Urban Decay: paletka očních stínů

Dnešní článek je vyloženě pro dámy. Tato paletka je jedním z mých splněných snů. Líčím se s ní už celých 14 dní v kuse (jedno z mých líčení jste mohli vidět tady). Snažila jsem se ji otestovat skrz na skrz, abych mohla posoudit hlavně poměr ceny a kvality. 

Značka Urban Decay je jednou z nejznámějších a nejkvalitnějších značek na světě. Bohužel u nás v ČR zatím není běžně dostupná, ale některé výrobky můžeme (i za přijatelné ceny) objednávat už i na českých eshopech. Urban Decay (tedy městská hniloba) klame svým názvem. Tato luxusní veganská us kosmetika netestuje na zvířatech a snaží se vymýšlet něco jiného, co tu ještě nebylo. Produkty jsou designově promyšlené, vtipné a velmi kvalitní. Pokud máte možnost a jste milovnice kosmetiky, rozhodně UD vyzkoušejte. Opravdu stojí za investici. :)

Zakoupila jsem ji tady za 699 Kč. Patří do limitované edice, která vyšla na jaře 2011. Společně s Feminine si můžete také pořídit přírodní Vegan paletku nebo barevnější paletu Fun. Pokud se nemůžete rozhodnout, pěkné porovnání paletek najdete zde

Oficiální popis: Luxusní paleta s hedvábnými stíny, vytvořena pro ty, které rády tasí ženské zbraně. Paletka nabízí oční stíny,které se postarají o množství skvělých ženských pohledů, míchatelné,s jemmnou perletí, obsahuje tužku na oči a bázi pod oční stíny s aplikátorem v odstínu Potion in Eden - stíny vydrží celý den.Integrované velké zrdcátko součástí veganské paletky v designu pavích per.

Design paletky můžete s fotek posoudit sami. Vše bylo zabaleno v plastovém průhledném obalu a v semišovém kabátku, jak je u UD paletek zvykem. Paletka je omyvatelná, ale má semišové ozdoby v podobě UD nápisu na přední straně a peříčka na straně zadní. Je uzavíratelná na magnet, který bez problémů funguje. Obsahuje zrcátko, tužku na oči a šest očních stínů, které jsou také dostupné samostatně jako mono stíny (kromě odstínu Darkhorse).

Součástí balení je i báze pod oční stíny - Eyeshadow Primer Potion v odstínu Eden. Zatím jsem s ní velmi spokojená, jen se mi zdá trochu hutnější/gumovější (nedokážu to přesně popsat) než jsem u bází zvyklá, ale možná je to právě plus. Porovnám ji v některém z příštích článků s dalšími bázemi.

Tužka na oči - 24/7 glide-on eye pencil - odstín ZERO
Úžasně černo-černá mastná tužka, která dokáže vytvořit přesné tahy. Nebojím se s ní kreslit i linky, protože se do večera nehnou z místa, dokud je pracně neodlíčím micelárkou od Biodermy (a i ta má co dělat). Nemám co bych tomuto produktu vytkla.

Oční stíny jsou neuvěřitelně pigmentované a mastnější, i přesto, že jsou vlastně pudrové. Zdají se mi všechny metalické se studenějším podtónem + jeden je vyloženě třpytivý. Kombinace odstínů je dokonalá. Zprvu se mi nelíbila kombinace modro-zeleného Aquariuse se studeně fialovou Ecstacy, ale zjistila jsem, že se jednoduše skvěle doplňují. 
Teď k jednotlivým stínům:

Stray dog je středně hnědý se studeným podtónem. Používám jej v kombinaci se Swf určitě nejčastěji.

Swf je světlá pudrově růžová barva se studeným metalickým leskem. Výborná na rozjasnění a zvětšení očí. Snadno kombinovatelná se všemi odstíny v paletce. 

Midnight Cowboy je nádherný, ale pro mě bohužel ze všech nejméně použitelný. Jde o hodně světlý bronzovo-zlatý stín se spoustou velkých třpytek, které bohužel spadají po celém obličeji. Je třeba používat k nanášení plochý štětec a mít dobrý základ (bázi nebo fix.gel). Odstín má nádherný, ale ty třpytky mě tam upřímně dost štvou.

Aquarius je česky vodnář a jedná se o zeleno-modrý oceán se stříbrně metalickým leskem. Není to žádná tyrkysová tuctovka. Je to opravdu nádherná použitelná barva. 

Darkhorse je tmavší čokoládová hnědá se zlatým teplejším odleskem. Je součástí známé Naked palety, ale není prodejný (jako jediný z těchto stínů) samostatně.

Ecstacy je ze všech odstínů nejbarevnější. Jde o fialovou barvu se studeným podtónem s jemným modro-stříbrným leskem. 
Vzorník (zleva): Stray dog, Swf, Midnight cowboy, Aquarius, Darkhorse, Ecstacy, 24/7 Glide-on eye pencil, Eyeshadow Primer Potion - Eden.


Mé hodnocení: Jediná negativní věc, která mě napadá je oční stín Midnight cowboy. Odstín je nádherný, ale namíchat do něj tolik obrovských třpytek se jednoduše nepovedlo. Je to obrovská škoda, ale pusinku za to snad ubrat nemohu, protože design je skvělý, balení je praktické, vše je při ruce, báze je dobrá, tužka je dokonalá a ostatní stíny jsou perfektní. Paletce dávám všech pět polibků. Jen za jeden stín má malé mínus a dost mě to mrzí.




Pro větší rozlišení na fotky klikněte. Pokud Vás něco zajímá nebo jsem na něco zapomněla, určitě se ptejte v komentářích. Plánujete si pořídit nějakou paletu od UD? Využili byste konkrétně tuto Feminine paletku?


41 komentářů:

  1. vypadá krásně, ten design nemá chybu:) já bych paletku ale nevyužila, pořád se líčím jen hnědo-zlatými stíny

    OdpovědětVymazat
  2. Ty barvy jsou neskutečné ! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. tie farby v paletke vyzerali nič moc, ale na ruke? paráda! neskutočne intenzívne a krásne :)

    OdpovědětVymazat
  4. asi jako každý druhý toužím po naked a primer potion :D, těším se na její srovnání s dalšími bázemi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná recenze!!! Asi si jí koupím vzhledem k celkem pěkné ceně :-) líbí se mi ty neutrální stíny ale hlavně bych si přála tu bázi a tužku :-) můžu se zeptat jestli ej ta tužka v plný velikosti? kolik jí je gramů? díky kim

    OdpovědětVymazat
  6. Já už jsem po těhle paletkách pokukovala dýl. Tahle feminine se mi moc líbí :-) Na ruce ty stíny vypadají ještě mnohem líp než v paletce. Jsou to krásné barvy. Teď abych přehodnotila své stanovisko, že další takhle drahou paletku nepotřebuji :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Uááá, to je nádhera, kdybych neměla objednané Sleek, tak do toho jdu, opravdu jsi mě nalákala, úžasné barvy a konzistence přesně takoá,jaká by mi vyhovovala :).

    OdpovědětVymazat
  8. ježiš ty jsou nádherné :-)

    OdpovědětVymazat
  9. ...musím chváliť dôkladné zrecenzovanie z tvojej strany, mám pocit, že by som si ju po jej prečítaní kúpila, aj napriek tomu, že studené odtiene mi až tak nesvedčia :) Farby sú po nanesení skutočne krásne a sýte a v spojení s primerom a ceruzkou je aj cena tejto paletky prijateľná...

    OdpovědětVymazat
  10. paletka je opravdu překrásná a barvy jsou přínosné a neutrální pro všechny:) skvělá podrobná recenze, jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá fakt hodně dobře a je super, jak je všechno v balení po ruce.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. můj sen je od UD Naked palette <333333 :)

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělá recenze! Vypadá fakt úžasně!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Paletky od Urban Decay sú môj sen, raz si snáď nejakú kúpim :)

    OdpovědětVymazat
  15. vypadá to skvěle, ale já bych ty stíny asi stejně mockrát nevyužila..

    OdpovědětVymazat
  16. To jsem zas měla něco vidět!! :D:D

    OdpovědětVymazat
  17. krásné stíny, kdybych je používala věřím, že bych je taky nedala z ruky! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Design to má pěkný, ale ty barvy se mi moc nelíbí. Asi jsem na víc přirozené odstíny.

    OdpovědětVymazat
  19. Když se na blogu objevila poprvé, tak jsem si říkala "Dyť ji nechceš. Nechceš. Nechceš...", ale teď? "Chci, chci, chci.." a za tu cenu? Tss =)
    Musí všichni dělat recenze na produkty, za který bych vraždila? =D

    OdpovědětVymazat
  20. Nádherné barvy! Skvělá recenze! :))

    http://monikanov.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Miuško, tohle mi nedělej. Já už mám na cestě Naked 2 a potřebuju nějaké peníze na oblečení! :)) Paletka je nádherná. Zvlášť odstín Aquarius, něco takového hledám už dlouho. Když jsem stíny viděla v paletce, řekla jsem si jen "meh", ale na ruce...<3!

    OdpovědětVymazat
  22. Nádherná paletka :))

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    ..

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem si objednala u mamky Naked 2, jeli na dovču do Irska, ale říkala jsem jí, jen pokud narazí na Debenhams a budou mít čas, takže teprve uvidím, jestli dorazí. Ale tahle vypadá moooc pěkně. Hlavně ty oranžové odstíny!

    OdpovědětVymazat
  24. Ty stíny jsou opravdu krásný! Vím, že UD je velmi kvalitní, ale i přesto mi to přijde dost drahé. Ale super recenze...

    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Uzasna recence.:) Vlastnim paletku Naked a musim rict, ze je tam jeden stin, se kterym mam uplne stejny problem jako ty s Midnight Cowboy. (Tusim, ze je to Sidecar). Jedina moznost je, pouzit ho samotny a pod nej opravdu dobrou bazi, jak rikas.:)Ale je to vazne skoda, protoze odstin je jak jinak nez krasny.:-P..Z.

    OdpovědětVymazat
  26. Já bych nejraději od UD samozřejmě Naked, ale... :)) snad časem no :)
    Tahle paletka se mi moc líbí, kromě Aquarius a Ecstasy bych asi unosila všechny stíny :)) I když na nějaký barevný experiment, proč ne? Proto miluju léto :))

    OdpovědětVymazat
  27. Mně se nejvíc líbí první tři jak je máš na ruce.. a nejvíc z nich asi ten, co ti nesedí :/ to je škoda, protože ta barva je fakt překrásná! A nejvíc bych si asi přála Naked. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Nejvíc se mi líbí první tři na ruce :) a nejvíc z nich asi ten, co ti nesedí. Ale je to škoda :/ protože ta barva je nádherná! A nejvíc bych asi chtěla Naked :)

    OdpovědětVymazat
  29. ty stíny vypadají super!!! krásná pigmentace!!

    OdpovědětVymazat
  30. První tři odstíny a ta fialová by u mě vyhrály :)

    OdpovědětVymazat
  31. tie farby su nadherneee!!! opat super recenzia Mia :)

    OdpovědětVymazat
  32. skvělá recenze! ty barvičky ♥

    OdpovědětVymazat
  33. ♥ Tie farby sa mi zdajú na ruke oveľaa krajšie ako v paletke..:) Paletká je velmi pekná a zaujimavá..moje srdce túži ale po paletke Naked :)

    OdpovědětVymazat
  34. Nádherný design paletky a pigmentácia toeňov vyzerá byť tiež kvalitná ♥

    OdpovědětVymazat
  35. Skvělá recenze! Vypada to super
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  36. Krásné odstíny - u mě vedou první tři, protože vím, že by mi slušely a pigmentace je skvělá. Já bych od UD chtěla vyzkoušet Naked Paletku. :)

    OdpovědětVymazat
  37. Ecstasy se mi líbí nejvíc, ale je to taková barva, že jí běžně moc nevyužiješ.. :) Věřím, že stíny jako takové jsou úžasné, nicméně já bych za to tolik nedala (ale nikdy neříkej nikdy, že :D )

    OdpovědětVymazat
  38. Tak ta vypadá luxusně už jsem o ní také přemýšlela a teď jsi mě pěkně navnadila tak asi do ní půjdu :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj! Paletka se mi moc líbí. Uvažovala jsem nad Naked 2 ale tam mi chybí ten růžový a modrý odstín z Feminine Palette :D Dívala jsem se na stránky UD a tam jí mají v akci za 16 $ (http://www.urbandecay.com/feminine-dangerous-fun-eyeshadow/284,default,pd.html?cgid=). Nemůžu ale najít informaci o poštovném a taky jestli se platí clo, nebo jak to funguje. Máš ještě nějaký tip na webovky, kde jí sehnat nebo proč si jí nekoupila přes Urban Decay webovky? Moc děkuji a chválím recenzi ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, jsem zmatená, na stránkach UD vypadá Feminine úplně jinak :-/ tohle je nějaká starší edice či co :-)? Předem díky za odpověď!

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡