My no makeup makeup look

Ráda bych Vám ukázala mé oblíbené líčení, které nosím, když mám čas a chuť se nalíčit, ale nechci příliš nic výrazného. Je to můj oblíbený natural look. Mám ráda přirozené barvy pleti. Líbí se mi sjednocená, rozjasněná a zdravě vypadající pleť, přirozeně pročesané obočí, řasenka a tónovaný balzám. Často nemám potřebu, stínovat oči a příliš zvýrazňovat rty nebo cokoliv jiného. Cítím se tak dobře. Jsem to stále já, jen v malinko upravenější verzi. Čím tohoto líčení nejčastěji docílím, najdete v dnešním článku.
Po vyčištění pleti nanáším denní krém. Momentálně je to denně můj miláček jménem Smart custom-repair serum od Clinique. Je lehoučký a má pleť si jej moc oblíbila. Odměňuje se mi za to tím, že je čistá, hydratovaná a není mdlá. Blíží se období, kdy mívám opravdu velmi světlou pleť, proto začínám zas vyměňovat i makeupy za světlejší. BB cream od Erborianu mi slouží naprosto skvěle. Je tak akorát světlý a po nanesení vypadá velmi přirozeně i přesto, že jeho krytí je střední. Pudr na zafixování - Smootn Skin pressed face powder od NYC asi znáte všichni. Laciná věc z drogerie, která se svou kvalitou vyrovná mnohonásobně dražším konkurentům. Přepudruji si vždy jen t-zónu. Jak makeup, tak i pudr, nejraději nanáším štětcem Essential foundation brush od Real Techniques. Je velký, jemný a dobře se mi s ním pracuje.
Tam, kam pudr nenanáším, přijde krémový rozjasňovač Feeling younger od Lush cosmetics. Dá se nanášet štětcem i prsty. Je to úžasný rozjasňující korektor. Nejlepší je na projasnění očního okolí. Produkt doporučuji i zralým ženám. Díky jeho pigmentům pleť vypadá mladší, rozzářenější a zdravá. Je to zázrak. Aby pleť vypadala svěže a obličej neztratil své přirozené kontury, jemně používám i tvářenku a bronzer. Bronzer Hoola od Benefit cosmetics není do oranžova, je matný a celkově velmi přirozený. Používám jej opravdu denně. Je to zatím nejlepší bronzer ze všech, co jsem kdy měla. Tvářenku Rockateur (také od Benefitu) mám novou. Vedle toho, že má nádherný design, je krásná i uvnitř. Má velmi pěkný hnědo-broskvový odstín a po nanesení se leskne. Dodá tvářím zdravou barvu. Ke konturování používám ráda štětec Angled top M54 od Petra Lovely Hair.
Pleť mám hotovou a teď se vrhnu na obočí a oči. Stále chci zůstat u co nejpřirozenější verze, proto na obočí použiji ke zvýraznění pouze gel na obočí v odstínu 01 blond od Alverde. Trvalo mi déle, než jsem si na něj zvykla a začal mi vyhovovat, ale naštěstí se tak stalo a teď jej používám téměř denně. K jemnému zvýraznění oka použiji gelovou tužku na oči od Essence, kterou nanesu pod řasy na horním pohyblivém víčku (ne na řasy, ale přímo na "waterline"). Tužka má skvělou pigmentaci i konzistenci, díky níž vydrží celý den až do odlíčení. Poté nanesu řasenku. Nanáším ji tak, že si vezmu do rukou menší zrcátko, které držím zhruba v úrovni ramen, a dívám se směrem dolů. Řasy pak mohu více intenzivněji, a také co nejvíce prodloužit. Na rty teď ráda používám Chubby stick baby tint v odstínu 01 poppin' poppy od Clinique, který dokáže zvýraznit přirozenou barvu rtů. Navíc se, jako balzám, nádherně leskne, takže i opticky zvětšuje rty.
Řasenkou, kterou jsem ještě nezmínila, je Volume 1 seconde mascara od Bourjois. Tento skvost prostě musíte všechny vyzkoušet! Vím, že jsou řasenky individuální záležitostí, ale takový rozdíl mezi řasami před a po jsem už dlouhou dobu neviděla. Mé přírodní řasy jsou sice lepší, než byly dřív, ale stále si myslím, že za nic moc nestojí. ALE! Vidíte ten rozdíl na fotce výše? Pro mě je to něco neuvěřitelného. Pozitiva rozhodně převálcovala negativa (řasenka se občas hůře odličuje). 

Má umělý kartáček složený z klasických mini štětinek a malých kuliček. Zvláštní, že něco takového pospolu může fungovat, ale překvapivěe to opravdu funguje. Řasenka je černá jak uhel, dodá hezký objem, řasy dokonale prodlouží, natočí je a vydrží tak po celý den, bez jakéhokoliv opadávání nebo rozmazání. Well done Bourjois!

Líčíte se občas podobně?

39 komentářů:

  1. Miuško, ta řasenka je skvělá, jen mohu se zeptat na cenu? Vyzkoušela bych ji také :) Moc díky za tip. Jinak přirozené líčená já mooooc ráda. A tobě to strašně sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojí snad necelé čtyři stovky v Marionnaudu. Možná ji ale na internetu najdeš levněji. ;)
      A děkuji moc!

      Vymazat
    2. Já ji našla za dvě stovky, takže doporučuji spíš přes ten net :)

      Vymazat
  2. Ja v poslednej dobe preferujem práve tento typ líčenia. Super článok, si nádherná ;)

    *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  3. Líčení hezké, jen mi přijde že si to s tvářenkou moc přehnala. Kdyby si měla lepší štětec, myslím tvarově a tak, tak by to bylo lepší - lépe by se ti tvářenka nanášela na ta správná místa ;)
    Alice

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké líčení :) Na den se líčím podobně, akorát vynechávám bronzer a někdy i tvářenku. Řasenka mě zaujala moc :) Bohužel jsem si před pár dny z nedostatku fantazie opět pořídila Maybelline, ale po Bourjois se taky podívám :) v poslední době mě zklamal Rimmel i Loréal, tak to chce změnu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto je můj úplně nejoblíbenější look. Takto se líčím nejčastěji a cítím se v tom nejlépe :-) Jako mamince dvou dětí mi také často nic jiného ani nezbývá :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. "Na môj no makeup makeup look budete potrebovať týchto 85545768 produktov." Nemyslím to v zlom, naozaj nie. :) Inak, tá riasenka ti robí skvelé mihalnice :3 Ja sa každý deň líčim viac menej podobne, až na to, že vynechávam bronzer a lícenku, pretože mi to na mne príde moc :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné líčení! Troufám si říct, že se líčíme prakticky stejně! Hoolu už používám už nějaký ten měsíc a Rockateur měla dnes u mě premiéru a postoupila na moj nej tvářenku:). Tohle líčení ti krásně sedne a já se v něm cítím nejlépe. Jinak ta řasenka vypadá opravdu skvělě! Za mě je stejně v přirozenosti krása! :*

    OdpovědětVymazat
  8. Líčení je moc hezké :) Můj momentální "no makeup" makeup je každodenní líčení do školy - korektor, pudr a řasenka :D Na víc se většinou nezmůžu :D Ta řasenka od Bourjois vypadá hodně zajímavě! (zvlášť ta fotka před a po) :)

    OdpovědětVymazat
  9. Když nemám cas, alespoň rychle přirozené liceni probehne na me tvari :-D jinak bych byla jak šedá myš... Já teda musim používat klesticky na rasy, protože mi řasy rostou směrem dolu a to bys koukala, jaky je to u mě rozdil! Ta tvoje rasenka ti je tedy krasne zvedla.

    OdpovědětVymazat
  10. JA mám velmi rada jednoduché líčenie vyzeráš tam fajn, a tá riasenka vyzera naozaj fajn, len by mi asi vadilo predsa len to odlicovanie.

    OdpovědětVymazat
  11. Teda! Ta rasenka urcite za hrich stoji. Zkusim ji a i ten rozjasnivac bych chtela zkusit. :) Mam ted id Nars Copacabana a neni taky spatny.

    OdpovědětVymazat
  12. Ja zas idem z extrému do extrému. Buď "full on make-up" alebo totálne nič. Ale to len jeden deň v týždni kedy ani z domu nevyjdem. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já se takhle líčím o víkendu, nebo když mám volno. Do práce už mi to přijde málo - jsem hold závislá :D Zaujal mě korektor Lush, určitě si ho pořídím!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc pěkné přirozené líčení :) Já si zase ráda dám černé linky nebo stíny
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  15. Já ano. Nesnáším výrazné stíny apod.

    OdpovědětVymazat
  16. Mio prosím Tě, jaké je číslo BB krému od Erborianu? a kde jsi ho zakoupila?:-) děkuji

    OdpovědětVymazat
  17. ta řasenka vypadá opravdu hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já se v podstatě líčím podobně každý den, jen přidávám černé linky, protože mám poměrně nevýrazné řasy. Také mám světlou pleť jako Ty. Koupila jsem si ten nový Truffle moisturizing make-up od Dermacolu, tak jsem na něj zvědavá ;) Dokonce jsem si musela koupit až druhý nejsvětlejší (jinak vždy kupuji nejsvětlejší) odstín a pořád mi přijde světlejší než ostatní, co jsem kdy používala.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, nechystáš se natočit video?:)

    OdpovědětVymazat
  20. Toto líčenie ti veľmi pristane:) a máš krásne oči ^_^

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  21. Vidím, že máme spoustu stejných oblíbených produktů. Řasenku, pudr, tvářenku od Benefitu i tužku na oči :)
    Jinak přesně takové přirozené líčení mám úplně nejraději. A moc ti sluší :)

    Realash Giveaway ♥

    OdpovědětVymazat
  22. Miuško, super článek. Ale ty jsi tak krásná, že i kdyby ses vyfotila úplně nenalíčená, stejně bys vypadala skvěle. Asi si budu muset koupit ten bronzer Hoola, často jsi ho zmiňovala a moje zvědavost začíná přerůstat v nákupní plán :D. JJ, řasenka Bourjois je super, mám ji také, podle mne min. stejně tak dobrá jako They'r real od Benefitu.

    OdpovědětVymazat
  23. Normálně nekomentuji, ale tohle musím - skvělý článek a díky za něj! Jsem podobný barevný typ a mám ráda jemné líčení, takže je to pro mě úžasná inspirace, a pro gelovou tužku od Essence se brzy vypravím :-) Škoda jen, že nemám tak krásný obličej jako ty, ale co už... :-D

    OdpovědětVymazat
  24. takový look v poslední době také dost často praktikuji - když už druhý nebo třetí den za sebou vstávám v půl šesté, není na to síla ani nálada :/ :D jinak řasenku mám také a jsem mile překvapena :)

    OdpovědětVymazat
  25. Vypadá to krásně! jemné líčení mám nejraději :) a ty máš navíc nádherná kukadla.
    pozdrav z http://allys-cook.blog.cz ^^

    OdpovědětVymazat
  26. Jupí, kosmetický článek! Mio, souhlasím s tím, že i no make-up look si zaslouží lehce tvářenku či bronzer (někdo tu psal, že už je to příliš). Dodá to takovej ten zdravej šmrnc a na světlý pleti to navíc krásně vynikne.

    A ještě mám nápad na článek - minulý rok mě moc bavil ten o rtěnkách, co nosíš ráda během podzimu. Neplánuješ teď nějaký podobný? Aktuální oblíbené rtěnky, podzimní rtěnky, něco takového? :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Takové nahé líčení mám nejraději, hlavně, když spěchám :)

    OdpovědětVymazat
  28. podobne sa líčim ráno pred školou keď si skôr vyberiem dlhší spánok ako make-up :) pekný článok!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  29. krásny make-up :) takto podobne sa líčim ja keď si ráno pred školou vyberiem skôr spánok ako make-up :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  30. ahoj Mius, myslis, ze tato rasenka od Bourjois je lepsi nez They´re real od benefitu ? chystam se prave zainvestovat a koupit nejakou "lepsi" :) , uz jsi me navnadila s Benefitem, a ted tohle... :-D dekuji za odpoved :)

    OdpovědětVymazat
  31. Moc hezké! Moje denní líčení vypadá přesně takhle...sjednotit pleť, trocha barvy na tvář, upravit obočí, řasenka, na rty nějakou neutrální rtěnku a jdu :) Jen na večer přidám buď nějaký ten stín nebo linku, nejčastěji ale výraznou rtěnku...ty miluju nejvíc :) Nedávno jsem začala vlastní blog, budu ráda když se kouknete! :)

    http://nicolsview.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  32. Miuska krasny clanok a licenie rozpravkove. :-)) Ty si krasna v akomkolvek liceni. A dakujem za tipy na nove kozmeticke hracky, milujem tieto tvoje clanky. :-))
    Patty

    OdpovědětVymazat
  33. Mio, děkuju moc za tip na řasenku! Pořád mám nutkání kupovat si nové a nové, abych našla tu svou pravou a konečně jsem ji našla! Je vážně skvělá, sesadila z prvního místa i TAR od Benefitu, která mi sice vyhovovala moc, ale tahle od Burjois je prostě ještě lepší, nejvíc mi na ní vyhovuje to, že hned v první vrstvě mi udělá hodně výrazné řasy bez slepení, na řasenkách totiž nesnáším, když se s ní musím "patlat" hodinu, než vůbec jde vidět, že jsem nanesla řasenku, to s touhle opravdu nehrozí :D sem ráda, že jsem ji i po váhání do toho košíku hodila :)

    OdpovědětVymazat
  34. Řasenka je lepší jak Benefit, alespoň pro mé řasy. Moc ti za ni děkuji :*

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡