30 beauty questions TAG

Chci Vám vynahradit mou odmlku, a tak jsem tu dnes s dalším článkem. Dnes jsem po probuzení při brouzdání na internetu objevila tento beauty tag. Líbily se mi otázky a říkala jsem si, že tu něco podobného delší dobu nebylo, a tak jsem vše přeložila do češtiny a pustila se hned do odpovědí. Přeji příjemné nedělní počtení!

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Ano. Mám jej do dneška schovaný - Long day lipsticks v odstínu 01 značky Gabriella Salvete. Moje mladší ségra ji vyhrála v nějaké soutěži (asi s Bravogirl) a byla úplně prtě, takže jsem jí ukořistila já. Rtěnka dodneška "kreslí" a voní (ne, že bych ji používala!:D).

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Měla by dělat efekt umělých řas, hodně prodlužovat, neslepovat, být černo-černá, dostat se i k těm nejmenším řasám a vydržet/neopadávat. Troufám si říct, že jsem ji objevila. Vlastně dvě. They're real! od Benefitu a 1 sec volume od Bourjois u mě vedou.

3. Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Nelíbí se mi nánosy, ale nízké krytí se mi zdá málo. Je fajn třeba na léto. Pokud chci ale pěkně sjednocenou pleť, preferuji krytí střední.

4. Oblíbená high-end značka?
Je Benefit high-end značkou? Já vám ani nevím. Když se podívám do mého toaletního stolku, je to asi Bobbi Brown. A sním o YSL a NARSu.

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?
U nás je jí asi NARS, a když to vezmu celosvětově, ráda bych vyzkoušela Hourglass.

6. Oblíbená značka z drogerie?
Bourjois, i když ta není všude. Z těch dostupnějších asi Rimmel, ale těsně za ním je L'Oréal.

7. Nosíš umělé řasy?
Nenosím.

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domova?
Není. Denně používám hydratační krém, balzám, odličovací vodu, ale přežiji bez čehokoliv. Nemám problém jít ven nenalíčená. Jasně, nalíčená se cítím atraktivněji, ale snažím se chodit ven i bez makeupu. Přece jen jsem to já. Občas řeknu kamarádce ,,Promiň, dnes vypadám jako zrůda...", ale když se nad tím zamyslím, je to kravina. Proč se omlouvám za to, že vypadám jako já? :D

9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho, jako mimino? /volně přeloženo/
Miluju své paletky z limitky M.A.C. by Riri (od Rihanny). To jsou produkty, které už se nedají koupit znovu, takže asi si šetřím právě ty. Mám ráda spoustu dalších, jako Bobbi Brown tvářenku, Hoola bronzer, paletku Naked basics,... ale to jsou všechno věci, které si mohu koupit znovu. Limitky už ne.

10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat makeup po jednom nebo jít na nákup jen jednou za čas a nakoupit produktů víc?
Strašně se snažím už nekupovat, ale budu upřímná, nedaří se mi to, haha. A asi mám radši kupovat produkty po jednom, abych se z nich mohla víc těšit a užila si jich. Avšak občas si nemůžu pomoct a při nějakých příležitostech jde o mega "beauty haul". 

11. Máš "kosmetický rozpočet" nebo utrácíš, jak se ti zachce?
Určitě mám rozpočet. Hranici, přes kterou měsíčně nejdu a snažím se ji nepřekračovat.

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Jasně, že všeho využívám. Ale snažím se, nenechat se ovlivnit a nenakupovat jak pominutá. 

13. Jaký typ kosmetiky asi nakupuješ nejčastěji?
Definitivně produkty na rty.

14. Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš absolutně vystát?
Mary Kay.

15. Snažíš se vyhnout se určitým složkám ve složení (jako je olovo, sulfáty, parabeny,...)?
Nejsem chemik, tolik tomu nerozumím. Ale když se rozhoduji mezi dvěma výrobky, vždycky raději podpořím tu značku, která hledí na živ.prostředí. Proto mám ráda The Balm, Lush nebo Alverde.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
V Německu je to Müller, protože najdu na jednom místě jak drogerii, tak i parfumérkové značky. U nás je to Sephora a Lush.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svou rutinu?
Asi druhá možnost. Používala jsem Ryor, Biodermu, Clinique a teď používám Nuxe. Vždy jsem ale v danou chvíli (cca rok) snažila být věrná jedné značce, popřípadě konkrétní řadě.

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Lush a Dove.

19. Kdybys mohla od teď používat a nakupovat už jen jednu značku, jaká by to byla?
Benefit!

20. Jaká značka má dle tvého názoru nejpovedenější obaly?
Benefit! Ale také miluji ty elegantní černé, jako má například Bobbi Brown, NARS a M.A.C.

21. Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?
Z českých Monika Bagárová, ze zahraničních u mě vedou Kim, Kylie a Rihanna.

22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Beautybay.com

23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
Když vezmu v potaz jen líčení, tak to jsou asi: Lisa Eldridge, holky Pixiwoo, Michelle Phan, Lauren Curtis a Stephanie Ledda.

24. Máš ráda multifunkční produkty, jako stainy, lips and cheeks, shimmer bricks, atd.?
Ano.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Já doufám, že ne. Nemám s žádnou fází nějaký velký problém. Občas nevychytám obočí, ale to asi proto, že stále hledám lepší a lepší způsob úpravy.

26. Používáš primer pod oční stíny?
Používám. Nejradši mám Primer potion od Urban Decay, a také bázi od Too Faced.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Tak pokud už mám vlasy umyté (to je šampon a maska), používám občas suchý olej na konečky a také suchý šampon, ale to je vše a rozhodně ne denně. Nepoužívám tužidla, laky, ani nic podobného. Vlasy to podle mě zbytečně zatěžuje.

28. Co použiješ první - korektor nebo makeup?
Make-up.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit makeup kurz?
Jasně, už ho mám za sebou.

30. Co na makeupu miluješ obecně?
Je pro mě sebevyjádřením, uměním, hrou, ženskou zbraní,... Zkrátka mě vážně baví. Ráda zkouším nové produkty a techniky, ráda se učím novým věcem. Nejraději mám ten okamžik, když někoho nalíčím a on se poprvé spatří v zrcadle. Je to pro mě adrenalin. Ta chvíle, když čekám, na první reakci. Většinou jde o sekundy, ale zdá se mi to nekonečné. A pak mám ještě větší radost, když se ten člověk cítí krásný. Myslím si, že i makeup může pomáhat, zvýšit sebevědomí. Ale měli bychom se (naučit) cítit dobře i bez něj.

Doufám, že Vás tento tag bavil a teď bych asi měla někoho "tagnout".
A tak vyzývám Sobi. Moc ráda bych si tento článek přečetla i u ní na blogu!

46 komentářů:

  1. Ahoj Mii, proc Mary Kay?
    Gwen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi špatné zkušenosti. A nejen já, ale i mí známí. Možná by kosmetika nebyla sama o sobě tak špatná (zkoušela jsem celkem málo produktů), ale nelíbí se mi jejich filozofie, ani image značky, ani to, jak si jejich "mary kay ladies" hrají na všeználky a tvrdí lidem spoustu nesmyslů, jen aby si vydělaly. Samozřejmě, že neházím všechny do jednoho pytle, ale celkově mi tato značka vůbec nesedí.

      Vymazat
    2. Musim rict ze cely zivot hledam ,pro me, vyhovujici rasenku...dala jsem na tebou chvalenou Bourjois :-) a konecne jsem ji nasla!takze ted kdyz mrkam,vse okolo me vlaje :-D dobre tak uplne ne :-D takze dekuji za tipy a urcite se jimi budu ridit dal :-) Bara

      Vymazat
  2. Super tag :) já čtu tyhle tagy hrozně ráda, zajímalo by mě, jestli i ostatní a jestli má cenu takové články dělat :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý TAG, ten jako jeden z mála čtu na českém blogu poprvé :) S obaly od Benefitu s tebou souhlasím, stejně tak s nejčastějšími nákupy produktů na rty :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tá Mary Kay ma zaujala, ešte som na túto kozmetiku nepočula nič zlé, prečo sa ti nepáči?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz odpověď výše.

      Asi to tu nechci rozebírat dál. Už se to u mě na blogu řešilo jednou. To, že je ta značka fajn nikomu neberu, ale já mám na ni názor bohužel negativní.

      Vymazat
  5. Bezva tag, Mio! :) Skvělé odpovědi, ve spoustě jsme se shodly. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mary Kay neznášam aj ja. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super tag, asi si ho půjčím a taky udělám :) Jinak s tebou v mnoha věcech souhlasím, zvlášť s řasenkou Bourjois, ta je asi to nejlepší, co jsem za minulý rok vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sympatický tag, ráda jsem si přečetla tvé odpovědi a v budoucnu si ho dovolím od tebe půjčit a použít i u sebe.

    OdpovědětVymazat
  9. ja tiež Mary Kay nemusím, mala som tú česť s jednou ich lady, ktorá sa tvárila ako úplný všeználek a silou mocou sa mi snažila naraz bez vyskúšania predať produkty za vyše 100€ aj keď chvíľu predtým mi tvrdila že všetko sa musí poriadne vyskúšať ešte pred kúpou :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem byla na přednášce Mary Kay a musím říci, že na mě celkem zapůsobili. Vyzkoušela jsem tam i řadu produktů a byla jsem velmi spokojená, nic jsem si od nich ale zatím nepořídila. Ale každý má jiný pohled na svět a jiný názor, každému sedne něco jiného :).

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezký tag :) Nejspíš si ho taky vypůjčím :) Na řasenku od Bourjois jsi mě nalákala už v jednom z minulých článků, takže až spotřebuji zásoby, taky ji zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hodně dobrý tag!! :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Moje kamarádka začala pracovat u této značky, tak jsem si řekla, že něco od nich vyzkouším. Sice je to celkem drahé, ale zrovna bylo před Vánoci, tak jsme se se sestrou složili a dali si to jako ,, vánoční dárek ´´. Mám od nich čistící gel a tonikum a jsem z toho strašně zklamaná. Začali se mi hrozně dělat pupínky, na ucpané póry a na černé tečky to absolutně nefunguje. Kámoška říkala, že je to kvůli tomu, že se pleť regeneruje, ale už to používám skoro měsíc a pleť se mi z toho akorát zhoršuje. Jediné pozitivní na tom je, že mám trošku hebčí pleť než předtím, ale jinak jsem z těch produktů moc zklamaná :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní19.01.15 0:26

      Já jsem kvůli MK kamarádku ztratila. Stala se z ní úplná fanatička. Navíc nechápu ty jejich ladyes, které často donedávna nevěděly, co je krém, a následně chtějí poučovat ženy zvyklé o sebe pečovat. Ty jejich teorie jsou k smíchu.

      Lucie ne, pleť se ti neregeneruje. Prostě ti to nesedlo. Nedej se, nenech si zničit pleť a dej na svůj zdravý rozum. Přeju, aby i kamarádka k němu došla, a nechci ti malovat černý scénář, že o ni přijdeš.

      Vymazat
    2. Luci, pleť můžeš mít hladší, i když budeš používat Niveu! Rozhodně není na místě, aby se ti začaly dělat pupínky...nepoužívat, "zahodit", zajít na dobrou kosmetiku a vrátit se k osvědčenému!

      Vymazat
  14. Skvělý tag, možná si ho někdy půjčím :)

    OdpovědětVymazat
  15. super tag, možno sa tebou nechám inšpirovať :)

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělý tag...
    moc mi je sympatická poslední věta "Ale měli bychom se (naučit) cítit dobře i bez něj" - protože to je velká pravda, ale v dnešní době to málokomu přijde vlastně přirozené a správné.

    OdpovědětVymazat
  17. Asi si tenhle tag půjčím a taky ho udělám :) moc mě bavil a to většinou na tagy moc nejsem.

    OdpovědětVymazat
  18. Mio, příspěvky jako je tento úplně zbožňuji.
    - Moc se mi líbí tón, jakým jsi celý příspěvek psala. Přijde mi to, jako bychom seděly u sklenky vína a sdílely naše oblíbený produkty a názory na kosmetiku.
    - MaryKay nemůžu vystát taky. Prostě ne.
    - Poslední odpověď je prostě úplně super :) xxx

    http://by-caitriona.blogspot.ie/

    OdpovědětVymazat
  19. Mary Kay taky nemám ráda, nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí a něco mi vnucuje, což je přesně to, co ty "odbornice" dělají :D

    OdpovědětVymazat
  20. Holky, klidně tagy taky udělejte a pošlete mi sem linky. :)
    A děkuju za super komentáře!

    OdpovědětVymazat
  21. opravdu užasna kosmetika si skvěla blogerka porad jak to dělaš nebo jak udělat abych přilákala lidi

    OdpovědětVymazat
  22. Mii, tak to chapu. Jsou desne otravne a vnutily by i vlastni babicku:) kazdopadne musim uznat, ze jejich pudr je dokonalost a da se sehnat i na lekarna.cz:) takze zadne schuzky a kecy kolem:)
    Gwen

    OdpovědětVymazat
  23. Super tag, moc hezky jsem si početla a možná se i připojím :-).

    OdpovědětVymazat
  24. Povedený tag, zvláště se mi líbí tvá odpověď na poslední otázku :) Ta řasenka od Bourjois vypadá vážně dobře, asi se po ní poohlédnu :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. maš užasní blog moc rada ho čtu chci se zeptat jak udělat članek aby tak chodily lidí když tak se podívej na muj blog berenike92.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Udělej prosím recenzi na všechny parfémy, které vlastníš. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O některých parfémech se určitě chystám napsat, ale asi né o všech. :)

      Vymazat
  27. Na Mary Kay mám taky averzi, i když jsem teda nikdy nic nevyzkoušela, nelíbí se mi přístup jejich "odbornic". Ale kamarádka teď taky začala působit jako ta jejich lady a chce mě nalíčit, no nebím, už takhle mám pleť dost citlivou.. Jinak super tag, už jsem ho přelouskala i u S0bi a taky nad ním přemýšlím :-))

    OdpovědětVymazat
  28. Vážně užasný TAG někdy ho taky zveřejním na blogu :) řasenka od Benefitu u mě taky vede je prostě dokonalá :) a tu druhou řasenku moc ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní22.01.15 9:38

    Můžu se zeptat kam jsi chodila na makeup kurz? Jinak taky miluju Benefit, Nars, MAC ( ale škoda že není v Brně).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.makeupinstitute.cz :)

      Vymazat
    2. A tyto kurzy probíhají jen v Praze? Hledala jsem jestli není něco i v Brně, ale nic jsem nenašla. Děkuji moc za odpověď.

      Vymazat
  30. Asi tady budu působit nepatřičně, ale já mám s Mary Kay jen dobré zkušenosti. "Odbornicím" se vyhýbám, kosmetiku objednávám u sestry. Čistící gel, spolu s tonikem a krémem mi hodně zlepšily pleť. Podkladová báze a minerální pudr vydrží matný celou 12ti hodinovou směnu v nemocnici, stíny vydrží celou noční, spokojená jsem byla i s tvářenkou a rtěnkou. Slabší jsou jejich řasenky, ty opravdu moc řasy neprodlouží. A jejich hydratační maska toho taky moc nepředvedla. Spokojená jsem nebyla ani se zde opěvovanou Bourjois řasenkou - neprodloužila, lepila a skoro hned byla suchá. Zato mají vynikající tvářenky. A mám ráda šampon na vlasy a rtěnky od Yves Rocher. Prostě každému nám sedí něco jiného.
    PS: tento blog mám ráda a je jeden z mála těch kosmetických, které navštěvuji pravidelně
    S pozdravem
    Tamara

    OdpovědětVymazat
  31. Moc ráda čtu tyhle TAGy a tobě se Mio moc povedl! :) Nechala jsem se inspirovat a udělala jsem jeden také. :)
    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/2015/01/30-beauty-questions-tag.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  32. Skvělý tag, půjčila jsem si otázky, protože se mi moc líbily, doufám že nevadí :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Super Mio, díky, že jsi tenhle tag u nás rozjela, moc si užívám číst odpovědi na otázky na všech mých oblíbených blozích :) Také jsem se zapojila u mě na blogu, můžeš se podívat, jestli chceš.
    http://pusavusa.blogspot.cz/2015/01/tag-30-kosmetickych-otazek.html

    OdpovědětVymazat
  34. Super tag! S negativními názory na značku Mary Kay musím souhlasit, mám obdobnou zkušenost. Jinak řasenka Bourjois se u mě vyšvihla na první místo, zatím nejlepší, co jsem vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡