8.4.2013

Jak se momentálně starám o svou pleť?
Musím se přiznat, že jsem ke konci letošní zimy svou pleť trochu zanedbala a ta se mi pěkně odvděčila - doslova se zbláznila. Nechci to přehánět. Stav mé pleti sice není tak hrozný, ale rozhodně je pro mě, zvyklou na bezproblémovou normální pleť, velkým oříškem. Místy  mám obličej velmi vysušený, přitom se mi v jiných částech celkem dost mastí. Kruhy pod očima jsou na denním pořádku. Logicky jsem tedy odvodila, že je má pleť dehydratovaná, a tak jsem kompletně změnila všechny výrobky, které jsem doposud používala a musím uznat, že mi změna dost prospěla. Většinou si vybírám produkty, které obličeji dodají dostatečnou vláhu a ten se pak nemá šanci přesušovat, ani sám od sebe mastit. Velkým plusem při vybírání mé nové péče o pleť byla i informace, že je výrobek určen pro suchou nebo citlivou pleť. Už jsem o tom jednou psala tady. I přesto, že máte pocit, že máte mastnou pleť, pokuste se ji spíše než vysušovat naopak hydratovat. Třeba to Vaše pokožka zrovna potřebuje, ale vy jí hydrataci nedodáte, a tak se mastí sama. Z šetrnými a kvalitními výrobky to rozhodně za zkoušku stojí.
DSC01073

RÁNO
Na dočištění očí použiji odličovací vodu od Rimmelu (Gentle eye make up remover), která byla součástí nějakého vánočního balíčku. Nejsem si jistá, zda se u nás prodává jednotlivě. Je příjemná, odličuje i voděodolné produkty a není vůbec mastná, ani lepkavá, takže mé pleti vyhovuje. Ještě před nanášením krému a následně make-upu nebo jiného pleťového produktu použiji pleťovou vodu Eau roma water značky Lush. Je určena pro normální a suchou pleť. Hezky pleť zklidní a mám pocit, že funguje jako tonikum. Stačí dvakrát stříknout na obličej a smýt odličovacím tamponkem nebo ji nastříkat rovnou na vatový tamponek a pleť s ním odlíčit. Nakonec, před líčením, použiji krém. Momentálně jsem vypotřebovala Dermacol Aqua beauty, se kterým jsem byla spokojená, ale teď si chci pořídit hydratační krém od Neutrogeny, který mi již v minulosti velmi vyhovoval.
DSC01075 

VEČER
Odličovací krém Aqua sensation značky Nivea jsem objevila docela nedávno a nemůžu si jej vynachválit. Je určen pro suchou až velmi suchou pleť, ale není nijak mastný. Odličuji se s ním ve vaně nebo ve sprše. Stačí si trochu navlhčit pleť, na vatový tamponek nanést odličovač ve velikosti lísk.oříšku a s touto troškou krém dokáže perfektně odlíčit celý obličej. Pleť je po něm jemná a hydratovaná. Myslím, že jde o novinku. Tento výrobek jsem objevila v drogerii DM za 149 Kč. 100% jej všem doporučuji. Krém, který si nanáším před spaním je už od začátku zimy mým miláčkem. Mám na mysli Turnaround overnight od Clinique. Je to nejlepší noční krém, jaký jsem kdy vyzkoušela, a to proto, že po probuzení vidím, že opravdu funguje. Pleť je po něm rozjasněná, vyvážená a jemná na dotek. A poslední, co před spaním na pleť použiji je výrobek Even better eyes dark circle corrector, který teď testuji. Je určen na redukci kruhů pod očima. Slibuje zlepšení o 30% za 12 týdnů, což zní rozumně a sympaticky. Žádné velké sliby, ale malá pomoc určitě ano. Tento malý zázrak se skládá z kofeinu, antioxidantů, morušového kořene, syrovátkového proteinu, vitaminu C, cholesterolu, kyseliny linolové a extraktů z listů vzácné rostliny. Krém je jemně tónovaný, ale rozhodně nekryje jako korektor, proto je potřeba klasický korektor ještě použít, pokud máte viditelné kruhy pod očima. Oční okolí pouze hydratuje, zjemní a možná i trochu rozjasní, jelikož obsahuje miniaturní třpytky. Může se používat kdykoliv. Zatím tedy nevidím změny, ale používám jej teprve tři týdny, avšak poctivě, tak uvidíme.
DSC01077

1x TÝDNĚ
Mé oblíbené peelingy pochází od značky Neutrogena, ale měla jsem to štěstí, že jsem k Vánocům dostala jako dárek Foamingly clean facial wash peeling od roztomilé značky Benefit. Peeling je samozřejmě dražší, než jsou ty drogérkové (cca 750Kč), ale je mnohonásobně lepší a děle vydrží. Jsem z něj úplně nadšená. Zaujala mě už jen jeho textura, která se podobá našlehanému krému se zrníčky. Nanáším jej na morkou pleť. Stačí jej opravdu trochu. Krouživými pohyby s ním masíruji obličej a poté tamponkem setřu a nakonec opláchnu vodou. Pleť dělá krásně čistou a jemnou na dotek. Musím pochválit i balení., nejen krásnou krabičku, ale i samotný produkt, který má protiskluzové ozdůbky a víčko a lá korek, což se designérovi doopravdy vydařilo. (Pokud byste chtěli zkusit výrobky na pleť od značky Benefit, zkuste si pořídit miniatury. Objednáte je například tady za necelých 12 liber s poštovným zdarma.)
DSC01083 benefit

NĚKOLIKRÁT DENNĚ
Balzámy jsou jedním mých z nejoblíbenějších výrobků vůbec. Momentálně používám tento kelímkový z The body shop. Je s příchutí/vůní dračího ovoce, konzistenčně dost hutný, jde totiž o máslo. Dělá rty o pár tónů světlejší a dostatečně je hydratuje. Jen se mi do kelímku díky delším nehtům poměrně špatně dostává, takže jej mám spíše na doma s tím, že k nanášení používám vatovou tyčinku nebo štěteček.
DSC01089

A jak se momentálně perete s pletí vy?
Máte nějaký svůj nový oblíbený výrobek určený pro péči o pleť?
Vyzkoušeli jste už nějaký z výše zmíněných? 

40 komentářů:

  1. Přiznám se, že ani jeden z těchto výrobek vyzkoušený nemám, ale zaujal mě Lush a Clinique :)

    OdpovědětVymazat
  2. Po tom odličovači od Rimmel se mi udělaly na obličeji červené fleky, takže ten už ne..A od Lush mám Tea tree water a je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně jo? Tak u mě zatím dobrý a to je má pleť docela citlivá poslední dobou, i když teď už se to zas o trochu zklidnilo. :)
      TT od Lush mám taky! :)

      Vymazat
  3. ten balzám na rty chci vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  4. od lushe mám taky takovou vodičku, jenom pro suchou pleť a je to skvělý. ostatně jako všechno z lushe :))

    OdpovědětVymazat
  5. Krém od Clinique mám taky a je to už moje třetí balení :) Je skvělý! Ten odličovací krém musím vyzkoušet.. Taktéž hledám teď něco co navrátí pleti ztracenou vláhu :/ Přece jen ta zima je krutá a moje suchá místa na pleti mě fakt štvou..

    OdpovědětVymazat
  6. Také se mi pleť zbláznila, vysušila a objevilo se akné, tak mažu mažu :/

    OdpovědětVymazat
  7. Tú niveu som používala aj ja a zo začiatku je naozaj skvelá ale začali sa mi z nej robiť vyrážky po čase. Ak sa ti budú robiť, tak je to z nej.

    OdpovědětVymazat
  8. Už se nemůžu dočkat až vypotřebuji krémy na zimu a pořídím si něco normálního :D. Taky moje pleť dost trpěla přes zimu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten krém od Benefitu vypadá k nakousnutí!

    OdpovědětVymazat
  10. Pro ten odličovací krém od Nivea si asi skočím, dám na tvé vychvalování a uvidím, jak mi bude vyhovovat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Na Even Better Eyes jsem se nachytala hned když ho u nás začal Clinique prodávat, používala jsem ho ještě déle než těch zázračných 12týdnů, a co se nestalo? Tadáá, vůbec nic :D takže bohužel to byly (aspoň pro mě) nehorázně z okna vyhozené peníze...oční krém to byl moc příjemný, ale stejnou službu by mi udělal krém za stovku :/ :(

    OdpovědětVymazat
  12. Taktiež sa mi moja bežne mastná pleť úplne vysušila a denodenne sa mi robia vyrážky a upcávajú póry, čo sa mi síce stáva ale v oveľa menšej miere. Väčšinu výrobkov poznám, na Lushi mi dosť vadila parfumácia a Clinique krém bol síce veľmi príjemný ale objavili sa mi po ňom malinké vyrážky na čele. Benefit som mala vo vzorečku, ale neoslovil ma, avšak nedám dopustiť na peeling od St.Ives. Najviac ma ale zaujal čistiaci krém, pretože som si túto zimu kúpila hydratačný nočný krém od Nivei a som nadmieru spokojná a preto rada vyskúšam od nich aj nejaké to čistítko :)

    OdpovědětVymazat
  13. To dračí ovoce bude asi pitaya (pitahaya). :) Ježiš, jak já ho zbožňuju! Pamatujete si na takový ten džusík s drakem poskládaným z ovoce? (Ještě hodělají.) Úžasná chuť a vůně! Jestli ten balzámek voní podobně, tak ho asi nutně potřebuju. :D

    Jinak mě zaujala i ta Nivea, zkusím se po ní kouknout, až dopotřebuju svoje odličovače. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na tú Niveu sa určite pozriem, vďaka za tip (:

    OdpovědětVymazat
  15. Ten odličovač od Rimmelu jsem kupovala mamce s tím vánočním balíčkem, občas ho použiju taky a jsem s ním mooooc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  16. já ted pouzivam kosmetiku s travou a je super!!

    OdpovědětVymazat
  17. Mně se nejvíc osvědčila značka Korres. Našla jsem pro sebe ideální systém péče o pleť a nemůžu si ho vynachválit. Psala jsem o tom na blogu tady:
    http://valerieswonderland.blogspot.cz/2013/03/pece-o-plet-aneb-oda-na-korres-1.html
    a tady:
    http://valerieswonderland.blogspot.cz/2013/03/pece-o-plet-aneb-oda-na-korres-2.html
    Všem vřele doporučuju zajít do obchodu Korres a požádat o pár vzorečku.

    OdpovědětVymazat
  18. Moje pleť teď také není v tom nejlepším stavu. Já to ale svádím na tu dlouhou zimu, když je léto, tak jsem na tom vždy lépe :) Už aby tady bylo! S žádným produktem, který jsi zmínila bohužel zkušenost nemám. Měla jsem akorát kdysi nějakou odličovací vodičku a ještě takový čistící gel od Benefitu a to se musím přiznat, že mi vůbec nesedlo :( Jinak já používám každý den pouze micelárku od Biodermy, večer po odlíčení gel na čištění od L'occitane a od té samé značky i krém, nově občas peeling od Neutrogeny a sem tam nějakou pleťovou masku :)

    OdpovědětVymazat
  19. Nic z toho jsem nikdy nezkoušela ale určitě bych ráda vyzkoušela něco od Lush :).
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  20. Také nyní odličuju touto Niveou, koupila jsem jí v Tetě ve slevě do 70Kč, hezky odličuje, obsahuje bambucké máslo, je to spíš krém, nevysušuje, také doporučuju.Katka F.

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to jsme na tom podobně i moje pleť je po zimě špatná, úplně přesušená..Už dlouho přemýšlím nad prvním očním krémem a pořád jsem nevěděla jakou značku, tak možná do tohohle Clinique půjdu, když je dobrý :). Mimochodem taky mám jedno kokosové mazadlo na rty Bodyshop a překvapilo mě, že je to vážně máslové :)...

    OdpovědětVymazat
  22. achjo, taky si musím pořídit konečně něco od Lushe:( Strašně trpím, že to u nás není..:D

    OdpovědětVymazat
  23. Pletove vody od Lush maji také tak krátkou životnost jako ostatní produkty?Dá se to stihnout spotřebovat?

    OdpovědětVymazat
  24. Nic mě nezaujalo, ja pouzivam porad jen micelarku a denní krém, plet se mi zhorsuje jen po silkonech, nejake rocni obdobi moje pokozka nerozezná, nastesti:D

    OdpovědětVymazat
  25. No tak já teda musím nesouhlasit...Nevím, jakou má Mia pleť, ale já poměrně dost suchou, často se mi dělají i šupinky, ve 22 začínají první fuj vrásky a ta NIVEA je děs běs!! Mně to obličej vždy hrozně vysušilo a nejnepříjemnější efekt je pocit pnutí, ale extrémní. Použila jsem asi 3x a poslala dál, na opravu suchou pleť opravdu NEDOPORUČUJI.

    OdpovědětVymazat
  26. Tak pro ten krem od Clinique na noc pobezim! Presne to potrebuju! <3

    OdpovědětVymazat
  27. Ten odličovák od Rimmelu mám taky, byl v akci tuším s řasenkou. Taky jsem v poslední době svou pleť zanedbávala, a ta se mi odvděčila pupenci velkými jako kolo u vozu..:/

    Syrion Divine

    OdpovědětVymazat
  28. já teda budu úplně mimo, ale používám ráno a večer bílou niveu a samozřejmě každý večer odlíčení Garnierem pro smíšenou pleť a mám pokožku úplně v klidu:)

    OdpovědětVymazat
  29. Ten Nivea krém se už nevyrábí, takže pokud jej ještě někde mají, jsou to jen zbytky. Nahradila jej pěna.
    Na tu sadu od Benefitu už si brousím zuby dávno, ale bohužel z feelunique, na který máš v článku odkaz, ji do ČR NEZASÍLAJÍ

    OdpovědětVymazat
  30. Ten čisticí krém od Nivei není novinka, už ho mají pár let. Zkoušela jsem ho dvakrát a vůbec mi nesedl, něž jsem s ním stačila pleť vyčistit tak se do ní jakoby vsákl nebo co....bohužel. :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Co se týče Benefit peelingu, tak www.feelunique.com Benefit do ČR nezasílá...

    OdpovědětVymazat
  32. Mii..Já pleť hrozně flákala přes zimu a mám ji v hodně špatném stavu.. musím na nákup snad všech nových produktů ... tak moc děkuji za článek :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Nevim cim to je, ale moje plet se ted taky nejako zblaznila:D .... Ja mam nejradeji peeling od clinique, slibuje sedmi denni hydrataci a opravdu zo splnuje:)) a pak odlicovaci okurkove tonicum od dermacolu, to uplne zboznuju:)

    OdpovědětVymazat
  34. Já mám teď pleť hrozně suchou a hlavně pusu :( určitě budu každý den hydratovat a balzám si dám do každý kabelky :)

    OdpovědětVymazat
  35. Ja mám tento rok pleť aj po zime v celkom dobrom stave, keďže som sa konečne o ňu poctivo starala a používala vhodné krémy do mrazu a vetra. Z týchto výrobkov som neskúšala žiadny, okrem očného séra od Clinique a moje dojmy boli presne také isté- nula bodov, len zbytočne vyhodené peniaze. Žiadny sľubovaný efekt sa nekonal! http://mybeautyfascination.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  36. docela si mě nalákala na ten krém od nivei. já nad ním váhala právě proto, že jsem měla obavy že bude příliš mastný :)

    OdpovědětVymazat
  37. Jak se jmenuje ta rostlina z minuhého příspěvku ? Je krásná !

    OdpovědětVymazat
  38. Z feelunique objednat benefit nejde - resp. normálně zásilky do čr zasílají, ale ne značku Benefit, nejspíš aby zůstala jediným prodejcem u nás Sephora.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡