Make-up Institute : Rekvalifikační make-up kurz (1.-2.den)

Nechala jsem si jeden den na vstřebání všech informací a zkušeností, které jsem za tento týden strávený v Make-up Institutu pochytila, ale moc mi to nepomohlo, protože stejně nevím, co Vám povědět dříve. Možná bych mohla hned v úvodu zmínit, jak jsem se ke kurzu vlastně dostala...
DSC_1778
Před necelým půlrokem časopis Joy uspořádal soutěž o tři nejpovedenější party líčení. Výhrou byly kurzy ve známém Make-up Institute Prague. Řekla jsem si, že to musím zkusit. Líbilo se mi, že soutěž byla anonymní (na facebooku) a hlavně se mi zamlouvalo, že nespočívala na počtu to se mi líbí nebo sdílení, jak bývá jinde zvykem. Výherce vybrala odborná porota složená z týmu Joy i Make-up Institutu. A já zvítězila, a to cenu s rekvalifikačním kurzem zdarma! Do soutěže jsem poslala fotky z maturitního plesu mé kamarádky, kterou jsem líčila. Ostatní práce si můžete prohlédnout zde. Musím uznat, že se mi moc líbí, a to všichni. Já bych tímto článkem chtěla poděkovat, jak časopisu Joy za umožnění zúčastnit se kurzu, tak i týmu Make-up Institute Prague, za jeden z nejhezčích a nejzajímavějších týdnů, které jsem kdy zažila. 
923543_10151663514349101_1394913588_n 

Základní informace o kurzu:
Make-up Institute Prague - oficiální stránky, facebook
Rekvalifikační make-up kurz - info
Lektorka celého kurzu: Janka Letková (facebook)

Jakmile jsem se dozvěděla, že jsem kurz vyhrála, byla jsem zrovna v práci a celý den se těšila, až se dostanu konečně domů a ujistím se, že je ta informace pravdivá. A byla! Dalším nadšením pro mě bylo zjištění, že kurz vyučuje make-up artistka Janka Letková, která je vizážistkou značky Bobbi Brown. Byla jsem v sedmém nebi, protože Bobbi, jak víte, miluji. Jak Bobbi Brown, tak značku a její filosofii a rovněž i produkty. Odpočítávala jsem dny a v pondělí vstávala o půl 5 i bez budíku, jak jsem se těšila. 



1.den
Hned v 9 ráno jsme se my kurzisté sešli v make-up třídě. Přišla jsem o pár minut později, protože jsem měla špatný spoj a trochu nevychytala čas a pražskou dopravu. Celé dopoledne jsme se seznamovali. Vyprávěli si navzájem své zkušenosti, proč jsme sem šli a co od kurzu očekáváme, plus jaké jsou naše sny a plány do budoucna. Dále nás Janka začala vyučovat teorii. Tématem dne byla krásná tvář - péče, štětce, hygiena, zásady a výbava vizážisty, struktura obličeje, hlavní téma - jak zvolit správný make-up a jeho nanášení, poté pak něco o concealerech a korektorech/kamuflážích, pudrech, rozjasňovačích, tvářenkách a bronzerech. Líbilo se mi, že Janka byla ráda za každou otázku a diskuzi. Měla ve všem trpělivost a vše ochotně vysvětlila až do nejmenšího detailu.
Po teorii následovala pauza na oběd, odpočinek a kávu s kolegy. V tu dobu jsem si prohlédla celý institut, najedla se, udělala si čaj a popovídala s ostatními kurzisty. Po přestávce přišly modelky a my jsme se tak mohli pustit rovnou do práce v praxi. Naším úkolem bylo udělat krásný přirozený make-up. Modelky se nám měnily, takže jsem si stihla vyzkoušet několik typů pleti a obličejů. Za tento den jsem se naučila, že méně je více, míchat více make-upy, poznat odstín pleti, vycítit jeho barvy, nanést a zapracovat make-up a správně používat bronzer/tvářenku a rozjasňovač. Janka není zastáncem zapudrování pleti, což je, si myslím, pro BB vizážistky typické. Pudruje většinou jen korektor pod očima, někdy ani ten ne. Základem je totiž správná péče o pleť, ještě před líčením. Poté je pleť na make-up připravená, po nanesení make-upu vypadá svěže a dýchá. Ve většině případech není pudr potřebou. Mé práce si můžete prohlédnout na fotkách. (Všechny modelky, co tu budou zblízka, budou mou prací.)
DSC_1791 DSC_1787 DSC_1786 DSC_1789 DSC_1781 DSC_1785 DSC_1784DSC_1766 DSC_1765 DSC_1757 DSC_1773 DSC_1775 DSC_1776
DSC_1864 DSC_1865 DSC_1769 DSC_1772 DSC_1760 DSC_1802 DSC_1780 DSC_1800 DSC_1794 DSC_1809 DSC_1807

2.den
Tento den byl specializovaný na oči, protože to je v make-upu široké téma. Při dopolední teorii jsem probírali typy očí, teorii barev (redyellowblue), druhy očních stínů, linky, řasy a jejich úpravu a obočí. Po obědě jsme procvičovali, co jsme dělali v pondělí - měli jsme se nalíčit navzájem ve dvojicích a udělat si krásný přirozený make-up = neviditelný, ideální barvu, čistou pleť, vrácení pleti kontur, opálení, červenání, apod. Celé odpoledne jsme pak až do večera trénovali stínování oka - od jemného denního líčení až po večerní, tmavé a kouřové. Dále pak různé druhy linek. Janka nás učila, jaká linka na jakém oku nevypadá hezky a naopak. Vyzkoušela jsem si všechny druhy líčení linek na různých modelkách/očích. Líbilo se mi, že ačkoliv jsem slyšela teorii, Janka byla stále zastáncem toho, že každý by si to měl stejně dělat podle sebe a jak to cítí a nic není dané a povinné. Zkrátka "nemusí se nic a dovoleno je vše". :-)
DSC_1831 DSC_1829 DSC_1827 DSC_1825DSC_1835 DSC_1836 DSC_1832 DSC_1856
DSC_1839 DSC_1848 DSC_1876

Toť vše ke dvěma reportům z prvních dnů na kurzu. Ještě Vás čekají dvě další části. Ve finále se s Vámi pak i podělím o informace, které mě nejvíce obohatily, a také o můj názor na celý kurz a Institute. 
Jakoukoliv otázku směřujte do komentářů. Ráda se podělím o další informace, které jsem třeba zapomněla zmínit.

77 komentářů:

  1. Úžasné počteníčko, skvělé fotky! Muselo to být super, takový kurz ti závidím, ale na druhou stranu samozřejmě přeji :) budu se rozhodně těšit na další reporty :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bezvadný. Na kurz chci určitě jít a budu všechny články o něm u tebe podrobně sledovat. Popsala jsi to úžasně, přesně jak jsem potřebovala. :-)
    A můžu se zeptat. Na kurzu dostaneš pití a co vše si musíš brát s sebou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já nevěděla, co napsat dřív. Ve skutečnosti je toho mnohem víc, ale snažila jsem se shrnout alespoň základy a pár zajímavostí, co jsem našla v poznámkovém bloku. :) A k Tvé otázce - na kurz nepotřebuješ nic. Jen přijít včas a dobrou náladu. Papíry, propisky, desky, štětce, brushbelty, kosmetiku, vodu, čaj, kávu, mléko, hygienické potřeby, to vše a mnohem více jsme dostali k zapůjčení na celý týden. Součástí institutu je kuchyňka a několik kompletních stojanů profesionálních značek plus skříň plná dalších produktů a vychytávek. :)) V ,,odpočívárně" pak milion různých časopisů a materiálů k inspiraci. Jednoduše vše, co je při takovém kreativním kurzu třeba.

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat, zda jste si museli přinést každá svůj kufřík s make-upem nebo jste používali ten z institutu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používali jsme veškerou kosmetiku z institutu. Pokud máš nějaký produkt ráda, nebo se s ním chceš naučit, můžeš si ho s sebou vzít, ale není to třeba. Institute má pro své studenty kompletní výbavu k zapůjčení.

      Vymazat
  4. Hezký report, já na kurzy chodí občas jako modelka, asi jsme se minuly :). Ale už se těším, až poreferuješ o dalších dnech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak snad příště. Nebyla jsem tam naposledy. :)

      Vymazat
  5. cool! bydlím několik ulic vedle, takže okolo často chodím a doufám, že budu mít taky někdy možnost se kurzu účastnit, vypadá to hrozně zajímavě! ráda bych se o líčení něco dozvěděla. jestli se uvidíme ve středu, musíš mi říct více!*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bydlení Ti závidím. Je to podle mě jedna z nejhezčí částí Prahy. Snad se tam také dostanu. :)
      Je to vážně dost zajímavý a záživný. Žádná ,,ohraná vomáčka". .) Uvidíme!*

      Vymazat
  6. Vypadá to jako moc zajímavá zkušenost!! Těším se na Tvé další poznatky :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tiez som absolvovala kurz a ked citam tvoj clanok vracaju sa mi spomienky na tu super atmosferu a profesionalitu institutu..kiez by takych bolo viac..dufam ze si si to tam uzila ako ja :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je určitě skvělá zkušenost! :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkný článek, jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  10. Jak často tam tedy teď dojíždíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teď už ne, ale dojížděla jsem týden, všední dny, denně.

      Vymazat
  11. Úžasné, celé mě to nadchlo a také přemýšlím nad kurzem. Musí to být skvělá zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám teda asi dost blbou otázku, ale jak probíhalo líčení ve dvojci kde je ten hoch? To si to slečna pak nacvičovala na něm nebo dostala nějakou slečnu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do institutu chodí modelky, nenacvičuješ na ostatních kurzistech.

      Vymazat
    2. Chloé má sice pravdu, ale my dostali i prostor nalíčit sebe vzájemně, jak jsem psala v článku. Hoch se nalíčit nechal, ale samozřejmě nemusel. :)

      Vymazat
  13. Tý jo já si nedokážu představit, že bych si svojí mastnou pleť nezapudrovala. Jinak se do Make-up Institutu chystám na Master kurz od A-Z. Jen si na něj musím ještě došetřit. Myslím, že je to asi nejlepší rekvalifikační instituce pro vizážistky v Praze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každá pleť je jiná, to je jasné, já si to bez pudru taky nedovedu představit, mě zase naučil vizážista Petr Lukeš, že pudr bez makeupu nefunguje, věřím, že na suché pleti ano, ale pro nás, které se přes den máme tendenci lesknout to asi nebude úplně ono:)

      Vymazat
    2. Já mám ráda fixační pudr, ale klasický barevný pudr už opravdu vynechávám a dělala jsem to už i před kurzem. Pokud máš mastnou pleť, je dobré ji hydratovat (jemně) a poté použít tonizující zmatňující výrobky před líčením (tonikum, krém) a poté i zmatňující jemný make-up a to by mělo stačit, popřípadě přidat trochu transparentního pudru.

      A ke komentáři Kristiny Z. - Není mi sympatické, když vizážista radí tím způsobem, že existuje jen jeden správný postup a tak to platí pro vše. Každá pleť je jiná a je to tak individuální. Já si myslím, že make-up bez pudru funguje skvěle i na mastnější pleti. Pudr ji zbytečně ,,unavuje". Chce to jen kvalitní a správný make-up. Avšak netvrdím, že mám pravdu, je to jen můj pocit a poznatek z kurzu. :)

      Vymazat
    3. Děkuji Mio za radu ;), já už několik let nepoužívám barevný pudr, pouze transparentní. Tonikum take nepouzivam, protoze na něj moje plet spatne reaguje (na cokoliv v cem je alkohol), opravdu jsme každá original, ale par veci mam co se mi osvedcilo (v péči), bohužel ten pravý make-up jsem stale nenašla. Stejne si to nejak neumim predstavit, ze bych pudr vynechala, je to take o zvyku.
      Jinak musim strasne pochvalit, prvni dve slecny maji nadhernou plet, uz se tesim az do kurzu nastoupim a take se zacnu vzdelavat. Pro tohle jsem se narodila :-)

      Vymazat
    4. Pokud Ti pudr vyhovuje, tak ho používej. Jak už jsem psala - nestále nám bylo řečeno, že se může vše, pokud to tak ten člověk chce a má rád. Jen jsem se dozvěděla, že to opravdu jde i úplně bez pudru. Chce to však správnou péči a dobrý make-up.
      Děkuji a určitě do toho jdi, nebudeš litovat. :-)

      Vymazat
  14. Anonymní01.09.13 8:27

    Jedna ta slecna vypada jako Lucie Kralova, je to ona?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, ale je jí podobná (i když mnohem hezčí). Tato slečna se jmenuje Patricie a má super vide na youtube - http://www.youtube.com/user/patriska2910/videos

      Vymazat
  15. Wow, parada Mius, pekny report, musela to byt super skusenost. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Super, taky bych si jednou chtěla kurz udělat, je úžasné, že o tom podáváš report :) a ještě bych se prosím zeptala... na té Tvé výherní fotce... jaké jsi použila ty stříbrné stíny??? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      A použila jsem stíny: Loréal Paris Color Infaillible v odstínu 001 Hourglass beige, přes ně pak gelovou bázi na pigmenty a třpytky od BarryM a na ní pak glitterový pigment od Essence z Limitky Crystalliced v odstínu 01 Frosted Champaign.

      Vymazat
  17. Anonymní01.09.13 9:52

    je kata z clinique! :-) k.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! :) A při zkouškách jsem si jí dokonce vylosovala jako modelku, haha.

      Vymazat
  18. Díky tomuto článku jsem se už konečně rozhodla. Děkuji Miuško. :-* Píšeš skvěle, jsi šikulka.

    OdpovědětVymazat
  19. Páni, tak tam bych chtěla být!

    OdpovědětVymazat
  20. úžasný článek, na takový kurz se také chystám.

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  21. Tvá kamarádka na výherní fotce vypadá jak filmová hvězda! Úžasné líčení na večer, budu se inspirovat. Jsi moc šikovná, výhru sis zasloužila, jsi dobrá, že do takových věcí jdeš:)

    OdpovědětVymazat
  22. vypadá to úžasně:) a kamarádka,kterou si líčila,mi hrozně připomíná AnnuSophii Robb :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Je pravda, že je takový roztomilý typ, možná trochu víc do Glamouru/Femme Fatale/Americké krásky, haha.

      Vymazat
  23. Zajímavý článek! Gratuluju ti k výhře i když asi trochu pozdě :D*

    OdpovědětVymazat
  24. Úžasný report, těším se na další! Taky bych si jednou chtěla udělat takový kurz, kde bych se všechno přiučila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a určitě o tom popřemýšlej, nebudeš litovat. :)

      Vymazat
  25. Ten kurz byl rozhodně zajímavý :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Úžasný článek, nemůžu se dočkat pokračování. Jinak kamarádku jsi opravdu nádherně nalíčila, vážně jako nějaká filmová star, takže sis výhru rozhodně právem zasloužila. Kurz musel být celkově báječný:-)!
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  27. Uzasne! Gratuluju k vyhre! A taky uz se tesim na dalsi cast clanku :)

    OdpovědětVymazat
  28. Super článek :) Myslíš, že je kurz i pro úplné začátečníky? Já když na těch fotkách vidím ty miliony štětců, které ani pomalu nevím, jak vzít do ruky, tak bych se bála :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych začátečníkovi poradila osobní kurz, ale ani tady by ses neztratila. Spousta mých kolegů hodně věcí dělalo poprvé a měli doma třeba jen jeden štětec. :) Oni Tě tam všechno naučí, rychle a efektivně. Není třeba se bát. V kurzu jsou vážně super lidi, jak přihlášení (tedy u nás tomu tak bylo), tak i lektoři. Modelky jsou na neustálé odličování zvyklé a všude vládne taková přátelská domácí atmosféra. Navíc pokud se Ti nepovedou zkoušky, máš ještě jeden pokus zdarma a navíc je k tomuto kurzu zdarma podnikatelský 4 hodinový kurz plus jeden další doplňující kurz zdarma (např.Svatební líčení).

      Vymazat
    2. Jé, díky :) O tom osobním jsem nevěděla, to zní fajn. Já mám přijde mi hrozně divnou pleť, nekde mastnou, někde hrozně suchou, až se mi dělají opravdu šupinky a krémy nepomáhají, maku up mi nedrží ani dražší, akorát samozřejmě jen v těch šupinkách, žejo :/ :D Teď mi přijde, že co jsem si koupila štětec, je to lepší, ale mám sen o krásné hladké pleti, tak třeba by poradili tam :)

      Vymazat
  29. verim, ze byl kurz urcite zajimavy a naucila ses plno zajimavych veci :)

    OdpovědětVymazat
  30. Wow! To ti moc závidím! :-) užasný článek a těším se na další! Je skvělé poznat už na pohled, co dané slečně bude slušet a co ne! A vyhrála jsi opravdu zaslouženě! Líčení se ti moc povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
  31. To je skvělý , díky za možnost nakouknutí! :)

    OdpovědětVymazat
  32. môžem sa spýtať akým foťákom to bolo fotené ? :) veľmi kvalitné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Děkuji! Mám Nikon D5100 a k němu jeden ze základních objektivů 18-50mm. :)

      Vymazat
  33. Pozerala som si fotky v súťaži a niektoré slečny mali iné výtvory. Preboha.
    Ty si to mala fakt krásnu prácičku. Myslím, že by sa trochu dala pomýliť, aj s profesionálnou. Určite si si to zaslúžila a myslím, že ti to prinieslo, aj niečo nové, nejaký ten posun ďalej. Takéto kurzy, teda aspoň také začiatočnícke by sa mohli učiť, aj v škole. Pretože líčenie patrí ku každodennému životu.
    :D ja to mám skôr tak, že keď sa niekam teším nemôžem zaspať a zaspím až tesne pred budíkom.
    Článok sa mi veľmi páčil a už sa neviem dočkať ďalších :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom souhlasím - že by základní denní líčení mělo být pro dívky už na základce, např. v osnovám předmětu domácnost/praktické dovednosti, pokud to ještě existuje. :D
      Děkuji!!!

      Vymazat
  34. jéé, to je škoda! dostala jsem totiž nabídku jít tenhle týden dělat modelku a nemohla jsem zrovna..mohla jsi mě líčit! :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, to ani nevím. Však ale já tam nebyla naposledy. Tak si dáme vědět. :)

      Vymazat
  35. Jéééé...:) jsem tu vyfocená :D Musím říct, že váš kurz, z pohledu modelky, byl pro mě jeden z nejpříjemnějších. Jsem ráda, že jsem tam na tebe "narazila" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, děkuji! :) I vy jste byly velice milé a ochotné spolupracovat.

      Vymazat
  36. Ahoooj Mi,

    no skvělý to bylo, hned bych jela taky =o)... Takovejch krásnejch make-upu, stínů, štětců až mi z toho oči přecházej!

    Téééda, až na to, že Janča není zastáncem zapudrování pleti, mno! Přála bych jí tak na měsíc mojí extra mastnou pleť, na kterou nezabírá téměř žádná péče, prostě JE mastná, já jsem vyzkoušela tunu věcí, ale nakonec jsem se s tím naučila žít. Ale matte podklad a hlavně pudr to je prostě pro tento typ pleti nutnost...! Ještě bych dodala, že už mi dávno není -náct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak. Jaképak "přála bych jí"? :D
      Vzhledem k tomu, že je jednou z předních českých vizážistů, tak má obrovské zkušenosti a ví, co pro mastnou pleť udělat, aby pudr nepotřebovala. Zkus jí klidně napsat na její fan fb profil o radu. Ochotně odepisuje. Avšak jak už jsem výše zmiňovala, pokud pro Tvou pleť pudr funguje dobře, tak ho používej. Nikdo nikomu nedává žádné zákazy. .)

      Vymazat
    2. Ještě bych Ti poradila jeden pokus.. Zkus pleť týden,dva mazat a hydratovat, jakoby byla suchá. Je totiž dost možné, že je Tvá pleť naopak extra suchá, jenže jak ji vysušuješ, tak se brání a vypouští sama nadměrné množství mazu aby se zmastila, a proto se můžeš mýlit, že je mastná. Neříkám, že je to 100 pravda, ale může tomu tak být. Hezký den! :)

      Vymazat
  37. Krásný článek!! Jen doufám,že nás seznámíš ještě s nějakýma vychytávkama, hlavně co se týká toho přirozeného líčení a péče o pleť. Vždy mě totiž zajímalo, čím hydratovat pleť, aby se aspoň trošičku přiblížila té modelkovské.. zářivé a tak hezky zdravě čisté:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      Já samozřejmě nemohu prozrazovat celou látku a "know how" Institutu, ale mohu ukázat, co jsem si odnesla a sama teď budu aplikovat při svém vlastním líčení. Určitě to mé budoucí blogování ovlivnilo a těším se, zda Vás to bude bavit.

      Hydratace pleti je individuální, podle typu pleti, apod. Chce to zajít na poradenství (např. do Institutu nebo třeba do Clinique) a nebo, pokud nemáš nějak extra citlivou pleť, testovat a zkoušet nové produkty a tím tak zjistit, co je pro Tebe ideální a od čeho dát zas naopak ruce pryč.

      Základem je spánek a hodně vody. Zní to dost jako klišé, ale opravdu je to základ, který je třeba dodržovat. > Hodně pít, dostatečně spát, nekouřit, nepít moc alkoholu, jíst hodně zelených věcí a zeleniny, neválet se denně u televize na gauči.. :) Doporučuji knížku Bobbi Brown Make-up manual, kde je tohle všechno moc hezky popsané. (Seženeš ji na netu nebo v Bobbi Brown obchodě v angličtině.)

      Vymazat
  38. Ahoj Mio, chtěla jsem se zeptat, jestli jsi na kurz dojížděla nebo jsi v Praze bydlela? Nejsem z Prahy a chtěla bych si také udělat vizážistický rekvalifikační kurz, ale řeším otázku ubytování.. Díky moc :-) -M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj M., v okolí jsou hostely za celkem slušné ceny, ale já dojížděla. Neměla jsem to zas extra daleko (zhruba 2 hodiny i s tramvají a metrem no, jsem na to zvyklá), protože spím raději doma a mám ráda vše své při sobě. Možná i napiš do Institutu a oni Ti rádi poradí. :)

      Vymazat
  39. Mio, před nějakým časem jsem o tom přemýšlela a pudru bych se taky ráda "zbavila"... pleť nemám nijak mastnou, ale jakmile se trošku zpotím hned se hrozně lesknu... mohla by jsi v nějakém postu doporučit něco dobrého na zmatnění pod make up? Tak, aby to pravdu dýchalo a neucpávalo póry?

    OdpovědětVymazat
  40. Také mě nejvíc zaujala informace o vynechávání pudru. Já pudr používám už roky a nedovedu si bez něj představit pěkný upravený obličej. Někdy ho používám jen samostatně, když nemám čas na make-up (transparentní Stay Matt od Rimmel) a pleť je hned krásnější. Zajímalo by mě moc téma jak na mastnou pleť bez použití pudru, mě to přijde jako sci-fi :-) Moc ráda se poučím a těším se na pokračování článku.

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Miuško,
    mohla bych na Tebe mít přání? :) myslíš, že by si mohla udělat článek na správné odličování? Samozřejmě až budeš mít čas :)

    děkuji

    OdpovědětVymazat
  42. Určitě úžasná zkušenost Mii, přemýšlím už nějakou dobu, že bych kurz absolvovala. Myslím, že to člověka v tomto oboru ohromně posune. Těším se na další report!!

    OdpovědětVymazat
  43. moc super bych si dala říst a ještě dotaz odkud máš ty hodinky jsou hrzké.děkuji Alena

    OdpovědětVymazat
  44. Super článek tohle bych taky brala určitě sis to musela pořádně užít těším se na další pokračování :)

    OdpovědětVymazat
  45. Mas krasny blog a tu vidim, ze s tebou na kurz chodila moja sucasna lektorka na make up, ktora je velmi sikovna a ma videjka na youtube a vola sa Patty Patricia tam, doporucujem :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡