Báze pod oční stíny


V mé sbírce kosmetiky se mi sešlo hned několik bází pod oční stíny, a to v různé cenové relaci, ale funkci by měly plnit všechny stejnou, proto jsem se rozhodla je porovnat v recenzi. Je možné, že někdo z Vás dodnes o bázi neslyšel, proto si na úvod povíme o co jde a k čemu je taková věc dobrá. 

Co je báze pod oční stíny?
Je to produkt, který je svou konzistencí podobný tekutému korektoru nebo make-upu, ale funguje úplně jinak. Nanáší se na víčka, než je začneme líčit stíny nebo tužkou, aby měly stíny větší pigmentaci, byly na víčku hladké a zůstaly na místě po celý den + pod oči, aby i korektor zůstal tam, kam jej naneseme. Hodně žen si stěžuje, že se jim přes den oční stíny slijí do záhybů očních víček a víčka mají mastná. Tento proces je přirozený, protože záhyby jsou výsledkem pohybování s očními víčky (mrkání). Make-up ani korektor nám nepomůže - slije se též, ale báze se doslova přisákne jak k očnímu víčku, tak i ke stínům, které na ní nanesete. Po nanesení báze na víčka ji co nejrychleji rozmažte a vklepejte po celé ploše víčka, protože má tendenci rychle zaschnout, a poté už s ní nehnete. V angličtině bázi hledejte pod slovními spojeními: eyeshadow base nebo primer potion.

  • Urban Decay Eyeshadow primer potion - EDEN, 3,7ml (vyrobeno v USA, koupila jsem tady)
Balení je krásné, ale bude trochu nepraktické, až bude báze docházet. Tato báze má zvláštní konzistenci. Přirovnala bych jí k tekuté gumě. Je dostupná v několik odstínech (všechny je můžete vidět v tomto krásném článku). Já vlastním Eden, který byl součástí Feminine paletky. Odstín je klasicky béžový, jako korektor. Stíny s ním drží naprosto dokonale po celý den (a noc). Jsou stále stejně intenzivní, jako ráno po nanesení a stačí jí jen kapička. Plní svůj účel na jedničku.



  • Benefit Stay don't stray - stay-put concealers & eyeshadows, 10ml (vyrobeno v Kanadě, koupila jsem v Sephoře)
První, co musím vyzdvihnout je krabička, ve které byla báze zabalena. Je dokonalá (jako všechny Benefit obaly). Obsahuje návod ve fotografiích a podrobný popis použití. Stejně tak balení je krásné a designově promyšlené. Báze se nanáší pumpičkou na prsty a poté roztírá. Je na víčkách příjemná, docela i pěkně kryje a celkem dobře poslouží. Avšak báze od Urban Decay je o chlup viditelně lepší (viz poslední fotografie).



  •  Essence I ♥STAGE eyeshadow base, 4ml (vyrobeno v Polsku, koupila jsem v Tescu)
Tato báze byla dost chválena, ale také dost kritizována. Já jsem z ní byla zpočátku dost nadšená, ale jakmile jsem vyzkoušela jinou bázi, zjistila jsem, že je tato tak trochu k ničemu. Podívejte se na poslední fotografii a pochopíte. Tato báze jednoduše není bází, jakou by měla být (něco jako BB od Garnier, který není BB). Stíny drží chvíli, ale je moc tekutá a mastná, proto je neudrží na místě. Zdálo se mi, že by mohla alespoň nahradit korektor, ale zdání klame. Při aplikaci sice kryje, ale za chvíli se ztratí a jakoby ,,zprůhlední", což je u korektoru naprosto nežádoucí. Nechci říct, že je úplně k ničemu, ale čekám od báze víc.



  • Catrice eye shadow base, 2,1ml (vyrobeno v Německu, koupila jsem v Rossmannu)
Tady bude těžké posoudit, zda je výrobek lepší nebo slabší průměr. Báze se musí opravdu rychle rozetřít, protože rychle zasychá. Je ze všech nejhutnější, jako by byla z poloviny tekutá a z poloviny pudrová. Stíny díky ní na víčku celkem obstojně drží, ale některé (záleží opravdu na druhu) se po pár hodinách začnou oddrolovat a báze poté pod stíny prosvítá, což je divné. Rozhodně je lepší, než báze od Essence, ale není bez chyby. Ve škole by asi dostala lepší trojku.


Zde si můžete prohlédnout odstíny bází, které jsem poté rozetřela a nanesla na ně minerální stíny MOON od Dermacolu (odstín 04 - tmavší). Čekala jsem 8 hodin a normálně jsem s rukou hýbala a dělala běžné věci, které přes den dělám. Stav stínů po 8 hodinách si můžete prohlédnout na poslední fotce - a teď už si můžete sami vybrat, jakou bázi vyzkoušíte vy. :)


Ráda bych ještě vyzkoušela báze od E.l.f., Too faced a nějaké další, takže budu určitě testovat dál. A co vy, vyzkoušeli jste nějakou z těchto bází? Jaká báze Vám vyhovuje nejlépe? Nebo báze nepoužíváte vůbec?


72 komentářů:

  1. Poslední fotka říká úplně vše, moc chválím recenzi je super! :) já mám bázi od Elf a na ty moje večerní party mi zatím stačí, ale ráda někdy vyzkouším nějakou jinou :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak ta poslední fotka mě dost překvapila :) zvlášť UD vždycky jsem na ni slyšela jenom chválu ,ale že by byla až tak dobrá to jsem teda netušila :) elf bázi mám , a protože nevlastním zatím žádnou jinou tak jsme celkem spokojená :)
    jinak úžasná recenze Mio jako vždycky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta první mě zaujala nejvíce :) já mam od ELFu a taky si nemůžu stěžovat :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Od UD vypadá fakt úžasně, a od essence jsem hned veděla, že jsou to zbytečně vyhozené peníze..

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to tedy koukám, neuvěřitelný rozdíl! Určitě se tedy vyplatí investovat do UD. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám od Artdeca a je super :) A také mám od ELF - no, nejspíš nejde srovnávat :) Ale není tak špatná :)

    OdpovědětVymazat
  7. mam bazi od Essence a jsem s ni nad miru spokoje.. stiny mi vydrzi klidne i 8 hodin pekne..mozna to je stinama:) i tak jsem spokojena jen me zarazi jeji barva :/

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám bázi od Elfu, popravdě jsem ještě žádnou jinou nezkoušela, ale prozatím mi vyhovuje. Na zvýraznění používám bílou tužku Jumbo od NYX.

    OdpovědětVymazat
  9. já mám od Essence a dobrý, já si hlavně nedělám silnou vrstvu stínů, takže mi to drží :-) ... zatím mi to stačí :-) Peťula

    OdpovědětVymazat
  10. Já to mám docela naopak. Když jsem použila bázi pod oční stíny (Oriflame a potom jsem zbytečně vyhodila 500 Kč za bázi MAC), stíny se mi slily do záhybu stejně. Pak mě napadlo zkusit dát pod stíny makeup a drží to celý den. A kdo potřebuje jó výdrž, tak doporučuju postup makeup - pudr - stíny. Nezničitelná kombinace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel na mastnější víčka nepomáhá ani tato varianta.

      Vymazat
  11. No mě teda takhle přijde ta od Catrice ještě horší než ta od Essence, podle té fotky.. :D jinak já mám právě tu od Essence. Sice to není nejlepší výrobek na světě, ale za ty peníze nemůže člověk čekat zázraky.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mam take nekolik bazi-Urban Decay, Art Deco, MAC, ale vitezi prekvapive nejlepsi ta od ELFu a to na plne care! S ni se stiny opravdu nehnou a neztraci na intenzite, s temi ostatnimi bazemi mam pocit, ze to neni uplne ono, proste stiny na konci dne nevypadaji tak jako po naneseni.:)..

    OdpovědětVymazat
  13. Sice ta fotka je pěkný důkaz, ale ta báze od Essence mě vyhovuje. Neříkám, že na 100%, ale byhovuje...

    OdpovědětVymazat
  14. tak tá od UD vyzerá úžasne :) ja používam bázu od ELF, je to taký priemer, ale ja som s ňou spokojná, tiene mi vydržia po celý deň, nezlievajú sa, aj keď je pravda, že koncom dňa už strácajú intezitu a to je škoda.. ale za tú cenu je výborná :)

    OdpovědětVymazat
  15. Z poslední fotky bych si asi vybrala UD, protože se mi zdá, že dělá nejvýraznější barvu u stínu, ale nemám ráda aplikaci tou tyčinkou. Osobně se mi nejvíc osvědčila báze od Too Faced.

    Jarmark Marnosti

    OdpovědětVymazat
  16. já si stíny moc nedávám, takže bázi ani nepotřebuji...ale uznávám, že pro někoho, kdo stíny používá každý den je to super vynález :)

    OdpovědětVymazat
  17. nejlepší co jsem vyzkoušela je báze artdeco, essence je nanic a taky jsem měla manhattan, ale ta je tak průěrná a snad se už ani nevyrábí.

    OdpovědětVymazat
  18. No, UD vypadá rozhodně nejlíp. Ale jinak mám bázi od elfu, tuhle: http://elfkosmetika.cz/eshop-produkt/cela_nabidka_elf/oci/korektory_baze/baze_pod_ocni_stiny/cz a jsem s ní spokojená.
    http://whoreofgods.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám bázi od Artdeco a jsem s ní spokojená, stíny i pigmenty s ní drží bez problémů nějakých 10 určitě. Stíny se do linky neslévají a zvyrázní to i pigmentaci stínů. Měla jsem i tu bázi Catrice a musí se opravdu rychle rozetřít a přišlo mi, že se i docela dost rychle vypotřebovala... Další jako např. Essence, ELF nebo Benefit jsem nezkoušela. Takže pokud chceš tip na to, co otestovat, tak zkus tu od Artdeco v kelímku (to může někomu vadit, ale já se líčím s čistýma rukama), k dostání v Douglasu, za cenu lehce nad 200,- Kč. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Hodně povedená recenze a test (i když si neumím představit mít celý den takhle modrou ruku :)). Já mám Essence a Catrice, souhlasím že Catrice je o chlup lepší, ale také nic moc. Byla jsem spokojená i s Artdeco (akorát ta vysychá, takže jsem jí nikdy nedodělala dokonce) a chystám se na UD.

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem vyzkoušela ty od Essence a Catrice i E.l.f.u. Essence absolutní propadák, přestože jsme pořádně nevěděla co mám od báze čekat. :) Catrice jsou super, ale než je stihnu se svým umem rozetřít, zaschnou, takže pro mne nepoužitelné. A ty od E.l.f.u jsou dokonalé, dají se nanést jen tak a vytvoří krásnou světle béžovou barvu, která dá prokouknout očím. Vydrží mi na očích celý den a stíny jsou intenzivnější.
    Děkuji za článek!

    OdpovědětVymazat
  22. poslední fotka mluví za vše! :) vybrala bych si určitě UD :)

    OdpovědětVymazat
  23. Používala som tú od essence a pripadala mi skôr ako nekvalitnejší korektor než báza

    OdpovědětVymazat
  24. moc pěkný článek Mio :) ale o té Essence bázi bude stále někdo tvrdit, že je nejlepší na světě a nic jí nepřekoná :) a jako používání báze místo korektoru mi přijde trochu ujeté, ale jestli to tak někomu vyhovuje, tak proč ne :)))

    OdpovědětVymazat
  25. Já mám stejnou bázi od Benefitu a UD (jen v odstínu Original), jinak mám dvě báze od ELFu a všechny čtyři jsou úžasné, ty od ELFu ještě rozjasňující :-)

    OdpovědětVymazat
  26. U mna vitazi jednoznacne Urban Decay, jedina ktora drzi aj na mojich uber mastnych vieckach ;-). Inak k tomu obalu - velke balenia maju uz ine obaly a baza sa vytlaca ako pasta, cize ziadne nevyuzite zvysky nehrozia :-). Stare obaly a tie male balenicka k tienom su ale fakt problem...

    VeVe
    imperfectwonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Mio,velmi ukázková recenze,super,bezva,díky.

    OdpovědětVymazat
  28. Opravdu povedená recenze , dobrý nápad s poslední fotkou :) oční bázi jsem si právě objednala z Elfu tak uvidíme jak si povede :)

    OdpovědětVymazat
  29. Mám Essence, jako báze mě to zklamalo,vůbec to nedrželo. Ale jako korektor to používám :-) Pod oční stíny teď dávám bázi Artdeco a s tou jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  30. Ačkoli jsem nad bází mnohokrát přemýšlela, ještě jí nevlastním:D Stíny si nedávám každý den, takže zatím to není nějaká nezbytná věc. Ale jak je vidět, asi se opravdu vyplatí zainvestovat do dražších výrobků:)

    OdpovědětVymazat
  31. haha a já myslela, jaká je takhle báze od Essence zázrak, ale teď už vím jak na to je :D

    OdpovědětVymazat
  32. ten nápad s těmi stíny je super :), opět mě utvrzuje v touze zkusit bázi od UD

    OdpovědětVymazat
  33. ja som zatiaľ vyskúšala catrice a elf a osvedčil sa mi elf... ale pozor na to, lebo elf má 2 báze - jedna je za 39 v základnej rade a druhá je za 89 v minerálnej rade a tá je trochu lepšia :)

    OdpovědětVymazat
  34. mia, kedysi si na blog napisala, ze baza od catrice sa da porovnat s tou od benefitu, ze jej silno konkuruje a bola si z nej nadsena, teraz to uz nie je take jednoznacne...nemala by si pisat o niecom ze to je super pokial to nemas poriadne overene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to je přece přirozené, že čím víc toho člověk vyzkouší, tím najde víc lepších věcí a pozná, že existují lepší než ty, se kterými byl dříve spokojen. V té době jsem UD neměla a jak vidíš s článku, je stále pravda, že Catrice šlape Benefit na paty, nebo ne? :) Dokonce i Essence jsem měla ráda, než jsem viděla rozdíl např. s UD. Nejsem vševědoucí a stále se jako všichni učím a poznávám nové lepší/horší věci.

      Vymazat
  35. páni, miluju tvoje recenze a ten test byl dobrý nápad!

    OdpovědětVymazat
  36. Essence používám už skoro rok a nemůžu si stěžovat. Drží jak denní tak noční líčení, barvy se ani nehnou a zdrcávání do vrásek víčka jsem se naprosto zbavila. Myslím, že mladým holkám, co se líčí tak akorát do školy a občas na nějakou tu akci to úplně stačí, navíc za tu cenu se mi zdá pro teenagery finančně závislé na rodičích ideální.

    OdpovědětVymazat
  37. souhlasím s tím, že poslední fotka mluví za vše :))

    OdpovědětVymazat
  38. Tak to je dobrý rozdiel s bázou od UD a essence..ten tieň je úplne iný..aj ja som mala pocit že ten od essence je v podstate úplne super..ale tiež sa chystám objednať si UD alebo benefit...a ako vidím, dobre spravím..takže ďakujem za tip :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj, nevíš jak začít vydělávat pomocí blogspotu a jak to funguje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to opravdu nevím. Já blogem nic nevydělávám. :)

      Vymazat
  40. Co se týče báze, mám zkušenost jenom s bází v paletce od NYC Individual Eyes, tedy dnes jsem ji měla poprvé a nic moc :/

    OdpovědětVymazat
  41. cozeee??? :O a ja som bola do teraz spokojna aj s essence :D trapas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dříve taky! :DD není to trapas, jen prostě existuje něco lepšího a zjistíš to až to poznáš, vyzkoušíš a porovnáš no. :)

      Vymazat
  42. ja mám tú od Catrice a som spokojná :D

    OdpovědětVymazat
  43. Já mám tu od Elfu a jsem s ní fakt spokojená, ale nemám teda srovnání s dalšíma bázema :)

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní14.07.12 0:06

    Já mám bázi od Elfu ze základní řady a zklamala mě, stény se sice neslévaly, zato mi výdy vybledly. Tak jsem skočila na bázi Artdeco a s tou jsem celkem spokojená, vydrží hodně, ale ne všechno. Ale primer od Urban Decay mě móc láká =)

    OdpovědětVymazat
  45. Anonymní14.07.12 9:05

    Výborná recenze. Ta předchozí taky, už mám paletku od UD i s bází objednanou a tím víc se na ní těším. Velká pochvala!!!

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní14.07.12 9:42

    Já mám jen vyzkoušenou jen jednu bázi a to ArtDeco, už ji mám přes rok a skoro neubývá :-), je opravdu parádní(myslím, že je to také jeden z bestsellerů této značky) Nevýhodu vydím v balení a tudíž nanášení-kelímek prostě není to pravé ořechové. Další bázi co mě dost láká je ta od ELF, nicméně po tvé recenzi si připisuju na seznam i UD ._.
    eleonen

    OdpovědětVymazat
  47. Já používám bázi od ELFu - tu ze základní řady a jsem s ní spokojená. Taky mám bázi od Alverde, ale tu musím opravdu rychle rozetřít, protože je to takový krém, který na vzduchu hrozně rychle zasychá. Do zásoby jsem si nedávno pořídila tu od Essence, tak jsem na ní zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  48. vlastním bázi od etude house a nestěžuju si, za prvé balení je klasicky neskutečně roztomilé jak to u etude house bývá zvykem a kvalita je podle mě srovnatelná s UD, pokud teda porovnáváme cena/kvalita. Jediné mínus je podobně jako u UD tvar lahvičky, takže po nějaké době určitě přijde problém s "nabráním".

    OdpovědětVymazat
  49. Kolik prosím stojí ta od UD ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla součástí paletky a je to zmenšenina. Kolik stojí v plné velikosti se podívej třeba na urbandecay.com :)

      Vymazat
  50. moc pěkná recenze! mám tu od essence a jsem spokojená, ale koukám, že je to dost slabej odvar oproti těm dražším, takže asi brzy vyzkouším některou z těch lepších :-))

    OdpovědětVymazat
  51. wow! jsem naprosto překvapená konečným testem bází, až budu objednávat NAKED tak přihodím i zásobu jejich bází :D

    OdpovědětVymazat
  52. já mám bázi od Elf. Přijde mi dobrá, ale je pravda, že jsem nikdy nevyzkoušela žádnou jinou. :D Ale po přečtení tvé recenze, určitě další nebude od Essence ani od Catrice. Je ale možné, že ta od Elf je ještě horší, jen to nevím. :D

    http://bornto-shop.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  53. Děkuji moc za komentáře!
    Rozhodně vyzkouším na Vaše doporučení E.l.f. a Artdeco. :)

    OdpovědětVymazat
  54. Já mám teď nové Artdeco a je dobrá, ale zase na druhou stranu celý den mi s ní stíny nevydrží ... takže furt to není úplně ono :) Jinak tu Benefit mám také (v malém balení jen) a ta mi nevyhovuje vůbec :X to už mi přijde lepší báze od ELF ze základní řady ...
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  55. Recenze od tebe jsou supersky!like it;-)

    OdpovědětVymazat
  56. Chtěla bych se zeptat - přestože mi to přijde trochu samozřejmé, pokud jsi dělala všechno co celý den děláš a to po osm hodin, ale - myla sis ruce?

    OdpovědětVymazat
  57. Já s žádnou bází zkušenost nemám a z důvodu žádného příjmu jsem chtěla vyzkoušet tu nejlevnější což je Essence a Catrice . Catrice já neseženu a Essence je dost kritizována takže zůstanu jen u stínů a to bez báze :/ . pěkný den :))

    OdpovědětVymazat
  58. Já mám od Essence a jsem spokojená. Mně vydrží stíny celý den, bez báze tak 2 hodinky. Takže pro mě je to něco úžasného.

    OdpovědětVymazat
  59. a co ART DECO?ti mají nejlepší, už snad ikonickou bázi!!nemůžu si ji vynachválit!

    OdpovědětVymazat
  60. Já jsem zkoušela bázi od Essence - no tak něco to vydrželo, to je fakt, ale zázrak to nebyl... potom jsem si koupila ELF bázi ze základní řady a s tou jsem spokojená, stíny vydrží celý den, možná k večeru jsou už trošku světlejší než ráno.. ale jsem spokojená:-) Teď čekám na zásilku od NYX a tam jsem si objednala na zkoušku bázi v kelímku...takže očekávání :D

    OdpovědětVymazat
  61. V těch bázích je opravdu velký rozdíl :) Plánuji si taky co nejdřív koupit nějakou (chtěla jsem od Elfu,ale zaujala mě díky tvé recenzi ta od Urban Decay). Tak uvidím, kterou si nakonec koupím. Už mám jednu od Peggy Sage a taky v tom nevidím velký zázrak :) A ještě bych chtěla podotknout (i když je mi taky jasné, že BB krém od Garnieru moc BB není, tak moje maminka si ho chválí a kupuje si ho už delší dobu. Mě tedy takovou radost jako jí nezpůsobil :)

    OdpovědětVymazat
  62. Ja používam podkladovú bázu od Lorealu, ktorá mi na 100% vyhovuje.. :-)

    OdpovědětVymazat
  63. Báze od Essence mě naprosto zklamala... nevím tedy, co dělám špatně, ale některé linky se mi stírají ještě snad rychleji, než bez báze.. nedala bych snad ani jednu pusinu... jinak mám Essence moc ráda

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj mě docela vyhovuje báze od ELF a pak báze od Wet n Wild...Měj krásný den ....Karuš

    OdpovědětVymazat
  65. fúha, tak podľa tejto recenzie UD bázu prosto musím mať!!!

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡