ELF Minerals: Rtěnky (tělové a růžové)

Mé první seznámení s těmito minerálními rtěnkami bylo hned po vzniku českého eshopu elfkosmetika.cz, kdy jsem si jako první z produktů objednala odstín Party pink. V prosinci po shlédnutí tohoto videa od mé oblíbené Smlx0 jsem toužila po odstínu Runway Pink, protože ona tuto rtěnku označovala v několika videích jako svou nejoblíbenější. Nedávno jsem si tedy přiobjednala Runway pink a tělovou Natural nypmh, ale měla jsem smůlu. Hned při prvním nadšeném otevření Runway pink se rtěnka zlomila v násadce. Nahřála jsem ji nad zapálenou sirkou, slepila a dala do lednice. Nějak se mi to nepovedlo, protože se zlomila podruhé. Napsala jsem tedy na český eshop, zda nemají nějakou lepší radu, co s tím, a jestli není možné, že jsem obdržela nějaký špatný kus. Ihned mi obratem poslali novou Runway pink, která už byla naprosto v pořádku. Takový servis je skvělý! Měla jsem to štěstí, že se mi ta zlomená rtěnka nakonec podařila slepit (napotřetí a dva dny ,,tuhla" otevřená v lednici). Něco tu však stále nehrálo. Mám z minerální řady dohromady 4 rtěnky (3 odstíny), ale každý odstín je jiný! Po porovnání jsem zjistila, že obě dvě rtěnky stejného odstínu Runway pink se od sebe viditelně barevně liší (viz mé fotografie). Mám chuť objednat si další Runway pink a získat tak další nový odstín do sbírky. :DD 

Český popis rtěnky a informace o jejím složení najdete zde. Mou recenzi dnes shrnu do plusů a mínusů a krátkých popisků jednotlivých odstínů. Jedna rtěnka mě na českém eshopu stála 99 - 119 kč (ceny se mění).

+ Černě balení je elegantní a vypadá i luxusně.
+ Jsou minerální, údajně veganské.
+ Jsou krémové a krásně matné.
+ Jsou velmi silně pigmentované a nemají špatnou výdrž.
+ Tyto odstíny v drogerii neseženete, ani za tuto cenu, ani dráž.

- Musíte bezpodmínečně používat balzám. = Jinak vysušuji a zalézají do vrásek.
- Odstíny rtěnek v reálu neodpovídají odstínům na eshopu.
- Nevoní. (Mám ráda, když rtěnka voní.)
Natural nymph
Po otevření jsem si myslela, že je to narůžovělý korektor. Pokud toužíte po pravé matné tělové rtěnce, ale nechcete za ní dát 500 kč, rozhodně si pořiďte Natural nymph. Je to ta nejvíc tělová rtěnka ze všech, co vlastním. Při aplikaci si dejte pozor na to, kolik vrstev na rty nanesete. Nesmíte to s ní přehánět. Může se stát, že vám pak spíše uškodí a budete vypadat jako mrtvolka. Pod ní nanášejte dostatek balzámu a na ní ideálně i lesk. 

Runway pink
Tahle rtěnka je vtipná. Měla bych teď okomentovat její odstín, ale já vlastně netuším, jaký je ten pravý. Co myslíte, jaký je víc Runway pink? :DD Nutno dodat, že oba odstíny, které vlastním, jsou matné a použitelné. Ta světlejší je nádherná ,,baby pink" barva hodící se snad ke každému líčení, a ta tmavší už je o něco výraznější - nejtmavší ze všech čtyř. Oba odstíny se mi líbí a oba bych i doporučila.

Party pink
Nádherná šťavnatá růžovo-broskvová barva. Má shimmer, ale stále bych jí zařadila do matných rtěnek. Je krásně krémová. Ze všech čtyř (respektive tří) je tato nejlepší v hydrataci. O ostatních se to moc říci nedá. U této tedy balzám asi nebude potřeba, ale já ho používám pod každou z nich. Je to má první a vlastně jsem si díky tomuto odstínu pořídila i ty další.
Verdikt: Jediné, co bych rtěnkám vytkla je hydratace, která je rozhodně nedostačující, takže jim musíte dopomáhat balzámem. Jinak jsem do této minerální řady zamilovaná. Ceny jsou  příznivé, odstíny mě stále (mile) překvapují a jsem nadšená z matného efektu. Všechny je využiji a rozhodně si brzy pořídím nějaký další z odstínů. 


Zajímá mě, jaké máte vy zkušenosti s minerální řadou rtěnek od E.l.f.? Jaký odstín máte nejraději?
(Všechny fotografie v tomto článku jsou mé. První je focena za umělého světla. Všechny ostatní jsou foceny za přirozeného denního světla.)

83 komentářů:

  1. Nejvíc se mi líbí ten Runway, a fak vypadají dobře pigmentované! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Téda!! Všechny vypadají skvostně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. podle mě to byla prostě chyba označení odstínu rtěnky, který patřil jiné rtěnce, ze strany výrobce, stát se to může.)

    OdpovědětVymazat
  4. já mám od e.l.f. odstín flirtatious. Nemůžu si jí vynachválit, akorát stejně jako tyto vůbec nehydratuje :/ A momentálně si dělám zálusk na jejich matné rtěnky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se tedy hrozně líbí ta Runway pink, ta světlejší, ještě o ní popřemýšlím:-) Jinak od elfu ještě žádnou rtěnku nemám, tak nemůžu hodnotit:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám Natural Nymph, kterou jsem taky dvakrát zlomila :D. Ale když tak na to koukám, dám šanci i ostatním.

    OdpovědětVymazat
  7. Ty první dvě barvy se mi líbí nejvíc ale jinak všechny barvy pěkný :) Je to docela vtipný s tím odstínem :D Ale tak aspoň máš víc barev no :D:))

    OdpovědětVymazat
  8. Runway pink -tá svetlejšia farba vyzerá úplne super...:D Ja mám zatiaľ len Natural nymph..a je celkom fajn:)A tiež ju používam len s leskom:)

    OdpovědětVymazat
  9. taky jsem kupovala mamce na Vánoce , ale bohužel nevím odstín a je moc spokojená :) mně se hlavně líbí balení :P

    OdpovědětVymazat
  10. jinak já používám ze základní řady a je taky skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  11. :) tak už chápu, proč mi natural nymph asi jako jediné divně sedla, pořád se mi zdálo, že mám nějaký jiný odstín než většina lidí na videích a že není až tak nude. Já jsem na elf alergická, přijde mi, že jsou to levné šunty a každý kdo si je objedná pak končí slovy ale co by si chtěla, za ty peníze....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10.02.12 8:20

      přesně tak, a to mi hrozně vadí když někdo na fb napíše,že je s něčím nespokojený, a oni napíšou za ty peníze to neřeš..A přitom transparentní pudr za 159,korektor za 109,atd není zas tak málo..Ale některé věcičky jsou opravdu dobré;)

      Vymazat
    2. Neříkám, že všechno je špatné, ale většina věcí mě tedy nijak neohromila ;). A souhlasím s tebou :).

      Vymazat
  12. Tak já na balíček od ELFU zrovna čekám. Pravda rtěnku objednanou nemám, ale co není teď bude příště :) Nalákala jsi mě na tu Natural nymph.

    OdpovědětVymazat
  13. Me se moc libi ta tmavsi verze runway pink, ale kdybych siji objednala, tezko rict, jakou verzi bych dostala :D

    OdpovědětVymazat
  14. Mám doma runway pink a je to taková hodně světle růžová barvička, tak bych tipla, že ta první baby pink bude pravá runway pink. To druhé bude možná nějaké dřívější složení nebo spletli označení. Jinak ty rtěnky mám docela ráda (jako jedny z mála věcí od elfu), a to hlavně kvůli těm krasným matným barvám (v drogériích je to všechno třpytivé a najít tam pěknou matnou rtěnku je nadlidský úkol). Je fakt, že zalézají do vrásek (nevím, ale přijde mi, že to dělají všechny světlé odstíny), ale že by nějak extrémně vysušovaly to říct nemůžu, jasně našly by se rtěnky více hydratační, ale tohle pořád není taková hrůza.

    OdpovědětVymazat
  15. Ta světlejší Runway pink se mi moc líbí. :D :)
    Já mám odstín Ripe rose a musím s tebou asi ve všem souhlasit. :)

    OdpovědětVymazat
  16. runway pink vypadá moc dobře!:)

    OdpovědětVymazat
  17. Mám natural nymph a taky jsem ji dvakrát zlomila :)

    OdpovědětVymazat
  18. tak moc jsem se těšila, až mi přijde moje objednaná nude rtěnka (ne z elfu), ale nakonec není vůbec nude, takže musím hledat dál a tahle elfí adeptka je opravdu nadějná. obecně, všechny vypadají suprově, hlavně teda na tvých rtech (a mých rtěnky tak dobře nevypadají :D)! p.s. tohle jsou super články, mio :)

    OdpovědětVymazat
  19. Mě zas zaujalo, že dle fotek se má ta Party pink spotřebovat do dvou let a ostatní rtěnky do šesti měsíců :-O Jinak teda žádnou rtěnku od elfu zatím vyzkoušenou nemám, nějak mě ani nelákaly. Možná někdy zkusím, pigmentace vypadá opravdu slušně :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Já mám Runway pink už nějaký ten pátek a můj odstín je stejný jako máš tu první R.na fotce :) V podstatě jí ani nepoužívám, protože jak píšeš vysušuje a celkově mi přijde divná na puse ... četla jsem na ní také hodně chválu a proto jsem si jí objednala, ale jako nic moc no ... žádnou z té řady si už rozhodně neobjednám :X o hodně více mi vyhovuje rtěnka ze základní řady Flirtatious (či jak se přesně ten odstín jmenuje) :) je to úžasná barva, která vydrží a na rtech je moc příjemná!! :))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. Nejvíc se mi líbí ta první :)

    OdpovědětVymazat
  22. Aký je medzi nimi rozdiel! :-D To je vtipné a...záhadné. Dúfam že to tak nie je aj u iných značiek heh. Každopádne veľmi zaujímavé..
    Mňa inak dosť prekvapilo, že nie sú dobre hydratačné, práve že som čakala, že keď sú z tej najlepšej minerálnej(prírodnej) rady o pery sa postarajú dokonale.. :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Musím říct, že Elf mě zatím moc neokouzlil. Mám asi osm produktů, z nichž spokojená jsem se dvěma. Co mi vadí asi nejvíc je, že dva různé produkty mají různou kvalitu. Mám tři báze pod oční stíny a jedna z nich má úplně jinou konzistenci - je nepoužitelná (a podobnou výtku jsem slyšela z více stran). Já nevím, z té levné kosmetiky, to už radši sáhnu po Essence, u které jsem spokojená s většinou výrobků. Ale podle spokojených recenzí na jiných blozích dám Elfu možná časem ještě šanci, aby si napravil skóre.

    Jinak nemám ráda rtěnky, které nehydratují, jsem na to hodně citlivá, takže zůstanu u svých milovaných L´Orealek a do těchto se ani pouštět nebudu. Článek je ale samozřejmě jako vždycky skvělý.

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní10.02.12 8:17

    Mě se také natural nymph hned zlomila,ale používat šla.. Barva je to úžasná jen škoda že opravdu je vidět každá rýha na rtech

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní10.02.12 8:20

    Skvěle napsané a krásné fotky... Opravdu děkuju!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Myslím, že Ti spíš poslali nějaký jiný odstín, protože to je opravdu úplně jiná barva :D Ale je to vlastně dobře, když se ti tamtu podařilo slepit :) Jinak ta levá Runway Pink je krásná!

    OdpovědětVymazat
  27. dost dlouho hledám rtěnku nude, ale stále jsem nenašla tu pravou:( natural nymph vypadá dost dobře:)

    www.foodlovepleasure.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  28. Ta Natural nymph je skvělá. :) Asi si ji taky pořídím...

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní10.02.12 9:10

    Miuš, to s těmi odstíny už se mi taky stalo, ale s Maybelline, doma jsem si před pár měsíci koupila (tuším z color sensation řady?) nejsvětlejší růžovoučkou 109 ROSY DREAM, byla krásně světle-žvýkačkovo-baby-pink :D ...no, pak už mi začala docházet a tak jsem si s předstihem zašla pro další, ale ta byla na konci 2x světlejší, jemnější, matnější a na úplném začátku, když jsi ji celou 'vyrolovala' byla úplně korektorová (trochu do růžova) :D takže kdybych použila starou, začátek nové a konec nové, mám tři krásné světloučké odstíny růžové! :D

    -M

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní10.02.12 9:11

    a abych nezapoměla k článku - ty odstíny jsou úžasné! (a tenhle článek je hodně čtivý, jen tak dál :P miluju čtení o kosmetice) :))

    OdpovědětVymazat
  31. Tak já jsem měla také tu Runway pink a na mně ta barva vypadala divně, moje Runway pink byla spíše trochu do hněda, což mi nesedělo, tak vidím, že je možné, že je každá jiná :D.....jinak mám Natural nymph a bavra krásná, mám ji moc ráda,ale také se mi zlomila a také je málo hydratační a sráží se mi, hlavně ted v zimě, na rtech :(, takže úplně souhlasím s Tvým popisem, barvy v reálu super,ale kvalita nic extra, bez balzámu nepoužitelné, ono je těch vadných kusů u ELFu podezřele hodně.....:)

    OdpovědětVymazat
  32. No s těmi odstíny je na e-shopu celkově velký problém.. ať už se to týká rtěnek, make-upů nebo čehokoliv jiného.. :D A teda moc dobře nechápu, jak je možné, že jedna rtěnka má různé od stíny :D ELF mě asi nepřestane překvapovat :D

    OdpovědětVymazat
  33. ja kazdy nakup z elfu (aj slovensky e-shop ma zobrazene farby, ktore nezodpovedaju skutocnosti) robim pomocou hladania obrazkov cez google :)
    nad ruzmi som premyslala, ale prave sa bojim, ze je nutny balzam a taky ruz nechcem :-/

    OdpovědětVymazat
  34. Mě se nejvíc líbí natural...recenzi máš moc pěknou.:)

    OdpovědětVymazat
  35. myslím že u každé kosmetiky jsou pro a proti každá řada má své best a své prpady ale celkově podle mě je e.l.f. za tu cenu dostačující....a sortiment je také docela velký,jediné co mě na e.l.f.u štve je to že je strašně moc věcí večně vyprodáno:(
    http://mischellebeautybook.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  36. Ta první se mi líbí nejvíce! :) Takže ji určitě zkusím objednat! .)

    OdpovědětVymazat
  37. Runway pink se mi líbí ta světlejší, ale už bych si ji nekoupila. Mám NN a přesně jak tu všichni píšou - vysušuje, zalízá do vrásek. Ovšem hned jak jsem dostala první objednávku ELF, vzala jsem hodně věcí prostě jen tak, na zkoušku a doma rozdala. Jeden lesk a tuto rtěnku vyfasovala mamka a schválně jsem jí nakoukla do taštičky a opravdu ji používá, má jí tak půlku pryč, takže možná tak špatná nebude (mamka jinak používá převážně high endový rtěnky a lesky...)

    OdpovědětVymazat
  38. Takéto záhady okolo řtěnek, no toto :)
    Tieto som neskúśala, a asi ani nebudem, pretože ELF zrovna nemusím, ale musím povedať, že tie swatche vyzerajú na tebe naozaj pekne!!

    GIVEAWAY whatluciadid.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  39. Líbí se mi ta třetí a čtvrtá.. takový šťavnatý :)

    OdpovědětVymazat
  40. Všechny vypadají úžasně, určitě si nějakou pořídím:)

    http://janebeautiful.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  41. Nikdy jsem moc růžovým odstínům nefandila, mám ráda spíš (tmavě)červené až do fialova. Ale Runway pink se mi líbí (a jako každá kosmetika nesmírně láká). :))

    OdpovědětVymazat
  42. to je docela divné , že je každá jiná , ale tak aspoň máš víc odstínů :D
    líbí se mi všechny hlavně ta nude musí být nádherná!

    OdpovědětVymazat
  43. Z minerální řady ještě rtěnku nemám, ale moc se mi líbí Runway pink:)

    OdpovědětVymazat
  44. Zkušenosti teda já osobně nemám žádné :) strašně se mi líbí ty dva r§žovější a výraznější odstíny takže Party pink a Runway Pink :)

    OdpovědětVymazat
  45. Natural nymph mě zaujala, asi si ji pořídím <3

    OdpovědětVymazat
  46. nejvíc se mi líbí party pink .. mám ráda nude rtěnky :)

    OdpovědětVymazat
  47. tak natural nymph musím mít!!

    OdpovědětVymazat
  48. Rtěnka překvapení!
    Jednou ji otevřeš a vyskočí jednorožec!

    OdpovědětVymazat
  49. Natural nymph krásna farba :-)

    OdpovědětVymazat
  50. S těmi odstíny je to divné :D Ale aspon nemáš dvě stejné, no :D ELF má dobré rtěnky, je to snad jediné, co mi od nich opravdu sedí.

    OdpovědětVymazat
  51. Tak ty jiné odstíny mě ani nepřekvapují. Mám ze základní řady odstín classy, který na některých vygooglených fotkách vypadá jako světlounká růžová(skoro nude) a mně přišla výrazná růžovo-fialová :) Ale odstín se mi líbí, tak to neřeším..

    OdpovědětVymazat
  52. PS.:Budu moc ráda když přijmeš pozvání na mou GIVEAWAY !
    http://c-m-writer.blogspot.com/2012/02/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  53. Škoda, že mě růžové nesedí a hlavně ani nepoužívám rtěnky.. :D:) Jinak všechny mi k tobě prostě sedí! :)

    OdpovědětVymazat
  54. Och stokrát sláva tobě!! Jinak bych tenhle shop snad ani nenašla!! Projedu to, a vzhledem k tomu jak vypadá Natural Nymph na rtech si jí asi objednám. Ceny jsou více než super!! Moc díky Mio!

    droppedpearls.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  55. Já též nejsem fanoušek kosmetiky elf, mám od nich paletku stínů a také tekuté rtěnky, dovezla jsem si to z USA za směšné ceny a tomu taky odpovídá kvalita - nic moc. Jediné, co jsem si od elf oblíbila je měkký štěteček Kabuki...na ten nemám výtky.Mnohem radši mám kosmetiku NYX, která je taky americká, cenově dostupná a jejich rtěnky jsou super...ve srovnání s elf 100 a 1...

    OdpovědětVymazat
  56. Já osobně nejsem fanoušek kosmetiky elf, mám od nich paletku stínů a také tekuté rtěnky, dovezla jsem si to z USA za směšné ceny a tomu taky odpovídá kvalita - nic moc. Jediné, co jsem si od elf oblíbila je měkký štěteček Kabuki...na ten nemám výtky.Mnohem radši mám kosmetiku NYX, která je taky americká, cenově dostupná a jejich rtěnky jsou super...ve srovnání s elf 100 a 1...
    Ale musím říct, že se mi tyhle odstíny líbí ...:-)

    OdpovědětVymazat
  57. ten odstín natural nymph je úžasný a strašně ti sluší!)) já nepoužívám rtěnky, ale tobě to moc sluší)))

    OdpovědětVymazat
  58. Moc hezký článek!! Matné rtěnky jsou super, konkrétně s těmito od elfu zkušenosti nemám, vždycky když jsem si chtěla odstín Natural Nymph zakoupit, tak byl v českém eshopu vyprodaný.. ale moc se mi líbí i ta první - světlejší - runway pink, tak uvidím, možná si je pořídím obě :) A co se hydratace týká, tak málokterá matná rtěnka z obyč kosmetiky nevysušuje, alespoň ttak to připadá mě, takže balzám je nutnost :)

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj:) tie prve dva sa mi neskutocne pacia dokonalost urcite si ich objednam!:)

    OdpovědětVymazat
  60. chtěla bych si nějakou rtěnku objednat,ale neobjednám protože to poštovné stojí véc než ta rtěnka :(

    OdpovědětVymazat
  61. Pěkné odstíny, ikdyž dva mají být stejné a jsou jiné :-) na rtech vypadají ještě lépe.

    OdpovědětVymazat
  62. Pěkné barvičky. Nejvíc se mi asi líbí úplně ta nejsvětlejší natural nymph ;)

    OdpovědětVymazat
  63. Great pink shades of lipstick!

    Bisous, Sara
    champagneandcedarwood.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní15.02.12 8:35

    Ahojky, dnes mám na blogu pro všechny povalentýnskou slevu na oblečení 20%, pokud máš zájem tak se stav podívat, při koupi více kusů ušetříš na poštovném :)

    Hezký den,
    N.

    OdpovědětVymazat
  65. Hezké barvičky, moc ti sluší ta světlejší Runway pink. Prodávám Chelsea botky Asos http://obleceni.bazos.cz/inzerat/14357877/ASOS-ALIBI-Leather-Chelsea-Ankle-Boot-boty.php

    OdpovědětVymazat
  66. They are all good lokin :)

    Anyway, Mia, we are starting new game of bloggers, please join and have a fun! :)
    http://inspirationgamebloggers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  67. milujem tie prirodzené odtiene ružovej!!!! bomba!!!!

    OdpovědětVymazat
  68. nice colours i like your blog :)http://for-my-style.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  69. Rubway pink mam doma a rozhodne je to teda ten odstin, ktery ukazujes vzdy napravo, tj. ten svetlejsi. Zvlastni s tema odstinama. :-D ale to se u levnejsich znacek zkratka stava no :-) a party pink mam a vypada stejne jako ta tvoje. Muzu doporucit z tehle rady pouty petal - je hibe prirozene ruzova. Nekryje stoprocentne, ale ja jak balzam ;-)

    OdpovědětVymazat
  70. Je to s tou hydratací vážně tak špatné? Nechtělo by se mi asi používat zároveň i balzám.. po rtěnce požaduji i výdrž i hydrataci... Ale ty barvy vypadají opravdu hezky. Veronika

    OdpovědětVymazat
  71. Vážně je to s tou hydratací tak špatné? Od rtěnky bych čekala i nějakou ochranu rtů... přece jen používat zároveň i balzám je hodně patlání... Ale ty barvy jsou pěkné. Veronika

    OdpovědětVymazat
  72. Krásné, jemné.
    Sama používám jen světle červenou Chanel a pak bezbarvé lesky na rty. Elfíka jsem zatím nezkoušela.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  73. Krásné barvy! mam rada ruzovou

    OdpovědětVymazat
  74. Můžu se prosím zeptat, v jaké cenové relaci a kde, mohu tyto rtěnky sehnat? Děkuju a hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  75. Já osobně zkušenosti nemám žádné, ale nejvíc se mi líbí ten odstín runway pink... a sluší ti.. ;)

    OdpovědětVymazat
  76. Zvažuju tu Natural nypmh, protože mě tmavší nebo barevné odstíny vubec nesluší:( koupila sem si i třešnový lesk na rty od Labelo a vypadám s ním hrozně:/ Chtěla bych mít odstín pleti jak ty, nebo aspon tak krásné rty aby mi slušelo taky vše:/ :))

    http://anyey.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  77. já mám taky runaway pink,ale vůbec mi nevyhovuje. ale jinak ten můj odstín je stejnej jako s tím tvým světlejším RP.

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡