You smell so good. They should bottle you up and sell you.

Malý vtip na začátek. :-) Po delší době jsem se rozhodla sepsat recenzi na mé čtyři nejnovější parfémy. Budu se snažit být stručná. Když jde o vůně, jsem schopná se bavit klidně i hodiny, což už asi víte, pokud mě nějakou dobu sledujete. Parfémů mám dost (asi dvanáct), ale víc než polovina z nich už je na dně, takže začínám hledat inspiraci na jaro léto.

Giorgio Armani Sí (eau de parfum)
Ten nejkrásnější parfém, jaký jsem kdy měla. Dostávám na něj nejčastěji komplimenty a cítím ho na sobě i já, což se mi líbí. Voním si s ním i vlasy. :-) Je výrazný a sladší. Má dlouhou výdrž. Je téměř dokonalý. Jeho jedinou nevýhodu vidím v tom, že ho mám dva měsíce a už mám na dně tak centimetr (fotky jsou staré měsíc). Tohle se mi stalo jen s parfémem od Michaela Korse. Nevím, zda je to tím, že jej používám často, ale přijde mi to tak trochu "drahá sranda" vypotřebovat, celkem poměrně dost drahý, parfém za pouhé dva měsíce. Jak dlouho parfém v průměru vydrží vám?

Marc Jacobs Daisy dream (eau de toilette)
Tahle vůně mě bohužel zklamala a nemohu vám ji doporučit. Miluji flakonek. Je nádherný. I vůně je moc hezká, květinová. ALE vůně vůbec nevydrží. Necítím ji po půl hodině ani já, ani okolí, a to i když se zeptám. A to je dost na nic. Čekala jsem bohužel víc. Dostala jsem ho k recenzi od Sephory. Měla jsem z něj velkou radost, ale kdybych si ho pořídila sama, litovala bych. 

Benefit cosmetics Under my spell Noelle (eau de toilette)
Naopak tato vůně je pro mě zas velkým překvapením. Líbí se mi jak retro lahvička, tak i  její zajímavá vůně - na toaletku velmi výrazná. Cítím v ní vanilku, maliny, jasmín, fialky i růži. Musím vyzdvihnout i dobrou výdrž. Na parfémy asi nemá, ale jako toaletka si vede skvěle. 

Clinique Aromatics in white (eau de parfum)
Nádherná vůně plná květin a dřeva. Parfém je výrazný a smyslný. Skládá se např. z fialek, růže, pomerančového květu, pačuli, přičemž jeho základ je směsí vanilky, ambry, pižma a pryskyřice. Stručně bych ho ohodnotila jako "zaujme a vydrží". Je výdrž je vážně skvělá. Je možné, že jste o tomto parfému dosud neslyšeli a vybavujete si pouze Aromatics elixir. Tahle novinka se totiž objevila teprve v prosinci (roku 2014). A podle mě vážně stojí za vyzkoušení. 

Jaký parfém naposledy zaujal vás?

42 komentářů:

  1. Tak naposledy jsem čichala k Chloe Love Story a Chloe Eau Florale, a strašně se mi obě líbily, takže budou moje. Tami

    OdpovědětVymazat
  2. Sí mám taky a jsem docela zklamaná, protože na mně vydrží vonět velmi krátce :(

    OdpovědětVymazat
  3. Mio jsi fakt super. Da se ti verit. Mam tvuj blog moc rada. Jsi moje nejoblibenejsi:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Giorgio Armani Sí mám už rok a jsem v půlce, je to jedna z nejlepší vůní, vydrží mi celý (stačí 2 stříknutí)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Mio, uděláš recenzi i na další parfémy které máš?

    OdpovědětVymazat
  6. maš skvělí voňavky užasní článek

    OdpovědětVymazat
  7. O Sí jsem docela prěmýšlela, protože voní vážně božsky, ale dva měsíce, je pravda, dost málo ://

    OdpovědětVymazat
  8. Armani je hroznej drzak a navic kdyz ho na sebe dam vic nez dva striky, citi ho cely velky openspace ve kterym pracuju. Fakt nevim jak se da tak rychle vypotrebovat :) A nemyslim to nijak zle, na me je proste moc intenzivni, to je ale ciste jenom otazka vkusu.

    Ten Clinique ale vypada zajimave, maji ho u nas v parfumeriich nebo v Clinique obchodech? Jsem ho jeste nikde nepotkala...

    OdpovědětVymazat
  9. Miuska, skvely clanok. :-)
    Ja som si v poslednej dobe zamilovala parfem Trussardi My Name, milujem jeho vydrz, ale zase je pravda ze na kazdom vydrzi inak. :-) Co sa tyka parfemu Si, ten chodim striekat do vsetych parfumeriach a kazdy den sa modlim nech mi ju zoslu samotne nebesa. :-DDD
    No a co sa tyka Clinique je pravda ze to vonu vobec nepoznam ale po tvojom clanku som hned zvedavejsia :-))
    Patty

    OdpovědětVymazat
  10. Mě osobně poslední dobou moc zaujala vůně Black Opium od YSL, je hodně sladká, takže chápu, že nebude pro každého, ale já už si na ni brousím drápky :D. Ještě, že mi přišel vzoreček, protože jinak by mě asi nechala chladnou - originální Opium nemůžu ani cítit.

    OdpovědětVymazat
  11. Máme stejný styl na vůně. Marc Jacobs Daisy Dream je úžasná, to samé Si. Na jaře si ale užívám MK Glam Jasmine. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Sí voní nádherně, ale jak píšeš, je to drahá sranda... Já miluju parfém Un Jardin Sur Le Nil od Hermés a snad všechny parfémy od Chloe <3
    Parfém mi musí buď někdo doporučit anebo musí mojí pozornost zaujmout flakonem. Pak až se rozhodnu ho očichat. Benefit má nádhernou lahvičku a na Clinique mě zaujal minimalistický vzhled. Až je někde uvidím, musím je otestovat!
    TEEZKA.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Mia, chcem len povedať že mňa celkom zarazilo ako si v Nicolinom videu pozdravila a hneď na to si si zakryla ústa. Nemáš sa za čo hanbiť si nádherná žena máš nádherné pery aj zuby aj úsmev :) vážne sa za to nehanbi prosím

    OdpovědětVymazat
  14. ja už dlho pužívam J.Lo Live- teraz mám ešte Nuit od Hugo Boss a naposeldy som si kúpila len takú malú do kabelky na párty- mužskú Zara Gold!

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Mio :),
    tak tento článek se mi hodně líbil, jak jsi parfémy zhodnotila. Líbily by se mi recenze i na Tvých zbylých 8 vůní :).
    No já nevím, jak dlouho mi vydrží partém, ale řekla bych, že dýl než na 2 měsíce. Já si teď chci koupit Dare od Guess a jinak si nejčastěji kupuju voňavky z Avonu
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  16. Mojou stálicou je Calvin Klein In2U. Mám minimálne 4 kamarátky, ktorým sa tak páčil, že si ho museli kúpiť. Hovorí sa, že na každom parfum vonia inak a je to 100%-ná pravda. Mám možnosť to pri ňom spozorovať. Napriek tomu, že ho musím mať doma VŽDY, je môjho srdca šampión Hypnose od Lancome :) Je to skôr večerná či zimná vôňa, ale vždy ma dostane a vedz, že zopár chlapcov tiež :D Hovorím z vlastnej skúsenosti. Čo sa týka jarných/letných vôní, tak jednoznačne kúsky od Salvatore Ferragamo!! :) Neviem si predstaviť vhodnejšiu letnú vôňu. Momentálne skúšam PLAY od Givenchy a som nad mieru spokojná. Nenazvala by som ju sezónnou vôňou z titulu ročných období, skôr jednou z tých, po ktorých siahneš lebo ti niečo pripomína, či hovorí! :D Snáď je to zrozumiteľné.. :D A vôňu Si musím vyskúšať!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Já jsem parfémoúchyl, mám jich 39 :-D a jede ke mně 40. a to bude Dupont Passenger, je to absolutně čistá vůně, nevím jak jinak ji popsat...
    Jinak miláčkové jsou všichni, ale nej, nej nej je Paco Rabanne black xs woman, Versace New woman, Chloe Chloe, Narciso Rodriguez, Dior Miss Dior <3

    Ale ten Clinique vypadá skvěle už od pohledu, musím zajít na čichanou...

    OdpovědětVymazat
  18. Od Giogio Armani doma parfém mám a nemůžu si ho vynachválit, tenhle vypadá taky bezvadně :) sice nemá tak hezký flakon jako Daisy dream, ale podle toho, co píšeš, určitě stojí za vyzkoušení :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  19. S tou Daisy Dream si mě teda moc nepotěšila, plánuju si ji pořídit....ale tak zase na každým drží vůně jinak, tak snad budu mit štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj tak mě zaujal právě ten Benefití co ukazuješ :D

    OdpovědětVymazat
  21. Já mám upřímně nejraději vůně Puma :D Nejsou přeslazený, což já na vůních nesnáším, voní krásně svěže a dlouho vydrží. Bonus je i jejich skvělá cena, ale byla bych za ně ochotná zaplatit i více :)

    OdpovědětVymazat
  22. Já mám právě s parfémy problém, skoro žádný mi nevoní. Proto už asi 5 let používám Lady Million od Paco Rabanne. Sí jsem zkoušela a vůbec mi bohužel neseděl. Omylem jsem si ho v parfumérce stříkla i trochu na prsty a ta vůně mi hodně vadila a nijak se ji nešlo zbavit :D. V poslední době jsem si ale moc oblíbila Black Opium.

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní26.02.15 0:05

    Já zbožňuji Beyonce Heat Wild Orchid... jen taky docela rychle ubývá, tak jsem z toho smutná :D chudý student

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Mio :) u těch voňavek je nejvíce poznat, jak jsme každý originál ;) mám doma miniaturu Daisy dream a ne jen že jsem se totálně zbláznila do její vůňe ale i na mě dost dlouho výdrží!
    Jinak za mě palec nahoru určitě ještě Marc Jacobs Dot a Lady Gaga Fame

    OdpovědětVymazat
  25. GA Si mi taktéž ubývá strašně rychle a výdrž se mi bohužel nezdá nijak omračující. Nemůžu se už dočkat jara, kdy přijde opět na řadu MK Jasmine Glam, tu vůni naprosto zbožňuju. Clinique jsem ještě nikde neviděla, ale zaujal mě flakonek, od Benefitu mám Carmellu - líbí se mi na mně jen v pořádný zimě a mrazu - takže ji zase tak často vzhledem k počasí v ČR nepoužívám

    OdpovědětVymazat
  26. Naposledy mě jednoznačně zaujal parfém od Guerlain L´Instant Magic a taky novinka od Estée Lauder Modern Muse Chic. A zrovna nedávno jsem někde zacítila Prada Candy a musím ji mít :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Název článku mě dost pobavil :D Já jsem s vůněmi docela nudná, protože točím pořád stejné dokola. Asi moje neoblíbenější je CK One Summer, která se vyrábí každý rok jiná a já tu svou musím dost šetřit, protože ji už neseženu.

    OdpovědětVymazat
  28. Páni, také jsem se chystala vydat článek o svých oblíbených vůních, ale bohužel nemám tak vytříbený sortiment :( moc ti závidím (i když se to nedělá :D) toho Marca Jacobse, božsky voní a ten flakónek bych musela pořád fotit! :)

    http://thankgodiamwoman.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  29. týjo, mě překvapuje, že na někomu Sí nevydrží. Taky ho mám a drží a drží a cítím ho na sobě ipo celém dni. Jinak ubívá rychle, přijde mi, že totiž nerozprašuje parfém ale vyloženě skoro celé čůrky parfému, skoro jako kdybych si dávala sprchu :D, takže člověk s tím musí počítat. Jinak já se Sí snažím opatrně dávkovat, protože jestli něco nemám ráda, tak jsou to "aury" prafémů, které kolem sebe mají některé slečny a člověk je cítí i na dva metry daleko. :D

    OdpovědětVymazat
  30. Zrovna v pondělí jsem očuchávala toho Marca a přišel mi skvělý, ale bez výdrže o něj teda nestojím. Moje srdcovka je už asi sedm let Gucci by Gucci, připadám si, že když se s ním navoním, tak jsem to já. K vánocům jsem dostala Acqua di Gioia od Armaniho a pak od Guess Dare. Obě jsou svěží, já se teď spíš snažila najít něco težšího, co by mohlo suplovat právě Gucciho, ale bez úspěchu. Každopádně Manifesto od YSL voní taky velmi dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Aktualne pouzivam vonu od Yves Rocher Melodia Lasky velmi dobre drzi, a na jar krasnu cistu vonu Neroli tiez od YR, taktiez co rada pouzivam je od Lanvin Marry Me

    OdpovědětVymazat
  32. Sí je naprosto úžasný. Mám ho od Vánoc a furt se ho nemůžu nabažit. Cítím ho na sobě téměř celý den, takže super. Všeobecně mám moc ráda perfémy od Armani. Doma mám ještě Code a odlehčenou verzi Code summer a ani na jednu z nich nedám dopustit!

    OdpovědětVymazat
  33. Teď používám Sea salt and woodsage od Jo Malone a hrozně moc si ho šetřím, protože nejde koupit u nás :)

    OdpovědětVymazat
  34. Sí zbožňuju, ale taky mi nějak mizí a přitom ho nepoužívám pořád... Aktuálně u mě vede YSL Manifesto :)

    OdpovědětVymazat
  35. Všetky voňavky sú veľmi pekné :) ja momentálne používam code od armaniho :) A ten názor je fakt super :D :P Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  36. Od Clinique mám parfémy moc ráda a podle popisu by se mi určitě líbil i ten od Benefitu :-) Jinak Daisy dream máš pravdu, já ho opakovaně v Portugalsku zkoušela, ale vždy rychle vyčichl..

    OdpovědětVymazat
  37. Úžasné! :) Sí musím vyzkooušet! Zase skvělý článek :)
    Zaujala mě Modern Muse od Estée Lauder a pak topová je od Guerlainu malá černá

    OdpovědětVymazat
  38. mne vonavka Si strasne smrdi praveze.. a hlava ma z nej boli ani nemam rada ked ju citim na niekom inom :-// ma ju sestra aj frajerova mama a ked ideme autom tak jedine s otvorenym oknom :-Q

    OdpovědětVymazat
  39. Sí jsem si zamilovala, ta vůně je nádherně ženská a sofistikovaná, ale čtu v komentářích, že nebudu jediná, na kom vůně vůbec nevydrží :/ věčná škoda! Clinique bych si chtěla očichat :)

    OdpovědětVymazat
  40. Za mě rozhodně La vie est belle od Lancome, vydrží perfektně celý den! Je sladší a velmi ženská. Je trochu podobná vůním Si a Black opium:) Jediná nevýhoda je, že mi také ubývá celkem rychle:(

    OdpovědětVymazat
  41. Za mě jednoznačně Coco noir od Chanelu

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡