Vůně měsíce: City rush od Avonu

DSC07172 kissbook avon 
Celou kolekci City rush, která nese tvář Milly Jovovich, jsem od Avonu získala ke zrecenzování. Udělalo mi to velkou radost. Miluji očichávání nových parfémů, a také popisování, jak mi voní. 

Oficiální popis vůně: Město, které nikdy nespí. Okouzluje a inspiruje miliony lidí. Mekka moderního umění, křižovatka etnik a kultur, nikde nekončící síť ulic a křiklavých neonů. Chladná Wall Street i vášnivá Broadway. Tisíce emocí a tisíce vůní. Rozkvetlé třešně v Battery Parku, opojné bílé květy na Park Avenue, exotické orchideje a jiřiny v Central Parku i svůdně omamná ušlechtilá dřeva. Vzrušující koktejl, jediný svého druhu – andělsky nevinný i ďábelsky svůdný. Tak voní New York. Tak voní CITY RUSH EDP."
Hlavu vůně tvoří šťavnatá a kořeněná švestka, která hned na začátku udává mírně orientální směr. Bere nás na výlet do China Townu, na šálek kávy s kardamomem v Little Italy i na zběsilou jízdu po 5th Avenue. Už jen kousek a jsme u cíle. Times Square. Je srdcem New Yorku a středobodem celého světa. Rozkvétá vzácnou černou jiřinou, která je v parfémech používána jen výjimečně. Obklopují ji omamné bílé květy a vytváří tak jedinečnou symfonii, která znovu a znovu opěvuje radost ze života, lásky a svobody. Tolik zážitků, emocí a vzrušení. Přichází noc, teplá, vlahá, ve znamení tance, zábavy i osudových setkání. Noc, jakou můžete zažít pouze v New Yorku. Voní po hebkém a omamně smyslném kašmírovém dřevu. 

Ceny:
CITY RUSH EDP, 50 ml, 700 Kč
CITY RUSH sprchový gel, 150 ml, 250 Kč
CITY RUSH tělové mléko, 150 ml, 250 Kč
(od 19.10. je v prodeji za zaváděcí cenu 560 Kč + 2 Kč za sprchový gel+mléko)


Jak mi voní?
City rush bych popsala slovy zajímavá, rafinovaná a podzimní. Není nijak těžká, ale zároveň ji nemůžu zařadit ani mezi květinky a vyloženě sladké/svěží vůně. Vůně je směsicí švestek, bergamotu, břečťanu (hlava), růží, černých jiřin a vanilkových orchideí (srdce), mošusu, dřeva a pačule (základ). Já cítím hlavně švestky, růže a vanilku. Je jednoduše zvláštní. Říká mi to každý, kdo jí ucítí. Moc se mi líbí, že vůně vydrží. Příjemným bonusem navíc je i stejně voňavý sprchový gel a tělové mléko. Sprchový gel 100% využiji, ale na mléka od parfémů já moc nejsem. Jsou na mě většinou až moc voňavé a tekuté. 

Název vůně mě dost oslovil, protože celkem vystihuje můj životní styl. City rush můžeme přeložit jako městskou horečku, spěch ve městě, velkoměstský spěch, apod. Design flakonku se mi moc líbí. Je minimalistický a moderní. Vodorovné rýhy na jeho levé straně a jednoduché ,,céčko" vpředu z něj dělají luxusní kousek. Přitom není vůbec drahý, takže City rush doporučuji všem, kteří mají rádi zvláštní vůně, které jsou těžko zařaditelné. Pokud hledáte příjemný podzimní parfém, mohl by být tou správnou volbou.
nove clanky

Máte nějakou svou oblíbenou, vyloženě podzimní, vůni?

42 komentářů:

  1. avon má moc pěkné vůně :) já jsem sice stálicí Dieselu, momentálně doma ani žádnou od avonu nemám, ale raz za čas prostě nějakou avonku dostanu k narozeninám/vánocům od rodiny, a vždy jsem mile překvapena. Nejvíc mi voněla Far away, a když jsem si ted na ni díky tomuto tvému příspěvku vzpomněla, ai si ji pořídím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyyyyyy jo a Far away je taková dost sladká vůně:D

      Vymazat
  2. podľa mňa vyrábajú univerzálne vône, sú nerušivé, decentné, ale na druhú strašnu ani nič svetoborné...

    OdpovědětVymazat
  3. avoňácké vůně mám ráda :) když si nechci plácat drahé parfémy, ráda po nich na běžné "nošení" sáhnu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Avoňácké vůně jsou takové: neurazí nenadchnou, ale právě to může mnoha lidem vyhovovat. Tuhle vůni neznám, takže těžko říct, ale když budu mít příležitost, tak přinejmenším očuchám. Momentálně s příchodem studenějšího počasí vytahuju vůně typu Gucci Rush, CK Euphoria, YSL Elle...
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. tak tento parfém od avonu mě dost láká :) vůně od avonu miluju :)

    OdpovědětVymazat
  6. City Rush je skvělá vůně, nicméně pro mě zůstává číslem jedna Viva by Fergie. Taky poměrně nový a zajímavý parfém :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, Avon dělá moje mamina už pár let a musím říct, že ty jejich vůně jsou podle mě dost dobrý:) Tahle nová se mi líbí hodně, voní krásně:) Jinak mojí stálicí je z kolekce tří zelený always, který mi pro jistotu přestaly vyrábět:D a koupila jsem i i ten nový forever a ten teda nic moc:-/ jinak mám ráda CK Eternity:)

    OdpovědětVymazat
  9. prave ju mam na sebe a je prijemna sladučka... :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Nemám sice moc dobrou zkušenost s vůněmi od Avonu, ale když člověk může vyzkoušet celou sadu, tak je to zase něco jiného. :-) a kdo ví, třeba by mi zrovna tato vůně vyhovovala. Děkuji za hezký článek :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mam od Avonu Célébre :)) A taky moc pěkně voní!

    OdpovědětVymazat
  12. avon má fajn vůně, až na to, že půlka z nich rychle vyčuchne a druhá voní podobně, ale když si člověk vybere tu svoji - a samozřejmě taky fakt, že v katalogu voní úplně jinak :/ každopádně i tak jich mám několik, přece jen ty ceny jsou tam celkem příznivé. největší radost mám z vůně absynth, ta má navíc nádherný flakon! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Od Avonu žádný parfém nemám. Mívala jsem, ale přišlo mi (stejně jako kavárenské povalečce), že to hned vyvane...:-(

    OdpovědětVymazat
  14. Tenhle parfem me celkem laka, vsichni ho akorat chvali :)

    OdpovědětVymazat
  15. Voněl mi příjemně tak ho možná také vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  16. Většina vůní z avonu mi voní.. zrovna dneska ve škole jsme s kamarádkou listovali katalogem... ale snažila jsem se téměř všemu odolat.. :)

    OdpovědětVymazat
  17. super rezenzia :) nedavno som mala moznost vyskusat vzorku tejto vone a musim povedat ze ma neskutocne zaujala :) pre mna je to jedna z najkrajsich voni ake som mala moznost vyskusat :) je taka ani neviem ako by som ju opisala :) taka jedinecna :) mna absolutne prekvapila a uz viem co budem pytat na vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  18. Vůni mám objednanou a těším se až mi dorazí! Jinak mám doma od Avonu asi 3 vůně a se všemi jsem spokojená :-). Iva

    OdpovědětVymazat
  19. Když sestra dělala Avon, měla jsem jejich parfémů plno. Musím je jen pochválit!:). V poslední době se ještě o něco zlepšili.
    Já si na podzim kupuji Jimmy Choo. Bohužel mám teď nouzi o parfémy, takže si nějaký objednám (možná právě od Avonu, takže děkuji za tip;))

    OdpovědětVymazat
  20. Vanilka a švestky to musí být krásná vůně.
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Avon nemá špatný vůně, ale nepořídila bych si ji. Podle mě jsou takový neosobitý.

    OdpovědětVymazat
  22. Tahle vůně od Avonu mi moc voní. Samozřejmě spousta voňavek od nich rychle vyčpí, ale jsou i takové, které vydrží velmi dlouho. Mám několik oblíbenců, nová (3.) od Fergie, Traselle, Scentini Midnight Glow a další, ale mé nejoblíběnější bohužel už nevyrábí :-( když hlídáte akce, dají se i ty dražší pořídit za pěknou cenu ;) navíc pro muže je tam také mnoho krásných vůní ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Mio:) Taky používám vůně z Avonu. Je pravda, že jsou asi méně intenzivní než jiné značkové parfémy, ale mně vyhovují. Na silné parfémy totiž nejsem moc zvyklá a pak mě z nich občas bolí hlava... A moje top jsou zatím všechny Little Black/Red/White Dress.;)

    OdpovědětVymazat
  24. vypadá skvěle:)) já mám teď od Avonu novou voňavku "Simple because for her" a voní božsky:)

    OdpovědětVymazat
  25. Moje babička mi obstarala pár vzorečku vůní z Avonu, a je mezi nimi i tahle, City Rush. Hned jak jsem viděla tenhle tvůj nadpis, běžela jsem pro něj, abych ho pořádně očichala, a páni, voní mi překrásně! Vůně z Avonu mi nikdy nic moc neříkaly, ale tuhle asi vyzkouším... :)

    OdpovědětVymazat
  26. Asi předevčírem jsem ji měla možnost "očuchat" a voní vážně dobře. Hodně zajímavá.

    OdpovědětVymazat
  27. Švestka, růže, vanilka...to jsou delikatesy! Škoda, že nejde vůní cítit přes monitor.
    Moje top vůně je jakákoliv podzimní lahůdka od Annick Goutal.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  28. Zajímavý tip na dárek, kdyžse blíží ty Vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Já od této vůně měla pouze vzoreček a voní úžasně :) Až bude ve slevě tak si jí koupím.

    OdpovědětVymazat
  30. tu vůni si kupovala mamka ;D 21 ti je? :D :O vypadáš na 17. A nic proti, ale v tolika letech máš blog? :P :D né to jsem nemyslela zle, ale třeba mojí mamce je 29 (vím je mladá) tak by jí v životě nenapadlo udělat si blog :DD a jeste k tomu s modou. Ale máš ho pěknej ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Určitě si jí musím koupit :)

    OdpovědětVymazat
  32. Mám vzorek a moc mi teda nevoní víc mi voní mužská:D

    OdpovědětVymazat
  33. já osobně preferuji vůně od oriflame...

    OdpovědětVymazat
  34. Krásně o ní píšeš ! :))

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  35. O této vůni jsem ještě neslyšela :) Díky za recenzi

    OdpovědětVymazat
  36. voní nádherně. v časopisu žena a život byl tester a voní opravdu úžasně. musím si jí obědnat :)

    OdpovědětVymazat
  37. pěkná recenze, ale bylo by super, kdybys k těm vůním psala, jak dlouho vydrží vonět, zda jen pár hodin nebo i celý den :)

    OdpovědětVymazat
  38. Zdravím, narazila jsem na menší problém. Chci se zeptat, jestli jsou vůně City Rush EDP a City Rush for Her jedna a ta samá vůně, nebo jsou to 2 odlišné vůně? Děkuji předem za odpověď. Verča

    OdpovědětVymazat
  39. Tuhle vůni jsem dostala v kině jako vzoreček a fakt jsem si jí zamilovala tak, jak se mi ještě nikdy u voňavky nestalo. Bohužel vůně vzorečku je mnohem intenzivnější, než u opravdové voňavky, ale i tak jí mám ráda. Voní fakt překrásně :) B.

    OdpovědětVymazat
  40. Konečně jí mám taky doma -láska na první počuch, vydrží mi vonět do druhého dne, za mne oba palce nahoru...:) Ť.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡