10 things you didn't know about me

1. Trpím hyperhydrózou (nadměrným pocením), ale ne klasických míst, jako je třeba podpaží. Potí se mi jen dlaně, chodidla, občas pokožka hlavy pod vlasy a "knírek". :D Nikdy mi na to nic nepomohlo, ale nevzdávám se a hledám dál.
2. Jsem závislá na cukrech, ale jsem fakt super mega junkie. Pokud si delší dobu (čtěte den) nedám cukr, je mi špatně, motá se mi hlava a mám skoro abstinenční příznaky. Hrozně mi to vadí, protože cvičím, ale ty cukry se samozřejmě na těle podepisují. A proto...
3. Chci od září zkusit najet na whole30 a později možná vyzkoušet i paleo stravu. Čtu o tom teď celé prázdniny a je mi to dost sympatické. Prvotní inspirací mi byl nějaký naučný dokument, kde jsem jsem se o tomto životním stylu dozvěděla zajímavé (kladné i záporné) názory, ale rozhodně i Domčin blog.
4. Miluju Harryho Pottera. Knížky i filmy.
5. Bojím se hadů. Co bojím... mám z nich panickou hrůzu.


6. A když jsme u té paniky, asi už bych veřejně mohla přiznat, že trpím panickou poruchou. Pokud netušíte o co jde a zajímá vás to, tady je to celkem stručně a výstižně vysvětleno. Není to nic strašného, ale když jsem v minulosti prodělala první ataku, byla jsem z toho dost mimo. Jak fyzicky, protože se se mnou najednou dělo něco, co jsem vůbec neznala. Cítila jsem i silný nával deprese, přitom jsem neměla vůbec proč být smutná (a to já jsem už od narození absolutně pozitivní člověk). Ale i psychicky. Styděla jsem se za to a bála se o tom mluvit. Třeba můj bývalý přítel se to za ty roky, co jsme spolu byli, nikdy nedozvěděl. V málo lidech jsem našla tak silnou důvěru, abych se jim s tím svěřila. Momentálně už jsem s tím ale tak sžitá, že jsem připravená to okolí říct, vysvětlit, umím si sama pomoci v případě potřeby a hlavně - nějaký ten náznak ataky pociťuji zhruba dvakrát za půl rok, což už je skoro výhra, jelikož někdo tím trpí celý život a má panické stavy i několikrát do týdne. 
7. Jsem momentálně asi nejšťastnější, co jsem kdy byla. Vždycky bylo z čeho se radovat, ale teď mě každý den opravdu naplňuje, protože dělám to, co mě baví a mám na sebe i spoustu času.
8. Osmička je moje oblíbené číslo.
9. Nejčerstvější informací je, že momentálně čekám na rozhodnutí ohledně nové pracovní pozice. Jestli to vyjde, tak jsem získala práci svých snů.
10. Od konce srpna jsem Pražačka. Miluji svůj podkrovní byt (a mé sousedy! :)) a těším se, až vám budu postupně ukazovat, jak si to tam zvelebuji. Dekorování je totiž jednou z mých největších zálib!

Mějte se krásně, moji nejoblíbenější mudlové! :D - Vaše M.

78 komentářů:

  1. Miuško super :-) taky trpím hyperhydrózou, bohužel jenom hlavy a obličeje, neustálé pocení "knírku", nosu a čela a vlasy mám taky neustále mokré, jak kdybych vyšla ze sprchy. Hodně mi pomohla šalvěj v tabletkách (Liftea), stojí pár korun, je to přímo proti pocení, takže pokud jsi ještě nezkoušela, určitě doporučuji, sice to nevyřeší úplně problém, ale určitě aspoň zmírní :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní12.08.15 8:12

    Tak jsi mi zas o něco bližší. ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ja jsem zas zavislak na kofeinu, den nemam a taky mam abstinencni priznaky, jsem nervozni a nemyslim na nic jineho :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. S hyperhydrózounás bude víc, já jí mám převážně na obličeji a vždy jsem z toho extrémně nesvá a okolí to skoro vůbec nechápe, asi jeden z největších "záchvatů" mě chytl v Monaku a styděla jsem se děsně teda. :( A držím pěsti s vysněnou prací. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tag je moc fajn, protože jsi nám o něco blíž, nehledě na to, že tím, že o svých "problémech" mluvíš pomáháš i ostatním, kteří jsou na tom stejně. S tím pracovním místem držím palce :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
  6. Oceňuji tvou odvahu svěřit se s panickou poruchou.
    Ať se ti i nadále daří :) *

    ZARA
    Hot diamonds

    OdpovědětVymazat
  7. Tak přeji krásné bydlení v nové bytě! Já jsem zase závislá na slaném a na ovoci a zelenině, jak to den nemám, tak jsem nervní a chybí mi to:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi na tom ale pořád lépe. :D :)
      Díky!

      Vymazat
  8. Ahoj Mia, moj muz ma rovnaky problem - hyperhydrozu,neviem ci si to uz skusala a ci sa to da kupit v CR ale jemu jedina vec ktora zabrala, je Driclor - je to taka vodicka v obale ako "gulickovy deodorant" a dava si to na dlane raz za tyzden/dva a dost tp vysusi kozu lebo je to fakt sila ale zaberie vzdy. Tak neviem, ak chces, skus, ale on to odporuca velmi vsetkym, kto mu povie, ze ma tento problem, lebo toto jedine mu pomohlo a konecne sa za podanie ruk nemusi hanbit a mat z toho komplex. Takze fakt odporucam! :-) prajem ti pekny den. :-) dakujem za skvely uprimny clanok :-) marysity

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, ale mně bohužel dricolor nepomáhá. :/ :)

      Vymazat
  9. Anonymní12.08.15 8:37

    Mn neprijde super kdyz na sebe bloger nebo youtuber takhle neco ,,praskne,, protoze hlavne mladi maji ve vas sve vzory a diky vam treba zjisti ze jsou ,,normalni,, protoze taky mate problemy jako oni. Jasne, vsichni jsme lidi, ale protoze vas sledujeme takhle virtualne, tohle nas treba nenapadne a lecos nam nedojde. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. na hyperhydrozu mne vazne pomohl ionobase (http://www.salony-vybaveni.cz/hyperhydroza/)!!! chodim do jedneho salonu v Brne, a vidim, ze to se zlepsilo. stejne se potim, ale je to prece normani. aspon ted se nebojim podat nekomu ruku. vrele doporucuji to zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsem vyloženě překvapená, kolik lidí má stejný problém s pocením jako já. Nikoho, kdo by měl stejný problém v mém okolí neznám a mě samotnou už to vyloženě obtěžuje. Bojím se pomalu někomu podat ruku a o tom, jak se mi potí nohy, ani nemluvím... Můžeš mi prosím tě napsat do jakého salónu v Brně chodíš a kolik to tam stojí ? Díky moc

      Vymazat
    2. Díky moc za tip! Mně dricolor a další zmíněné věci bohužel také nepomáhají. Překvapilo mě, kolik nás je. Jsem ráda, že jsem to uveřejnila, protože jsem si myslela, že tuhle hrůzu snad nikdo jiný nemá. :D :)

      Vymazat
  11. Mio, vážně? Ten první bod mě úplně dostal. Ještě jsem se nedostala k bodu č. 2, ale musím ti napsat. Mám to samé, už cca od 6-7 let. Nyní je mi 26 let. Celý život jsem se za to tak styděla! Třeba když jsem dělala autoškolu, byla jsem tak nervózní, že mi doslova kapaly kapky potu z rukou. Doteď nemám ráda, když si mám s někým potřást rukou. Cca před 4 roky jsem byla rozhodnutá, že půjdu na aplikaci botoxu do dlaní a chodidel. Procedura na mě dost drahá, u chodidel myslím i bolestivá a pouze dočasná. Úplnou náhodou jsem na internetu objevila toto http://www.electroantiperspirant.cz/. Nedělám tomuto přístroji žádnou reklamu, z toho, že tio tom zde píšu nic nemám. Ale musím říct, že mě doslova zachránil. Používám to pravidelně a pocení dlaní a plosek nohou téměř vymizelo. Kdybys měla jakékoliv otázky, ráda ti na ně odpovím. Hezké léto Mio, čtu tě moc ráda. Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Olgo, moc ti děkuji za tvůj tip! Úplně přesně chápu, co popisuješ. Měla jsem to tak vždycky stejně. ;) Měj se krásně, M.

      Vymazat
  12. Anonymní12.08.15 9:04

    Ahoj Mio, mám stejné velké problémy s pocením jako Ty. Na stejných místech, a je to jednoduše vopruz. Nějaké vodičky typu Driclor a podobně - nefunkční. Jediné co je 100% účinné je iontoforéza. Mám to doma, vyzkoušené a účinné. Jistě si o tom najdeš více infomací! Velmi tedy doporučuji, neuvěřitelná úleva mít suché ruce a nohy.
    Radulli

    OdpovědětVymazat
  13. Pořád jsem ještě nedočetla celý tvůj článek, ale přečetla jsem si komentáře. Nevím, jestli mám nějakou těžší formu hyperhydrózy, ale mně bohužel zde zmiňované tabletky šalvěje (tabletky, koupele, zábaly, ...) ani driclor nepomohly.

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek :) Jinak Harryho Pottera miluju taky :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  15. Relativně krátký článek, ale co se do obsahu týče, skvělý! Hnedka jsi nám, čtenářům, bližší :) Přeji ti, ať se ti v novém bytě líbí, ať ti vyjde práce tvých snů a ať zvládáš všechny své malé i velké strachy :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mio, moc krásný článek, jsi úžasná a klobouk dolů, že jsi tak upřímná. Jinak, já taky miluju Harryho Pottera. Knížky, filmy, všechno. Dokonce i ty doprovodné knížky, jako třeba Famfrpál v průběhu věků :). Minulý rok jsem jako dárek dostala návštěvu studií, kde se Harry Potter natáčel a můžu říct, že to byl jeden z nejnádhernějších dárků vůbec! Jestli jsi nebyla, vřele doporučuju! https://www.wbstudiotour.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se mi také poštěstí se tam dostat! Také miluji i doprovodné knížky. Všechno kolem HP je jednoduše geniální. <3

      Vymazat
  17. S tím pocením teď máme problém asi všichni. Na docela trpím na podpaží, napomáhal mi žádný deodorant, vyřešil jsem to až v lékárně, koupí takových speciálních vložek, které se nalepí na vnitřní stranu oblečení a pocení nemá šanci :) to se ale na obličej nebo vlády aplikovat nedá :))

    OdpovědětVymazat
  18. myslim ze je lepsie skusit najskor Driclor,ktory vyjde cenovo zanedbatelny (cca 8eur) oproti iontoforeze (ako tak pozeram tak riadna palka a driclor vydrzi velmi dlho - zavisi to od toho ako casto ho potrebujes aplikovat a to podla svojho muza viem ze sa poti teda poriadne a staci mu raz za tyzden/dva a balenie vydrzi mesiace. ale neodsudzujem,len myslim ze nie kazdy sa poti rovnako velmi a driclor je fakt silny ale to je len moj nazor a nenazyvala by som to "nefunkcnym" lebo na kazdeho funguje ine.

    OdpovědětVymazat
  19. Bylo mi to trapné, ale také mám problém s nadměrným pocením a vždycky to vypadalo, že jsem jediná a bylo velmi nepříjemné o tom mluvit. Také na to něco hledám, ale zatím nic nepomohlo. :/ Držím palce s novou prací, je velmi těžké něco sehnat. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jéé Mii více článků ze života :-) taky trpím na panickou poruchu, je fajn vědět, že v tom nejsi sama :-) a do Prahy se také chystám. Strašně moc se těším na články o bydlení! Máš užasný vkus :) a strašně moc ti držím palce s tvojí prací ! :-**

    OdpovědětVymazat
  21. Tak s tým 1.bodom sa uplne stotožnujem a mne teda nezaberá ani Driclor a z ruk mi niekedy až kvapká :/. ..ono to prilišne potenie vie celkom zneprijemnovat život a vzdy mam strach z podávania ruky ....myslím že jediná šanca by bol elektroantiperspirant ale to nie je lacná záležitosť..:/ ...do odstránenia potných žliaz alebo botoxu by som nešla kvoli tomu že potenie by sa zvýšilo na inych miestach...drzim palce v hladani riešenia)

    OdpovědětVymazat
  22. tak s tim pocenim to mam stejne, vlhke dlane mam porad, stejne jako chodidla, bohuzel ale i podpazi a mivam vylozene navaly vedra okolo krku a vystrihu, mamka mi rika, ze jsem jak v prechodu :D vim, ze tata vzdycky troe na nadmerne poceni ... podpazi mam jakztakz v norme diky Eucerinu, ale ty dlane a chodidla jsou hruza, pokazdy si nenapadne otiram ruce nez ji nekomu podam:/ vzdycky sem doufala, ze je to jen pubertou, ale v ni uz teda nejsem, tak snad se to treba casem da do normalu .. jinak 8 je taky me oblibene cislo a zavidim a tesim se na pripadne fotky z noveho bytu - ty podkrovni jsou vzdycky nejhezci :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojda,

    jééé tak vítej mezi námi =o) (btw v tom podkroví musí bejt teď extra teploučko, to znám...)

    Jinak já taky můžu Harryho, četla jsem všechny knížky, viděla filmy a není mi náct...

    K nemocím, každej má někdo... Já trpím posttraumatickým stresem, snažím se s tím bojovat a bejt pozitivní. Někdy to jde, někdy to nejde, ale dá se to. Proto to nevzdávejte =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštestí tam mám klimošku. :) Však jsme taky potterovská generace! :D Děkuji za to, že ses tu svěřila i se svým problémem. Přeji hodně síly do budoucna!

      Vymazat
  24. Ahoj Miu, to je super, že máš tak pozitivní zprávy!Především co se týče práce a stěhování. Můžeš nám to, prosím, trochu přiblížit? Co vlastně děláš teď kromě psaní pro OC Nový Smíchov? Myslela jsem, že působíš ještě v nějakém OC v Mostě, v oddělení PR. Pokud nevyjde ta práce snů v Praze (tipuji, že bys pracovala jako stylistka a kosmetická redaktorka v módním časopise, že jo?,! :), co jiného bys chtěla dělat za práci?A poslední věc, kam se stěhuješ, je to byt v pronájmu, budeš mít spolubydlící,jak si byt našla a nebojíš se, že po osamostatnění ti nezbude moc financí na nákupy? Mně po zaplacení nájmu,složenek a jídla toho moc nezbývá :) Díky,Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Simčo, děkuji ti za milý komentář. Úplně naprosto tě chápu, ale nezlob se moc, že si záležitosti kolem bydlení nechám pro sebe.
      Co se práce týče, dělám svůj blog a pracuji pro obě OC, které si zmínila a tyto dvě práce si i ponechávám. :) A chci pracovat v digi nebo pr agentuře, jako social media manager, pr asistent nebo něco na tento způsob. Mám s tím zkušenosti a tato práce mě i baví.
      Měj se krásně, M.

      Vymazat
    2. Pěkný článek. Na pocení dlaní zkus Excipial DeoForte nebo Driclor, pokud už jsi teda nezkoušela. Taky miluji Harryho Pottera a přeju ti, aby ti nová pracovní pozice vyšla, protože je nejlepší, když člověk dělá to, co ho baví a naplňuje! :)

      Vymazat
  25. Ahoj :) panická ataka, to znám.. Trpím ji také a několikrát jsem nebyla vůbec při smyslech, což je fakt nepříjemné. Jsem ráda, že jsi šťastná, a doufám, že i mě někdy dny budou naplňovat a budu si užívat života jako ty. Zatím se mi nedaří věci jak bych chtěla, ale vím, že to bude lepší :) Chce to odvahu to říct světu, a budu si tě vážit víc než doteď :) měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, ja mam takiato problem s panickymi atakmi alebo skor uzkostnou poruchou. Nastastie som teraz uplne v pohode, taktiez s tym bojujem tak 2 krat do roka viac nie.. Ale ked uz, tak to je potom riadny boj ktory ma vycerpava fyzicky aj psychicky. Pomaha mi meditacia (headspace - uzasna vec na uzkost a celkovo zdravu mysel), sport a magnezium ( jeho nedostatok je velmi bezny a napomaha k uzkostiam).Drzim palce a ja si idem zabehat ;-)

    OdpovědětVymazat
  27. Já jsem závislá na tvých článcích ♡♡ taky mám abstinenční příznaky, když třeba chvilku nepřidáváš, bez legrace :D ♡

    OdpovědětVymazat
  28. Je to hezké, že ses tak všem otevřela. Si strašně milá :)

    OdpovědětVymazat
  29. Držím palce s tou prácou, veľmi veľmi ti to prajem. :) haha, ja som zas závislá od kofeinu, bez rannej kávy ani na krok a cez deň musím vypiť aspoň tri, inak som nervózna a ospalá. :-D

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  30. Ty jo.. no taky jsi mě dostala. Hyperhydrózou trpím od mala (hlavně dlaně a chodidla). Už ve školce se nikdo se mnou nechtěl držet za ruku apod. :D :( pak jsem si na střední škole našetřila na ten electroantiperspirant s tím, že to prostě risknu a navíc nabízeli záruku vrácení peněz, kdyby mi nefungoval. No a to bylo jediné co mi pomohlo a pomáhá :) je to ale docela časově náročné. Mám ho už 5 let a funguje pořád skvěle. Ale docela mě šokuje kolik lidí tu píše, že má stejný problém.. Já jsem ještě snad nikoho nepotkala, u koho bych si všimla podobných potíží.
    A ta panická ataka... mám něco na ten způsob, ale spíš dlouhodobějšího a a né tak intenzivně. Jednou až dvakrát za měsíc mám několik dní, kdy jsem z ničeho nic nervozní, mám silnou úzkost až depresi, je mi špatně od žaludku.. ale nikdy jsem se nesnažila zjistit, jestli to je nějaká nemoc, ale možná bych měla.

    OdpovědětVymazat
  31. Super článek, o to víc tě mám ráda:)

    OdpovědětVymazat
  32. Super článek:)
    V 4 a 5 máme 100% shodu :)))

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Výbornej článek, Mio:) O těch dvou "nemocech" jsem ani nikdy neslyšela:) jinak se těším na nějaké fotky z nového bytečku:) taky si od září budu zařizovat svůj byteček v Praze, takže se moc těším:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  34. Krásný článek Míi! Ale já tě znám! :* S tím paleem mě neštvi, je to nesmysl, který tě strašně omezuje v "normálním" životě a hlavně to není pro tělo úplně tak dobré. My se vyvíjíme, takže se musí vyvíjet i naše strava! Jsem za zdravou stravu, ale tohle ne. Zeptej se mojí Domči - její mamka je výživový poradce nebo naší Zúzi! Klidně uspořádej nějakou zdravou sportovní výzvu, bubu první, kdo se přidá, ale ne paleo :*.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leno! Nemohla bys na toto tema vytvorit nejaky clanek u sebe na blogu? Vsichni (vcetne meho okoli) mluvi jen o pozitivech paleo stravy, stinne stranky se uz tolik neprobiraji. Dekuji :)

      Vymazat
  35. Pěkný článek, hlavně mě zaujal bod o panické atace, taky jsem si tím prošla a protože jsem nechápala, co to je, nechala jsem to rozjet tak, že jsem to měla několikrát do týdne. A vše relativně bezdůvodně. Naštěstí jsem ale na netu našla publikaci "panická porucha a jak ji zvládat" a byla celkem velká úleva si přečíst, že veškeré symptomy mám a konečně vím, co mi je :). A že nejsem blázen. Pokoušela jsem se to dříve svým nejbližším přiblížit, ale zdá se, že mě nikdo nechápal, takže nalezení symptomů černé na bílém bylo pro mě neuvěřitelný. Takže tímto jsem se naučila s tím pracovat a děsně mi to ulehčilo život. S pevnou vůli a tréninkem, co v krizových situacích dělat. Jo a určitě pomáhá brát magnezko spolu s calciem, zvláště pokud člověk pravidelně sportuje, je super to tělu dodávat.

    Jinak je super, že máš blog zpátky! Pokud jsem vše pochopila správně, tak ač nevím, co jste si se S0bi udělaly, tohle vypadá na pěknou podlost :( Myslím, že toto se nedělá, i kdybys ji sebevíc naštvala.

    OdpovědětVymazat
  36. Mio, nikdy bych neřekla, že tebe zrovna suužuje panika... Je to hrozná nemoc. Mám tedď taky dobré období, záchvat se o mě pokouší tak jednou za dva měsíce, předtím to byl měsíc a předtím dvarát týdně a úplně předtím? Záchvat jednou za půl roku... nejhorší je, že se z toho nikdy nevyléčíme =( Je super, že jsi to přiznala, takhle veřejně. Plno lidem to pomáhá co jsem tak postřehla po vydání článku o panice =)
    Musíme být silné =)

    Na byt se těším=)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  37. Na tý fotce jsi nádherná!

    www.dollwithcoffee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Taky trpím hyperhydrózou dlaní a plosek nohou. Je to fakt nepříjemná věc, hlavně teď ve vedrech a třeba ve škole, když má člověk neustále mokré papíry :D . Chtěla jsem i podstoupit hrudní sympatektomii (přerušení nervů v hrudi), která pomáhá na 99%, byla jsem na botoxu dlaní. Efekt žádný a nejhorší bolest v životě. Sleduju, že s věkem se to lepší, naštěstí :).
    Nikol

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj tyto články mám moc ráda, přeci jen to o blogerce prozradí víc věcí a čtenářům se tak více přiblíží :)

    PS: Od záží budu bydlet taky v Praze, tak kdybys někdy chtěla nafotit outfit nebo tak (miluji focení!:)), tak dej určitě vědět :)

    OdpovědětVymazat
  40. Mio, mám dotaz, asi osobní, ale jsem zvědavá. Jak uvádíš u depresivních stavů, že se to tvůj expřítel nedozvěděl, tak ty jsi aktuálně single? :O Tak trochu mi to vyplývá i z toho, že se stěhuješ do Prahy, tak to do Německa (odkud, mám dojem, tvůj přítel je) nebudeš mít úplně blízko...

    OdpovědětVymazat
  41. Páni. :D zhodujeme sa v toľkých veciach až ma to desí :p
    ..čo sa týka tej hyperhydrózy- ja to mám tiež a viem, že existuje na to jeden deodorant- neviem presne ako sa volá, ale dá sa kúpiť v lekárni. Vždy pred spaním si ho dáš tam, kde sa potíš (neviem to normálnejšie vyjadriť, ale chápeš.:D) a na další deň sa vôbec nepotíš. Ešte som ho ale neskúšala, len kamoška a tá si ho pochvaľovala.
    A gratulujem k Prahe- to je moje obľúbené mesto.

    BTW: zhodujeme sa v toľkých veciach, až ma to desí :P

    OdpovědětVymazat
  42. Anonymní14.08.15 0:23

    1) skvělý článek, víc takových prosím!
    2) body 2 a 4 s tebou sdílím také :)
    3) držím palce s vysněnou prací a mimochodem vítej v Praze ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Skvělý článek! Já se také bojím hadů... A to jsem je jako malá milovala. :D Mně se například potí víčka u očí. :D
    michaelasorelova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Miuš! Ten prvý bod máme teda naprosto spoločný!😄😨

    OdpovědětVymazat
  45. Vůbec se mi nelíbí jak reaguješ na nedostatek cukru, podle toho jak to popisuješ by se mohlo jednat o začínající cukrovku druhého typu. Radši si zajdi k praktickému lékaři na test. Není to nic hrozného, jen vypiješ cca 0,5l glukozového roztoku a následně ti odeberou krev. Za klid duše to určitě stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to spíš viděla na spojitost s tou panikou...nebo takto to aspoň bylo u mě. Bála jsem se, že mám cukrovku, ale všechno v normě. Jak jsem přišla na příčinu (je to v hlavě) - tyhlety stavy je mi strašně špatně, na omdlení, musím si dát něco sladkýho - zmizely jako mávnutím proutku :-). Mimochodem, když si člověk přečte něco o tom, co cukr způsobuje v těle, ještě se tím spíš dorazí, pokud je příčinou právě psychika a ne cukrovka. Jak známo cukr zjednodušeně řečeno pořádně cvičí s psychikou, takže tě ještě spíš víc rozhodí. Dodatek - nejsem doktor, ale vyvozuju ze selskýho rozumu a vlastní zkušenosti :-)

      Vymazat
  46. Milá Mio,
    vždycky u takových ,,práskacích" článků cítím k těm zpovídajícím se lidem velký respekt - zrovna dnes, kdy se čeká, že jsme každý perfektní, je každá taková upřímně vyřčená pravda odvážná.
    Taky ulítávám na Harrym ( Rowlingová to napsala chytře :-), panický strach z hadů znám( jj, Anakonda a Hadi v letadle jsou dobré filmy pro šokovou terapii), nesnáším výšky a létání ( proto se asi nikdy nepodívám za oceán:-(.
    Vlastně jsem chtěla napsat, že na té civilní fotce jsi velice podobná Brigitte B.
    Přeju krásné léto, Dana.

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj, Mio <3 Mohla bych se tě prosím zeptat, jak jsi přišla na to, že trpíš panickou poruchou? Řekl ti to nějaký odborník nebo ty sama? Asi tak poslední půl rok se mi děje přesně to, co popisují v tom odkazu, který jsi sem dala. Netuším, co to je... Měla bych s tím zajít např. k psychologovi nebo tak něco?
    Předem moc děkuji za odpověď. <3
    Přeji hezký den, Luci

    OdpovědětVymazat
  48. wow stěhování do Prahy :) přeju hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  49. Miuško ♥ hrozně moc se mi líbí jak jsi úplně otevřená vůči nám čtenářům :) jsi úplné sluníčko, vždycky mě hrozně potěšíš a zlepšíš den ♥ přeju ti hodně štěstí s prací a i s bytečkem (doufám že bude i článek!) ♥
    p.s. máš u mě bod za harryho :D ♥

    OdpovědětVymazat
  50. Ja tiež oceňujem, že si takto vyšla s kožou na trh. Mňa panika tiež nepríjemne prekvapila pred 3 rokmi. Našťastie som si taktiež uvedomila, že to proste vzniká v hlave a ja si to dokážem len zhoršiť. Chvalabohu u mňa tiež tieto ataky nie sú nejaké časté. Tak držím palce..aby sa úplne vytratili :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj Mio, děkuju za článek. Vždycky jsem trpěla (dle mého názoru) nadměrným pocením dlaní, ale nikdy mě nenapadlo přemýšlet, jestli se nejedná o nějakou nemoc/poruchu. Zajímalo by mě, jak jsi to třeba řešila ve vztahu s přítelem? Já osobně se stydím, když se mám s někým držet za ruku, a proto se takovým situacím záměrně vyhýbǎm. Nikdy jsem to ale nezkoušela nijak řešit, tak asi využiju rad z komentářů.
    Přeji příjemné bydlení v Praze!
    T.

    OdpovědětVymazat
  52. Ahooj Mia, ďakujem Ti za Tvoju úprimnosť. Aj mne sa pred troma mesiacmi "podarilo" prekonať panicky atak, je to velmi neprijemny pocit, nevedela som, čo sa deje ... aj preto by som tuto svoju skusenosť, hoc negatívnu, chcela využiť a možno poradiť niekomu, kto si niečím podobným prechádza a je zmatený.. aj vďaka Tebe viem, že nás je viacej :-) Viem, že to pre Teba nie je jednoduche, ale ak by si to predsa zvážila, mohla by si porozmýšľať o článku ako sa Ti to stalo, ako si sa s tým vyrovnávala a ako si proti tomu bojovala, aké opatrenia si proti atakom spravila, nakoľko si myslim, že poznáš ten spravny "navod" vychadzajuc z toho ako si sa s tým vysporiadala:-) myslím, že by si pomohla viacerým z nás... ďakujem a prajem všetko dobré, nech je Tvoja zmena v bývaní v Prahe len a len pozitívna! :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Mio, ráda bych věděla, jaká je ta práce tvých snů? Pokud to tedy není moc osobní... :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  54. držím palce s novou prácou a teším sa na posty o dekorovaní! :)

    OdpovědětVymazat
  55. Moc zajímavý článek... :) Zaujala me ta panická porucha (celá já..) zajímalo by mě jak to vypadá...jsem divná :DD Ale je to zajímavý. Já mám často depky a naprosto se celá na několik dní uzavřu a jen ležím, nekomunikuji s okolním světem a mám záchvaty klepání a pláče. Harry Potter....#jsimůjčlověk!
    Přeji hodně štěstí ohledně nové práce :P Jsem ráda, že se ti krásně plní sny a jsi šťastná. Doufám, že se brzy dopracuji k podobné spokojenosti jako ty. :)
    chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  56. HP je nej! Jako menší jsem byla dokonce i na táboře HP, jaký jsem maniak :D ... mám bratra, co se narodil 8.8.1988, takže je osmičkou taky dost posedlý :)

    A Miuš! Strašně ti to na téhle fotce sluší. Opravdu moc :)

    OdpovědětVymazat
  57. Já bych se zastavila u stravy - klasický CUKR JE JED!!! Já sladké také miluji, ale vím, že tělu, ani fyzicky, ani psychikcy neprospívá. V žádné podobě. Víš, že je příčinou nejen cukrovky, ale i rakoviny?? A bohužel je ho všude zbytečně moc! Dokonce i v obyčejném mléku, jogurtech, v chlebu, rýži,.... Když to tak člověk zkoumá v supermarketu, je to fakt děs, co se firmy do nás snaží nacpat - práve proto, že cukr je návykový a zvyšuje tedy konzumaci dalších potravin (a plní kapsy potrav. firem). A to jsme na tom v ČR ještě dobře, chudáci Američani vypadají tak jak vypadají jen kvůli tomu, co do nich americké firmy cpou horem dolem...

    Nicméně, zkus si to paleo. Zkus si různé alternativy. Zkus třeba keto stravu. Hlavně NEVĚŘ českým rádoby nutričním poradcům, kteří jen papouškují, co do nich jiní nasypali a sami si nic neověřují!!! Doporučuji nastudovat si (ne v ČR) studie o tuku který u nás každý haní, ale nic o tom neví...
    Člověk musí PŘEDEVŠÍM naslouchat svému tělu! A vyhýbat se cukrům (v jakékoliv podobě) jak jen to jde! Čím méně budeš konzuomovat cukr, tím méně ti bude chybět. GOOD LUCK!
    PS. Pokud bez sladkého nemůžeš žít, doporučuji knihu I QUIT SUGAR.

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Mio, musim reagovat na Tvuj clanek, protoze hned prvni Tvoje priznani me dojalo snad nejvic v posledni dobe.. V zivote by me nenapadlo, ze tak dokonale pusobici divka jako Ty by se mohla potykat s takovou veci jako je nadmerne poceni.. Trapi me to cely zivot.. Podat nekomu ruku, sledovat jak si ji po podani nenaaapadne otira, podat nekomu telefonni sluchatko a snazit se jej rychle po sobe otrit, prvni rande a strach ze bude teplo a ruce se mi budou jeste vice potit.. Mam tak silne vzpominky z detstvi jak sedim v lavici pozoruju svoje uplne mokre dlane a rikam si proc ja? Vadi mi se dotykat i nekterych bizuternich sperku, ci dulezitych papiru, ze si je zpocenymi dlanemi znicim.. Tragikomicke je, ze i nyni, kdyz drzim telefon mam uplne mokre dlane a to mame v kancelari klimatizaci.. Naucila sem se s tim zit a uz me to netrapi, ale z celeho srdce Ti musim podekovat, ze jsi to pojmenovala tak jasne a nahlas.. Ze nejsme samy.. Mej se krasne a preju spoustu krasnych hadriku;) p.s. Vcera sem byla po delsim case v obchodnim centru cerny most, sice lehce z ruky, ale obchody nevybrakovane a velka koncentrace znacek, doporucuju:)
    Pa ,
    Katka

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡