My makeup collection & storage

Dnes jsem se rozhodla publikovat článek o mé kompletní kosmetické "sbírce" a o tom, jak ji momentálně skladuji. Je to už dávno, co jsem podobný článek zveřejnila a dost věcí se u mě změnilo, a tak bych vám ráda znova všechno ukázala. Možná se vám můj vkus líbit nebude, ale mně to takhle opravdu vyhovuje. Mám o všem dobrý přehled, když to mám tímto způsobem rozmístěné, a také se mi teď i lépe udržuje pořádek. Na celkové čistotě si v makeupu celkem zakládám, v čemž mi bílá barva dost pomáhá (všechno je prostě hned vidět, což mě donutí k pravidelnému úklidu, heh).
Mám nový nábytek a spoustu nových dekorací. O tomto toaletním stolku jsem snila už když jsem šla na střední. Tenkrát jsem si slíbila, že až si budu vydělávat, co nejdříve si ho pořídím. A jak jsem řekla, tak jsem provedla. Mám z něj obrovskou radost.
Jak můžete vidět na fotce, dílo ještě není hotové. Nad stůl přijde na zeď obrovské čtvercové zrcadlo (které mám opřené pod stolem) a na něj si chci pořídit led světla ve tvaru kulatých retro žárovek. Jenže potřebuji tapetu. Bílá zeď mě celkem přestala bavit, hlavně proto, že se dost špiní. A bílá se mi nikdy nezdá dost bílá. A tak hledám nějakou pěknou tapetu, která by seděla k mému světlému interiéru. Potom přijde na řadu zrcadlo a možná i menší obrázky v různě velkých rámečkách, které si střádám, vyrábím a plánuji z nich vytvořit nějakou koláž.
Židli plánuji také vyměnit. Sice mi slouží a zas tolik mi nevadí. Ale přála bych si, když už umělohmotnou, tak průhlednou, nebo nějakou pěknou dřevěnou či čalouněnou.
Tyhle užitečné dekorace mám nejraději. Většina věcí je z Německa. Často v obchodech, jako jsou TK Maxx, Butlers nebo Xenox, nacházím věci, o kterých se mi ani nesnilo.
Teď už k obsahu, tedy k makeupu. Neustále se svou kosmetiku snažím přebírat a podarovávat svým blízkým věci, které nestihnu nebo neplánuji spotřebovat. Kosmetiku miluji, ale myslím si, že zrovna není vhodným adeptem pro sběratelství. Je mi líto všech věcí, co se mi třeba kdy zkazily nebo těch, které moc nepoužívám, proto se stále snažím svou sbírku zmenšovat a dělat tak radost svým blízkým. Samozřejmě jsou stále typy produktů, u kterých mám tzv. top stav - mám jich mnohem více, než spotřebuji. Jsou to tvářenky a produkty na rty. V čem se zas ale moc nevyžívám jsou určitě stíny a obecně produkty na oči. Sice se mi v obchodech líbí spousta nádherných paletek, ale většinou, když jsem si nějakou barevnou pořídila, tak jsem ji stejně nevyužila a schovávala ji pro líčení druhých, nebo pro případ "co kdyby". Nejraději používám jen řasenku, občas linku, někdy pár neutrálních stínů. Ačkoliv líčení miluji, sama fandím spíše přirozenosti. Největší kouzlo nevidím v množství použitých produktů a barviček, ale v umění podtrhnout přirozenou krásu.
K výrobkům se konkrétně asi v tomto článku vyjadřovat nebudu, ale pokud vás jakýkoliv z nich zaujme, napište mi to do komentářů a já se o něm někdy příště ráda zmíním více, pokud vám to pomůže a bude vás to zajímat. Jinak krabičky, ve kterých produkty skladuji, mám většinou z různých beauty boxů nebo z IKEA.
V přední krabičce mám "zimní" produkty na pleť a vzadu ty tmavší, které používám, když se opálím.
Pudry a rozjasňovače.
Tvářenky! ♥ 
Vzadu můžete vidět několik mých oblíbených, pro mě použitelných, paletek.
Mé milované bronzery a má nejpoužívanější paletka Naked basics.
Každá barva má svou přihrádku, ve které pak najdu více odstínů. Vzadu mám pak báze.
Odshora zleva - bílé/krémové, béžové, hnědé, malé paletky.
Dolní řada zleva - vínové, šedé, černé a gelové linky.
Pokud se přesuneme dále, mám na stole krémy, štětce (které jsou neustále na praní v koupelně, čistím je radši častěji), dále pak čističe na štětce. Na dřevěné komodě, ve které mám pak tělovou péči a věci do koupele, mám retro dózu s tvářenkami od Bourjois a kosmetickou taštičku s kosmetikou, kterou používám každý den, kdy se líčím.
Na této komodě mám další dřevěnou mini skřínku z IKEA, kterou jsem si ale natřela na bílo. V ní mám produkty na rty, abych je měla vždy při ruce. Na ní mám pak mé milované Chubby sticky od Clinique, parfém, krémy a oblíbené balzámy.
Péče o rty, balzámy konturky a vedle lesky na rty, fixy a lip stainy.
V dolní části mám pak rtěnky, které miluji a rtěnky, které moc v lásce nemám, ale jsou třeba nostalgické/zvláštní nebo v kategorii "co kdyby" (nebo spíš dárečky pro kamarádky).
Po vyřazení několika rtěnek tam mám ještě místo, juchů! ♥ Hahah.
Vedle v komodě mám pak ještě polici s obrovskou krabicí, ve které mám různé umělé řasy a další paletky, které moc nepoužívám. Současně tu mám také různé produkty na oči. V šuplíku pod policí zas skladuji pouzdra na štětce a kosmetické taštičky.
A abych nezapomněla - na růžové krabici mám další krabičku, do které odkládám věci, na které nechci zapomenout. Většinou jsou nové a chci je mít na očích, abych se vám o nich tady na Kissbooku nezapomněla zmínit! Takže teď můžete exkluzivně vidět produkty do mého dalšího Beauty talks článku. :)

Doufám, že vás tento článek potěšil.
Jakékoliv dotazy, které se budou týkat mého skladování a kosmetiky určitě směřujte do komentářů!

95 komentářů:

  1. jéé, no máš to neuvěřitelné krásně a roztomile uspořádané!

    OdpovědětVymazat
  2. A já si říkala, že toho mám moc :D No tedy jako mám no, ale na tebe nemám. Masakr, ale je to úžasné. Strašně se mi to líbí. Až jednou budu mít svůj kosmetický stůl bude vypada nějak takto :) Ty tvářenky dané v té (vytrínce) nevím jak se tomu říká, jsou perfektní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to veľmi pekne usporiadané :). Ja keď si kozmetiku uprecem tak mi to vydrží max dva dni. Potom je v tom bordel ako v tanku :D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to moc hezké, pěkné pokoukání, já takhle ráda očumuju :D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, obdivuju jak dokážeš udržet pořádek. Já osobně to neumím a skladuju všechno tak nějak lidsky chaoticky. Zrovna nedávno jsem o tom psala http://roztomilosti.blogspot.cz/2014/10/a-takhle-si-tu-zijem.html

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherně přehledné, dokonalé! :) Úžasný článeček :)

    OdpovědětVymazat
  7. až to bude dodělané, tak to bude paráda =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  8. Krasny clanek. Sama mam problem s ukladnovanim. Tohle je pro me velka inspirace. Dekuji!!:)

    http://madeinprg.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že moje sbírka je opravdu jen nutné minimum a musím tenhle článek ukázat mamce, aby mi nenadávala, že na ní ze všech polic padá moje kosmetika :D Jinak tichá (nebo spíš hlasitá) závist, že toho máš tolik a ještě tak pěkně uklizené :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mio, vzhledem k tomu, že jsem nedávno taky vymýšlela jak pokoj zařídit - na tapety moc doporučuju zajít do Hornbachu - mají tam takové oddělení s "dražšími" tapetami, k nim laděnými závěsy, polštářky... Určitě si vybereš, fakt je to vkusné :)
    Jinak ke skladování se nedá nic vytknout, máš toho fakt fůru! :) Už jsem taky ale spíš v té fázi, kdy se snažím vyřazovat. Docela by mě zajímaly recenze na produkty Bobbi brown. Teď jsem si od BB koupila štětec a strašně pelichá, nemáš s tím zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný článek :) Jednou by se mi takový stoleček taky líbil :). Máš tolik krásných dekorací, taštiček, kosmetiky prostě krása :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  12. Wow! :) Máš toho teda hodně :)) A samé super kousky :) Máš to pěkné ;)

    OdpovědětVymazat
  13. krásný článek, doplňky, fotky a kosmetika <3

    OdpovědětVymazat
  14. Páni! Tak to je teda slušná sbírka :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ano potešil :) pekný zbierka :)

    OdpovědětVymazat
  16. Úchvatná zbierka. Mne sa celá dekoratívna kozmetika, ktorú NAOZAJ potrebujem, zmestí do kozmetickej taštičky s rozmermi 20x12 cm. Vzhľadom na to, že tieto produkty majú dobu spotreby 12-24 mesiacov, je myslím zbytočné kupovať toho tak veľa.

    OdpovědětVymazat
  17. Máš to překrásné :-) a moc by mě zajímala recenze na Custome Repair Serum od Clinique :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Páni, neuvěřitelný, kolik produktů tenhle koutek skrývá :) Já bych nikdy nevěděla, co použít dřív! :) Třeba těch rtěnek :D ...ale krásný, vůbec by mi nevadilo mít tu sbírku trochu větší než mám teď :))

    OdpovědětVymazat
  19. Miuško, přesně tyto "šmírovací" články mám nejraději :) Kosmetiku máš opravdu nádherně uspořádanou a protože se budu na jaře stěhovat a pak si tvořit pořádný kosmetický koutek, nejen dočasný, který tady v podnájmu teď mám, tak se tebou moc ráda inspiruji :)

    New in: October 2014

    OdpovědětVymazat
  20. Máš moc hezkou sbírku, velkou, ale pořád tak nějak přijatelnou :)! Když totižněkdy vidím na Youtube, jak některé zahraniční vlogerky mají 50 pudrů, stovky rtěnek a tvářenek, tak si říkám, že určitěani neví, co už doma mají a co ne :). Já jsem na tom dost podobně, mám toho "více", ale opravdu se snažím všechnou používat, a když vím, že mi to nesedí, tak to pošlu dál. Už nenakupuji jen tak z rozmaru nebo jen proto, že je daný výrobek ve slevě :).

    OdpovědětVymazat
  21. ty to máš tak krásně srovnané a útulné :) to je radost pohledět :))

    OdpovědětVymazat
  22. Mas to nadherne usporadany a slusna sbirka ;)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  23. Mooc hezké! Já mám jeden kufřík, i ten mi praská ve švech. Znamená to pro mě indikaci top stavu (abych to stihla spotřebovat:-) ).

    OdpovědětVymazat
  24. Nádherný článok,krásne fotky a niektoré kúsky su vážne super :) ja by som kludne prijala aj článok o kozmetike čo používaš na telo a na pleť :) a niekde si písala že na videá nie si ale myslím si že keby skúsiš pár natočiť a ukažeš ich čo ja viem nejakej kamarátke,ktorá by ti poradila kde sa treba zlepšiť a ako to upraviť :)

    OdpovědětVymazat
  25. Máš to parádně uskladněné a vypadá to fakt krásně! ♥♥♥

    www.nicolwernerova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  26. máš to moc krásně uspořádané, já mám vše co používám vyrovnané u zrcadla a málo používané produkty v jedné malé krabici z Ikea :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Však já to všechno pro sebe nevyužiju, a také by mi pro vlastní potřebu stačila jedna krabice.. Ale o kosmetice často píšu, občas líčím, tak se to nashromáždí. :)

      Vymazat
  27. To je tedy výbava :)

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Krásný článek! :-))) Ochám nad šuplíkem s rtěnkami :3

    http://www.blogerky.cz/blogy/prispevek/90579

    OdpovědětVymazat
  29. Vau mať tak tvoju zbierku kozmetiky tak som v siedmom nebi :3

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  30. Tak to je luxusná zbierka :) Naozaj úprimne závidím. Síce neviem kedy by som to všetko používala ale raz dúfam, že aj u mňa to bude aspoň sčasti taká zbierka ako tá tvoja :)
    MORE THAN FASHION

    OdpovědětVymazat
  31. Veľmi pekné, asi každá žena by si priala takúto zbierku kozmetiky. :)

    Koalas are nice

    OdpovědětVymazat
  32. No tak to je úžasný! taky mám bílý nábytek a různé, převážně růžové doplňky! A taky se mi líbí to ''zákoutí'' ( :D ) s parfémy! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Super sbirka! Interier mas taky moc pekny, hrozne se mi libi bily nabytek, ja mam bohuzel pokoj spis do tmava.. Njvic se mi ale libi ta krabicka vystlana ruzovou latkou:)

    Travel notes

    OdpovědětVymazat
  34. Máš naprosto úžasnou sbírku, je záviděníhodná! :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  35. Páni, to je sbírka! :D ten nový nábytek je naprosto úžasný..a ten malinový tělový sprej z Yves Rocher mám taky, voní nádherně :) fakt jako maliny.

    OdpovědětVymazat
  36. ahoj zaujal mě ten tvůj toaletní stolek..taky ho máš z Ikei? Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
  37. maš to krásné užasné hlavně tu kosmetiku a jak to máš uklizené

    OdpovědětVymazat
  38. Moc krásný článek a super fotky. :) Pořádek a systém v kosmetice mám také ráda.:-)

    OdpovědětVymazat
  39. wau :) máš to veľmi dobre premyslené a uskladnené :)

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  40. Nádherná sbírka a skvěle zorganizované ;)

    OdpovědětVymazat
  41. To je tak krásné! Miluji jak máš uspořádaný byt a všechny věcičky, to tak pozitivně působí! No a kosmetika paráda! Jinak gratuluji k umístění na Blogerce roku, Tvůj styl je mému srdci nejblíže, moc jsem Ti fandila! Třeba už to vyjde příští rok, každopádně pokračuj tak skvěle v tom co děláš! :)

    http://protivnakozicka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Obdivuji, jak máš všechno poskládáné. Mně to vydřží vždy jen pár dnů a pak je všechno všude.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já uklízím dost často. A když jdu fotit, tak přece uklidím. Nebudu fotit bordel. :D :)

      Vymazat
  43. já toho moc nemám, tak mě stačí taštička:) vždyt ty by sis mohla otevřít drogerii!:)

    OdpovědětVymazat
  44. Tak to je bozsky, nadhera ☺
    www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Tohle je nejlepsi skladovani co jsem kdy vidla. Chci byt tebou.. Je to naprosto donaly..strasne ti zavidim.

    OdpovědětVymazat
  46. Máš to překrásné, přesně můj styl! A sbírku máš vážně obrovskou! Super článek!

    OdpovědětVymazat
  47. Nápady na skladování se mi líbí moc. :) Ani mi nepřijde, že bys toho měla hodně, přeci jen o tom píšeš blog. Až tedy na ty produkty na rty, těch máš požehnaně. :D

    Zkouším také nově blogovat, tak budu určitě ráda, když by se jste se podívaly:) goodtobe-awoman.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Co jiného na to říct, než že je to opravdu krása pohledět :) přesně podle mého vkusu.

    OdpovědětVymazat
  49. Nádherné skladování, radost pohledět. Moc se mi to líbí. Máš vytříbený vkus, v jednoduchosti je krása a tobě se to zkrátka povedlo na jedničku s hvězdičkou :) Tolik kosmetiky bych sice měla k ničemu, ale koukalo by se na to krásně, jako tady na tvých fotkách :D

    OdpovědětVymazat
  50. Mio, máš to krásný! Fakt krásný! ;)

    OdpovědětVymazat
  51. To je moc hezké Miuš, hlavně i to jak v tom máš pořádek :-) Já jsem teď aktuálně spoustu věcí prostě hodila do boxů a "na vrchu" mám jen minimum, nebo spíš nic, protože jsem blázen na úklid a třeba dvakrát týdně utírám prach a neumím si představit to všechno sundávat a zase tam vracet :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleď já taky nesnáším prach a uklízím dost často. Naštěstí mě to baví. :D :)

      Vymazat
  52. Ani bych nevěřila, že toho máš opravdu hodně :D a beauty is my business je fakt krasný!

    OdpovědětVymazat
  53. Moje kosmetický výbava je JEN kosmetická taštička z Ikei :D:D naprosto nechapu jak tohle všechno spotřebuješ?:D Ale spíš ti to závidím..taky bych měla větší radost, kdybych měla z čeho vybírat :D

    OdpovědětVymazat
  54. Koukám, že všichni máme stejný Ikea stůl...:D Máš to moc pěkně vymyšlené a uspořádané, na mě sice trochu moc růžové (já jsem co se týče bytového designu poměrně minimalista), ale zase z toho úplně dýchá takové holčičí království! A ten nápad s tvářenkama Borjois je úplně senzační!:)

    www.taleofmissa.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  55. Obdivuju tě za to, jaký máš ve věcech skvělý pořádek ! Všechno vypadá moc hezky minimalisticky. Jinak máš dokonalou sbírku kosmetiky ♥ Jinak jak si se ptala co by nás zajímalo, tak mě určitě Nude od The Balm ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Děkuji za odezvu! Článek připravím. :) ♥

      Vymazat
  56. Mio? můžu poprosit o odkaz, kde najdu video, které jste natáčely pro Biodermu? projíždím starší články a máš tam fotky ze "zákulisí", kde před kamerou držíte výrobky a recenzujete je (?) :))))

    OdpovědětVymazat
  57. Miuško, krásný článek, uspořádané to máš skvěle a líbí se mi moc tvůj styl založený na bílé a retro doplňcích, mám to podobné :D. Taky pořád buduji a vylepšuji, myslím, že je to nikdy nekončící proces :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ano, je to nekončící ale úžasný proces. :D

      Vymazat
  58. Jůůů, taková sbírka. Koukám, že ta má je proti tvé opravdu doslova chudinka :D

    OdpovědětVymazat
  59. To je přímo nádhera! Takhle nějak si to představuju až budu bydlet ve svém :)

    OdpovědětVymazat
  60. Mii, máš to krásně uspořádané - takové čisté! :)
    Jinak jsem moc ráda, že jsem měla možnost tě osobně potkat na Blogerce roku, jsi moc sympatická :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  61. ♥♥♥ Děkuji za tolik úžasných komentářů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krasna sbirka Miusko :)), mas muj obdiv, ze to mas tak hezky a prehledne usporadane. Zajimal by me Tvuj nazor na rtenky Mac a produkty na rty od Bobbi Brown. Velmi me lakaji zrovna tyhle dve znacky a mam dilema, pro kterou z nich se rozhodnout :D. Dekuji ♡.

      Vymazat
  62. :D akože odpadla som :3
    neskutočná zbierka, krásne usporiadané, kvalitka joj musíš byť štastná žena :D ja mať toto tak si pískam :)

    Sweet Lollipop Queen

    OdpovědětVymazat
  63. Takovéhle příspěvky, to je něco pro mě :) Strašně ráda se dívám, jak si někdo jiný organizuje kosmetiku, protože já sama v ní mám vždycky takový nepořádek, až se někdy stydím. Ale mám vyhlídnutý toaletní stolek v Ikee a doufám, že potom to bude jedna radost, hezky a hlavně přehledně skladovat :) Jinak slušná sbírka Miuš :))

    OdpovědětVymazat
  64. Do Nemecka chodím často a tiež si vždy hovorím, že o takých veciach, ako majú oni, sa nám ani nesníva... :D

    OdpovědětVymazat
  65. Jéé.. Před necelým rokem to u mě vypadalo totožně. :D Ale pak jsem uznala, že jako vizážistika ani takové množství neupotřebím, tak jsem také začala rozdávat, prodávat. Ale mělo to svoje kouzlo, takže užívej si krásné své království! :))))

    OdpovědětVymazat
  66. Mii :) mohu se zeptat odkud máš ten skleněný stojánek na tvářenky od Boujoirs? Mamka takový shání na koláč :D

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Mio, chci se zeptat nemáš nějakou radu jak se zbavit černých teček na nose? Děkuju moc za odpověď a máš krásnou sbírku!:)

    OdpovědětVymazat
  68. krasne dokolnaleee. ;-) takyto styl sa mi velmi paci mas to vsetko pekne zoradene :-D

    OdpovědětVymazat
  69. To je prostě pastva pro oči :-), moc se mi líbí jaký máš ve všem hezký řád a pořádek.

    OdpovědětVymazat
  70. Ahojky mohla bys napsat článek o kosmetice netestované na zvířatech ? určitě se u tebe něco najde (Lush, The bodyshop, Manufaktura, Marks a Spencer apod...) Bylo by super kdyby tvoje čtenářky tyhle značky podpořily

    OdpovědětVymazat
  71. Ten stoleček vypadá fakt úžasně :))

    OdpovědětVymazat
  72. Klobouk dolu! Krásně vše uspořádáno. Zajímalo by mě, jestli nevíš, jak se přesně jmenuje ta mini skříňka, jak v ní máš produkty na rty? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  73. Týý jo, to chci taky! :) Fakt moc hezké. Mám ale dotaz k balzámku od bobbi brown v té stříbrné krabičce. Je to pár dnů co jsem ho někde viděla a asi jsme se zamilovala do toho obalu a teď se ptám sama sebe a vlastně i tebe :) jestli ho za ty peníze vážně potřebuji a je dobrý i obsah, nebo je to jen předražená hezká krabička..?

    OdpovědětVymazat
  74. Tak toto som nemala vidieť! Teraz ti k*revsky závidím!!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  75. wau to je nádherá!! škoda, že sa veľmi nemalujem, lebo inak by som po nieočm takomto rozhodne túžila vždy ma to vie veľmi uchvátiť:)
    Hello From the Edge

    OdpovědětVymazat
  76. Celé to máš krásné, takové čisté a uspořádané, parádní! Já se budu muset polepšit, protože pokud to někdy uvidíš...aby ses třeba nelekla :)
    Ale myslela jsem, že toho máš víc :)

    OdpovědětVymazat
  77. ahoj Mio,můžu se zeptat kde jsi koupila tu růžovou krabici kde máš těch hodně minipřihrádeček?děkuji.Natálka

    OdpovědětVymazat
  78. Ahoj Mio, prosím tě čím si zvýrazňuješ obočí? Moc děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  79. Právě teď se chystám přestavovat si pokoj a na mém wishlistu je bílá komoda se zrcadlem právě z Ikei, přijde mi to nádherné.... <3

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡