Experiment

Tohle je spíše pokus než nějaký návod. Můžete tu vidět pět dní neumyté vlasy :DD (pozn. kolem čela nemám fleky, to jsou mé vlasy - u kořínků jsou bílé, asi ztráta pigmentu). Dominantou tohoto rychlolíčení je hlavně dazzle dust od Barry M. Současně s ním jsem vyzkoušela i pár dalších nových, nedávno pořízených výrobků. Některé už znáte z minule, o některých Vám dnes povím.

Tento odsypek zeleného odstínu je ve skutečnosti údajně modrý. Seženete jej pod kódem dd93 s názvem Block Blue přímo tady, jako další dazzle dusty v různých odstínech. Jde o stíny v prášku se kterými můžete pracovat jak na sucho, tak na mokro. Já to zkoušela na mokro (inspirovala jsem se na Beauty department). Prášek můžete smíchat s vodou nebo něčím tekutým. Já ho postříkala fixačním sprejem od Elfu, aby stíny dobře držely a pod stíny jsem navíc nanesla i bázi I love extreme od Essence. Se stíny se mi pracovalo velmi pěkně. Nepráší, mají obrovskou pigmentaci a aplikace na oko je díky tekuté bázi velmi rychlá. 

Dolní víčko oka jsem celé vykreslila bílou tužkou na rty - opravdu silně. Podle mě to vypadá zajímavě a celkově to zvětší a otevře oči. Řasenku jsem nanesla úmyslně pouze jen na horní řasy. Ideální oční make-up na party!
Řasenka Objem 2v1 (Essence)
Pěkně vymyšlená řasenka. Má jeden kartáček a dokáže vytvořit dva looky. Celé kouzlo spočívá v tom, že look 2 je klasická řasenka na objem a look 1 je ten samý objemový kartáček, ale s menším množstvím náplně. Musím se přiznat, že já jsem hamižná a nějaký look 1 mě nezajímá. Když se líčím, tak chci POŘÁDNÉ řasy a čím hustší a delší, tím líp! :DD V některém z příštích článků, Vám ale určitě ukážu přímo na očích, jaký je mezi těmito dvěma způsoby rozdíl. 
Minerální pudr č.6 (Dermacol)
Výborný krycí pudřík, který obsahuje maličké barevné částečky, takže perfektně sjednotí pleť po líčení (pokud si nenanesete make-up úplně bez chybičky, tento pudr malé nedokonalosti zakryje) a vytvoří matný finiš. Nemám mu co vytknout. Momentálně ho používám denně. 
Třpytivý tónovací krém 2v1 (Dermacol)
Četla jsem na něj jak kladné, tak záporné recenze a protože jsem hrozně zvědavá, musela jsem ho vyzkoušet na vlastní kůži. :) Krém mám ve světlém odstínu Natural, a tak mě překvapilo, že mě opravdu viditelně ,,opálil" Je lehounký, třpytky v něm nejdou nijak zvlášť vidět (a to je dobře) a je ideální pro suchou pokožku, protože je mastnější. Já mám pleť smíšenou až mastnou, takže ho musím vždy zmatnit fixačním pudrem a pak je vše v pořádku. 
Někde jsem četla, že prý ,,dělá fleky", ale to není pravda. Záleží totiž na tom, jestli si ty fleky při nanášení uděláte sami nebo ne. Jde o tónovací krém (nikoliv make-up), takže ho používejte opravdu jako krém - tzn. že ho musíte opravdu důkladně rozmazat po celém obličeji, jako kdybyste se mazali obyčejným krémem (a nezapomeňte na krk). Nemusíte nanášet příliš velkou vrstvu, hlavně opravdu důkladně rozmažte. Vždycky můžete přidat.

U takto výrazných zelenomodrých stínů šetřete s tvářenkou i s rtěnkou. Ideální je světle růžová jemná tvářenka nebo oranžová (ale s ní opravdu sporadicky). Rtěnku úplně vynechte. Použijte balzám na rty pro hydrataci nebo průhledný lesk. 

*Ceny výrobků doplním do komentářů. Článek píšu ze školy.

Oslovil nebo neoslovil Vás tento make-up?
Co vy a  pigmenty na oči? Máte s nimi nějaké zkušenosti?
A vlastníte nějaký výrobek ze tří uvedených?

55 komentářů:

  1. Vypadá to moc pěkně, ta bílá linka je zajímavá! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Co říkáš na tu bázi od Essence? Chci si njakou koupit, ale ELF jí má vyprodanou, tak uzvažuju o Essence nebo o nějaké lepší...

    OdpovědětVymazat
  3. To ti fakt nejvíc sluší, wow!

    OdpovědětVymazat
  4. mě zaujaly ty stíny , musí být skvělé tobě tenhle odstín strašně sluší :)

    OdpovědětVymazat
  5. nemam s tim zkusenosti,ale ty to umis a vypada to super!!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Tak takovéhle pokusy dělej častěji! Na první pohled mě líčení zaujalo už na bloggru, kde se mi zobrazují nové články a hned jsem musela kliknout! A nadšení pokračovalo! I když nejsem fanouškem očních (barevných) stínů, tohle vypadá opravdu dobře a zajímavě! Jako od profesionála. Moc se ti to povedlo, jsi šikovná, krásná a moc ti to sluší :)) Ani jeden výrobek nevlastním ale ten tónovací krém vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nevím jak ostatním, ale mně to k tobě strašně sedí. Podtrhne to tvoji krásnou modrou barvu očí!

    OdpovědětVymazat
  8. Mio, tak tohle líčení ti mooooc sluší. ♥

    OdpovědětVymazat
  9. je pravda, že se umíš namalovat fakt nádherně. jen na té první fotce mi přijde obličej trošku tmavší než krk, ale předpokládám, že je to fotkou :) no ale v líčení jsem asi dost konzerva.. prostě se mi barevné líčení strašně nelíbí. ale to nejdůležitější - závidím ti, že ti tolik druhů líčení sluší. mně sluší asi tři varianty, které jsou víceméně stejné a střídám je :D ale nejvíc ti závidím, že tvoje pět dní nemyté vlasy vypadají takhle.. já bych po dvou dnech už nikam nešla :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tak abych řekla pravdu, tak tohle mě moc nenadchlo, nalíčené to máš hezky - profesionálně, ale ta barva mi na tobě nesedí, ale věřím, že se někomu jinému líbit bude.

    OdpovědětVymazat
  11. Modrá ti fakt sluší, a jinak s těmi světlými vlasy u kořínků jsem na tom stejně, ty jsi blondýnka to máš ještě v pohodě, u brunet to vypadá poněkud hůř..ale co se dá dělat:)

    OdpovědětVymazat
  12. Panejo, máš na to překrásný oči.

    http://luczynky-world.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Strašně ti to sluší ! :)))

    OdpovědětVymazat
  14. tohle líčení ti moc sluší, já na stíny nejsem, mám doma pouze jedny(světle hnědé do béžova a tmavě hnědý) :D

    na ten pudr jsem včera koukala zrovna :)

    OdpovědětVymazat
  15. Páni ta řasenka zní hodně zajímavě! :D Nějakou sháním, takže asi ji dám šanci.. díky za tip! ;) a jinak musím uznat, že já moc na takové výrazné líčení nejsem, vypadala bych v tom jako šašek, ovšem tobě to nehorázně moc slušíííí!! :)

    OdpovědětVymazat
  16. moc pěkné, takové letní! a jestli takhle vypadají tvoje vlasy pět dní nemyté, tak teda velká závist :D

    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. neviem či práve by som si to dala na seba :) ale vyzerá to zaujímavo. Pekná farba. A na nejakú divokú párty :)

    OdpovědětVymazat
  18. tak toto sa mi strašne páči :)

    OdpovědětVymazat
  19. já bych si to na sebe po pravdě nedala,moc křiklavé ale na tobě to nevypadá vůbec špatně ,a ty vlasy se mi líbí vypadá to zajímavě :d

    OdpovědětVymazat
  20. Me se nejvic libi ten crackle polish na nehtech :-) Ne, vypada to moc pekne, je to takovy jak pro vilu :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Ty spodní řasy vypadají jako zasněžené,vypadá to moc hezky :)

    Jinak tu bázi na oči od essence mám taky a přijde mi,že moc dobrá není,nevidím s ní a bez nějaký extra rozdíl :/ Ale možná to je taky tím,že mě na těch víčkách opravdu jen tak něco nevydrží :)
    A nad tou řasenkou jsem přemýšlela,ale kdysi jsem si jednu od essence koupila a ta byla naprosto příšerná,ale po tomhle článku jí možná ještě dám šanci :)

    OdpovědětVymazat
  22. WOW nádherný!!! Mám pigmenty od značky Pupa odstín č. 10 (ani nevím jestli je ještě vyrábí, ale já doufám, že ano) už je mám snad přes 10let a přijde mi, že snad ani neubývají :))Ale jsou vážně úžasný, jemný jak "motýlí prach" a megalesklý a pak mám ještě pigmenty od ELFu odstín Magical maroon a jsem s nimi také spokojená..Klára

    OdpovědětVymazat
  23. Vyzerá to zaujímavo, ale ja som predsa len skôr na to dymové líčenie než takéto dobleda, keď tak tak sa mi to páči na hnedé oči,ktoré ja nemám. Niekomu (napríklad tebe) to pristane aj na modré oči, no ja by som sa takto asi nenamaľovala :)

    OdpovědětVymazat
  24. Vypadáš tam neuvěřitelně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  25. Jůůů, takhle ti to vážně moc sluší :) Měla bys více nosit tento "neumytý" culík/bobík :D vážně super. Jenom nevím, jestli bych já šla s modrýma stínama, moc si na to netroufám :) A ta "ztráta pigmentů" u vlasů je zajímavá :)

    OdpovědětVymazat
  26. Nádherné !!! :)) Nechceš založit kurz? ;)

    OdpovědětVymazat
  27. takové výrazné barvy stínů se mě osobně vůbec nelíbí ... také mám ten tónovací krém od Dermacol a jsem z něj nadšená! :) opravdu skvělá věcička - třpytky jsou opravdu vidět málo a to je moc super! odstín mi také vyhovuje :) jinak teda když vidím ten pudr na který jsem už zapomněla, že se mi líbil :D sakra ... ne nový pudr vážně nepotřebuji!!! :-/ :D

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  28. Zaujímavé, ak bude cas a prilezistost tak urcite niekedy vyskusam. A aka je ta essence baza, lebo mam od elfu a som velmi spokojna:)

    Lifebysuzie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  29. Kočko sluší ti! :) A moc. :) Já sem kdysi taky experimentovala a zkoušela modré stíny od Rimmelu prej mi slušely, ale nevím. :) Jinak žádný z těch přípravků nevlastním.. :/ Poslední dobou se maluju minimálně sem asi moc líná. :D:)

    OdpovědětVymazat
  30. Vypadá to každopádně zajímavě a na party úplně super! Já nevlastním z těchto výrobků nic. Řasenku používám jednu a tu samou celé roky a jsem spokojená. Pigmenty mám od Elfu a taky spokojenost, plánuju objednat další barvičky. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Hodne zajimavy !!:) Mam smisene pocity na jednu stranu mi to pride zajimavy a ty stiny by se mohli hodit na nejkou party :DD na druhou je to divny :DDD

    OdpovědětVymazat
  32. podla mna sa ti to moc nehodi :)

    OdpovědětVymazat
  33. hodně zajímavé a moc povedené. a díky za recenzi na ten třpytivý tónovací krém. několikrát jsem na něj koukala a přemýšlela, zda si ho koupit nebo ne, ale po přečtení tvé recenze si ho pořídím :-)

    OdpovědětVymazat
  34. zajímavé líčení .) díky za typ :))

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  35. Ach Mio, jak já tvůj blog milovala! A teď sem chodím jen ze zvyku :( Vadí mi, že tvůj blog je komerční. Zrovna u tebe jsem to nečekala.

    Jinak k make upu, nic moc. Tohle si dokáže napatlat každý. Oranžový obličej, no comment...

    Vím, že můj komentář zas nezveřejníš, ale tak aspoň, že si ho přečteš.

    Sára

    OdpovědětVymazat
  36. tak to je!!! moc se mi to líbí :) vypadáš jako zimní víla :D ta bílá linka je fakt super! :) N.

    OdpovědětVymazat
  37. Sluší ti to! Mohla bys někdy napsat návod jak to udělat, aby vlasy 5 dní nemyté vypadaly tak pěkně?:) Hodilo by se mi to!!;)

    OdpovědětVymazat
  38. krásné letní líčení, hned bych s tím vyrazila k vodě :-)
    jediné, co bych vytkla, nevím, jestli je to kvalitou fotky nebo máš tak tmavý make-up, ale obličej máš tmavší než krk a dekolt a to nevypadá nejlíp... jinak super!!!! :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  39. moc ti to slusi, ja bych v tom vypadala jako kdybych od nekoho dostala pesti :D

    OdpovědětVymazat
  40. PÁNI! OPRAVDU MOC DĚKUJI ZA TOLIK KOMENTÁŘŮ! ♥
    K první fotce: Někdo uhádl dobře. Opravdu jsme nebyla oranžová, ale musela jsem fotky přibarvovat v picasse, protože barva nebyla tak sytá. (Určitě víte, jak foťák žere barvy.) Tak proto je celá fotka trochu překolorizovaná a tím pádem vypadám trochu nepřirozeně. (V článku jsem psala, že krém se má nanášet i na krk, takže jsem na to opravdu nezapomněla. :))

    Suzie: Já jsem spokojená s bází od Artdeco a i s touto od Essence. Podívej do minulého článku.)

    Natálje: Nevadí, i s těma se dá kouzlit! :DD

    Doumie: pokud máš hodně mastná víčka, tak je to dost možné. Používej fixační sprej nebo pudr. :) Jinak od Essence úplně nejvíc doporučuji jejich růžovo-černou řasenku, je to jejich bestseller!.)

    Vendulína: Strašně bych ráda, ale pořád se učím. Třeba za pár let. :DD děkuji :)

    Bí: Na Tobě si zrovna zelené dokážu dokonale představit! :)

    Anonymní Sára: To mě mrzí, ale asi s tím nic neudělám. Snad najdeš jiný blog, který Tě bude bavit více. Jinak výrobky jsem si koupila sama a to, že je doporučím, co je na tom komerčního? Prostě píšu o tom, co mi vyhovuje, někdy i o tom, co třeba vůbec. Každopádně děkuji za názor.

    Anonymní: Pěkné? Vždyť jsou hrozné. :DD Jelikož jsou mastné, tak jsou tmavé a nechápu, co se na nich tolika lidem zrovna líbí v tomhle příspěvku. :DD :)

    DĚKUJI JEŠTĚ JEDNOU ZA KAŽDÝ NÁZOR!! ♥ M.

    OdpovědětVymazat
  41. Zaujal mě ten pudr...dá se používat i bez makeupu nebo tonovacího krému, tzn. vypadá dobře a kryje? :) děkuju!

    OdpovědětVymazat
  42. Ty jo vypadá to opravdu skvěle zvyrazní to tvojí barvu očí :) já bych si na to asi netroufla ale na tobě není co vytknout :) osobně už bych si asi řasenku od essence nekoupila celkem mě zklamaly mám jiné favority :) ale dost uvažuji o tý bázi :)

    OdpovědětVymazat
  43. Tak tahle barvička u mně vede! Podobnou používám z paletky 120 stínů, a to i přes den a do práce ;)
    Moc Ti to tu sluší!

    OdpovědětVymazat
  44. Miuš nejsem moc fanda zelené. :) To já rači hnědou no. :) Ale možná nějaký světlejší zelené stíny zkusím. :) Až se uvidíme zajdem se po něčem kouknout. :D:)

    OdpovědětVymazat
  45. Tak já to dneska řeknu takhle, já nejsem moc zatížená na výraznou modrou a tyrkysovou na očích, protože mi přijde, že mi to nesluší nebo je dost možné, že s tím neumím dobře pracovat, nevím....ale musím uznat,že jsi vytvořila fakt zajímavé líčení a že ti sluší, což bych ani netipla, že ti zrovna tahle barva půjde k očím, takže jsem vážně překvapená a líbí se mi celý nápad, šikulka!

    OdpovědětVymazat
  46. vypadá to úplně dokonale! <3

    OdpovědětVymazat
  47. Ta poslední fotka! Krásná jsi, sluší ti to :) Líbí se mi to, ale na večer, na denní nošení asi moc ne.

    OdpovědětVymazat
  48. moc ti to sluší a zdá se, že s tím umíš pracovat. Já si sama moc netroufám na extravagantní make-up...

    OdpovědětVymazat
  49. Juuj si krásná!! ;-)
    Pigmenty moc nepoužívam mám len dva od NYXu..a na nákup ďalších sa si nechystám..
    Toto líčenie je krásne..mám rada experimenty a niekedy mám ozaj chuť na výrazné oči.. tyrkysová mi navodila opäť leto :)
    ..z výrobkov nevlastním žiadny.. Tuším sa akosi rozbehla výroba týchto dvojitých riaseniek! videla som u avonu, bourjois, rimmel..teraz essence.. no, asi mi jedna z nich pribudne ;)

    OdpovědětVymazat
  50. Vypadáš fantasticky! Já si netroufám udělat si ani klasické stíny, takže ti doslova závidím zručnost :o)

    OdpovědětVymazat
  51. tobě to sluší,je to opravdu pěkný!!!

    OdpovědětVymazat
  52. Ty stíny jsou opravdu pěkné,jsou strašně zajímavé,nikdy jsem takovou barvu(jako ve stínách) neviděla! :)
    Pěkný,jsi strašně krásná!

    OdpovědětVymazat
  53. jsi jako andílek !!! pecka :))))

    OdpovědětVymazat
  54. Tyjo tyhle stíny ti vážně sednou..já bych sama asi neměla na to vyzkoušet takovéhle barvy, jenže mě by to 100% neslušelo.. :)) Ale k tobě ta tyrkysová vážně jde :))

    OdpovědětVymazat

♡♡ Děkuji za Váš čas. ♡♡