Rtěnky na podzim

Ať chceme nebo ne, je tu podzim. Pochmurný, promočený, ale i barevný, v podobě babího léta. Je jen na nás, jaký si podzim uděláme. Já se v tomto období ráda ''zbarvuji'' do tmavších odstínů, jak v oblékání, tak v makeupu. Jednou z mých největších lásek jsou rtěnky, a proto jsem pro dnešní článek vybrala několik odstínů rtěnek, které se mi zdají pro tuto sezonu ideální. 
DSC_0252 DSC_0283
Avon Luxe - Nude Slip
Tento nude odstín se mi zdá na rozmezí studena a tepla a mám vyzkoušeno, že slušel zatím každému, komu jsem s ním nalíčila rty. Není extra dlouhotrvající, takže je rtěnku třeba během dne určitě doplnit. Avšak - je hydratační, dobře pigmentovaná a za báječnou cenu. Navíc stále nejde o mrtvolnou nude, ale o krásnou, ještě celkem přirozenou, tělovku. 

Rimmel London Longlasting matte by Kate - 101
Pokud růžovou na podzim, tak bych volila už trochu studenější odstín. Tento mi bohužel vůbec nesluší, ale je neskutečně nádherný a mám jej připravený na líčení tmavovlasých krásek. Rtěnka je matnější, nijak extra nevysušuje a skvěle drží. O pigmentaci u Rimmelek snad ani není třeba mluvit. Jsou to ty nejlepší rtěnky z drogerie (dle mého názoru samozřejmě).

Essence Longlasting - 02 All you need is red
Tato rtěnka mě osobně zklamala, tedy spíš hlavně její odstín. Pigmentace nic extra. Když už si někdo koupí červenou rtěnku, většinou předpokládá, že bude pořádně červená, ale tato je i přes oranžovo-červený nádech stále trochu průhledná, i přes více vrstev. Zas ale naopak může být parádní pro ty slečny, které si přejí jen šťavnaté rty a nevyžadují tak velké překrytí vlastního odstínu rtů. Bohužel mě tento odstín zklamal a nízká výdrž ještě víc.

MAC matte - Ruby Woo
Začínám se zamilovávat do macovských rtěnek. Vždy, když jsem viděla některé sbírky MAC rtěnek u jiných slečen, považovala jsem to za přežitek. Jenže...ony jsou vážně naprosto luxusní, kvalitní a za tu, o něco vyšší cenu, rozhodně stojí. Ruby Woo je odstín červené, který sluší každému. Jde o nejoblíbenější odstín Rihanny a Gwen Stefani. Rtěnka je supermatná, špatně se nanáší, ale jakmile se to povede, ani se nehne. Netřeba nějaké báze či fixátoru. Je prostě věčná, až do rána. :-) Miluju jí! (A chci další.)

Dermacol Lip Seduction - 09
Tato řada rtěnek je vážně bez chyby. Jsou hydratační, dlouho vydrží, odstíny jsou zajímavé a navíc, za tu kvalitu stojí vážně směšnou částku, asi jako rtěnky Rimmel. Odstín 09 je klasická rudá, barva rudých růží. Je nádherná a je fajn ji mít v kosmetickém šuplíku, ať už na denní nošení pro odvážnější, nebo jen na tu pravou chvíli, až přijde ten správný čas.

Essence Longlasting - 09 Wear berries!
Odstín Wear berries! je narozdíl od All you need is red už o něco lepší, jak ve výdrži, tak v krytí. V tomto případě by mi nižší pigmentace zas tolik nevadila, protože je barevně o trochu odvážnější. Je hydratační, šťavnatá a zajímavá. Nemůžu říct, že by mě nadchla, například tolik jako rtěnky Rimmel, ale nezklamala mě. A musím vyzdvihnout nový dospělejší design rtěnek této řady. Essence se vážně snaží.

Rimmel London Lasting finish - 120 Cutting edge
Láska na první pohled a dárek od mé kamarádky Mily. Této rtěnce říkám Amanda, protože mě poprvé zaujala na rtech Amandy Seyfried. Na červeném koberci se Amanda s tímto odstínem rtů objevila hned několikrát. Tmavých rtěnek se vážně není třeba bát, ale je třeba k tomu dospět a najít tu pravou. Kdo by to řekl, že tento odstín bude slušet i bledulím a blondýnkám? Opět za mě odstín, který sluší snad všem, jen to chce trochu odvahy. Tak směle do ní.
DSC_0270 
DSC_0291
Kdybych si měla vybrat jen jednu, nesvedu to. Každá je naprosto jiná. Snažila jsem se, abych v závěru doporučila tu nejlepší, ale selhala jsem, tak snad si ji dokážete vybrat vy samotné. 
Tak tedy, jaká Vás zaujala nejvíce a jaká je Vám nejbližší? Nebo na tyhle odstíny nejste?


56 komentářů:

  1. můžeš prosím vypsat jejich přibližné ceny prosím miuško?

    OdpovědětVymazat
  2. Jistě, ale opravdu jen přibližné. :)
    Avon - 150,-
    Rimmel - 130,-
    Essence - 60,-
    Dermacol - 130,-
    MAC - 550,-

    OdpovědětVymazat
  3. Ty černé Essence rtěnky jsou jen limitka nebo jsou v prodeji normálně? Neměla jsem poslední dobou moc čas na chození po drogeriích a tak nemám vůbec přehled. Dostanu se tam až v pondělí tak abych tam nešla zbytečně kdyby to byly jen limitky :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou v prodeji klasicky napořád. Není to limitka. :)

      Vymazat
    2. Tak to je super :) mrzelo by mě, kdybych neměla šanci si alespoň 1 koupit, všude na ní čtu celkem pozitivní recenze, tak teď jen budu o víkendu googlit swatche a v pondělí se vydám na lov rtěnek :D

      Je strašně super, že zase přidáváš více článků jako dřív, strašně jsi mi chyběla, když si před pár měsíci/týdny tolik nepřidávala a uvědomila jsem si, že jsi má nejoblíbenější blogerka a že ty by si mi právě chyběla nejvíc, kdyby si přestala blogovat ♥

      Vymazat
    3. Molie, doporucuju odstin 07 Natural beauty. Je super na kazdodenni noseni :)

      Vymazat
  4. Anonymní02.11.13 0:00

    Miuško, jako vždy skvělý článek ♥. Od Rimmelu mám úplně stejný odstín rtěnky jako Ty. Při výběru v drogérii si pořád říkám, tak tahle barva bude přímo na mě dělaná :D. Ale jak si rtěnku nanesu na rty a vidím se na "normálním" světle, tak musím usoudit (jako u téhle rtěnky), že ten odstín je na mě výraznější, tak ho budu nosit spíše až v létě, kdy nebudu taková bledule. Ale na druhou stranu - aspoň se má člověk zase na co těšit :)
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek! Já nejsem uplně rtěnkový typ. Jsem taková nesvá, když se musím pořád korolovat jestli jí náhodou nemám na zubech, nebo rozmazanou:D Ale pořád se jim snažím přijít na chuť a plánuju si teď koupit nějakou do červeno-vínovou. Na podzim se bude hezky kombinovat :)

    nový post u nás na blogu ,) http://worldneedsblondes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní02.11.13 1:03

    Krasne rtenky! Nejvic se mi libi ta posledni.. Taky uz pres 2 roky na zimu a do spolecnosti pouzivam takove tmave vyrazne barvy! Mam od Clinique Black violet a jsem s ni moc spokojena. Skoda jen, ze jsi neukazala rtenky na Tvych hezkych rtech.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, MAC vede :-) Taky jsem si jednu pořídila a je skvělá. Sice jak píšeš dražší, ale vyplatí se koupit jednu kvalitní, než 20 od essence :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Velmi pekný príspevok, zvlášť pre mňa "rtenkofila" :D O essence som sa dočítala na viacerých blogoch že pigmentácia je strašná, takže som vypustila z hlavy že by som si ju kúpila. Naopak avon má rúže kvalitné, aspoň mne sa ešte nestalo že by som bola s avoňáckym rúžom nespokojná. Rúž od rimmelu mám, spokojnosť velká! Dermacol som ešte nekúšala ale určite mi neujde a moja márnomyselnosť mi iste pomôže :D A macc... ach (smutný povzdych nad vecou ktorú nemám a chcem ju)... rozmýšlala som že si kúpim aspoň jednu, všade je to vychvalované a ty si tiež chváliš, tak asi kúpim nech mám niečo naozaj dlhotrvajúce :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  9. Zboznujem ruze na pery!! Najviac som si oblubila Rimmel od Kate :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní02.11.13 7:47

    Krásný článek, Mii :) Já bohužel na výrazné rty nemám odvahu, ale na druhou stranu vždy obdivuji ty slečny, které je nosí. Jinak ty odstíny jsou moc krásné :))
    Tvá Lucy

    OdpovědětVymazat
  11. Všechny jsou nádherné! Mě se tmavé rtěnky šíleně líbí, ale připadá mi, že mi ani trošičku nesluší! :(

    OdpovědětVymazat
  12. Ta barva rtěnky od Rimmelu je naprosto nádherná!! Ve rtěnkách se teda moc nevyžívám, ale tahle mi fakt padla do oka. V podstatě celkově ty rtěnky z řady od Kate, myslím, že to se Rimmelu vážně povedlo:)
    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  13. 1, 2 a 4 odtien su krasne, ale paci sa mi aj Amanda, hoci moj ´pravy tmavy´ ruz je odtienovo troska inde. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. ta poslední rimmelka je nádherná, krásná tmavá barva!

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné barvičky! Mám ty od essence a lip seduction a jsou super!

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkné kousky, ta rtěnka od Essence je super. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Koukám, že máme skoro ty samé rtěnky ve smyslu značek a řad:) Od Essence mám Natural Beauty a jsem s ní moc spokojená, jinak mám samé křiklavější odstíny, zejména červeno-oranžové. Strašně se mi líbí ta fialová rimmelka, asi na ní konečně seberu odvahu:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem ráda, že nejsem jediná, koho ty Essence rtěnky moc neuchvátily. Všude čtu jen pochvalné recenze a já přitom z těch svých dvou byla hrozně zklamaná. Psala jsem o nich tady.

    Já mám teď nejraději fialové a vínové odstíny, ať už světlejší nebo tmavší.

    OdpovědětVymazat
  19. Já se naprosto zamilovala do rtěnek od essence :))) A přemýšlím o koupi bud Rimmel nebo Dermacol :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Mne zaujala ta poslední od Rimmelu, má krásnou temnou barvu. Zapíšu si ji do poznámek a v drogérii na ni mrknu.

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné odstíny Mio, já si teď v tmavších barvách docela libuju tak alespoň inspirace!♥

    OdpovědětVymazat
  22. Všechny jsou krásné, jen mít tu odvahu si některé vzít :) Jako bledá blondýnka se těch tmavých docela bojím, obvzlášť těch rudých a červených barev. Prvně mě docela zaujala ta růžová z matné kolekce Kate, ale jak se tak dívám tak mi asi taky nebude moc slušet a asi by na mě byla moc růžová. Zato ta psoeldní od Rimmel je opravdu luxusní, a mít trochu víc odvahy, ráda si ji vezmu .. tak snad jednou :) Nejmíň se mi líbí ta první Essence, a nejvíc mě asi zaujala ta druhá, ten odstín se mi fakt líbí a je pro mě nositelný :)

    OdpovědětVymazat
  23. V tomhle počasí mám radši tmavší barvy jako je vínová a tmavě červená. Ta barva od MAC vypadá moc hezky jen by mě zajímalo jak to vypadá na rtech.

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/
    :

    OdpovědětVymazat
  24. Odstíny vypadaj krásně, ale víc jak rtěnky, mě zaujalo pozadí rtěnek. Hned ty fotky působí úplně jinak, když je v pozadí vidět i něco jiného. Nechtěla bys udělat nějaký room tour? Moc moc by mě zajímalo, jak to máš doma zařízený, myslímsi, že určitě krásně a určitě bys spoustu z nás inspirovala :)

    OdpovědětVymazat
  25. Mio, jsem brunetka s hnědýma očima. Jaký odstín červené bych měla volit? Nikdy si neumím v drogerii vybrat. :(
    Chtěla jsem tě ještě poprosit o tip na aplikace do iphonu? Co používáš ty?

    Měj se krásně :*

    OdpovědětVymazat
  26. Mohla by, prosím, napsat odkaz na fotku Amandy Seyfried, kde má na rtech ten odstín? :) Moc se mi totiž líbí, ale asi jako většina se toho docela bojím (ještě když jsem blondýnka)

    OdpovědětVymazat
  27. Ruby woo od Macu si moc přeju :) jinak mě hodně zaujala i ta poslední od rimmelu, to je panečku podzimní barvička! Já jsem na tmavý rty ujetá, takže si pro ní musím zajít :)

    OdpovědětVymazat
  28. Súhlasím na jeseň sa stopercentne hodia tmavšie odtiene farieb ja mám najradšej asi tmavo červenú až vínovu :) :)
    http://fashionworldbyterez.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  29. Ta poslední barva je krásná. Nějakou takovou bych chtěla taky, nemyslím si však, že by mě slušela :)
    Sweet nothing by B.

    OdpovědětVymazat
  30. Nejvíce mě zaujala ta rtěnka od Dermacolu, je to krásná barvička <3

    OdpovědětVymazat
  31. Všechny odstíny vypadají opravdu překrásně :-), nejvíc mě zaujal asi ten od Avonu a od Mac, jelikož přesně takové odstíny mi ve sbírce chybí. Rtěnky mám opravdu moc v oblibě a dávám jim jasnou přednost i před lesky na rty, báječná recenze :-*
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  32. Za mě obě dvě Rimmelky vypadají báječně a ještě ta Longlasting od Essence :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Kate Moss jsou moje nejoblibenější, mám snad všechny odstíny :)

    OdpovědětVymazat
  34. tu 101 od rimmelu mám taky a taky mi nesluší...:( ale nosím ji stejně docela často, prostě se mi hrozně líbí ten odstín!

    OdpovědětVymazat
  35. Takhle recenze je naprosto skvělá. :) Já vlastním stejné rtěnky od Kate a Dermacolu, ráda bych si ještě pořídila a vyzkoušela rtěnku od MAC. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  36. Nejvíc se mi líbí asi ta nejtmavší:)) dost o ní začínám uvažovat:))

    OdpovědětVymazat
  37. Ja si asi skocim po tu Dermacolku :)) A paci sa mi aj Avon, len nemam momentalne okolo ziadnu Avonlady, tak tu asi vynecham.
    A zaujala ma tmava Rimmelka. Obavam sa, ze by som vyzerala v nej trochu ako upir, ale viem si predstavit, ako skvele doplni napr. neutrálne vecerne saty telovej alebo svetloruzovej farby..

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  38. Na tu Rimmelku už koukám docela dlouho, ale bojím se, že mi nebude slušet...ale možná to přece jen risknu, když říkáš, že sluší všem. :)
    Jinak všechny jsou moc krásné, taky bych nevěděla, kterou vybrat.)

    OdpovědětVymazat
  39. me se nejvic libi ta treti, od essence. ma skvely odstin. ps sice se na tvuj blog chodim inspirovat uz asi rok ( to je doba :D) ale az ted te sleduju jako follower, snad, doufam, ze jsem to nejak nezblbla D

    OdpovědětVymazat
  40. Na tu od Rimmel London Longlasting matte by Kate - 101 je určitě kouknu. Dííky za tip :).
    Rimmel London Longlasting matte by Kate - 101

    OdpovědětVymazat
  41. Rtěnky od Essence mám z této řady dvě a jsem s nimi moc spokojena. Vyhovuje mi na mé suché rty jejich máslovitá konzistence. Na tu od Rimmelu pošilhávám :-P
    http://venusisdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  42. Rtenky teda nosím jen málokdy :) neslušej mi :D

    Dovol abych vás pozvala na GIVEAWAY O VICHY sadu:)
    http://b-fashions.blogspot.cz/2013/10/omluva-aneb-velka-vichy-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  43. Mii právě jsem chtěla udělat článek o tmavých rtěnkách na podzim!!! Ruby Woo jsem si koupila pár dní po tobě a je dokonalá <3

    OdpovědětVymazat
  44. Rtěnky moc nenosím, ale na druhou stranu je strašně zbožňuju a vždycky bych je nejradši všechny vykoupila, takový paradox :D Poslední dobou jsem si oblíbila ty od Kate :)
    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  45. Anonymní08.11.13 9:22

    Mio, chci ti moc poděkovat. Jsem tmavovlasá a celkem výrazná, takže na mě všechny růžové rtěnky vypadají moc panenkovsky. Už jsme myslela, že žádnou nosit nemůžu, ale tip na Kate 101 mě z toho vyvedl:) Hned jsem si ji koupila (Rimmel je teď ve slevě) a už týden nic jiného nenosím. Paráda! Díky moc:D

    Martina

    OdpovědětVymazat
  46. ty rtěnky vypadají famózně. díky za úžasný přehled, máš úplně úžasný blog.:)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Mio, já vím, že je to stupidní dotaz, když mě nemůžeš vidět,ale aspoň to zkusím,že :D Jsem úplně levá na výběr rtěnek a bez toho,aniž bych si je zkusila na rty, si zadnou nedokazu vybrat. No a protoze rtenky se na rty nezkousi, tak... :D Mam modre oci, svetle hnede/tmave blondate vlasy a jsem skoro cely rok uplna bledule, rty mam hodne svetle. Takze bych chtela najit nejakou rtenku, ktera by je zvyraznila. Myslis, ze bys mi nejakou mohla doporučit?
    Děkuju, Kristýna

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj :) Prosím tě kde jsi koupila ruby woo ? :)

    OdpovědětVymazat
  49. Ahojda, můžu se prosím zeptat, jak nanášíš tu rtěnku od MAC? :) Mám totiž tu z kolekce od RiRi, která je také "matnější než matná" a mám s tím strašný problém, rtěnka hrozně "cuckuje" na rtech. Díky za odpověď! :)

    OdpovědětVymazat
  50. Všechny jsou krásný, rtěnky Kate Moss jsou nejlepší.
    Mohla bych všechny poprosit o názor k tomuto článku? http://viedecatherine.blogspot.cz/2013/11/17-listopad-den-boje-za-svobodu.html

    OdpovědětVymazat
  51. červenou essence mám také a ten druhý odstín se mi také líbí :) Dermacol také krásná barvička, přesně tyhle tóny mám na podzim / v zimě nejraději.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡