Acer Iconia A1

Jak už jste si mohli všimnou na instagramu, mám nový tablet. Konkrétně Acer Iconia A1-830. Acer mi jej nabídl vyzkoušet a otestovat a já s radostí nabídku přijala. Tablet je dle mého názoru fajn vymožeností. Když cestuji třeba jen na víkend, nechce se mi sebou vždy tahat notebook, ale můj telefon je někdy pro sledování videí nebo čtení blogů celkem malý. A právě v tomto případě je skvělé vlastnit tablet, který má větší obrazovku, ale přitom nezabere moc místa. Pokud zatím tablet nemáte, ale uvažujete o něm, tak vám třeba při rozhodování pomůže i má recenze. Své zkušenosti a poznatky jsem shrnula a zestručnila do následujících plusů a mínusů. 
+ Značce Acer důvěřuji a považuji jí za kvalitní.
+ Líbí se mi design tabletu. Dost mi připomíná jednoho nejmenovaného konkurenta.
+ Je lehký a tak akorát velký (váží 375g a má úhlopříčku 7,9 palce).
+ Baterie má životnost 7,5 hod / 1 nabití.
+ Má dva reproduktory pro lepší zvuk.
+ Kapacitu má 16 GB a lze přikoupit paměťovka.
+ Oboustranná webkamera (5Mpx/2Mpx).
+ Má GPS.
+ Vše zatím funguje, jak má.

- Jsem zvyklá na iPhone, takže neustále mačkám nápis Acer v domnění, že tam je tlačítko.
- Jsem zvyklá na iOS. Android mi bohužel moc nevyhovuje, ale věřím, že si na něj zvyknu.
- Foťák nefotí moc kvalitně, ale určitě postačí, protože s tabletem se tak úplně běžně nefotí.
Konečně jsem se přihlásila přes google účet a instalovala si své oblíbené aplikace a přidala i nějaké nové, pro mě neznámé. Mám tam jak Instagram, VSCO Cam, Pinterest, Facebook, YouTube, tak ale i pár nových her. Zatím na tablet často zapomínám, když někam jdu a stále se učím ho ovládat, ale věřím, že to je o zvyku. Rozhodně ho považuji za skvělou věc a je mi sympatická i jeho přijatelná cena (necelé 4 tis.). Další podrobnější recenze naleznete tu a tu.
Jak se Vám tento tablet líbí? Máte už svůj? Pokud ne, chcete si ho pořídit nebo jej považujete za zbytečnost?

44 komentářů:

  1. já jsem je vždy považovala za zbytečnost, ale pak jsem začala studovat vysokou a už na svůj ipad nedám dopustit =))

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám iPad a jsem spokojená :). Android mi nevyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní09.08.14 0:51

    tieto recenzie, či už na tvojom blogu, alebo na ostatných považujem za veľmi smiešne, lebo jediný zmysel týchto príspevkov je nalákať naivné žabky na to, aby si ho kúpili, aj keď väčšina ani nevie, čo je vo vnútri, tablety sa určite kupujú podľa toho, aký majú dizajn, aký foťák alebo aplikácie (facepalm) ja nemám ani smartphone, ani tablet, iba obyčajný notebook a prežila som, ale ovšem, konzum tu bude navždy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní09.08.14 4:51

      Omg ty jsi asi dost nespokojena zemas jen ten blbej notebook vid? Miuska nepise ze se bez nej neda prezit tak co tu jako predvadis za anonymni divadylko? A jasne no nikdo si tablet nekupuje kvuli dizajnu a fotaku ok. Mia popsala snad vsecko co treba byme pri koupi zajimalo. Prislo by mi naopak smesny kdyby treba popisovala grafiku, zivotnost soucasek uvnitr apod. :-D K cemu by to proboha takovym blogu bylo? Pak by sis zas ryplana co si to hraje. :-D Ach jo. Bez se zahrabat do slamy a koukat na svy masine si precist o tom jaky bylo pocasi. Zijeme v 21.stoleti a stale existuji takovy chytrolinky jako ty co chteji byt zajimavy a resi konzum a zachranuji tak svet ze o tom pisou na lifestyle blogach. :-D neeeeee

      Vymazat
    2. Musím se anonyma výše zastat, také si myslím, že recenze elektroniky nemají u fashion/beauty bloggerek co dělat. Působí většinou amatérsky. Přeci jen na mobilu či tabletu se hodnotí jiný věci než u rtěnky či svetru. Doufám, že i sama Mia pochopí, že to není mířeno vůči ní jako útok - naopak tato recenze je fakt dobrá, na rozdíl od jiných, co jsem na téma elektronika četla. Jen si prostě myslím, že stejně jako nám patří recenzovat kosmetiku, elektronika by se měla přenechat fundovanějším. Na druhou stranu, i pohled ze strany laiky ohledně příjemnosti uživatelskýho prostředí, obsluhy a dojmů při běžným používání, taky nejsou od věci. Ale rozhodně si nemyslím, že by člověk, co si dovolí kritizovat neodbornost recenze, hned automaticky záviděl :-)

      Vymazat
    3. Taky mi při těchto ,,recenzích" škubou koutky :) Každopádně jsou to ale asi pro běžného člověka články dostačující. Každopádně ze strany Asusu výborný tah pro podporu prodeje ;) Protože málokdo ví jak propastné rozdíly jsou třeba ve výkonech - Prestigio za cca 2.000 Kč šlo za měsíc z domu! Teď mám Nexus 7 2013 a to je panečku výkon. Za mě výkon především.

      Vymazat
  4. Mám iPad od Asus a nevymenila by som ho za nič na svete:-) Tablet je super vec, keď človek často cestuje, je to určite lepšie ako mobil aj notebook. Day By Day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní09.08.14 4:43

      Myslis tablet od asusu? :D ipad muzes mit jen od applu. ;)

      Vymazat
    2. iPad od Asusu? :D tak to chci vidět,pošli odkaz :D

      Vymazat
  5. Mám 7 palců od Asusu, ale už dlouho pokukuju po něčem větším, tenhle se mi moc líbí:) a souhlasím s Bárou, taky jsem si myslela, že nic takovýho jako tablet nepotřebuju :D

    techforgirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si připlatila za Ipad a jsem nadmíru spokojená :) ale tenhle tablet vypadá taky moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mám doma I pad a nedám na něj dopustit! Rozhodně souhlasím s tím, že mít tablet je super! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní09.08.14 9:04

    Mám LG G Pad 8.3 a neměnila bych. Na cesty je to bezkonkurenční záležitost, stejně jako na ranní poležení v posteli, projetí blogů a okomentování pár článků (jako teď, hehe). Rozhodovala jsem se právě mezi tímto tvým a LG, LG vyhrál díky tomu, že je lepší ve... vlastně ve všem, u Aceru mě oslovil akorát design a čistý android. A lepší cena, ale ta o 2000 větší investice za to stála :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já tablet nemám, sice by bylo super ho občas vzít někam na cesty, když se nechce tahat notebook, ale zase je lepší pro mě asi ten noťas :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Další recenze na Iconia A1? Společnost Acer má evidentně finanční problémy, když v poslední době nabízí testování svých produktů téměř každému...

    OdpovědětVymazat
  11. Tablet vlastním a nedám na neho dopustiť. Mám Asus Memo Pad HD 7 a som s ním veľmi spokojná. :)
    http://theworldbyluccy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. tablet by se mi také libil, ale stale mu odolávám :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tablet nevlastnim, ale casto mam pujceny priteluv a pomalu zacinam chapat, co na tabletech lide vidi :))

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá skvěle! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj zvu tě k nám na blog kde právě teď probíhá GIVEAWAY
    http://klarissaaddell.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Mám asus 7 a používám ho místo čtečky. Vybíral ho taťka aby měl kvalitní displej a celkově střívka uvnitř kterým nerozumím. Jsem spokojena a třeba teď v nemocnici se mi dost hodil. Nejsem náročná ani na mobily, takže ty s jabkem nepotřebuju, levnější varianta stačí.

    OdpovědětVymazat
  17. Vyzerá krásne a elegantne :) škoda, že tablet nepotrebujem :)) páči sa mi ako dobre, jednoducho a stručne píšeš recenzie :-) !

    OdpovědětVymazat
  18. Upřímně, tablet s androidem, no vlastně ani telefon s androidem bych si už nekoupila. Žádné dobré zkušenosti s tím nemám a věřím tomu, že časem také příjdeš na ty chyby které android má.. :(

    OdpovědětVymazat
  19. vypadá hezky, ale zatím ho asi nepotřebuji

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. ty jsi mia, bulimička?

    OdpovědětVymazat
  21. Ačkoli je tablet krásný, já ho považuji za zbytečný. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Mám tablet od Asus a v pohode :) taký trošku väčší, ale nemôžem sa sťažovať :D jediné, čo mi vadí na androide je, že sa tam nedajú kúpiť všetky pesničky, napr. najnovší album od Beyoncé tam nie je, ale na iTunes je. To mi vadí :D

    OdpovědětVymazat
  23. Mě to přijde jako zbytečná věc. Jsem na VŠ, měla jsem tablet půjčený na měsíc a myslela jsem, že se z toho zblázním :-D Potřebuji na přednáškách hodně rychle psát a na tomhle se to prostě nedalo. Zlatý ntb, mám Lenovo a nemůžu si ho vynachválit. Aceru zrovna nefandím, kdysi vyráběli docela dost poruchové věci co vím :-) ale tento je krásný, věřím, že se mu nedalo odolat :-)

    OdpovědětVymazat
  24. O tabletu uvažuji, jen se mi za něj pořád nechce ty peníze dát :D

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Nad tím jsem se také rozhodovala, nakonec jsem zvolila apple ipad mini a jsem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  26. super, tentokrát to není telefon od Aceru (o tom už jsem četla na blozích asi 51245518x). a fakt nevím, proč řekneš "nejmenovaného" a v zápětí ho jmenuješ o řádky níž :D ach jo.. když tablet, tak jedině ipad.
    ale musím uznat, že alespon přiznáš, že ti ho darovali, to je podle mého úctyhodné :)

    OdpovědětVymazat
  27. S tabletem zatím zkušenosti nemám, ale myslím, že je to dobrá věc na cesty. Musela jsem se pousmát u věty, že s tabletem se běžně nefotí, bo už jsem to zažil a vypadá to opravdu vtipně :-D V Praze, Karlových Varech a jiných městech jsem to viděla docela často. Samozřejmě počítám s tím, že to byli to nejspíš cizinci.

    OdpovědětVymazat
  28. ja tablet doma mám, ale je to v celku zbytočnosť bez ktorej sa dá žiť :)

    OdpovědětVymazat
  29. Kouzlu tabletu jsem také podlehla, přítel má iPad, mě podaroval Samsungem G.Tab3 a určitě to usnadní život a odhlehčí tašce :)

    Dovol mi, abych Tebe i Tvé čtenářky pozvala na jedinečnou giveaway s e-shopem Milujito.cz :)

    http://theclarkysworld.blogspot.cz/2014/08/giveaway-s-milujitocz-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  30. Acer tablet mám a je to hotová šílenost :/

    OdpovědětVymazat
  31. hey dear.
    This is Kitty working for sheinside company.
    We 've sent your message without any reply.
    If you've seen it, please contact : marketing02@sheinside.com.
    wish u a nice day

    OdpovědětVymazat
  32. Tablet je fajn záležitost na cesty. :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Chcela by som tablet, ale radšej si kupim najprv notebook a ked zvysia peniaze tak aj tablet.
    PS: Check my blog: SweetieChic27

    OdpovědětVymazat
  34. otec dostal ako"darcek" od operatora nejake tablety ale ako smr mohli so sestrou vyskusat -hapruju ,len tak sa vypinaju nechytaju wifi.. samozrejme kto by nechcel ale prvorady u mna bude najprv notebook a mozno si nasetrim na odkusnute jablcko

    OdpovědětVymazat
  35. Mám iPad a nedám na něj dopustit. Hodně čtu, jak do školy tak i mimo a na rychle serfování po netu nebo zahnání chvilkové nudy taky super. Samozřejmě na seminárky do školy se noťasu nevyrovná, ale i tak mi rozhodně život ulehčuje. Bratr má Acer, takže můžu porovnat, ale ono se to vlastně výkonostně a uživatelsky dle mého ani srovnat nedá. Jablíčko bych nevyměnila:)

    OdpovědětVymazat
  36. Vypada fajn.. Ja mam neco pres rok od Samsung a jsem max spokojena, nedam ho z ruky, bohuzel:)) Nejhorsi je, kdyz v jedne ruce drzim tablet a v druhe mobil, k tomu mi za zady zablika pc, to uz je fakt krize:)))

    OdpovědětVymazat
  37. na tablety jsem nikdy nebyla, ale zjišťuju, že by se mi klidně hodil. tahat notebook v kabelce není zrovna pohodlný :/

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡