Clinique

Vzhledem k tomu, že Vás minulý článek na stejné téma dle statistiky bavil, připravila jsem jeho pokračování. Tentokrát bude řeč o kosmetické značce Clinique. Nehledejte tu prosím nic odborného. Jde pouze o mé názory na produkty, které zrovna používám nebo jsem v minulosti používala. 
DSC_0858
Kosmetiku Clinique mám "zaškatulkovanou" jako 100% neparfemovanou, testovanou proti alergiím a jako specialistu v péči o pleť. Tato značka údajně vznikla v roce 1968 a specializovala se pouze na pleťovou kosmetiku, díky čemuž je v dnešní době, po mnoholetých zkušenostech, naprostým odborníkem. Všechny výrobky prochází podrobným výzkumem a jsou pečlivě testovány dermatology. Clinique má v péči o pleť svou promyšlenou filozofii 3 kroků - čištění, exfoliaci a hydrataci. Výsledkem dodržení těch tří kroků by nám pak měla být odměnou čistá, zdravá a na pohled svěží pleť. V každém Clinique obchodě Vám jejich specialista poskytne konzultaci, kde se zajímá o Vaší vlastní dosavadní péči, jaké barvy preferujete v líčení a jak moc jste zvyklé se líčit, ale také na přaní udělá diagnostiku pleti, díky které zjistíte, jakou pleť vlastně máte, a také jak se o ní nejlépe starat. Vysvětlí, jak fungují produkty a jak je používat, poradí, jaké pleťové produkty jsou pro nás nejvhodnější (mají je očíslované dle typu pleti), pomůže vybrat správný odstín i konzistenci makeupu, atp. Já jsem si takové sezení už v minulosti vyzkoušela a bylo pro mě dost zajímavé i celkem užitečné. Vzhledem k tomu, že u nás v ČR není pleťová kosmetika Clinique úplně nejlevnější, tak pokud do ní chcete investovat, je určitě dobré absolvovat toto krátké sezení s odborníkem (které je samozřejmě zdarma). Mimochodem, tohle není žádná reklama, ani PR článek. Jen ze zkušenosti vím, že bych si sama neporadila, kdybych o Clinique krocích nic nevěděla. A teď už o produktech, které vlastním...
DSC_0852 DSC_0866
Dramatically different moisturizing lotion neboli DDML je starší ségra té nové (DDML+). Nevím, čím přesně se liší, proto budu mluvit jen o té "starší", kterou používám. Je součástí třetího kroku, tedy hydratace. Je to takový "předkrém", neboli intenzivní gel. Je určen k doplnění hydratace. Pomáhá doplnit dodat pleti správnou vlhkost. Já ji používám namísto báze. Krásně pleť vyhladí a připraví ji na make-up (samozřejmě je dobré, hlavně teď v zimě, ještě přidat hutnější krém). Poté je tu můj MILÁČEK(!!!), a to noční krém Turnaround overnight radiance moisturizer. To, že je je skvělý, potvrzuje fakt, že je to jediný krém, na který večer před spaním nikdy nezapomenu, a tak jej používám opravdu pravidelně. U žádného krému jsem totiž neviděla výsledky, jako o Turnaround(u). Mažu si s ním obličej, krk a trochu dekolt každý večer těsně před spaním, na odlíčenou pleť. Ráno mám pak pleť krásně odpočatou, svěží, ne tak průhlednou, dokonce nemám ani tak moc viditelné kruhy pod očima, jako dříve. Dala bych za něj vážně ruku do ohně a doporučuji jej i všem svým kamarádkám, které si stěžují, že po ránu vypadají příšerně, ať jdou spát sebevíc brzo. Tenhle krém mi ranní pohled do zrcadla vážně usnadnil a hlavně vyřešil můj problém stále unaveně vypadající pleti. Už mám druhý kelímek a zatím jsem lepší nenašla. To bude asi proto, že už se mi ani jiný používat nechce. Za to maličký Even better eyes dark circle corrector mě docela zklamal, protože se výsledek nedostavil žádný. Avšak nutno dodat, že jsem na něj občas zapomínala a Clinique doporučuje pro větší výsledek dlouhodobé pravidelné používání. Tento produkt nemohu odsoudit, ale ani jej nebudu vychvalovat do nebes. Claryfing lotion 2 je čistící tonikum pro suchou až smíšenou pleť. Tonikum je součást druhého kroku hned po exfoliaci. Je příjemné, opravdu pleť dočistí. Jsem s ním moc spokojená.
DSC_0864
Makeupy od Clinique vlastním celkem tři. Prvním je Even better makeup spf15 evens and corrects, který má nejen krýt a sjednotit, ale také zlepšovat kvalitu pleti, aby pleť po čase vypadala i bez něj hezky. Kryje, řekla bych, středně. Zakryje skoro vše, i přesto, že je na obličeji dost lehký. Vzhledem k tomu, že makeupy ráda testuji, tak bych se k tomuto ani ke dvěma následujícím pravděpodobně nevrátila, ale s tímto jsem velmi spokojená a dokázala bych si představit, že bych mu zůstala věrná. Dalším makeupem, je ten v zelené krabičce, jménem Almost powder makeup spf15. Tento makeup mi bohužel nesedl. Ne, že by mi něčím extra vadil, ale jeho až transparentní krytí je mi nedostačující (když už používám makeup, vyžaduji aby trochu kryl). Je to ideální makeup na léto, kdy se nám pleť leskne a nechceme ji ve vyšších teplotách příliš zatěžovat. Jeho plusem je, že obsahuje minerály. Možná by někomu s citlivější pletí, kdo se líčí velmi decentně, mohl vyhovovat, ale já bych si ho už znovu nepořídila. A posledním makeupem není tak úplně makeup, avšak CC cream Superdefense spf30. Tento produkt je skvělý. Je lehký, mírně až středně kryje, sjednotí pěkně pleť a vypadá opravdu nenápadně. Oceňuji i jeho výdrž, na to, že se vlastně jedná o výrobek, který je tak trochu pečující i dekorativní, vydrží celý den dělat pleť krásnou. Mám pocit, že se prodává v pěti pěkných odstínech. Může se navíc použít i jako báze pod více krycí makeup, což je vhodné pro mdlou sušší pleť. Určitě tento produkt moc doporučuji.
DSC_0861
Nakonec tu mám to nejlepší, a to mé oblíbené Chubby sticky. Ať už jsou na oči, nebo na rty, ať už klasické, intenzivní, nebo mini z limitované kolekce, jsou jednoduše skvělé. Sice nejsou nejlevnější, ale pro mě jsou nejlepší. Jsou designově krásné, zdobí mi tak stůl i kosmetickou taštičku. Zprvu jsem si pořídila nejsvětlejší odstíny a v poslední době mě naopak baví ty nejtmavší. Kéž bych si jednou nasbírala všechny. O:) V kosmetice už nejsem sběratelem jako dříve, ale chubbíky využiji do jednoho.
DSC_0860
A Clinique mě baví hlavně na Vánoce! Letos se jim dárečky vážně povedly. Hlavně tedy ty chubbinky a paletka stínů s taštičkou. Ani nevím, co si přát víc. Možná některým s balíčků obdaruji i někoho z blízkých.

A jaké máte zkušenosti s Clinique vy?

44 komentářů:

  1. No to je paráda! Košíček ti fakt závidím, líbí se mi, jak je vše takové čisté a jednoduché. Od Clinique jsem měla jeden parádní lesk na rty, ale protože cena produktů poměrně převyšuje možnosti, volím levnější varianty. V budoucnu bych ale chtěla nějaké penízky nastřádat a udělat si radost a vyzkoušet něco od Clinique:)

    OdpovědětVymazat
  2. Koupila jsem si rovnou dva DDML, protože jsi o něm už nejednou psala, pokud se nepletu. Mě vyhovuje i bez použítí krému. :)

    OdpovědětVymazat
  3. ♥ Miluju Clinique a už tři roky díky téhlé kosmetice netrpím na pupínky, ani jiné velké komedony. Myslím, že se vyplatí investovat do Clinique a Chubby sticky také miluju.. a o vánočních taštičkách ani nemluvím. Jednu jsem už vybrala mamči na Vánoce, tak doufám, že bude spokojená.

    OdpovědětVymazat
  4. Žádné...Je to pro mne jako studenta docela nedostupná cenová relace...Bohužel!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak co treba brigada nebo prace, fnukat a ulevovat si tu ti moc nepomuze :)

      Vymazat
    2. Já mám třeba brigády dvě a stejně je to pro mě celkem nedostupný :D

      Vymazat
    3. Ja sice jen jednu, a i presto bych neinvestovala:-) Ale je pravda, ze plet mam bezproblemovou, takze mi vyhovuji i levne vyrobky. Chapu ze holky se spatnou pleti asi beznou drogerkovou kosmetikou moc nevyuziji.

      Vymazat
  5. Super článek jako vždy!!! :-* Já svého chubbíka vlastním teprve krátce, ale už je to můj miláček, děkuji :-* A na jejich Vánoční sadu si brousím zuby :)

    OdpovědětVymazat
  6. miusko tvy clanky jsou moc pekny, jsem rada za kazdy novy, lepsi jeden kvalitni tydne nez ty tisice recenzi a kecicek na jinych blozich. tak!

    OdpovědětVymazat
  7. nadherne fotky! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Miuš :)
    Posledních pár dní vymýšlím vlastní Vánoční TAG asi o 15 otázkách, které se týkají Vánoc a všeho okolo, myslíš, že by si byla ochotná můj TAG udělat? Myslím, že by se to líbilo hodně lidem a jsem rozhodnutá s mým tagem oslovit všechny mé beauty blogerky, tak co ty na to? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mii moc děkuji za článek, určitě ta zajdu ! :-))

    OdpovědětVymazat
  10. hezky článek, klidně víc takových =)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja ine ruze ako chubby sticks na pery ani nepouzivam, kedze som prilis precitlivena na pachy produktov na pery. Makeup som si chcela zaobstarat ale bohuzial su na mna vsetky odtiene tmave. Ja som taka beloba :/. Co sa tyka pletovej kozmetiky, posledne 2 tyzdne kazdy den pouzivam ich Cleansing balm a nemozem byt spokojnejsia s vysledkami. A najblizsie si brusim zuby na to ich Mild clarifying lotion. :)

    Blu Button Box

    OdpovědětVymazat
  12. Kdybych si měla vybrat jedinou značku kosmetiky, kterou bych používala, tak bych vždycky zvolila Clinique. Sice ráda zkouším nové věci, ale Clinique je pro mě jistota. Mám v oblibě hlavně pečující kosmetiku, ale z ruky bych nedala ani jejich BB krém nebo Chubby Stick v odstínu Strawberry, který má prostě dokonalou barvu :)

    OdpovědětVymazat
  13. To sezení s odborníkem na typ pleti mě dostalo. Opravdu je to zadarmo? O něčem takovém už sním delší dobu. Tento obchod je kamenná pouze v Praze, že? :/
    Ale jinak super článek, určitě si brzo něco od této značky pořídím! :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkný článek! Musím přiznat, že na ten noční krém se opravdu nechám nalákat :) při první příležitosti po něm mrknu. Jinak, já mám bohužel zatím s Clinique jen špatnou zkušenost a to konkrétně právě s jejich chubby stickem, mě dost vysušuje a dostatečně moje rty nehydratuje, tak jak bych si přála. Ale to je spíš jen můj konkrétní problém, protože moje rty hodně praskají a žádají si velkou hydrataci. Obzvlášť v těchto dnech...

    OdpovědětVymazat
  15. To sezení s odborníkem mě dostalo! Vážně je to zadarmo? O něčem takovém sním už delší dobu.
    Ale kamenný obchod je pouze v Praže, že? :/
    Ale jinak super článek, určitě si něco od této značky brzo pořídím! :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Skúsenosti nemám žiadne, ale po tomto článku by som porozmýšľala. Hlavne, keď človeku, aj poradia a všetko vyzerá tak pekne a lákavo. Ale to bude určite aj tebou, lebo ty vieš všetko tak pekne podať, že sa len ťažko odoláva. Dnes sa mi už nechcelo nič čítať a komentovať, ale tvojim článkom sa ťažko odoláva :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ty balíčky jsou krásnéé, Mio kde je prosím tě seženu?:-) Děkujii

    OdpovědětVymazat
  18. já zatím nemám žádnou zkušenost, ale chystám se vyzkoušet, jen škoda že ta diagnostika je jen v Praze :( ale zajedu si tam. mám lehce problematickou pleť tak snad mi taky pomůže. kamarádka na diagnostice byla a prý je to super.

    OdpovědětVymazat
  19. Super článek! Naprosto souhlasím, že Turnaround noční krém je geniální, používala jsem ho několik let a i to koncentrované sérum. V zimě používám Neostratu, ale v létě se k Turnaroundu ráda vracím. Dále exfoliační voda no.2 je můj svatý grál, myslím, že na spočítání prázdných obalů by mi nestačily prsty obou rukou! Je to podle mne nejlepší pleťová voda/tonikum na světě. DDML je na mne moc mastný, mám ráda DDMG, tzn. oil-free variantu. Jediné, co mne tak trochu zaráží, je docela dlouhá exp. doba, u většiny přípravků i 24 měsíců, což nasvědčuje tomu, že produkty jsou nadupané konzervačními látkami. Co si o tom myslíš Ty?? Né, že by mi to nějak extra vadilo, aspoň "déle vydržím" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, já používám sérum, a taky těch obalů od vody no. 2 mám nepočítaně:))) DDMl jsem teda přestala používat úplně, přestalo mi po letech vyhovovat:(

      Vymazat
  20. Pekne na psano! Chubbicky mam taky moc rada. Mame i par odstinu spolecnych :-) Tesim se na dalsi podobny clanek :)

    OdpovědětVymazat
  21. Clinique je pre mna tak trochu sklamanim, 3 kroky mi aj napriek diagnostike nesadli, takisto make-up, ktory mi len zvyraznoval suche miesta na tvari a asi po dvoch hodinach som mala pocit akoby som na tvari ani nic nemala. Maskara High impact bola pre mna tiez tak trochu sklamanim, niezeby bola vyslovene zla, ale pomer cena/vykon nic moc, to iste su pre mna aj Chubby sticks. Co ale mozem urcite doporucit je odlicoval oci Take the day off, ten je naozaj skvely a priatelova mamina si chvali aj ich krem na ruky a telo, vraj este lepsie nemala. ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Zrovna včera jsem si konečně k Vánocům pořídila svůj první Chubby stick, přitom jsem jeden koupila rovnou i mamce. Bohužel zatím nemůžu říci své dojmy, musím to vydržet do Vánoc :D Každopádně jsem si ho pořídila právě z toho důvodu, že jsem o něm četla samé pozitivní věci a říkala jsem si, že bych už konečně taky jednou do kosmetiky mohla trochu investovat, aniž by mi toho bylo líto. Tak snad mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
  23. Mi se od nich strašně moc líbí ty lahvičky! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Zvlastni jak kazdemu vyhovuje neco jineho, me naopak Even better eyes a Almost powder moc vyhovuji. Even better eyes prijemne chladi takze pomaha mym opuchlym ocim a Almost powder mam uz treti - mam hodne mastnou plet s cervenymi pupinky a prijde mi, ze kreje naprosto super. Zato naopak DDML mi prislo, ze mi vubec nedodava hydrataci a CC Superdefense se spatne rozmazava a vytvari na obliceji masku :-) , kazdopadne cistici tonika ma Clinique naprosto super.

    OdpovědětVymazat
  25. Ja som od Cliniqie mala jednu špirálu a očný krém a bola som maximálne spokojná :)

    btw, som rada, že si sa opäť ozvala ♥
    Donny

    OdpovědětVymazat
  26. Ó! Clinique je moje láska. S produktmi na pleť nemám skúsenosť, no zato veľmi ochotne rozširujem svoju zbierku Chubbíkov :) Tá vianočná kolekcia sa im naozaj podarila. :)

    OdpovědětVymazat
  27. clinique je super značka, máš to tak hezky srovnané, ten košíček je super
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  28. Tuhle značku jsem zatím nepoužíval a i podle komentářů vidím, že bude zřejmě dobrá, musím určitě zkusit:)
    http://modniinspirace.cz/blog/100-zarucenych-tipu-co-na-sebe-od-ani-geislerove

    OdpovědětVymazat
  29. Wooow ta vánoční edice je nádherná!!! Od Clinique mám lesky na rty a chubby, ale chci zkusit DDM. Krásná rezence Mii, na 100%.

    OdpovědětVymazat
  30. Celou řadu Clinique jsem kdysi používala. Jak čistící krém, tak tonikum, tak i tu hydratační emulzi, krém na obličej a oční krém... jenže! Potom mi to začalo nějak podezřele dráždit pleť. Začaly se tvořit divné mini pupínky a pleť byla taková přesušená... buď jsem si blbě vybrala řadu, nebo nevím :-)
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
  31. Od Clinique zatím nic nevlastním, ale mám ráda tyto "radící" posty, které mi do budoucna rozhodně pomohou při koupi. :))

    OdpovědětVymazat
  32. Máš veľmi pekný blog.Pozývam Ťa na ten môj.je nový.Dúfam že sa bude páčiť
    http://beautybypetruska.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  33. Clinique je skvělý, měla jsem od něho tři kroky, ale i tak je na mě stále moc lékařský. Ale třeba lesky má skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  34. Teda Miunko, takových Chubbíků, to jsem u nikoho ještě neviděla :D pěkná recenze! Já jsem se ještě s touhle značkou osobně nesetkala, ale vím že mamka měla nějaký krém a byla moc spokojená, tak se chystám taky na nějaký úlovek :))

    OdpovědětVymazat
  35. Já mám teď od clinique hodně testru a plánuji velký nákup. Rozhodují se mezi biodermou a clinique, protože moje pleť po asijských vyletech značně strada:( Díky za tipy!:)

    OdpovědětVymazat
  36. Me kosmetika Clinique moc nesedela, spoustu kremu jsem nedopotrebovala. Je tam podle mne dost chemie.

    OdpovědětVymazat
  37. Clinique pro mě byla vždy atraktivní značka, ale zatím jsem neměla možnost jejich výrobky vyzkoušet. třeba si někdy v budoucnu udělám radost :)

    OdpovědětVymazat
  38. nový DDML+ tolik nesmrdí jako tamten, lépe se roztírá(že by silikon?) a přijde mi že víc hydratuje

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡