Karl Lagefeld parfums

Díky tomu, že jsem blogerka se mi občas naskytne skvělá příležitost vyzkoušet věci dříve, než se ještě dostanou do prodeje, z čehož jsem nadšená a pokud mě věc láká, ráda nabídku přijmu. A tak poté, co mě oslovilo zastoupení parfémů od Karla Legerfelda, zda bychom chtěli s přítelem vyzkoušet tento nový parfém, bez většího váhání jsem na nabídku kývla. Teď už jsou obě varianty parfému v obchodech (tedy pro ni a pro něj), a tak pokud vás zaujmou, určitě je lehce seženete.
Co říkáte na flakonky? Mně přijdou velmi povedené. Vidím v nich chanelskou klasiku okořeněnou něčím novým, dnešním a moderním. V prvním případě jde o hranatý masivní tvar, v případě druhém - zaoblené spodní hrany, vtipné logo samotné podobizny Karla na víčku a hlavně zdobený kov pod víčkem. 

Co se mi dál moc líbí, jsou Karlovo myšlenky při vytváření filozofie parfému a parfémů samotných. Návrhář chtěl uvést duo vůní jednu pro ženy a druhou pro muže, které potvrzují jeho závazek – vytvoření stylu, který je přístupný všem. "Džíny, pěkná košile a sako, to je všechno, co potřebují kluk a dívka nebo muž a žena. Každý, opravdu. To je dnes základ." "Miluji parfémy. Dělají život krásnější. Parfém je jako móda pro váš nos…" "Vzhled flakonu je kombinace high-tech a klasiky. Myslím, že právě teď je ten správný čas na takovou kombinaci. Dotek moderny v kombinaci s klasikou a výsledkem je dokonalý flakon."
Teď něco ke složení. Vím, že si jej můžete najít kdekoliv na internetu, ale kdo mě už trochu znáte, víte, že si s recenzí parfému ráda vyhraji. Testování a následné recenzování vůní patří asi mezi má nejoblíbenější témata článků. To, že voní krásně, vám umí povědět každý. Proto je pro mě velkou zábavou, čichat u psaní recenze k parfému a kafi, stále dokola a dokola, a snažit se pocity z vůně přetransformovat do souvislých spojení. 

Karl Lagerfeld eau de parfum (pro ni)
Jako první ucítíte magnólii a limetku. Kombince těchto dvou ingrediencí mísí dohromady jakýsi svěží start. Květy magnólie samotné voní sladce, ale s limetkou vůně dostává tu pravou šťávu. Srdce parfému se skládá ze sladkých broskví, plumérie (která voní podobně jako konvalinky) a růže. Asi nejvíce intenzivní je z této skupiny růže, na kterou když se zaměřím, tak ji v parfému skutečně cítím. No a základ už tvoří klasika v podobě ambrového dřeva a pižma. 

Vůně je na těle cítit zhruba půl dne. Pokud jsem ji chtěla mít celý den, tedy od rána až do večera, voněla jsem se s ní dvakrát. Mně osobně se zdá nežná, pudrově-kvetinová s kapičkou svěžesti (pravděpodobně díky limetkám). Většině lidí z mého okolí se zdála dost silná, ale mně nijak těžká nepřijde, vzhledem k tomu, že mám intenzivní vůně ráda. Spojence mám v Leonce, která vůni miluje tak moc, že mi ji už dvakrát fotila a posílala se spoustou srdíček na snapchatu. (Díky Leo! :D)
Karl Lagerfeld pour homme (pro něj) 
Hlava parfému se skládá z levandulí, broskví a limetky. Spíše tedy ovocný základ a dost podobný ženské verzi, vyjma levandulí a silnější vůně broskví. Ovšem opět jsou nejsilněji cítit velmi svěží limety. Vůně se dál rozvine do směsi fialek, magnólií, jablek a růže. Zvláštní kombinace pro pánský parfém, ale musím se přiznat, že přítel ani já v parfému moc květiny necítíme. Možná trochu ovoce, ale parfém řadíme spíše do svěží až dřevito-kořeněné kategorie. Což i potvrzuje jeho základ v podobě ambrového dřeva, chladivých kořenitých tónů dřevin a pižma.

Můj přítel je parfémem mile potěšen. Při přičichnutí k flakonku mu moc voní, ale při navonění už ho pak vůbec necítí. Možná je to právě to, že mu parfém, jak se říká, sedne. Já tento parfém miluji. Mám-li být upřímná, pánský mi voní ještě více než dámský a já jej tedy na příteli cítím, a to po celý den. Vůni jsem si zamilovala a stříkám si ji občas jen tak na své zápěstí, i přestože je pánská, tak mi moc voní a je mi velmi příjemná.

Už jste k parfému měli možnost přičichnout? Líbí se vám jejich design?

32 komentářů:

  1. tak ten rozhodne potrebujem ! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Desing je krásný ♥ ♥ Určitě se na ně mrknu ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Výborná recenze Mio :) skvěle si to pojala! parfém mě opravdu zaujal, jak říkáš okouzlí už flakón a co teprv popis té vůně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na vůni jsem se těšila a měsíce vyčkávala, že si jí pořídím. Přítel před několika týdny přivezl ze států odstřiky a musím říct za nás za oba, že teda pro mě dost velký propadák. Ani mě, ani příteli se ani jedna z vůní nelíbí. Čekala jsem něco lepšího, takže pro nás zklamání a kupovat si je nebudeme. Hanka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda za odlišný názor. Pro mě dámská není úplně přesně mým šálkem čaje, ale nemohu říct, že by mi nevoněla. :)

      Vymazat
  5. Tak už jsem si vzpomněla na co jsem zapomněla, když jsem byla nakupovat. Už chci tuhle vůni poznat nějakou tu dobu. Bohužel, ještě se tak nestalo.
    Povedená recenze.

    OdpovědětVymazat
  6. já už jí mám na seznamu, voní nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  7. zamilovala jsem se do ní už dva měsíce před vydáním na trh, když jsem měla vzorek..takové štěstí se mě jako blogerce nenaskytlo =( pánská je skvělá, ale na sebe bych si jí nedala je typicky pánská...

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  8. Ten parfém mám a musím říct, že ten popis je podle mě skvělý - napře cítím jemnou levanduli a mandarinku a pak to, co geniálně popsali jako "šťavnaté jablko" a nakonec kořeněnou vůni... Moc se mně líbí a nosím jej teď neustále od té doby, co jej mám :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsme je s přítelem dostali. Obě dvě vůně jsou skvělé! Gratuluji! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Neměla jsem ještě příležitost je očichat, ale posle tvého popisu by mi voněly zřejmě dobře :) nejvíxe fandím Backhamkám a Hugo Bossovi, tohle by ale mohla být příjemná změna :)

    OdpovědětVymazat
  11. Škoda, že blogy neprenášajú aj vône...:-) Vyzerajú super, kvetinové vône sú moje najobľúbenejšie. Day By Day

    OdpovědětVymazat
  12. Jako flakonky jsou nádherné :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Já teda kopu za Chanel, ale nevypadají špatně :) určitě se na ně v obchodě kouknu

    OdpovědětVymazat
  14. Rozhodně si budu muset pořídit vzoreček. Tato vůně mě neuvěřitelně láká a musím říct, že pokud jde o design flakonku, tak je opravdu povedený :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-april-2014.html

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě jsem v obchodě nečuchala ale flakonky vypadají krásně :)

    OdpovědětVymazat
  16. Design flakonků se mi moc líbí. Jen škoda, že nejde na dálku přivonět.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to hned až vyjde musím otestovat vůni, nalákala si mě na ní! :-)
    Míša

    OdpovědětVymazat
  18. flakónky pěkný. příště až půjdu nakupovat, stavím se přičichnout :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  19. U několika blogerek jsem už článek na tenhle parfém viděla, ale většinou mi to bohužel přišlo zkrátka jako čistá komerce, nic osobního v tom.. takové strohé (psané jen proto, "že jsem to dostal zadarmo") U Tebe mě ale článek opravdu bavil a je vidět, že si s tím dala práci, ostatně jako s každým tvým super postem :**

    OdpovědětVymazat
  20. Mám vzorku tejto dámskej vône a je fakt neskutočne príjemná. Je to jedna z Ďalších vecí na mojom whisliste do budúcna :D
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  21. Báječná recenze :-), věřím, že oba parfémy musí vskutku báječně vonět !
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  22. Flakonky jsou moc hezké, ale ještě jsem si k vůni nepřičichla..ale podle popisu musí být úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  23. Už jsem o nich slyšela, ale bohužel jsem si ještě nečuchla:)) Ale budu muset co nejdřív!!:)) Flakonky vypadají opravdu moc hezky:))

    OdpovědětVymazat
  24. Krásná recenze... :) Jen v nadpisu ti chybí R u Lagerfeld. :)

    OdpovědětVymazat
  25. popis zní skutečně skvěle :)! musím ho konečně vyzkoušet.
    http://polishedandheartshaped.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. k parfému jsem ještě neměla možnost přičichnout, ale plánuju to od chvíle, co jsem si o něm poprvé přečetla! :D :))
    recenze je super, vážně se Ti povedla!

    OdpovědětVymazat
  27. Ten dizajn je neskutočný. Milujem masívne flakóny :D Recenzia je skvelá, normálne si mi dala chrobáka do hlavy, aby som si ho kúpila :) Make-up for Everyone

    OdpovědětVymazat
  28. tu vůni jsem zrovna včera zkoušela v Douglasu a moc mě nezaujala :/ na sebe nemám ty hodně kořeněné parfémy ráda, jsem spíše na ty sladší, ale mužská verze nebyla tak špatná :)

    OdpovědětVymazat
  29. Dnes jsem byla v Marionnaud a vyzkoušela jsem tuto vůni. Prvni dojem byl smíšený, ale nakonec jsem se do lahodné, skvělé vůně zamilovala. Plánuji, že si možná udělám radost k narozeninám.
    Velmi povedená recenze! :)
    Přeji pěkný zbytek dne a hodně úspěchů v životě. Kamča Řeháková

    OdpovědětVymazat
  30. Skvělá recenze....

    OdpovědětVymazat
  31. Miluju Karla! Ted je to momentalne moje nejoblibenejsi vune :-), muj stoprocentní favorit, aspoň nez jo vypotrebuju a objevim zase neco nového :). Prijde mi, ze krasne kombinuje svěžest a luxus, nevadi mi, vzit si ho na sebe když jdu do fitka jenom v teplakach, je svěží, ale když si ho dam večer k satum a podpatkum, je luxusní :-), takovy chameleon :) a to na nem zbožňuji :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡