My haircare routine (updated)

"Co používáš na vlasy?" - tak to je jedna z nejčastějších otázek, kterou mi mé okolí pokládá. A já vždycky nevím, co hned odpovědět, protože moje péče o mé vlasy není nijak zvláštní ani zázračná. Mé vlasy jsou přírodní se světlejšími konci (což jsou ještě stopy po silver šamponech). Na rozčesání používám Tangle teezer a moc vlasy netrápím žádnými tepelnými úpravami (nežehlím si je, často ani nevysušuji, pokud zrovna nepospíchám, jen je občas natočím kónickou kulmou, ale to tak jednou za dva týdny). Do salónu chodím zhruba čtyřikrát do roka, a to pouze na zastřihnutí konečků. Co se týče samotné péče, jsou na místě pouhé dvě slova: Aussie a Lush.

Značku Aussie používám už od doby, kdy u nás v Čechách ještě nebyla, ale byla k sehnání v Německu. Hned po prvním vyzkoušení jsem si produkty naprosto zamilovala a už jsem nechtěla jiné, pouze jsem střídala různé řady. Aussie pochází, jak už její název vypovídá, z Austrálie. Každá řada obsahuje nějakou výjimečnou ingredienci, jako například eukalyptus, mátu, třešňovou kůru... Nejsem chemik, ani vědec, takže vám tu nepovím nic podrobného o složení, ale jako věrný spotřebitel vám tuto značku mohu jen a jen doporučit. A konkrétně na mé vlasy mi nejvíce vyhovují řady Miracle moist na suché a poškozené vlasy a novinka Miracle shine pro unavené mdlé vlasy. Zvláště pak právě řada Miracle shine, kterou používám asi měsíc a lepší vlasy jsem neměla. Jsou živější a krásně se lesknou, což mi říká i mé okolí. Mám Aussie tak ráda, že se bez něj neobejdu ani na cestách, proto si čas od času pořizuji i cestovní balení. Pokud značku Aussie vůbec neznáte, klikněte sem na DM web nebo na jejich českou fb fan stránku pro větší info.

Další kosmetickou značkou, kterou na své vlasy hojně používám, je britská kosmetika Lush. LUSH je čerstvá, ručně vyráběná kosmetika netestovaná na zvířatech. 100% vegetariánská,  84% veganská, 70% samokonzervační a 36% nahatá = bez obalů. A vedle toho všeho mi ohromně vyhovuje a dlouho vydrží. Opravdu - výrobky jsou sice dražší, ale výdrží se nedají srovnat s výrobky z drogerie. Na jednou použití jich stačí úplná trošička. A teď tedy k tomu, co mám nejraději...
 
Můj nejoblíbenější šampon je Big. Není divu, že patří do absolutních Lush bestsellerů. Obsahuje mořskou sůl, kokosový olej, citrony, limety, mořské řasy, neroli, vanilku a pomerančový květ. Je ideální pro zplihlé vlasy. Krásně je vyčistí a dodá jim objem a lesk. Často ho používám společně s kondicionérem Veganese, ale teď jsem zrovna nedávno spotřebovala, takže bude třeba doplnit zásoby. No a pokud mám zrovna hodně mastné vlasy (nebo jsem na cestách), ráda používám šampuk Honey I washed my hair. Jde o tuhý šampon, kterým stačí dvakrát přejet mokré vlasy a zase uložit do krabičky. Tohle malinkaté množství vytvoří spoustu pěny, vlasy důkladně umyje a ještě je navoní medem, mmmm.
Mezi mé oblíbené Lush kondicionéry se určitě zařadily tyto dva zázraky. Jsou tuhé, překrásně voňavě, mají blahodárné účinky, ale jsou bohužel zatím dostupné pouze v obchodě Lush na Oxford street. Fialový Super Daddy-O má ještě intenzivnější účinky než šampon Daddy-O (který je u nás v ČR). Nádherně konečky vlasů zesvětlí a provoní, ale nevysušuje je, protože má mastnou texturu. Růžový The plumps je kondicionér, který podpoří objem a vlasy navíc i skvěle vyživí. Oba stály necelých 6 liber.
Masku Roots musíte povinně všichni jednou vyzkoušet! Alespoň ve vzorečku. Je to dokonalost v kelímku.Obsahuje mátu, med a olivový olej. Po nanesení chladí a vyživuje pokožku. Má se ve vlasech nechat 20-30 minut, poté smýt. Věřte mi, že pocítíte rozdíl. Já jsem k téhle masce přišla až v UK, což mě dost mrzí, protože ji u nás v ČR už nějakou dobu máme v obchodě běžně v prodeji. Dalším produktem, který můžete vidět na fotce, je Sunny day. Ten jsem obdržela jako dárek v britském Hair labu. U nás bohužel k dostání není, ale doufám, že jednou bude. Je rovněž naprosto úžasný pro všechny, co mají problémy s elektrizujícími vlasy (hlavně v zimě). Konečně něco, co opravdu funguje a nezatíží.

A jako poslední zmíním tři produkty, které nepoužívám tak často, ale občas se mi hodí. Arganový olej je klasikou na zachránění roztřepených konečků. Stačí ho pár kapek. Konečky se sice mírně zmastí, ale vyživí a zacelí. Dalším pomocníkem je mi lak na vlasy Miracle hairspray shine + hold od Aussie. Nemám ráda silně tužící a lepivé laky, a tento naštěstí nedělá ani jedno. Používám ho jen, když si vlasy navlním - na jemné zafixování a lesk. A mým posledním oblíbeným produktem je má stálice - suchý šampon od Batiste s vůní třešní. Když je nejhůř, 100% funguje.

Používáte i vy některý z mých oblíbenců?
*Aussie seženete v DM drogerii a Lush v Praze v OC Palladium nebo na lushcz.cz.

41 komentářů:

  1. Ja miluju tu vuni samponu Aussie, ale s myma vlasama si vubec nerozumi. Po zadnym jinym samponu jsem nemela tak hnusny vlasy, jako prave po Aussie. :( Takovy tvrdy, uplacnuty, naprosto nerozcesatelny a "vrzajici". Tak mi tu lezi v supliku a jen k nemu obcas cicham. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo vážně? Ale je dost možný, že ti prostě nesedne ta řada. Mně třeba moc nesedne Luscious long, a to mám dlouhé vlasy...

      Vymazat
    2. Mám to stejně jak Roxy....Strašně mi voní, ale vlasy mám po tom hnusné - zplihlé, blbě česatelné a takové zacuchané. Isabela

      Vymazat
    3. Tak to jsme na tom úplně stejně Mio! Já jsem si jako první produkt od Aussie koupila právě kondicionér Luscious long. Je to naprostá katastrofa, která na mé vlasy vůbec nezabírá.
      Řekla jsem si, že od nich už žádný produkt nechci, ale po tom, co jsem si přečetla tvoji recenzi dám Aussie ještě šanci.
      Jakou řadu by jsi doporučila nejvíce? (Mám do pasu dlouhé, mastící se u hlavy a v délkách úplně suché vlasy)
      Předem děkuji za odpověď, Anna. :-)

      Vymazat
    4. Mně se po Aussie sloupala celá hlava a nakonec z toho byla dermatitida, až za 9 měsíců mi to zmizelo celé. Je to narvané sulfáty, nikdy víc. Lush pro mě taky není, mají fajn složky, ale až na konci seznamu a taky tam cpou SLS, SLES a to mojí pokožce na hlavě začalo postupně vadit. Když už Lush, tak masku nebo kondicionér.

      Vymazat
    5. Taky tak. Aussie ne

      Vymazat
  2. Všechny produkty vypadají skvěle :) Já už dlouho uvažuji o něčem z Lushe, tak asi kouknu po té masce. :)

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ani nevíš jakou jsi mi tímhle článkem udělala radost! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Batiste jsou opravdu ty nejlepší suché šampony... Rukou mi prošlo opravdu hodně zástupců různých značek a Batiste naprosto nejlepší! :) Jinak jsi mě moc nalákala na Big šampon, utíkám do Lushe! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Šíleně miluju kondicionéry 3 Minutes Miracle od Aussie (zvlášť kvůli jejich vůni), šampóny bohužel kvůli problematické pokožce používat nemůžu. Batiste je zase skvělý pomocník při temných dnech, ale radši mám Blush. :D :D Nicméně můj asi nejvíc používaný vlasový produkt je Sea Salt Texturising Spray od Toni&Guy. Krásně mi pomáhá k hezčím vlnám a pro ty, co mají vlnité vlasy určitě doporučuju. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si nakoupila spoustu produktů od Aussie po tom, co o této značce začala psát Plum jako jedna z mála mezi bloggerkami a musím říci, že tuto značku už nikdy více. Tak hrozné vlasy jsem snad nikdy neměla. Navíc předtím jsem měla vlasy normální a teď mám vlasy mastné. Dříve mi stačilo si je mýt tak 1x za 5 dní a teď je musím už více jak rok mýt obden abych mohla vyjít mezi lidi. Plus se mi ještě po Aussie na půl roku začaly tvořit dost lupy. Naštěstí mě toho doktorka dokázala zbavit. Ovšem své normální vlasy zpátky asi jen tak nedostanu. Musím říci, že tato značka mě hodně zklamala a ničeho nelitují v životě více než že jsem jí vůbec vyzkoušela :´(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se prosím zeptat, jak tě toho doktorka dokázala zbavit? :( Mám stejný problém, zatím mě lupů nic 100% zbavit nedokázalo...Předem děkuji za odpověď! Pája

      Vymazat
  7. Miuš <3 Kde kupuješ ten arganový olej a kolik prosím stojí? Zatím jsem ho nikde neviděla. Děkuji za odpověď :)

    Luci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mě to zajímalo.. Podle obalu bych ale soudila, že v Německu :(

      Vymazat
    2. Nejsem sice Mia, ale... Čistý arganový olej koupíte ve spoustě zdravých výživ, případně na internetu. Sama doporučuju nějakou verzi zbavenou typické "vůně", protože klasický arganový olej docela smrdí. Třeba tady je i za slušnou cenu: http://www.eshop.ekokoza.cz/vyroba-mydel-a-kosmetiky/rostlinne-oleje-a-tuky/arganovy-olej-bio-dezodorovany.html :)
      Simona

      Vymazat
    3. Moc děkuju. :))

      Luci

      Vymazat
  8. U mě byl Aussie totální propadák:(. Dost mě to mrzelo, jelikož ta žvýčková vůně je prostě boží. Holt někomu asi nesedne. Fakt je, že mám (spíš měla jsem) neskutečně zničené vlasy a nepomáhalo vlastně vůbec nic, tak jsem je nechala šmiknout a je to :D! Každopádně teď se chystám udělat útok na LUSH a pořídit si nějakou fajn masku:)

    OdpovědětVymazat
  9. moc krásný článek už dlouho chci vyskoušet značku Aussie tak uvidíme

    OdpovědětVymazat
  10. Suchý šampon od Batiste jsem poprvé vyzkoušela v miniaturkách a hrozně mě překvapil. Nedávno jsem si byla i pro plná balení a moc se těším na jejich používání. Od Aussie jsem zatím nic nezkoušela, ale třeba někdy něco vyzkouším. Já na vlasy používám ráda kokosový olej. :)

    Monča

    OdpovědětVymazat
  11. Ja jsem aussie zkousela ve vzorecku a teda me asi nijak moc nesedl. Pro me zadny zazrak.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Od Lushe jsem pár produktů už vyzkoušela, ale bohužel za srdce mně to moc nechytilo :-( Sprchový gel v pidi velikosti sice nádherně voněl, ale za jeho cenu bych si pořídila v drogerii 5 jiných gelů v plné velikosti, krém na vlasy R&B mi nesedl účinky ani vůní, tak putoval dál a profláknuté a oblíbené mýdlo Honey i wash the kids mi místo hydratace přineslo vysušenou pokožku :-( Zkoušela jsem více produktů, ale dopadlo to hodně podobně, ať už byly na vlasy či pokožku. Nicméně stále mě lákají jejich balistiky, ale nemám vanu, ve které si je vychutnat :-D
    Maska Roots mě z tvého popisu zaujala, ale podle Lush popisu mi balení vydrží 2-3 použití... :-(
    Jinak Aussie jsem zatím nezkoušela a jsem popravdě na vážkách z dvou odlišných táborů, jeden značku vychvaluje do nebes a druhý ji posílá do pekla... :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Co více k tomu říci, nádhera :-))

    OdpovědětVymazat
  14. Batiste šampon plánuji otestovat poprvé zítra, tak jsem zvědavá :) Aussie jsem zkoušela, měla jsem řadu na dlouhé vlasy a ten 3 minutový zázrak, ale nic mě bohužel nezaujalo. Měla jsem i Big, ale za mě taky žádný zázrak, Zkoušela jsem ho nanášet mnoha způsoby, ale vždycky mi půlka soli z hlavy opadala :( Takže ve výsledku mě to vyšlo dost draho. Ale hodně se těším na ty novinky, snad k nám někdy dorazí :)

    OdpovědětVymazat
  15. Používam od Aussie radu Miracle moist a taktiež som spokojná. Zamilovala som sa do tej vône a hebkých vlasov už po prvom použití :) Chystám sa takisto na Miracle shine, keď o tejto rade počúvam toľko chvály. No ešte mám v zásobe Rakytníkovú radu s efektom laminácie od Natura Siberica, na to som poriadne zvedavá :) Inak na končeky a ako masku používam obyčajný kokosový olej a suché šampóny od Batiste milujem :)

    OdpovědětVymazat
  16. Kiežby sa u nás predávali tie´ˇz :(

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Batiste mi v koupelně nesmí chybět, už mě párkrát zachránil. Aussie šampony jsou super, ale s kondicionérem pro dlouhé vlasy jsem měla trochu problém. Když jsem se ráno vzbudila, místo vyživených konečků jsem měla cosi, co připomínalo chumdel slámy. Nejdřív jsem si myslela, že je to tím, že by konečky už potřebovaly zastřihnout, ale poté, co jsem vyměnila kondicionéry, jsem s tím už problém neměla. S Lushem mám zkušenosti, co se týče čištění pleti (Ultrabland) a to má u mě 1*, takže určitě zkusím i něco na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  18. ja Aussie jeste nikdy nevyzkousela, odrazuji me rozporuplny recenze na ne a nejsem si jista, jestli se mi za to chce davat takovy penize a pak byt nespokojena .. nejvic by mi vyhovovalo ,kdyz bych si mohla zkusit jenom nejaky vzorecek a vedet, na cem jsem .. ale treba je jednou zkusim :) zatim pouzivam sampon od syoss a neoplachovy kondicioner od schwarzkopf :)ú

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  19. celkom ma zaujali tie produkty od Lashu :) a máš nádherné vlasy ♥
    Beaute Caresse

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Miuš! Já jsem tedy také moc nebyla spokojená s těmi Aussie šampony, ale zato ty jejich stylingové přípravky jsou naprosto perfektní! 💚

    OdpovědětVymazat
  21. Taky mi nesedne Aussie, zkoušela jsem dvě řasy a prostě mi to vlasy nijak nezlepší... mám je dlouhé, těžké...
    A to samý Lush, před pěti lety jsem zkoušela šampuky, tuhej blond, American cream a prostě na prd... potom ještě masku na blond vlasy (jméno si nepamatuju) a ta nebyla špatná, ale na tři použití byla fakt drahá a zase to nebyl žádnej zázrak...

    Já mám prostě svatej grál masky Loreal z řady série expert... zkoušela jsem všechny a jsou božský
    naopak šampony z této řady mi vůbec nevyhovují :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Batiste ani Aussie mi vůbec nevyhovuje. Ale s Lush jsme na tom podobně.

    OdpovědětVymazat
  23. Už mám v plánu značku Aussie vyzkoušet a nemůžu se dočkat, až se k tomu dostanu :-)

    OdpovědětVymazat
  24. batiste je fajn, ale s Aussie mám podobné špatné zkušenosti, ale zkusila jsem jen dva, vlasy po něm mám krásné, ale jinak mi vysušuje pokožku, takže jsem pak měla hrozně lupy a nemohla se jich zbavit, až kokosový olej zabral, tak že na každý den určitě ne, jedině střídat s jiným, ale dost jsem slyšela, že ze zahraničí nebo z kadeřnictví je lepší z dm, ale s tím zkušenosti nemám. .

    OdpovědětVymazat
  25. Aussie produkty mám taky ráda :)

    OdpovědětVymazat
  26. Moc příjemný článek. :) U Aussie opravdu nejspíš záleží, komu jaká řada sedne.. Mojí prvotní negativní zkušenost s řadou Luscious Long, která mě absolutně zklamala, naprosto přebyla zkušenost s řadou pro každodenní nytí vlasů Mega, kterou jsem dostala k Vánocům, o té doby nepoužívám nic jiného a pěju na Aussie samou chválu. :) Hrozně jsi mě ale nalákala na ten šampón Big od Lush, protože nám moc ráda přírodní kosmetiku a ty ingredience jsou úplná poezie. :) Hezký den. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Super článek, tu novou řadu Miracle shine od Aussie mám doma a moc se těším až ji poprvé vyzkouším :) Jinak Lush mě láká opravdu hodně, budu muset něco rozhodně zkusit :)

    New in: May 2015

    OdpovědětVymazat
  28. produkty na vlasy od Aussie jsem si také velmi oblíbila, ale bezkonkurenčně nejlepší vlasové produkty z drogérie jsou z řady Oxygen Moisture od Dove - ta mě opravdu velmi mile překvapila :) zaujala mě maska Roots, tu bych určitě chtěla vyzkoušet, z Lushe jsem pořádně na vlasy nic nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  29. Pěkný článek Mio, děkuju ti za něj. :) Produkty od Aussie znám a používám, ale LUSH jsem ještě nezkoušela. Ale jak tak čtu tvoje články, začíná mi docházet, že na tom LUSHI asi fakt něco bude a že bych měla nějaké produkty zkusit. Takže myslím, že jsi mě přesvědčila. Až budu v Praze, zajdu si tam pro pár věcí, které jsi psala že používáš a máš ráda. :))

    OdpovědětVymazat
  30. Nevím proč ale zrovna Aussie mě vůbec neláká a v drogerce tuhle značku bez povšimnutí míjím. Já jsem co se vlasové péče týká celkem spokojená s Alverde - jak se šampony tak s kondicionéry a světe div se, úžasný kondicionér s argonovým olejem má za pár kaček Balea a ten mi přijde vážně super. Dee.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡