MUA: paletka očních stínů (3x líčení)

DSC05119

Po zveřejnění článku o nových věcech, mi přišlo několik emailů a dotazů na tuto paletku. Tak než, abych to všechno rozepisovala každému zvlášť, posílám všem odkaz na tento článek, kde se všechny informace objeví. :) Jak už jste si mohli přečíst, paletku jsem vyhrála od Terezky, která žije ve Velké Británii. Nějakou dobu jsem ji testovala, což ukážu i v akci a myslím si, že jsem naprosto připravená na detailní recenzi.

Název: Make-up Academy eyeshadow palette (v odstínu UNDRESSED)
Značka: MUA
9,6 g
Cena:  £4 
Kde je koupíte? Běžně v drogeriích ve Velké Británii nebo na oficiálním eshopu (poštovné je někdy zdarma/někdy za 
£4).

Tato paletka je novinkou. V prodeji je od začátku července. Okamžitě po zveřejnění začala být srovnávána s legendární paletkou NAKED od značky Urban Decay (stačí se podívat sem). V některých recenzích jsem četla, že jde o NAKED-dupe (což je něco jako totožné dvojče, duplikát), a také jsem se několikrát dočetla, že některé stíny jsou pigmentovanější než v paletce NAKED, což ale nemohu posoudit, protože NAKED zatím bohužel nevlastním. Avšak mohu posoudit, že mají stejnou máslovou konzistenci, jako stíny od Urban Decay. Z těch levnějších značek bych je přirovnala Sleek. 

Balení paletky je typické pro drogérkový sortiment, tedy levný lehký plast. Design se mi moc líbí! Mám ráda černé balení s průhledným víčkem, protože jde do paletky krásně vidět. Odstíny dostaly jen čísla, což je škoda, ale asi by to bylo obtížné pojmenovávat každý stín v každé paletce (podívejte, kolik paletek MUA má), navíc když tato je velmi podobná NAKED. Konzistence stínů je, jak už jsem se zmínila, máslovitá. Stíny jsou nádherně pigmentované, zvlášť ty metalické. Jen jsem si všimla, že ty třpytivé/metalické rychlejí ubývají (nebo, že bych je používala tak často? :D). 

DSC05225DSC05233

Využití této paletky je široké. Můžete se s ní líčit jak do školy, tak i na party. Kdyby mi někdo ukradl všechny mé palety a stíny a mně vy v kabelce zůstala Undressed, myslím si, že bych bezesporu přežila. :D Připravila jsem si na ukázku tři druhy různě intenzivních líčení očí. Všechny jsem měla za chviličku hotové, díky vysoké pigmentaci a lehce kombinovatelným odstínům, ale výsledek jsem fotila nejméně dvě hodiny, uf.

JEMNÉ/TĚLOVÉ (SKORO AŽ NEVIDITELNÉ) - 1 MINUTA
svetlounky
Jako první naneste 1 na celé pohyblivé víčko (hlavně do vnitřního koutku) a jemně pod nejvyšší bod obočí, poté 2 do záhybu horního víčka a do vnějšího koutku, 3 doprostřed pohyblivého víčka a nakonec 4 na vystínování hnědého záhybu do ztracena a jemně jako linku na dolní víčko pod řasy.

BRONZOVÉ - 3 MINUTY
bronzovy
1 naneste na celé pohyblivé víčko včetně vnitřního koutku, 2 pak doprostřed pohyblivého víčka a jako jemnou linku na dolní víčko pod řasy, 3 do záhybu (vytvoří se tvar mandle), 4 hnědý záhyb vystínujte do ztracena a 5 naneste jemně do vnějšího koutku.

KOUŘOVÉ - 5 MINUT
kourovy
Jako podklad naneste 1 na celé pohyblivé víčko, pomocí 2,3 a 4 vystínujte oko (nejtmavší stín jako poslední ve vnějším koutku oka a v záhybu) a nejtmavší stín naneste i jako linku pod linii řas na dolní víčko, pomocí 2 (popřípadě i 1 kouřové líčení jemně rozetřete do ztracena nebo v některých místech o něco zesvětlete) a 5 naneste doprostřed pohyblivého víčka těsně za řasy, ať vyniknou a na waterline (dolní vnitřní linku). 
Popisovat kouřové líčení je těžké. Nejideálnější je trénink a neustále zkoušení. Při líčení Vám pomůže vatová tyčinka namočená v odličovací vodě a také izolepa (kterou naneste šikmo tam, kde chcete, aby končily Vaše smokey eyes - díky izolepě nepřetáhnete a po strhnutí stačí jen ostrou hranu jemně rozetřít do ztracena :)).

Mé hodnocení: Myslím si, že když se porovná cena UNDRESSED (£4) s NAKED (£36), investovat se do této paletky rozhodně vyplatí, zvlášť pokud jde o levné dvojče. Největší smůla pro nás je, že u nás v ČR není paletka k dostání (domnívám se, že ani na Slovensku ne), takže musíte zapátrat po známých, kteří Vám jí budou ochotní z Anglie poslat či dovézt. POZN.: Nebo ji objednat na oficiálním eshopu, který pořádá různé akce, jako 2+1 nebo poštovné zdarma. Já jsem z ní naprosto nadšená a jsem vděčná Terce, že jsem jí mohla díky výhře v soutěži vyzkoušet a zrecenzovat. Vím, že jí nedám z ruky a nemám k ní žádné výhrady, a tak jí uděluji 5 možných polibků.




78 komentářů:

  1. To poslední líčení se ti opravdu moc povedlo, nádherně ti zvýraznuje oko! A samozřejmě díky za tip, až někdy pojedu do VB tak doufám, že si vzpomenu, protože vypadá fakt dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. I really liked the last make-up, which I could do make-up as that as well :)

    OdpovědětVymazat
  3. To kouřové líčení je dokonalé!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ta je skvělá ! přesně tyto barvy mám strašně ráda !

    Michell

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný líčení! Co ty s těmi stíny nevykouzlíš ;) Bohužel do drogerie do VB moc často nejezdím :D :(

    www.monikanov.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. veľmi pekné sú všetky líčenia, ale najviac sa mi asi poľubuje dymové :)

    OdpovědětVymazat
  7. poslední líčení je víc než nádherné!!! :)
    N.

    OdpovědětVymazat
  8. To poslední líčení je moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
  9. Kouřové líčení je fakt super, hledala jsem a oficiální e-shop MUA normálně zasílá mezinárodně...

    http://www.muastore.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  10. Je nádherná, ty odstíny jsou pro mě jako dělané! A je skoro zadarmo, jen škoda, že se u nás nedá sehnat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. internetové obchody, já mám svou z votočvohozu....

      Vymazat
  11. Krásné líčení super fotky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Všechny 3 líčení vypadají super! Na to že moc stíny nemusím, tak tady z té paletky se mi líbí snad všechny odstíny, jen škoda že to u nás není k dostání.

    OdpovědětVymazat
  13. ako dlho ti vydrzali tie tiene na ociach ? :) zaujima ma ci su aj kvalitne, kedze stoja tak malo :)

    OdpovědětVymazat
  14. Opravdu skvělá, propracovaná a náročná recenze, paletka mě zaujala,ale naštěstí takových "neutrálních" mám docela dost,tak odolám :). Jinak všechno líčení je nádherné a moc se Ti povedlo!

    OdpovědětVymazat
  15. Miuško, ty už si odpověděla na všechny maily? mě totiž ještě žádný nepřišel :(

    to líčení je dokonalé! :))) máš nádherně modré oči :)

    OdpovědětVymazat
  16. To poslední vážně vypadá skvěle, měla bys ho nosit častěji :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Práce, kterou sis dala s fotkama se vyplatila!! jsou moc krásné:) a všechny tři líčení ti velmi sedí:)) delší dobu se taky na nějakou "natural" paletu chystám, ať nelovím jednotlivě různé mono stíny, když chci vytvořit tento typ líčení:)

    OdpovědětVymazat
  18. MUA mě láká už dlouho, budu muset už konečně něco pořídit :) srovnání s Naked vidím teda poprvé a na první pohled se zdá vážně přesvědčivé :) a jestli je i výdrž a konzistence stínů dobrá, tak to musí být prodejní hit :) jinak se mi moc líbí to poslední líčení, na nějakou party ideální :)

    OdpovědětVymazat
  19. Miunko, to líčení je nádherné! Kdyby byla paletka v ČR, tak bych si jí určitě koupila:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ja ju mam v kombinacii Heaven and Earth.
    http://viacstylu.blogspot.sk/2011/11/mua-nude-palette.html
    Je fajn, akurat niektore odtiene maju tendenciu trochu prasit, s trvacnostou je to take priemerne. Ale za tu cenu ok.

    OdpovědětVymazat
  21. MUE má e-shop, který zasílá do ČR, poštovné je 4 libry =) Často mívají různé akce (2 za cenu 1, dárek k nákupu apod. www.muastore.co.uk/store

    Nyní je poštovné zdrama a 25% na vše =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už ne, akci zrušili dnes je tam zas 1 libra sleva na určité zboží, ale 25% sleva a poštovné zdarma už zas ode dneška neplatí :-(
      Aneta

      Vymazat
    2. Tak to je škoda =( Já stihla ještě objednat, snad někdo také =)

      Vymazat
  22. ja stále hľadám vhodnú paletku, uvažujem nad kúpou naked, ale ešte som sa nedostala nikde kde by ju mali. určite potrebujem niečo "pod jednou strechou" , pretože ma už nebaví stále niekde hľadať ten a potom ten...vyzerá naozaj super, ale u nás sa dá asi ťažko zohnať (niečo ako ta naked).
    a posledné líčenie je super!!

    OdpovědětVymazat
  23. Tak tá je užasná :) Keď pojdem do Londýna popozerám sa po MUA paletkách :)

    OdpovědětVymazat
  24. Paletka je pěkná, ale já vůbec nemusím třpytivé odstíny, přijde mi, že se na den moc nehodí.

    OdpovědětVymazat
  25. Nejhezčí je podle mě to poslední líčení. A máš krásně modré oči!:)

    OdpovědětVymazat
  26. To kouřový líčení ti moc sluší!! Nádherně to zvýraznilo tvoje oči!

    OdpovědětVymazat
  27. Jeee, Miusko, to je nadherna detailni recenze! Hodila sem to MUE na Twitter:) xx

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Mio, já osobně tuto kosmetiku taky používám. Žila jsem nějakou dobu v zahraničí a moc jsem si oblíbila hlavně laky na nehty. Vzhledem k ceně okolo 1 libry se to určitě vyplatí. Paletku přímo doma nemám, ale mám samostatné stíny. Pa

    www.deer-meadow.com

    OdpovědětVymazat
  29. podle mě kouřové líčení sluší každé z nás, obzvlášť tobě:) krásná recenze!

    OdpovědětVymazat
  30. moc pěkná recenze :) možná si jí objednám :) uvidím podle toho jaká bude ta od avonu :) a máš krásnou barvu očí :)

    OdpovědětVymazat
  31. Vypadají naprosto skvěle... Nejsem moc velkej nadšenec šílených a výrazných stínů a přesně tohle je můj šálek kávy. Nádherné barvy, krásně syté... Nevíš zda se dají pořídit i někde online na e-shopu? NAKED je taky krásná, ale ty prachy bych za to asi nedala...

    OdpovědětVymazat
  32. to sú prekrásne farby a nádherne si sa namaľovala :) škôda že nie je dostať aj u nás bežne v drogérii :/

    OdpovědětVymazat
  33. ty odstíny vypadají vážně moc hezky a prakticky :)

    OdpovědětVymazat
  34. To jsou překrásné stíny! :))

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. Když si něco objednám z jejich internetového obchodu do ČR, budu platit v librách nebo Kč?

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Mia. Tato paletka sa mi velmi paci. Mam podobnu od Sleek. A pretoze sa mi tak pacila, tak som zasla na eshop. Maju super akciu, postovne zdarma a 25% off na vsetky vyrobky, tak som si hned objednala a pretoze zijem v UK, neni to pre mna problem. Objednala som 2 paletky, 3 ruze a jeden lip gloss a cele ma to aj so zlavou stalo £9. Wow, uzasna cena! A to len vdaka tebe!
    Moc ti dakujem! Si super!
    :)))

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Mia. Tato paletka sa mi velmi paci. Mam podobnu od Sleek. A pretoze sa mi tak pacila, tak som zasla na eshop. Maju super akciu, postovne zdarma a 25% off na vsetky vyrobky, tak som si hned objednala a pretoze zijem v UK, neni to pre mna problem. Objednala som 2 paletky, 3 ruze a jeden lip gloss a cele ma to aj so zlavou stalo £9. Wow, uzasna cena! A to len vdaka tebe!
    Moc ti dakujem! Si super!
    :)))

    OdpovědětVymazat
  38. to posledne je uzasne, moc sa ti podarilo!

    OdpovědětVymazat
  39. Díky za tip, už mám objednáno 6 věcí :D Spousta věcí od MUA má super recenze. Prý ty jejich rtěnky jsou super pigmentované a krémové, tak jsem zvědavá.

    Pokud někdo budete objednávat tak to poštovné je zdarma nad 10 liber a dostanete slevu 25%, musíte u objednávky zadat kód MUA25

    OdpovědětVymazat
  40. Very pretty looks, esp the last two! Def gotta check out that palette now :) x

    OdpovědětVymazat
  41. PRE MIU FORGAC:::::::: postovne je zadara len v ramci Anglicka? lebo do europy sa plati...a ja tam zlavy nevidim...

    OdpovědětVymazat
  42. Ta paletka je tak krásná :) Achjo, proč není dostupná i nás, já nejsem zrovna nadšenec do nakupovaní ze zahraničí, tak si musím nechat zajít chuť no :)
    Recenze krásně propracovaná! :)

    OdpovědětVymazat
  43. Ty jo, podle fotek je to fakt hodně podobné Naked. Tak už aspoň vím, co si koupit, až někdy za pár let Naked "vymaluji". :))

    OdpovědětVymazat
  44. to kouřové líčení je nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Krásne jednoduché líčenia, a dymové by si mala nosiť častejšie, krásne ti zvýrazňuje modré očká :))

    OdpovědětVymazat
  46. Pacia sa mi, je to taka paletka tienov, kde sa daju vsetky vyuzit a aj cena je dobra...

    OdpovědětVymazat
  47. Ta paletka vypadá parádně. Škoda, že na eBay je tak předražená :(

    OdpovědětVymazat
  48. Páni, ty 3 looky vypadají nádherně! Já i když už se líčím strašně dlouho a neustále zkouším nové věci a styly/techniky líčení, pořám mám pocit, že nikdy nedosáhnu toho TOP make-upu! ;) Takže jen koukám na youtube a... slintám (:D) nad umem ostatních!!!

    Je teda škoda, že MUA není dostupná i v kamenných obchodech u nás, kde si to člověk 'osahá' a vyzkouší na testerech. :P

    OdpovědětVymazat
  49. Tak tehle článek se ti opravdu povedl! :))

    OdpovědětVymazat
  50. paletka vypadá opravdu dobře, líčení se ti povedly :)

    OdpovědětVymazat
  51. krásna paletka, ešte sa vedieť tak namaľovať ako ty :) inak pozývam ťa na môj blog, kde prebieha giveaway o topánky Jeffrey Campbell :) budem rada ak sa zapojíš :) http://kristinafox.blogspot.sk/2012/08/jeffrey-campbell-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  52. paletka vypadá skvěle! a líčení 3x jinak je super nápad :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Právě jsem prošmejdila celý jejich internetový obchod. I jejich BB cream vypadá moc zajímavě. :-)Už mám v hledáčku 2 paletky. Zboží zasílají do ČR, což je úžasné.

    OdpovědětVymazat
  54. Skvělá recenze, musím se přidat k ostatním a litovat, že MUA paletky se u nás sehnat nedají. A to poslední líčení je opravdu TOP! A máš nádhernou barvu očí

    OdpovědětVymazat
  55. Páni, ta paletka vypadá nádherně! Přesně takhle barevnou paletku bych potřebovala :/ a na očích ti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  56. Paletka vyzerá naozaj skvele. Láka ma veľmi moc:)

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  57. Ty máš tak krásný oči. :)

    OdpovědětVymazat
  58. wow!!tak tieto odtiene ti neskutočne moc pristanú!!!hlavne to posledné líčenie..nemám slov..proste wow :D

    OdpovědětVymazat
  59. Moc pěkná paletka na podzim se chystám do Londýna takže určitě píšu na seznam co koupit. :) Líčení moc pěkné hlavně to poslední ;)

    OdpovědětVymazat
  60. Moc hezký článek :) A ty odstíny jsou přesně moje oblíbené, pěkná paletka :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  61. Díky za článek :) vybráno, objednáno; ještě risknu ty jejich linky a lesky na rty a uvidíme, co to bude zač. Každopádně díky za tip ještě jednou!

    OdpovědětVymazat
  62. Tahle paletka se mi hrozně zamlouvá :-).

    OdpovědětVymazat
  63. Nádherná paletka! Už jsem kontaktovala kamarádku v Anglii a přiveze mi jí - dokonce je teď za 3 libry. Už se na ní těším :-)
    Jinak Tvůj blog jsem objevila asi před půl rokem a sleduji Tě pravidelně!
    Děkuji za užitečné rady Mio :-)

    OdpovědětVymazat
  64. Ďakujem za tip! Vo štvrtok som si paletku objednala a prihodila ešte rúž, maskaru a linky aby som mala zdrama shipping a dneska ráno som už mala balíček v schránke, čiže super rýchlosť, všetko ma to stálo dokopy 7,5 libier a som spokojná nadmieru. Rúž ma krásnu a sýtu barvu, paletka je ako píšeš priam dokonalá, skvelá pigmentácia a maskaru a linky vyskúšam až zajtra ale na prvý pohľad a skúšku na ruke držia dobre.
    Nedá mi to neporovnať s ELF, pretože ceny sú veľmi podobné ale po dnešku MUA vs ELF 1:0!

    OdpovědětVymazat
  65. Focení očí, když to člověk musí dělat sám je hrozné... vždycky u toho zuřím, navíc foťák žere barvy:) Tohle se ale povedlo, nejvíc se mi asi líbí líčení č. 2, dělá Ti nádherně modré oči a je takové decentní a přitom propracované, sexy... Veronika

    OdpovědětVymazat
  66. Vyzerá naozaj krásne a je to veľmi príjemná alternatíva pre takmer nedostupnú NAKED paletku. Ktorú by som síce hrozne chcela, ale tie peniažky... Bolo by mi to ľúto ich vyhodiť za jedinú paletu.

    OdpovědětVymazat
  67. Paletka vyzerá naozaj super, už som si ju aj objednala z oficiálneho webu (spolu s rúžom, leskom na pery a tvárenkou), zaplatila cez paypal a už vyše 10 dní mám stále napísané, že sa moja objednávka spracuváva, 2x som im písala email (aj na facebook) a bez odpovede :-/// Takže snáď mi objednávku zrušia a vrátia peniaze, škoda :( To preto, že som sa tak tešila.

    OdpovědětVymazat
  68. Hmm, tak pred chvíľou zazvonila poštárka aj s balíčkom, beriem späť O:-)

    OdpovědětVymazat
  69. MUA je super paletka :) som s ňou spokojná
    petra-book.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  70. To je super, uz dlho uvazujem,ze si ju kúpim , lebo vyzera fakt skvele...asi som sa uz tymto padom rozhodla :)
    http://rosie-posiexoxo.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  71. Dá se koupit i na aukru. :)

    OdpovědětVymazat
  72. Už je MUA konečně v ČR :-)

    OdpovědětVymazat
  73. Taky jsem si tuhle paletku pořídila a nelituji, je dobře pigmentovaná a hlavně skladná, takže se krásně vejde do kabelky na cesty :)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡