Happy thoughts

Přeji vám krásné pondělí! Ha, teď určitě víc než polovina z vás si právě řekla ,,to jo, opravdu náramné pondělí Mio". Ale proč? Proč je tolik negativních asociací zrovna s tímto dnem. Dnem po neděli a před úterým. Obyčejným dnem, stejným, jako jsou ty ostatní. Ono totiž možná ani tak nejde o to, že se tento den tak nazývá nebo, že jde o začátek týdne, ale o to, že jsme s něčím nespokojení. Nebaví nás to, co děláme, nebaví nás práce, škola nebo zkrátka každodenní rutina. Ale není to škoda? Když doopravdy, přesto, že jde o velké klišé (a v tomto článku jich bude víc), žijeme jen jednou? Proč se spokojujeme s průměrem nebo přežíváme podprůměr? Proč se to nesnažíme změnit. Stěžovat si, zvláště my Češi, umíme moc dobře. Ale pokračuje to nějak dál? Vymýšlíme řešení? Děláme s naší nespokojeností něco, aby se vše jednou obrátilo ve spokojenost? Vzhledem k tomu, že jsem již měla tu čest celkem dobře poznat i jiné národnosti (Němce, Vietnamce, Číňany, Korejce..), došlo mi, jací jsou Češi přeborníci ve výmluvách a v šíření negativní nálady do svého života i do života svého okolí.
Často se mě ptáte, jak to dělám, že jsem tak pozitivní a neustále šířím dobrou náladu. Prozradím vám, že i pro mě to byla dlouhá cesta, ale zvolila jsem si jí a jsem za to sama sobě vděčná. Učím se být šťastná a mít se ráda, a když mi to někdy nepůjde, tak se snažím dělat všechno proto, aby to zase šlo, protože já chci žít šťastný život. Zvolila jsem si tuto cestu a nebudu akceptovat žádnou jinou. A protože se mě na takové věci ptáte často, rozhodla jsem se, že tomuto tématu budu věnovat novou rubriku. Čas od času s vámi budu sdílet něco hezkého, motivačního, co mi pomohlo, pomáhá, co mi zlepšuje náladu, jak se snažím pracovat se svými myšlenkami, apod. Předpokládám, že články nebudou mít úvod, stať a závěr. Půjde spíše o random informace a body, které mě zrovna napadnou a přijdou mi důležité.

Co je dobré, si neustále opakovat a na co se zaměřit:
  • Sebevědomí, mít rád sám sebe, vážit si sebe. Být hodný k ostatním, ale nejvíce k sobě. Nikdo vás neudělá více šťastným, než vy sami. Největší hloupost a marnění času je zoufale hledat druhou osobu, která vás udělá šťastným. Nikdo nezná tak dobře vaše potřeby, jako právě vy samotní. A pokud je sami neznáte, měli byste na ně přijít vy sami. Pokud nebudete šťastní sami se sebou, nebudete šťastní ani s nikým druhým. Až když jsme spokojeni my, můžeme být pak spokojeni a připraveni sdílet chvíle s někým dalším.
  • Dělejte si radost! Dobrým jídlem, novým oblečením, kosmetikou, knížkou,... Každé ráno si poslechněte písničku, která vám zaručeně zlepší náladu. Udělejte radost druhým. Překvapte maminu jen tak květinami, domácího mazlíčka pamlskem schovaným v pelechu, kamarádku domácím zákuskem nebo kohokoliv známého, koho máte rádi, například něčím pěkným do interiéru, nebo jim něco vyrobte. Mně třeba neskutečně dělá radost, když jí rozdávám. 
  • Udržujte si dobrou náladu. Jde to i v případě, kdy se vám stane něco špatného nebo máte jen "den blbec". Dá se to naučit, když na tom budete pracovat. Nesouhlasím s výrokem "Co se má stát, stane se.". Tím se uklidňují jen lenoši. 99% událostí můžete zabránit. Ale pokud se vám přece jen stane něco špatného, nepřestávejte myslet na to, že za nějakou dobu už to budete brát jinak. A co vy víte? Třeba je to šance, získat něco víc "spešl". Osud má pro vás připraveného něco jiného, lepšího. Ale nesmíte sedět a být jen pozorovatelem. Musíte být činitelem a přidat ruku k dílu. A pak přijde něco skvělého.


  • Nepřemýšlet pořád nad tím, co nechcete a čeho se obáváte, ale naopak nad tím, co chcete, co si přejete, po čem toužíte. Protože si to špatné nevědomky přivoláváte. Pokud stále jistě nevíte, co přesně v životě chcete, pište si to na papír. Napište si, co chcete zvládnout tento rok a po splnění si body odškrtávejte. Mějte ten list papíru stále na očích. Pište si i "to do listy" - úkol na každý den, které chcete tento týden neprodleně zvládnout. V tomto bodě vám určitě musím doporučit knížku/dokument The secret (Tajemství). Četla jsem to třikrát a viděla pětkrát v období od 15 do 23 let a pokaždé jsem k tomu přistupovala jinak. Ze začátku mi to přišlo jako největší hloupost a "kecy jedním uchem dovnitř, druhým ven". Jenže teď si uvědomuji, že jsem v tu dobu nebyla šťastná. Byla jsem neskutečným pesimistou. Naopak letos tomu bylo jinak. Tento dokument si ke mně opět našel cestu prostřednictvím mé dlouholeté kamarádky, kterou jsem potkala po delší době a ve správný čas. Moc jí tímto článkem děkuji, protože mi připomněla, jak myslet pozitivně a vše v mém životě se totálně změnilo a obrátilo jen k lepšímu. I když... ono se možná moc nezměnilo, pouze já začala vše vidět jinýma očima. Určitě si pusťte alespoň dokument. Pokud mu dáte šanci, myslím si, že si z toho odnesete něco pro sebe, ať už to bude jen maličkost.
  • Po shlédnutí si před spaním na list papíru napište vše, co si přejete a plánujete dokázat (napište si tam i věci, které jsou pro vás momentálně nemožné), a také si napište všechno, co teď už máte, aniž byste si to třeba uvědomovali. Pomůže vám to v uvědomění si věcí, za které bychom měli být vděčný. Což je další důležitou věcí. Být vděčný za to co mám. Vážit si toho, co mám. A každý z vás něco objeví, věřte mi. (Pokud jste naopak ti, které takové motivační knížky a dokumenty baví, doporučuji vám literaturu a nahrávky od pána jménem Eckhart Tolle.)


  • Přej a bude ti přáno. Je to ohrané, ale stejně je na tom velký kus pravdy. Když se budete zavírat doma v pokoji, nevylézat mezi lidi, a když už jo, tak jen nadávat, že nikdy nebudete mít to, co oni, tak skutečně nebudete. Zkuste to jednou jinak. Jděte po ulici, a usmějte se na někoho z kolemjdoucích nebo na prodavačku v obchodě. Nikdy nevíte, komu svým úsměvem pomůžete. A pak s ním jednou někdo pomůže vám. Jen musíte chtít a jít "lepším zítřkům" vstříc. Pokud to někomu sluší, pochvalte ho nahlas, než abyste se mu za zády závistivě pošklebovali. Čím víc lásky rozdáte, tím více jí dostanete. Lidé si neustále stěžuji "ona nezavolá, on ani nenapíše, nevzpomene si na mě..". Jenže zamysleli jsme se někdy nad tím, že existuje i možnost, že uděláme první krok my? A pokud máte v okolí někoho, kdo si toho přesto neváží, neplýtvejte svou pozitivní energií a dejte ji někomu jinému, kdo si ji opravdu zaslouží.


To by bylo pro dnešek všechno. Je mi jasné, že pro všechny tento typ článku nebude, ale nemusíte jej číst. Pokud vás tento článek bavil, budu ráda, když mi to dáte vědět, ať už na instagramu, facebooku nebo tady v komentářích. I kdybych dnes zlepšila náladu třeba jen dvěma lidem, tak mi to za to sepsání stálo. Posílám vám virtuální objetí a vy ho dnes určitě nezapomeňte přeposlat zas někomu dalšímu! 

Zdroj fotek z koláží: tumblr.com, pinterest.com.

68 komentářů:

  1. Super článek:) o tohle se už nějakou dobu zajímám:)teším se na další:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mii, opravdu povedený článek :) určitě v téhle tématice pokračuj!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny článok Miuška! A zrovna dneska mi obrovským spôsobom pomohol a som ti za neho naozaj vďačná ♥ Posnažím sa si z neho vziať čo najviac a budem sa veľmi tešiť na ďalšie podobné články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsi zas vylepšila ty můj den. :) Děkuji ti!

      Vymazat
  4. Mio <3, super článek! Uplně pozitivní energie z něj :)) Posílám taky virtuální objetí a Tobě za něj moc děkuji ! :) http://marsilife.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tak krásné počtení ! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. .......99% událostí můžete zabránit. Ale pokud se vám přece jen stane něco špatného, nepřestávejte myslet na to, že za nějakou dobu už to budete brát jinak....s touto větou opravdu nesouhlasím, některé věci se prostě stanou a my jim nezabráníme, protože všechno světě má svůj důvod- autonehoda mé rodiny v létě, partnerova nevěra. Jinak souhlasím, pozitivní myšlenky tvoří pozitivní energii, která se nám vrací...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejprve mi dovol vyjádřit ti upřímnou soustrast. Ano, to je opravdu věc, kterou většinou nedokážeme ovlivnit. Ale neděje se to jen nám. Je důležité si to uvědomit. Že to není žádný trest. Je to život a bohužel velmi špatná událost, která ale nic nemění na to skutečnosti, že existuje stále spousta věcí, které nás mohou udělat šťastnými.
      Nevěru už vidím jinak. Myslím si, že to není chyba jen z jedné strany (neříkám, že ve všech případech), ale to už by bylo o něčem jiném a asi na dlouho.
      Jsem ráda za tu tvou poslední větu a přeji ti, aby už tě potkávalo jen to hezké.

      Vymazat
  7. Mio, ty jsi úžasná! Tímhle článkem jsi me neuvěřitelně povzbudila. Díky moc a přeji ti krásný den! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasný článek:) Na dokument se určitě podívám. A moc se mi líbí všechny ty motivační obrázky. Už jsem zase dlouho nenavštívila tumblr, kde tyhle věci většinou najdu, bohužel na tohle brouzdání není dostatek času. Ale vidím to tak, že si některé z nich vytisknu a nalepím na nástěnku - jen ať to mám pořád na očích! ...vážit si toho co máme, protože se vždy najdou tací, kteří mají ještě méně. Vím o čem mluvím. Děkuji za článek a těším se na další takového typu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé zamyšlení, super přínosný článek.
    Díky za něj:-).
    Moc často nekomentuji, ale tohle mi nedalo.
    Musím souhlasit, že úsměv dělá strašně moc... i když člověku není vždy do smíchu...tak i podpořit někoho jiného - tím, že se na něj usměju, nebo dát mu impuls k zlepšení nálady je bezva :-)
    Na dokument určo mrknu, podnětné informace se vždycky hodí.
    Pěkné odpoledne přeji:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek a už teď se moc těším na další. Já jsem v celku negativní člověk, ale snažím se to změnit. Ale popravdě to není jednoduché :)

    OdpovědětVymazat
  11. Komentáře píšu zřídkakdy, ale ted opravdu musím.Mio, moc mě inspiruješ a tenhle článek je v mé momentální situaci hrozně moc potřebný. Moc ti děkuju! Těším se na další..

    OdpovědětVymazat
  12. Takovéto články mi na blogech chybí.... jsem ráda, že jsi s tím začala. Můžeš si být jistá, že mě jsi náladu určitě zlepšila a donutila si mě se nad sebou zamyslet. Měla bych na sobě zapracovat co nejdříve :) Budu hrozně ráda pokud budeš v těchto příspěvcích pokračovat. Hezký den Mio!

    OdpovědětVymazat
  13. Po přečtení článku jsem měla pocit jako kdyby dnes zafungovala určitá telepatie. Dost na tyhle "věci" ohledně pozitivních myšlenek, energie, karmy atd. věřím a snažím se tím řídit, ale každý někdy zapomíná. Zrovna dnes jsem se probudila s takovou divnou zamračenou náladou, s tím že nic nestíhám, asi to ani nechci stihnout, nebaví mě to..pak jsem si přesně uvědomila, proč si takovými myšlenkami kazit den, vždyť je moc krátký na to být negativní! tak jsem si pustila své oblíbené písničky, šla se projít na čerstvý vzduch, uvařila si dobrý oběd a v duchu si přeříkávala, co všechno v životě mám, s čím jsem spokojená a co mě čeká a hned jsem se začala usmívat a den byl pro mě lepší. Je krásná náhoda, že ty ses dnes rozhodla předat tenhle optimističtější pohled na svět i ostatním a čím víc lidé budou takto smýšlet, tím víc úsměvů spolu budeme sdílet :) Krásný večer! :)

    Fashionbeautylover

    OdpovědětVymazat
  14. naprosto úžasný článek! Skvělý příklad jsou i ty "wishlisty" co si často dělají právě blogerky :) člověk má před očima co si přeje a už se z toho těší dopředu jak to vidí na obrázku a je asi o 90% větší šance že si to fakt koupí, nebo dostane, než když jen tak prostě řekně že by chtěla to a to...

    OdpovědětVymazat
  15. celkom pekné ...ja si rada veci plánujem a píšem si to do listy... the secret ma zaujíma,takže si skúsim nájsť čas na to aby som si to pozrela

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je krásný článek♥ Budu se těšit na další v podobném duchu :-))
    Thoughts by Lucys

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezký článek! budu ráda, když takových napíšeš více. Za sebe ti doporučím knížku od Louise Hay - Miluj svůj život nebo i stejnojmenný film, po shlédnutí se nad sebou a nad svým životem většinou každý zamyslí a když ne, tak ten člověk není připraven na změnu. Já jsem od narození optimistka a smíšek, ale s věkem se hromadí starosti s kterými si člověk často neví rady. Život je ale potřeba prožít naplno a šťastně, proto je na sobě třeba pracovat, pokud cítíte, že je něco špatně. Téma na dlouhé povídání :) www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý článek, ráda je u Tebe budu číst. Mám ráda takovéhle články na zamyšlení, vždy se pak cítím "silnější", ikdyž to zní asi hloupě a přehnaně :) Prostě se cítím motivovaně, že můžu dokázat všechno co chci.. :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Mio určitě pokračuj, moc hezký článek :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  20. Skvělý článek Mio, takové mám ráda, vždycky se u nich zamyslím a poslední dobou se snažím taky brát věci i z druhé strany, z té lepší a celkově myslet více pozitivně. Doufám, že takových článků bude více. :)

    www.nicolwernerova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Musím říct, že to je snad nejlepší článek, který jsem za hodně dlouhou dobu četla. Po přečtení jsem měla úsměv na rtech :). A souhlasím téměř se vším, také mi vadí lidé, kteří si neustále stěžují. Měla jsem také období, kdy jsem byla velký pesimista, ale naštěstí mě to už přešlo a jsem konečně šťastná a pozitivní :).

    OdpovědětVymazat
  22. Mio! Moc Ti děkuji za článek.. :) poslední dobou se toho na mě strašně moc sype.. Ze všech stran se na mě něco hrne a padá..Vykouzlila jsi mi svými slovy úsměv na tváři:) Potěšila jsi mě, zvedla mi náladu a hlavně jsi mi dala motivaci k tomu, abych znovu začala věřit v lepší zítřky. Děkuju! :) Posílám objetí <3

    OdpovědětVymazat
  23. Úžasný článek Mio, musím říct, že s tebou naprosto souhlasím. Češi jsou často pesimistický a protivný národ, kterému se neustále něco nelíbí. Proto si myslím, že je moc důležité najít své štěstí a přestat fňukat. Vždyť život je tak krásný a je jen na nás jaký ten náš život bude, protože změnit jej můžeme vždycky :)

    Pleť políbená Karibikem

    OdpovědětVymazat
  24. Takéto myšlienky mám veľmi rada. Pekné ! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Pěknej článek. Pozitivní přístup je potřeba!

    OdpovědětVymazat
  26. Zajímavý článek a určitě piš něco takového častěji :) Já se v poslední době taky snažím změnit svůj přístup k životu. Snažím se zbavit lidí, co mě nějakým způsobem stahují ke dnu, neodpouštím donekonečna a vážím si víc sama sebe. Hodně mi v tomhle pomohla i vysoká škola, protože v kolektivu, kde se nevidíme denně, se mi lépe dýchá. Střední byla hrozná, že jsem na svou minulost (jistě, jedná se o chlapa) narážela denně. Teď je můj život víc o tom, že koho vidět chci, na toho si čas najdu a naopak. Někteří lidé za trápení opravdu nestojí :)

    OdpovědětVymazat
  27. Krásně napsáno a musím s tebou souhlasit:) Já také mám největší radost, když někomu udělám radost, miluju, když je má rodina šťastná. Jinak na dokument Secret jsem se dívala, a snažím se tím nějak řídit a řekla bych, že od té doby je vše takové lepší - když v věřím v něco, co snad ani není možné, tak se to opravdu vyplní. Teda aspoň většinou to tak je:) Doteď nacházím u přítele ve stolku kusy papírů, kam si píše svá přání:D:)

    Jinak bych tě poprosila, zda by jsi nemohla sdílit tento odkaz:
    http://www.pesweb.cz/cz/naplnte-misky#misky-history

    Jde o naplňování misek pro pejsky v útulku, čím více lidí kliká, tím více je naplněných misek. Na konci měsíce sponzoři pejskům misky opravdu naplní:) Je to zdarma, není nutné se nikam přihlašovat, stačí pouze otevřít odkaz:) Více info na stránce:) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  28. Veľmi pekne napísané! Ja takéto tie "myšlienky" čítam veľmi rada :))
    Fashion Passion by Erika

    OdpovědětVymazat
  29. Mio <3, díky tomuto článku jsem si toho hodně uvědomila. Díky!

    OdpovědětVymazat
  30. Mio :* úžasný článok. Klobúk dole. Mám rada takéto články a tento je naozaj úúúžasný. Asi si ho vytlačím a budem si ho čítať stále dokola a hlavne, keď bude "deň blbec" alebo len tak, keď budem potrebovať povzbudiť.
    Určite takéto články píš a komu sa nepáči...
    Inak vybrala si aj pekné obrázky :) Ešte nejaké tipy na pozitívnu hudbu alebo takú plnú energie. Aj to by ma potešilo :) Pekný večer.

    OdpovědětVymazat
  31. Krásný článek, mě moc potěšil a více takových bude jenom super :) Je potřeba si každý den užívat, usmívat se a mít skvělou náladu a nebo když ji nemáme, tak ji aspoň nekazit druhým
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  32. Abych rekla pravdu tak asi pred minutou se stala dost nepochopitelna vec. Sem smutna nastvana a vsecko. A Ani ted kdyz sem si to precetla se to nezmenilo ve smich, ale je mi lip. Neco takovyho jsem si proste potrebovala precist. Jsem ten clovek o kterem si psala- jsem pesimista nemam se rada. Usilovne se snazim to zmenit, ale jde to velice pomalu. Snad se mi to podari. Moc bych chtela. Mas moc peknej blog a strasne rada sem chodim.Doufam, ze zitra vstanu a bude mi lip.

    OdpovědětVymazat
  33. Moc krásný článek Mio! Přikláním se k Tvému pozitivnímu myšlení, i když né vždy se mi to daří...Nicméně strašně ráda se obklopuji takovými pozitivními lidmi jako jsi ty...Člověk by si vážně měl na všem najít alespoň kousek pozitivního a hned ten svět není tak smutný. Vidím to na maličkostech každý den. A když zrovna celý den před sebou nemám nic veselého, tak se snažím opravdu radovat z maličkostí a vážně to pomáhá. Tvůj článek je pro mě příjemná tečka za krásným dnem, moc děkuji :-) <3

    OdpovědětVymazat
  34. Krásný článek :) Hrozně ráda čtu takovéto motivační články, takže se těším na další :)

    OdpovědětVymazat
  35. Super motivacni clanek. Moc se mi libi a rozhodne v tomto pokracuj dal. Rozdavani radosti je v teto dobe strasne dulezite, vsude okolo nas se kazdy mraci a lide jsou neprejici. Dost mi to na teto zemi vadi. Lide si tu stezuji a neustale jsou pesimicti. Pritom vsechno je to v hlave. Kazdy by mel zacit sam u sebe a pak se mozna zmeni neco okolo nas. Moc dekuji za zlepseni nalady Mio :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Mio,
    děkuji za pozitivní slova, ráda se sem vracím a klidně bych takových článků uvítala víc. Já si tyhle věci říkám pořád - všechny ale je dobré, když Ti je někdo zopakuje, nebo k nim přidá svůj komentář. Před týdnem se se mnou rozešel přítel po třech letech vztahu a jsem z toho hodně smutná a není mi dobře, ale i tak se snažím nevěšet hlavu, nezávidět, nebýt smutná, i když to samozřejmě nejde. Doufám, že se to co nejdříve zlepší, a všichni by si měli uvědomit, že Každý svého štěstí strůjcem. Děkuji tedy za Tvůj článek, nezlepšil mi náladu o 100% (což snad pochopíš) ale i tak mě moc potěšil!
    Jsi úžasná, pokračuj a buď i dál sama sebou :)
    Kačka

    OdpovědětVymazat
  37. Krásný a pravdivý článek Mio.Přečetla jsem si ho několikrát,na rozdíl od různých pokusů o něco hlubšího než je recenze rtěnky u některých Tvých kolegyň.Souhlasím se vším co jsi napsala.Přeji Ti hodně štěstí a krásné dny Mio

    OdpovědětVymazat
  38. Přesně tak to má být, kdyby byl každý alespoň z poloviny tak pozitivní a bral život i hezkým způsobem jako ty, vypadal by svět úplně jinak. Tyhle články mám moc ráda, těším se na tvojí rubriku. Věř mi, že jsi zlepšila náladu hodně lidem, jsi úžasný člověk ♥
    beautylook.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Jasně, že pokud by byli všichni lidé šťastní, svět by byl daleko hezčí a lepšé místo k žití, než je teď. Bohužel ale jsou i situace,ve kterých nepomůže ani pozitivní myšlení, ani dobrá nálada, ani podpora od kamarádů, ani úsměvy od okolí, ani nic podobného. To může pomoci např. v případě rozchodu, ale pokud na vás někdo spáchá finanční podvod a vám hrozí, že místo pěkného nového bytu skončíte někde v plechové boudě pro dělníky, kde budete přežívat pomalu jako bezdomovec, jediné, co potřebujete, je kvalitní právník a finanční prostředky, kterými ho zaplatíte... Přeji všem, ať se mají hezky!

    OdpovědětVymazat
  40. Úžasný článek a už se moc těším na další. Zrovna jsem v "přeměně" kdy se snažím změnit svůj pohled na svět :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  41. Úžasný článek a musím říct, že mi ho snad seslalo samo nebe! Takže jsi teď pro mě anděl :-) Sama jsem zrovna ve fázi, kdy se na sobě snažím pracovat a nepropadat zoufalství nebo beznaději... jsem na tom mnohem lépe, než třeba před 2 roky, ale ještě to není to pravé a zrovna posledních pár dnů jsem na tom byla psychicky bídně - problémy v práci, problémy v rodině, pocit vlastní neschopnosti... ale už je to zase lepší a vděčím za to i tobě, takže děkuji! A budu jedině ráda, když takových článků bude víc, už teď se na ně těším :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Anonymní11.11.14 7:26

    upřímně ja mám takové články úplně nejradši ze všech, tak se už těším na další :))

    OdpovědětVymazat
  43. V něčem s tebou nesouhlasím, jako třeba že co se má stát, stane se. Myslím si, že je to pravda, všechny věci se dějí z nějakého důvodu, ať už ty dobré, nebo ty zlé. Ale jinak super článek! :)

    OdpovědětVymazat
  44. Mio, moc Ti děkuji za dnešní článek, něco takového jsem potřebovala. Poslední dobou se mi nic nedaří a díky tomu se ze mě stal pesimista a v tom špatném se jen utápím. Tento článek mi hodně pomohl a dal mi spíše takovou naději v tom, že všechno jednou bude dobré, jen v to musím věřit ! Škoda, že nejsi má kamarádka, přesně takovou bych si moc přála. Lidé okolo tebe mají veliké štěstí, že mají vedle sebe někoho tak pozitivního jako jsi ty. Také ti přeji, ať se ti v životě děje jen to dobré a ať ti tvůj optimismus vydrží co nejdéle :) Já mezitím budu věřit v lepší zítřky :) Ještě jednou ti moc děkuji !

    OdpovědětVymazat
  45. Krásný článek, Mio, prosím víc takových! Krásný dnešní a všechny dny ti z celého srdce přeji!;-)

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, moc hezky napsano:) Ja si vubec myslim, ze zakladem stesti je vdecnost. Za to, ze se rano vubec probudime, ze nas nic neboli, ze nemame hlad ani zizen, ze mame tekouci vodu...Nekoho, kdo nas ma rad a koho mame radi. Tohle vsechno nejsou samozrejmosti, vzdyt jen jak velke procento lidi na svete ma treba tu tekouci vodu? Takze byt vdecni za to, co mame a neskuhrat, ze nemame vic:) J.

    OdpovědětVymazat
  47. Díky za krásný článek, Mio. Určitě v sérii pokračuj, když na to budeš mít čas a náladu. Vždycky se na Tvé články těším a vyhlížím, kdy bude nový. Líbí se mi jak styl psaní, tak i fotky a grafická úprava tvého blogu. A navíc mi vždycky pomůžeš na chvilku zapomenout na stres kolem školy, kterého je teď, kdy už je skoro čas odevzdat diplomovou práci, opravdu hodně.

    OdpovědětVymazat
  48. takovyhle clanky jsou nejlepsi:) urcite pis vice takovych! Myslim, ze spousta lidi si to potrebuje precist ;) velice inspirativni.

    OdpovědětVymazat
  49. Článok ma bavil! Teším sa, že bude nová rubrika. Mám rada takéto typy motivačných, pozitívnych článkov. Pomôžu človeku ak je smutný, ale aj keď nie je smutný, tak ho nabijú pozitívnou energiou a motivujú. :) Mne sa napríklad stalo, že som si spísala na papier nejaké body (ako píšeš veci ktoré by sme chceli či už mať alebo urobiť, vyskúšať) a niektoré z nich sa mi splnili! Takisto aj lásku som si našla, až keď som bola spokojná sama so sebou. Takže niečo na tom pravdy bude. Treba myslieť pozitívne, veriť svojim snom a mať sa rád/a.:) -L.

    OdpovědětVymazat
  50. Skvělej článek, Mio :-) určitě piš víc takových... :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Tohle naprosto super článek, pobavil a zvedl mi náladu a dneska jsem to fakt potřebovala! děkuju :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  52. Skvěle sepsaný článek! :) Já teď čtu na podobné téma knížku "Jak si nenechat zkazit náladu aneb pravidlo popelářského vozu". Ještě mě do budoucna láká kniha Štěstí na míru od Ivo Tomana.

    OdpovědětVymazat
  53. Děkuju za připomenutí těchto myšlenek :)

    fashion-lists.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  54. Moc hezký článek a ten dokument si určitě pustím :).

    OdpovědětVymazat
  55. Tak toto bol naozaj krásny článok! :) Ak môžem prispieť svojou troškou do mlyna... vedeli ste, že vedci zistili že aj spôsobom našej chôdze môžeme ovplyvniť to, ako sa cítime? :) Tuto (síce v angličtine, ale hlavnú myšlienku vysosnete aj z google translatoru) :) http://www.spring.org.uk/2014/10/how-to-feel-happy-just-by-walking-differently.php

    OdpovědětVymazat
  56. Paráda, víc takových článků!

    OdpovědětVymazat
  57. Nejlepsi clanek,fakt:-),Urcite te to stalo spoustu casu ale je to opravdu kvalitni clanek ktery mi hodne dal takze dekuji Mio,myslim si,ze cim jsi starsi tak je tvuj blog kvalitnejsi.Jsi opravdu moc rozumna a nadherna baba v jednom,jen tak dal:-).

    OdpovědětVymazat
  58. jee, dlouho jsem hledala nějakou tu podzimní motivaci, která by mě trošku víc opět nakopla a já vypdla z toho mého smutku v poslední době a tohle jsi napsala skvěle! :) Jsi úžasna Miuš, opravdu nemám slov a děkuji! Pomohla jsi mi pohnout nečím v mé hlavě a zase vrátím své pozitivní myšlenky zpátky :P hodně štěstí a lásky ti přeju! ♥

    OdpovědětVymazat
  59. Ďakujem, ďakujem, ďakujem.. moja virtuálna kamarátka:)))

    Viky

    OdpovědětVymazat
  60. Mio, takové články mě opravdu baví. Myslím, že můžu říct, že tento je tvůj TOP :) Snažím se pozitivně myslet a takové připomínací články a hlavně ty úžasné koláže jsou přesně to, co potřebuji :)
    Děkuji a těším se nadlší <3
    Nikola

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj Mio,

    máš fajn blog, ale bohužel, tenhle článek mě zklamal a nepřinesl mi nic nového ani povzbuzujícího. Vědět jak se naučit "myslet pozitivně", tak už to dávno dělám. Ono to není tak jednoduché myslet pozitivně a být happy, když k tomu jaksi nemáš důvod. Já už jsem dlouho nezaměstnaná a navíc v kraji s vysokou nezaměstnaností (A stěhování z vícero důvodů není možné.). A jak v tomhle stavu může mít člověk pozitivní myšlenky? Kdo to nezažil, nechápe jak rezignovaně se člověk cítí. Snažím si dělat radost jak jen to jde, ale to co zažívám já po delší době člověka začne ubíjet a není tak jednoduché si namlouvat jak je všechno super a skvělé, protože prostě není. Kdybych uměla myslet pozitivně a kdybych to uměla dlouhodobě, tak bych tyhle rady asi nepotřebovala. Ale ono to nejde jen tak - lusknout prsty a říkat si jak je všechno super. Mám ráda články na tohle téma a můžu jen doufat, že ten příští na toto téma bude přínosnější.

    Ale neber to prosím nějak zle, jsi milá holka a vím, že jsi to myslela dobře.

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj,
    Tak krásná a pravdivá slova jsem dlouho někde neviděla. Při čtení jsem měla tendence pořád přikyvovat, protože mi došlo, že v tomhle máš pravdu a že já to samé vlastně uvnitř sebe vnímám, ale tohle byla tzv. "Poslední kapka" k tomu, abych definitivně změnila svůj postoj.
    Můžu se Tě zeptat? Jaký máš pocit z toho, že někteří lidé "vyškrtnou" ze svého života lidi, které nemají rádi? Nejsem si tímhle právě úplně jistá... Na jednu stranu cítím že je to správné a může nás to v životě posunout dál, ale taky mi to přijde takové, jak bych to řekla, bezohledné? To bude asi to slovo...
    Byla bych moc ráda, kdybys tohle aspoň četla, ale nebudu Ti lhát, odpověď by mě potěšila přece jen více. :)
    Rozhodně se měj krásně!
    Kath

    OdpovědětVymazat
  63. Ahojky, velice pěkný článek. Cca před půl rokem jsem se sebou začala něco dělat a začala jsem se učit, jak si udržet pozitivní náladu, jak se cítit lépe. Přečetla jsem nejprve pár knih od L. Hay a nyní čtu další a další. Moc mi to pomáhá. Občas sice mám ještě chvíle, kdy na moudra z knih zapomenu, ale mnohem méně, než dříve :)
    Nemohla by jsi mi doporučit ještě nějakou knihu k tomu Tajemství? Já mám přečtené zatím 3 od L. Hay, pak dvě od P. Franckh, Debordelizaci hlavy od Tomana a mám nově koupenou knihu Kouzlo.
    Ještě jsem četla knihy Tajemství přitažlivosti srdce a Tajemství sedmi závojů, ale to se mi moc nelíbilo.
    nějaké pro začátečníky, nejlépe něco, co bych hodila do kabelky a mohla se do toho začíst hned, když si budu připadat hůře, nebo jak to napsat... Moc děkuji

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡