Trendy v líčení: podzim 2012

Přemýšlela jsem, s jakým článkem by bylo vhodné se vrátit, až mě napadlo, že jsem si nedávno do diáře někam na zadní stránku psala jen tak pro radost trendy v líčení pro podzim 2012. A tak jsem si pohrála s kolážemi a dnes Vám představím ty nejvýraznější z nich, které se na módních přehlídkách nejčastěji opakovaly.

rty 
Nejvíce se objevovaly matné rty. Například na přehlídce Marca Jacobse měly modelky rty tak matné a výrazné, až hostům připomínaly animované postavičky. Vedle stále se opakující nudné tělové kralovaly odstíny burgundy, mulberry, cherry, wine, apod. Podle mě tento trend bude slušet snad každému. Nesmíte se bát takovou rtěnku alespoň vyzkoušet a záleží  i na tom, jaký odstín zvolíte. Například světlovláskám budou slušet spíše odstíny malinové a do červena, tmavovláskám zase naopak jemně do fialova nebo hněda. Pokud nemáte rády nic extra výrazného, pořiďte si alespoň malinový balzám na rty, a pokud si neradi zvýrazňujete rty čímkoliv, čtěte dál a zaměřte se na líčení očí. 

oci 
Není žádnou novinkou, že je v dnešní době preferováno obočí přirozenější, silnější a výrazné. Na molech byl tento trend až extrémní - některé značky modelkám obočí viditelně dokreslovaly nebo dokonce i dolepovaly. S výraznější rtěnkou převládaly tělové oční stíny a ,,nahé" řasy, a naopak tělové rty korespondovaly s výraznými nepřehlédnutelnými očními stíny nebo linkami. Stíny byly v barvách smaragdově zelené, šeřikově fialové a v zemitých hnědavých tónech. Linky by měly být velmi výrazné (silné a la Amy Winehouse nebo extrémně dlouhé). Velký aplaus sklidilo líčení a la Brigitte Bardot, nebo indigo modrá barva jako linka a řasenka. Všechny tyto trendy je nutné brát spíše jen jako inspiraci. Na přehlídkách je vždy vše nadsazené, protože líčení musí být výrazné a fotoaparátům dobře viditelné.

plet 
Co mě potěšilo snad nejvíce jsou trendy v make-upu. Měl by být velmi přirozený - pouze sjednotit pleť a nepůsobit jako maska. Fandí se přirozenému odstínu pleti s jemným použitím bronzeru na kontury obličeje. Všimla jsem si, že tvářenky byly též velmi něžné. Zvláštní a inspirativní mi přišlo kombinování dvou a více odstínů, například růžové rose s broskvovou. Proto mě velmi zaujaly nové ,,zapečené" marble tvářenky od MAC, které jsou vícebarevné a po nanesení vypadají velmi pěkně a přirozeně. Vizážisté se dost vyřádili s rozjasňovači, kterými rozjasnili snad vše, co bylo možné. Pleť poté působí svěže a zářivě. Více už jsem psala tady.

TRENDY V AKCI
Možná Vám to bude připadat trochu old school, ale není dobré být stále příliš upjatý. Modré stíny a rudá rtěnka jsou pro mě pasé, ale musím říct, že vínová rtěnka a jemná modrá linka se mi nezdají v kombinaci úplně nejhorší. Nevím, zda bych v tomto líčení šla zrovna do školy, ale na nákupy či na večer bych se toho nebála. S černou linkou by to vypadalo určitě lépe, ale to už by byla nuda, když je článek o nových trendech. :) Promiňte mi ten ledabylý účes. Jak je teplo, jsem hrozně líná a myji si vlasy jednou za čtyři dny. O.)
TRANDY LÍČENÍ fall 2012-001TRANDY LÍČENÍ fall 2012 DSC05419
POUŽILA JSEM:
Tónovací krém 2v1 - Biscuit - Dermacol
Řasenka na obočí - Blonde - Bobbi Brown
Multi-effect řasenka All eyes on me - 03 deep purple - Essence
NOVINKA - Krémové oční stíny stay all day - 07 Jim-me blue - Essence
NOVINKA - Krémová tvářenka (pout rouge for lips and cheeks) - 28 Uber Beige - Bobbi Brown
Bronzer - Warm tan - E.l.f.
Rozjasňovací papírky - pearl - E.l.f.
Rtěnka Seduction - 12 - Dermacol

Odkud jsem čerpala inspiraci pro shrnutí trendů?
Fashion TV
hapersbazar.com
marieclaire.com
beautyhigh.com

Zajímá mě jaké trendy Vás zaujaly a u jakých naopak víte, že se Vás týkat rozhodně nebudou? Nosíte nebo vyzkoušíte tmavší rtěnku? A preferujete stíny nebo raději linky?

78 komentářů:

  1. To je moc dobře, že jsi zpět! :) To já preferuju spíš výraznější rtěnku a méně výrazné oči, ale občas to i prohodím a na oči nakreslím linky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé jsi zpátky ! To je moc dobře ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nic proti, ale být tebou bych takhle ani nevycházela z baráku, protože ta rudá rtěnka, nebo jakýže to je odstín, k tobě nesedí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já bych nevycházela z baráku být tebou, protože dle příspěvku toho v hlavě moc nemáš.

      Vymazat
  4. zajímavý článek, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, konečně se mám zase na co těšit! :-) Na rtěnky nedám dopustit Rimelky u mě převládají.

    OdpovědětVymazat
  6. ja jsem linkova, vetsinou jen linka, rasy a nahy rty...rtenky me vzdycky lakaly, a i kdyz je obcas nosim, mam porad pocit, ze je nosit proste neumim. matny rty me lakaji nejvic, protoze my rty jsou docela velky a lesky proto moc nemusim...snad se mi letos rtenky dostanou vic do kosmeticky tasticky! :))

    http://terezastepankova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. já to mám zase naopak, mám ráda výrazné oči a střídmé rty, podle mě výrazné rty sluší jen málokomu. ale nejraději mám nude make up, takže tyto trendy jdou mimo mě. Naty

    OdpovědětVymazat
  8. jak může mít někdo tak OBŘÍ rty:D já mám poloviční:D Vypadáš jak Scarlett Johansson:D

    OdpovědětVymazat
  9. Šťastný návrat!:) Já na rtěnky moc nejsem, nenašla jsem ještě odvahu. A raději používám stíny, které mé oči rozzáří a opticky rozšíří:)

    OdpovědětVymazat
  10. Miuško, tolik mě potěšil tvůj článek, přečetla jsem ho jedním dechem. A líčení se ti moc povedlo, toto mám spjaté se staršíma "dámama" toto líčení, ale ty jsi to udělala po svém a nádherně. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já si bohužel tmavou rtěnku dovolit nemohu, protože mám na to malé rty, takže nosím spíše světlé odstíny...obočí mám svoje přírodní nikdy netrhané, tak to mě potěšilo =D a barevné řasenky mě taky potěšily, ty si nakoupím =))

    OdpovědětVymazat
  12. Mio, úžasný článek! přečetla jsem to jedním dechem a ty koláže jsou lepší jak z nějakého časopisu! jsem moc ráda, že jsi zpátky, jsi prostě nejlepší ;-)
    experimentování mě zrovna začalo docela bavit, moje výrazné obočí je konečně v kurzu, hurááá! :-D včera jsem měla tyrkysové linky, dnes mám náladu na malinovou rtěnku!

    OdpovědětVymazat
  13. Zaujala mě ta indigo linka modrou mám ráda, ale nikdy sem nenašla tu správnou modrou na oči. :) A matné rty mám strašně ráda! Malinová je moje barva! :) Ale s tím sjednocením souhlasím. :) Já se líčím velice přirozeně někdy to vypadá, že vůbec žádný make-up nemám. :)

    OdpovědětVymazat
  14. tak v první řadě je super, že ses nám vrátila, tak ať ti to tak nadále vydrží:) linky zbožńuju, tak určitě zkusím ty modré. moc ti to sluší!!

    OdpovědětVymazat
  15. Hezky článek, jsem ráda, že jsi zpět :)

    OdpovědětVymazat
  16. nádherné, strašně se mi líbí k tvé porcelánové pleti ta rtěnka!
    já jsem si taky něco procházela a když jsem viděla na fotkách kampaně hm modelku, která je blondýnka a zvýraznili jí obočí černě nebo hodně tmavě hnědě, zas tak se mi to nelíbilo, každopádně se mi strašně líbí nahé líčení :)

    OdpovědětVymazat
  17. Super článok, som rada že si späť na blogu :) Vyrazné ruže som si teraz celkom oblubila a na tej prvej koalaži vlastnim ten ruž od Rimmel Londom a je užasný :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahojky,
    je super, že jsi zpátky :) Já mám raději jemnější líčení, nebo se nelíčím vůbec... Ta červená rtěnka mi na Tobě příjde až mocc sytá... ale hlavní je, že se líbí Tobě.. ! :))

    OdpovědětVymazat
  19. jsem ráda, že jsi zpátky, moc pěkný článek!:)

    OdpovědětVymazat
  20. To je dobře že jsi z5 :) já preferuju spíš výraznější oči, protože pořád něco jím takže mi rtěnka dlouho nevydrží:D

    OdpovědětVymazat
  21. Bájo, jsi zpět :)

    Lil

    OdpovědětVymazat
  22. čůůůs Miuško. to jsem ráda, že jsi se nám vrátila, doufám, že suprově naladěná a v pohodě! :) tenhle článek je super, vše se opakuje dokola ty nude rty už mě vážně štvou...!!!!!!!!!!!!! Ta červená rtěnka k Tobě nejde.. a usměj se trošku na nás..:)))))

    OdpovědětVymazat
  23. skvělý přehled trendů, moc se mi článek líbí :)! a musím říct, že výrazné rty Ti ohromně sluší, určitě je nos i běžně, vůbec se toho neboj ;)!

    OdpovědětVymazat
  24. Stíny nenosím vůbec, radši linky :) jinak k těm nemytým vlasům - já kdybych si vlasy nemyla 4 dny, tak bych vypadala šíleně :D Jinak jsem moc ráda, že jsi zpět :))

    OdpovědětVymazat
  25. Pecka, aspon jednu vec mam z tej kolaze - Born Lippy balzam ;-D. Inak tie trendy sa mi pozdavaju, najma to burgundy a futuristicke metalicke licenie oci - na to sa neskutocne tesim ;-).

    OdpovědětVymazat
  26. jsem ráda, že jsi zpět! mně se strašně zalíbily ty nové tvářenky od MAC! nejednou jsem nad nimi achala a ochala :D

    OdpovědětVymazat
  27. Miunko moc Ti to sluší :) a výrazná stěnka podtrhuje Tvoje nádherné rty :)
    N.

    OdpovědětVymazat
  28. Opravdu parádní! Výrazné rty Ti sluší, máš krásný tvar rtů :)) a jsem velmi ráda, že jsi zpět. Člověk někdy potřebuje všeho nechat a nabrat síly. Věřím, že se povedlo a že i blog Ti nějaké síly dodá :)

    OdpovědětVymazat
  29. Jsem strašně ráda, že jsi zpátky, moc se těším na články! :-)
    Ale žádný z trendů mě moc neoslovil, protože mám raději jemné a přirozené líčení...

    OdpovědětVymazat
  30. Nádherné rty a moc krásný odstín rtěnky. Na tuhle koukám už delší dobu, ale nemám na ni odvahu na běžné nošení. Asi se osmělím, když to teď bude trendy :D.

    OdpovědětVymazat
  31. Vypadáš úchvatně! :-)
    Povedený článek!

    OdpovědětVymazat
  32. máš tam chybu, holka (priřozená)

    OdpovědětVymazat
  33. Mio, moc ti to líčení sluší! Já mám nejradši jemnou pleť a oční linky. Líbí se mi i ty metalické stíny, ale zatím je zkouším používat jen jako linku.

    OdpovědětVymazat
  34. Krásnučká si tam. Veľmi ma potešil tvoj článok, skvelá inšpirácia.

    OdpovědětVymazat
  35. Strašně ti to sluší,a díky za skvělý članek.:))

    OdpovědětVymazat
  36. Jsem strašně ráda, že jsi zpátky! :)Už mi tvé články chyběly. Článek je super a na fotkách ti to moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  37. No, já většinou spíš sázím na výraznější oči a nenápadné rty, ale moc se mi líbí kombinace linek a výrazných rtů, tak snad budu mít taky odvahu se tak nějak líčit. Tobě výrazné rty moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  38. Veľmi, veľmi sa mi páči ten Lancome rúž! Určite sa po ňom poobzerám a vyskúšam v parfumérii, a ak mi bude sedieť, na jeseň budú moje pery trendy! Neskutočne ma oslovil aj ten forest zelený očný tieň, ktorý má na seba aj druhá modelka, a nakoľko mi zelená pristane, aj oči budú na jeseň trendy! :DDD Ďakujem za tipy.

    OdpovědětVymazat
  39. Tolik mě mrzí,že mi absolutně nesluší rtěnky, mám divné rty. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak můžeš vidět, Mie také rtěnky nesluší a má odporné rty a nic si z toho nedělá :)

      Vymazat
  40. tyhle trendy mě moc nezaujaly a ani líčení mě nijak zvlášť neoslovilo, je ale fajn, že se ti povedlo zlomit ten mýtus modré oči-červené rty! a v každém případě jsem ráda, že jsi zpět a těším se na další články! :)

    OdpovědětVymazat
  41. Dobře že jsi zpátky :-)) Tvé články mi chyběly...

    Co se týče nových trendů, dávám přednost výrazným očím, ať už pomocí stínů nebo linek. Výrazně namalové rty mi nesluší, necítím se v nich dobře, takže raději volím nějakej nude nebo baby pink odstín :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Mio, tenhle makeup ti sluší fakt moc :)
    Co se výběru těch trendů týče tak jsi to pěkně shrnula - akorát já je taky skombinovala podle svého a umírněněji :D Takže obočí si hodně zvýrazňuji a pleť dělám přirozenou. Žádné šílenosti grafických linek nezamýšlím.. :D

    OdpovědětVymazat
  43. já mám styl oblékání i líčení trošku jako ta Bardotka (ostatní mi to vždycky říkají) - tak to jsem ráda že budu letos konečně "in" ;o)
    jinak mám radost že jsi zpět :o) snad už se máš lépe ;o)

    OdpovědětVymazat
  44. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  45. Jé to je skvělé,že jsi se vrátila.Mám z toho radost :)

    OdpovědětVymazat
  46. ja nie som na trendy jeseň/zima. tmavé farby ma nebavia.

    OdpovědětVymazat
  47. Vitaj spät! =)
    http://themagicwor.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  48. Jsem ráda že jsi zpět.Doufám že jenom taková maličkost jako tahle věta Tě potěší.
    Doufám že v brzké době uděláš nějakou recenzi na novinky od essence.
    Tvá věrná čtenářka Terka ♥

    OdpovědětVymazat
  49. ahoj Mio, jsem ráda, že jsi zpátky :-) Moc ti to sluší. Jinak co se týče trendů, tak se mi strašně líbí červené rty, ale neměla bych odvahu je nosit, takže si to nahrazuji rtěnkou od Essence, odstín č. 33 Clam Girl. Ta je světle červená (když přejedu jenom jednou) a navíc má třpytky. Jana

    OdpovědětVymazat
  50. To je super, že pauza nebyla dlouhá :). Mně se na mně moc líbí tmavé rty, ale přijde mi, že mě to dělá dost starší, takže to je jen tak na příležitost, do školy bych s tím také nešla :).

    OdpovědětVymazat
  51. Vždycky se zaměřím buď na výtaznější rty nebo oči, ale obojí by bylo moc :) Sluší ti to!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  52. Z trendů se mi líbí hlavně rty a pleť, metalické stíny mi připadají, že dělají modelky takové trochu mrtvolné a unavené, tyhle barvy se mi obecně líbí spíše na tmavších až černošských typech žen a dívek.
    Ale moc se mi líbí článek, je to pěkně shrnuto. Vítej zpět.

    OdpovědětVymazat
  53. tohle líčení ti vůbec nesedí, vypadá tu jak levná ku**a

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní26.08.12 2:48

      Mi zas připadá, že má obličej jak stará babička, možná to dělá ta černá halenka, nebo spíš nějaký strhaný obličej má Mia. No rozhodně jde vidět, že se jí něco stalo a že není šťastná. Samozřejmě přeju, ať se vše v dobré obrátí!

      Vymazat
  54. Je super, že ses vrátila! Čekovala jsem tvůj blog denodenně:) A tenhle článek určitě super, určitě je to líčení spíše na večerní program, ale tozhodně ti moc sluší!:))

    OdpovědětVymazat
  55. Já jsem tedy zastáncem názoru, že výrazná rtěnka nesluší jen tak někomu, alespoň mně rozhodně nee:( Ale zase si z toho nedělám moc velkou hlavu, protože já jsem byla vždycky zamilovaná do nude nebo lehce zabarvených rtů a u toho asi i zůstanu, každopádně líčení očí je úžasné, to určitě vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  56. just askin - Vam s velkym V sa pise ak vykas jednej osobe v pisomnom prejave, vykanie skupine ludi je s malym v, ci niee?

    OdpovědětVymazat
  57. Mio, tu desetidenní pauzu jsi nemusela ani oznamovat :) Čekala jsem pauzu minimálně tak na 3 měsíce. Rudá rtěnka ti sluší - máš na to rty. Ale ty modré stíny k tomu nesedí...vypadáš jak ,,stará - mladá,,. Kika

    OdpovědětVymazat
  58. Jsem ráda, že jsi se vrátila :) A hrozně ti to sluší!! Ty jseš taková víla :)

    OdpovědětVymazat
  59. Anonymní26.08.12 8:19

    Milá Mio, jsem velmi ráda, že jsi zpět. Začala jsem Tvůj blog číst krátce před tím, než jsi přerušila svou činnost. Nicméně i přes dočasnou nečinnost jsem měla co dělat, neboť máš mnoho článků z minulosti, které jsem postupně pročetla :-) Přeji Ti mnoho úspěchů dál a těmi idioty, co Ti tu píšou negativní příspěvky se nenech vykolejit, jsou to chudáci, kteří Ti jen závidí. Jsi totiž velmi inteligentní, šikovná, a krásná! :)) Měj se hezky, těšíme se na další recenze a články.

    OdpovědětVymazat
  60. Mio, jsem ráda, že jsi zpět :) Moc ti to sluší :) Ted´ už vím jaké líčení se bude na podzim nosit. Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  61. Je skvělé, že jste zase zpět!
    Co se týče líčení preferuji zrovna to, na co mám náladu (nebo taky čas). Nebojím se výrazných očních stínů a linek, také se často nechávám unášet kouzlem výrazných rtěnek. Ani nevím proč, ale snad nikdy na sobě nebudu mít ráda "přirozené líčení".
    Moc se těším na nové články, z kterých budu moci čerpat spoustu inspirace. :)

    OdpovědětVymazat
  62. Mio,upřímně tento styl ti vůbec nesluší.V růžové rtěnce ti to sluší o mnoho více.Mischa

    OdpovědětVymazat
  63. Sluší ti to - hezká kombinace na večer, ikdyž bych se zdržela těch očních stínů - ale dodržela jsi téma článku - který je moc hezký :)

    OdpovědětVymazat
  64. Miuš jsem ráda, že jsi se nám tak brzy vrátila, ani jsem to nečekala :)Líčení ti sluší, jak modrá linka tak i červená rtěnka. A moc se mi na tobě líbí ten vršek (teda to co je z něj vidět). Je to takové elegantní a připomíná mi to 40.léta, i když oproti jiným líčením, tohle tě dělá starší (můj názor :). Ještě jednou díky, že ses nám vrátila v plné síle :)

    OdpovědětVymazat
  65. Žádný ledabylý vlasy nevidím a těm anonymům, co tě tu drbou, vůbec nevěř! Rtěnka ti sluší a rty máš krásný. Jo a jsem ráda, že jsi zpět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má právo na svůj názor!!!Ať je kladný,či ne.

      Vymazat
  66. Stejně ti to sluší :) Sice na modré linky nejsem, ale nevadí. A účes je skvělý. Já jsem na tyhle "nedbalé" účesy :)

    OdpovědětVymazat
  67. To je dobře, že jsi zase zpátky :) Moc ti to sluší :) Ta rtěnka na tobě vypadá hrozně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  68. barevné linky mě baví, chtěla bych nějaké sehnat v královské modři. celá ta kolekce od MAC je skvělá, tvářenky a skinfinishe mi učarovaly, pořád mi leží v hlavě.

    jsem ráda, že ses nám vrátila Mio :) výrazné rty Ti moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  69. To jsem ráda, že jsou trendy zrovna takové! Pořídila jsem si rtěnku s fialovým odstínem a musím říct, že se v ní cítím mnohem lépe, než v rudé. A k mým hnědým vlasům se víc hodí. Na denní nošení preferuji spíše linky. Povedený článek, jen tak dál, kočko. :)

    OdpovědětVymazat
  70. Náhodou ti ten ledabylý účes nesmírně sekne! ;D

    OdpovědětVymazat
  71. Modrou teda nemusím vůbec, ale to je můj problém. Rtěnka je super! Osobně jsem zkoušela různé nude, růžové atd. (všechny se mi líbí :D), ale nejvíc mi sedí právě do červena. Sice je to odvážnější, ale komu to vadí? Podle mě ti to sluší :)

    cula

    OdpovědětVymazat
  72. Super, ze jsi zpet. Vyraznych rtenek se vubec neboj, dodaji blede pleti stavu! :-) Nac nosit porad ty nudne nude odstiny, ktere nas delaji jeste bledsimi?

    OdpovědětVymazat
  73. super príspevok,si krásna!Teším sa,že si späť:)

    OdpovědětVymazat
  74. Tohle je podle mě klasika, která nikdy nevyjde z módy. Líbí se mi :)
    http://zeldamartina.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡