Laky na nehty a péče o ruce

Snad nejčastěji si přejete, abych ukázala svou sbírku laků na nehty a napsala článek o mé péči o nehty a ruce celkově. Musím se přiznat, že i přesto, že mám těchto ,,blbůstek" opravdu dost, nijak extra o ruce a nehty nepečuji. Nehty si lakuji dvakrát týdně, piluji je, zbavuji se přerostlé kůžičky a mažu si ruce jednou až dvakrát denně. To je asi vše - nic speciálního. :) V článku jsem použila některá témata a otázky z tagu (který najdete snad na každém beauty blogu), ve kterém jsem byla několikrát označena, abych se zapojila, tak snad se Vám článek bude líbit. 

Kolik mám laků na nehty? Mám jich asi 115. Myslím si, že je to naprosto zbytečné a nestačím je vypotřebovat, než vyschnou. Ale určitě to znáte - nějak se to za ten čas nahromadí a i přesto, že se zbavíte těch vyschlých, přibudou další a další, ani nevíte jak. :DD Vyzkoušela jsem snad už všechny barvy, a tak alespoň vím, že se necítím dobře v jakýchkoliv modrých a tmavě zelených barvách, naopak nejraději mám béžové, růžové a fialové. Klasické červené nikdy nezklamou a na třpytkách naprosto ulítávám i přesto, že nesnáším jejich zdlouhavé odlakovávání. 
+ Vlastním ještě nějaké ozdůbky, které tedy moc nepoužívám, protože na to nemám moc čas. Můj poslední úlovek jsou leopardí samolepky na které se tedy moc těším. :) Dále na fotce můžete najít různé pilníky, zmizíky, atd.
Jakou nejčastěji používám péči? Tady je odpověď na pohled zřejmá. Nejraději mám Essence péči. Je spolehlivá a za super cenu.
Jakou značku barevných laků mám nejraději? Jednoznačně laky od Catrice. Mají skvělý kartáček, rychle schnou, výborně kryjí, jsou k dostání v nádherných barvách a za jeden lak dáte asi 65 kč, což Vás rozhodně nezruinuje. (Pozn. A mám ráda i laky z H&M - takové ty limitky. Jsou většinou v dost originálních barvách.)
Jaký je můj nejoblíbenější lak (odstín)? 
  • Gabriella Salvete - 141 Vtipné je, že mi tento lak koupil táta. :DD Je to můj nejoblíbenější lak a každý se mě ptá, odkud ho mám a co je to za odstín. Je růžovo-fialový a obsahuje droboučké zlaté třpytky. Je krásný, dlouho vydrží a pěkně se lakuje. 

Všem bych ještě jednou (a budu se určitě ještě několikrát opakovat i v budoucnu) chtěla moc doporučit zpevňující top coat od Essence - Studio nails better than gel nails top sealer. Je to nejlepší průhledný nadlak, který jsem kdy vyzkoušela. Nehty viditelně zpevní, posilní a vypadají hrozně pěkně - skoro jako gelové. 
Jaký lak mám aktuálně na nehtech? 
  • Lasting colour up to 7 days - Miss sporty - 370 Je hezký. Koupila jsem si ho nedávno asi za 29 kč. Nic extra jsem nečekala, ale moc se mi líbí. Je růžovo-oranžový a připomíná mi jaro a zmrzlinu. :DD

Dostala jsi někdy lak na nehty jako dárek? Několikrát! :) Naposledy tuhle krásnou nude trojku z nové  kolekce od Essence: 05 toffee to go, 02 iced strawberry cream a 07 caffé olé. Miluji tělové odstíny. Nehty vypadají čistě, upraveně a elegantně. tyto barvy se hodí ke všemu. Určitě se na ně v drogerii podívejte. Kolekci laků v tělových barvách má jak Essence, tak i Catrice.
Odlakovač mám nejraději opět od Essence. Má bělící schopnost, odlakovává celkem rychle a jak vidíte (podle seškrábáného obalu) vydrží poměrně dlouho. Je fialový, pokud byste ho hledali v drogerii (nevím, zda je barva na fotce dost dobře vidět).
 Jaké krémy na ruce a nehty používám?
Musím se přiznat, že tedy nerozlišuji, jestli je krém na nehty nebo na ruce. Předpokládám, že krém určený na ruce bude hydratovat i kůžičku kolem nehtů. První trojku (zleva) nosím po kabelkách a poslední dva mám doma vždy po ruce.
  • 24hod ochranný balzám na ruce - maliny a čokoládová sušenka - Essence
  • Shea butter hand cream -  L'Occitane
  • Omlazující krém na ruce a nehty - Dermacol
  • Krém na ruce s včelím voskem a glycerinem - Cien - Lidl (ÚŽASNÝ!)
  • Krém na ruce Aquaton Karlovy Vary - Ryor

+ Jednou měsíčně si namažu ruce krémem a nasadím si rukavice na noc. Je to skvělá vychytávka, díky níž budete ručky hebounký jako miminko. Bohužel je nejspíš Essence vyřazuje z prodeje, a tak je teď všude můžete sehnat za pouhých 29kč (takže jsem si musela koupit ještě jedny do zásoby :DD). 

Pokud máte nějaké další otázky k tématu, ráda na ně odpovím v komentářích pod článkem nebo na mém formspringu.

65 komentářů:

  1. Týýjo ! :O
    Koukám,
    to je pěkná sbírka ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že u nás stojan s péčí o nehty od Essence vůbec nemáme :( Hned bych se po ní vrhla ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek. Máš fakt velkou sbírku laků, já jich mám o dost méně.

    U mě na bloguu probíhá GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. wow!! vyčerpávající článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Takových laků :D Podle mě to je zbytčný mít jich tolik :D Máš i nějaké zkušenosti s lakama od OPI třeba ?:)

    OdpovědětVymazat
  6. fúha, nevedela by som čo robiť s toľkými lakmi :)
    super článok inak :)

    OdpovědětVymazat
  7. vsimla som si, ze tam mas 3 krat base sealer, je dobry? top coat uz mam, a je dokonaly, tak mozno by som pridala aj bazu :) vejs

    OdpovědětVymazat
  8. zrovna mám na nehtech stejný lak :) kupovala jsem si ho už asi před rokem, ale je krásnej :) strašně mi připomíná jaro a až budu trochu opálená, tak bude ještě hezčí. Jinak ten nadlak od essence mám, ale vůbec s ním nejsem spokojená :( krásně se lakuje, hned zaschne, nehty jsou pevné, krásně se lesknou.. ale hned druhý den, nebo ještě ten den večer se mi začne celý lak loupat. Z celého nehtu se odloupne jeden velký kus. A tak sem si koupila i ten podlak, ale nepomohlo to :/
    Teď mám od essence ten druhý pro vzhled gelových nehtů, ne ten z černé řady. A ten se mi neloupe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me se tohle same stava diky PODLAKU. Ze se mi sloupne lak z celeho nehtu. Kdyz dam jen barevny lak a tenhle cerny nadlak, vydrzi mi treba Mini Colorama od Maybelline 6 dní neporušená!!!

      Vymazat
  9. No, a já si se svou sbírkou asi 30 kusů laků myslela, že jsem blázen :D :)

    OdpovědětVymazat
  10. wow, ta tvoje sbírka mě teda dostala! laky od Catrice jsem ještě nezkoušela, tak díky za tip, už se těším :) a lak z řady nude glam od essence jsem si koupila nedávno a nemůžu si ho vynachválit!

    Fashion&Chocolate - handbag/ring/Lush GIVEAWAY

    Elle ღ

    OdpovědětVymazat
  11. Odkedy sa začala táto reťazovka, dúfala som, že urobíš aj ty post :) Veľmi sa mi páči tvoja zbierka a inšpirovala si ma tými rukavičkami :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pání, ty jich teda máš:) A ta kolekce nude laků vypadá fakt suprově, v pátek se po nich podívám.

    OdpovědětVymazat
  13. Taková kupa laků na jednom místě není snad ani v drogerce :D
    Catrice laky-každej o nich píše, ale já je ještě nikde neviděla a přes net si je objednávat nechci kvůli poštovnýmu.

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělý článek =) Taková sbírka laků, na to tady nemám =D

    OdpovědětVymazat
  15. Pěkná sbírka. :D Já jich mám kolem dvaceti a to mi přijde, že je snad nemůžu nikdy vypotřebovat. Ale 115? :D tyjo.
    Ten krém an ruce L'Occitane vypadá moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  16. hmm ty rukavice by se mi hodily:))
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  17. od kud máš ten krém na ruce od essence maliny a čokoládové sušenky? mnam mnam! to chci! :D

    OdpovědětVymazat
  18. Super sbírka:)Taky znám ten pocit,jak se mi plno laků válí doma a pořád nakupuju nové :D
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to je teda sbírka , páni :O
    Já vlastním jen pár laků a stejně se lakuji jen asi s 5 :D

    OdpovědětVymazat
  20. Jak dlouho ti laky od essence vydrží po nalakování? Já mám životnost 1 - 4 hodiny.

    bgstyle.cz

    OdpovědětVymazat
  21. mám rada tvoje články....také tie ako tento, jasný, výstižný, dobre sa čítajúci :)

    ps: inak tie leopardie samolepky som si dnes kúpila tiež :D

    www.lerosep.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. páni :D pořádná sbírka

    OdpovědětVymazat
  23. tento clanok som zhltla ako malinu! super!:))
    ty mas ale zbierku!!! ach tie glitre tie zaavidim!:)

    OdpovědětVymazat
  24. stíháš to vůbec používat? na každý den v roce jiný lak :)))

    OdpovědětVymazat
  25. wow!!!
    já se vždycky půl hodiny rozmýšlím, jestli si ten lak mám koupit nebo ne,jestli se mi ta barva k něčemu vůbec hodí ale jak vidím, tak to příliš řeším :D
    Příště až se mi bude nějaká barvička líbit, prostě beru!!!
    Jsi mou inspirací!
    http://katymuse.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  26. Pani, drsna sbirka a ja myslela, ze jich mam presprilis:D Ale uplne te chapu, lakum se spatne odolava, zvlast kdyz nejsou nijak financne nakladne:))

    OdpovědětVymazat
  27. Wow!! Tak to je opravdu něco!! Lakům taky podléhám ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Krásná sbírka. Já mám nejraději také nude laky, ten Iced Strawberry Cream si asi pořídím. Vypadá moc pěkně. :)

    OdpovědětVymazat
  29. to je absolutně neuvěřitelná sbírka! ale co na tom, laků není nikdy dost, zvlášť těžko zanechat v obchodě kousek jen za pár kaček, co kdyby, že... :D mimo to, díky za inspiraci nové nude kolekce, nude laky miluju! :)
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  30. no taky slušná sbírka!! :) já laky na nehty miluju! dokonce jsem měla období, že jsem si jednu dobu musela koupit týdně alespoň jeden nový lak jinak jsme byla "nervózní" hahaha :D:D:D

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Fajný článek Mio! Přiznám se, že ačkoli mě podobné články hodně baví, tak moje sbírka laků by mi nevyšla ani na nalakování každého nehtu jinou barvou. Paradox, no :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Fííha, pěkná sbírka :) A to jsem si myslela, že se svými skoro 40 laky toho mám hodně :) Ale jsem ráda, ptž si můžu tedy vesele kupovat dál. Mohla bych se zeptat v čem tolik laků skladuješ?
    Souhlasím s tebou, že Essence je bezkonkurenční co se týče péče. Ale i jejich normální laky jsou super, mají super výdrž (ikdyž mě vydrží na nehtech dlouho skoro každý lak a také barvě laku jak jsem zpozorovala) a velkou škálu barev. Dál mám ráda laky od NYC (ty dlouhotrvající) a musím souhlasit, že od Catrice neskutečně rychle schnou :)

    Musím si už konečně pořídit ten zázračný vrchní lak od Essence (v té černé lahvičce), všichni o něm básní.

    OdpovědětVymazat
  33. Presne ten istý lak Miss Sporty 370 som si kupila aj ja, ked som naposledy mala potrebu ist do DMky a nakupit veci ktore nepotrebujem :D Mne sa velmi paci, mohol by este vonat ako jahody a bol by perfektny :) Mas super zbierku lakov, ja mam okolo 20 lakov a to som si ista, ze k polovici sa uz nevratim :D

    http://katie-wonderfulworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  34. teeda tomu se říká sbírka:) máš toho více než je jich v jedné drogerii:))
    fashrainbow.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  35. Tak to je MEGA sbírka... A prý s rukama nic neděláš:-))
    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  36. krasna zbierka :) inak, neviem, ci si pocula o riedici laku na nechty? staci par kvapiek naliat do zhustnuteho laku a je ako novy ;) kaja

    OdpovědětVymazat
  37. Perfektní článek, myslím, že s počtem laků jsem na tom podobně :D a na tento TAG se taky chystám :). Jinak, že uhodnu od koho jsi dostala tu nude trojku ;) :D!?

    OdpovědětVymazat
  38. Ty máš teda sbírku otevři si manikuru salon :D

    OdpovědětVymazat
  39. Ten Nude Glam od Essence mám momentálně na nehtech a je boží.. :) a koukám, že jsi taky velkou fanynkou Essence.. :) v lacích na nehtech jsou bezkonkurenční (cena, kvalita, barvy..) a stejně tak Catrice..! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ty máš teda pořádnou sbírku!:-) Ten krém z L Occitane je super, kupuju si ho pravidelně a jsem s ním moc spokojená!:-)

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  41. K rukavicím: vyřadili je, ale zařadili nové :D které jsou podle mě úplně stejný, ale co už :D a já si ruce krémuji do rukavic obden :D ale jinak si vlastně ruce vůbec nemažu, tak to takhle vynahrazuji

    OdpovědětVymazat
  42. Super článek Miuš, jen bych se tě ráda zeptala jestli jsou ty tři nové nude laky od essence syté anebo průhledné - spíše vhodné pro francouzskou manikůru? Sháním nějaký sytý pleťový lak z drogerie, jeden jiný od essence už mám, ale ten je právě spíš na tak na tu francii - ani při třech vrstvách nevypadá moc hezky a dost pruhovatí... Kdyžtak díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  43. Pěkná sbírka :)


    http://zuzizuzana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj Mio, super článek. Chtěla bys se Tě zeptat, co používáš na odstranění té kůžičky? neustále s tím bojuju :-) díky moc a hezký slunečný den :-)

    OdpovědětVymazat
  45. Skvělý článek!:) laky máš krásné!:) Mio ten krycí lak mám a je opravdu skvělej!

    Anonymní mrkni do blogu http://labradoora.blogspot.com/
    má tam skvělé tipy a rady na nehty:) s kůžičkama jsem bojovala a nevěděla jak na to a koupila jsem si odstraňovač kůžiček http://www.expa-nails.cz/cz/nastroje-a-pomucky-ostatni/serezavace-kuzicek mám ho z DM za 29Kč:)

    OdpovědětVymazat
  46. Teda, ty těch laků máš :D.

    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  47. To je teda poriadna zbierka!!!

    http://petush-book.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  48. Páááni, to je sbírka!! Já jich mám asi 20 a už to mi přijde moc, vůbec je nestíhám používat! :)
    Ela - Me In Many Ways

    OdpovědětVymazat
  49. tie rukavice musia byť super,rada by som ich niekedy vyskúšala ale nevidela som ich nikde
    a pečiatkovací set od essence ti závidím,ja ho nemôžem nikde zohnať

    OdpovědětVymazat
  50. ten salvette lak mám taky! lakuju se s ním akorát na vánoce ale :D

    OdpovědětVymazat
  51. WOW, to je teda sbírka!! Já jich mám asi 25 a nestíhám je používat :D. Ten tmavě fialový ENAMEL od Gabriella Salvete mám taky :).

    OdpovědětVymazat
  52. eldysvet.blog.cz11.05.13 8:08

    hezkypěkně ! taková zbírka !já jí mám sotva 20 :D a to už přítel nadává že jich mam až moc až uvidí toto rychle zmení nazor :D :) p.s. hezký blog! :)

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní28.11.13 4:25

    Skvělá inspirace, já se inspiruji i zde: http://www.rajnehtu.cz/

    OdpovědětVymazat
  54. Ty rukavice má podobné i oriflame a má i kosmetické ponožky.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡