2015 Beauty favourites (part one)

Ahooj! Tak jo, jsem zpět. Děkuji za to, že jste mi zachovali přízeň i přesto, že jsem posledních pár dní nebyla aktivní. Určitě jste si už všimli, že mám doma štěně staforda. Je s ním dost práce, takže po celém dni nepřetržité pozornosti a úklidu nejsem schopná ničeho jiného, než se vykoupat a zalehnout do postele. O svátky mi s malou pomáhala mamča, která má navíc doma jorkšíra Bertíka (často se mě na něj ptáte). Moc mi chybí, ale maminku má jen jednu, a tak jsem se do Prahy přestěhovala bez něj. Ale zpět k mé (ne)aktivitě. Snažila jsem se vám mou absenci vynahradit alespoň prostřednictvím instagramu, což se mi snad dařilo. Děkuji vám za všechna přání a pozitivní vzkazy. Budu se snažit naučit se, si utrhnout nějaký ten čas pro sebe na focení a psaní. Včera se mi to podařilo. Nafotila jsem tyto fotky. A dnes dopisuji text. Mám nový objektiv (Díky Olympus týme! <3) a stále se s ním učím. Každopádně s těmito fotkami jsem po dlouhé době zas konečně spokojená. A doufám, že časem svedu i lepší.

Dnešní článek bude první částí takového většího shrnutí mé absolutně nejoblíbenější kosmetiky za tento rok. Doufám, že vás bude čtení tohoto článku bavit tak, jako jeho příprava bavila mě. Na vaše postřehy se budu těšit v komentářích. Najdete tu přes třicet tipů na skvělé produkty, tak snad vás nějakým inspiruji - bude mi potěšením! Jinak bych ještě chtěla dodat, že v článku nedoporučuji produkty z drogerie, a to z toho důvodu, že jich používám už velmi málo. Roky zkušeností mě naučily, že má pro mě mnohem větší smysl si za kosmetiku připlatit. Většinou se mi mnohem víc líbí design produktů, ale i výsledný efekt, takže pak stejně používám mnohem více high-end kosmetiku, i přesto, že mám doma obojí.


PÉČE
Letos jsem se určitě začala o svou pleť starat intenzivněji, než v předešlých letech. Avšak to, co jsem stále neobjevila, je vhodný denní krém. Vystřídala jsem jich několik, ale žádný nebyl tak výjimečný, abych ho zařadila do oblíbenců. Takže si myslím, že mám úkol pro příští rok!

Estée Lauder Perfectly clean multi-action foam cleanser & purifying mask je čistič pleti, který mě letos rozhodně nejvíce zaujal. Je vhodný pro všechny typy pleti, ideálně pak pro normální až smíšenou. Já mám pleť normální až suchou, ale i přesto mi tento výrobek velmi sedl. Je možné jej používat dvěma způsoby, a to jako čistící/odličovací pěnu na mokro, nebo jako 3 minutovou čistící masku. Skvělé je, že bývá často součástí různých dárkových balíčků, takže ho můžete lehce získat k vyzkoušení ve zmenšeném 30 ml balení. Značka Estée Lauder má v nabídce i čistící krém ze stejné řady. Ten letos určitě plánuji vyzkoušet a jsem zvědavá, zda mi bude více vyhovovat pěnová nebo krémová verze.
Benefit Ultra radiance facial re-hydrating mist je naprostý must-have! Je to můj miláček a jsem na něm závislá. Princip v používání je podobný, jako při použití termální vody, ale tento produkt s ní rozhodně nelze srovnávat. Dá se s ním totiž osvěžit nenalíčená pleť, ale i líčení! Tři stisky rozprašovače a máte krásně osvěženou hydratovanou pleť. Nenahraditelná úžasná věc. 
Clinique Turnaround overnight radiance moisturizer už z mého blogu stoprocentně znáte, pokud mě už nějakou dobu čtete. Je to můj nejoblíbenější noční krém a letos tomu nebylo jinak. Vyzkoušela jsem jeden jiný, ale hodně rychle jsem se vrátila ke Clinique. Mám díky němu rozjasněnou pleť, což od nočního krému po probuzení vyžaduji. Vyhovuje mi jeho konzistence a pocit, jaký mám na pleti po nanesení. A moc se mi líbí i jeho balení. Působí neuvěřitelně čistě, ale to už je jen bonus.
Vita liberata Luxury tan self tanning night moisture mask je velmi zajímavý produkt. Samoopalovací krémy obecně moc nemusím, ale tento se stal výjimkou, kterou jsem si doslova zamilovala. Příjemně voní, hydratuje pleť přes noc, jemně vyhlazuje, dodá pleti vitamíny a ještě ji jemně opálí. Opálení se dá navíc vrstvit. Produkt je vhodný pro všechny odstíny pleti, jelikož je opálení velmi jemné a postupné. Od tohoto produktu se nedá očekávat, že docílíme pleti, jako z dovolené u moře, ale získáme zdravou barvu a prozářenou pleť, což je podle mě i mnohem hezčí. Příští rok bych značku Vita Liberata ráda více prozkoumala. Značka je svým obsahem organická a zaměřuje se pouze na samoopalovací kosmetiku, což se mi líbí, jelikož takové značce se mi mnohem lépe důvěřuje. Rozhodně je pro mě smysluplnější nebát se barevných fleků u značky, která studuje a nabízí jen samoopalovací produkty než u značky, která vedle celé škály různých produktů na pleť nabízí dva random samoopalováky ve dvou odstínech. 
Clinique Smart custom-repair eye treatment je oční krém, který by díky svému složení měl sám odhadnout, jak moc potřebujete své oční okolí hydratovat, rozjasnit, vypnout a vyhladit jemné vrásky. Používám jej dvakrát denně (ráno a večer) a mé oční okolí je díky němu rozhodně jemnější a příjemnější. Zkrátka mi moc vyhovuje.

MAKEUP I SJEDNOCENÍ PLETI
V tomto roce jsem bohužel neobjevila makeup, který by si v tomto článku zasloužil být. Možná to bude i tím, že si často vystačím pouze s vysoce krycím korektorem. Vybrat jeden z nich mi nějakou chvíli určitě zabralo, jelikož mám velmi ráda YSL Touch eclat na rozjasnění očního okolí, ale i Estée Lauder Doublewear pro jemné sjednocení pleti. Ale nejlepším z nejlepších byl přece jen jeden, a to Urban Decay Naked skin weightless complete coverage concealer. Miluji ho a určitě si pořídím další. Líbí se mi výběr odstínů - UD má v nabídce tři druhy podtónů, a to teplý/žlutý, studený/růžový a neutrální, a k nim i pak několik odstínů. Já vlastním "fair I neutral" a velmi mi sedí. Oceňuji jeho vysoké krytí a finiš. UD makeupy mé sušší pleti bohužel nikdy moc nesedly, což je pochopitelné, vzhledem k tomu, že jsou u nás dostupné ty, co jsou vhodné spíše na mastnou pleť, ale tento korektor je skvělý. Troufnu si říct, že bude skvělý pro všechny typy pleti. 

KONTUROVÁNÍ OBLIČEJE
Jako bronzer to u mě letos na plné čáře vyhrává Sephora Contouring 101 face palette, protože obsahuje tři spíše studené hnědé odstíny a navíc i skvělý pudr. Používám jej jak k lehkému přepudrování, tak i ke konturování obličeje. Je skvěle pigmentovaný, matný a obrovský, takže mi určitě vydrží hodně dlouho. To se Sephoře velmi povedlo, stejně tak, jako celá letošní nová kolekce. Těším se, co si pro nás Sephora připraví příští rok.
Mojí nejoblíbenější tvářenkou za tento rok je rozhodně Clinique Cheek pop blush v odstínu "15 pansy pop". Pansy je vlastně česky maceška. Byl to odstín, který okamžitě upoutal mou pozornost. Musela jsem ji mít, ale přiznám se, že ani při koupi jsem si nebyla jistá, zda tento odstín dostatečně využiji. No a koukněte na tu tvářenku! Už skoro nevidím ani obrys květu. Tvářenka je v překrásném světle levandulovém odstínu s maličkým nádechem do růžova. Má skvělou texturu, v pořádku pigmentaci, je matná, ale přitom rozjasní. Nejlepší kámoška pro unaveně vypadající mdlou pleť.
Pří výběru toho nej rozjasňovače jsem nemusela vůbec přemýšlet. Bylo to úplně jasné. Ten nej je The Balm Mary-Lou luminizer! Je jednoduše skvostný. Má nádherný odlesk a neuvěřitelnou výdrž. Používám ho téměř denně a myslím si, že by se u nás v ČR těžko hledalo něco podobného.
Zleva: UD korektor I Sephora konturovací pudr I Clinique tvářenka
Dole: The Balm rozjasňovač

Doufám, že Vás první část bavila.
Pokud ano, už teď se můžete těšit na zítřejší pokračování!

36 komentářů:

  1. Mioo, že uděláš článek o tom co si dostala k vánocům?:))..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, nezlob se, ale asi ne. Hodně toho ukazuji na instagramu, ale asi na tohle téma nechci psát separátní článek. Nelíbí se mi pak ty reakce lidí a chci si taky nějakou radost nechat pro sebe. :) Každopádně velká většina věcí se na blogu určitě objeví.

      Vymazat
  2. Za mě supr první část, jen tvářenka od Clinique je na mě moc růžová. Těším se na druhou část.

    OdpovědětVymazat
  3. mohla by si urobit clanok co navrhuje Marketka:)

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším na další část :)) Žádný z produktu jsem nevyzkoušela :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. S denní krémem mám velké dilema! Dlouho používám Clinique, ale teď mám pocit, že bych chtěla vyzkoušet něco nového, protože bych už taky ráda něco "z čeho si sednu na zadek". Už jsem prosurfovala snad celej internet, ale pořád nemůžu narazit na značku, od který bych něco zkusila.. Nikdo se denním krémům příliš nevěnuje :-( Tak se tedy těším, jestli na něco narazíš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Helenko, tak to jsme na tom podobně. Dostala jsem teď denní krém od Benefitu, který je docela chválený u zahraničních blogerek. Tak dám vědět. :)

      Vymazat
    2. super!! jsem zvědavá! :-)

      Vymazat
  6. Super článek, máš to moc krásně nafocené :-). Celou řadu Turnaround miluju, používám ji skoro 10 let. Hodně se mi líbí konturovací paletka Sephora, tu si budu muset pořídit. Těším se na pokračování článku!

    OdpovědětVymazat
  7. skvělí článek hlavně ta peče o pleť taky mam doma spoustu výrobku a pořad něco zkouším

    OdpovědětVymazat
  8. Ty fotky jsou bezkonkurenční, vážně super! Každopádně kosmetika vypadá fajn, bohužel já si ještě nenašla cestu k této drahé kosmetice. Zůstávám zatím u drogerkových produktů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Jinak já samozřejmě také používám i drogerii, ale pokud mám vybrat ten nej, vždy sáhnu po tom z parfumérky.

      Vymazat
  9. Mary je rozhodne najlepsia. Vyzera na tvari nadherne :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Mio,

    Já myslim, že snad všichni musí chápat, že jsi teď "máma" na plný úvazek a nikdo se určitě nezlobí, že jsi krapet omezila aktivitu na blogu :) Jelikož jsem nedávno byla ve stejné situaci jako ty - přivezli jsme si domů štěňátko staffbullíka, uplně vím, o čem mluvíš.. Nebojim se to nazvat laktační psychózou, nebyla jsem prostě schopná dělat cokoli jiného než se zabývat štěňátkem, nedělala jsem nic jiného než že jsem se s ním mazlila a řešila jsem jeho zdravotní problémy spojené se stresem ze změny prostředí (a to mu bylo už pět měsíců, když se stal naším :) ) Na 14 dní jsem naprosto vypadla z jakéhokoli společenského i pracovního života :D Ale ono se to srovná, ty máš menší miminko, tak to bude trvat krapíšek dýl, ale o to skvělejší to bude potom!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Naty, děkuji ti za krásný upřímný komentář. Udělal mi radost. Hodně lidí, co má stafbullíka mi říká, že to bláznivý štěněčí období trvá rok až rok a půl. To si nedokážu představit, protože už teď je to hardcore. Vyžaduje si stále pozornost a ničí vše, na co přijde. :D :/ Doufám, že jí pomůže cvičák a trochu se zklidní, protože te´d nejsem schopná téměř ničeho jiného než jen lítat kolem ní, což samozřejmě nepůjde napořád. :)

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec za co :) Já si myslím, že to tak šílené a tak dlouhé nebude, jen prostě musí dostat hranice, přes které nesmí jít, oni jí po několikátém napomenutí pochopí :) Jen musí být člověk pozorný a pokud je najednou podezřele ticho, koukat, co si zrovna teď vymyslel. Nezdá se mi, že by nějak extrémně zlobili oproti jiným štěňátkům, například oproti jack russle holčičce je to největší pohodička. Ale určitě je to pejsek, který potřebuje, aby se mu páníček věnoval, má hodně síly a hodně energie, kterou potřebuje vybít. Nejdůležitější je ho/jí co nejvíc socializovat s ostatními pejsky, aby byl zvyklý je na ulici potkávat a nejlíp se s každým očuchat, to si myslim, že je klíč :) Určitě ti to s Nelinkou půjde, když jí od začátku naučíš chodit s tebou na všechny akce, tak si na to zvykne a ještě tím vykouzlíš úsměv téměř všem ostatním zúčastněným :) (Jen pozor na cizí kabelky a odložené šatstvo, to svádí k okusování :D :D )

      Vymazat
  11. Ten noční krém od Clinique mě dost láká. Už jsem si i došla do Sephory pro vzoreček, a včera jsem ho poprvé vyzkoušela a super! Takže jsem si ho objednala na elnino a už jen čekám, až mi přijde. Konečně jsem našla noční krém, který mi vyhovuje. Děkuju Mii :))

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za krásný komentář a projevenou důvěru. Udělala jsi mi radost a jsem zvědavá, jak ti bude sedět. :)

      Vymazat
  12. Mia a skúšala si krémy od Kiehls? Ja som si zamilovala Ultra facial oil-free cream, ktorý je pre moju mastnú pleť skvelý a určite niečo nájdeš aj na tu svoju pleť :-) a s Mary Lou na 100% súhlasím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem jen sérum a masky. Děkuji za tip. Nějaký vyzkouším. :)

      Vymazat
  13. Super článok, teším sa na pokračovanie a dúfam, že si prečítam aj o hair favourites :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Bozsky článek Mio ❤❤

    OdpovědětVymazat
  15. Unfortunately I have dry skin. :/ But thank you so much for your lovely comment. xx

    OdpovědětVymazat
  16. myslím, že tenhle článek byl poslední kapkou, která mě přesvědčila, že po další výplatě si musím objednat rozjasňovač The Balm!! :) tak děkuji za pomoc v rozhodování :)

    Konec roku, konec prokrastinace?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší. Jsem si jistá, že budeš nadšená. :)

      Vymazat
  17. Po rozjasňovači od The Balm už dlouho koukám a tyhle články mě pořád jen utvrzují v tom. že ho fakt chci! :D :) Jinak ti přeju jen to nejhezčí do nového roku a hlavně buď pořád taková jaká jsi! :)

    OdpovědětVymazat
  18. ja ted treba pouzivam denni krem Bioderma Sébium Hydra a na tyhle zimni mesice je pro me idealni :) rychle se vsakne, nedela mastny film a plet krasne hydratuje :) jinak - mohla bych se zeptat, v jakem programu upravujes fotky? dekuju :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  19. O tom korektoru jsem nikdy neslyšela, ale z toho, co tady o něm čtu mam hroznou chuť ho vyzkoušet. Taky jsem zvykla si vystačit pouze s ním, takže bych radši, aby zvládl všechny me požadavky. Poslední dobou jsem požívala Match Perfection od Rimmel, který se stal naprostým "must have" v mé kosmetické taštičce, ale k zakrytí flíčku po akné rozhodně nestačí. Asi před týdnem jsem v drogerií objevila novinku Super Stay Better Skin od Maybelline a ten mi zas příjde příliš hutný a k tomu mi žádný z odstínu mi nesedl, tak snad se mi s tímto poštěstí :3

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡