Jak by měla vypadat základní výbava kosmetických štětců?

Můžete vlastnit tu nejkvalitnější kosmetiku, co existuje, avšak bez dobré základní výbavy štětců, Vám i ta nejdražší kosmetika bude k ničemu. Jak aplikace a výdrž, tak i konečný výsledek se bude svou kvalitou diametrálně lišit, pokud make-up nanesete prsty nebo starým vypelichaným štětcem, a nebo si pořídíte pár kvalitních nejdůležitějších štětců. Takové štětce ani nemusí být nijak zvlášť drahé. O skladování štětců už jsem psala dříve v tomto článku. Odhaduji, že polovina z Vás vlastní stejně nebo i více štětců jak já, a druhá polovina používá stěží dva. Tento článek tedy věnuji hlavně té druhé polovině mých čtenářů. - Doporučím Vám několik mých oblíbených a cenově dostupných štětců, které seženete v drogeriích, nebo objednáte na českém eshopu. Třeba se Vám mé tipy budou hodit. 
  • štětec na make-up (foundation brush)

Pravidelní čtenáři Kissbooku si možná vzpomenou, že jsem dříve používala klasický štětec na make-up od Max Factor. Rozhodně jsem ho nevyhodila, nicméně teď už ho využívám jen tehdy, když potřebuji vysoké krytí. Momentálně jsem se zamilovala do Stipple štětce, volně přeloženo jako tečkovací nebo ďubkovací", tedy vklepávací. Skladá se z dvou druhů vláken. Měl by být extra jemný. Je vhodný na nanášení podkladových bází, všech druhů make-upů, dokonce i pudrů a tvářenek. Jeho využití je obrovské. Já ho používám nejčastěji na make-up nebo tónovací krém a to tak, že ho jemně vklepávám na pleť. 

Dostupný stipple brush seženete u E.l.f. tady za nějakých 95 Kč. Sice by měl být stipple ještě o něco chlupatější, ale i tak jsem s ním spokojená. V budoucnu si chci pořídit Duo fibre brush č.187 od MAC, ale ten je bohužel více než desetinásobně dražší.
  • štětec na pudr (powder brush)

U štětce na pudr je důležité, aby byl jemný a chlupatý. měl by být také zastřižený do oblého tvaru, aby se s ním dobře pracovalo. Všechny tyto podmínky splňují tyto dva štětce, takže si stačí jen vybrat ten, který se Vám bude více líbit (ten od Catrice má o něco více štětin).
Essence (80 Kč) nebo Catrice (119 Kč) 

  • štětec na tvářenku, bronzer a rozjasňovač (blush brush)

Měl by být dobrý na růž a rozjasňovací pudr, ale i na kontury pomocí bronzeru. Jeho konec musí být sešikmený. 

Štětec na tvář od Essence je za 75 Kč a má krásné jemné štětiny. Štětec z Rossmanu značky For your Beauty stojí cca nějakých 50 Kč, ale jeho chlupy už jsou o dost hrubší a rychle se poničí, proto bych doporučila spíše ten od Essence.

  • malý štětec na oční stíny

Štěteček na oční stíny je novinkou a stojí 40 Kč a myslím, že i za stejnou cenu pořídíte v Rossmannu podobný štětec For your Beauty. S oběma jsem spokojená.


  • štětec na roztírání očních stínů (blending/fluffy/smokey eyes brush)
Štěteček smokey eyes od Essence pořídíte za 40 Kč a budete z něj nadšeni. Je vážně skvělý. Sice se mi moc nelíbí, že je fialový, ale Essence to odpouštím, protože se s ním krásně pracuje. Oční stíny pěkně rozetřete do ztracena a dá se s ním vytvořit hezké kouřové líčení. Blending eye brush od E.l.f. je z minerální řady. Začala jsem ho využívat až nedávno. Pochází z této sady. Je opravdu skvělý! Jediné, co mi na něm vadí, že má malou rukojeť, právě pro to, že je ze sady. V klasické velikosti si ho můžete objednat tady za 107 Kč. 

  • štětec na oční linky
Essence štěteček na gelové oční linky (40 Kč) a Catrice štěteček na gelové oční linky (65 Kč). Ten první od Essence je klasický zkosený. Mně se s ní pracuje velmi dobře. Není mu co vytknout. Štetec od Catrice je oboustranný, což má plus i mínus. Plus je, že obě strany na vytváření linek skvěle využijete, ale mínus má za to, že se špatně skladuje, pokud máte štětce jako já zapíchlé v kuličkách/kamínkách v dóze. 

+ Mé další tipy na kvalitní a užitečné štětce za příznivou cenu..
  • štětec kabuki
Kabuki je štětec má široké využití. Můžete s ním nanášet pudry, minerální make-upy, bronzery, rozjasňovače i tvářenky. Je na Vás, na co Vám kabuki bude nejlépe vyhovovat. Pokud jste šikovné a věčně pospícháte, ideálně zastoupí štětec na pudr i štětec na tvářenku. Já mám kabuki štětce moc ráda a využívám je hlavně na cesty a do kabelky. Mám různé mini a velké verze. Skvělý střední kabuki štětec seženete levně v parfumerii Douglas asi za 60 Kč a profesionální kabuki si objednejte tady od E.l.f. Stojí necelých 120 Kč a je antibakteriální, velký a krásně jemný.


  • štětec na korektor
Dříve byl pro mě štětec na korektor zbytečností, ale teď už je naprostou nutností. Tento od E.l.f. pochází z eko sady  4 štětců z řady Minerals. Tento štěteček je jemný, a proto pěkně kryje. Za 107 Kč ho zde seženete i plné velikosti. Pokud máte nějaký svůj oblíbený štětec na korektor, určitě mi to napište do komentářů. Moc ráda se inspiruji. 
  • cestovní mini sada
Na to, že jsou tyto štětce určeny k cestovaní - tedy náhradní štětce, jsou překvapivě velmi dobré. Například hned první štětec, který je určený na rtěnku je skvělý na zvýraznění obočí a používám ho skoro každý den. :DD Dále mám moc ráda zkosený štětec na tvářenku, který používám na zvýraznění kontur pomocí bronzeru. Součástí této sady je i zrcátko, což je velmi praktické. Tato krásná sada stojí 299 Kč a zakoupíte jí třeba tady na eshopu Dermacolu. 

Máte už svou šestku štětců? 

Všechny štětce, které jsem zmínila (až na For your Beauty, které jsou spíše průměrné) jsou velice kvalitní a mohly by stát i více než dvojnásobek jejich ceny. Článek není nijak sponzorovaný. Štětce jsem si koupila sama a doporučuji je jen na základě svých vlastních zkušeností. Fotografie jednotlivých štětců jsou též mé.

86 komentářů:

  1. Moc pěkný článek, nechám se inspirovat a asi nejaky stetec koupim :-), jak dlouho ti trva nanest makeup stetcem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se Stipplem zhruba 3 minuty, maximálně 5. :) A děkuji!

      Vymazat
    2. štětcem je to rychle a dobře rozetřené ještě rychleji než prstem

      Vymazat
  2. Tak jsem zjistila, že základní výbavu už mám :) Akorát když se líčím, tak mi chybí víc štětců na oční stíny, potřebovala bych určitě ještě pencil brush a smudge brush. Naopak třeba z toho štětce na pudr od Essence jsem dost zklamaná, je strašně maličký, takže si ho beru jen do malých kabelek na cesty. Doma mám na pudr obří od Sephory, je neuvěřitelně hustý, má velmi jemné štětinky, takže je příjemný, ale problém je, že občas pelichá :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přírodní štětce občas pelichají, to je normální :)

      Vymazat
  3. Moc pěkně napsaný článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. ... tu základní šestku mám, ale třeba stíny nanáším nejraději stejně prsty :)) momentálně mám objednaný stipple, který chci používat na tónovací krém takže jsem na něj zvědavá! :))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám základní pětku, chybí mi jen štětec na linky.. :) od essence mám štěteček na smokey eyes a nevím jestli je to jen nějaký špatný kus, ale docela na oku píchá a není moc jemný :(

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek :) Co se týče štětců od Essence, konkrétně na tvářenku a linky, musím jen souhlasit, za tu cenu by se těžko hledaly lepší. A do stipple brush od ELFu jsem taky zamilovaná :) Jinak používám štětec na make-up, korektor a kabuki od Yves-Rocher a rozhodně bych je doporučila. Za celý rok co je používám z nich nevypadla ani štětinka, jenom kabuki trochu pelichá...

    OdpovědětVymazat
  7. nedávno jsem si koupila od elfu stipple, kabuki a powder brush a jsem zatím maximálně spokojená :) Teď se chci zaměřit ještě na různé štětce na oči a nějaké dobré vybrat.

    Fashion&Chocolate - handbag/ring/Lush GIVEAWAY

    Elle ღ

    OdpovědětVymazat
  8. veľmi pekný článok a tiež užitočný,teda aspoň ja som sa dozvedela niečo nové :) ten na gélové linky si musím kúpiť

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za všechny komentáře k tématu! :))

    Pro anonymní: Tvůj komentář nezveřejním, ani kdybys ho poslala stokrát, protože to není pravda a absolutně to není k tématu článku. Článek mi dal spoustu práce, proto nebudu schvalovat tak hloupé a zlé komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Pekný článok :)) Tie štetce z Essence sú asi medzi najlepšími :)

    Tess with Love


    someone-like-fashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek, pro začátečníky určitě moc užitečný :) Můj nejoblíbenější štětec je od Elfu na pudr - ten plochý. Používám ho na tekutý make-up a je na to úplně výborný, je pěkně huňatý a pracuje se mi s ním lépe než s vypelichaným stipplem :) brousím si zuby ještě štětce od Sigmy :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc fajn clanek. Ja zase nemam rada ten catrice tu stopku myslim ten stetecek spicaty. Cely se mi rozcuchal a neda se mi s nim nanaset takze asi bohate staci ten od essence. V cem prosimte upravujes fotky ze jsou tak jasne? nebo to takhle foti tvuj fotak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Picasse. :)) Foťák fotí normálně, jako každý jiný. Fotky jsou ostré, ale v Picasse je ještě ,,rozjasním".

      Vymazat
  13. Moc hezký článek děkuji moc.Mám doma sadu 6 štětců a jsem spokojená ! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Velmi podařený článek. Abych se přiznala, žádný štětec nevlastním, ale asi to brzy napravím, ať ty moje snahy o namalování se nedopadají tak katastrofálně :-).

    OdpovědětVymazat
  15. krásny článok, ja mám štetcov už dosť ale stále ma láka kupovať nové :) Stále hľadám ten správny štetec na tvárenku, zatiaľ mi žiadny úplne nevyhovoval :/

    OdpovědětVymazat
  16. super clanek :) ja pouzivam stetce z Body Shopu a jsem opravdu spokojena, koupila jsem si sadu ve sleve po vanocich jenom tak na zkousku, a jeste k tomu dokoupila blush brush, ktery sice neni zastrizeny jak by mel spravne byt, ale jeho tvar a velikost je tak akorat na tvarenku i na kontury. Stetce jsou hodne jemny a vubec nepelichaji..sama jsem prekvapena, chystam se jeste na blending brush, ale zatim pouzivam jeden hodne stary od Oriflame (ma tak 4 roky urcite), a porad mi vyhovuje..jinak stetce od Sigmy me docela zajimavy, tak si asi brzo nejaky na zkousku poridim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Do Body shopu se podívám. :)

      Vymazat
  17. Skvělý článek, já mám sadu 12ti štětců od ELFU ze základní řady, mě stačí:)

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkný článek :-) Tu malou cestovní sadu od Dermacolu mám taky, to byly takové mé začátky se štětci. Pak jsem postupně pořídila nějaké od elfu a nakonec celou sadu od Sigmy. Jen mě v článku zarazilo, že píšeš o kabuki elfím štětci jako o "velkém", mám ho moc ráda, o tom žádná, ale přijde mi právě docela maličký, skvělá věc do kabelky a na cesty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když on je to největší kabuki co mám, ale je pravda, že ty ostatní jsou vážně pidimini. :DD

      Vymazat
  19. Musím se polepšit mám jen 3 + houbičku na make-up :) hodně mě nalákala ta sada od Dermacolu. díky za super článek

    OdpovědětVymazat
  20. Kdo je chytrej, ten si koupí kosmetiku, u které rovnou štětec je a má vystaráno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové štětce u kosmetiky jsou ale bohužel většinou na nic. :/

      Vymazat
    2. presne! jeste jsem nenasla dobry stetec ktery by se dal vyuzit i normalne, max v noouzovych situacich. stava se mi to i u kosmetiky od MACu, takze ... :)))
      jinak super clanek! zitra zajdu do ouglas se kouknout na ten kabuki stetec, snad bude levny:D a doufam ze maji nejaky stetec na korektor, moc se mi nechce objednavat pres internet:D
      jinak super clanen, jako vzdy! jses jedna z mych oblibenych bloggerek <3

      Vymazat
    3. Jediný příklad, kdy mi vyhovuje štěteček už u zakoupeného výrobku, je u gelových linek od L´oreal...ten je fakt skvělý. Jo a taky si nechávám houbičkové aplikatorky, které jsou u očních stínů, protože ty se dají dobře využít na nanášení stínů "namokro" :o) Moc hezký článek Mio. Veronika

      Vymazat
  21. Anonymní25.03.12 0:45

    Pěkný článek...u mě teda zatím vedou elf štětce, ale špatné nejsou ani štětce z h&m, dají se tam pořídit kvalitní za směšný peníz - základní štětec na oční stíny jsem tam nedávno koupila už druhý za 29 kč, např. oproti essence mi přijdou štětinky méně umělé...jinak ten kabuki v douglasovi pořád prodávají? Byla jsem tem před pár dny (v Brně) a našla jsem tam jen jeden prťavý za cca 180 kč...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas už dlooouho neviděla v HMku ty štětce za 29 Kč, naposledy loni v létě a od té doby si drží svůj standard 99 Kč :-/ To si vyčítám pořád, že jsem ho tehdy nevzala... :(
      Verunka

      Vymazat
  22. Moc fajn článek. Jen jsem překvapená, že jsi spokojená se štětcem na maku-up od ELF. Já ho mám teď pár dní a jsem strašně zklamaná, make-up mi s ním nejde vůbec nanést ani rozetřít :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co vím tak s ELF je to takový divný. Někdo má kus dobrej a někdo zas schytá špatnej... divné. :D Luci

      Vymazat
  23. štětců mám plno, ale chybí mi ten na linky! :) já osobně se stipplem od elfu moc spokojená nejsem, jak píšeš, není to ten pravý "chlupáč", tak jsem ho nahradila štětcem na make-up od Sigmy. na kabuki štětec si brousím zuby! štětec na pudr, který nosím v kabelce je už v dezolátním stavu :D

    OdpovědětVymazat
  24. U štětců platí, že i když jsem s těmi mými spokojená a přijdou mi krásně heboučké, jak zkusím něco lepšího, tak se z nich pro mne stanou nepoužitelné a škrábavé :D Tudíž pořád, dokola a stále musím skupovat nové, no je to strašný :)
    S typy štětců souhlasím, ale s tím na korektor jsem se nikdy nenaučila pracovat a radši to vklepu malým kabuki s rukojetí (btw fakt nechápu, jak můžete kabuki používat bez rukojeti, mně to přijde takový nepřirozený :D).
    U těch essence, h&m atp. štětců na pudr mi přijde, že naopak pro svůj účel řídké nejsou. Mám doma OPRAVDU husté štětce a kdybych jimi nanesla pudr, tak ho budu mít jako omítku na baráku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahahaaa :D omítku na baráku :DD smile

      Vymazat
  25. pěkný článek, přesvědčila jsi mě ale jen u štětce na tvářenku, ten si myslím, že by mi mohl k něčemu být...mám štětec na pudr a ostatní (makeup, korektor apod.) stejně nanáším prsty, myslím, že je to mnohem přirozenější, výdrž je výborná a na moji citlivou pleť je to mnohem příjemnější, ale to záleží na každém :)
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Skvělý článek :) Já mám kabuki štětec z Douglasu a je úžasně jemný! Pak mám pár štětců na stíny a to mi stačí protože tvářenku nebo linky si stejně nedávám ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Moc zajímavý článek, jen tak dál;-) díky za inspiraci, některý si určitě pořídím, i když jich mám doma hromadu:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Mio super článek!!! Akorát se mi hodí, protože přemýšlím, které další štětce pořídím - mám zatím jen na pudr a na tvářenku. Měla bych ale otázku ohleddně toho štětce na makeup jak má dvě délky štětinek. Moc si s nim nedokážu představit nanášení makeupu. To obličej natupkujes a pak jeste necim roztiras? neudela to totiz flicky? nebo jak to vada kdyz s e to s tim stetcem nanese?
    Děkuju :-)

    http://katymuse.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdříve rozetřu po celém obličeji a pak ,,ťupkuju" do ztracena. vypadá to hrozně přirozeně, pěkně to kryje a flíčky to nedělá, neboj.:)

      Vymazat
  29. Hned jak jsem si tento úžasný článek přečetla , objednala jsem si od elfu sadu 12 štětců . Těším se až přijdou a jsem zvědavá jak se mi sněmy bude pracovat . :)Mio co já bych bez tebe dělala . jsi úžasná blogerka , kosmetická poradkyně atak dále :-) Máme Tě rádi A pokaždé se strašně těším na tvůj další článek .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi strašně zlatá. <3 děkuji :* Kvůli takovým čtenářům, právě jako jsi Ty, Kisbbook píšu. :)

      Vymazat
  30. skvělý článek! Takový jednoduchý přehled:) Já mám stripple a kabuki od Elfu, a smokey eye od Essence, a jsou to skvělé štětce.

    OdpovědětVymazat
  31. já si myslím, že základní výbava štětců je pro každého jiná ;) pro mě jsou například úplně zbytečné štětce na stíny, protože stíny nepoužívám :) úplně si vystačím se štětcem na pudr (už si nepamatuji značku, ale je skvělý) a pak minerálníma elfíma na tvářenku a ten další je též na pudr, ale já ho používám na bronzer atd. a poslední štěteček mám na rty - to kvůli kalíškovým balzámům na rty, nerada se v nich matlám.

    jinak moc hezký článek Miuš :)

    OdpovědětVymazat
  32. Štětce od ELFu jsou fajn za tu cenu :) Já mám nejradši ze Sephory .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale každý není jen z Prahy, proto jsem doporučovala nejlépe sehnatelné štětce. :)

      Vymazat
  33. Super článek, akorát moc nesohuhlasím s tím, že s obyč štětcem je make up víc krycí. U mě je to naopak, se stipplem mi kryje víc. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Tak já vlastním pětku, štětec na linky mi chybí, ale už bych si ty gelové linky taky mohla pořídit :) Jinak se stipplem to nějak vůbec neumím a tak make-up nanáším buď prsty nebo houbičkou (kterou pravidelně koupu :))

    OdpovědětVymazat
  35. Užitečný článek, věřím, že hodně lidem pomůže.
    Štětce mám hlavně na oči (skoro celá Elf základní řada plus na linky od Alverde, ale budu i nadále rozšiřovat), ale nechybí na pudr (ten kabuki z Douglasu je perfektní!) a teď si musím koupit na tvářenku - asi to vyhraje ten od Essence.
    Děkuju i za tipy na ostatní štětce ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  36. děkuju za tip,určitě se ním budu inspirovat a pujdu na malé nákupy:D:)

    OdpovědětVymazat
  37. Tyo, ty si stím dáš vždy tolik práce! :)

    OdpovědětVymazat
  38. velmi dobrý článok ale môžem ti povedať že vlastním 187 od MACu a nieje to zas až taká výhra..jeho štetinky su super ale spolupracuju dobre iba s original Mac make-upom u ostatnych je to trocha náročnejšie na rozotrenie..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Plánuji si pořídit i MAC make-up, tak uvidíme. :))

      Vymazat
  39. super tipy, děkuji:)

    http://fashrainbow.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  40. Ještě štěstí, že se nelíčím. :-D Z nějakého neznámého důvodu čtu kosmetické blogy.

    OdpovědětVymazat
  41. Super článek!:)

    OdpovědětVymazat
  42. Já nevím Mio, myslím, že se člověk může krásně namalovat i bez štětečků :)
    Nicméně já taky štětce používám, ale jen na stíny a tvářenku. Zbytek obličeje (třeba makeup) se mi daleko lépe roztírá prsty. Ale možná je to jen o zvyku... :)

    OdpovědětVymazat
  43. Tak ja pouzivam stetec len na licka od Essence a od Catrice na puder:)))) Inak oci si nelicim..:) Ale skvele tipy na stetce:)

    OdpovědětVymazat
  44. Takový článek jsem přesně hledala :) Moc děkuji za typ, se štětci nemám moc zkušeností. Určitě brzy kouknu do Rossmanna, snad je u nás budou mít.

    OdpovědětVymazat
  45. takhle se uschovávaj podle mého štětce nejlíp..Takže super tip! :)
    http://your-honeybee.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  46. Výborný článok, vďaka Tebe viem aká značka je dobrá a za nízku cenu :) Tak si teda napozajtra skočím vybrať pár štetcov do mojej výbavičky :) teším sa na Ďaľší užitočný článok !

    OdpovědětVymazat
  47. Fajn přehled, já tedy nakonec stejně nanáším makeup prsty (samozřejmě čistými), se štětcem mě to moc nebaví...

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, no já úplně zírám na ty tvé tipy :)
    Vůbec blogy neprojíždím, na tvůj jsem narazila náhodou přes FB a třeba jen ten článek se štětci!!! paráda! Myslela jsem že pokud chci profi makeup stětec, ten kabuki apod bude cca 500-1000Kč/kus ale ty tvé odkazy, kde co koupit a nezrujnovat se (jsme vetšinou studentky, že:)).... no jsem nadšená! Fandím Ti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jsi strašně milá, moc mě to potěšilo. :))

      Vymazat
  49. Štětce od elfu jsou super a taktéž od essence:-) Byla bych ráda, kdyby ses kukla na můj blog, kde taky dělám nějaké recenze :))

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj, dnes jsem se byla podívat po drogerkách kvuli těm super stětcům a překvapilo mě že jsou tak maličké, nechci radit zkušené, ale přece jen.. nemohla bys příště ty stětce, nebo něcopodobného vyfotit třeba v ruce? Nebo vedle řasenky? Díky, a jinak jsem si koupila dnes rtěnku od té nové značky v Rossmanu, je skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a díky i za tip. Pro příště na to budu myslet. :)

      Vymazat
  51. Hezký článek pro "štětcové začátečnice". Jen ty štětce For Your Beauty bych nikomu nedoporučovala, podle mě to byly nejhorší kousavé štětky, se kterými jsem se setkala. Jinak doma mám takový mix, začínala jsem například se štětci Sephora professionel.

    OdpovědětVymazat
  52. Ja nejsem nijak rozmazlena co se tyce stetcu, ale ten na stiny od Essence je proste hrubej:( Miluju jejich na tvarenku, mam i ten na linky, ale ten na stiny bych VUBEC nedoporucovala. Doporucuju na stiny z H§M, stoji 99 Kč, ale nedá se to vůbec srovnat:) Cetla jsem snad na nakym blogu i srovnani toho z HM a Sephory a pry jsou skoro stejne...

    OdpovědětVymazat
  53. Proč se opičíš po Michelle Phan?
    http://www.michellephan.com/post/beauty-school-building-your-brush-collection-essential-makeup-brushes
    Úplně stejný článek, nemáš vlastní nápady? Tohle je trochu trapné, nikde ani zmíněn zdroj.
    Jsi mi děsně nesympatická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako promiň, ale ani nevím, že se u Michelle tento článek na webu objevil. Je to jen nešťastná shoda. Kdyby ses zeptala kohokoliv, koho baví kosmetika na to, jaké štětce minimálně musíš mít, stoprocentně Ti vyjmenuje tyto. Jinak jak tak koukám, tak Michellin článek obsahuje navíc 7 štětců. Kdybych se inspirovala jejím článkem, tak jí hned v úvodu uvedu. Nemám zapotřebí někoho kopírovat. Svých vlastních nápadů mám dost a kdybych je neměla, nepíšu blog, protože by mě to ani nebavilo.

      Vymazat
  54. Chválim moc krásný článek. :-) Jinak souhlasim štetce od essence na tvářenku, oční linky jsou super. A 187 MAC jsi kup, protože je uplně bezva, miluju jejich štětce. Ale štětce studio od Elfíku, jsou taky dobrý. :-)

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj Mio, chtěla jsem se tě zeptat, jak se stavíš k dražším stětcům od Mac, Bobbi brown atd.? Je podle tebe zbytečné, vyhazovat docela dost pěněz za štětce nebo naopak? Dovezla jsem si z ameriky dva štětce od Mac, blending brush a shader brush a určitě ti nemusím popisovat, jak znatelný je to rozdíl, hlavně co se týče vláken... a jaký štětec by sis pořídila jako první, kdyby jsi do něj chtěla investovat?

    OdpovědětVymazat
  56. Tak já nemám ani polovinu základu, no :D .. ale zvládám to i s tím, co mám :))

    OdpovědětVymazat
  57. Na aukru máš teď štětec MAC 187 :)

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj, prosím tě, můžu se zeptat zda máš štěteček na make up od ELF, jestli jsi s ním spokojená?
    Přikládám odkaz:
    http://www.elfkosmetika.cz/eshop-produkt/nejprodavanejsi/stetec_na_make-up/cz

    Děkuji za odpověď :) A měj se krásně :))

    OdpovědětVymazat
  59. Perfektní článek, díky :)

    OdpovědětVymazat
  60. Anonymní10.01.13 9:05

    Brzy se na našem trhu objeví štětce HAKURO, které mají ve světě výborné reference.
    http://www.facebook.com/HakuroCZ

    OdpovědětVymazat
  61. Super článek. Já jsem teda dost pozadu. Mám štětce jen tři - kabuki, na tvářenku zkosený a na oční stíny, ale chci si ještě koupit určitě na make-up a možná na korektor:-)

    OdpovědětVymazat
  62. Výborné sú aj štetce Ebelin :)

    OdpovědětVymazat
  63. Opravdu hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
  64. Chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl v aplikaci prsty nebo štětci. Co jsem zkusila, měla jsem šmouhy a vše se mi v konečném důsledku rozetřelo téměř neznatelně jedině prsty. Investovat do štětců mi přijde jako nesmyslná položka a podle mě by se měly holky naučit líčit se "samy", ne stále s pomocí věciček a pomůcek. Je kumšt udělat efekt s málem věcí, ne s tunou pomocníků. Já i nadále budu používat prsty, protože rozdíl nevidím :)

    OdpovědětVymazat
  65. Chtěla jsem se zeptat, kde se dá sehnat ten blendig štetec... U nás v rossmanu není... Poradíte kde ho můžu sehnat?

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡