Můj nový budoucí domov

Pauzy mezi učením a psaním seminárních prací si zpříjemňuji tím, že si plánuji své nové bydlení, a tak jsem se rozhodla, že se o mé plány podělím se čtenáři i tady na blogu. Třeba někdo řešíte to podobné, nebo už máte stěhování za sebou, takže si můžeme vzájemně pomoci. 

Inspirace
Nejvíce se mi líbí vkus Marianny (více na blogu Mariannan). Je to má nejoblíbenější blogerka ze všech a její styl je mi velmi blízký, a tak se mi logicky líbí snad vše, o čem napíše, co si oblékne a i věci, kterými se obklopuje. Marianna sama pracuje v internetovém magazínu, který je zaměřen na dekor a bydlení, takže se v designu dost dobře vyzná. Miluji článek o jejím novém domově a netajím se tím, že mě při výběru nábytku a tvoření seznamu dalších věcí, dost inspiroval.
Základ
Stěny si představuji obyčejně bílé a čisté. Je možné, že nakonec budou béžové, každopádně půjde o světlou nenápadnou barvu za účelem optického zvětšení prostoru. Pokud zůstanou bílé, možná si pořídím nějakou jemnou zlato-béžovou tapetu, kterou nalepím jen na jednu nebo dvě stěny a zbytek nechám bez. Podlaha bude z dřevěných parket a aby vše nebylo tak chladné, pořídím si nějaký menší chlupatý koberec.
Červená musí být
Stěžejní je pro mě to, že musím během nákupů myslet na sytě červené křeslo a červenou pohovku, které jsem nedávno dostala, takže by bylo hloupé se těchto kousků zbavit a pořizovat si jiné. Červenou sice moc nemusím, ale věřím, že se mi oba kusy nábytku podaří zkombinovat tak, že si budou s ostatními ,,rozumět". Také mě napadlo, že bych mohla na pohovku sehnat nějaký hezký světlý přehoz. 
Kam s kosmetikou
Další věc, na kterou musím myslet je kosmetika, a teď nemyslím jen tu dekorativní, na tu už mám speciální skřínku a svůj systém ukládání. Horší to bude s kosmetikou pleťovou, do sprchy a na vlasy. Parfémům a vůním najdu místo někde v polici, ale krémy, masky a další podobné věci bych někam ráda ukryla tak, abych je měla vždy po ruce, ale zároveň zamezila dennímu světlu a slunečním paprskům, protože se poté rychleji kazí. Do takových šuplíků nebo boxů si pak pořídím černé nebo bílé rozdělovače.
Oblečení
Co se týká obuvi, tak si asi pořídím nějaký menší botník, protože na polici, kde je mám vystavené se mi už vejít nebudou. Oblečení bych ráda umístila do vestavěné skříně nebo do skříně se zrcadlem. Uvidím, jak moc mi zbude místa. 
Další uskladnění
Vzhledem k tomu, že mám ráda, když mám vše po ruce, ale přeplněné police by nevypadaly extra hezky a zmenšovaly by prostor, zvykla jsem si vše ukládat do proutěných košíků, které pak zasunuji do polic. Je to dost praktické a vypadá to velmi dobře. Dále mám spoustu knih a časopisů, ale na ty místo vždy najdu. 
Vše z koláží je značky IKEA.


Je toho na mě teď strašně moc, ale musím brát vše hlavně pozitivně. O prázdninách pro mě začne nová etapa mého života. Snad Vás brzy budu moct pozvat na návštěvu. Buď na fotkách, ve videu a nebo osobně. :)

Samozřejmě uvítám a ocením veškeré Vaše tipy na obchody, diy, nábytek a Vaše vlastní vychytávky do bytu.


55 komentářů:

  1. Jůj to je krása! Ta Mariana je skvělá ale ty samozřejmě taky. Píšeš že jsi v módě nezajímaváá a mě přitom hodně bavíš! ,-) Jsem zvědavá jak to bude vypadat v reálu. Tak hodně štěstí Miunko! :-)
    Alička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní29.04.12 0:41

      A KAMPAK SE VLASTNĚ STĚHUJEŠ? VĚTŠINOU SICE SOUKROMÉ ZÁLEŽITOSTI NA BLOGU NEUVEŘEJŇUJEŠ, ALE ZASE KDYŽ SE O TOM STĚHOVÁNÍ TAKHLE ROZEPÍŠEŠ, JE LOGICKÉ, ŽE SE TĚ NA TO OSTATNÍ BUDOU PTÁT...
      A.

      Vymazat
  2. Taky se budu akorát stěhovat, takže se nesmírně těším, z malého pokojíčku o necelých třinácti metrech čtverečních do 6x většího pokoje s vlastní šatnou, studovnou a koupelnou. Ááách :)

    Já se nechávám inspirovat z časopisů typu Pěkné bydlení, Moderní byt atd. (prostě tyhle věci z trafiky), z internetových stránek mám pak ráda http://www.designattractor.com/. Tuhle inspiraci si vystříhávám a tisknu, pak to všechno dávám našim bytovým architektům, kteří vytváří návrhy a já už pak jen nadšeně vybírám :)
    Jinak máš na to dobrý vkus, věřím, že to bude nádherné bydlení! :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja se snad taky budu po prazninach stehovat, uz se nemuzu dockat! a tvuj styl se mi moc libi :)

    http://ivetsperspective.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Napsala jsi to bezvadne. Mohla bys pracovat stejne jako Marianna, ale myslim, ze by ti schazela ta kosmetika ve ktere jsi jednoduse super! =) Doufam, ze ti vsecko vyjde podle snu, a ze hlavne neprestanes psat kissbook, protoze ho doslova a do pismene miluju! =) =* Jo a jednou bych rada videla jak si schovavas kosmetiku pro inspiraci =)

    OdpovědětVymazat
  5. já řeším něco podobného...s kamarádkou jdeme na vejšku do Prahy a hledáme nějaký podnájem, takže už se těším i netěším na to stěhování a zařizování nového =), takže rady a vychytávky bych taky uvítala =)...Marianny blog sleduji taky už dýl a ten článek jsem u ní taky viděla a moc se mi líbí jak to má zařízené...za něco podobného bych se ani trochu nezlobila =D

    OdpovědětVymazat
  6. taky ted rešííím :) a máš to dobře vkusně namyšlené, podle mě .

    OdpovědětVymazat
  7. takový typ článku se mi moc líbí, určitě si to zařídíš podle svého. Mám podobný vkus jako ty(ale já si to tedka zařizovat ani stěhovat nebudu:D) ale asi bych šla do barev, a né bílé stěny:)

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě to zvládneš, přeju hodně štěstí se zařizováním :) ;) Já jsem si před rokem zařizovala nový pokoj, prohodili jsme si s rodičema pokoje, takže se měnilo vše úplně od základu. Podlaha, stěny, nábytek, vše :) Všechno jsem si vybrala a navrhla sama a jsem na můj pokoj velice pyšná :) kombinaci barev jsem zvolila: bílou, červenou a černou :) Je fajn když si to zařídíš sama, určitě se těším na článek o Tvém novém domově ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Vybrala sis moc krásné věci!:-) Ať se ti v novém domově líbí:-)

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Jinak, zapomněla jsem hodit link na tuhle stránku ;) http://mylovelyhome-reny.blogspot.com/ určitě tam najdeš inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  11. Také teď řeším podobnou situaci :) Budu se stěhovat k příteli, respektive stále hledáme vhodný byt.. Budeme vše také nakupovat v Ikea. Jinak mám asi podobný styl v zařizování, jako ty.. Inspirace se dá také nají na Mimibazar.cz v sekci bydlení (neříkám, že každá ukázka je skvělá, ale hodně odtud čerpám inspirace).
    Tak ať hezky zařídíš :) Na svém blogu se také pochlubím, až budu bydlet.. Ale bohužel, ještě nemáme byteček :ó(

    OdpovědětVymazat
  12. tak mariana je úžasná,byt má nádherný. já shodou okolností řeším stejnou věc. před měsícem jsem se přestěhovala do Prahy a taky si zařizuju pokoj.Styl mám podobný, takže tvoje inspirace se mi hodí :)těším se na fotky až se zabydlíš

    OdpovědětVymazat
  13. byt Marianny se mi taky moc líbí, ten skandinávský vkus je podle mě prostě top :) Bílé stěny i nábytek, podlaha ideálně z nabílo natřených prken...já mám hlavně neskutečná kvanta knih a plakátů, takže se nebojím, že by to působilo příliš studeně a sterilně :) navíc se učím finsky, takže mám při čtení svých několika oblíbených finských blogerek aspoň pocit, že pro sebe i tak maličko něco dělám :)

    OdpovědětVymazat
  14. Zarizoveni noveho bydleni je vzdycky skvele a ty mas dobry vkus, takze se tesim, az z toho budou nejake fotky nebo video :) Budes bydlet s pritelem?

    OdpovědětVymazat
  15. tapeta je výborný nápad a decentní doplňky, ikdyž červené, všemu dodají šmrnc, určitě se ti to zadaří a nezapomen nás informovat! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten lustr je úžasný, jednou si ho koupím, k němu zelený koberec a budu na něm ležet a uprostřed zimy si představovat jaro :D S kým budeš bydlet?

    OdpovědětVymazat
  17. Takýto dizajn bytov sa mi veľmi páči, pôsobí to tak príjemne a upokojujúco :) , ale najviac sa mi páči ten luster!

    OdpovědětVymazat
  18. Řešíme teď s přítelem to samé. Nebo se chystáme řešit, jakmile dokončím poslední zkoušku, protože se tím teď nechci rozptylovat a odvádět myšlenky od učení, protože to dělám i bez toho :-)) Tvůj styl se mi líbí. My plánujem něco v "urban style" protože přítel je minimalista a městský styl je to, co k němu sedí, takže bude převládat nejspíš šedá ve všech možných odstínech + si chci prosadit jednu výraznou barvu já :-))

    OdpovědětVymazat
  19. Já plánuju cestu do Tesca abych se mrkla na nějaký jejich F&F home věci. Jinak mi je tenhle styl taky blízký a velice se těším až si budu zařizovat byt pro sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  20. tu zidli mam taky, akorat v jiny barve :DD libi se mi kombinace bile a cervene :)

    http://t-onlineshop.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  21. Tak hlavně ať to zvládneš a ať se ti tam dobře bydlí ! :))

    OdpovědětVymazat
  22. rozhodně se těším, až nám ukážeš své nové bydlení :)

    OdpovědětVymazat
  23. přeju hodně štěstí, zajímavý nápad s tou červenou barvou:)) taky se mi líbí:)

    OdpovědětVymazat
  24. Marianna má veľmi krásny byt. Môžem sa spýtať, či budeš bývať sama alebo s rodinou, či priateľom?

    OdpovědětVymazat
  25. aj ja sa chystám na prerábanie izby a tiež sa mi páči Marianin štýl. Dúfam, že nám ju potom odfotíš celú.

    OdpovědětVymazat
  26. Jeeeej, konecne niekto, kto ma tiez rad Mariannu! :-D Myslela som, ze ju "u nas" nikto nepozna :-). Cez leto idem na par mesiacov do Helsink, tak sa velmi tesim, az navstivim par miest a kaviarni/obchodov, ktore na blogu spominala! :-D Dokonca budem mat podnajom v tej iste stvrti, ako byva ona, cize je dost mozne, ze budem mat aspon rozlohovo rovnaky byt (nehnevala by som sa, kebyze aj podobne zariadeny :D)...:D

    VeVe
    imperfectwonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Vyzerá to super, vymyslela si to veľmi dobre :) Prajem ti aby si našla všetko čo potrebuješ :)

    OdpovědětVymazat
  28. ummm, plány vypadají naprosto úžasně, hrozně hezky se mi to četlo a snilo, jak to asi bude vypadat. Líbí se mi, jak to chceš všechno hezky jednoduché, ale útulné. A s M. souhlasím - není věc, co by se mi u ní nelíbila (ať už mluvím o čemkoliv - móda, domov, styl líčení a její vlasy...) :))

    Určitě doufám, že průběžne napíšeš jak to pokračuje (snad úspěšně) a už teď se nemůžu dočkat až nám ukážeš svůj nový byteček! :)

    Můžu se jenom zeptat - stěhuješ se daleko od rodičů? A bude to větší změna - z domu do bytu nebo z bytu do bytu? :))

    OdpovědětVymazat
  29. jeee to ti závidím, strašně ráda bych si taky zařídila nový pokoj podle svého :)

    OdpovědětVymazat
  30. Taky si pomalu vybírám nový pokoj. Jediné v čem mám zatím jasno je to, že chci aby byl pokoj světlý :D Taky mám problém s uložením kosmetiky. Hodila by se mi toaletka ale nevím kam ji nacpat :D Marianny byt se mi taky moc líbí! Ona má úžasný styl :)

    OdpovědětVymazat
  31. Mariannu poznám je užasná ! som zvedavá potom teda na tvoje nový bývanie :)

    OdpovědětVymazat
  32. ani nevíš, jak moc ti závidím vlastní bydlení :) je s tím sice spoustu starostí, ale konečný výsledek je vždycky sladkou tečkou za vším tím zařizováním. zrovna před několika týdny jsem pomáhala mé kamarádce se zařizováním jejího nového bytu, takže jsem si to také užila :) těším se na fotoreport nového bytečku. musím souhlasit, že Marianna je úžasně inspirativní.

    OdpovědětVymazat
  33. Děkuji Vám za strašně super komentáře (hlavně za tipy na inspiraci!). :* S kým, kdy přesně, kam a tak podobně, bych si nechala pro sebe. Až bude vhodný čas, určitě dám vědět!.) Jsem moc ráda, že se Vám mé nápady líbí.

    OdpovědětVymazat
  34. Byt Mariannan je můj sen! Má to opravdu nádherné ... přesně můj vkus! ;)
    http://angellovely-things.blogspot.com 
    (probíhá GIVEAWAY8)

    OdpovědětVymazat
  35. Budeš to mít určitě moc krásný! Mio,přes tu pohovku si vážně kup nějaký přehoz,ted není moc hezká ale s přehozem bude perfektní :)) židli bych nechala,bude to super oživení světlého bytu :)

    OdpovědětVymazat
  36. Máš to krásně namyšlené, už se těším na výsledek! :-)

    OdpovědětVymazat
  37. ahojky neudělala by jsi jak skladuješ kosmetiku a pár triků a inspiraci k tomu myslím kosmetiku tělovou vlasovou a pleťovou pak jak skladuješ dekorativku a ještě jak skladuješ laky na nehty :))vím je to obsáhlý požadavek ale tak mohla by sji to zkusit děkuji předem .))

    OdpovědětVymazat
  38. Miuš? Máš řidičák (nebo plánuješ v nejbližší době?)? :))

    OdpovědětVymazat
  39. Mě se ta pohovka hodně líbí :) jinak doufám, že nám pak ukážeš výsledek :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj,zbožňuju tvůj blog a proto jsem tě nominovala na Versatile Blogger Award :)

    OdpovědětVymazat
  41. I když jsem ještě mladá na to, abych bydlela sama, tak si už teď plánuji, jak bych si chtěla zařídit byt. Taky vždycky hltám fotky Mariannaního (? :D) bytu/domu je Úžasnej (ano s velkým Ú :P)
    Jinak, ten lustr z poslední koláže máme doma, jaká náhodička :D

    OdpovědětVymazat
  42. Prosimtě, taková hloupá otázka. Jak se přesně podle Ikea jmenuje ten věšák/štendr. Když zadám do vyhledávání věšák, vyjede mi jeden za 2,5tisíce a je moc dlouhý, ale ten, co jsi použila tady se mi moc líbí. Poraď prosím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se tam byla kouknout a na netu asi nemají opravdu všecko, všecičko.
      Ale ten tvůj vybraný stojan je docela vratký.

      Vymazat
  43. Jsem zvědavá na výsledek :-)

    http://marketa-malakova.blogspot.com/2012/04/giveaway-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  44. Budeš to tam mít krásný ,pak určitě ukaž fotky:))

    OdpovědětVymazat
  45. Mariannu mám taktéž ráda, patří mezi mé oblíbené blogerky a když sem viděla její byt poprvé, tak od tý doby, bych ho chtěla mít taky takový.:) Líbí se mi i tvůj styl, jsem zvědavá jak tvůj byt bude vypadat nakonec vcelku.:)

    OdpovědětVymazat
  46. Já jsem minule spočítala, že se průměrně za svůj život stěhuji každé dva roky!!! Sama jsem tomu nemohla uvěřit:-) Takže se pokaždé zařizuji hlavně prakticky. Vždy si něco vymyslím, nakonec ale stejně záleží na konkrétním bytě, takže to většinou dopadne úplně jinak... Ale jako většina moderních Čechů i já blahořečím IKEA, vždy se však snažím o 100 6, aby můj byt jako z jejich katalogu nevypadal :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  47. To květinová světlo je z papíru... Taky se mi líbilo, ale bála jsem se, že by se rozbilo. Jinak taky hledám nábytek v ikea, kde je levný, hezký a jednoduchý.

    OdpovědětVymazat
  48. Vidím, že máš také ráda čistě bílé věci :) Já si také právě zařizuji svůj pokoj do těchto barev, knihovna, stůl, atd :))) tak ať se daří při "kombinování" :)

    OdpovědětVymazat
  49. JSME TVÉ NOVÉ FANYNKY MÁŠ TO TU NEJVÍC LÍBEZNÉÉ!!
    Na našem blogu právě probíhá v pořadí druhá GIVEAWAY! Budeme moc rády, když se zůčastníš! :-) http://handbagforladies.blogspot.com/2012/05/g-i-v-e-w-y-2.html

    OdpovědětVymazat
  50. Také řeším podobný problém, ale jen s pokojem. :)
    A jak se tak koukám máš podobný styl jako já! Přeji hodně štěstí při zařizování. (:

    OdpovědětVymazat
  51. Máš skvělý vkus, všechno je přesně takové, jaké bych to chtěla mít ve svém budoucím bytě nebo domečku. Hlavně co se týče červené barvy v interiéru =)

    OdpovědětVymazat
  52. vypadá to krásně !! :) já pro změnu červenou miluju !

    http://models-word.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  53. Hlavně hodně váziček a rámečků a jiných pracholapačů děvčata. Není nad to si zaplácat byt hromadou dreků, aby měla pak děcka co rozbíjet. Pokud tedy nebudou v kleci hned vedle psa toho plemene, co bude zrovna děsně in. :P

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡