Má úprava obočí

Otázka: Co používáš při denní úpravě obočí?

Tato otázka mi přišla jen během včerejška celkem dvanáctkrát(!), tak jsem se tedy rozhodla odpovědět prostřednictvím článku. Má odpověď nebude zdlouhavá, protože jediné, co kromě klasické pinzety na úpravu používám, je Eyebrow stylist set od značky Essence. Dlouho jsem hledala studený hnědý odstín, který pro mě, jako pro blondýnu, bude vhodný a přirozený. Vyzkoušela jsem spoustu tužek a moc mi nevyhovovaly. Buď nekreslily, měly špatný odstín, nebo byly měkké a gumové. Používala jsem i řasenky na obočí, ale ty jsou většinou zbytečně drahé a dlouho nevydrží. Až jsem objevila tento skvělý set v drogerii Rossmann.
DSC07061 
Eyebrow stylist set (Essence cosmetics)
Set stojí asi 65 Kč. Balení je teda nepěkné a celkem dost se špiní. Set obsahuje dva stíny na obočí, štěteček (který jsem tedy už ztratila, protože byl moc maličký), jakýsi návod a šablonky. Absolutně nerozumím tomu, proč k tomu byly přidány ty šablonky. Nedokážu si představit, že bych si šablonku přiložila na obočí a kreslila si podle ní úplně jiné. :D To je naprostý nesmysl. Obočí by mělo být ve vašem přirozeném tvaru, do kterého jste si jej zvyklé upravovat (trhat). Takže šablony můžete podle mě vyhodit. .) Štěteček je prťavý a nic moc. Pokud vlastníte nějaký delší a zkosený (viz 1.fotka), používejte ten svůj. Stíny jsou dva, jeden světlý, druhý tmavý. Světlý je ideální pro světlé typy s blond nebo světle hnědými vlasy, tmavý pro ty ostatní. Určitě to poznáte sami, co vám lépe sedí a vypadá přirozeněji. Stíny na obočí by měly být se studeným podtónem, což tyto splňují. Pěkně se mi s nimi pracuje a toto balení mi vydrželo celé dva roky. To je až neskutečné, když si uvědomím, že světlý stín používám každé ráno. Rozhodně Vám set doporučuji! Já už nic jiného nepotřebuji, protože mi naprosto vyhovuje. Kdyby mi někdo daroval nějaký dražší a stejně dobrý, určitě bych ho brala, ale sama nemám potřebu jej měnit.
DSC07086 
Tvar obočí už neměním. Na prvních vytrhání jsem byla u nějaké kosmetičky a byl to můj nejhorší zážitek, haha. Z obočí jsem měla čárečky, přitom jsem to tak vůbec nechtěla, jen jsem tenkrát (asi v 15 letech?) neuměla říct, jaké obočí si vlastně přeji, a tak jsem to nechala na ,,odbornici". No, ponaučila jsem se a po dlouhém dorůstání jsem navštívila Benefit brow bar, kde mi obočí slečna upravila velmi přirozeně a já si dodnes udržuji ten samý tvar už jen tím, že vytrhávám přebytečné chloupky, které rostou tam, kde nemají. Trhám je jen u kořene nosu, na konci obočí a pod tvarem obočí (trhat chloupky nad obočím není potřeba). Se stínem/tužkou pouze dokreslujte, nic nepřikreslujte a moc nepřesahujte - vypadá to dost nepřirozeně.

Co dělat, aby obočí dorostlo?
Osvědčila se mi klasická vazelína nebo léčivý balzám na rty (Bí Mât Cây), a nebo také sérum od Dermacolu, které je určené na řasy, ale funguje i na obočí.

Úprava navíc: Někdy ještě použiji kartáček na rozčísnutí chloupků tím správným směrem (od kořene nosu nahoru, druhá polovina ven z obličeje). Také mám ráda transparentní gelovou řasenku, která právě obsahuje i kartáček a upravené obočí hezky zafixuje.
DSC07032

PS: Hlavně nezapomeňte, že OBOČÍ NEJSOU DVOJČATA ALE SESTRY! .)

Jak si upravujete obočí vy? Preferujete přirozenost nebo si jej denně trháte?

64 komentářů:

  1. paletka je fajn, len škoda, že tam nie je, ako u väčšiny paletiek, vosk na fixovanie :/

    OdpovědětVymazat
  2. Musím přiznat, že jsem v životě nebyla u žádné kosmetičky ani si nenechala upravit obočí - mám jej přirozené. Ne že by mě třeba nelákala úprava z Benefit Brow Baru, ale nejbližší je v Praze, a to mám jaksi z ruky :/ No uvidím..

    OdpovědětVymazat
  3. preferuju přirozenost, ale občas si ho denně trhám, protože někdy se objeví přebytečné chloupky hned na druhý den po trhání nebo tak :D prostě průběžně.. nikdy se mi nestalo, že bych si třeba týden dva netrhala obočí, vždy aspoň dvakrát týdně, protože nesnáším neupravené obočí :) a používám také tento set a jsem více než spokojená, takže také doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Mio, díky moc za článek, taky jsem se na to samé chtěla zeptat:-)
    Tenhle eyebrow set mám taky, taky jsem ty šablony vyhodila. A taky už mě nikdo ke kosmetičce na trhání obočí nedostane:-D

    OdpovědětVymazat
  5. tenhle set taky používám, je super, ale přesně jak píšeš - hrozně se špiní, a ty šablony na obočí jsou fakt vtipný :D
    ještě nedávno jsem obočí skoro neměla - před několika lety jsem si ho v nějakým pubertálním záchvatu vytrhala do tenké čárky ( asi jsem si myslela, že čím užší, tím tenčí ), a od té doby ne a ne dorůst....až když jsem začla brát Biosil na růst vlasů, konečně mi dorostlo i obočí, a teď už mu nikdy tak neublížím !:D

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám tužku určenou na obočí i s kartáčkem a jsem s tím moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak až mi dojde můj hnědý stín, který není na obočí, ale je super, tak vím, co si koupit. A ty šablonky jsou podle mě na vytrhávání, že si to přiložíš k obočí, nakreslíš si to obočí a ty chloupky, které přesahují, si vytrháš a získáš tím ten tvar :) No a jak píšeš, taky už si nechávám svoje obočí a trhám to jenom tam, kde ty. Tenké čárečky si taky pamatuju, ale ty jsem si způsobila sama :D

    OdpovědětVymazat
  8. Sam z Pixiwoo umí s těmahle šablonkama docela divy. Takže se určitě dají použít, když se to umí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, už jsem to viděla, ale Pixiwoo jsou profíci. Dát to v setu normálním smrtelníkům je spíš zlo. :D Preferuju přirozenost než umělý vytváření obočí no. :))

      Vymazat
  9. tie sablonky su super ked ti obocie-ako napriklad mne-vobec nerastie.A to myslim doslovne vobec. :( Potom ma taky prirodzenejsi tvar a nie len dve rovne ciary alebo dve zakruty pismena U :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já, jakožto kosmetička si obočí barvím do přirozené hnědé a trhám fakt jen ty mini přebytečné chloupečky, protože se mi moc líbí husté obočí :o)) které vídám na přehlídkách. Ale barvit se mi obočí pořád nechce (komu by se chtělo) :)) atak používám často taky sadu od essence a taky od MAC Brow set... je skvělej :))

    OdpovědětVymazat
  11. I love your make up. Great shades! :)

    - Victoria
    www.VICKITAS.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
      thank you so much vicki! ♥

      Vymazat
  12. jo, taky si vzpomínám na první návštěvu kosmetičky, naštěstí jsem ji brzy překazila její úmysly vytvořit z mého obočí cosi, co se podobá linkám na mém sešitu:D :))

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám výhodu, že mám obočí tmavé a husté, takže dobarvování ani dokreslování není potřeba a mám skvělou kosmetičku, takže ta mi ho jednou za měsíc upraví a já jen občas vytrhnu nějaký ten chloupek navíc, ale jinak do něj nijak nezasahuji :)

    OdpovědětVymazat
  14. tenhle setík se mi líbí a už jsem na něj koukala. a od tý kosmetičky jsi mě úplně odradila :D

    OdpovědětVymazat
  15. Díky tvému článku jsem si vzpomněla na moje první trhání obočí :D Trham, trham, zamyslim se, trham, trham...a pak koukam že jsem si vytrhala úplně půlku obočí :D Teda jako já tam pár chloupků nechala ale ty byli skoro neviditelný...:D
    No, takže jsem pak čekala hodně dlouho než to dorostlo, mezitim odpovídala na otázky typu "Co se ti stalo s obočím?" :D, pak jsem naběhla ke kosmetičce, kde jsem řekla že mi to udělala kamarádka...no a od tý doby si už vytrhávam jen chloupky, které jsou mimo tvar :) a jsem spokojená :D

    OdpovědětVymazat
  16. Také mám toto duo od Essence, ale používám ten tmavý stín a jsem s ním spokojená. Je to jen o malinko tmavší barva než mé obočí, takže ho jen zvýrazním, a vypadá to přirozeně. Až ho vypotřebuji, tak si koupím paletku na obočí od Catrice, ta má mnohem lepší balení :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj. Mas krasne obocie :) Ja som hrozne zavisla a kriticka co sa obocia tyka, milujem ked je upravene a pekne. Tuto paletku pouzivam aj ja a je skvela az na ten neprakticky obal z umelej hmoty. Mam len taky problem, neviem ci mi budes vediet poradit. Jeden den si obocie vytrham a na druhy den uz vidim ako vyrasta. Strasne rychlo mi rastie a niekedy si ho naozaj musim trhat kazdy den a nie vzdy ide vytrhnut tie male cierne vyrastajuce bodky a potom to vyzera nepekne. Len tolko som chcela lebo ozaj neviem, ze co s tym :)

    OdpovědětVymazat
  18. máš krásný obočí, já si ho trhám sama a až se pujdu nechat namalovat na svuj maturák tak si ho tam nechám i upravit lepe

    OdpovědětVymazat
  19. ja som v DM nad tymto setom uvazovala, ale rozhodla som pre Catrice. Myslim, ze som urobila dobre. Recenzia je TU

    OdpovědětVymazat
  20. P.S. Je hrozně vtipné :D Na zafixování se mi nejvíc osvědčil klasický lak na vlasy,který šplíchnu na kartáček a pročísnu :)

    OdpovědětVymazat
  21. Po tejto sade pozerám celé mesiace, asi je najvyšší čas ísť do nej :)

    OdpovědětVymazat
  22. To je super vec! pouzivam ten set taky kazdy den a pak jeste zafiksuji vzdy gelem te same znacky Essence. z toho setu pres den pouzivam ten svetlejsi odstin a na vecer zvyraznim oboci tim tmavsim. take jsem zkousela hodne ruznych veci na oboci, ale zatim to bylo to nejlepsi.

    OdpovědětVymazat
  23. Ja používam ten set tiež, akurát štetček mám svoj, a neviem si ho vynachváliť. Podľa mňa patrí medzi TOP essence výrobky. Inak, tie tiene zvyknem používať aj na oči, sú super pigmentované a hlavne konečne tiene bez glitrov a trblietok.. na oku vyzerajú prirodzene a dobre.
    Inak, tú hlášku s nedvojčatovým ale sesterským obočím som akurát včera počula u jednej US youtubáčky, like it:-)

    OdpovědětVymazat
  24. Já používám eyebrow set od ELF, to je snad jediný výrobek, který mi od této značky vyhovuje :D. Má tam i vosk na zafixování a balení je mnihem hezčí než od Essence, takže zrčitě doporučuji.

    http://2-b-beautiful.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. Mně se ten tmavý odstín v setu moc líbí, ale ten obal mě od nákupu vždycky odradí. Je hrozně laciný :( Naopak set z kolekce Wild Craft vypadá moc dobře, tak snad se k nám brzy dostane :)

    OdpovědětVymazat
  26. Ja si tento tyden koupila od Alverde gel na oboci pro blondyny a je to super! V podstate takova rasenka jeste s jednim kartackem navic :o)

    OdpovědětVymazat
  27. sadu mám také, jen jsem si teď zvykla používat tužku, taky od essence, je to pro mě rychlejší a ráno před školou se snažím ušetřit každou minutu :D

    OdpovědětVymazat
  28. Obočí si vytrhávám a bohužel jsem na to totální lenoch. Jinak podobnou sadu mám od Elfu a taky na ni nedám dopustit.
    justbeyourselfbypetra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Vypadáš nádherně (já vím, píšu ti to sem pokaždé, ale je to pravda). Jinak ten set od Essence mám už asi potřetí (poprvé jsem ho objevila v Německu, kdy u nás značka Essence ještě nebyla. Od té doby (tak 6 let zpátky) ho používám pořád. Mám už několikáte balení (ale naštěstí dlouho vydrží), no a jsem nadmíru spokojená. Pro aplikaci taky používám svůj štěteček (mám jeden na linky od Catrice) a obočí si dokresluji tou tmavou částí.

    OdpovědětVymazat
  30. Posledná veta sa mi páči, moje obočie by určite dvojičkami nemohlo byť :) Ja si len klasicky obočie upravujem pinzetou, lebo podľa mňa ho mám už aj tak dosť výrazné.

    OdpovědětVymazat
  31. asi tak:D já byla taky poprvé na obočí u "profesionálky" a to bylo moc! udělala ho strašně úzké,takže od té doby to dělám podle sebe a jsem spokojená:) Přesně jako ty už jen upravuju:)
    http://kristygoodwill.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Já akorát vytrhávám, obočí mám velmi světlé a když si ho ztmavím, tak mi to připadá hrozně nepřirozené, ale díky tomuto článku asi také po něčem zapátrám. Přece jenom obočí vypadá lépe nabarvené než sotva viditelné :D.

    OdpovědětVymazat
  33. Ty jsi krásná Miuš:))) ! My ostatní můžeme jen závidět :D

    OdpovědětVymazat
  34. Tiez patrim k tym, ktore tento set od Essence pouzivaju, mam vsak problem s tym, ze sa mi vzdy zlomi ta vrchna cast a neda sa to vobec zavriet.. :/ Balenie nepatri medzi najkvalitnejsie.. Teraz sa chystam skusit setik od MakeUpAcademy, balenie vyzera ovela lepsie, je tam aj vosk a stoji nieco okolo 3 libier, co rozhodne nie je zle!
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Mio, mám otázku mimo téma - promiň. V jakém programu vytváříš vždycky tvoje wishlisty? Hrozně se mi líbí, ale nic jsem nevygooglila... Díky!
    Jana

    P. S.: Mohla bys mi doporučit nějakou tu řasenku na obočí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus polyvore.com - je to super věc, ale rychle na ní vzniká závislost :D

      Vymazat
    2. Děkuju!:)

      Vymazat
  36. Já mám obočí nijaké :( Nikdy mi nešlo vytrhat do takového správného tvaru, proto mám jenom "čáru" obočí :D a jsem světlovláska ale mám tmavé obočí jak kdybych byla hnědovláska :D takže svoje obočí nemám ráda :D

    OdpovědětVymazat
  37. Já jsem teda začala nové používat tužku - essence jen na vybarvení obočí,protože vždycky se mi tam dostal make up a pak s tmavě hnědými vlasy svetlý obočí nešlo...nemužu si stěžovat a vypadá to přirozeně :)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahojky, tak jak čtu všechny jsme na tom stejně :D na poprvé tenké linky :D která nám pak dlouho dorůstaly, já to mazala ricinovým olejem a pomohlo to, ještě trochu dorůst a budu spokojená :D nad tímto setem přemýšlím taky, takže díky tobě si jdu zítra pro něj :D jinak moc ti to sluší :D Evča

    OdpovědětVymazat
  39. ja som kedysi nosila úzke, teraz nosím hrubšie, teda najhrubšie ako sa dá, lebo viac nenarástlo.
    najskôr to bola ceruzka, potom také "mastné" tiene, no a teraz si ho dávam robiť kozmetičke, teda aj s dofarbovaním, síce neviem či to náhodou nie je dosť škodlivé, nevieš niečo o tom??
    takže, prirodzené, ale s pomocou :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Mii :-) zrovna na tenhle setík jsem se dívala v Ross ;-) ted už neváhám :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Som prekvapená ako Ti ten svetlý tieň robí pekné prirodzené svetlé obočie. Keď si ho dám ja je obočie rovnaké ako po tom tmavom. Ale to bude asi tým, že moje prirodzené obočie je tmavšie ako tvoje. Super článok a tento produkt sa Essence veľmi vydaril. Nemáš náhodou aj Catrice na porovnanie? Lebo v drogerii som sa rozhodovala nad tými tvomi a zobrala som Essence kvôli cene.

    OdpovědětVymazat
  42. Anonymní19.10.12 9:43

    Mio děkuji za článek. Moc ti to na fotce sluší a jsi krásná holka.

    OdpovědětVymazat
  43. taky používám a nemůžu si jej vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  44. Já jsem si z šablonek vybrala tu, co mi sedí na můj tvar obočí a pak ji vždycky přiložím, přejedu štětečkem a je to hotovo :) udělám mi to hezký tvar, protože moje obočí je takové divné, neviditelné :D

    OdpovědětVymazat
  45. dokonalá vec henten set na obočie :)

    OdpovědětVymazat
  46. OBOČÍ NEJSOU DVOJČATA ALE SESTRY! :DD tady někdo sleduje skvělou Jennu Mables :)))

    OdpovědětVymazat
  47. musím se přiznat, že veškerá moje úprava obočí spočívá v tom že si je vytrhám a jen tak uhladím aby šlo stejným směrem :D

    OdpovědětVymazat
  48. No tak jelikož mé obočí je dost husté a tmavé tohle nepotřebuji, a díky bohu tvar mého obočí je dost hezké stačí pár chloupku pryč a je to ideální)

    OdpovědětVymazat
  49. já naprosto nesnáším svoje obočí! sem asi jediný člověk na světě kterému se vlní(ano, mám vlnité obočí, smějte se :D) tudíž i když si ho vytrhám do nějakého tvaru, nemá to ten efekt jaký by to mělo mít :(
    ANy.

    OdpovědětVymazat
  50. Anonymní20.10.12 0:37

    Ahoj Mio, tak já používám na obočí paletku od Oriflame. Obsahuje také 2 stíny + vosk na zafixování a 2 štětečky. Navíc má krásné balení a štětečky jsou ve zvláštní přihrádce, takže se od stínu nezašpiní. Koupila jsem je ve slevě za 149Kč a jsem s ní moc spokojená http://cz.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21241 Martina

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj.
    Já si obočí upravuji převážně stíny na obočí, které jsem koupila celkem nedávno a to od Elf. Koupila jsem ten nejsvětlejší a jsem maximálně spokojená. Občas si pomáhám i tužkou na obočí, aby to bylo fakt perfektní. S obočím si pohraju asi fakt nejvíc, jsem na to nějaká ujetá :-D

    OdpovědětVymazat
  52. moc povedený článek! když denodenně v Praze vidím, co jsou si některé slečny schopné udělat s obočím, je mi až do breku... byly by to hezký holky... obočí dělá opravdu hodně!!! naštěstí už se od těch tenkých čárek dost upouští, většina už pochopila, že není nad přirozenost a minimální úpravy! :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Ta věta v P.S. je trochu divná, má více významů a nevím, jaký z nich myslíš ty. Obočí by nemělo být srostlé a mělo by být oboje stejné -> asi tak. Nechci zbytečně rýpat, ale prostě to je divný. :-D

    OdpovědětVymazat
  54. Šablonky používám k nanášení séra na dorůstání obočí, na to jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
  55. Já používám paletku už rok a to tmavší odstín a stále, jako by z něj ani neubylo. A to tento odstín používám každý den. Je to perfektní, nedělá to žádné tahy či čáry, jako tužka na obočí, vypadá to přirozeně, ovšem nesmí si toho člověk dát moc. Jinak mě nadchly tvoje štětečky. Já používám ten malinký, ale už je špatný a málo stín nanáší, protože je zanesený. Už jsem ho jednou umývala, po chvíli se to opět zaneslo. Takže pokud máš najaký typ, kde tyto štětečky levně seženu, tak klidně pisni. Děkuji a vydařený článek! Ten set prostě miluji a doufám, že mi ho nepřestanou vyrábět! :D

    OdpovědětVymazat
  56. Anonymní08.12.12 1:36

    Ahojte! Neviem, či sem ešte niekto nakukne, ale bolo by fajn, ak by ste mi vedeli poradiť resp. odpovedať. Dnes som bola u kozmetičky prvýkrát na úpravu obočia. Veľmi sa mi úprava páči, bola som unesená, ale možno aj preto, že to bola zmena, nezvyk. Ale teraz som sa lepšie prizrela a neviem či ho kozmetička "pobabrala", alebo sa to tak stáva, alebo... Jednoducho sa mi zdá, že jedno obočie je krajšie vytvarované ako druhé a tiež, že ukončenie je rozdielne - jedno tenšie a dlhšie a druhé také hrubšie a kratšie. Je to "normálne", že obočia nie sú rovnaké alebo čo mám teraz robiť? Ísť k inej, nech to skúsi zachrániť? Počkať kým dorastie? Ach. :(

    OdpovědětVymazat
  57. Mám ten istý set ako ty a tiež som s ním veľmi spokojná :) Ako dlho máš blog a odkedy asi robíš videá? :) Patríš medzi moje obľúbené bloggerky. Veľa šťastia :)

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj,potřebovala bych poradit.Když jsem si začla trhat obočí,vytrhávala jsem si ho docela mál,o,ale pak jsem ho pořád ztenčovala a teď nevím,jestli je moc tenké.Mohla by ses prosím podívat na můj blog na design na tu horní fotku v pravém rohu a říct mi,jestli mám obočí moc tenké?Moc by mi to pomohlo,předem děkuju!

    OdpovědětVymazat
  59. Já používám většinou oční stín z nějaké paletky, pokaždé tam ideální odstín najdu:-). Jinak jsem na obočí páchala nehorázné pokusy, naštěstí mě ale má rádo a dorostlo mi tak, jak potřebuju:-)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡