Hydratace od Clinique (třetí krok)

Jak už jsem se několikrát zmínila, čeká nás zima a proto bychom měli být připraveni nejen psychicky, ale i fyzicky. Teď mám konkrétně na mysli naší pleť. V zimě potřebuje zvýšenou hydrataci, ať už má typ jakýkoliv. Některá potřebuje méně, některá více, ale nikdy na hydrataci nezapomínejte. Předejdete tak šupinkám při nanášení make-upu nebo přemaštěné t-zóně. Už déle jsem si chtěla pořídit nějaký nový kvalitní krém, ale ne tak ledajaký krém, na list zimních potřeb jsem si zvýrazňovačem napsala ,,superkrém". Mé požadavky byly následující - měl by být neparfemovaný, spíše lékárenský, konzistencí spíše gel-krém (ne moc hutný), ne v kelímku, ve větším balení a samozřejmě tak akorát hydratační pro můj typ pleti. A k němu by se hodil nějaký ,,podkrém", tedy přípravný krém, aby v tom superkrém nebyl sám. Měla jsem na paměti žlutou lahvičku, kterou jsem v Clinique vyzkoušela celkem 3x + několikrát ve vzorcích. Po delším zoufalém hledání a vybírání jsem se stejně nakonec rozhodla pro ,,žlutou lahvičku", která mě napadla jako úplně první (možná i proto, že jsem ji několikrát viděla v seriálu Sex ve městě v kosmetické taštičce Carrie - S.J.P.).
clinique nákup
Jde o Dramatically different moisturzing lotion (s pumpičkou) od Clinique. Tento krém je součástí systému 3 kroků s Clinique (více se dozvíte tady). Paní poradkyně mi tehdy v Clinique v Palladiu pomohla s určením typu pleti (psala jsem o tom zde) a má pleť z testu vyšla jako typ 2 - suchá až smíšená. Momentálně jsem se zamilovala do péče o pleť a jsem v ní (konečně) dost důsledná. Bohužel ne vždy tomu tak bylo. Vlastně mě z ,,medvědího brlohu" dostala až návštěva v Clinique. Od té doby jsem začala více hydratovat a pleť je mi tím vyloženě vděčná. Je hebká, už se tolik v t-zóně nemastí, ale ani není napnutá a mdlá v oblasti tváří. Proto jsem se také rozhodla vyzkoušet tento (pod)krém - jeden z jejich bestsellerů. 
DSC06895

velikost balení: 125 ml (ale prodává se i 50ml a 30ml)
cena: 1190 Kč v obchodě, já jej pořídila ve slevě asi za 900 Kč
výdrž: má spolužačka používá jedině 3 kroky a DD jí vydržel tři čtvrtě roku (používá jej 2x denně)

+ balení je zapamatovatelné, minimalistické a pumpička je podle mě dokonalá
+ je bez parfemace, což je u denního krému příjemné (nepostrádám ji)
+ konzistencí je lehký/krémovo-gelový, na nanesení jej však stačí ,,kapka" - ve větší vrstvě se o něco pomaleji se vstřebává (v klasické jemné vrstvě se úplně normálně vsákne)
+ po pár dnech použití je pleť hebčí, krém dodá pleti dostatečnou vláhu, pleť připraví na hutnější krém
+ značka Clinique je svou filozofií a odbornými konzultacemi spíše lékárenská

- nemá spf (ale má to své odůvodnění - je určen pro ZÁKLADNÍ hydrataci a jsou k němu doporučeny další krémy, které už spf mají a celkem vysoké, existují i lidé, kterým ani spf faktor nemusí v kombinaci s jinými výrobky sednout a navíc spf krém nevypadá moc dobře na fotografiích.))
- cena není nejnižší (v ČR), ale dá se sehnat i levněji, když máte štěstí (slevy, kuponky, eshopy) nebo výhodně například ve zkušební/cestovní/dárkové 3 step sadě (přehled cen zde)

DD kissbook DSC06902 DSC06903

Hodnocení: Třetí krok zatím nebudu hodnotit polibky, jak je u recenzí na Kissbooku zvykem, protože pleťové přípravky by se měly testovat déle, než dva týdny (mám vzato). Já výrobek používám celé dva týdny, ale kombinuji jej s Pore refinerem od Biodermy, takže se to trochu těžko posuzuje, který to vlastně umí líp. Každopádně má pleť zatím reaguje velmi pozitivně. Krém není nijak agresivní, pokožku dělá hebkou a jako základní hydratace funguje velmi dobře. Zatím jej opravdu doporučuji na vyzkoušení (třeba pro začátek v pár vzorcích nebo mini verzi). PS: Už jsem si pořídila další produkty z Clinique péče. Tato značka má totiž pro své zákaznice časté slevové akce, k nákupu rozdává dárečky, miniaturky, které určitě využijte, protože za plnou cenu jsou u nás výrobky dost předražené. Snad se trefím stejně dobře, až budu shánět ,,superkrém".

Máte zkušenost s Clinique 3 kroky a konkrétně přímo s DD? 
A jaký je Váš nejoblíbenější ,,zimní" krém? (Poraďte. :))

39 komentářů:

  1. super recenze! máš pravdu že pleťové výrobky by se měly používat déle, proto se těším, co nám pak o něm ještě napíšeš, jestli jsi zpozorovala na pleti nějaké změny či zlepšení :))
    celé 3 kroky mě docela lákají, ale vždycky se našlo něco jiného, za co utratit peníze :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Mio, moc prijemny clanek, ktery me na Clinique naladil. Zatim od teto firmy nemam zadny vyrobek. Jako denni krem pouzivam Estee Lauder Daywear. Vzdy na internetu ctu, ze je predrazeny a ze existuji lepsi kremy, ja mam zrejme spatnou ruku pri vyberu a nakonec se vracim k Daywear. Zkusim do palladia zajit a nechat si poradit. Protoze cena kremu je priznivejsi.
    Kdyby nektera ze ctenarek uspesne necim Daywear nahradila budu vam moc vdecna kdyz mi date vedet (klidne emailem). Dekuji

    OdpovědětVymazat
  3. Clinique je super:)) Akorát někdy ty ceny mě odradí si od tehle značky něco koupit:D:( Dobrá recenze:))

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle krém je perfektní, nemá chybu! Jen když dojde a musí se koupit zase nový :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní20.10.12 9:47

    Zajímalo by mě, používáš ho s nějakým konkrétním spf krémem? A není to pak moc "cakey"?

    Ještě bych ráda věděla jestli je ve složení krému voda, protože takový krémy teoreticky nejsou vhodný na zimu :/

    Děkuju moc! :) Suze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jsou, to, že nesmí krém obsahovat vodu, protože na pleti zamrzne, je stará kosmetická fáma. :-)

      Vymazat
  6. mmm,takové penízky bych do toho nedala:D ale vypadá fakt dobře, to jo!

    OdpovědětVymazat
  7. nevypadá vůbec špatně, taky by se mi líbil.. jen ta cena je na mě zkrátka celkem moc :-/

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že tenhle krém mám i v balení na Vánoce pro mamku :) Já nevím, ale mě Clinique nějak nenadchl. Mám doma tři produkty z řady Anti Blamish a přijde mi, že mi nijak extra nepomáhají, tonizační voda štípe a spíš se mi vytváří černé tečky.. Clinique dělá strašně moc lidem alergické reakce, bavila jsem se o tom se slečnou v Sephoře a ta říkala, že s ním nemá dobré zkušenosti. Ale spousty lidem sedí a jsou spokojení :)

    OdpovědětVymazat
  9. S Clinique zkušeností mám a konkrétně s 3krokovým programem pro suchou pleť, který jsem dostala. Bohužel suchou pleť nemám tak mi zatím leží doma, ale výrobky krásně voněli. A taky jsem měla řasenku která byla skvělá. Bohužel ty ceny jsou opravdu vysoké.
    justbeyourselfbypetra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Mně tenhle krém odradil tím, že se vlastně používá pod normální denní krém, čili nechápu, proč bych měla používat 2. Je dost drahý a zase takový zázrak to není, hodně ucpává póry.

    OdpovědětVymazat
  11. Mio, musím uznať, že tento krém fakt pomáha a je skvelý. Používam ho v kombinácii s 3 krokmi a pleť sa mi veľmi zlepšila. Používam ich už druhý mesiac. Akurát mi dochádza skúšobné balenie, lebo som nechcela na začiatok kupovať veľké balenia, pretože som čítala, že niekedy typ pleti nesedí aj keď poradia v Clinique centre.

    OdpovědětVymazat
  12. mě ten krém vůbec neseděl musím říct, on má ale každej jinou pleť takže na tom není nic divného :)

    OdpovědětVymazat
  13. Suchá až smíšená...vždycky jsem měla pocit, že smíšená se spíš pojí s mastnou pokožkou. Takže zase vím něco nového:-)

    OdpovědětVymazat
  14. dasha1990@seznam.cz20.10.12 12:50

    me teda tento krém moc nesedí,asi potřebují něco víc mastnejsiho...:-/Krém mám doma a nepoužívám..tak kdyby měl někdo zájem,klidně dejte vědět a já ho rada pošlu dál...


    OdpovědětVymazat
  15. miluju tvoje recenze!

    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  16. hezká recenze :) s touto značkou zkušenosti nemám, máš pravdu, zdá se mi taky celkem předražená...ale třeba jí někdy vyzkouším;)

    OdpovědětVymazat
  17. hey , love your blog,following, here is a link to mine

    http://huesmuseandviews.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Mám ho moc ráda a používám ho už pár let :) Kupuju si ho ale v zahraničí, protože u nás je ta cena nehorázná :/

    OdpovědětVymazat
  19. No já měla ty tři kroky z Drážďan v takovém malém balení a jako nejdříve jsem z toho byla nadšená, ale pak jsem nějak usoudila, že mi to nějak výrazně pleť nezměnilo takže už jsem si další nekoupila. Momentálně jedu jen zelenou řadu Bioderma ;)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Páni, vypadá vážně skvěle jen si nejsem jistá, jestli bych za něj ty penízky dala :(

    OdpovědětVymazat
  21. Na zimu jedině Imperialis od Lush :)

    OdpovědětVymazat
  22. Od Clinoque mám pár kousků na seznamu, které bych chtěla vyzkoušet, tento je mezi nimi. Jsem na něj zvědavá.
    eleonen

    OdpovědětVymazat
  23. Tenhle krém jsem měla v malém balení a na mou suchou pleť mi nesedl... Vůbec ji nevyživil a udělal na ní akorát takovou divnou silikonovou vrstvičku (nevím tedy, jestli krém obsahuje silikony, ale pocitově to bylo takové). Svůj nejoblíbenější zimní krém stále hledám, loni jsem dost ráda používala MuLondon - Rose, ale v těch největších mrazech mi taky nestačil...

    OdpovědětVymazat
  24. Jak už tu někdo psal - když jsem se v Clinique na tento přípravek ptala, bylo mi řečeno, že NENAHRAZUJE krém, že je to pouze hydratační báze pod krém. Tak jsem si řekla, že zas tak bohatá, abych svou péči o pleť rozšířila o výrobek, který mi až doposud nechyběl, nejsem.
    Jak to s tím tedy je a co řekli tobě - lze jej používat místo krému?

    OdpovědětVymazat
  25. Jak už tu někdo psal - když jsem se v Clinique na tento přípravek ptala, bylo mi řečeno, že NENAHRAZUJE krém, že je to pouze hydratační báze pod krém. Tak jsem si řekla, že zas tak bohatá, abych svou péči o pleť rozšířila o výrobek, který mi až doposud nechyběl, nejsem.
    Jak to s tím tedy je a co řekli tobě - lze jej používat místo krému?

    OdpovědětVymazat
  26. Clinique ma už dlho veľmi dlho láme. Rozmýšlam presne nad týmto krémom už ai pol roka ale je príliš drahý. Držte palce nech si zoženiem brigádu. :D

    OdpovědětVymazat
  27. kdyby to na mě nebylo tak drahé, brala bych hned :D

    OdpovědětVymazat
  28. určitě má spoustu výhod, mě by jen vadilo, že kvůli té pumpičce se dá asi jen těžko dopotřebovat celý, což je za tu cenu škoda... :)

    OdpovědětVymazat
  29. Mám extra suchú pleť , ale tento krém mi absolútne nevyhovoval. Pleť som mala strašne napnutú a šúpal sa mi. Používam od Loccitane hydratačný krém Archangelika a mám ho najradšej , je to jedinýkrém , ktorý mi aj naozaj pomáha :)

    OdpovědětVymazat
  30. Také používám, na noc jako základ, na který nanáším další krémy a na den jako podklad pod minerální make up, zajímavé je, že pak pleť je o dost déle matná.

    http://willyougivemeyourlossandyoursorrow.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  31. Tři kroky jsem nikdy neměla, ačkoliv jsem o tom uvažovala. Líbí se mi hlavně to balení :). Já jsem teď spokojená s krémem Cure Solutions od Yves Rocher.

    OdpovědětVymazat
  32. Já jsem tři kroky na problematickou pleť dokonce vyzkoušela, protože se mi jednu dobu šíleně zhoršila pleť a potřebovala jsem zachránit a musím říct, že se mi po Clinique produktech opravdu pleť výrazně zlepšila. Sice teď už používám Biodernu, které je snad ještě lepší, ale jestli si někdy budu chtít koupit něco od Clinique, tento krém vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  33. od mámy si přes zimu půjčuju tady tento https://eshop.ryor.cz/x7340/ryor-denni-krem-s-uv-filtry-q10 , píšou sice, že je pro pleť 30+, ale zatím jsem za tuto směšnou cenu nenašla lepší :)

    OdpovědětVymazat
  34. raz som mala vzorku presne tohto krému, a pozdával sa mi, ale momentálne si ho moja peňaženka nemôže dovoliť :)
    a ja teraz tiež riešim zimný krém, a zatiaľ nemám stálicu, no v najväčších mrazoch mi dobre poslúžila Bioderma sensibio maska ako nočný krém. Písala som teraz o nej na blogu :)
    http://blondiearea.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Mio, chci se zeptat soukromou otázku, omlouvám se, že takto, ale na maily nereaguješ, asi padají do spamu... :-) Takže prosím tento komentář po přečtení smaž.
    Chci se zeptat - jak se člověk dostane na stránky Modni unie? Psala jsem jim už několikrát, absolutně žádná odezva, přijde mi to velmi neprofesionální... Nejdřív jsem si myslela, že je to proto, že nemám zcela čistě módní blog, ale spíše lifestyle, každopádně jsem tam viděla Tvé stránky, takže to by vadit asi nemělo... :-) Jestli máš nějaký tip "jak na to", budu Ti velmi vděčná. Prosím, napiš na můj mail bybella@mail.com, případně budu i ráda, pokud bys měla čas na tu moji rubriku, jak jsme se domlouvaly už před pár měsíci... :-)
    Moc děkuji a přeji super den!
    Bella

    OdpovědětVymazat
  36. Měla jsem jednou,špatný nebyl, ale ke konci jsem ho dopatlala jen z musu. Za ty peníze rozhodně nestojí. Navíc pokud máte cestu za Atlantik a máte ho opravdu rády, výrazně ušetříte. Běžně něco kolem 600,- na naše. Protiví se mi za něco dávat jednou tolik.

    OdpovědětVymazat
  37. Super recenze :) Clinique kosmetiku můžu jedině doporučit. Mrkněte na můj web, který se této kosmetice věnuje. Měla jsme problemy hlavně s pigmentovými skvrnami, akné a červenými tvářemi, furt jsem něco sháněla a až Clinique kosmetika byla to pravý. Zkoušela jsem ještě nějaký mastičky z konopí, sice trochu zabíraly, ale ne tolik jako Clinique kosmetika. Asi si taky založím podobný blog :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡