Co si vždy koupím znovu? (vlasy)

Rozhodla jsem se sepsat do čtyř ucelených článků mé ,,bestsellery". Myslím tím výrobky, se kterými jsem tak spokojená, že je chci mít doma stále a nepotřebuji je měnit za nějaké jiné. Zkoušet nové věci a experimentovat budu samořejmě i nadále, ale těmto výrobkům zůstanu věrná. Dnes to tedy budou vlasy a příště tělo, pleť a dekorativní kosmetika.


1. Stříbrný šampon na vlasy pro blondýny (Swiss O Par, seženete v drogerii DM asi za 90Kč) -> Psala jsem o něm už několikrát. Mé vlasy jsou přirozeně tmavě blonďaté s nazrzlými pigmenty, což se mi nelíbí a proto si vlasy jednou za dva měsíce zesvětluji světlými šampony, které se přirozeně vymývají. Tento stříbrný šampon mi světlé šampony dokáže déle udržet a pohlcuje díky fialovým pigmentům můj nazrzlý nádech. Pro blondýnky, ať už barvené nebo přirozené, je tento výrobek naprosto skvělou vychytávkou. Je pravda, že mírně vysušuje, ale to spraví každý kondicionér. Někdo tvrdí, že mu moc nefunguje. Je možné, že je slabý, ale já vážně nechci mít fialovou hlavu, takže je to pro mě tak akorát.
Pozn.: (10.9.2012) Hledám nějaký jiný, takže si jej už znovu nekoupím. Zesvětluje, ale opravdu velmi vysušuje vlasy.

2. Sérum na poškozené konečky (Advance Techniques, Avon, stojí stále jinak +-100Kč) -> Konzistence tohoto výrobku je olejovitá (mastná), takže jej nanášejte opravdu jen na 5-10 cm konečků vlasů. Mé vlasy vyživuje, pomáhá jim s leskem a díky němu nevypadají tolik roztřepeně. Neřekla bych, že zabraňuje třepení konečků, ale hydratuje, a proto po nanesení nejde poznat, že suché konečky máte.

3. Šampuk Jumping Juniper (Lush, 230Kč) -> Šampuk je odvozen ze slov šampon a puk (třeba na hokej), tak proto ten zvláštní název. Mám jej asi dva až tři měsíce (podívejte, jak je stále velký a to ho používám 2-3x týdně). Stačí si namočit vlasy a pětkrát je s ním potřít. Vytvoří tolik pěny, jako mi žádný šampon dosud nevytvořil. Nádherně voní po levanduli a citrusech. Po umytí už ve vlasech bohužel není cítit. Má bojovat proti mastnotě, ale to jsme zatím nijak zvlášť nespozorovala. Avšak dodá mým vlasům pěkný lesk a celkem i objem - vypadají vzdušně, jako kdyby si s nimi pohrál mořský vánek. Můžete si na něj koupit i plechovku. Já mám doma jednu, ale v ní mám jiný šampuk - Ultimate shine, který jsem zatím nezkoušela. Jumping Juniper jsem schovala do kulaté krabičky od sýra a je mu tam také dobře. :)
(10.9.2012) POZOR: Tak ten si také už nekoupím, protože mi úplně vymyl barvící šampon a údajně i vymývá chemické barvy, tak pozor na to. Je vhodný spíše pro úplně přírodní vlasy.

4. Přírodní maska na vlasy Nature Douceur D'Huiles (L'Oréal, +-300Kč na netu) -> Tato maska je určena pro neposlušné vlasy. Je absolutně přírodní (dokonce i balení je vyrobeno ze 100% recyklovaného plastu). Obsahuje olivové a rýžové oleje, které vlasy krásně vyživují a posilní. Díky ní se mi vlasy tolik necuchají a méně elektrizují. Má příjemnou skořicovo-ovocnou vůni. Mám jí už strašně dlouho a stále mi přijde, že vůbec neubývá. Používám jí jednou týdně, když si vzpomenu, ale mám jí ráda a bez ní by to už nešlo.

5. Kondicionér American Cream (Lush, 185Kč za 100ml) -> Tento kondicionér si pravidelně kupuji hlavně díky jeho úžasné vůni. Je to jedna z nejlepších vůní z Lush. Kdyby měl Lush takto voňavý parfém, tak se v něm snad i vykoupu. Voní mi po bylinkách, ale podle složení jsou v něm namíchány pomeranče, med, vanilka a jahody - zvláštní vražedná kombinace! Nanáším ho od poloviny vlasů ke konečkům a užívám si jeho vůni i po uschnutí vlasů. Vlasy jsou po něm hebké a hladší, ale upřímně mě víc nadchla jeho vůně, než efekt, a proto si ho také kupuji a kupovat budu nadále. :)


Používáte nějaký z uvedených výrobků? Jaký je Váš bestseller na vlasy?




66 komentářů:

  1. těším se na pleť!!! super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. ten stříbrný šampon používám už asi dva roky, je fajn:) akorát jsou po něm vlasy dost hrubé, ale kondicionér to trošku spraví..

    OdpovědětVymazat
  3. používám tenhle Silver a je nejlepší...
    a rozhodně doporučuju masku na vlasy Gestil Wonder...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gestil Wonder je supr, ale zrovna ten Silver mi nijak zvlášť nefunguje.. Podle mě je příliš slabý.

      Vymazat
  4. Nic z toho, co tu máš, nepoužívám, ale láká mě ta přírodní maska na vlasy a šampuk (i když ne přímo tenhle, levanduli moc nemusím ;) )


    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. bude to trapně okoukané, ale já vážně nedám dopustit na býčí žlázy v gestil wonder :D

    OdpovědětVymazat
  6. loreal je super značka, šampuk mě zajímá již delší dobu:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nic z toho, co tu píšeš, nepoužívám, ale nezkoušela jsi náhodou od LUSH masku Marilyn? Četla jsem na ni hodně kladných recenzí a je pro blondýnky. Právě nevím, jestli si ji mám koupit nebo ne... Jinak můj absolutní bestseller je GESTIL WONDER, maska na vlasy s výtažkem z býčích žláz. Znatelně vlasy posilňuje, zabraňuje krepatění a jsou zdravější a hustší! Doporučuju :-) Vůně nic moc, ale hlavně, že pomáhá. Jinak nic speciálního nepoužívám, ještě vlastně od BLACK tekuté krystaly nebo od TIGI Superstar, které zabraňují vysušování při fénování nebo žehlení. Kája

    OdpovědětVymazat
  8. podobné sérum na konečky mám od Oriflame a je úžasné - dokonalá vůně a řekla bych, že i pomáhá! a šampuk mám svůj první - New - je to opravdu dokonalá věcička, až ho vypotřebuju - tak za půl roku :-)) - určitě si pořídím další a mám spadeno právě na tento! :-)
    jinak mou další stálicí v péči o vlasy je maska gestil wonder, kterou ale používám jako kondicionér, zatím jsem na nic lepšího nenarazila, je dokonalá!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja jsem zkusila různé stříbrné šampony loreal profesional, matrix, swiss o par, matuschka. A musím říct, že nejlepší je bezkonkurenčně matuschka za cca 95 kč. Ten Swiss o par byl nejhorší, takova voda a skoro žádný efekt a vysušoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip! Určitě Matuschku vyzkouším:) Já vím, že vysušuje, ale mně funguje. Takže to spraví kondicionér a jsem spokojená.

      Vymazat
    2. Ten Matuschka moje vlasy nevysušuje, proto ho pouzivam a staci ho nanest malo, je hodne koncentrovany. Ja si vlasy zesvetluji, takze to vysusovani pak bylo znat. Kadernice mi rikala, ze by se nemel pouzivat pri kazdem myti, ale ten Matuschka v klidu pouzivam a kvalitu vlasu, mam lepsi nez kdykoli predtim. A to jsem byla k teto znacce, tak skepticka, prislo mi to, jako znacka "horsich" kadernictvi:-)

      Vymazat
  10. Ani jeden z výrobků neznám,ale hodně by mě zajímal šampuk :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. láká mě ta maska..jinak v druhé větě mi nedá spát ten překlep mýt doma :) na češtinu jsem úchylná, tak to neber nějak osobně :)

    OdpovědětVymazat
  12. Sérum na konečky je parádní. Mám doma už asi šestou lahvičku a občas ho nadělím i nějaké kamarádce. Je to opravdu zázrak. Je sice pravda, že roztřepení nezabrání ale maskuje ho skvěle.

    OdpovědětVymazat
  13. S kondicionerem American Cream jsem byla také velmi spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  14. Taky me zaujal ten sampuk :-D .. skoda ze nevymyva mastnotu.. protoze se mi vlasy celkem masti a tohle by mi vyhovovalo :-)
    Uvidime.. me badseni pro lush neni tak velike jako u ostatnich blogerek takze se bez nej makonec stejne asi obejdu.. ale zajimal by me :-)

    OdpovědětVymazat
  15. ten silver šampon mám a jsem taky s ním spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  16. Silver šampon používám taky a jsem s ním moc spokojená :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Používám tu kuru od avonu zatím jen krátce, nevidím změny;)

    OdpovědětVymazat
  18. Já si z toho pravidelně kupuji ten stříbrný šampon = je opravdu dobrej! Momentálně mám ještě nový od Lee Stafford a je také skvělý! :) Jinak American Cream mě nezaujal ani vůní ani účinky :( takže za mě ne, ale na druhou stranu já zase ujíždím na Veganese!!!!! :) ta vůůůůně mmmm :))))))))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. nepouzivam nic z toho, ale urcite na to v drogerii mrknu :)

    http://www.ivetsperspective.com/

    OdpovědětVymazat
  20. Šampuk som si kúpila začiatkom mesiaca, ale ešte som ho nenačala. Bála som sa, či bude peniť... Ale teraz ho už určite skúsim :)

    OdpovědětVymazat
  21. Sampuk mam taky - Godivu a je super :) a nalakala jsi me na ten kondicioner, urcite musi vonet krasne!

    OdpovědětVymazat
  22. Když teda ten šampuk vydrží tak dlouho, tak do něj jdu. Pořád jsem váhala, ale myslím že se to vyplatí když se o něj budu starat. Od Lush nemám zatím nic. Do Prahy pojedu až za 14 dní na Nintendo sraz a u té příležitosti půjdu i do Lushe. Musím si řádně promyslet, co si koupím. Určitě Jungle kondicionér, pro přítele něco na holení a uvažuji o tomhle šamponu právě =))

    http://imiiska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. Kdysi jsem používala to Avon sérum na konečky, ale vůbec mi to na poškozené konečky nepomohlo, spíše byly mastné a žádnou péči sérum nedodalo.. Teď jsem si ale oblíbila CHI Silk Infusion, má sice také olejovité složení ale rychle se do vlasů vstřebá a vůbec nejsou mastné, navíc výsledky jsou vidět hned po uschnutí vlasů, doporučuji! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Mně tedy šampuky moc nevyhovovaly.. sice jsem je dopotřebovala, ale pak už jsem je používala jen na holení nohou a znovu bych si je nekoupila. Ale ten stříbrný šampon je moc super a American cream ani nemluvim. :) Já mám i parfém a voní moc hezky, akorát jsem si zvykla, že ta vůně prostě patří na vlasy, tak si s ním voním jen vlasy :D

    http://bornto-shop.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. Ani jeden nevlastním, ale ten šampuk určitě vyzkouším a láká mě i kondicionér už pro jeho složení, které je teda vražedné i pro mě :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Nechci tě zklamat, ale Lush parfémek s vůní AC má, respektive měl. Byl tuším na forum párty a teď se dá sehnat třeba na ebayi a nebo škemrat u kamarádek, jestli ho některá nemá doma :)

    OdpovědětVymazat
  27. Já na své odbarvované a melírované vlasy používám stříbrný šampón od L'Oréal professionnel - Silver gloss protect system (vysušuje) a proto ho střídám s Goldwell - Rich repair shampoo nebo Ultra rich care shampoo.
    Kondicionéry nepoužívám, vždycky jen masku. Teď mám Goldwell - Rich repair nebo Wonder - v černé pixle (dá se koupit i v drogérii). Naprosto se mi neosvědčil šampón od Udo Walz - High class (za tu cenu ...) a ani mi nevyhovují šampóny z drogérky.
    Na dovču vždycky beru šampón L'Oréal professionel - Solar sublime olejový šampń a na pláži si stříkám na vlasy stále dokola Solar sublime zvlhčující sprej.
    Ten olejíček od Avonu používám x let a je stejně nejlepší a mnohem levnější než profi značky ;-) Bohužel ho musím nanášet na celé vlasy, jelikož odbarvovaný jsou prostě suchý. No a teď jsem si koupila Brazil keratin ve spreji. Recenze na něj byly dobrý, ale já změnu nevidím :-(

    OdpovědětVymazat
  28. Já si tím stříbrným šamponem docela odvařila vlasy tak, že mi moje kadeřnice zakázala ho používat. Vlasy po něm byly hrozně vysušené a barva na ně špatně chytala :(

    OdpovědětVymazat
  29. já miluju ten fialový šampuk :) mám už několikátý, ale můžu ho používat vždycky jen nějaký čas a pak ho zas vysadím a používám klasické šampony. každopádně na cesty je to super parťák :)

    OdpovědětVymazat
  30. Mio můžu se zeptat, jestli ti nezůstává ve vlasech po tomhle šamponu fialový nádech ? Kamarádce se špatně vymýval a na odbarvených vlasech pak měla fialovou barvu.

    OdpovědětVymazat
  31. Ta maska mě zaujala, je bez silikonů?
    Moje vlasy se už neobejdou bez kokosového oleje a regeneračního zábalu Wonder :)

    OdpovědětVymazat
  32. Prosím o typ na ten zesvětlující šampon, který používáš jednou za 2 měsíce. Máme velmi podobnou barvu vlasů a řeším ten samý problém. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě taky zajímalo :-) Snad nám to Mia prozradí

      Vymazat
  33. Jé, tak American Cream jsem si právě přivezla z US a zatím ho použila jen jednou včera:)) To jsem ráda, že si ho vychvaluješ:)

    OdpovědětVymazat
  34. Já používám od Avonu tu péči a taky jsem moc spokojená. Je pravda, že nezábraní mco třepení, ale opravdu na to jak mám vlasy zničené s nimi dokáže hodně, taky o něm chci brzy napsat, až ho spotřebuju úplně, což bude za chvilku :).
    Jinak mě hodně láká vyzkoušet ten kondicioner :).

    OdpovědětVymazat
  35. nad tou péčí z avonu jsem uvažovala:))

    OdpovědětVymazat
  36. Ten olejíček na suché konečky z avonu také používám a jen si ho chválím... Přemýšlím, že vyzkouším tvůj typ na ten šampon, mám přirozeně blonďaté vlasy ale od konečků my začínají tmavnou...
    Jinak moc hezký článek :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  37. Chcela by som Vyskúšať obidve veci z LUSH lebo pekne voňajú a ja som zaťažená na vôňu!

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  38. Používám oranžovou řadu od Matrix a fialové ochranný krém Matrix na ochranu vlasů před uv...

    OdpovědětVymazat
  39. To sérum na konečky od avonu mi vůbec nepomáhá, lepší je absolut repair od lorealu..

    OdpovědětVymazat
  40. Mio, s American Cream naprosto souhlasím. Co se týče šampuků tak můj nej je Seanik ;-) S mými blond vlasy mám taky trošku problém, tak používám od Lorealu šampon pro blond vlasy ( taky fialové složení). Myslím, že dle Tvého tipu vyzkouším tenhle z drogerky.
    Měj se.

    srdečně zveme na naší první giveaway
    http://www.deer-meadow.com/2012/07/giveaway-prvni.html

    OdpovědětVymazat
  41. Já používám ten olejíček na konečky z kadeřnických potřeb, ale asi dám šanci i Avonu.:)

    OdpovědětVymazat
  42. já mám Jumping juniper a spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
  43. Moc hezký článek, těším se na péči o tělo a pleť!
    Já si na vlasy oblíbila šampuk New, je opravdu úžasný. Jumping Juniper mám doma také, ale sedne mi méně než New. Mám asi vadný kousek, ale ten můj nemá naprotou žádnou vůni. A také mám Godivu, ale ten mi vyhovuje nejméně z těchto tří. Jinak z tekutých šamponů mám také z Lush I love juicy a ten mi nevyhovoval, ale teď mu přicházím na chuť :-)
    A kondicionér mám Veganese ( také z Lush) a ten je úžasný, je takový lehoučky, takže mé jemné vlasy nezatíží. A American Cream jsem zkoušela dneska, měla jsem ho jako vzoreček a je super! Má překrásnou vůni a příště si koupím plnou velikost :-)
    A pak na takovou tu péči jsem si dneska koupila masku Elseve Arginine Resist, která nádherně voní, ale ještě jí nemám ozkoušenou. Beru si jí s sebou k moři, protože tam mám vždy vlasy hrozně suché :-/

    OdpovědětVymazat
  44. Zmíněný šampon pro blond byl pro mě bez výsledku, používám tento: http://www.pro-vlasy.cz/p/revlon-interactives-color-sublime-blond-shampoo-maxi-sampon-pro-melirovane-a-zesvetlene-vlasy je sice dražší ale dlouho vydrží, nádherně voní a po něm mám vlasy perfektní :-)

    OdpovědětVymazat
  45. tie sampuky by som chcela vyskusat, ale este som na to nenabrala odvahu, si umyvat vlasy s niecim pevnej konzistencie :D ale holt, asi to len musim vyskusat :)

    OdpovědětVymazat
  46. ten Swiss O Par som používala aj ja ...ale momentálne mám tento: http://www.parfums.cz/kosmetika/matrix/matrix-total-results-color-care-sampon-pro-barvene-vlasyso-silver-shampoo-300-ml/ a je super:))
    nechám ho pôsobiť 5min a vlasy nezostanú fialové:)
    + to sérum od Avonu je tiež super....:) fajn je aj Nová rada Advaced Techniques s Arganovým olejem ... konkretne tá péče...:D
    a k tomu american cream by som chcela pričuchnúť...:Dked ho uz tolko z vas ospevuje....


    http://petush-book.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  47. Šampuk mám a jsem hodně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  48. ten šampon si taky kupuji :) a je můj nejoblíbenější !

    OdpovědětVymazat
  49. Já mam to sérum na poškozené konečky vlasů od Avonu, no teda spíš už tam je na poslední použití a jsem s ním také spokojena, teď si ho budu objednávat, protože bude i v akci.
    A chci zkusit hedvábí na vlasy od Biosilku, ale to až vypotřebuju ty Spreje od Gliss kuru a tak. Stejně si ho objednám dřív než to spotřebuji, znám se xDD !

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj,můžu se zeptat čím si zesvětluješ vlasy? :-) vypadají krásně zdravě

    OdpovědětVymazat
  51. Souhlasím s předchozím příspěvkem! Máš nádherné vlasy Mio- vypadají zdravě a mají skvělou barvu- smím se zeptat jaké barevné šampony používáš?

    OdpovědětVymazat
  52. O tom zesvětlování už jsem psala několikrát, ale tak nevadí. :) Používám různé přípravky a časem se mi vlasy úplně zesvětlaly tak, že když použiji hnědý šampon, za 14 dní se úplně vymyje. Používám heřmánek s citronem, pak klasický krabičky od Pallette (stříbrný, plavý, slunečná blond) a od kadeřnice právě zesvětlovací šampon, který mi objednává a různé fialové šampony, jako Swiss OPar nebo Matrix. Opravdu to často střídám. Dlouho jsem měla tmavší blond, protože jsem si sv.hnědými šampony a plavými vytvářela ombré, ale pak mě to přestalo bavit a začala jsem opět zesvětlovat. Vlasům to neubližuje, akorát už jsou tolik zesvětlené, že se ta nejsvětlejší špatně vymývá a mám pak trochu i odrosty, které jsou ale naštěstí také celkem světlé, takže nejsou ani moc vidět. :)

    OdpovědětVymazat
  53. Děkuji všem za užitečné tipy v úžasných komentářích! Určitě už musím vyzkoušet Biosilk a Wonder masku. :)

    OdpovědětVymazat
  54. Sérum na poškozené vlasy používám také a patří také mezi výrobky, které chci mít stále doma :) já osobně mám citlivou pokožku hlavy, tak musím používat jeden a ten samý šampon bohužel :/ a masku na vlasy bych doporučila BILBA, lepší masku na vlasy jsem neměla! a to mám vlasy nehorázně zničený a po umytí jsou jako nové :D :) akorát myslím je z Itálie :) a ještě používám takové ampulky s olejíčkem na konečky:)

    OdpovědětVymazat
  55. Mám dotaz.Mohu používat stříbrný šampon pro blonďaté vlasy,když mám už blond melír?Nerada bych totiž dopadla s nějakým zvláštní odstínem nedejbože fialovou hlavou.Ale pořád bych toužila ještě po malinko světlejší barvě.Děkuji :-))

    OdpovědětVymazat
  56. Kde seženu ten kokosovej olej? :) v Mostě v DMku jsem ho nesehnala, díky za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
  57. Já si nemůžu zas vynachválit tento šampon http://www.bezvavlasy.cz/znacky/matrix-biolage-exquisiteoil-micro-oil-shampoo-1000-ml , je skvělí.. dál používám ještě zmíněný balzám Gestil Wonder

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡