Stop černým tečkám


Otázka: Ahoj, neznáš prosím nějaký účinný výrobek, který mě zbaví černých teček na obličeji?

Tato otázka mi přišla na email nebo do vzkazů na facebooku asi tak stokrát, a to vážně nepřeháním. Černé tečky jsou jednou z nejčastějších pleťových problémů, který dosud nebyl řádně vyřešen. Na toto téma se vedou diskuze snad na každém ženském portálu. Většina pleťových výrobků dostupných v drogeriích na obalu slibují, že Vás zaručeně zbaví každé černé tečky, ale ve výsledku se žádnému z takových produktů, kromě osvěžení nebo běžného vyčištění pleti od nečistot, nepodaří slib splnit. 

Co jsou vlastně ty černé potvory? Jsou to ucpané póry, které jsou způsobeny nadměrným množstvím mazu a nečistot (prach, make-up, špína z rukou), které se na naší pleť dostávají každý den. 


A jakých zásad je dobré se držet, abychom vznik černých teček (i akné) zminimalizovali? 
  • Vyhýbat se znečištěnému prostředí, což vlastně dnes už ani moc nejde.
  • Nepoužívat nekvalitní kosmetiku. (kosmetika z tržnice a bezejmenné značky ze zapadlých drogerií)
  • Odličovat se - opravdu každý den a pokud možno hned jak přijdete domů (s tím platí i NIKDY nechodit nalíčená do vany/sprchy, kde se díky teplu póry otevírají a nalezou nám do nich veškeré nečistoty, které jsme za den/noc nachytali).
  • Před krémováním obličeje si VŽDY umýt ruce.
  • Nesahat si moc na obličej a pravidelně čistit svůj mobilní telefon (možná se smějete, ale ani byste nevěřili jakou špínu si na obličej naneseme jen pouhým jedním telefonním hovorem).
  • 2x týdně si dělat peeling obličeje nebo používat slupovací proužky, či masku.

Pozastavím se u té masky, protože znám skvělý výrobek, který mě opravdu černých teček pomalu, ale jistě zbavuje

Je jím čerstvá maska Mask of Magnaminty! Tato maska je ručně vyráběná z máty, čínského jílu, mletých fazolek aduki, pupalkových semínek, bentonitového gelu, medu a vanilky. Dokáže vyčistit póry, odstranit kožní šupinky a osvěžit pleť zároveň. Můžete ji nanášet na odlíčenou pleť kolikrát v týdnu chcete a kam chcete (obličej, záda). Masku nechte zaschnout a asi tak po 15-20 minutách ji krouživými pohyby smyjte vodou. 

Když jsem k masce poprvé přičichla, prohlásila jsem něco jako fuj, tak to nechci. Nesnáším totiž vůni máty. Jenže jsem o ní všude četla samé klady a doporučení, takže jsem si jí nakonec pořídila. Byla společně s Bubblegum scrubem na rty mým prvním výrobkem z Lush. Po aplikaci na obličeji už maska tolik nevoní/nepáchne. Na parfemaci se dá v pohodě zvyknout. Jen se poprvé nelekněte, protože maska na obličeji trochu pálí/studí, ale není to nic hrozného. Opravdu to tak má být. Ani se nedivím, že patří do bestsellerů, protože opravdu funguje. Mám už druhý kelímek a jinou masku už opravdu nepotřebuji. Tato dělá vše, co je třeba. Určitě jí vyzkoušejte. Věřím, že si ji zamilujete stejně, jako já. 
Na každém výrobku od Lush je samolepka s podobiznou a jménem toho, kdo Vám výrobek vyrobil + datum spotřeby. Toto balení jsem si kupovala na začátku června a maska se má spotřebovat do 24.září tohoto roku. Z toho vyplývá, že vydrží asi čtyři měsíce, takže nevím, zda spotřebujete větší balení (230 ml), tedy pokud výrobek používáte sami - pro celou rodinu je větší balení ideální. Já si kupuji balení menší, tedy 85 ml, a naprosto mi stačí. To minulé jsem spotřebovala až za pět měsíců (a nic se nestalo). Přijde mi, že maska moc neubývá, což je na druhou stranu fajn.

Poslední fotka je takovým malým upozorněním, abyste si masku nenatírali pět minut před příchodem návštěvy, protože s ní nebudete vypadat zrovna moc roztomile, haha.

Masku seženete v Praze v Palladiu nebo tady na e-shopu za 175 Kč (85 ml) / 295 Kč (230 ml).

A jak bojujete s černými tečkami vy?


83 komentářů:

  1. Za mě doporučuji hloubkově čistící gel Pure System od Yves Rocher !!!Mám už druhé balení a jsem stále nadšená.

    OdpovědětVymazat
  2. A kruci, tobě to sluší i s maskou na obličeji :D Moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak na mě zase MoM vůbec nefunguje. Navíc souhlasím, že smrdí, i když všude čtu, jak hezky voní :-D Přežít se to dá, ale je to fakt hodně silný.

    Jinak peeling 2x týdně rozhodně ne-e, to je mooc často ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím peelingem je hodně individuální, navíc existují denní peelingy s jemnějšími částečkami, které právě používám cca 2-3x týdně a je to akorát.

      Vymazat
    2. Individuální tohle právě moc není. Za jak dlouho se obnoví kůže je dané a je to plus mínus u každého stejné. Takové ty peelingy pro každodenní použití je úplně to nejhorší, co můžete používat. I 1x týdně je moc často. Ideálně jedenkrát za tři týdny ;-)

      Vymazat
    3. No, vzhledem k tomu, že ty peelingy pro každodenní používání se úplně běžně prodávajá, tak to zase takové zlo nebude ;D

      Vymazat
    4. KLÁRKA- když čteš tenhle článek tak předpokládám že máš černé tečky taky a 1x za 3 týdny je málo 1x - 2x za týden je normální (podle toho jak je peeling hrubý a jak má kdo náhlou pokožku)

      Vymazat
  4. tuhle masku používám taky, je super! :) ještě můžu doporučit cupcake!

    OdpovědětVymazat
  5. Na Slovensku som zatiaľ na Lush výrobky nenatrafila čo je podľa mňa dosť škoda :/ , ale na čierne bodky mi vystačí body basic peeling. Síce nie na všetky ale dá sa to prežiť :)

    OdpovědětVymazat
  6. Síce tiež nenávidím vôňu mäty avšak o tejto maske som už toho veľa počula a asi sa odvážim a pôjdem si ju kúpiť. :)

    OdpovědětVymazat
  7. tá podobizeň na obale je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  8. Speciálně na ucpané póry jsem si koupila mikrodermální sadu od Mary Kay za 1.800 Kč, ale jsem teprve ve fázi testování. Sada se skládá z peelingu (je chemicko-mechanický) a séra. Protože jiné výrobky od MK mě téměř zbavily akné (docela pravidelně se mi udělal nějakej ten echt beďar), sadě věřím. Ale uvidíme, nepředbíhejme...

    OdpovědětVymazat
  9. :D nikdy jsem žádnou zelenou masku neměla (což mě s ohledem na americké komedie, kde se tyhle zelené hrůzy objevují, vždycky mrzelo) a díky tvé recenzi začínám uvažovat o její koupi :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zapíšu si to na svůj "příště-až budu-v-palladiu" list :D

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek :) Asi tu masku vyzkouším, až budu objednávat hennu na vlasy, když jsi sem dala ten kód na poštovné :) Jenom se chci zeptat, jestli nevíš, kdy lush doplní zásoby, protože na e-shopu mají polovinu věcí pryč :/ Děkuji :*

    OdpovědětVymazat
  12. náhodou, vypadá to roztomile! :D
    super rady! a maska vypadá dost zajímavě, všude se o ní píše a ta vůně máty mě láká :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, tak tahle maska vypydá dobře :). Mohla bych se zeptat, jestli je v Palladiu stejně drahá jako na tom e-shopu? Asi jí vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
  14. nad touhle maskou přemýšlím dost dlouho a asi si jí pořídím :-))
    a na té poslední fotce vypadáš extraroztomilé!!! :-))

    OdpovědětVymazat
  15. Teda, to me nenapadlo se odlicit pred lezenim do sprchy, ja to delam opacne. Akorat je blby, ze kdyz se po cviceni ve fitness osprchuju, tak tam se odlicovat fakt nebudu... Ale zas to je rychlovka :).

    OdpovědětVymazat
  16. Jelikož mám s černými tečkami problém, hned jsem si tu masku objednala, tak doufám, že mě nezklame.:)

    OdpovědětVymazat
  17. posledná foto je super ! :D :-))

    liveyourdailylife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. maska je super, sama ju pouzivam, ale urcite by som ju neodporucala pouzivat niekolkokrat tyzdenne! maximalne raz za dva-tri tyzdne, pletove bunky sa obnovuju raz za 30 dni, castejsi peeling narusi tento proces a plet bude oslabena a bude sa paradoxne este viac mastit

    OdpovědětVymazat
  19. Taky na ní needám dopustit. Mně voní moc připomíná mi čokoládičky After Eight :) A pravda je, že nic mi zatím pleť nevyčistilo tak důkladně, tako právě tohle zelené blátíčko.
    S tou štípavostí to bude asi tak, že je to právě ta obsažená máta, co možná trochu brní (podobně jako třeba v lescích na rty), a asi záleží na pokožce, jak se s tím vyrovná; mně to nic nepřijemného nedělá.

    A s trvanlivostí: na to se vykašlete! Mám ji v lednici od loňského června a nic jí není, nesmrdí, funguje furt stejně a nic špatného mi na obličeji nedělá. A to mi ještě nějakou chvíli bude muset vydržet, protože fakt ubývá pomalu! (A to mám kelímek 125 g).

    Verunka

    OdpovědětVymazat
  20. Díky moc za článek, super :)

    GIVEAWAY O BOURJOIS
    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. na mastnou pleť se mi osvědčila maska od Dermacolu ACNECLEAR, která ale není vyloženě na černé tečky, ale také obsahuje jíl. Článek mě zaujal, začínám o koupi masky uvažovat ;)

    zuzuczka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. No, konečně vím na co uplatit kód na poštovné...Po dlouhé době lush zase zkusím, mé nadšení z něj bylo asi před 2-3 roky, ale nějak mi pak přestal vyhovovat a všechny přípravky ze mě dělaly sušinu...
    http://kocourpsild.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. Vypadá to skvěl, jen škoda, že Lush není k dostání všude.
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Mask of magnaminty ale nepatří mezi Lush čerstvé masky, ty mají trvanlivost 3-4 týdny a musí se uchovávat v lednici, MOM ne :)

    OdpovědětVymazat
  25. Děkuju za ten slevový kód hned jsem si objednala dva výrobky :) Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní12.03.13 8:33

      Muzu poprosit take o sdileni kodu na slevu z postovneho? Moc by mi to pomohlo, havelkova.mar@seznam.cz, diky moc!

      Vymazat
  26. Boží :)
    A prosímtě nemáš nějaký tip, který by mi pomohl zbavit se nebo aspoň zmírnit viditelnosti tmavých kruhů pod očima? :(

    OdpovědětVymazat
  27. Měla jsem ji jednou a už nikdy víc! Strašně mi zhoršila pleť:/

    OdpovědětVymazat
  28. Děkuji za úžasný článek! Já to dělám tedy celou dobu špatně, protože se odličuji večer vždy až ve sprše. Odteď se budu odličovat předtím, snad pak uvidím nějaké změny. Jinak proti černým tečkám jsem toho vyzkoušela už spoustu, teď přijde na řadu maska, kterou doporučuješ a snad konečně pomůže! :) A mobilní telefon si čistíš jak?

    OdpovědětVymazat
  29. Taky mě hned trklo že MoM přece neni čerstvá maska, zvlášť když se Lush na ty čerstvý tak specializuje, na eshopu maj vlastní kategorii, tahle je normální. Já jí mam normálně na stole a je v pohodě, čerstvý patřej do lednice a já bych si je asi netroufla koupit, stresovalo by mě to datum spotřeby:-)
    Jinak musím souhlasit že je super, zatím muj nej výrobek od Lush! I když ted testuju Coalface a moc mě baví:-)

    OdpovědětVymazat
  30. Už konečne by som si mala aj ja niečo z Lush objednať :D
    Ja používam peelingové mydlo z Mŕtveho mora, ktoré sa u nás dá normálne dostať v lekárni a je tiež super podľa mňa :)

    OdpovědětVymazat
  31. Óóó, Mask of Magnaminty já ráda :) Při prvních použitích mi smrděla, ale nakonec jsem si zvykla a už se na tu vůni vždycky těším :D Je skvělá, akorát v zimě ji používám jen velmi zřídka, jinak by mi obličej asi umrzl :) A určitě vydrží i déle po expiračce, třeba moje maminka používala takový Cupcake i několik měsíců po projití, obličej jí neupadl a naopak si pochvalovala, jak má heboučkou pleť :D Ale na to bych já už odvahu neměla. Když jsem si koupila velký kelímek MoM a nemohla jsem ho spotřebovat ani po půl roce, tak jsem ho používala na chodidla a super :)

    OdpovědětVymazat
  32. Parádní článek! :) Zrovna ses mi trefila do noty - anebo spíš já tobě, Mio - protože mám u sebe na blogu právě taky článek o pleti - ale o tom, jaké produkty používám já. :) Kdyžtak se podívej. :) A děkuji za isnpiraci, masku LUSH už jsem objednala. :D
    www.diarykristina.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  33. týjo!! vypadá to skvěle, díky za tip Mio!! :)

    OdpovědětVymazat
  34. já problém s akném ani s černými tečkami nemám takže toto téma vůbec neřeším, ale je pravda že jsem svému bývalému příteli na tyto problémy kupovala masky v Lush a vždy splnily to co slibovaly :-)

    OdpovědětVymazat
  35. bože, ty si krásna ešte aj so zelenou maskou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, úplně si odporuje s tím, že s maskou nebudete vypadat roztomile - vždyť ty vypadáš! Jak to děláš?! :-D

      Vymazat
  36. super článek, hned zajdu do palladia se mrknout:))

    OdpovědětVymazat
  37. MoM používám jich dlouho a je opravdu super! Mě osobně právě zase moc voní, protože mám mátu moc ráda ;) Jinak ještě mám moc ráda masky od Freeman (citronovo/mátovou) a ted mám avokádo a ještě něco :D ten název přesně nevím, ale je také bezvadná! ;)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. ta maska ti normálne aj pristane :D a táto tema je fakt dobrá, skvelý článok

    OdpovědětVymazat
  39. Mio, tohle není čerstvá maska.

    OdpovědětVymazat
  40. Na černý tečky moc netrpím, ale tuhle věc miluju! Když jsem byla v Lush tak jsem si řekla o její vzoreček a i ten vydržel celkem dlouho (na vzoreček) a navíc ta krabička byla šroubovací :D Až mi dojde moje maska a peeling, tak si jí určitě pořídím :) A mě přijde super, že mátově voní a trochu i chladí

    OdpovědětVymazat
  41. začínala jsem od Lushe s Mask of Magnaminty, pak koupila ''Drsňáka Medíka'' ( mě příjde ještě lepší než magnaminty) a včera si domů přinesla vzorek od Cupcake a nemůžu se rozhodnout z které masky jsem víc hotová <3 :)). A to jsem ještě k nákupu dostala celou ''Kosmetickou katastrofu '', na tu se chystám dneska :D .. takže ano, pasuji se na maskového šílence, kterému to přerůstá přes hlavu - ale co, hlavně že černé tečky mizí a mizí :))))

    OdpovědětVymazat
  42. No tak ta je úžasná! asi jí vyzkouším :) nevyzkoušela si i nějakou jinou masku z Lush?

    OdpovědětVymazat
  43. Masky od Lushe jsem teda zatím ještě nezkoušela. Já začínala se šampukem a nějakými těmi mýdly, stejně jako s pleťovou vodou. Musím říct, že hlavně ty šampuky a mýdla v podstatě neubývají.
    Ale jelikož ani mě se tyto hnusné černé tečky také trápí, určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  44. krásně voní, je po ní jemná pokožka a svěží pocit, ale zmenšení černých teček se mi vyhnulo..ano nemám je zase tak veliké, ale rozhodně bych si ji podruhé nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  45. vzhledem k tomu, že Ústí nad Labem je plné prachu, moje póry podle toho tak vypadají :-( a to bydlím na vesnici, v centru pouze pracuji ... ale kosmetička mi doporučila peeling pouze 1x za 14dní, pže pleť se nestačí obnovit .. ale čistící masku 100% 1x týdně, před maskou si do parní lázně dát kapku Tea Tree a pleť je na 2-3dny čistá ... klasické "nípání" taky supr věc, pak vyčisti alkoholovou vodou přímo na černé tečky ... a mě to pomáhá, efekt vždycky vydrží max 3 dny, ale jestli je máte, zbavit se jich nelze :-(

    OdpovědětVymazat
  46. Pravidelně si umývám mobil tak, že si dám desinfekční gel na ruce na tamponek a prejedu s nim mobil. :o)

    OdpovědětVymazat
  47. Ajaj.. no já si teda všechen makeup sundávám právě ve sprše a nemůžu si stěžovat. :-D obličej mám mnohem lepší než když jsem to dělala u umyvadla a navíc si plet můžeš vyčistit mnohem důkladněji, protože nevadí, když se od něčeho ušpiníš, či namočíš (což je ve sprše dokonce účelem :-DDD)..

    www.blackberrysundae.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  48. Tuhle skvelou vecicku jsem taky skusila... a ten smard me polozil a to doslova. Dikx tomuto vyrobku jsem zjistila,ze jsem na matu alergicka a ze ji nemuzu ani citit.. Dale jsme se silene osypala a s vyrazkou jsem se pak lecila pul roku. Tuhle vec nedoporuciuju nikomu,kdo ma hodne citlivou plet a nesnasenlivost na matu. Nestoji to za to.
    Jinak typ na cerné tecky nemam.. pouzivam zelenou sadu od wichy a plet mam celkem hezkou.

    OdpovědětVymazat
  49. Týjo Mio,
    díky za pěkný článek a typy a rady. Některé znám, jiné jsou pro mě novinka. :)
    Těším se na recenze výrobků z LUSHe. Já vždycky odejdu s prázdnou, protože vůně tam jsou silné a mísí se a je tam tolik výrobků, že to nakonec vzdám a odejdu. Takhle pomocí tvých recenzí si konečně vyberu :)
    Měj se hezky. :)

    OdpovědětVymazat
  50. Mně moc pomáhají nalepovací pásky od Nivei. :)

    OdpovědětVymazat
  51. vdaka za tip :)
    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  52. ..maska vypadá moc dobře, ale mám suchou pleť a černé tečky kolem nosu. Ráda bych masku vyzkoušela, ale bojím se, aby se mi zbytek pleti příliš nevysušil.

    OdpovědětVymazat
  53. mě soupeření s černýma tečkama už přijde jako boj s větrnýma mlýnama... nikdy neobjevila nic, co by mě jich opravdu zbavilo, tak zkusím dát na tebe a MOM vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  54. Určitě vyzkouším!!! s tečkama se musí zatočit ve velkým obzvláště na léto:-)

    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  55. Děkuji za krásný a praktický článek :)

    http://rollicking-fashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  56. jak často bych měla tuto masku používat?

    OdpovědětVymazat
  57. Úžasný výrobek !! :) kdo nevyzkouší udělá chybu. V těchto horkých dnech je to velmi příjemné osvěžení pro obličej. Můžu všem jen doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  58. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  59. Doporučuju od Biodermy Pore refiner. Při pravidelném používání opravdu stahuje póry. Já to dělám tak, že vyčistím nějakou maskou - klidně i Avon - a k tomu pod krém 2x denně tohle sérum a je to perfektní. Za cca 300kč hotový poklad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se po Pore refineru brutálně loupala pleť, tak na to pozor.

      Vymazat
  60. Ten článek nemá chybu a mask of magnaminty jsem na černé tečky taky používala

    OdpovědětVymazat
  61. Na černý tečky můžu doporučit čisticí masku od dr.Hauschky :) měla jsem sice jen vzoreček(ten mi vyšel na dvoje použití), a hned po prvním použití mi tečky skoro úplně zmizely, takže mám v plánu si pořídit celý balení(i když to levný teda zdaleka není :/ ), přišlo mi to jako malý zázrak :D

    OdpovědětVymazat
  62. Skvělá recenze :) Právě jsem si ji chtěla z e-shopu objednat a bohužel ji nemají skladem :( :( :( No, snad ji budou mít brzy opět naskladněnou..;)

    OdpovědětVymazat
  63. ja používam balea 3 v 1 a som velmi spokojná

    http://nadkinsvet.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  64. Na poslední fotce ti to velmi slušii:D

    OdpovědětVymazat
  65. Tahle maska je úžasná, měla jsem jen vzoreček a chtěla jsem si koupit celou, ale v Paříži ji měli vyprodanou :/ dříve jsem měla hrozně ráda lush, mám doma dost věcí :D ale postupem času jsem zjistila, že to mají zbytečně drahé a některé věci jsou lepší a levnější. Co bych nevyměnila jsou masážítka, která jsou dokonalá a právě jejich masky. Ať už čerstvé, nebo tato. Ale například šampony mi tolik nevyhovují.

    http://bornto-shop.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  66. jsi hrozně krásná + tuhle masku musim vyzkoušet nebo už nevim!!! vkládám velký naděje, tak snad konečně se v boji s tečkama někam pohnu))

    OdpovědětVymazat
  67. Já používám Mask of Magnaminty několik let a žádná jiná maska ji nepřekonala. Mám po ní pleť mnohem jemnější, suché šupinky jsou pryč, pleť je čistší a černé tečky díky ní mizí. Pro mě je to nejlepší výrobek od Lushe ;)

    OdpovědětVymazat
  68. Už jsem si ho připsala do wishlistu ! :)

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj Mio, je pravda, že tato maska je nevhodná pro suchou pleť? Já mám pleť sušší, ale taky bych se potřebovala zbavit černých teček, tak nevím... =(

    OdpovědětVymazat
  70. http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE Já bych docela vyzkoušela tohle. :) Podle komentářů by to mohlo fungovat, a kdyby ne, je to 10 kč. ;) Kdybyste to nějaká zkoušela, tak dejte vědět, jak to dopadlo, já se na to chystám, jen nevím kdy. ;) Julie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to zkoušela mockrát, postup je samozřejmě vždy stejný, ale já obměňovala způsoby jak nejlépe póry povolit, aby pak měla ta hmota sílu to vytáhnout. Pokud máte mastnou plet a černé tečky vám jdou celkem dobře ven,tak je to dobrý způsob,hlavně levný,ale připravte se,že to bolí :-) Pokud máte suchou pleť,a tečky nechtějí jít pryč,tak máte jako tak smůlu.A to i když jsem použila změkčující gel na póry, nebo napářku. Zbyl mi jen hooodně podrážděný obličej.

      Vymazat
  71. Zdravím, úžasný článek a hlavně úžasné stránky, DÍKY ZA NĚ!!!
    Chci se zeptat, jestli se tenhle zázrak Mask of Magnaminty dá koupit kromě e-shopu a kromě Prahy i jinde? Např. drogerie dm, rossmann? Díky :-) Petra

    OdpovědětVymazat
  72. Používam od clean&clear vodičku proti čiernym bodkám ..no moc nepomáha :/ a mám aj také pásiky na nos a keď si ich strhnem tak mi padne vždy sánka čo všetko mi to vybralo z nosa ( myslí čierne bodky ) . :DD

    OdpovědětVymazat
  73. Na zbaveni se cernych tecek je nejlepsi braun face - je to epilator a cistici kartacek v jednom. Oblicej si navlhcis vycistis kartackem, vytlacis cerne tecky (po pouziti toho kartacku lezou ven same :-D ) ocistis a nakremujes. Za tyden pouzivani u mne o 80% zlepseni. Plet mam navic zarivou a jemnou. Uzasny pristroj. :-)

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡