DIY: Chanel & kisses

Ahoj všem! Pro tentokrát jsem si pro vás přichystala malou inspiraci. Ozdobila jsem si vázu a vyrobila si obrázek do "starožitného" rámečku. Jak jsem to všechno udělala a co jsem k tomu potřebovala se dozvíte dále v článku. Je to ženské, elegantní a snadné. Zvládne to určitě každý z vás.

Nedávno jsem objevila tuto inspiraci (následující fotky) na pinterestu a vzpomněla jsem si, že jsem vlastně něco podobného viděla u Míši (Style with me) ve videu, kde vyráběla dekorace do pokoje. Vyrobila si obrovský ''parfém''. Moc se mi to líbilo, a tak jsem se rozhodla, že si v podobném stylu ozdobím svou skleněnou vázu.

Ke zdobení byla potřeba samozřejmě váza (ale můžete si vlastně podobně ozdobit cokoliv), dále staré perlové náramky, vytisknutý obrázek ''CHANEL'', tužka, pravítko, nůžky a tavná pistole (tu jsem si vypůjčila/každopádně mám pocit, že by to šlo i třeba s vteřinovým lepidlem).
Nápis jsem si vyrobila ve Wordu. Můžete si ho tu stáhnout ode mě nebo i na Googlu, kde jich najdete více, lišících se stylem písma. Obrázek jsem si vytiskla vícekrát, v různých velikostech, abych jej měla do zásoby, kdybych něco zkazila, a abych se mohla pro velikost rozhodnout až během práce. Vybranou velikost jsem tedy vystřihla a nalepila na sklo.

Když lepidlo uschlo, ujistila jsem se, že obrázek drží. Vše bylo ok. A tak jsem zničila staré náramky, abych mohla nápis ozdobit perličkami. Perly jdou s Chanelem ruku v ruce, tak mě napadlo, že s nimi obrázek dozdobím. Zkusila jsem si to nejdříve nanečisto, abych si byla jistá, kolik perel použiji a jak je umístím. Poté jsem je jednu po druhé přitavila po všech stranách obrázku a vytvořila tak pomyslný rámeček.

A co by to bylo za smutnou vázu, kdyby v ní nebyly květiny? Žádné pěkné jsem momentálně v obchodech nenašla, a tak jsem si pořídila tyhle překrásné umělé růže z Albi. Je jich ve svazku 28 a stály 149,- Kč. Měli je i v bílé variantě. Sice mám mnohem raději květiny živé, ale když je doma zrovna nebudu mít, dám do vázy tyto. Jen jsem je tedy musela o dost zkrátit. Byly na mou vázu příliš dlouhé. Ale to už byl jen detail.

Voilá! Mám z vázy velkou radost. Přitom to bylo tak snadné.

Druhým DIY je úplně ta nejlehčí věc, ale ve výsledku vypadá také moc hezky. Hodí se do holčičích pokojíků (pro děti) ale i na noční stolek nebo na místo, kde se líčíte. K výrobě je potřeba hezký rámeček (to už je na vás, zda si ho koupíte nebo vyrobíte), kus kartonu a několik oblíbených rtěnek. Potom už jen opusinkujete vystřižený kus karton, necháte uschnout a zafixujete lakem na vlasy.

Na mém kosmetickém stolku se tento bílý rámeček plný polibků skvěle vyjímá! Co myslíte?

Věřte mi, že já opravdu nejsem moc šikovná, když jde o ruční práce. Mám ráda umění, ráda maluji a kreslím, ale nějaké vyrábění a lepení skončí většinou naprosto katastrofálně. A proto se už dobrovolně do podobných věcí nepouštím. Ale tyto dvě diy byly úplně v pohodě, takže se určitě nebojte něco podobného také vyzkoušet. Pokud se inspirujete, budu moc ráda, když mi pošlete fotku nebo mě třeba označíte na instagramu. Potěší mě to a ráda se podívám, jak vám to šlo! Věřím, že to spousta z vás zvládne ještě mnohem lépe, než já. Mějte se pěkně a v komentářích mi povězte, co jste si naposledy vyrobili vy!

37 komentářů:

  1. Vyzerá to super. Tá vaza je fakt pekná :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se moc líbí hlavně ta váza, ale pokud tam budeš mít živé květiny ve vodě, je třeba být hodně opatrná, abys obrázek nenamočila, to jediné mě trochu odrazuje. Ale stejně jsi šikula :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí, když přetřeš Herkulesem i ten obrázek, vytvoří se na tom takový filtr, jako lak, který po zaschnutí zprůhlední a pak to můžeš namáčet, jak chceš :)

      Vymazat
  3. šikovná, určitě se něčím inspiruji, asi tím obrázkem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je naprosto boží! Hned jdu hledat nějakou použitelnou vázu a perličkový náramky <3

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, to je strašně krásný! Jsi moc šikovná :))

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, moc se ti to povedlo:) vypadá to krásně!
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  7. páááááááni užasný si šikovná určitě to zkusim

    OdpovědětVymazat
  8. Já to viděla už u Bethany :-) je to pěkné

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasný a skvělý nápad Mio :) Moc díky za úžasnou inspiraci :)

    Velká letní Giveaway!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Váza vypadá nádherně a rámeček se rtěnkami taky! Jsi šikovná! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  11. Super! To druhé nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ten rámeček s pusinkami mě zaujal, určitě si v nejbližší době taky takový udělám!:-) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  13. Veľmi pekná výroba :)

    Rozhodne si nenechaj ujsť moju 1. GIVEAWAY http://co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk/2015/07/sutaz-s-findkeyeu-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný Miuš! Viděla jsem to už dřív a taky jsem se na to chystala, máš to vyrobené moc krásně a s těmi perličkami je to super upgrade :)

    OdpovědětVymazat
  15. Rámček s pusinkami ma dostal! Vyzerá naozaj krásne :-)

    OdpovědětVymazat
  16. úplně super, ten rámeček žeru!:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Líbí se mi jak váza, tak rámeček :) Skvělá inspirace

    OdpovědětVymazat
  18. Úžasná inspirace!

    Krásný víkend! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  19. Tu vázu si urobila tak krásne, že keď som ju videla najprv na Instagrame, tak som si myslela, že je kúpená:) Mám rada takéto doma vyrobené dekorácie, človek k nim má oveľa väčší vzťah ako keď si niečo kúpi v obchode:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
  20. No tak to je úplná bomba! Musím si to hned taky vyrobit. Ty květiny vypadají jak živé, tím Albi myslíš to papírnictví?

    OdpovědětVymazat
  21. Mio, tohle je senzační! Mám doma nepotřebné korále a už vím, co s nimi! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Tieto som už videla na pintereste a chcela som ich skúsiť, ale nejako som na to zabudla.. Teraz keď som videla, ako úžasne vyzerajú u teba, tak ich už musím čím skôr spraviť! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to se povedlo!<3 Vypadá to naprosto fantasticky Miuš:)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to je super náhoda, protože já si ten rámeček koupila před měsícem v ikee velkej a taky udělala kisses ! :D Tyjo, mám radost :D a ta chanelka je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  25. váza vypadá krásně a moc se mi líbí i ty umělé růže, takové hezké se jen tak nevidí :)

    OdpovědětVymazat
  26. Zajímavé nápady, skvěle zpracováno a opravdu naprosto perfektně nafoceno... Inu, co dodat, jsi šikulka :)

    OdpovědětVymazat
  27. Wow určitě musim vyzkoušet, vypadá to přímo božsky. :o

    OdpovědětVymazat
  28. To je moc hezké Mio, šikulka :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Úžasná dekorace! Určitě si to taky vyrobím, úplně se mi to bude hodit do pokoje! Moc děkuji za inspiraci 😊

    OdpovědětVymazat
  30. Mio, to je naprosto úžasný!!! Hned jak seženu ty perly se do toho pustím! :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡