Péče před spaním

 

Tento článek najdete na cizích blozích pravděpodobně pod názvem My bedtime beauty routine. Mně se takové ucelené tématické články moc líbí a baví mě i jejich příprava, tak doufám, že se Vám v mé české verzi budou také líbit. 

U postele mám tuto roztomilou malou taštičku, kterou jsem dostala k narozeninám od značky Oasap (odkaz na eshop) a v ní mám produkty, které používám každý večer, než ulehnu do postele. Všechno jsou to praktické a užitečné výrobky, které by se mohly hodit i Vám. Nebudu psát o odličování make-upu. Celý ten proces už určitě znáte. Odličuji se většinou hned jak přijdu domů a vím, že už nikam nepůjdu, ani mě nečeká žádná návštěva. Večer na odlíčení použiji odličovací mléko a pleťovou vodu na dočištění, toť vše. 

Než jdu spát, vezmu si My Skin jemný čistící gel (Essence, babybaby.cz) do koupelny a vyčistím s ním krouživými pohyby svou pleť, a poté jej smyji vodou. Má příjemnou svěží vůni po limetce a okurce. Vyčistí nečistoty z pórů a dokonce dokáže i smýt make-up. Pleť osuším ručníkem a nanesu lehký krém (lehký znamená bez spf apod., protože to na noc pleť samozřejmě nepotřebuje). Momentálně používám přímo Noční krém Mořské řasy (Ryor, 102Kč), který se snadno vstřebává, přirozeně zpevňuje pokožku a je vhodný pro všechny typy pleti. Na oční okolí nanesu Sensibio oční gel (Bioderma, 349Kč), který je dobrý na redukci otoků a působí jako prevence proti jemným vráskám. Oční krémy po dvacitce používám pravidelně. Už několikrát jsem psala, že jsem si všimla hezčí kůže v očním okolí a delší výdrže korektoru na místě, právě díky preventivnímu používání očních krémů a gelů. V momentě, kdy mám pleť čistou a hydratovanou, je připravená na spánek. Poté už jen nanesu na rty klasickou Vazelínu (Balea, DM, 35Kč), aby byly ráno krásně vyhlazené a připravené na rtěnku, chubby stick nebo lesk. Tato vazelína má 125 ml, což není zrovna cestovní verze do kabelky, ale na domácí použití je za tak nízkou cenu naprosto skvělá. Poslední produkt, který před spánkem použiji je jak jinak než krém na ruce Helping hands (Lush, 195Kč). Nezáleží na značce krému, ale na tom, aby Vám voněl, hydratoval ruce a popřípadě i hojil různé záděrky a škrábance. Mám hodně oblíbených krémů na ruce a často je střídám. Hlavně na ně nezapomínat. Hladké ruce Vám budou odměnou. 


A jaké produkty používáte před spaním nejčastěji Vy?


42 komentářů:

  1. Tu vazelínu ti schvaluji :) používám ji také a je to hotový zázrak :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, také mám takové články moc ráda:)
    Já kromě odlíčení a péči v podobě krému používám před spaním krém na ruce (teď mám velký malinový s pumpičkou od Baley, nádherně voní!) a potom už jen balzám na rty, který mám u postele a noční sprej na vlasy od Gliss Kur. Občas si namažu chodidla nějakým zjemňujícím a výživným krémem a dám si na noc ponožky:)
    Ta taštička je nádherná!:)

    http://myparadise.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Nad vazelínou uvažuju už nějakou dobu,a jsi další z blogerek, které mě přesvědčily, že je to správná volba!Jinak krásná taštička :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ta taštička úžasná! Jinak naše péče před spaním je docela podobná :)

    OdpovědětVymazat
  5. ...zaujímavý post! Tú vazelínu si už konečne musím zaobstarať...

    OdpovědětVymazat
  6. Pořád někde čtu o Essence, já ji miluji, ale u nás ji prostě nemají. A když, tak poloprázdnou, žádné krémy a nic :(... Musím hledat :) díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek a parádní taštička :-).

    Já se odlíčím micelárkou, oční krém používám stejný a taky pozoruju příznivé účinky, pak použiju hydratační sérum od VICHY a na rty balzám taky od Biodermy.

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek, jen ve mě vazelína evokuje ropu, ropu a ropu a já si na své rtíky/lokty/suché nohy ropu mazat prostě nemůžu z čistě psychických důvodů...

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkný článek :o)
    Vazelína je vážně skvělá, také ji používám každý večer, mě pomáhá i na suché lokty a kolena, takže paráda :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Já používám pleťovou vodu a krém Clinique a na rty pomádu, kterou mám zrovna po ruce :)

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Vazelínu používám také :) i na oči ...za tu cenu je vážně supeer ;)

    i-dove.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. noční krém i gel od essence používám taky, jsou super :)

    OdpovědětVymazat
  13. ta taštička je skvělá! já si před spaním namažu obličej nočním krémem, pak nanesu sérum na řasy a balzám na rty, hotovo :)

    OdpovědětVymazat
  14. Noční krém od ryoru z řady mořské řasy také používám :) Je výborný... :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Nejlepší je ta taštička!! :D

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Vazelínu používám hlavně na paty a před spaním používám také krém na ruce (bez toho bych už ani neusnula) mám momentálně Ziaja kozí a z Manufaktury grepový dále pak oční krém z Lush, Bioderma Hydra krém na obličej, Carmex bazám a to je asi všechno ;)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Delam to stejne, az na ten ocni krem, ten jsem zatim pouzivat nezacla, ale mame stejny ten nocni krem Ryor. Sice mi prijde na me moc mastny, ale da se. Priste ale:'(radeji vyzkousim jiny.

    OdpovědětVymazat
  18. Ta taštička je suprový nápad, já takhle lítám po všech šuplíkách a hledám co budu potřebovat :D. Pro mě je naprosto bezkonkurenční vazelína. Mám přesně tuhletu, takže když se mi nechce pro nic speciálního (krém, balzám) použiju ji :). Na ruce mám krém od Ryoru, který pomáhá léčit alergické reakce a obličej většinou mažu hned po odlíčení, takže si vyberu podle toho, co je zrovna v koupelně :D.

    OdpovědětVymazat
  19. Ta taštička je hrozně roztomilá :) Článek na večerní rutinu jsem psala zrovna včera :))))
    PS: Helping Hands mám na stole i v práci :)
    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Ja se vecer po sprse tesne pred spanim mazu nejakym vonavym kremem cela, rano je pokozka krasne vlacna a hebka, navic voni cela loznice kdykoliv tam prijdu. A ruce a nohy jakbysmet.
    http://jeannyrouge.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. ta taštička je parádní! mě se do té večerní péče nikdy moc nechce, takže se vždycky přemáhám a zmůžu se obvykle jen na micelárku a krém...musím si z tebe vzít příklad! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Hezký článek kočko! Ten krém na oční partie sem si pořídila taky a sem ráda ještě,že mám tak skvělou kamarádku co mi vždy doporučí jen dobré produkty! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Mio, ten Helping Hands v tomhle balení vidím prvně, to je od Lushe nějaká novinka? Dosud byly všechny krémy v klasických kelímcích, a to včetně HH. Jak se to dávkuje? Resp. co je tam za pumpičku? Vypadá trochu jako klasický rozprašovač, ale tudy by asi krém na ruce neprošel... :))
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  24. tá taštička je naozaj pekná :) a inak chcela som sa opýtať, som zo Slovenska a u nás sa Ryor moc nedováža, len tak tie základy do lekárne. Nemáš nejakú stránku kde by sa dali prodokty objednať a nevyšlo by ma to až tak drho na slovensko s poštovným ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.aryor.sk/main.php?stranka=home

      Vymazat
  25. Podle mě není dobré používat vazelínu. Je to ropný produkt a ve složení není nic dobrého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je naprostý mýtus ;),vazelína je skvělá věc a používá se i v lékařství ve spoustě hojivých mastí, doporučuji zjistit více informací, než to člověk zavrhne ;)

      Vymazat
  26. Ta balea je naozaj užasná vec..take velke balenie a tak lacné..použivam to tiež tak podobne pred spaním :)

    OdpovědětVymazat
  27. Skvělý článek a chválím a rozhodně souhlasím s péčí o oční okolí, nejpozději po 25 je to nutnost a začít kolem 20 s lehčími gely je skvělá věc, pleť ti to v pozdějším věku vrátí tím, že bude pružnější a nebudou tolik přibývat vrásky a i když je to hodně záležitost genetiky, péče se určitě vyplatí :). A tahle vazelína je vážně skvělá :)!

    OdpovědětVymazat
  28. V podstatě mám hodně podobnou proceduru :) pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  29. Noční krém od L´Oreál a na rty Carmex :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Pleťový krém (Sephora nebo mořské řasy od Ryoru), roll-on na oči, balzám na rty a krém na ruce. Takže v podstatě hodně podobné jako to máš ty. :) A tu vazelínu chci vyzkoušet už dlouho.

    OdpovědětVymazat
  31. No já teda abych se přiznala tak na noc nepoužívám nic,jen se poctivě odlíčím micelárkou Bioderma.. O:-) Slyšela jsem,že noční krém před dvacítkou ani není příliš nutný,tak mám ještě dva roky čas:D No ale myslím, že jsem na tom ještě dobře,protože mám dvě kamarádky co se vůbec odličují,třeba jenom dvakrát za týden,že prostě co jim v noci "dojde" tak to ráno dolíčí... Nebo že třeba ve škole máme na 7 hodin,tak aby nemusely vstávat v 6 (já vstávám kvůli líčení o půl 6 a nevadí mi to,ráda to dělám) tak prostě jdou spát nalíčené.Fakt nechutné že?Obracel se mi žaludek když jsem to slyšela!:D Myslím, že se ve 30ti nepoznají

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní30.07.12 8:21

    představa neodlíčit se mě úplně děsí !!! sice tak jak o sebe pečuji bych musela bypadat už dávno úplně jinak, jakože kvalitnější pleť, vlasy apod., ale alespoň se sebou něco dělám a dělám to, co mě strááášně baví :-) svůj dlouhý proces přípravy před spaním rozepisovat nebudu, nebo byste usnuly :-)) Peťula

    OdpovědětVymazat
  33. tak tento príspevok bol naozaj skvelý :)..je super že sa takto staráš o pleť, ono sa ti to raz vráti :) keď budeš v 40-ke vypadať ako 25 ročná :)...ja to robím podobne, akurát ešte každý druhý deň si dávam masku na tvár proti čiernym bodkám lebo stále sa ich nemôžem zbaviť...nevieš mi odporučiť nejaký krém, čistiacu vodu, alebo masku čo máš odskúšanú a si alebo si bola s ňou spokojná? :) pretože tvoja pleť, vyzerá božsky ;)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  34. v podstate iba si vycistim plet micelarkou a dam si ocny krem od chanelu, to je cele :)

    OdpovědětVymazat
  35. U mě se teď během těhotenství celá sestava trochu pozměnila a doplnila se o zpevňující krém na bříško proti striím a konopnou mast na akné, které se mi vlivem rozbouřených hormonů udělalo na těle. Jinak ta taštička je sladká :)

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní10.08.12 9:54

    Tento článek a vůbec celý blog je velice přínosný ))

    OdpovědětVymazat
  37. vaselinu také používám :)) na řasy.. :))

    onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. tvůj blog je úchvatný:)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj, už nějakou dobu sháním vhodný krém na mé upracované ruce, jelikož pracuji v pohostinství jsou vystaveny nešetrným ranám denodenně, no půjdu k věci. Je to dva týdny co jsem si vybírala ke zpříjemnění chvilky před prací časopis zaujal mě glanc s minidárkem novinka Dove, protože tuba vypadala jako krém na ruce neváhala jsem a šup do košíku. Před prací jsem si ruce namazala a říkala jsem si že to byla výhodná koupě, krému stačí trošku, krásně voní a ten pocit jako bych měla doslova saténový ruce, tenhle pocit mi vydržel u jiných krému max. deset minut a pak jsem měla potřebu mazat znova. Po dvou hodinách mi to nedalo a přečetla etiketu protože ruce pořád hebké a dokonce vonavé, k mému překvapení ono to není krém ale zlatavý balzám na vlasy, tak jsem si řekla že dnes asi nemám den,) každopádně po neuspěších s jinými levnými i drahými krémy,nepomohla mi ani vaseline aloe vera, ráno po práci tenhle zázrak už dva týdny používám a pnutí,šupinky a hrubé ruce mě netrápí. Možná že si budete myslet, že jsem blázen ale u mě to funguje,)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡