Přečteno (červen 2013, II.část)

Slibovala jsem brzké pokračování článku o knížkách, a tak ho tu máte. První část byla nad mé očekávání velice úspěšná, tak snad se Vám bude líbit i část druhá.

Style - Lauren Conrad
          Tuto knihu s pomocí Elise Loehnen napsala návrhářka, editorka a it girl Lauren Conrad. Knížku mám v originálu, tedy v angličtině. Má být klíčem ke vkusu, stylu a k chytře uspořádanému šatníku (a nejen to). Upřímně jsem měla předsudky, už než se ke mně knížka dostala, i přesto, že jsem měla Lauren vždy ráda. Říkala jsem si, že se v ní asi nic nového nedozvím, že to bude spíše jen Laurenin marketingový tah, jak vydělat balík peněz a zviditelnit se. Docela jsem se spletla a knížka mě mile překvapila a bavila. Jako první mě nadchl pěkný čistý design (jak na obálce tak uvnitř) a krásné aktuální fotografie. Vše, je přehledně rozčleněno do 11 tématických kapitol. Hned v úvodu Lauren vypráví o svém kladném vztahu k módě. Dále pak pokračuje základními kousky šatníku, které by podle ní každá žena měla ve své garderóbě vlastnit. Ukazuje, jak je kombinovat, a také jak například obléknout malé černé šaty na několik způsobů, dle příležitosti, na kterou se chystáte. Pokračuje radami a tipy pro nákupy - jak se rozhodovat, co nebrat, kde hledat, apod. Najdete zde také, jak si v šatníku udělat systém, co vyřadit, ale co určitě schovat. Věnuje se podrobně vhodným botám a kabelkám. Zmiňuje i šperky a to, že i ruce/nehty jsou součástí vzhledu. Dále pak vysvětluje, jak se držet daného dress code (práce, schůzka, apod.). Součástí obsahu jsou také dvě kapitoly z oblasti krásy, a to make-up a vlasy. Moc se mi líbí rubrika o strategii balení kufrů a Laureniny rady, co při balení na dovolenou/pracovní cestu nezapomenout, a co zas klidně nechat doma, popřípadě co čím nahradit a ušetřit tak místo v zavazadle. Nakonec knihy najdete zajímavý článek, jak pózovat a vypadat na fotografii co nejlépe. Knížku rozhodně doporučuji k procvičení angličtiny - kapitoly nejsou zas tak dlouhé a jsou napsány celkem jednoduše, a také jako základního pomocníka pro ty, co si s oblečením a nákupy moc neví rady, nebo naopak i pro ty, co hodně utrácí za věci, které pak nenosí a zoufale hledají základní kameny ve svém šatníku. Kniha se mi líbila, občas si ji znovu ráda prohlížím, ale zase musím dodat, že kdybych si ji nepřečetla, asi by mi ani nic důležitého neuteklo. :-) Avšak Lauren vydala volné pokračování, a to knihu Beauty, která by mě tedy zajímala o něco více. 
DSC_0119 DSC_0126 DSC_0127 DSC_0130 DSC_0132 DSC_0136 DSC_0147 DSC_0148 DSC_0138 DSC_0141 DSC_0146 DSC_0149 DSC_0155 

Bobbi Brown makeup manual - Bobbi Brown (+ Debra Bergisma Otte a Sally Wadyka)
          Tato kniha se stala mou malou kosmetickou biblí. Mám ji asi už dva roky a stále se jejím obsahem nemohu přesytit, jelikož v ní vždy najdu něco nového. Je opět pouze v angličtině a u nás se prodává snad jen v Bobbi Brown a Douglas parfumeriích (možná se pletu a je už dostupná i v některém knihkupectví). Kniha má 12 kapitol. Hned v úvodu si můžete přečíst životní příběh vizážistky a zakladatelky kosmetického gigantu Bobbi Brown. Ve druhé kapitole je přehledný průvodce základní výbavou kosmetiky - co je k čemu dobré, apod. Ve třetí kapitole Bobbi vysvětluje (vlastně filosofii BB značky), že nejdůležitější věc, kterou byste měli dělat, pokud chcete vypadat dobře, je starat se o své tělo hlavně vnitřně - tady dobře se stravovat, snažit se o zdravý životní styl, atd. Zkrátka jste to co jíte. Dále kniha pokračuje péčí o pleti a jednotlivými typy pleti (je v ní i test). Po teoretické části následuje praxe - návody na líčení. Můžete se s knihou naučit krok po kroku vytvořit si kouřové líčení očí, správně si nalíčit rudé rty, konturovat obličej, ale dozvíte se i mnohem zajímavější věci, jako třeba základní typy pro líčení asijských očí. V sedmé kapitole je popsaných deset kroků pro perfektní makeup (podle nich postupují BB vizážistky při líčení a tvoření vaší osobní face chart). V další části knihy najdete pokročilé rady pro budoucí vizážisty a vizážisty začátečníky - speciální výbavu, extravagantní makeup, makeup pro starší ženy, svatební makeup, teen makeup, jak líčit na fotografii/do tv, jak probíhá líčení celebrit, kde se inspirovat a rovněž i historii líčení a informace o slavných osobnostech v tomto odvětví. Knihu doprovází nádherné aktuální fotografie (většina od Henryho Leutwylera). Je to zatím nejlepší kniha krásy, která se mi kdy dostala pod ruku. Všem ji rozhodně doporučuji. Investice se Vám vyplatí, ať už jste v líčení začátečník nebo makeup junkie. 
DSC_0160 DSC_0161 DSC_0162 DSC_0178 DSC_0179 DSC_0180 
DSC_0172
DSC_0165 DSC_0167 DSC_0168 DSC_0171 DSC_0183 DSC_0163 DSC_0182

Dokonalý makeup - Jemma Kidd
          Tato kniha krásy má výhodu, že byla přeložena do češtiny. Líbí se mi, že obsahuje pěkně zpracovaní základy líčení, ale moc se mi nelíbí návody na líčení. Štve mě tam ta čeština. Nelíbí se mi názvy líčení jako ,,Chytrá a okouzlující" nebo ,,Ledová královna". Mám češtinu ráda, ale v kosmetice mi někdy české názvy k něčemu vyloženě nesedí. Například make-up je u nás hlavně tekutý make-up, tedy foundation (v aj), kdežto v angličtině jde o celkové líčení, což mi přijde výstižnější pro dané slovo. Knížka má design hezký, ale moc se mi bohužel nelíbí jak některé fotky (vypadají zastarale, přitom kniha vyšla v roce 2009), tak nevýrazné modelky a názvy jednotlivých návodů. Na kosmetické základy pro anglicky nehovořící je však perfektní.
DSC_0185 DSC_0186 DSC_0203 DSC_0202 DSC_0192 DSC_0189 DSC_0191 DSC_0193 DSC_0195 DSC_0196 DSC_0197


Dostala se Vám již pod ruku nějaká z uvedených knih? A jaká Vás zaujala nejvíce?

39 komentářů:

  1. Potřebuji nasát co nejvíce informací, protože bych chtěla dělat kosmetičku a už ji tak nějak dělám kamarádkám, takže moc děkuji :-)) navíc mám super tip na dárek pro sestru ! - 1 knížka a ty 2 další si určitě koupím! Ikdyž o Dokonalém makeupu tedy teď váhám. Ty "zastaralé" fotky mě také vadí.. a zarazila mě ta fotka s líčením rtů, příjde mi to nějak špičaté ty rtíky. Avšak BB je můj must buy!<3

    OdpovědětVymazat
  2. Lauren Conrad, ta musí být moje. Vypadá to jako úžasná knížka a tohle je věc která mě bude prostě bavit :). Díky za tipy Mio!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu Jemma Kid mám a musím říct, že jsem pořád přemýšlela nad tím, co mi na ní nesedí a je to přesně ta "zastaralost". Mám z ní takový pocit, jako kdyby byla vydaná v devadesátkách a přesto se snažila být hrozně in.:D Ale obsah taky není úplně špatný.
    Jinak jsi mě hrozně navnadila na BB, přestože člověk většinou 80% z takovýchto knížek zná, pomůže mu to vše si tak nějak utřídit.:) Nejvíc mě ale baví takové ty osobní "tajné" tipy vizážistek.;)

    OdpovědětVymazat
  4. hmm tak si mě celkem navnadila si nějakou knížku o líčení koupit.Nejvíc mě asi zaujala Style od Lauren Conrad...tak už vím co si přát k svátku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu Lauren Conrad, taky v originále (do češtiny snad ani přeložena nebyla, pokud se nemýlím) mám i já doma a je fakt skvělá, doporučil bych ji všem slečnám! :)

    OdpovědětVymazat
  6. moc mě zaujala ta knížka Style od LC, snad na ní někde narazím :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tenhle článek mě opravdu zaujal :-O :) Prosím tě, kolik tě ty jednotlivé knížky stály? :) Hlavně první dvě vypadají opravdu dobře, tak doufám, že se mi podaří někde sehnat.

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny se mi líbí, moc hezky napsáno :)

    OdpovědětVymazat
  9. Fajn typy, já se momentálně chystám na dva díly odstínů šedi:-), takže vše ostatní jde bokem:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Nejvíce mě zaujala samozřejmě ta od Lauren, protože jí zbožňuju :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nemůžu tu třetí knihu nikde najít chci si ji koupit. Kde jsi ji sehnala ty?

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Mio ! každý den kontroluji Tvůj blog a stále mě překvapuješ Tvými skvělými a originálními články. Díky tomuhle článku teď například velice uvažuji o Lauren Conrad Style, ale napsala jsi, že Tě více láká asi ta Beauty, tak teď vůbec nevím :D
    Chtěla bych Ti jen poděkovat za to, že krásně vedeš tenhle blog a ráda se mu věnuješ. Získala jsi mou pozornost, moc Tě obdivuji P.S. : jsi překrásná
    bbarussee.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Mii,
    opět hezký článek. Mně nejvíce zaujala knížka od Lauren Conrad, i když o ní vím už déle, ale knížka je bohužel v angličtině. Myslím, že tato otázka tu už asi bude, ale nevíš, kde by se dala sehnat v češtině :) ? Jinak tyto články mě moc baví, takže v nich určitě pokračuj :).

    Hezký den !
    Tvoje Zuzka.

    OdpovědětVymazat
  14. Já vlastním knížku od BB, ale docela mě zaujal i ten Dokonalý make-up. Můžeš mi poradit, kde se dá sehnat?
    Děkuju

    OdpovědětVymazat
  15. c´est chic01.07.13 13:29

    kde si môžem ,a za koľko zakúpiť lauren conrad: style?

    OdpovědětVymazat
  16. to musí být skvělé knížky

    OdpovědětVymazat
  17. nikdy me knizky od Lauren moc nezajimaly, ale tahle vypada fakt super, zacinam o ni uvazovat !

    OdpovědětVymazat
  18. Na knihu BB si zuby brúsim už dosť dlho. Ty si ma navnadila ešte viacej. Asi idem kukať čo kde stojí. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj,
    mám knihu Dokonalý make-up a přijde mi, že je vhodná pro začátečníky. Kdo už o kosmetice a make-upu něco ví, moc nového se nedozví.

    OdpovědětVymazat
  20. díky za tipy na knížku, já nečetla ještě ani jednu, popravdě, ani mě nenapadlo nějakou takovou vyhledávat, vždy jsem měla pocit, že se toho v současnosti dozvím víc na blozích, ale pro změnu možná nějakou vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Knížku od Lauren si musím ihned pořídit. Nevíš jestli je i české verzi? :)

    Muj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Mám něco podobného té poslední knížce o make-upu, autorem je Leigh Tosselli a dojmy mám dost podobné. Je to česky, vysvětleno vše ohledně péče, štětců a základů, ale jaksi mi ta knížka začíná být těsná:-)

    OdpovědětVymazat
  23. knížka o Lauren vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  24. Hmm.. tak jsem se jen usvědčila v tom, že bych si je měla v brzké době pořídit :)
    A jsem moc ráda za ukázky z knížek, ráda si věci prohlížím, než si je koupím :)

    OdpovědětVymazat
  25. ahoj, nevíš jestli se dá sehnat kniha Style i v češtině? Zatím jsem tedy četla knihu Dokonalý make-up a přišla mi celkem zajímavá, ale máš pravdu, že návody na líčení nejsou nic moc.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  26. Určitě omrknu knížku Dokonalý makeup :).

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní02.07.13 9:20

    Achjo, do toho bych se tak ráda začetla... Musím ale dočíst Umění vládnout od Thatcherový :D *pfff*

    Ale skvělé tipy, Mio!

    OdpovědětVymazat
  28. Knihu od Lauren Conrad jsem si moc přála a stále nad ní uvažuji. Stejně jako ty jsem měla pocit, že je to jen "hit", ale obsahově nic moc...překvapilo mě, že to tak není. Asi jsi mě přesvědčila :)

    OdpovědětVymazat
  29. wau! tak tie knihy vyzeráju super, mne sa najviac páči Lauren Conrad. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Mio, kde jsi sehnala tu knihu Style od Lauren Condrad a tu Bobbi Brown?? :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj :) kde jsi sehnala tu knihu BB a kolik stála? děkujii :)

    OdpovědětVymazat
  32. Všechny tři knihy seženete na internetu za docela příznivou cenu do 500kč jen ty první dvě nejsou přeloženy do CZ

    OdpovědětVymazat
  33. Aww jejda to je naprosto boží nejvíc bych si asi přála Bobbi Brown <3 ale všechny jsou dokonalé :)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Mio, děkuji za skvělé tipy na knížky. Nejvíc mě zaujala ta od Bobbi Brown, vypadá opravdu dobře! Knížky od Lauren mám přečtené obě (Style a Beauty) a musím říct, že jsou hodně povedené, takže si určitě přečti i Beauty.

    Jinak skvělá knížka je True Whit od Whitney Port, pokud bys měla zájem, na mém blogu najdeš recenzi :) Moc doporučuju, dobře se čte a každý si v ní najde to své.

    OdpovědětVymazat
  35. http://normal-life-of-a.blogspot.cz/
    ty knížky vypadají kouzelně :)

    OdpovědětVymazat
  36. Tu knihu od Lauren si chci taky pořídit, slyším o ní jen samé klady:)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Mio, můžu se zeptat, kde bych knihu STYLE sehnala? Jde to i přes nějaký český internetový obchod? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  38. Style od Lauren mi hned padla do oka, ráda bych si jí také přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahojky Mio,
    Mohla bys mi poradit ohledne teto knihy: Retro makeup od Lauren Rennels?
    Shanim knihu, ktera mi povi take neco i o historii make upu a liceni.
    Mockrat ti dekuji za odpoved.
    Monika

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡