuje devět Artist očních stínů, Smoky extravagant řasenku a Aqua eyes ol tužku na oči. Stíny jsou nádherně poskládané. Barvy jsou krásné. Zamilovala jsem si jich hned několik, ale asi nejvíce jsem propadla ME 302 Peacock, což je černo-hnědá se studeným zeleným odleskem, neuvěřitelně pigmentovaná, no božská. Celá paletka je povedená. A na instagramu jsem  už viděla pár spoilerů, že MUFE chystá novou na jaro/léto. Už teď se na ni těším!

Estée Lauder Magic Smoky powder shadow stick se stal mým "all time fave" a používám jej téměř pokaždé, když pospíchám, ale chci mít zvýrazněné oči. Vlastním odstín 06 Scorches gold, což byla skvělá volba. Je to béžová barva se zlatým nádechem, která je vhodná k nanesení na celé víčko. V záhybu totiž úplně magicky vytváří dojem kouře. Takže výsledek je takový, jako bych si jemně vystínovala oči, a přitom nanesení zabere pár vteřin.
Linky jsou stále mým nejoblíbenějším produktem při líčení očí. Letos jsem si zamilovala Clinique Pretty easy liquid eyelining pen v odstínu 02 brown. Jsou to linky ve fixu a mají úzký dlouhý hrot, snadno se nanáší, neobtiskávají se a drží. Kvalitních linek ve fixu je bohužel stále nedostatek (buď se poničí hrot, nebo hned vyschnou, nebo nedrží), takže jsem šťastná, že jsem objevila tyhle od Clinique. 
Ke konci roku jsem se zas vrátila i k tekuté lince, jelikož jsem objevila MUFE proffesional Aqua liner High precision waterproof eyeliner. Pokud máte v oblibě tekutou linku, tento produkt určitě vyzkoušejte. Krásně se s ním pracuje a linka drží, jako vytetovaná, tedy až do důkladného odlíčení. :)
Pokud čtete můj blog pravidelně, neutekl Vám článek o mé zkušenosti z Benefit Brow baru. Mám teď pěkné upravené obočí, takže mi k jeho úpravě stačí jen průhledný gel. Oblíbila jsem si Estée Lauder Brown now stay-in-place brow gel, který mému obočí dodá lehký objem a nádherně ho zafixuje.
Dokonalou řasenku bych neobjevila, kdyby se ke mně dárkem nedostala Bobbi Brown Eye opening mascara, která se ale u nás v ČR objeví až někdy v lednu/únoru 2016. Mám pocit, že snad ani nemám ve své slovní zásobě tolik superlativ, abych tuto řasenku pochválila tak, jak si zaslouží. Věnuji jí prostor někdy v blízké budoucnosti. Věřte mi, že se máme na co těšit, protože TOTO JE DOKONALOST.


PRO KRÁSNĚJŠÍ RTY
Vybrat ty nej z nej prouktů na rty byl docela horor, jakože se to tu Kissbook jmenuje, haha. Ale nakonec se mi to povedlo a myslím si, že jsem vybrala ty správné. Následující pětka si zaslouží vyzdvihnout a navždy milovat.

Nejlepší balzámem v mé makeup armádě je aktuálně bezpochyby Bioderma Atoderm lévres restorative lip balm, který je určen pro regeneraci velmi dehydratovaných rtů. Věřte mi, že stačí pár nánosů a udělá z nich pusu k zulíbání. Je úžasný. Velmi mi vyhovuje způsob nanášení - vymáčknu si trochu na prst a rozmažu na rty. Líbí se mi i jeho hutná konzistence (a výdrž!). Je prostě skvělý. Pokud jste ho ještě nezkoušeli, určitě to letos napravte. Seženete ho ve vybraných lékárnách.
Benefit Benebalm (hydrating tinted lib balm) je můj kabelkový miláček. Většinou s sebou netahám rtěnku, kterou jsem si doma nanesla na rty, a tak si pak přes den nanáším tento jemně do červena zbarvený balzám. Je příjemný, voní (po růžích?) a na rtech vypadá i sám moc pěkně.
Královnami všech rtěnek se v roce 2015 zaslouženě staly Clinique Pop lip colour + primer sticks. Oblíbila jsem si odstín 14 Plum pop, ale mám oblíbených i několik dalších. Všechny jsou krásné. A vedle toho, že mají nádherné obaly a odstíny, jsou velmi kvalitní. Skvěle drží a přitom rty po celou dobu hydratují. Pokud ještě nemáte alespoň jednu, udělejte si v novém roce radost. Nebudete litovat.
A pokud nemáte rády příliš zbarvené rty, ale přesto je chcete mít pěkné a hydratované, vyzkoušejte Clarins Instant light natural lip perfector. Jde vlastně o přirozený hydratační lesk. Vlastním odstín 05, který je takový jemně do broskvova. Mám ráda i jeho houbičkový aplikátor, díky němuž se lesk snadno nanáší. 
Urban Decay Naked lip gloss je zas úplný opak. Je velmi hutný a více pigmentovaný. Voní po mátě, kterou jsem si v roce 2015 oblíbila (dříve jsem ji nemohla ani cítit). Má dobrý aplikátor a na rtech vypadá krásně. Zvlášť v odstínu Beso. Zkrátka rozhodně stojí za vyzkoušení.

Přeji Vám úspěšný vstup do roku 2016!
Krásného 1.1.! Pokračování příště.

39 komentářů:

  1. Paletka NARSissist je božská. Já už po ní pokukuji delší dobu. :-)

    Přeji ti do nového roku, vše nejlepší jak v osobním životě tak hlavně i v tom blogovém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. I já Ti přeji jen to nejlepší! :)

      Vymazat
  2. Mas presne moj odtien ruzu od clinique, milujem ho:)

    OdpovědětVymazat
  3. Plum pop je moje jediná pořádná rtěnka a nelituji jediné koruny, stejně jako pop tvářenky je dokonalá :).

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek. Rtěnka od Clinique má úžasnou barvu!
    Přeji Ti krásný nový rok se spoustou úspěchů - jak už v blogerském nebo osobním životě. No a hlavně zdraví, protože to je stejně ve finále úplně nejdůležitější! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc moc! I Tobě přeji hodně štěstí, lásky a zdraví. :)

      Vymazat
  5. Ten lip gloss od UD je pro mne taky TOP 😊 jinak přeju hodně štěstí a úspěchů do nového roku 😊Jsi OPRAVDU báječná a sympatická ❤

    OdpovědětVymazat
  6. Nars paletka je skvělá, mám ji taky a je to prostě takový poklad. MUFE paletku jsem měla možnost vyzkoušet díky Lindě (<3) a je dokonalá!! Řekla bych, že snad nevlastním kvalitnější stíny (a to jich mám doma spoustu). V prosinci jsem na očích neměla nic jiného :D. Clinique Pop rtěnku jsem si koupila taky, a je fajn, ale moje nejoblíbenější není. Přijde mi, že mi na rtech zase tolik nevydrží. Clarins hydratační lesk používám moc ráda, celkově mi produkty na rty od Clarins moc vyhovují :). Jinak u BB mi přišlo taky šílené dát 400 za houbičku, ale po prvním vyzkoušení jsem pochopila, proč ji všichni tak milují :D. Vážně stojí za to. Nějaký Nars štětec bych taky chtěla, jenže ty ceny jsou opravdu hodně vysoké, tak snad někdy.

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný článek, tedy jako všechny. Sleduji tě už hodně dlouho, ale poslední dobou jsi mi přirostla hodně k srdíčku :). Inspiruji se od tebe snad úplně ve všem :D Dlouho jsem se rozmýšlela, zda beauty blender za to stojí, když hodně lidí si vystačí nějakou tou napodobeninou. Už jsem se rozhodla, koupim si original a snad bude skvělý! Štětce od Zoevy (rose gold sadu) mám také na wishlstu, tak snad si to brzy splním! Hodně stěstí do nového roku!❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. <3!!! DĚKUJI Nikol za tak hezký komentář a za projevení důvěry!
      I tobě šťastný /celý/ nový rok.

      Vymazat
  8. Krásná paletka stínů! Jinak a tou hobickou na makeup.. nevim no. Ja mam kabuki štětec a je to celkem fajn. Je fakt, že bych to rada zkusila, ale asi se bez toho zatim obejdu :)

    http://lifestylebykej.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ taky si říkám, že si se štětcem vystačím.... Ale láká mě to....

      Vymazat
  9. Pěkné produkty, mě zaujala paletka od Nars, možná bych si jí tento rok koupila. Štětce Zoeva se mi též líbí ale spíš ta normální černá řada.

    http://terezah-style.blogspot.cz/2015/12/12-nejlepsich-veci-v-roce-2015.html

    OdpovědětVymazat
  10. super články zatiaľ, teším sa na pokračovanie :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Beauty Blender je neskutočná vecička! Ja som svoj dostala od sesternice a dosť dlho stál v skrinke, kým sa mi chcelo s ním baviť. Ale neviem si ho vynachváliť :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  12. Ten Bioderma balzám mě zaujal. Nesnesu nic jiného, než modrý jelenní lůj, jakmile si dám jakýkoli jiný balzám, hned mám rty strašně vysušené. Tak přemýšlím, že bych tohle vyzkoušela, snad mě nezklame :)

    Simple living: Můj rok 2015

    OdpovědětVymazat
  13. Po většině zmíněných produktů pokukuju už dlouho. Hlavně si plánuji pořídit beauty blender, tvoje pleť je opravdu vždycky krásná a asi do toho opravdu stojí investovat. Taky se poohlídnu po Clinique rtěnce, zatím jsem slyšela jen samou chválu na Clinique kosmetiku. Všechny tvé tipy se skvěle hodí, ráda zkouším nové věci :).

    http://miaschaos.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Mio už delší dobu sleduji Tvůj blog a musím říct, že se mi líbí čín dál víc :) Moc Ti fandím.
    Jsi strašně sympatická a bylo by skvělé tě někdy poznat leč na chvilku :)

    http://nikybeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi skvělá! Děkuji ti za milý komentář. :)
      Plánuji na jaře uspořádat meet-up, takže bude možnost se potkat!

      Vymazat
  15. Si prostě nejlepší! A tvoje fotky jsou super! Každopádně hodně mě zaujaly produkty na rty.:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Nejradši bych si teď šla koupit úplně vše, co jsi tu zmínila.♡

    OdpovědětVymazat
  17. Uzasny clanek, moc jsi mi pomohla :)))
    Ty Nars stiny vypadaji bozsky!:))<3

    OdpovědětVymazat
  18. Miuš, skvělé články. Věřím, že ta high-end kosmetika je určitě lepší, ale kdo na to prostě nemá, tak si ji kupovat nebude. V drogerii se dají určitě sehnat také lepší kousky. :) Ono ta high-end kosmetika je asi spíš pro lepší pocit každého individua, znám plno slečen i blogerek, které si kupují jen dražší kousky - jen ale kdyby to na nich bylo vidět...:)
    Jinak - neber to zle, ale měla bych jednu malou výtku - myslím, že jsem se někde dočetla, že jsi studovala bohemistiku, je to tak? Bohužel tvé články se mi zdají po obsahové a syntaktické stránce čím dál horší. Přijde mi, že to nemá hlavu ani patu; užíváš čárky, kde být nemají...a kde právě být mají, tak tam nejsou. Aspoň na to bych si dala pozor. :) Studovala jsem češtinu, tak snad to pochopíš, je to profesionální deformace. :D O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paulino, já nikdy nenapsala, že se v drogerii nedají sehnat dobré kousky. Nesouhlasím s tebou, že high-end kosmetika je spíš pro pocit. A vůbec jsem nepochopila, jak myslíš to, že by high-end měl být na někom vidět.
      Jinak k druhé části tvého komentáře. Mrzí mě, že se ti mé články zdají horší a horší, ale jestli ti vadí to, že někde použiji navíc čárku... :) To už mi přijde, jak kdybys tu u mě za každou cenu hledala nějakou chybu. Neřeknu, kdybych měla článek plný hrubek. Nikdo nejsme dokonalí, ani ti z nás, co jsme studovali češtinu. Jestli ty jsi, tak ti gratuluji.
      Hezký den

      Vymazat
  19. Krásné paletky :) A štětec od Zoevy, to je taková nádhera! <3

    OdpovědětVymazat
  20. Hezky napsaný článek o tvých kosmetických produktech. Určitě nějaké vyzkouším.
    Fashion by Anna

    OdpovědětVymazat
  21. užasný článek užasné věci na pusu

    OdpovědětVymazat
  22. Ty stíny vypadají fakt dobře :)

    OdpovědětVymazat
  23. Holky rtěnka Clinique Pop lip colour + primer sticks odstn 14 nemůžu nikde sehnat a někde píšou, že už se nedodává, nemůže mi někdo prosím hodit odkaz (kdo ji používá), kde ji sehnat? jednoduše jsem se zamilovala a nechci bez ní být :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. BB je opravdu úžasný, dostala jsem ho k narozenám od přítele a zamilovala jsem si ho, jinak super výběr věcí :)
    Přeji vše nej do roku 2016 :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  25. Beauty blender je taky moje jednička. Na čištění doporučuji tohle, objevila jsem levnější variantu než ten jejich spešl čistič https://www.instagram.com/p/BACs0RIyMhu/?taken-by=dashulka87001

    Jinak také ho mám okousanej od psa, ale začíná se mi už po pár měsících používání jakoby rozpadat. Je pravda, peru ho často, ale opatrně, tak nevím...ale zatím ani tak investice nelituju, je to skvělej pomocník...

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡