Oblíbená kosmetika: červenec 2013

V tomto měsíci jsem si oblíbila pár relativně nových produktů na našem trhu. 
DSC_1512 
BB wash multiaktivní mycí krém 8v1 - Dermacol
Občas mám citlivější pleť, a tak si ji denně nechci peelingovat (přestože mám i peeling určený pro denní použití), a proto jsem ráda, že jsem našla skvělou alternativu. Je jí tento mycí krém od značky Dermacol, který mě opravdu moc překvapil. Používám jej tak, že si nejdříve odlíčím pleť micelární vodou, poté jdu do sprchy/koupele, a pak použiji mycí krém k dočištění. Nanesu jej na vlhkou pleť, umyji ji s ním krouživými pohyby, a poté jej smyji. Krém je jemný a příjemný. Dokonale odstraní zbylé nečistoty a pleť je díky němu jemná jako peříčko. Musím uznat, že splňuje všech osm dovedností, které slibuje na obalu výrobku. Balení 100 ml pořídíte za necelých 100 Kč.

DSC_1515 
Opalovací krém Photoderm LEB SPF30 UVA 30 - Bioderma
Vzhledem k tomu, že trpím sluneční alergií je pro mě tento výrobek velkou záchranou. Konečně jsem našla opalovací krém, který má vyšší faktor a přesto není hutný a pěkně se s ním opaluje. Je opravdu lehký, snadno se díky rozprašovači dávkuje, maximálně chrání citlivou pokožku a je dokonce i voděodolný. Určitě tomuto krému zůstanu věrná. Jsem s ním moc spokojená, jelikož jsem se díky němu letos mohla konečně vystavit sluníčku na delší dobu než hodinu a dokonce jsem se už i trochu opálila. Balení 125 ml seženete zhruba za 400 Kč.

DSC_1517 
Čím větší je teplo, tím více upouštím od všelijakých zbytečně hutných mazadel na obličeji, ale i přesto chci mít sjednocenou pleť, protože ne každý den je bez chybičky. V tomto případě mi vypomáhá tónovací a hydratační krém Truly radiant spf 20 od Avonu. Má hydratační účinky a navíc lehce kryje. Obsahuje mikroperličky, které po střetu s pletí redukují malé nedokonalosti a zároveň ji i rozjasní. 50 ml výrobku stojí něco kolem 100 Kč. Další novinkou jsou pro mě CC krémy. Vím o nich nějaké základy, například to, že mají vlastnoti bb krémů, ale navíc lépe kryjí. Pokud Vás z teorie zajímá více, doporučuji si přečíst články od MilyMirabelle. Upřímně, už jen proto, že byl kolem bb krémů takový humbuk (a že se mě to samozřejmě také týkalo) mi slovní spojení cc krém přišlo směšné. Ještě absurdnější mi pak přišla informace, že to céčkem nekončí, protože se dá sehnat už i dd krém. Škoda, že jsem byla k cécéčkám tolik skeptická a nevyzkoušela je hned. Jsou totiž vážně fajn. Skvěle kryjí, ale jsou přitom velmi lehké a opravdu mám pocit, že s nimi pleť dýchá. Vlastním CC krém od MaxFactor a CC cream superdefense od Clinique. Oba tyto výrobky mají stejné schopnosti až na jeden rozdíl a tím jest, že MF má spf 10, zatímco Clinique spf 30. Krémy nezakryjí akné, ale dokážou zesvětlit kruhy pod očima, barevně sjednotit a rozjasnit pleť. Udělají pleť jemnou na dotek, zdravě vypadající a jsou velmi odolné. MaxFactor pořídíte asi za 300 Kč/30 ml a Clinique za 850 Kč/40 ml. 
Pokud vás však zajímá můj osobní názor na bbčka, ccčka, apod krémy, poradila bych firmám vytvářet spíše kvalitní make-upy s větším výběrem odstínů a různými úrovněmi krytí/textury. Nejmenovat výrobky bb nebo mm jen proto, že je to in a dobře se to prodává, ale zaměřit se ve vytváření nového make-upu na požadavky žen. Na druhou stranu, já ráda zkouším nové věci a na nějaké rady jsem malý pán. CC krémy mě však mile překvapily a musím uznat, že mi v tomto počasí plně vyhovují. (Ale rozdíl mezi bb a cc jsem na obličeji nezaznamenala.)
červenec
Avon/MaxFactor/Clinique

23 komentářů:

  1. Mám v plánu CC MF, ale bojím se, že na mě i nejsvětlejší odstín bude tmavý.. :/

    OdpovědětVymazat
  2. CC od Clinique mě docela zaujal, ovšem za tu cenu do něj nepůjdu...asi zůstanu u BB krémů.. Moje nejdražší BB je Vichy za 500 a to je takové maximum, co bych investovala :)
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. pokukuju po tom Clinique CC... a porad nevim, jestli za ty penize stoji :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Velice Ti Miuško děkuji za zmínku o mém blogu. Toho si nesmírně cením! :) Jinak já teď nepoužívám nic jiného než-li právě Max Factor CC krém :)

    OdpovědětVymazat
  5. Navnadila jsi mě na ten Dermacol, určitě se po něm podívám, až spotřebuji tu zásobu mycích gelů co se mi doma naskládala :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ten opalovací přípravek od Biodermy mě zaujal ;) sice se opaluju dobře, ale vyzkoušet bych ho chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  7. tak CC krémy ma teraz dosť prekvapili. ;D a že to nimi nekončí? s tým že by sa mali zamerať na tvorbu make-upov úplne súhlasím. fajn článok. :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Mycí krém od Dermacolu je teda dost dobrá věc. Četla jsem, co všechno splňuje. Mám doma něco podobného a odličuje to rovnou i make-up a nepotřebuji ani tampónek, a mám pleť jako miminko ;.)

    OdpovědětVymazat
  9. mam te moc rada, uz se tesim az budes zase pridavat casteji :)

    OdpovědětVymazat
  10. tyhle články mám hodně ráda:)

    OdpovědětVymazat
  11. Mycí krém si také nemohu vynachválit, dostala jsem ho zdarma k nákupu v Dermacol e-shopu :-)

    OdpovědětVymazat
  12. ten CC cream mě hrozně láká :) Asi si ho pořídím :D

    Můj blog http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Mio/Holky, vyplatí se za ty prachy Clinique kosmetika? Láká mě, ale přijde mi strašně předražená :/

    OdpovědětVymazat
  14. Pry uz jsou i DD creamy :D to je smesne..ale zase musim priznat ze ten Clinique CC me celkem laka:)

    OdpovědětVymazat
  15. Od Clinique jsem si CC krém nechala dat vzorecek do kelimku, kdyz je to dražší kosmetika, je lepší pořádně vyzkoušet před zakoupením. Osobně mám Clinique ráda a kupuji ho většinou když mají akci s taštičkou s mini výrobky k nákupu, aby se mi vynahradila trochu ta cena :-) Jinak mám nyní BB cream od Lancome hydra zen a je zatím nejlepší co jsem měla, jen me mrzí že mají všude odstín 3 který mi teď vyhovuje ale az nebudu opalena chtela bych světlejší. Kupovala jsem ho v Marionaudu. Ještě ho střídám s BB od Loccitane, je to novinka asi měsíc a na letišti stál 630,- na prodejne myslím že kolem 800,-. Loccitane ma odstín 1 a 2, nejdřív se mi 2 zdála moc tmava ale ted na opálenou pleť akorát a potom budu používat 1. Ten MF CC se chystám vyzkoušet je za dobrou cenu.

    OdpovědětVymazat
  16. Ten mycí krém musím jít koupit :-) Nesnáším mycí gely nebo mydla co pění a vysušují, tak se většinou odlicuji jen miceralni vodou s tamponkem a to mám mastnou pleť. 1x týdne peeling. Tohle bude asi jemnější, tak to zkusím.

    OdpovědětVymazat
  17. taky přemýšlím, že bych si pořídila ten CC od Max Factoru..

    OdpovědětVymazat
  18. ked som videla,že na trh prišli cc ,myslela som ,že slúžia pre staršiu pleť,ale takto... možno vyskúšam

    http://cestchic-daniela.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Odolala jsem BB krémům, mám jen Garniér, který mi přišel jako výhra v soutěži... měla jsem CC krém v plánu, ale po recenzích asi zůstanu u svého makeupu...nemám jednotnou pleť a podle toho,co píšeš toho CCčko moc nezachrání... díky za tipy :)

    www.mysmallhappinesses.blogspot.de

    OdpovědětVymazat
  21. Tak jsem si díky tvému článku koupila BB wash od Dermacolu.Jeden z jeho účinků má být odlíčení a já zrovna hledala něco lehkého na letní odličování,protože pleť nechci zatěžovat mastnými odličovači.Říkala jsem si,že tento "krém" mně přece nemůže odlíčit.Musím se mu omluvit,protože odlíčí i oči!Takže ti moc děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  22. ten CC mě hooooooooodně láká ^^


    http://nikolamills.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡